Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτη τη περιοδο, με εχουν εκνευρισει τοσοοοοοοο πολυυυυυυ, που θα ηθελα να απευθυνομαι στα πεθερικα μου, ως "οι συγχωρεμενοι"........

:lol::lol::lol::lol:

Fistikaki εισαι ολα τα λεφτα!!! :lol::lol:

n10D.jpg.png

Η ζωη δε μετριεται με τον αριθμο των στιγμων που περνουμε αναπνοη,αλλα με τον αριθμο των στιγμων που μας κοβεται η αναπνοη!!!

αυτη τη περιοδο, με εχουν εκνευρισει τοσοοοοοοο πολυυυυυυ, που θα ηθελα να απευθυνομαι στα πεθερικα μου, ως "οι συγχωρεμενοι"........

:lol::lol::lol::lol:

Fistikaki εισαι ολα τα λεφτα!!! :lol::lol:

interesting.....very interesting :lol::lol::lol::lol:

ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΜΑΜΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΩ Κ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ!Κ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ?ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ ΚΙ ΟΛΑΣ.ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΩ ΠΛΕΟΝ ΠΑΠΠΟΥ.ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ΗΤΑΝ!!!

• 1 χρόνο μετά...

ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ 15-16 ΧΡΟΝΙΑ,,,ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΩΣ "ΚΟΠΕΛΑ" ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΘΕΡΑ ΜΟΥ "ΜΑΜΑ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΝΑΙ,ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ".ΕΚΤΟΤΕ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΡΚΕΤΑ... ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΩ ΜΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΜΑΝΑΣ-ΚΟΡΗΣ.ΚΑΥΓΑΔΙΖΟΥΜΕ,ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΥΜΕ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ,ΒΟΛΤΕΣ,ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΜΕ (ΜΑΛΛΙΑ,ΜΑΚΙΓΙΑΖ) ΚΤΛ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΤΑ 18 ΤΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ.. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ... ΕΕΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ...ΑΠΛΑ ΨΙΛΟΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ... ΟΧΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ... ΑΠΛΑ... "ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ" ΚΤΛ.

An angel in the book of my life wrote down my baby's birth... Then whispered as she closed the book "... too beautiful for earth " .........

Διαφημίσεις

Κορίτσια νιώθω σαν τη μύγα μες στο γάλα :oops: :oops: :oops: :oops: Μόνο εγώ λέω τα πεθερικά μου "μαμά" και "μπαμπά" :?::?:

Σας καταλαβαίνω βέβαια που λέτε ότι μάνα είναι μόνο μία. Κι εγώ πριν γνωρίσω τα πεθερικά μου, θεωρούσα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τους αποκαλέσω ποτέ μαμά και μπαμπά. Όμως, όταν τους γνώρισα, διαπίστωσα ότι θα τους πω και μάλιστα σύντομα!!! Είναι τόσο μα τόσο γλυκοί άνθρωποι, μου φέρονται υπέροχα, νιώθω ότι με αγαπούν, πριν προλάβω να εκφράσω την οποιαδήποτε επιθυμία, τρέχουν να μου την εκπληρώσουν! Το βασικότερο όμως είναι ότι όταν περνούσα τον γολγοθά με τις απανωτές εγχειρήσεις του πατέρα μου, ήταν δίπλα σε μένα και την μαμά μου με τρόπο που μόνο μια άλλη μάνα και ένας άλλος πατέρας στέκεται στο παιδί του. Συμφωνώ λοιπόν ότι μάνα είναι μόνο μία, αλλά πειράζει εγώ να έχω ακόμα μία :?::?: :?:

Στην ίδια κατηγορία ανήκω και πολύ το χαίρομαι που δεν έχω τέτοια διλήμματα!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Κι εγω με τη πεθερα μου εχω αψογη σχεση...μου σπαει τα νευρα κατι φορες αλλα σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλος ανθρωπος και μ'αγαπαει πολυ και μονο να μας βοηθαει θελει.Και παλι ομως μαμα δεν μπορω να την πω.Το εχω σκεφτει παρα πολλες φορες αλλα δε γινεται.Στην αρχη της μιλαγα στον πληθυντικο.καποια στιγμη και μονη της μου ειπε "δε θα σου ζητησω εγω ποτε να με πεις μαμα με το ζορι αλλα κι αυτον το κυριο ταδε δε μου αρεσει,μιλα μου τουλαχιστον στον ενικο"...ετσι και κοπηκε ο πληθυντικος.Τωρα της μιλαω στον ενικο παροτι ειναι 65 χρονων κι εγω 29.Γενικα σπανια μιλαω στον πληθυντικο στους ανθρωπους.Δε μου αρεσει..προτιμω την αμεσοτητα του ενικου.Ουτε πιστευω οτι ο σεβασμος που εχεις στον αλλον φαινεται απο το αν του μιλας στον πληθυντικο.

Το πιο θεϊκό είναι αυτό που κάνουν πολλές γνωστές μου, που ακόμα και να ΘΕΛΟΥΝ κάτι να πουν στα πεθερικά, δεν τα φωνάζουν, απλά περιμένουν να τους κοιτάξουν και τότε τους μιλάνε....χαχα!!

Εγώ γνώρισα τα πεθερικά μου όταν είχα 1 μήνα σχέση με το γιό τους, οπότε τους μιλούσα από τότε πληθυντικό και με "κύριε/α τάδε"..

Μετά το γάμο, το ίδιο...Πολλές φορές μου είπαν να κόψω το "κύριε/α" και τον πληθυντικό, αλλά δε μου βγαίνει και το συνεχίζω...Με βολεύει έτσι και το έχω συνηθίσει τόσα χρόνια...

Στον πληθυντικό κυρία.../ κύριε .... ΄παρόλο που έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Φανταστείτε ότι η πεθερά μου κραταέι και την μικρή όσο δουλεύω. Απλά για 5 χρόνια πριν παντρευτούμε έτσι τους έλεγα...δεν μπόρεσα ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη να το αλλάξω. Βέβαια λίγο μετά το γάμο (μεταξύ σοβαρού και αστείου) είχα ρωτήσει την πεθερά μου αν την πειράζει ο πληθυντικός και προς τιμήν της μου είχε πει να τη φωνάζω όπως θέλω. Θα συμφωνήσω ότι ο τρόπος που προσφωνείς κάποιον δεν αποτελεί ένδειξη για το αν τον σέβεσαι ή όχι. Από άλλα κρίνονται αυτά εκατέρωθεν!

Διαφημίσεις

μαμά, μπαμπά, γιατί ξεκινήσαμε ανέλπιστα καλά. μετά τα είδα όλα! αλλά τί να πεις τώρα; κυρία Τάδε μου; μετά το μαμά; ας πρόσεχα.

ο σύζυγος, μόνο ψιτ δεν έχει πει τους δικούς μου. περιμένει να γυρίσουν να τον δουν για τους μιλήσει. μου τη δίνει.

καλύτερα πληθυντικός και από μακριά!

Αν χρειαστεί- γιατί φροντίζω να είμαι μπροστά της και να μην αναγκαστώ να πω κάτι....κυρία Ρένα και στον πληθυντικό.Οι σχέσεις μας είναι μια χαρά, αλλά...έχω μάθει να μιλάω στον πληθυντικό στους μεγαλύτερους και...τι να πω μητέρα??Το θεωρώ λίγο άτομο.Είναι η μαμά του άντρα μου αλλά εγώ έχω άλλη!!!

Ε, σε λίγο καιρό ίσως την φωνάζω γιαγια-Ρένα!!!:-D

QqmLp3.png

μαμά, μπαμπά, γιατί ξεκινήσαμε ανέλπιστα καλά. μετά τα είδα όλα! αλλά τί να πεις τώρα; κυρία Τάδε μου; μετά το μαμά; ας πρόσεχα.

ο σύζυγος, μόνο ψιτ δεν έχει πει τους δικούς μου. περιμένει να γυρίσουν να τον δουν για τους μιλήσει. μου τη δίνει.

καλύτερα πληθυντικός και από μακριά!

Αυτο ακριβως κανω εγω με τα δικα μου πεθερικα!!!Δεν ηθελαν να τους αποκαλω κυριε Κ και κυρια Γ-οποτε αυτη ηταν και η μονη ΔΥΝΑΤΗ επιλογη!Μια χαρα!χιχιχι

την πεθερά μου την αποκαλω "πεθερά" και τον πεθερό μου "πεθερό".

Για παράδειγμα στο τηλέφωνο λέω "έλα πεθερά" κ.ο.κ. Το χαίρομαι γιατί είναι πολύ υποτιμητικό.

xaxaxxaxa :mrgreen:

Εγώ λέω πεθερέ και πεθερά γιατί νιώθω άβολα να τους αποκαλέσω όπως την μαμά μου και τον μπαμπά μου. Αφού μαμά έχω μία και μπαμπά έναν. Όμως δεν το βλέπω υποτιμητικό.... Και ο πατέρας μου το ίδιο ζήτησε από τον άνδρα μου. Του λέει μην με πεις μπαμπά γιατί θα είναι σαν να με κοροϊδεύεις. Πάντως έχω πολύ καλά πεθερικά..... Ξέρω όμως αρκετούς φίλους που φωνάζουν στα πεθερικά τους Ε! ψιτ....!!!! :shock: για να μην πω πως αποκαλεί καμιά φορά ο γαμπρός τον πεθερό μπροστά του.........φρίκη!!!

Διαφημίσεις

τους αποκαλω '''μαμα,μπαμπα'' διοτι οπως και η sevoula κι εγω στην αρχη το εκανα με την καρδια μου.. στην πεθερα το εκανα πολυ πιο γρηγορα, στον πεθερο δυσκολευτηκα διοτι εχω τρελη αδυναμια στον μπαμπα μου και μου φαινοταν καπως..

τωρα πια δεν μπορω να το αλλαξω αλλα ειδικα στον πεθερο, οταν τον αποκαλω ''μπαμπα'' μου ρχεται να ξερασω απο μεσα μου.. δεν ειναι οτι μου εχει κανει κατι τραγικο, απλα το θεωρω πολυ ανοητο εναν ανθρωπο οταν δεν τον σεβομαι κ δεν τον εκτιμω καθολου, να τον αποκαλω οπως τον λατρεμενο μου μπαμπα, που για μενα ειναι ενα προτυπο!

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Κοριτσια και εγω μαμα και μπαμπα τους αποκαλω και τελικα μετα απο εναμιση χρονο ανακαλυψα οτι δε μου αρεσει. Οι σχεσεις μας ειναι αριστες αλλα οπως λεει και η φιλη μου η ultraviolet, οταν αποκαλω τον πεθερο μου μπαμπα δε γουσταρω καθολου, καθοτι ειχα τρελη αδυναμια στον μπαμπα μου ο οποιος αυτη τη στιγμη δε ζει. Τωρα που γεννηθηκε η κορουλα μας σιγα σιγα τους φωναζω γιαγια και παππου.

εγω παλι στο πλυθηντικο κ μαλιστα ο αντρας μου με ρωταει γιατι δεν τους λεω μαμα μπαμπα κ του απανταω μανα λεω μονο την δκια μου ολες οι αλλες ειναι κυριες

εγω τους φωναζω μητερα(στην πεθερα μου βγαινει πολυ ανετα) και πατερα(στον πεθερο μου αν και ειναι ψυχουλα δεν το εχω συνηθισει ακομη διοτι δεν τον βλεπω και πολυ συχνα λογω της δουλειας του) και στον πληθυντικο!!Το μαμα και μπαμπας το εχω για τους δικους μου....Ο αντρας μου φωναζει τον πατερα μου πεθερε γιατι εκεινος του το ζητησε-την μανα μου μητερα.

με τα ονοματα τους..... και χωρις προσθηκη κυριε ή κυρια....

μαλιστα το αγορι της κουνιαδας μου, μου ειπε απο δω και περα τη πεθερ να τη φωναζουμε χαιδευτικα Αντι, απο το Αντιγονη.....

ευτυχως δε το παρεξηγουν και το χαιρονται κι αυτοι....

ποτε δε θα μπορουσα να αποκαλεσω μια αλλη γυναικα "μανα" ή αλλον αντρα "πατερα"... θα ηταν σαν να τους κοροιδευα....

κι αυτοι, οπως κι οι γονεις μου με τα ονοματα τους ηθελαν να τους φωναζουμε....

Την πεθερα μου μετο ονομα της Τασουλα και τον πεθερο πεθερε!

το κοτυφαιο το εχει κανει η κουνιαδα μου..τον πεθερο της Μπιλαρα (80 ρονων)και την πεθερα της Νασταζια(70 χρονων)!!!

Και εγω ειμαι της αποψης οτι γονεις εχουμε και αυτους και μονο αυτους αποκαλουμε μαμα και μπαμπα:-D οι αλλοι ειναι απλα οι γονεις του αντρα μας

Εγώ κορίτσια την πεθερά τη λέω μαμά από τότε που λογοδεθήκαμε (18 χρονών μωρά είμασταν) και στον ενικό εννοείται (πάντα μετά από δικιά της απαίτηση). Στον πεθερό κράτησα μια απόσταση λόγω σέβας μέχρι το γάμο (25 ετών). Μετά ήρθε και ο ενικός και το μπαμπάς (με προσπάθεια) και πάλι μετά από δικιά του απαίτηση.

Ο άντρας μου από την άλλη μπορώ να πω ότι από την 1η στιγμή που γνώρισε τους γονείς μου, τους ανακοίνωσε ότι με βλέπει σοβαρά κτλ (17 χρονών μωρό :mrgreen::!:) και έκτοτε τους φωνάζει μαμά, μπαμπά -στον ενικό πάντα-.

άσχετο...

Έχω αλλάξει άποψη για το σεβασμό=πληθυντικός. Δηλ τώρα πλέον μιλάω σε όλους στον ενικό. π.χ. (σε γιαγιά) Κ.Μαρία τί κάνεις?, βάζω μπροστά το κυρία/ος και τέλος. Ίσως σε 1η γνωριμία να κρατήσω τον πληθυντικό μετά πάει. Λάθος μου??? :rolleyes::confused:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

μητερα και μαμα αποκλειετε να την αποκαλω..ακομα δεν το χω βρει πωσ να την φωναζω το αποφευγω...

παντως τησ μιλαω στον πληθυντικο και δεν θελει θυμωνει...ε τι να κανω ειμαι 25 και αυτη 55...:roll: προσπαθω αλλα δεν μου βγαινει..

www.babiesphotos.comall i have ever wanted,all i have ever needed is here in my arms....

Τους μιλάω στον πληθυντικό.Έτσι τους μίλησα από την πρώτη στιγμή που τους γνώρισα και δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να το αλλάξω.

Ο πληθυντικός αφήνει μια αναγκαία απόσταση που δεν τους ενδιαφέρει-μάλλον-να αλλάξουν.Έχουμε πολύ καλές σχέσεις(με την πεθερά μου πάμε και για ψώνια,καφέ μαζί :wink:)

Ο άντρας μου μιλάει στον μπαμπά του στον πληθυντικό δηλαδή κάπως έτσι : <<Καλέ μπαμπά γιατί δεν μου είπατε να έρθω να σας πάρω εγώ;>>.Άσχετο αν εννοεί και την μαμά του μέσα στον πληθυντικό :mrgreen: Άρχισε να του μιλάει έτσι από τότε που μείναμε μαζί και έφυγε από το πατρικό του!

Στην μαμά του μιλάει στον ενικό,σχολιάζει,της γκρινιάζει(κλασικός γιος!)αλλά στον μπαμπά του ποτέ!;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...