Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Έχεις απόλυτο δίκιο οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και η δουλειά είναι απόλυτη ανάγκη. Δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα αυτές οι αδικίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όσοι δουλεύουμε εκεί τα ξέρουμε καλά... Αλλά από την άλλη και τι να γίνει, να μην κάνεις οικογένεια??? Εγώ είμαι στη δουλειά αυτή 7 χρόνια έχοντας περάσει από αρκετές θέσεις (λόγω του ότι μου έχουν εμπιστοσύνη όχι για κακό), με ατέλειωτες υπερωρίες (απλήρωτες), μείωση μισθού δύο φορές και πληρωμή όποτε θυμούνται. Είπα λοιπόν να το ρισκάρω...

Διαφημίσεις

Μακάρι να μην έχεις την ίδια μοιίρα με μένα στο εργασιακο χωρο...Αλλά, ναι να το πάρεις το εξάμηνο!!!! Οι στιγμές είναι μοναδικες και ανεπαναληπτες, να μεγαλωνεις η ιδια το μωρο σου!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικοτατες απαντήσεις σας. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα έβγαζα άκρη χωρίς εσας!

Ηλιοβασίλεμα Λυπάμαι για την απόλυση σου . Ίσως όμως αυτό είναι προτιμότερο από το να προσπαθεί συνέχεια το αφεντικό σου να σε "κλέψει", να δέχεσαι μειώσεις κ παρόλα αυτά να παραμένεις απλήρωτη και να διεκδικεις καθημερινά το αυτονόητο:τον μισθό σου! Και όλα αυτά στο όνομα της κρίσης! !! Τεσπα τα μωράκια μας να ναι καλά και εμείς και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε!

Ηλιοβασίλεμα έχεις απόλυτο δίκιο για το εξάμηνο εξάλλου ο νόμος μας προστατεύει για 18 μήνες (αν το πάρουμε). Μετά ο εργοδότης μπορεί να μας διώξει. Εσένα σε απέλυσαν οι αλήτες? Τι να πω... Εγώ θα το πάρω διότι το έχουν πάρει και όλες οι συνάδελφοι πριν από μένα και ο Θεός βοηθός... Τουλάχιστον δε θα μετανιώνω που άφησα το μωράκι μου από νωρίς για μια δουλειά που δεν αξίζει...

Κοριτσια απο οτι μου ειχαν πει στον οαεσ πριν 2 χρόνια που ειχα γεννήσει, ο νομος σε προστατευει 18 μηνες απο την γεννηση του παιδιου ειτε πάρεις το 6μηνο ειτε οχι. Παλια ισχυε μονο το 1 ετος αν δεν έπαιρνες το 6μηνο. Ρωτηστε το!!!!

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια απο οτι μου ειχαν πει στον οαεσ πριν 2 χρόνια που ειχα γεννήσει, ο νομος σε προστατευει 18 μηνες απο την γεννηση του παιδιου ειτε πάρεις το 6μηνο ειτε οχι. Παλια ισχυε μονο το 1 ετος αν δεν έπαιρνες το 6μηνο. Ρωτηστε το!!!!

Ναι, 18μηνες προστατευεσαι απο απολυση ειτε παρεις είτε οχι το 6μηνο του ΟΑΕΔ....

Ετσι εγινε και με μενα, πήρα το εξαμηνο , στο καπακι την κανονικη μου αδεια 1μηνα και γυρισα στην δουλεια για 11μηνες...6+1+11 = 18μηνο και μολις το εκλεισα, με απέλυσε!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια και από εμένα.Είχα καιρό να σας γράψω αλλά έμπαινα μόνο να μαθαίνω τα νέα σας γιατί ο μπέμπης δεν με άφηνε να κάνω τίποτα.Με είχε σε αποκλειστικότητα...χαχαχα....Να ρωτήσω θα ήθελα για το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας του ΟΑΕΔ.Έκανα τα χαρτιά μου και μετά από πολύ καιρό μου εγκρίθηκαν 450ε.Κάπου είχα διαβάσει ότι πέρνεις όσα περίπου και από το ΙΚΑ για να συμπληρωθούν οι 4 μήνες που είναι οι άδειες κυοφορίας και λοχείας...Ξέρετε κάτι για αυτό?Πως βγαίνει το συγκεκριμένο ποσό και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο?Τόσο τρέξιμο και τόση διαδικασία για 450ε για 4 μήνες.Από την άλλη όμως καλά είναι και αυτά.Απλά δεν ξέρω μήπως πρέπει να πάω να ρωτήσω γιατί ή να το αφήσω όπως είναι....

Καλησπέρα κορίτσια και από εμένα.Είχα καιρό να σας γράψω αλλά έμπαινα μόνο να μαθαίνω τα νέα σας γιατί ο μπέμπης δεν με άφηνε να κάνω τίποτα.Με είχε σε αποκλειστικότητα...χαχαχα....Να ρωτήσω θα ήθελα για το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας του ΟΑΕΔ.Έκανα τα χαρτιά μου και μετά από πολύ καιρό μου εγκρίθηκαν 450ε.Κάπου είχα διαβάσει ότι πέρνεις όσα περίπου και από το ΙΚΑ για να συμπληρωθούν οι 4 μήνες που είναι οι άδειες κυοφορίας και λοχείας...Ξέρετε κάτι για αυτό?Πως βγαίνει το συγκεκριμένο ποσό και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο?Τόσο τρέξιμο και τόση διαδικασία για 450ε για 4 μήνες.Από την άλλη όμως καλά είναι και αυτά.Απλά δεν ξέρω μήπως πρέπει να πάω να ρωτήσω γιατί ή να το αφήσω όπως είναι....

Όχι δεν παίρνεις όσα χρήματα πήρες από το ΙΚΑ. Τα επιδόματα λοχείας & κυήσεως πρέπει κανονικά να ισούνται με τον μισθό 4 μηνών και επειδή δεν συμβαίνει αυτό γιαυτό τον λόγο παίρνεις & συμπληρωματικά χρήματα από τον οαεδ. Αυτά λοιπόν (του οαεδ) είναι ουσιαστικά η διαφορά που σου υπολείπεται επειδή τα επιδόματα του ΙΚΑ είναι λιγότερα από τους μισθούς 4 μηνών.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Όπως τα είπε και το μέλος oneiraki είναι.Αν τα χρήματα που πήρες από ικα και ΟΑΕΔ είναι όσα χρήματα θα έπαιρνες αν δουλευες 4 μήνες τότε είναι σωστά τα λεφτά που πήρες .

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Όχι δεν παίρνεις όσα χρήματα πήρες από το ΙΚΑ. Τα επιδόματα λοχείας & κυήσεως πρέπει κανονικά να ισούνται με τον μισθό 4 μηνών και επειδή δεν συμβαίνει αυτό γιαυτό τον λόγο παίρνεις & συμπληρωματικά χρήματα από τον οαεδ. Αυτά λοιπόν (του οαεδ) είναι ουσιαστικά η διαφορά που σου υπολείπεται επειδή τα επιδόματα του ΙΚΑ είναι λιγότερα από τους μισθούς 4 μηνών.[/QUOT

Υποτίθεται ότι τα επιδόματα που πήρα από το ΙΚΑ βγήκαν με βάση το μισό ημερομίσθιο από ότι παίρνω κανονικά άρα είναι σαν να πήρα τα μισά λεφτά και οπότε τα υπόλοιπα μισά θα τα έδινε ο ΟΑΕΔ για να συμπληρωθούν οι 4 μήνες.Έτσι όπως μου τα λες βγαίνει να μου έδωσε το ΙΚΑ αρκετά παραπάνω(γιατί πήρα περίπου 2000ε)αλλά και πάλι αν τα προσθέσω δεν βγαίνουν οι 4 μισθοί.Τι να πω έχω μπερδευτεί με το όλο θέμα λιγάκι.Εσύ ή κάποια άλλη κοπέλα είχε τόση διαφορά ανάμεσα στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ?

Διαφημίσεις

καλησπερα και απο εμενα!

ειμαι 31 εβδομαδων και ειμαι σε αδεια απο τη δουλεια μου απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου λογω προβληματων που ειχα. θα γεννησω με το καλο σε δημοσιο νοσοκομειο (Ελενα) και ηθελα να ρωτησω: δικαιουμαι επιδομα τοκετου απο το ικα? η δουλεια μου θα μου δωσει επιδομα τοκετου και λοχειας?

ειμαι σιγουρη οτι εχουν απαντηθει οι ερωτησεις μου παραπανω αλλα δεν εχω κουραγιο και υπομονη να διαβασω συγχωρηστε με.

s-age.png

PBYUp2.png

Λιτσα νομιζω πως τα χρηματα πρεπει να ειναι λιγα παραπανω απο τους μισθους 4 μηνων αλλα δεν ειμαι σιγουρη. Το θεμα ειναι να μην εχεις παρει λιγοτερα :-)

Μαγδου νομιζω πως το επιδομα τοκετου εχει καταργηθει πια. Αυτο που ανυιστοιχει στα 900ε δεν λες;

Να ρωτησω κ κτ εγω τωρα.. Ειμαι σε αναρρωτικες σχεδον απι την αρχη της εγκυμοσυνης λογω διαφορων θεματων. Η τελευτ μου αναρρωτικη μαλλον θα υπερκαλυπτει μερες απο την αδεια κυησεως η οποια ξεκιναει 10/12. Δηλ η αναρρ θα τελειωνει πχ στις 12/12. Ειναι προβλημα αυτο;

Επισης γτ μου ζητησαν απο το ικα προχθες που πηγα στις παροχες να πληρωσω 30ε επειδη νοσηλευτηκα αυτο το μηνα;;;;

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λιτσα νομιζω πως τα χρηματα πρεπει να ειναι λιγα παραπανω απο τους μισθους 4 μηνων αλλα δεν ειμαι σιγουρη. Το θεμα ειναι να μην εχεις παρει λιγοτερα :-)

Μαγδου νομιζω πως το επιδομα τοκετου εχει καταργηθει πια. Αυτο που ανυιστοιχει στα 900ε δεν λες;

Να ρωτησω κ κτ εγω τωρα.. Ειμαι σε αναρρωτικες σχεδον απι την αρχη της εγκυμοσυνης λογω διαφορων θεματων. Η τελευτ μου αναρρωτικη μαλλον θα υπερκαλυπτει μερες απο την αδεια κυησεως η οποια ξεκιναει 10/12. Δηλ η αναρρ θα τελειωνει πχ στις 12/12. Ειναι προβλημα αυτο;

Επισης γτ μου ζητησαν απο το ικα προχθες που πηγα στις παροχες να πληρωσω 30ε επειδη νοσηλευτηκα αυτο το μηνα;;;;

Ονειράκι ολα καλά ελπίζω να είναι! Πρέπει την τελευταία σου αναρρωτική να την τελειώσεις χωρίς να πάρεις από την άδεια κύησης επειδή ετσι θα χάσεις τις 2 μέρες από την κύησης. Ζήτα στο γιατρό να σου δώσει 2 λιγότερες για το τέλος. Για τα νοσήλεια που λένε δεν το ξέρω, απλά φαντάζομαι ότι το λένε για την διαφορά που σου έδωσαν ενώ νοσηλευόσουν αλλά όιτ και να σου πω θα είναι ψέμα.

Το επίδομα τοκετού έχει καταργηθεί γιατί πλέον υποτίθεται οτι το αφαιρούν από τα νοσήλεια κατευθείαν.

Δικαιούσαι επόδομα κύησης και λοχείας από το ικα αρκει να έχεις 200ενσημα τα τελευταια δύο χρόνια.

Διαφημίσεις

Oneiraki όντως θα χάσεις μέρες από την άδεια κυοφορίας και είναι κρίμα. Εγώ θα σου έλεγα να πεις στο γιατρό σου να μεταθέσει την ΠΗΤ λίγο αργότερα (προσοχή όχι πολύ γιατί μετά αρχίζουν ιστορίες με προωρότητα) ώστε αμέσως μόλις τελειώσει η αναρρωτική να αρχίσει η άδεια κυοφορίας. Πάντως πρόβλημα δεν έχεις ακόμη και αν τα αφήσεις έτσι. Για τα 30? μου φαίνεται λίγο κουλό εφόσον είσαι ασφαλισμένη και νοσηλεύτηκες σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί να πληρώσεις?

Magdou το επίδομα τοκετού έχει καταργηθεί, υποτίθεται πως καταβάλλεται στο νοσοκομείο που θα γεννήσεις. Εάν έχεις 200 ένσημα δικαιούσαι επίδομα κυοφορίας και λοχείας από το ΙΚΑ. Εάν δεν έχεις περάσει τις 25 μέρες αναρρωτική κάποια χρήματα στα δίνει ο εργοδότης. Αλλιώς όλα το ΙΚΑ

καλησπέρα σας!

Μόλις έγινα μέλος του φόρουμ σαν καινούρια μανούλα και εγώ.

Διανύω τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και όλα προς το παρόν κυλάνε ήρεμα.

Με το μόνο πράγμα που έχω αγχωθεί λίγο είναι τα επιδόματα και αυτά(στις μέρες μας,ποντάρω και λίγο εκεί)

ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

έχω πιθανή ημερομηνία τοκετού 06/01/2014.Από την δουλεία μου σταματάω στις 31/10/2013 λόγω λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Μετά θα καταθέσω για το ταμείο ανεργίας και ήθελα να σας ρωτήσω εάν δικαιούμαι κάποια από τα επιδόματα που δίνονται .

Ελπίζω να μπορώ....

εύχομαι σε όλες σας καλή συνέχεια...

Καλησπέρα,

Έχω 4 μήνες που γέννησα. Πριν 20 μέρες γύρισα για δουλειά και θα ήθελα να μου πει αν γνωρίζει κανείς σας, αν δικαιούμαι αύξηση στο μισθό μου λόγω του παιδιού και πόσο και αν ναι τη δίνει ο εργοδότης, γιατί η εργοδότριά μου άρχισε να λέει κάτι μυστήρια ότι πρέπει να κάνω μια αίτηση στον ΟΑΕΔ και να παίρνω απο εκεί ένα συμπληρωματικό επίδομα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Έχω 4 μήνες που γέννησα. Πριν 20 μέρες γύρισα για δουλειά και θα ήθελα να μου πει αν γνωρίζει κανείς σας, αν δικαιούμαι αύξηση στο μισθό μου λόγω του παιδιού και πόσο και αν ναι τη δίνει ο εργοδότης, γιατί η εργοδότριά μου άρχισε να λέει κάτι μυστήρια ότι πρέπει να κάνω μια αίτηση στον ΟΑΕΔ και να παίρνω απο εκεί ένα συμπληρωματικό επίδομα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ

Καλημερα. Αυτο που δικαιουσαι ειναι για τον πρωτο χρονο μειωμενες εισφορες απο το ικα αρα θα φαινεται μεγαλυτεροσ ο μισθος σου. Ομως μονο εφοσον δουλευεις. Δηλ αν πχ παρεις το μειωμενο σε αδεια οπως εγω δεν θα ισχυει αυτο στους μισθους των 3,5μηνων που θα παρεις. ειναι ευκολο να βρεις την διαταξη κ να την πας στο λογιστηριο. Ασε που λογιμα θα ξερουν και οι ιδιοι. Απι οαεδ δεν παιρνεις κτ.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Καλημέρα marialag!!!!

Αν η συλλογική σύμβαση της ειδικότητας σου αναφέρει επίδομα τεκνου, τότε αυτό είναι 5% του βασικού μισθού σου. Όμως όντως πολλές συλλογικές συμβάσεις δεν δίνουν επίδομα τεκνου και τότε ανά ετος καταθέτεις δικαιολογητικά στον Οαεδ για οικογενειακο επίδομα πχ το οικ. επίδομα του Οαεδ για ενα τεκνο ειναι 98? για ολο το χρονο....

Δηλαδη οταν δουλευα εγω, επαιρνα +5% για το παιδι αλλά ο αντρας μου οχι απο την δικη του εργασια. Και ετσι ο αντρας μου πηγαινει στον Οαεδ για το οικογειακο επιδομα. Για το οικογ, επίδομα 2013, οι δικαουχοι με 1 τεκνο καταθετουν τις αιτησεις από 1/10 έως τις 31/1/2014! Ελεξτε το αν τελικα δικαιουσαι στον μισθο ή όχι, αλλιως να καταθεσεις και εσυ τα χαρτια στον ΟΑΕΔ.

http://www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/ASFALISI/oikasfalisis2013.pdf

Καλησπέρα και πάλι,

έχω και καινούργια ερώτηση. Γνωρίζει κανείς σας αν μπορώ να πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ μετά απο έναν μήνα που έχω γυρίσει στη δουλειά; Ελειψα 4 μήνες για να γεννήσω και έχουν γίνει απίθανες αλλαγές στη δουλειά και πολύ φοβάμαι οτι η εργοδότριά μου θα μου κάνει μείωση στον μισθό. Όποτε σκέφτομαι τι να παίρνω κανά 600άρι και να δουλεύω μέσα στην πίεση, τι να παίρνω λίγο λιγότερα αλλά να κάθομαι με το παιδί μου...

• 1 month later...

Καλησπέρα, είμαι σε αναρρωτική λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη από τέλη Ιουνίου. Γνωρίζει κάποια κοπέλα αν θα πάρω δώρω Χριστουγέννων από την δουλειά?Ή από το ΙΚΑ?Ή και από τους δύο αναλογικά?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Καλησπέρα, είμαι σε αναρρωτική λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη από τέλη Ιουνίου. Γνωρίζει κάποια κοπέλα αν θα πάρω δώρω Χριστουγέννων από την δουλειά?Ή από το ΙΚΑ?Ή και από τους δύο αναλογικά?

δωρο χριστουγεννων θα παρεις αναλογικα απο τον εργοδοτη μονο για τις μερες εργασιας απο 01/05-31/12.Τις ημερες που εχεις αναρωτικη ΔΕΝ παιρνεις δωρο χριστουγεννων ουτε απο το ικα ουτε απο τον εργοδοτη.Οι μερες που θα εχεις αδεια κυοφοριας μεσα στο ετος μετρουν για την αναλογια στο δωρο χριστουγεννων.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...