Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Ξερω πως απο την δουλεια πληρωνεσαι για τις πρωτες 3 μερες. για τις επομενες;

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Ονειρακι τις 3 πρώτες μέρες πληρώνεσαι το 50% από τον εργοδότη και τις υπόλοιπες 22 τις πληρώνεσαι από την εργοδότη το 50% και το υπολοιπο 50% από το ΙΚΑ.

Ονειρακι τις 3 πρώτες μέρες πληρώνεσαι το 50% από τον εργοδότη και τις υπόλοιπες 22 τις πληρώνεσαι από την εργοδότη το 50% και το υπολοιπο 50% από το ΙΚΑ.

Α σε ευχαριστω πολυ Μαρια. Νομιζα πως για τις υπολοιπες 22 πληρωνομαι μονο απο το Ικα

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Α σε ευχαριστω πολυ Μαρια. Νομιζα πως για τις υπολοιπες 22 πληρωνομαι μονο απο το Ικα

Οχι είναι σίγουρα και από τα δύο γιατί είχα και εγώ αναρρωτική την προηγούμενη βδομάδα. Να πας στις παροχές αφού σου υπογράψει ο εργοδότης τα χαρτιά και θα πληρωθείς και από του δύο. Απλά τώρα που το σκέφτομαι δεν θυμάμαι αν είναι 22 οι μέρες ή 25, αλλά νομίζω 22 και οι τρεις πρώτες.

καλησπέρα!!!Εγώ σήμερα πήγα στο ΙΚΑ και κατέθεσα τα χαρτιά μου για το επίδομα μητρότητας. Μου έδωσαν 2 αποδείξεις, η μία για εμένα και η άλλη για τον εργοδότη. Έχω εξαντλήσει τις ημέρες αναρρωτικής...γνωρίζει κάποια αν θα πάρω κάποια χρήματα από τον εργοδότη?

vakwva κάπου διάβασα ότι στα δικαιολογητικά για το ΙΚΑ ζητάνε απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης των 2 τελευταίων χρόνων ή βεβαίωση εργοδότη επικυρωμένη από το Υποκ/μα ΙΚΑ που ελέγχει τον εργοδότη.Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι πλέον τα ένσημα περασμένα στον υπολογιστή τους και δεν χρειάζονται να τα πάμε?Θέλω να πάω μία φορά στο ΙΚΑ και να τελειώνω και όχι να με τρέχουν....Όσο για τα χρήματα που ρωτάς αν έχεις πληρωθεί 25 μέρες αναρρωτική από τον εργοδότη σου δεν δικαιούσαι τίποτε άλλο από αυτόν...Τώρα μόνο ότι σου δώσει το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ αργότερα...

Διαφημίσεις

vakwva κάπου διάβασα ότι στα δικαιολογητικά για το ΙΚΑ ζητάνε απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης των 2 τελευταίων χρόνων ή βεβαίωση εργοδότη επικυρωμένη από το Υποκ/μα ΙΚΑ που ελέγχει τον εργοδότη.Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι πλέον τα ένσημα περασμένα στον υπολογιστή τους και δεν χρειάζονται να τα πάμε?Θέλω να πάω μία φορά στο ΙΚΑ και να τελειώνω και όχι να με τρέχουν....Όσο για τα χρήματα που ρωτάς αν έχεις πληρωθεί 25 μέρες αναρρωτική από τον εργοδότη σου δεν δικαιούσαι τίποτε άλλο από αυτόν...Τώρα μόνο ότι σου δώσει το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ αργότερα...

ήλπιζα ότι θα έπερνα κάτι από τον εργοδότη γιατί τα χρήματα είναι πολύ λίγα...κρίμα....!!!

όχι δεν ζητάνε απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης των 2 τελευταίων χρόνων ή βεβαίωση εργοδότη επικυρωμένη από το Υποκ/μα ΙΚΑ. Πήγα μόνο τα χαρτιά που μου είχε δώσει ο γιατρός του ΙΚΑ τα οποία είχε υπογράψει και ο εργοδότης, το βιβλι'αριο μου και την ταυτότητα μου. Α χρειάζεται και λογαρισμός τράπεζας που να είσαι πρώτος δικαιούχος.Επειδή εμένα μου είχαν ξανακαταθέσει χρηματα από αναρρωτικές τον είχαν τον λογαριασμό.

να ρωτησω βρε κοριτσια καποια που να ξερει.....

πηρα αναρρωτικη απο την δουλεια μου απο τισ 01 4 και με πληρωσαν κανονικα σαν να δουλευα συν τα ενσημα.... απο τισ 29/04 μεχρισ τισ 27/05 ηταν η επομενη αναρρωτικη...λογικα ειχα σκεφτει οτι θα με πληρωσει το ικα αυτες τισ μερεσ οπως κ ειδα στον λογαργιασμο μου καταθεση απο το ικα στισ 01/06 κ σκεφτικα οτι ειναιτα λεφτα αυτα!!!!!

κ σημερα μου ηρθε χαρτι που λεει οτι απο τισ 04/04 μεχρι τις 29/04 μου εβαλε το ικα 320ε συν τα λεφτα που μου εβαλαν απο την δουλεια......

και εχω τισ εξης αποριεσ.....1.γιατι με πληρωσαν κ απο το ικα κ απο την δουλεια για τον ιδιο μηνα???2. θα παρω καθολου λεφτα για τον μαιο????

αμα ξερει καμια τι γινεται ας με διαωτησει κ εμενα το καημενο.......

να ρωτησω βρε κοριτσια καποια που να ξερει.....

πηρα αναρρωτικη απο την δουλεια μου απο τισ 01 4 και με πληρωσαν κανονικα σαν να δουλευα συν τα ενσημα.... απο τισ 29/04 μεχρισ τισ 27/05 ηταν η επομενη αναρρωτικη...λογικα ειχα σκεφτει οτι θα με πληρωσει το ικα αυτες τισ μερεσ οπως κ ειδα στον λογαργιασμο μου καταθεση απο το ικα στισ 01/06 κ σκεφτικα οτι ειναιτα λεφτα αυτα!!!!!

κ σημερα μου ηρθε χαρτι που λεει οτι απο τισ 04/04 μεχρι τις 29/04 μου εβαλε το ικα 320ε συν τα λεφτα που μου εβαλαν απο την δουλεια......

και εχω τισ εξης αποριεσ.....1.γιατι με πληρωσαν κ απο το ικα κ απο την δουλεια για τον ιδιο μηνα???2. θα παρω καθολου λεφτα για τον μαιο????

αμα ξερει καμια τι γινεται ας με διαωτησει κ εμενα το καημενο.......

Για τον Απρίλιο πληρώθηκες ένα μέρος από το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα από τον εργοδότη σου οπότε συμπλήρωσες ένα μισθό κανονικά.Τώρα για τον Μάιο θα πάρεις ΜΟΝΟ από το ΙΚΑ ένα ποσό.Νομίζω βγαίνει περίπου ο μισός μισθός σου.Ο εργοδότης σου σου δικαιολογεί τις πρώτες 25 μέρες μετά αν συνεχίσεις να παίρνεις άδεια θα παίρνεις λεφτά μόνο από το ΙΚΑ.Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι....

Σε ευχαριστώ vakwva για την απάντησή σου.Οπότε περιμένω να έρθει η άλλη εβδομάδα να μου γράψει ο γιατρός την άδεια και να τους την πάω.Τον αριθμό λογαριασμό και εγώ τους τον έχω δώσει γιατί είχα πάρει πολλές αναρρωτικές...Όσο για τον ΟΑΕΔ μάλλον θα πάμε στο άλλο επίδομα της λοχείας λογικά...Άντε υπομονή ο καιρός πέρασε και με το καλό να δεχτείτε το μωράκι σας....

• 2 εβδομάδες μετά...

και ναι μετα απο 38 εβδομαδες κ 6 ημερες η μικρη μας μπουμπουκα βρηκε στον κοσμο!!!! τωρα λογικα θα πρεπει να κανουμε καποιες κινησεις......

μπορει καμια κοπελα να με διαφωτηση σχετικα με το δικαιουμαστε????

θα την βαλω στο δικο μου βιβλιαριο ικα!!!

τι πρεπει να καταθεσω για το επιδομα λοχειας???(ακομα βεβαια δεν εχω παρει το κυοφοριας)

για να γραψω την μικρη τι χρειαζεται???

θα παρω κ απο αλλου λεφτα οπως ο οαεδ κ αν ναι πως???

υπαρχει κατι αλλο που δεν το ξερουμε?????

ελπιζω να μην σας κουρασα ευχαριστω

Διαφημίσεις

και ναι μετα απο 38 εβδομαδες κ 6 ημερες η μικρη μας μπουμπουκα βρηκε στον κοσμο!!!! τωρα λογικα θα πρεπει να κανουμε καποιες κινησεις......

μπορει καμια κοπελα να με διαφωτηση σχετικα με το δικαιουμαστε????

θα την βαλω στο δικο μου βιβλιαριο ικα!!!

τι πρεπει να καταθεσω για το επιδομα λοχειας???(ακομα βεβαια δεν εχω παρει το κυοφοριας)

για να γραψω την μικρη τι χρειαζεται???

θα παρω κ απο αλλου λεφτα οπως ο οαεδ κ αν ναι πως???

υπαρχει κατι αλλο που δεν το ξερουμε?????

ελπιζω να μην σας κουρασα ευχαριστω

Καταρχήν να σου ζήσει η μπέμπα!!!

Από ΙΚΑ περιμένεις επίδομα κυοφορίας και τώρα σίγουρα με την ληξιαρχική πράξη γέννησης και καποια ακομη δικαιολογητικά (μπες στον εοπυυ να δεις) γράφεις στο όνομά σου το παιδί και παίρνεις και το επίδομα λοχείας.

Αν εργάζεσαι και είσαι σε άδεια, δικαιούσαι και λεφτά από Οαεδ. Η ληξιαρχική πράξη απαραίτητη και εκεί.

Τα επιδόματα από ΙΚΑ+ΟΑΕΔ+ΕΡΓΟΔΟΤΗ ισούνται με 4 μισθούς αν δούλευες...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Γεια σας κορίτσια!! Είμαι νέα στο forum. Είμαι 22 εβδομάδων κ σημερα συζήτησα για 1 η φορά με την εργοδότρια μου για την άδεια κυήσεως και ποτέ θα την παρω ήταν εντελώς αρνητική κ μου είπε ότι δεν ειναι δημόσιο έδω και καλό θα ειναι με λίγα λόγια να δουλέψω οσο μπορώ.... αυτό που γίνεται και αυτές οι!56 μέρες πριν τον τοκετό της χάνω ??? Δε ξέρω τι ισχύει μας χορηγει το ΙΚΑ κάποιο επίδομα λόγω εγκυμοσύνης ???

Γεια σας κορίτσια!! Είμαι νέα στο forum. Είμαι 22 εβδομάδων κ σημερα συζήτησα για 1 η φορά με την εργοδότρια μου για την άδεια κυήσεως και ποτέ θα την παρω ήταν εντελώς αρνητική κ μου είπε ότι δεν ειναι δημόσιο έδω και καλό θα ειναι με λίγα λόγια να δουλέψω οσο μπορώ.... αυτό που γίνεται και αυτές οι!56 μέρες πριν τον τοκετό της χάνω ??? Δε ξέρω τι ισχύει μας χορηγει το ΙΚΑ κάποιο επίδομα λόγω εγκυμοσύνης ???

Στον ιδιωτικό τομέα είναι υποχρεωτικό να βγεις σε άδεια 56 μερες πριν την ΠΗΤ !!! Δεν μπορεί ο εργοδότης να σε εμποδίσει.

Κατόπιν μπορείς να επιστρέψεις 63 μέρες μετά ή να πάρεις και το εξτρα 6 μηνο του ΟΑΕΔ (πάλι εσύ το αποφασίζεις και ενημερώνεις γραπτώς τον εργοδότη οτι θελεις να παρεις το 6μηνο) και να γυρίσεις μετά! Όταν επιστρέψεις για δουλειά, δικαιούσαι μειωμένο ωράριο!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλους είμαι νέα στο φόρουμ και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε ιδιωτική εταιρία και είμαι έγκυος 21 εβδομάδων. Ο γιατρός που με παρακολουθεί είναι εκτός ΙΚΑ. Τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω για να πάρω τις άδειες και τα επιδόματα που δικαιούμαι, σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ? Ο εργοδότης μου δε θέλει να με βοηθήσει :confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους είμαι νέα στο φόρουμ και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε ιδιωτική εταιρία και είμαι έγκυος 21 εβδομάδων. Ο γιατρός που με παρακολουθεί είναι εκτός ΙΚΑ. Τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω για να πάρω τις άδειες και τα επιδόματα που δικαιούμαι, σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ? Ο εργοδότης μου δε θέλει να με βοηθήσει :confused::confused::confused:

Θα σου δωσει ο ιδιωτης γιατρος σου την ΠΗΤ, Πιθανη ημερομηνια τοκετου.

Θα πας στα διοικητικα του ΙΚΑ που ανηκεις, να σου δωσουν εντυπο πληροφοριων και ενα εντυπο (τριπτυχο, 1 σελιδα, που το συμπληρωνει ο γυναικολογος του εοπυυ, ο εργοδοτης και εσυ). Αυτο το χαρτι και οτι αλλα δικαιολογητικά θα τα καταθεσεις 56 μερες πριν την ΠΗΤ και μετά στα διοικητικα του ΙΚΑ. Λιγο πριν κατά την 30-31η βδομαδα, μετα την β επιπεδου, θα κλεισεις ραντεβου τηλεφωνικα με γυναικολογο εοπυυ σε ικα της περιοχης σου.

Εκει θα του πας καλυτερα τις εξετασεις σου (β επιπεδου) και το χαρτι που σου γραφει ο δικος σου γιατρος την ΠΗΤ και θα σου συμπληρωσει το τριπτυχο εντυπο. Μετα θα μπορείς από την 56η μερα και προς την ΠΗΤ να καταθεσεις τα δικαιολογητικά για το επιδομα κυοφοριας.

Μόλις γεννησεις ή εσυ ή ο αντρας σου με εξουσιοδοτηση και με την ληξιαρχικη πραξη γεννησης θα καταθεσεις δικαιολογητικα για το επιδομα λοχειας κλπ κλπ....Μετα την γεννα επίσης, θα παρεις και επιδομα απο οαεδ...

Τα επιδοματα απο ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και καποιο συμπληρωμα του εργοδοτη πρεπει να ειναι ισα με 4 μισθους...που θα επαιρνες αν δουλευες και δεν εβγαινες σε αδεια εγκυμοσυνης....

Εχεις χρονο ακομη αφου εισαι 21εβδ. Οταν ειναι να βγεις σε αδεια, 56 μερες πριν= 8 βδομαδες δηλαδή, βγαινεις σε άδεια 32η βδομαδα...Οποτε οταν παρεις ΠΗΤ απο δικο σου γιατρο, θα πας στο ΙΚΑ της περιοχης σε γιατρο να σου συμπληρωσει το εντυπο...και μόλις φτασουν οι 56 μερες πριν θα πας στα διοικητικα...

Ελπίζω να μην σε μπερδεψα......Παντως να πας εσύ ή να στειλεις καποιον να σου δεωσουν πληροφοριες στο ΙΚΑ και ασε τπυς εργοδοτες...αυτοι τον εαυτο τους θα κοιταξουν!!!

Καλό υπόλοιπο στην εγκυμοσυνη σου και με το καλό να αποκτησεις το μωρο σου!!!

Κορίτσια μου μπήκα κι εγώ στη διαδικασία να καταθέσω τα δικαιολογητικά για το επίδομα κύησης. Το χαρτί που μου έδωσαν και όπου ήδη ο γυναικολόγος υπέγραψε τη βεβαίωση κυοφορίας αναφέρει στη δήλωση του εργοδότη και στη δική μου ότι δε θα εργαστώ 56 ημέρες μετά την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Προφανώς πρόκειται για λάθος αφού κανονικά πρέπει να αναφέρεται ότι δε θα εργαστώ 56 ημέρες πριν την ΠΗΤ, έτσι δεν είναι; Πήρα τηλ. αλλά η υπεύθυνη έλειπε και δεν ήξερα να μου απαντήσουν...

Κορίτσια μου μπήκα κι εγώ στη διαδικασία να καταθέσω τα δικαιολογητικά για το επίδομα κύησης. Το χαρτί που μου έδωσαν και όπου ήδη ο γυναικολόγος υπέγραψε τη βεβαίωση κυοφορίας αναφέρει στη δήλωση του εργοδότη και στη δική μου ότι δε θα εργαστώ 56 ημέρες μετά την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Προφανώς πρόκειται για λάθος αφού κανονικά πρέπει να αναφέρεται ότι δε θα εργαστώ 56 ημέρες πριν την ΠΗΤ, έτσι δεν είναι; Πήρα τηλ. αλλά η υπεύθυνη έλειπε και δεν ήξερα να μου απαντήσουν...

Το πολυ πολυ θα το διορθωσεις πάνω στο εντυπο που σου εδωσαν...το μετα σβηστο και γραψε πριν!!!

Το πολυ πολυ θα το διορθωσεις πάνω στο εντυπο που σου εδωσαν...το μετα σβηστο και γραψε πριν!!!

Στη δήλωση του εργοδότη γράφει:"... και δε θα της επιτρέψω να εργαστεί πριν περάσουν 56 ημέρες από τον τοκετό της" και στη δήλωση της ασφαλισμένης "... ούτε θα εργαστώ πριν περάσουν 56 ημέρες από τον τοκετό." Υπάρχει λάθος ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι γράφει; Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να υπογράψω ένα τέτοιο έγγραφο ούτε νομίζω ότι μπορώ να το διορθώσω με δική μου πρωτοβουλία... Μου κάνει εντύπωση πάντως που κανένας άλλος δεν το έχει προσέξει!

καλησπέρα κοριτσια μηπως ξερει καμια γιατι δεν μπηκε το επίδομα μητρότητας απο τον οαεδ περιμένω τη 6η δόση αλλα τίποτα πάντα έμπαινε 1η του μηνα. ευχαριστώ

βρε κοριτσια σταματησε να πληρωνει το ικα???

εχει να με πληρωσει απο την αναρρωτηκη του απριλιου.....

μαιου τπτ ακομα.... ουτε κ το επιδομα μητροτητασ..... τωρα πρεπει να καταθεσω χαρτια για το λοχειας.....δεν με βλεπω να περνω λεφτα συντομα

γιατι καθυστερουν τοσοοοοοοοοοο πολυ?

Γεια σας, ειμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας!!! Ειμαι στην 21η εβδομάδα της κύησης, και είμαι ωρομίσθια καθηγήτρια. Εχω ΠΗΤ 3/12/2013 και δυστυχώς δεν έχω τα 200 ένσημα που χρειάζεται το ΙΚΑ για τα επιδόματα. Τι να κάνω λοιπόν? Να πληρώσω για να αγοράσω τα 40 ένσημα που μου χρειάζονται ακόμα για να πάρω τα επιδόματα ή να χάσω το ταμείο ανεργίας (από το οποίο περιμένω απάντηση 1/9)?

Γεια σας, ειμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας!!! Ειμαι στην 21η εβδομάδα της κύησης, και είμαι ωρομίσθια καθηγήτρια. Εχω ΠΗΤ 3/12/2013 και δυστυχώς δεν έχω τα 200 ένσημα που χρειάζεται το ΙΚΑ για τα επιδόματα. Τι να κάνω λοιπόν? Να πληρώσω για να αγοράσω τα 40 ένσημα που μου χρειάζονται ακόμα για να πάρω τα επιδόματα ή να χάσω το ταμείο ανεργίας (από το οποίο περιμένω απάντηση 1/9)?

Ταμειο ανεργίας πόσο καιρό δικαιούσαι;

Θυμήσου, οτι τα 40 ενσημα που σου λειπουν πρεπει να τα κολλήσεις πριν τις 56μερες πριν την ΠΗΤ 3/12/13! Δηλαδη έως 7-8/10/13 θα πρέπει να εχεις τα 40 ενσημα, οπότε το πολυ εως 18/8-19/8 πρεπει να κανεις εικονικη προσληψη!!!! Δεν εχεις πολλές μερες περιθώριο για να αποφασίσεις!!!!!!!!!!

Σύγκρινε τα ποσα των επιδομάτων μητροτητας που θα δικαιουσαι να παρεις λογω 200ενσημων απο ΙΚΑ με το ποσο του ταμειου ανεργιας και σκεψου και τα εξοδα αγορας των 40 ενσημων!!!

Κατι αλλο, 200 ενσημα (οχι συνεχόμενα) χρειαζονται να εχεις μεσα στην τελευταια διετια πριν τις 3/12/13, δηλαδη από 3/12/2011 εως 3/12/13 δεν εχεις σιγουρα 200 ενσημα;

Σου στελνω πμ...

Δυστυχώς έχω μόνο 158 ένσημα!!! Το ερώτημα είναι πως θα υπολογίσω το επίδομα μητρότητας που δικαιούμε να πάρω από το ΙΚΑ εφόσον δεν έχω σταθερό εισόδημα αλλά διαφοροποιείται από μήνα σε μήνα? Σήμερα πήγα στο ΙΚΑ μήπως έβγαζα καμία άκρη αλλά δυστυχώς δεν είχαν διάθεση να με εξυπηρετήσουν!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...