Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Μπαχαλο πραγματικά..ο καθένας λεει τα δικά του και στην τελική ακνείς δεν ξέρει τπτ και δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσειή να σε καθοδηγήσει!!!! Ε ναι μονο υπομονη.. δεν μπορουμε να κάνουμε και τπτ άλλο :))

Με το καλο να γεννήσεις..να πάνε όλα τέλεια και ολα τα αλλα με κάποιο τρόπο αργά η γρήγορα θα τακτοποιηθουν..!!!!!!Οπως είπες πέσαμε στην περίπτωση

,,

Διαφημίσεις

καλησπερα σε ολες τις μανουλες!!!μηπως γνωριζει καμια ποσο χρονικο περιθωριο εχει ο εργοδοτης μου να βαλει το επιδομα κυησης? εχει μπει απο το ικα αλλα απο εκει τιποτα ακομα !!!εκανα τα χαρτια μου 31 /1 /14 με ΠΗΤ 25/3/14 !!!!

καλησπερα σε ολες τις μανουλες!!!μηπως γνωριζει καμια ποσο χρονικο περιθωριο εχει ο εργοδοτης μου να βαλει το επιδομα κυησης? εχει μπει απο το ικα αλλα απο εκει τιποτα ακομα !!!εκανα τα χαρτια μου 31 /1 /14 με ΠΗΤ 25/3/14 !!!!

Ο εργοδότης δεν δίνει επίδομα κύησης και λοχείας. Από το ικα το παίρνεις. Από τον εργοδότη ξαναπληρώνεσαι όταν θα τελειώσει η άδεια λοχείας και με την προυπόθεση ότι δεν ξεκινάς κατευθείαν την άδεια 6 μηνου του οαεδ.

Οταν παιρνει η εγκυος το επιδομα κυοφοριας απο ικα (56 μερες πριν τον τοκετο), παιρνει και ενα ποσο απο εργοδοτη που αυτο το ποσο εξαρταται αν εχει παρει η εγκυος τις 25 αναρρωτικες μερες αδειας που δικαιουται. πχ αν εχει παρει 2 μερες αδεια αναρρωτικη, πληρωνεται απο εργοδοτη τα 23/25 του ποσου που δικαιουται, ενω αν δεν εχει παρει καθολου αναρωωτικη , πληρωνεται ολο το ποσο.

Το ποσο αυτο μαζι με τα επιδοματα κυοφοριας και λοχειας του ικα και το ποσο του οαεδ μετα την γεννα , ολα μαζι αθροιστικα ειναι οι απολαβες 4 μηνων, αν εργαζοταν η εγκυος και δεν ειχε αδεια μητροτητας!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Καλησπέρα κοριτσια! Θελω να ρωτησω κατι κ αν μπορεί καμια να μου απαντησει..ξερετε ποσο ειναι το επίδομα κυοφοριας; ο καθαρος μου μισθος ειναι 760 ευρω.

Διαφημίσεις

Οταν παιρνει η εγκυος το επιδομα κυοφοριας απο ικα (56 μερες πριν τον τοκετο), παιρνει και ενα ποσο απο εργοδοτη που αυτο το ποσο εξαρταται αν εχει παρει η εγκυος τις 25 αναρρωτικες μερες αδειας που δικαιουται. πχ αν εχει παρει 2 μερες αδεια αναρρωτικη, πληρωνεται απο εργοδοτη τα 23/25 του ποσου που δικαιουται, ενω αν δεν εχει παρει καθολου αναρωωτικη , πληρωνεται ολο το ποσο.

Το ποσο αυτο μαζι με τα επιδοματα κυοφοριας και λοχειας του ικα και το ποσο του οαεδ μετα την γεννα , ολα μαζι αθροιστικα ειναι οι απολαβες 4 μηνων, αν εργαζοταν η εγκυος και δεν ειχε αδεια μητροτητας!!!

ξερεις αν παιζει ρολο αν η αναρωτικη ειναι το 2013 η το 2014 ?

καλησπερα. Αν καποια κοπελα μπορει να μου απαντησει παρακαλω.

Περνω αναρωτικες απο την αρχη της εγκυμοσυνης,τωρα ειμαι στον 7ο μηνα και φυσικα εχω να περασω απο επιτροπη απο τοτε που ξεκινησαν οι απεργιες δηλαδη ειμαι ακαληπτη απο τον Δεκεμβριο μεχρι και σημερα.Ειχα καταφερει τον Δεκεμριο να παρω χαρτι απο γιατρο του ικα αφου φυσικα τον επισκεπτικα στο ιατρειο του και εσκασα ενα 50ευρω.Ειχα παραδωσει το χαρτι στο ικα και μου ειχαν κλεισει ραντεβου στα μεσα του Δεκεμριου αλλα φυσικα δεν περασα απο επιτροπη λογω απεργιας.Απο τοτε δεν εχω καποιο αλλο χαρτι για τους μηνες Ιανουαριο Φεβρουαριο γιατι δεν ξερω μεχρι ποσες μερες θα μου εγκρινει την αδεια η επιτροπη για να παρω συνεχισει της ημερομηνιας.Και ρωταω τωρα εγω αν μου δωσουν μονο για τον Δεκεμβριο τους επομενους μηνες θα τους χασω;

Και κατι ακομη σημερα η θεια μου μου ειπε οτι ακουσε τον μπουμπουκο στον Αυτια να λεει οτι εχει λυθει το θεμα με της επιτροπες και οτι θα μπορουμε να εξυπηρετηθουμε η απο αυτην η απο την επομενη Δευτερα.Το ακουσε μηπως και καμια αλλη κοπελα;

Καλησπέρα fraoulina!! ναι οντως το είδα και εγω ..απο δευτερα λέει οσες κοπέλες περιμένουν να περάσουν απο επιστροπή περνανε απο ΕΟΠΥΥ και θα εξυπηρετηθουν.. επειδή είμαι εντελως άσχετη... εγω που θέλω να περάσω για σφραγίδα εοπυυ για να καταθέσω τα χαρτιά μου για επίδομα μητροτητας (εχω χαρτί απο συμβεβλημένο γιατρό εοπυυ για άδεια) ξέρει καμία που πάω ? οταν λενε απο εοπυυ που εννοουν? :)

fraulina, είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση.. Περιμένω απο τα Χριστούγεννα να περάσω επιτροπή. Το μόνο που βρήκα απο την εφημερίδα Εθνος είναι αυτο:

Όσον αφορά τα ΚΕΠΑ, που δεν λειτουργούσαν λόγω της απεργίας των γιατρών, έχει ήδη υπογραφεί τροπολογία για μετακίνηση γιατρών στις επιτροπές, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους. Σημειώνεται ότι και με νόμο του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση έχει εγκριθεί κανονικά η χορήγηση ως 30/4/2014 συντάξεων και επιδομάτων όσων έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της απεργίας και προγραμματίζεται ετεροχρονισμένος έλεγχος από τα ΚΕΠΑ, μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

myDetails.php

Καλησπέρα fraoulina!! ναι οντως το είδα και εγω ..απο δευτερα λέει οσες κοπέλες περιμένουν να περάσουν απο επιστροπή περνανε απο ΕΟΠΥΥ και θα εξυπηρετηθουν.. επειδή είμαι εντελως άσχετη... εγω που θέλω να περάσω για σφραγίδα εοπυυ για να καταθέσω τα χαρτιά μου για επίδομα μητροτητας (εχω χαρτί απο συμβεβλημένο γιατρό εοπυυ για άδεια) ξέρει καμία που πάω ? οταν λενε απο εοπυυ που εννοουν? :)

Κι εγώ από Δεκέμβρη έχω να περάσω επιτροπή.. Που πρέπει να πάμε τώρα;; Αν γνωρίζει κάποια κάτι παραπάνω ας μας πει μήπως και πάρουμε τα λεφτά μας...

Διαφημίσεις

fraulina, είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση.. Περιμένω απο τα Χριστούγεννα να περάσω επιτροπή. Το μόνο που βρήκα απο την εφημερίδα Εθνος είναι αυτο:

Όσον αφορά τα ΚΕΠΑ, που δεν λειτουργούσαν λόγω της απεργίας των γιατρών, έχει ήδη υπογραφεί τροπολογία για μετακίνηση γιατρών στις επιτροπές, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους. Σημειώνεται ότι και με νόμο του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση έχει εγκριθεί κανονικά η χορήγηση ως 30/4/2014 συντάξεων και επιδομάτων όσων έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της απεργίας και προγραμματίζεται ετεροχρονισμένος έλεγχος από τα ΚΕΠΑ, μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Τα ΚΕΠΑ αφορούν μόνο ΑμεΑ, όχι αναρρωτικές....

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Είπε να επικοινωνήσουμε με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και από εκεί θα μας κατευθύνουν βάση της περιοχής που μένουμε από ποια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ θα περάσουμε. Υπέγραψες, λέει, ο Υφυπουργός σχετική απόφαση για να εξυπηρετηθούμε ΜΟΝΟ οι έγκυες και να μην ταλαιπωρούμαστε.

Όσο αναφορά την ΠΗΤ δεν ξέρω πώς θα γίνει, καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους!

Για να δούμε αύριο τί θα μας πουν!!!!

καλησπερα. Αν καποια κοπελα μπορει να μου απαντησει παρακαλω.

Περνω αναρωτικες απο την αρχη της εγκυμοσυνης,τωρα ειμαι στον 7ο μηνα και φυσικα εχω να περασω απο επιτροπη απο τοτε που ξεκινησαν οι απεργιες δηλαδη ειμαι ακαληπτη απο τον Δεκεμβριο μεχρι και σημερα.Ειχα καταφερει τον Δεκεμριο να παρω χαρτι απο γιατρο του ικα αφου φυσικα τον επισκεπτικα στο ιατρειο του και εσκασα ενα 50ευρω.Ειχα παραδωσει το χαρτι στο ικα και μου ειχαν κλεισει ραντεβου στα μεσα του Δεκεμριου αλλα φυσικα δεν περασα απο επιτροπη λογω απεργιας.Απο τοτε δεν εχω καποιο αλλο χαρτι για τους μηνες Ιανουαριο Φεβρουαριο γιατι δεν ξερω μεχρι ποσες μερες θα μου εγκρινει την αδεια η επιτροπη για να παρω συνεχισει της ημερομηνιας.Και ρωταω τωρα εγω αν μου δωσουν μονο για τον Δεκεμβριο τους επομενους μηνες θα τους χασω;

Και κατι ακομη σημερα η θεια μου μου ειπε οτι ακουσε τον μπουμπουκο στον Αυτια να λεει οτι εχει λυθει το θεμα με της επιτροπες και οτι θα μπορουμε να εξυπηρετηθουμε η απο αυτην η απο την επομενη Δευτερα.Το ακουσε μηπως και καμια αλλη κοπελα;

Ο γυναικολόγος σου δε σου γράφει ιατρικές γνωματεύσεις για την αναρρωτική άδεια????

Καλημερα κοριτσια απο το πρωι περνω τηλ.στον αριθμο που μου ειχαν δωσει για να μαθαινω τι γινετε με τις επιτροπες και δεν απανταει κανεις!

Ποιο ειναι το τηλ. κεντρικης διοικησης εοπυυ;

vickie 85 δεν εχει νοημα το χαρτι του ιδιωτη γιατρου γιατι δεν περνανε αν δεν ειναι απο γιατρο του ικα και επειτα δεν ξερω ποσες μερες θα μου δωσουν αδεια.

κ

Καλημερα κοριτσια απο το πρωι περνω τηλ.στον αριθμο που μου ειχαν δωσει για να μαθαινω τι γινετε με τις επιτροπες και δεν απανταει κανεις!

Ποιο ειναι το τηλ. κεντρικης διοικησης εοπυυ;

vickie 85 δεν εχει νοημα το χαρτι του ιδιωτη γιατρου γιατι δεν περνανε αν δεν ειναι απο γιατρο του ικα και επειτα δεν ξερω ποσες μερες θα μου δωσουν αδεια.

Επικοινώνησα με τον ΕΟΠΥΥ και μου ειπαν ότι ακόμα δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές και περιμένουν ανακοίνωση. Μόλις σταλεί η ανακοίνωση θα αναρτηθεί και στο site του ΕΟΠΥΥ.

Στις εποχές των ιατρείων του ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ πήγαινα με το χαρτί του γυναικολόγου μου (πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ) μου το σφράγιζε ο γυναικολόγος στο Κέντρο Μάνας και πέρναγα επιτροπή μαζί με τον υπέρηχο. Τώρα έχω τα ίδια χαρτιά από 30/11/2013 με σφραγίδα του Δ/ντη του πολυιατρείου του ΙΚΑ / ΕΟΠΥΥ. Από τη στιγμή που απεργούσαν οι γιατροί από πού θα έπαιρνες το χαρτί της αναρρωτικής???????? Επίσης, αυτό που σου έκανε ο ιατρός είναι παράνομο και κανονικά πρέπει να κάνεις καταγγελία, γιατί στην ουσία σου έδωσε μία ιδιωτική γνωμάτευση, όπως θα έκανε ο γυναικολόγος σου και όπως κάνει ο γυναικολόγος μου (ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ και συνταγογραφεί). Σε τί χαρτί σου έγραψε την άδεια??? Σε χαρτί του ΕΟΠΥΥ ή σε ιδιωτικό συνταγολόγιο του ιατρείου του??????

Διαφημίσεις

κ

Επικοινώνησα με τον ΕΟΠΥΥ και μου ειπαν ότι ακόμα δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές και περιμένουν ανακοίνωση. Μόλις σταλεί η ανακοίνωση θα αναρτηθεί και στο site του ΕΟΠΥΥ.

Στις εποχές των ιατρείων του ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ πήγαινα με το χαρτί του γυναικολόγου μου (πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ) μου το σφράγιζε ο γυναικολόγος στο Κέντρο Μάνας και πέρναγα επιτροπή μαζί με τον υπέρηχο. Τώρα έχω τα ίδια χαρτιά από 30/11/2013 με σφραγίδα του Δ/ντη του πολυιατρείου του ΙΚΑ / ΕΟΠΥΥ. Από τη στιγμή που απεργούσαν οι γιατροί από πού θα έπαιρνες το χαρτί της αναρρωτικής???????? Επίσης, αυτό που σου έκανε ο ιατρός είναι παράνομο και κανονικά πρέπει να κάνεις καταγγελία, γιατί στην ουσία σου έδωσε μία ιδιωτική γνωμάτευση, όπως θα έκανε ο γυναικολόγος σου και όπως κάνει ο γυναικολόγος μου (ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ και συνταγογραφεί). Σε τί χαρτί σου έγραψε την άδεια??? Σε χαρτί του ΕΟΠΥΥ ή σε ιδιωτικό συνταγολόγιο του ιατρείου του??????

Καλημέρα vickie! Εγώ από τον Δεκέμβρη δεν είχα προλάβει να πάω σε γιατρό του ικα για να μου γράψει την αναρρωτική και ύστερα να περάσω από επιτροπή.. Έχω μόνο γνωματεύσεις και υπερήχους από τον γυναικολόγο μου, λες να έχω πρόβλημα με την επιτροπή;; Γνωρίζεις κάτι ;

Καλημέρα κορίτσια!!!!! vickie σε ποιο τηλ/νο κάλεσες? Θέλω και εγω να επικοινωνήσω με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να ρωτήσω τι γίνεται οσο αναφορά την ΠΗΤ.... Ξέρει κάποια κοπέλα τι γίνεται με το επίδομα τοκετου? που απευθυνομαι για υπογραφή -σφραγιδα ΕΟΠΥΥ για να καταθεσω τα χαρτια στο ΙΚΑ?

vickie και εγω πηγαινα με γνωματευση του γιατρου μου αλλα οχι στο κεντρο μανας γιατι ο γιατρος της περιοχης ηταν πολυ βλακας και δεν εδεινε.Πηγαινα σε γιατρο του ικα που ηταν χωρις ραντεβου και μου εδεινε το χαρτι χωρις προβλημα.Με δικη μου πρωτοβουλια επισκεπτικα τον ιδιο γιατρο που με εξυπηρετουσε του προτεινα να τον πληρωσω ωστε να παρει το βιβλιαριο μου και την γνωματευση του γιατρου μου και να παει στο ικα να μου δωσει το χαρτι με την σφραγιδα του ικα ωστε να μπορω να περασω απο επιτροπη.Επειτα πηρα το χαρτι και το πηγα στο ικα και μου κλεισανε ραντεβου και μου το πηραν.Το μονο χαρτι που εχω στα χερια μου αυτη την στιγμη ειναι το χαρτι με το ραντεβου που δεν εγινε τον Δεκεμβριο.

Κλημέρα σε όλες τις μανουλες.Είμαι καινουρια στην παρεα σας και ελπίζω να γραφω στο σωστό πεδίο... Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατι..λόγω απεργιών πήγα σε συμβεβλημέμο γιατρό με τον ΕΟΠΥΥ και μου εγραψε την ΠΗΤ(μιας και το κεντρο μανας & παιδιου ακυρωνε συνεχως τα ραντεβου)...απο 17/2/14 είμαι σε άδεια μητρότητας.Χθές πήγα στο ΙΚΑ για να καταθέσω τα χαρτιά για το επίδομα τοκετου και μου είπαν πως δυστυχως δεν μπορουν να το προχωρησουν διοτι πρέπει να έχω χαρτί απο το κεντρο μανας& παιδιου κλπ κλπ... είναι δυνατον? και ποιος ο λόγος που με έστειλαν σε συμβεβλημένο γιατρο..? Είμαι εντελώς άσχετη & δεν ξέρω μήπως έπρεπε να επιμείνω ? αφου το έχω ετοιμο το χαρτί και απο τον εργοδότη δεν θα έπρεπε να το δεχτουν και να προχωρήσει η διαδικασία?

Καλημέρα, χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, επειδή και εγώ είμαι έγκυος στην 29 εβδομάδα και σήμερα μπήκα στο internet για να δω τι γίνεται με αυτό το θέμα, γιατί σε 3 εβδομάδες θα χρειαστώ και εγώ άδεια και στο κέντρο Μάνας και Παιδιού των Αγ. Αναργύρων που ανήκω δεν απαντούν καν στο τηλέφωνο, διάβασα λοιπόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εγκύων, τις άδειες μπορούν να τις πάρουν ή από Κρατικό Νοσοκομείο ή από συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Άρα λογικά στο ΙΚΑ θα έπρεπε να δεχτούν την άδεια που τους πήγες, αλλά άντε να βρεις άκρη.

vickie και εγω πηγαινα με γνωματευση του γιατρου μου αλλα οχι στο κεντρο μανας γιατι ο γιατρος της περιοχης ηταν πολυ βλακας και δεν εδεινε.Πηγαινα σε γιατρο του ικα που ηταν χωρις ραντεβου και μου εδεινε το χαρτι χωρις προβλημα.Με δικη μου πρωτοβουλια επισκεπτικα τον ιδιο γιατρο που με εξυπηρετουσε του προτεινα να τον πληρωσω ωστε να παρει το βιβλιαριο μου και την γνωματευση του γιατρου μου και να παει στο ικα να μου δωσει το χαρτι με την σφραγιδα του ικα ωστε να μπορω να περασω απο επιτροπη.Επειτα πηρα το χαρτι και το πηγα στο ικα και μου κλεισανε ραντεβου και μου το πηραν.Το μονο χαρτι που εχω στα χερια μου αυτη την στιγμη ειναι το χαρτι με το ραντεβου που δεν εγινε τον Δεκεμβριο.

Και που δέχτηκε να σου κάνει κάτι τέτοιο είναι παράνομο..... Για να είναι νόμιμος έπρεπε να στο κάνει στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ....Εσύ στην ουσία τον πλήρωσες για να κάνει τη δουλειά του με τη σφραγίδα του, κάνοντας κατάχρηση της θέσης του, ενώ όλοι αυτοί απεργούσαν για τα πολυιατρεία και για τους ασφαλισμένους, δηλαδή εμάς....

Συγγνώμη αν ακούγομαι σκύλα, αλλά θεωρώ ότι κινήθηκες λάθος στην απόγνωσή σου να μη χάσεις τα λεφτά που δικαιούσαι...Θεωρώ ότι σε εκμεταλλέυτηκε σε μια περίοδο όπου όλοι οι γιατροί γνώριζαν ότι παρόλο που προγραμματίζονταν ραντεβού δεν πήγαινε κανείς στις επιτροπές....

Το χαρτί που σου έγραψε το έχουν κρατήσει??? Δηλαδή δεν έχεις ούτε μια φωτοτυπία του?????:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:

Καλημέρα, χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, επειδή και εγώ είμαι έγκυος στην 29 εβδομάδα και σήμερα μπήκα στο internet για να δω τι γίνεται με αυτό το θέμα, γιατί σε 3 εβδομάδες θα χρειαστώ και εγώ άδεια και στο κέντρο Μάνας και Παιδιού των Αγ. Αναργύρων που ανήκω δεν απαντούν καν στο τηλέφωνο, διάβασα λοιπόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εγκύων, τις άδειες μπορούν να τις πάρουν ή από Κρατικό Νοσοκομείο ή από συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Άρα λογικά στο ΙΚΑ θα έπρεπε να δεχτούν την άδεια που τους πήγες, αλλά άντε να βρεις άκρη.

Όντως είχε σχετική ανακοίνωση το ΙΚΑ από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά ήταν για την περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών. Για τώρα που είναι κλειστά τα πολυιατρεια του ΕΟΠΥΥ, καθώς κι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι σε διαθεσιμότητα δεν γνωρίζω τί ισχύει....

Ρώτησες στις παροχές??? Τους είπες ότι αφού όλα αυτά έχουν κλείσει τί ισχύει?? Πήγες στο Διευθυντή του ΙΚΑ??? πάρχει σχετική ανακοίνωση τοτ ΙΚΑ στο site... Αν δεν βρεις άκρη καλό είναι να πας στα Κεντρικά Γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ (12-2 νομίζω κάθε μέρα είναι οι ώρες κοινού) στην Αγ. Κων/νου στην Ομόνοια να σου πουν πώς θα κινηθείς...

Καλημέρα κορίτσια!!!!! vickie σε ποιο τηλ/νο κάλεσες? Θέλω και εγω να επικοινωνήσω με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να ρωτήσω τι γίνεται οσο αναφορά την ΠΗΤ.... Ξέρει κάποια κοπέλα τι γίνεται με το επίδομα τοκετου? που απευθυνομαι για υπογραφή -σφραγιδα ΕΟΠΥΥ για να καταθεσω τα χαρτια στο ΙΚΑ?

Το τηλέφωνο είναι το 210-6871740...

Καλημέρα vickie! Εγώ από τον Δεκέμβρη δεν είχα προλάβει να πάω σε γιατρό του ικα για να μου γράψει την αναρρωτική και ύστερα να περάσω από επιτροπή.. Έχω μόνο γνωματεύσεις και υπερήχους από τον γυναικολόγο μου, λες να έχω πρόβλημα με την επιτροπή;; Γνωρίζεις κάτι ;

Θεωρώ ότι από τη στιγμή που απεργούσαν οι γιατροί θα δεχθούν των γιατρών μας... Ας δούμε όταν βγει η ανακοίνωση τί θα λεει,,,:rolleyes:

Καλησπέρα κορίτσια, σχετικά με το θέμα των επιτροπών έχω να σας πω τα εξής: είμαι και εγώ έγκυος στην 29η εβδομάδα και από αρχές Ιανουαρίου έχω άδεια από τον ιδιώτη γιατρό μου λόγω επιπλοκών. Άρα και εγώ περιμένω από τότε να περάσω επιτροπή από το υποκατάστημα των Αγ. Αναργύρων για να μπορέσω να πληρωθώ από το ΙΚΑ. Αφού τελικά στο συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν συνεδρίασε ποτέ καμία επιτροπή, τώρα (μετά το κλείσιμο των ιατρείων για 1 μήνα), μας είπαν ότι οι αιτήσεις έχουν σταλεί στη Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Αττικής του ΕΟΠΥΥ στο Αιγάλεω, όπου ανήκουμε. Σήμερα πήρα λοιπόν εκεί τηλέφωνο και κατόπιν μιας σύντομης και απρόθυμης για πολλά-πολλά επικοινωνία με μια κυρία :mad:, ενημερώθηκα ότι όντως οι αιτήσεις είναι εκεί και επεξεργάζονται και ότι πρέπει να ξαναπάρω σε 4-5 ημέρες. Ελπίζω όλο αυτό να έχει αίσιο τέλος και να μην χάσει καμία κοπέλα τα χρήματά της. Εάν κάποια κοπέλα έχει καταφέρει να περάσει από επιτροπή, ας ενημερώσει παρακαλώ και εμάς.:?

Όσον αφορά τις κανονικές άδειες τοκετού, επικοινώνησα με το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και μου είπαν ότι μπορώ να πάω εγώ ή ο άνδρας μου εάν υπάρχει πρόβλημα στην εγκυμοσύνη, στα εξωτερικά ιατρεία, χωρίς ραντεβού, με έναν υπέρηχο, 8-9 το πρωί εκτός Παρασκευής που είναι μετά τις 10 το πρωί, για να μου τη γράψουν. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει για όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Ελπίζω να βοήθησα όσο μπόρεσα!

Απο βλακεια μου vickie δεν το σκεφτηκα να το βγαλω φωτοτυπια και τωρα κανω τον σταυρο μου να μην εχει χαθει.Το ξερω οτι επραξα λαθος με το να τον πληρωσω αλλα οντως ειμουν σε απογνωση ποιο πολυ για να μην χασω την δουλεια μου.

Σημερα ειχα ραντεβου με τον γιατρο μου και τον ρωτησα μηπως ειχε ακουσει κατι σχετικα με το θεμα,μου ειπε οτι πηρε τηλ. το πρωι στο καταστημα της Πυλης Αξιου στην Θεσσαλονικη και του ειπαν οτι ουτε και αυτοι ακομα δεν γνωριζουν κατι.

κοριτσια καλησπερα ουτε εγω καταφερα απο το τηλ τιποτα ,μου δωσανε ενα αλλο τηλ και παλι τιποτα μια δεν μιλουσε μια δεν το σηκωνανε !!!!!τελος παντων αυριο μπαινω στον μηνα μου και ευτυχως πληρωθηκα τουλαχιστον την κανονικη μου αδεια !!!!για τις αναρωτικες βρηκα αυτο και λεω να παρω το χαρτι του γιατρου μου που ειναι συμβεβλημενος με τον εοππυ και να κανω μια προσπαθεια μπας και !!!!!!!το εχει δει καμια αλλη ?ειναι στο δελτιο τυπου του εοππυ !!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια

τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς, καθώς οι Μονάδες Υγείας

έχουν αναστείλει την λειτουργία τους για ένα μήνα, με βάση τον νόμο για το

Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Σε επιστολή του ο ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες ενημερώνει ότι

από αύριο, 18/2/2014 και για ένα μήνα δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες και έτσι δεν

θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού για τους ιατρούς.

Στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το

δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (υπάρχει λίστα στο site του

Οργανισμού, http://www.eopyy.gov.gr). Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτούς τους ιατρούς

έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 το μήνα. Επίσης οι ασφαλισμένοι

θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των

Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει

πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, των

Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων, για ένα μήνα, δηλαδή όσο διάστημα

διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...