Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα με γαλα

Recommended Posts

η κορη μου ειναι σχεδον 5 1/2 χρονων και η οδοντιατρος μας ειπε οτι πρεπει επιτελους πελον να κοψει το μπιμπερο για το καλο των δοντιων της....ετσι λοιπον πριν φυγουμε διακοπες πηγαμε μαζι και πηραμε ενα ωραιο ποτηρι για να το πινει με καλαμακι!

κι απο πριν με το μπιμπερο το ειχε ελαττωσει το γαλα....αλλα τωρα σχεδον παει να το κοψει....σε τρεις ωρες θα πιει 150γρ. κι αυτο μετα απο πιεση δικη μας και ολη την ωρα να της λεμε πιες πιες!! Δωστε μου μια λυση.....και μη μου πειτε οτι ολα τα παιδακια το κοβουν καποια στιγμη γιατι αυτο δεν το δεχομαι στην ηλικια της....χρειαζεται ασβεστιο και πρεπει να το παρει και τιποτα σαν το γαλα.....ουτε τυρι ουτε γιαουρτι...το γαλα ΘΕΛΩ να το πινει! τι να κανω???

Διαφημίσεις

Συγνώμη, αλλά αν βρεις τον τρόπο να μοθ τον πεις κι εμένα που ο γιός μου έχει κόψει το γάλα από τα 3. Όπως καταλαβαίνεις έχουμε κάνει τα πάντα, έχουμε αλλάξει όλα τα γάλατα, όλα τα είδη ποτυριών, έχουμε προσπαθήσει διάφορες ώρες κ.λ.π αλλά τίποτα. Μέχρι που του έκανα τεστ μήπως ανέπτυξε ξαφνικά αλεργία στο γάλα, βγήκε αρνητικό. Λοιπόβν επείδη κι εμένα ο γιός μου είναι σχεδόν 5 αν κατορθώσεις να υποχρεώσεις την κόρη σου να πιει γάλα ενώ δεν θέλει μου λες σε παρακαλώ πως τα κατάφερες;

κοριτσια νομιζω πως τα παιδια μπορουν να παιρνουν το ασβεστιο και απο άλλες τροφες οπως τυρι, γιαουρτι...δεν ξερω πως να σας βοηθησω γιατι η δικια μου 5 ετων πινει αρκετο γαλα πρωι-βραδυ και μερικες φορες και μεσημερι... οχι παντα ενα γεματο φλυτζανι πολλες φορες πιο λιγο αλλα δεν την πιεζω απο την στιγμη που πινει εστω και λιγο....

Παντως πιστευω οτι οσο τα πιεζετε τοσο πιο δυσκολα θα ειναι και τα παιδια θα αντιδρουν.... αφηστε το λιγο το θεμα χαλαρα βαζετε στα παιδια σας το ποτηρι μπροστα τους καθε πρωι και βραδυ και νομιζω πως σιγα σιγα θα πιουν εστω και λιγο... παντως αν οχι βαλτε στην διατροφη τους αλλα γαλακτοκομικα προιοντα ωστε να παρουν το ασβεστιο που χρειαζονται...

ή (εγω της το κανω για να σηκωνεται και να ντυνεται πιο γρηγορα το πρωι για το προνηπιο) δελλεαστε τα με καποιο δωρακι μετα που θα πιουν το γαλα... (εχω παρει αυτοκολλητακια και της βαζω απο ενα στο χερι της μολις ντυθει γρηγορα.) γενικα ειμαι κατα ολων αυτων των κολπων, αλλα πολλες φορες δυστυχως χρειαζονται πιστεψτε με!!!! ;)ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...:lol:

δεν θυμαμαι που το διαβασα αλλα μια μανουλα εγραψε αυτο...

το παιδακι της δεν ηθελε να πινει το γαλα στο ποτηρι και βρηκε κολπο!!!

πηρε ποτηρι που ο πατος απο κατω ειναι διαφανες,εκοψε διαφορες εικονες και εβαζε μια εικονα απο κατω ετσι οταν τελειωσει ολο το γαλα θα εμφανιστει η εικονα στον πατο του ποτηριου!!!τωρα δεν ξερω κατα ποσο θα πιασει αλλα δεν εχεις να χασεις και τιποτα,δοκιμασε να βρεις εικονες απο παιδικα,απο ζωα κ.α.!!!

apHGp3.png

Γειά σου Εν.

Ο μεγάλος μου γιος έκοψε εντελώς το γάλα από 18 μηνών. Προσπάθησα να του το δώσω με χίλιους τρόπους, έπαθα υστερία στη σκέψη ότι δε θα ξαναπιεί γάλα :-(. Οσες φορές τον κατάφερνα να πιει 2-3 γουλιές, τις έκανε εμετό. Σταμάτησα να προσπαθώ γιατί ούτε τα νεύρα μου άντεχαν ούτε αποτέλεσμα έβλεπα. Ρώτησα τον παιδίατρο και μου είπε ότι αν τρώει τυρί και γιαούρτι, δεν υπάρχει πρόβλημα με το ασβέστιο. Σε καταλαβαίνω αλλά εγώ τουλάχιστον όσο κι αν το πάλεψα, δεν βρήκα τρόπο να πιει με το ζόρι, ακόμη και τώρα του φέρνει αναγούλα και μόνο η μυρωδιά. Στο τσακίρ κέφι θα πιει λίγο μίλκο κι αυτό όχι με όρεξη...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Διαφημίσεις

Γειά σου Εν.

Ο μεγάλος μου γιος έκοψε εντελώς το γάλα από 18 μηνών. Προσπάθησα να του το δώσω με χίλιους τρόπους, έπαθα υστερία στη σκέψη ότι δε θα ξαναπιεί γάλα :-(. Οσες φορές τον κατάφερνα να πιει 2-3 γουλιές, τις έκανε εμετό. Σταμάτησα να προσπαθώ γιατί ούτε τα νεύρα μου άντεχαν ούτε αποτέλεσμα έβλεπα. Ρώτησα τον παιδίατρο και μου είπε ότι αν τρώει τυρί και γιαούρτι, δεν υπάρχει πρόβλημα με το ασβέστιο. Σε καταλαβαίνω αλλά εγώ τουλάχιστον όσο κι αν το πάλεψα, δεν βρήκα τρόπο να πιει με το ζόρι, ακόμη και τώρα του φέρνει αναγούλα και μόνο η μυρωδιά. Στο τσακίρ κέφι θα πιει λίγο μίλκο κι αυτό όχι με όρεξη...

εμενα οποτε πιει σκετο γαλα ο μεγαλος παραπονιεται μετα οτι ποναει η κοιλια του και τον πιστευω. οποτε ουτε κι εγω του δινω παρα λιγο μονο μαζι με κορν φλεικς το πρωι..

σημερα της εβαλα μια κουταλια HEMO μεσα και τελικα το ηπιε.....αλλα δεν ειναι το λευκο ειναι το σοκολατενιο........αλλα γενικα τρωει σοκολατα στη μια κουταλια θα κολλησουμε...τι λετε??

εγω λεω να μην εχεις τοσο εμμονη με το γαλα.υπαρχουν κιαλλες τροφες που εχουν ασβεστιο εκτος απο τα γαλακτοκομικα(βλεπε βερικοκα!) και πολλα αλλα αν την ψαξεις.

οκ να πινουν γαλα αλλα δε θα της εδινα και με μπιμπερο 5.5 χρονων και να μετραω και τα γραμμαρια λες και ειναι 6 μηνων.εδω παω να το κοψω απο τη μπεμπα το μπιμπερο σιγα σιγα...μονο πριν κοιμηθει της δινω το γαλα με μπιμπερο.την ημερα σε ειδικο εκπαιδευτικο ποτηρακι το οποιο ειναι για μωρα απο 9 μηνων και πανω(η Νεφελη ειναι 8.5 μηνων σχεδον)

και για την ιστορια ουτε ο γιος μου επεινε γαλα.το εκοψε απο 3 μηνων.ουτε να θηλασει ηθελε ουτε ξενο ηθελε και αναγκαστικα και πηρα χαπια αφου για 15 μηρες δε θηλαζε και ειχα γινει τουμπανο.ειχε χασει βαρος και αλλα να μη τα αναφερω δεν ειναι επι του θεματος!αναγκαστικα και του αρχισα ρυζαλευρο πολυ αραιωμενο οταν ηταν 3.5 μηνων γιατι επρεπε να επιβιωσει!!!

ξερεις ποτε ηπιε ξανα γαλα? 2 ετων.και η αναπτυξη του ειναι μια χαρα.εκτος απο το οτι ειναι αδυνατουλης αλλα δε νομιζω οτι εχει σχεδη αυτο!

σε μια φαση το βαρεθηκε παλι και μετα περασε μια γαστρεντεριτιδα οπου για 10 μερες δε του ανεφερα καν να πιει γαλα και μετα το ρουφαγε σαν τρελλος.

πραγμα που σημαινει οτι το ειχα πριξει το παιδι ''πιες και πιες'' και γιαυτο δεν επινε!

ο μικρος ειναι 17 μηνων κ εδω και τρεις βδομαδες μου εκοψε τελειως το γαλα πρωι κ βραδυ.εσκασα.εχω δοκιμασει τα παντα.τι αλλαξα θηλες στο μπιμπερο τι αλλαξα μπιμπερο τι πηρα εκπαιδευτικο ποτηρακι τι του εβαλα γαλα με μπισκοτα τι γαλα με χεμο τι γαλα μεσα σε κυπελακι με σχεδια να το πιει με το στομα οπως το νερο του τι κομματια ψωμακι παπαριασμενα μεσα στο γαλα.τιποτα.ακομα και κοιμισμενος που ειναι οταν παω να βαλω μπιμπερο ξυπναει κ κλαιει.οταν ειναι ξυπνιος κ με δει με το μπουκαλι τρεχει να κρυφτει στο σπιτι.εσπασαν τα νευρα μου.αποφασισα να μην τον πιεσω κ του δημιουργησω μεγαλυτερη αρνητικη διαθεση.οποτε το βραδινο του πλεον ειναι κρεμα βανιλια βιολογικη φτιαγμενη απο το γαλα του κ το πρωι φτιαχνω 60 γρ γαλα κ του το ριχνω μεσα στα φρουτα κ τα χτυπαω στο μπλεντερ.μονο ετσι θα το φαει.γιαουρτι τρωει του σκοτωμου.τυρι μονο μεσα στο τοστ.τη φετα την απεχθανεται.και παντα ελεγχει τι εχει μεσα το μπωλ του φαγητου.......μηπως εχωβαλει γαλα.αλλιως δεν το ανοιγει το στομα με τιποτα.η παιδιατρος μου ειπε να συνεχισω ετσι με κρεμα το βραδυ αλλα ανα 2-3 μερες να του φτιαχνω γαλα κ να κανω προσπαθεια χωρις εντονη πιεση.μπορει να παρει μεγαλο χρονικο διαστημα μεχρι να ξαναπιει.θελει υπομονη κ να μην ξεχναει οτι υπαρχει γαλα.οποτε το φτιαχνω κ το πεταω κ στεναχωριεμαι ποσο κριμα ειναι.ετσι μου εκανε κ με τη φρουτοκρεμα.επι 6 μηνες δεν ηθελε να τη βλεπει στα ματια του.εκλαιγε απαρηγορητος.ειχα δοκιμασει ολους τους τροπους κ τις μεθοδους.εφτιαχνα λοιπον καθε πρωι να την βλεπει δεν την ετρωγε κ την ετρωγα εγω η την πετουσα.μεχρι που ενα πρωινο ο κυριος εφαγε 200γρ κ επαθα πλακα.απο τοτε την τρωει καθεμερα με δεκα μασελες.ελπιζω καποια στιγμη να κανει στροφη κ στο γαλα.μεγαλη υπομονη θελει.

Διαφημίσεις

το κλασικό με τα χατιράκια το δοκιμάσατε?

για το χατίρι του φίλου, του παππου, της θειας, του μπεμπούλη, της μανούλας (τι μόνο τόσο? μεγάαααλη ρουφηξια....:P), στα δικά μου πιάνει όχι μονο με το γάλα αλλά και με τα αουτσαιντερ φαγητά!

Επίσης το κόλπο ξέρεις να μετρας μέχρι το 20? για να δούμε μέτρα 20 γουλιες... ... τι μόνο μεχρι το 5 ξέρεις?:lol::lol::lol:

αυτο με το μετρημα και το αλλο ''μια για τη μαμα μια για τον μπαμπα κλπ'' επιαναν στην κορη μου.στο γιο μου δε πιανουν αυτα.πλεον μονο το γαλα πινει χωρις δευτερη κουβεντα. για να φαει με σκαει:twisted:

σημερα της εβαλα μια κουταλια HEMO μεσα και τελικα το ηπιε.....αλλα δεν ειναι το λευκο ειναι το σοκολατενιο........αλλα γενικα τρωει σοκολατα στη μια κουταλια θα κολλησουμε...τι λετε??

Και γω τους βάζω HEMO στο γάλα.Δε γίνεται πολύ γλυκό, οπότε υποθέτω οτι δεν έχει πολύ ζάχαρη.Βάζω και στο δικό μου:cool:

εγω λεω να μην σκας. η κορη μου επισης 5,5 χρονων το πολυ να πινει κανενα ποτηρι γαλα τη βδομαδα!!!!! τρωει τυρακι και πολλα αμυγδαλα και αμυγδαλελαιο, εξαλλου ολο αυτο με το γαλα ειναι μυθος αν δεις το μητρικο γαλα περιεχει ελαχιστε ποσοτητες ασβεστιου. δεν χρειαζομαστε περισσοτερες. γνησιο γαλα με πολυ ασβεστιο ειναι το απαστεριωτο οσο παραξενο και αν φαινεται...αυτο που καταναλωνουμε ειναι νεκρο γαλα και μπορειται να καταλαβετε οτι οι γαλακτοβιομηχανιες εχουν κανει τοοοοοσοοοο καλη δουλεια που μας εχουν δημιουργησει εμμονες μη επαρκειας!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

εγω λεω να μην σκας. η κορη μου επισης 5,5 χρονων το πολυ να πινει κανενα ποτηρι γαλα τη βδομαδα!!!!! τρωει τυρακι και πολλα αμυγδαλα και αμυγδαλελαιο, εξαλλου ολο αυτο με το γαλα ειναι μυθος αν δεις το μητρικο γαλα περιεχει ελαχιστε ποσοτητες ασβεστιου. δεν χρειαζομαστε περισσοτερες. γνησιο γαλα με πολυ ασβεστιο ειναι το απαστεριωτο οσο παραξενο και αν φαινεται...αυτο που καταναλωνουμε ειναι νεκρο γαλα και μπορειται να καταλαβετε οτι οι γαλακτοβιομηχανιες εχουν κανει τοοοοοσοοοο καλη δουλεια που μας εχουν δημιουργησει εμμονες μη επαρκειας!!!

εχεις δικιο.ολο αυτο με το γαλα ειναι οντως ενας μυθος για να πλουτιζουν οι βιομηχανιες!εξαλλου ολα τα θηλαστικα δε ξαναπινουν γαλα μολις αποθηλασουν.μονο ο ανθρωπος το κανει αυτο!:rolleyes:

Διαφημίσεις

Με έχουν καλύψει η dimitra83 και η apricot...

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω έχοντας γιο ίδιας ακριβώς ηλικία με την κόρη σου είναι ότι θα προτιμούσα να κόψει το γάλα εντελώς παρά να έχει μπιμπερό σ'αυτή την ηλικία...

Ο δικός μου χειμώνα με σχολείο έπινε στάνταρ κάθε πρωί...Τώρα πίνει 3-4 φορές τη βδομάδα κανενα ποτήρι.

rQGhp3.png

οπως ειπα πιο πανω της το εκοψα το μπιμπερο.......ειναι εκρετα μεγαλη γι αυτο πλεον! Ο γιατρος παλια μου ειχε πει ας πινει με μπιμπερο αρκει να πινει πολυ γαλα μεχρι τα 5......τωρα 5 1/2 σχεδον με το ποτηρι μειωσε τις ποσοτητες....αλλα και με το μπιμπερο ειχε μειωσει πριν το κοψω......

χτες και σημερα εβαλα λιγο κακαο μεσα και κατι καλυτερο κανουμε!

Εμενα τα κολπα μετρηματος....πιανουνε μονο στη πορτοκαλαδα....τα κολπα μια για το παππου μια για τη γιαγια.........Δεν πιανουνε!!

ev παιδι μου μην σκας για το γαλα!δεν ειναι αναντικαταστατη τροφη!απολυτα συμφωνω με δημητρα + apricot,τοσες τροφες υπαρχουν πολυ πλουσιοτερες σε συστατικα απο το γαλα.στην τελικη νεροπλυματα ειναι του εμποριου οχι γαλα.:wink:

διαβασε και 2 αρθρα

http://www.siouras-therapies.gr/2010/06/blog-post_11.html?spref=fb

http://www.siouras-therapies.gr/2010/12/13.html?spref=fb

Kht7p2.png

3iVPp3.png

οπως ειπα πιο πανω της το εκοψα το μπιμπερο.......ειναι εκρετα μεγαλη γι αυτο πλεον! Ο γιατρος παλια μου ειχε πει ας πινει με μπιμπερο αρκει να πινει πολυ γαλα μεχρι τα 5......τωρα 5 1/2 σχεδον με το ποτηρι μειωσε τις ποσοτητες....αλλα και με το μπιμπερο ειχε μειωσει πριν το κοψω......

χτες και σημερα εβαλα λιγο κακαο μεσα και κατι καλυτερο κανουμε!

Εμενα τα κολπα μετρηματος....πιανουνε μονο στη πορτοκαλαδα....τα κολπα μια για το παππου μια για τη γιαγια.........Δεν πιανουνε!!

ο γιατρος συνεστησε μπιμπερο ανεπιφυλακτα αρκει να πινει ΠΟΛΥ γαλα?:shock::shock:

πρωτη φορα το ακουω αυτο!ολοι οι γιατροι λενε οσο πιο γρηγορα κοπει το μπιμπερο τοσο το καλυτερο.και επιπλεον η ποσοτητα γαλακτος ημερησιως δε πρεπει να ξεπερναει τα 400-500 γρ γιατι το γαλα (γενικα το ασβεστιο)εμποδιζει την αφομιωση του σιδηρου και αλλων θρεπτικων συστατικων

πολυ αυθερετο αυτο που ειπε ο παιδιατρος σου και χωρις παρεξηγηση

Και γω τους βάζω HEMO στο γάλα.Δε γίνεται πολύ γλυκό, οπότε υποθέτω οτι δεν έχει πολύ ζάχαρη.Βάζω και στο δικό μου:cool:

Κοίτα τα συστατικά το πρώτο (και άρα περισσότερο σε περιεκτικότητα) που αναφέρεται είναι η ζάχαρη.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ο γιατρος συνεστησε μπιμπερο ανεπιφυλακτα αρκει να πινει ΠΟΛΥ γαλα?:shock::shock:

πρωτη φορα το ακουω αυτο!ολοι οι γιατροι λενε οσο πιο γρηγορα κοπει το μπιμπερο τοσο το καλυτερο.και επιπλεον η ποσοτητα γαλακτος ημερησιως δε πρεπει να ξεπερναει τα 400-500 γρ γιατι το γαλα (γενικα το ασβεστιο)εμποδιζει την αφομιωση του σιδηρου και αλλων θρεπτικων συστατικων

πολυ αυθερετο αυτο που ειπε ο παιδιατρος σου και χωρις παρεξηγηση

αντε καλε....γιατι να παρεξηγηθω?? ναι ετσι μου ειπε....οταν πλεον μπηκαμε σε φρεσκο κι ειχαμε φυγει απο τις σκονες

για ποιο λογο ενα παιδι θα πρεπει να πινει παρα πολυ γαλα σου ειπε?εγω ξερω οτι το πολυ ασβεστιο συνηθως οδηγει στην αναιμια

για ποιο λογο ενα παιδι θα πρεπει να πινει παρα πολυ γαλα σου ειπε?εγω ξερω οτι το πολυ ασβεστιο συνηθως οδηγει στην αναιμια

παθούσα...από υπερκατανάλωση γάλατος πάθαμε σιδηροπουνική...ο παιδιάτρος μου είπε ότι το έπαθε από το πολύ γάλα σε συνδιασμό με μη επαρκή διατροφή....( δεν τρώγαμε κρέας )

rQGhp3.png

δεν μου ειπε παρα πολυ γαλα για την ακριβεια....απλα μου ειπε ...καλο εινια να πινει γαλα μεχρι τα 5 .....υποθετω οτι μεχρι τοτε γινεται καλη απορροφηση του ασβεστιου στα οστα των παιδιων......βρε κοριτσια....ολα αυτα που μου λετε για το γαλα....δνε τα ηξερα......εγω μονο καλο ηξερα οτι κανει.......και η μαμα μου που εχει οστεοπορωση ο γιατρος της εχει πει να πινει πολυ γαλα.....γιαουρτια , τυρια......βεβαια η μαμα μου ειναι αλλη περιπτωση γιατι οσο και να πιει την ζημια την επαθε ....απλα συντηρηση κανει! γιατι ο δικος της γιατρος της ειπε να πινει γαλα??

Η δική μου δεν είναι ούτε 2 ακόμα και το έχει κόψει πρακτικώς τελείως. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν την ενθουσίαζε. Από μωράκι το έπινε δύσκολα και από την ώρα που άρχισε τις τροφές άρχισε να το πίνει δύσκολα. Τώρα πια πίνει μετά βίας 200 - 250 ml την ημέρα και αυτό μόνο εάν έχει μείνει πολλές ώρες νηστική, οπότε πεινάει πολύ.

Σήμερα έχω ραντεβου με την παιδίατρο και θα το συζητήσουμε.

Σκέφτομαι κι εγώ κάτι σε στυλ ΗΕΜΟ, αλλά φοβάμαι ότι θα ζηλέψει και η μεγάλη, η οποία πίνει το γάλα κανονικά και με ευχαρίστηση. Φοβάμαι ότι μόλις καταλάβει ότι το γάλα της μικρής έχει μέσα κακαο θα τα στυλώσει και θα ζητάει κι αυτή το ίδιο. Δεν μου πολυαρέσει η ιδέα να ξεκινήσουμε τέτοια.

Καμία ιδέα κανένας??