Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

markela35 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΗ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΠΕΙΔΗ Κ ΕΓΩ ΤΡΑΒΑΩ ΖΟΡΙ ΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΩ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΩΣΩ...ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ;;ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΕΣ..ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ Κ ΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΣ Κ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ...

Σ'ευχαριστω πολυ να σαι καλα.

Ναι και εγω ετσι εκανα υπομονη και την αγνοουσα!αλλα πριν μερικες εβδομαδες λεω στον αντρα μου αρκετα!!!Δεν θελω ουτε να την βλεπω ουτε να τις μιλαω , ουτε να ανακατεβετε στη ζωη μας.Της ειπα οτι δεν θελω να τις μιλαω και τελος!!!Στο κατω κατω δεν παντρευτηκα εκεινη αλλα τον γιο της.Ευτυχως και ο αντρας μου τα βλεπει και με υποστιριζει σε αυτο γιατι ξερει ποσο υπομονη εχω κανει!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

markela35 αν είναι δυνατόν βρε κοπέλα μου δεν μπορώ να το πιστέψω πολύ γλωσσοφαγιά πρέπει να έπεσε λες και παρακαλούσε να συμβεί, πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ και καλά έκανες και ξέκοψες, σου εύχομαι ότι καλύτερο απο δω και πέρα και αυτή να ήταν η τελευταία στεναχώρια στη ζωή σου:):):) καλύτερα τυπικές σχέσεις τελικά όχι πολλά πολλά αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει εγώ

Εγω κοριτσια θα σας πω εν τα χει την ιστορια μου με την πεθερα μου.

Εχασα την μητερα μου 4 χρονια πριν.γνωριζω τον αντρα μου εδω και 7 χρονια.Οταν αποφασισαμε για τον γαμο η πεθερα μου ηταν αντιθετη βλεπεις εγω δεν ειμαι γιατρος οπως ο αντρας μου και νομιζει οτι να εχεις μαστερ στα οικονομικα δενν ειναι κατι αν δεν εισαι γιατρος η δικηγορος για να εχει να λεει στους δικους της.τελος παντον με τα πολλα εγινε ο γαμος και με το ζορι ηρθε γιατι αποφασισαμε να κανουμε πολιτικο.εγω τις μιλουσα με το σεις και με το σας παντα ποτε δεν την ειπα μαμα η μητερα.οταν εμεινα εγκυος αρχισαν τα δυσκολα!!!ντε και καλα να φαω τα φαγητα που εφτιαχνε και οσο ελεγα τι με ενοχλει τοσο περισσοτερο εβαζε μεσα στ0 φαγητο!!!δηλαδη ελεγα δεν μπορω ανιθο με ενοχλει , πηγαινα με τον αντρα μου να φαω σπιτι τις ΤΙΓΚΑ στο ανιθο η σαλατα , ΤΙΓΚΑ στο ανιθο ο αρακας.Περασαμε ενα σωρο στεναχωριες κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης και αντι να μου λεει ολα θα πανε καλα καθε φορα ελεγε και κατι αρνητικο.π.χ εεεε μην αγορασεις ακομα τπτ να δει ς πρωτα αν ειναι αγορι η κοριτσι ,μην αγορασεις ακομα ττπ μεχρι να κλεισεις τον 6 μηνα ΄΄ξερεις ποσα παιδια χανονται στον 6 μηνα ???΄΄ σας τα λεω και κλαιω γιατι δεν αντεχω αλλο.Σε καποια φαση στον 8 μου λεει ο αντρας μου να παμε να παρουμε σουτιεν θηλασμου πεταγετε η μανα του και λεει ''κατσε πρωτα να γεννηση και να πανε ολα καλα και μετα , ποτε δεν ξερεις τι γινεται''!!μου ηρθε να παρω το βαζο και να τις το πεταξω στο κεφαλι!!!Τελικα μετα απο τοση αρνητικη ενεργεια και γλωσσοφαγια ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ 38 εβδομαδες.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ!ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΡΘΕ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΤΗΛ να μου πει ρε κοριτσια το ποσο λυπαται!!!ΣΤΟ κατω κατω και παιδι του παιδιου της ηταν!!!Οταν με αντικρισε για πρωτη φορα μετα το θανατου του παιδιου μου λεει ''αυτα ειναι απο το θεο , ας μην το συζηταμε αλλο!!!'

Ενα μηνα μετα καταφερα να σταθω στα ποδια μου και να της κοψω τον αερα σε ολα και να της πω οτι δεν θελω να της μιλαω πια και δεν θελω να ανακατεβετε στη ζωη μας.

θελω να φυγω οσο πιο μακρυα γινεται...να παρω τον αντρα μου και να εξαφανιστουμε.Ποια μανα ρε γμτ θελει το παιδι τις να ποναει ???????????

Σε εχω πετυχει σε αρκετα θεματα....εβλεπα το τικερακι σου και στεναχωριομουν....λυπαμαι πολυ κοριτσι μου ευχομαι ο θεος να σου δωσει γρηγορα ενα παιδακι υγιες και να παρει τον πονο σου μακρυα...

Οσο για τη πεθερα ενα εχω να πω συγνωμη κιολας αλλα ειναι μεγαλη σκυλα:evil::evil:Ειναι δυνατον??Γιατι τοση κακια ρε παιδι μου???Καντην περα χωρις πολλα πολλα....οσο μπορεις πιο μακρυα....και αν με το καλο ξαναμεινεις εγκυος μην λετε τιποτα σε κανεναν οσο πιο πολυ καιρο μπορειτε;)

Ο αντρας σου τι λεει για την συμπεριφορα της?

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Εγω κοριτσια θα σας πω εν τα χει την ιστορια μου με την πεθερα μου.

Εχασα την μητερα μου 4 χρονια πριν.γνωριζω τον αντρα μου εδω και 7 χρονια.Οταν αποφασισαμε για τον γαμο η πεθερα μου ηταν αντιθετη βλεπεις εγω δεν ειμαι γιατρος οπως ο αντρας μου και νομιζει οτι να εχεις μαστερ στα οικονομικα δενν ειναι κατι αν δεν εισαι γιατρος η δικηγορος για να εχει να λεει στους δικους της.τελος παντον με τα πολλα εγινε ο γαμος και με το ζορι ηρθε γιατι αποφασισαμε να κανουμε πολιτικο.εγω τις μιλουσα με το σεις και με το σας παντα ποτε δεν την ειπα μαμα η μητερα.οταν εμεινα εγκυος αρχισαν τα δυσκολα!!!ντε και καλα να φαω τα φαγητα που εφτιαχνε και οσο ελεγα τι με ενοχλει τοσο περισσοτερο εβαζε μεσα στ0 φαγητο!!!δηλαδη ελεγα δεν μπορω ανιθο με ενοχλει , πηγαινα με τον αντρα μου να φαω σπιτι τις ΤΙΓΚΑ στο ανιθο η σαλατα , ΤΙΓΚΑ στο ανιθο ο αρακας.Περασαμε ενα σωρο στεναχωριες κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης και αντι να μου λεει ολα θα πανε καλα καθε φορα ελεγε και κατι αρνητικο.π.χ εεεε μην αγορασεις ακομα τπτ να δει ς πρωτα αν ειναι αγορι η κοριτσι ,μην αγορασεις ακομα ττπ μεχρι να κλεισεις τον 6 μηνα ΄΄ξερεις ποσα παιδια χανονται στον 6 μηνα ???΄΄ σας τα λεω και κλαιω γιατι δεν αντεχω αλλο.Σε καποια φαση στον 8 μου λεει ο αντρας μου να παμε να παρουμε σουτιεν θηλασμου πεταγετε η μανα του και λεει ''κατσε πρωτα να γεννηση και να πανε ολα καλα και μετα , ποτε δεν ξερεις τι γινεται''!!μου ηρθε να παρω το βαζο και να τις το πεταξω στο κεφαλι!!!Τελικα μετα απο τοση αρνητικη ενεργεια και γλωσσοφαγια ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ 38 εβδομαδες.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ!ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΡΘΕ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΤΗΛ να μου πει ρε κοριτσια το ποσο λυπαται!!!ΣΤΟ κατω κατω και παιδι του παιδιου της ηταν!!!Οταν με αντικρισε για πρωτη φορα μετα το θανατου του παιδιου μου λεει ''αυτα ειναι απο το θεο , ας μην το συζηταμε αλλο!!!'

Ενα μηνα μετα καταφερα να σταθω στα ποδια μου και να της κοψω τον αερα σε ολα και να της πω οτι δεν θελω να της μιλαω πια και δεν θελω να ανακατεβετε στη ζωη μας.

θελω να φυγω οσο πιο μακρυα γινεται...να παρω τον αντρα μου και να εξαφανιστουμε.Ποια μανα ρε γμτ θελει το παιδι τις να ποναει ???????????

Και κατά τ'άλλα υποστηρίζουν ότι θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα...εδώ δες να τραβάς τα μαλλιά σου. Τι άνθρωποι υπάρχουν ρε παιδιά...απελπισία με πιάνει με τόση κακία.:|

Μακριά, κοπέλα μου, κι ούτε καν αγαπημένοι. Απλά μακριά.

Μακάρι να σου έρθουν όλα όπως τα θες. Ούτε να το φανταστώ δεν αντέχω το τι πέρασες με το μωρό σου.

8OgYp3.png

Σε εχω πετυχει σε αρκετα θεματα....εβλεπα το τικερακι σου και στεναχωριομουν....λυπαμαι πολυ κοριτσι μου ευχομαι ο θεος να σου δωσει γρηγορα ενα παιδακι υγιες και να παρει τον πονο σου μακρυα...

Οσο για τη πεθερα ενα εχω να πω συγνωμη κιολας αλλα ειναι μεγαλη σκυλα:evil::evil:Ειναι δυνατον??Γιατι τοση κακια ρε παιδι μου???Καντην περα χωρις πολλα πολλα....οσο μπορεις πιο μακρυα....και αν με το καλο ξαναμεινεις εγκυος μην λετε τιποτα σε κανεναν οσο πιο πολυ καιρο μπορειτε;)

Ο αντρας σου τι λεει για την συμπεριφορα της?

Σ'ευχαριστω να εισαι καλα.Τι να πει και ο αντρας μου ??? της βαζει χερι και τσακονωνται μονιμα.Τα βλεπει και αυτος και με υποστιριζει.Αλλα τι να κανει? μανα του ειναι αυτη του εδωσε ο θεος δεν μπορει να την αλλαξει !!Τι να πω τα εχω παιξει ρε κοριτσια.

Διαφημίσεις

Μαρακι + Issabel Ευχαριστω πολυ κοριτσια.

Δεν ειναι τυχαιο ολα αυτα που λενε για τις πεθερες κοριτσια ισχυουν ολα!!

Μ'αρεσει που μου ελεγε ιστοριες για την δικια της πεθερα κα ιτο ποσο κακια ηταν και ποσα τις εκανε και μου κανει τα ιδια!!Μακρια απο κακια πεθερα λενε δεν εχουν και αδικο.

Τωρα εχει αρχισει τις μαλαγανιες μεσω του αντρα μου διθεν μου ταχα μου να μας μαγειρεψει να παμε να φαμε κλπ.Λεω στον αντρα μου αν θες να πας πηγαινε μανα σου ειναι εγω δεν παω!!!!

• 5 months later...

Εγώ τους μιλάω στον πληθυντικό, σε καμία περίπτωση δεν θα τους φώναζα μαμά ή μπαμπά όπως είπε και μια κοπέλα πάνω μανούλα είναι μόνο μία, άλλωστε πεθερικά είναι και όχι γονείς... :)) ο άντρας μου μιλάει στον ενικό στους γονείς μου αλλά εμένα δεν μου βγαίνει με τπτ να τους μιλάω στον ενικό πόσο μάλλον να τους φωνάζω μαμά και μπαμπά μου φαίνεται πολύ "ψεύτικό"...

ο άντρας μου μιλούσε από την αρχή στον ενικό στους δικούς μου

εγώ στον πληθυντικό

τον έκοψα όμως,δεν έχει νόημα παρόλο που δε μου ζήτησαν ποτέ να τον κόψω!:P

μπαμπά μαμά σε καμιά περίπτωση!

έχω μπαμπά και μαμά!;)

Kαλημερα και απο μενα!

Τα πεθερικα μου τα γνωριζω 10 χρονια,απο τα 19 μου,που τοτε ειχαμε απλως δεσμο με τον αντρα μου!Απο τοτε μεχρι και τωρα που ειμαστε παντρεμενοι τους μιλαω στον πλυθηντικο!Τους αγαπω και τους 2,ειδικα τον πεθερο μου...σαν πατερα μου τον νιωθω,πραγματικα,αλλα δεν μπορω να τους αποκαλεσω μαμα και μπαμπα!Δε μου βγαινει!Σε οποιο προσωπο και να μιλας,η ουσια ειναι ο αλληλοσεβασμος!:-)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Εγώ πάλι στον πληθυντικό μιλάω στον πεθερό μου (γιατί στην πεθερά μου δεν μιλάω καν :twisted:), ο ίδιος μου λεει να του μιλάω στον ενικό αλλά η αληθια είναι πως δεν μου βγενει ακόμα.. :|γιατί όπως και να το κάνουμε δεν τον βλέπω και κάθε μέρα λόγο απόστασης και έτσι δεν μπορουμε να έχουμε μια σχέση οπως έχει ας πούμε ο άνδρας μου με τους γονείς μου όπου μιλάει στον ενικό και γενικά είναι ποιο άνετος μαζί τους..

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Και εγω ως τωρα τον πληθυντικο χρησιμοποιω. Βεβαια η μητερα μου μου λεει , πως αν δεν το κανω εγκαιρως(να μαθω να τους λεω μαμα/μπαμπα) , δεν θα το κανω ποτε!! Εμενα παλι νομιζω πως δεν με πειραζει να κρατησω αυτον τον πληθυντικο, μιας και δεν ειναι αυτο που θα καθορισει τις καλες σχεσεις μαζι τους!! Προς το παρον και οι σχεσεις μας ειναι καλες! Επισης βρισκω λαθος την επιμονη της μητερας μου να αλλαξω τον τροπο που τους αποκαλω.

εγω τους εχω και τους δυο εχω καλες σχεσεις δεν μπορω να πω ,αλλα "μαμα" και "μπαμπα" εχω !! απο την ημερα που μπηκα στην οικογενεια τους θα σας πω πως λειτουργω:

οταν θελω να τους φωναξω για καποιο λογο τους λεω "ερχεστε λιγο;;;;'' ή " να σας πω!" και φυσικα γυριζουν και οι δυο!!!!χαχαχα, οταν ζητανε εναν απο τους δυο στο τηλ. λεω στον αλλον : λετε της ή του κου.../κας... να ερθει στο τηλ;;χαχαχαχα , τι αλλο να θυμηθω!!! α! αν παρω εγω τηλ. και το σηκωσει ενας απο τους δυο και θελω τον αλλον λεω πειτε της πεθερας μου/πεθερου μου ....μπλα μπλα ....χαχαχαχ και αλλα πολλα που δεν θυμαμαι ...ευτυχως ομως δεν λενε τιποτα γελανε μαζι μου μου εχουν ζητησει να τους φωναζω με τα μικρα τους ονοματα αλλα απο σεβασμο δεν μπορω ειναι μεγαλοι ανθρωποι..

εγω τους εχω και τους δυο εχω καλες σχεσεις δεν μπορω να πω ,αλλα "μαμα" και "μπαμπα" εχω !! απο την ημερα που μπηκα στην οικογενεια τους θα σας πω πως λειτουργω:

οταν θελω να τους φωναξω για καποιο λογο τους λεω "ερχεστε λιγο;;;;'' ή " να σας πω!" και φυσικα γυριζουν και οι δυο!!!!χαχαχα, οταν ζητανε εναν απο τους δυο στο τηλ. λεω στον αλλον : λετε της ή του κου.../κας... να ερθει στο τηλ;;χαχαχαχα , τι αλλο να θυμηθω!!! α! αν παρω εγω τηλ. και το σηκωσει ενας απο τους δυο και θελω τον αλλον λεω πειτε της πεθερας μου/πεθερου μου ....μπλα μπλα ....χαχαχαχ και αλλα πολλα που δεν θυμαμαι ...ευτυχως ομως δεν λενε τιποτα γελανε μαζι μου μου εχουν ζητησει να τους φωναζω με τα μικρα τους ονοματα αλλα απο σεβασμο δεν μπορω ειναι μεγαλοι ανθρωποι..

Με τα μικρα τους και γω ουτε κατα διανοια !! Ουτε και σ αυτους νομιζω θα αρεσε πολυ :P Αρα συμφωνουμε!! Επισης εχουμε ενα ακομα θεματακι εμεις οτι και η αλλη η νυφη τους, εχει το ιδιο ονομα με μενα! Οποτε αν παρω τηλ και πω ειμαι η ταδε, υπαρχει και ενα μικρο ποσοστο να μην μας ξεχωρησουν :P :P

εγω να σας πω τηναληθεια στηναρχη τους φωναζα με τα μικρα τους ονοματα,αλλα οσο προχωρουσε η σχεση αντι να γινεται πιο ανετη γινοταν ολο και πιο δυσκολη,με αποτελεσμα να μου το ψιλοκεξοψουν αυτο και τωρα τους φωναζω στον πληθηντικο γιατι δεν μου βγαινει και κατι αλλο!μπαμπα και μαμα εχω μαθει να φωναζω τους γονεις μου....και στη τελικη και ο αντρας μου τους δικους μου γονεις στο πληθηντικο τους μιλαει...οποτε γιατι εγω θα πρεπει να πω τους δικους του μπαμπα και μαμα...???

νομιζω πως αυτο η σου βγαινει η οχι και εχει να κανει κατα πολυ και το πως σου συμπεριφερονται....

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

εγω να σας πω τηναληθεια στηναρχη τους φωναζα με τα μικρα τους ονοματα,αλλα οσο προχωρουσε η σχεση αντι να γινεται πιο ανετη γινοταν ολο και πιο δυσκολη,με αποτελεσμα να μου το ψιλοκεξοψουν αυτο και τωρα τους φωναζω στον πληθηντικο γιατι δεν μου βγαινει και κατι αλλο!μπαμπα και μαμα εχω μαθει να φωναζω τους γονεις μου....και στη τελικη και ο αντρας μου τους δικους μου γονεις στο πληθηντικο τους μιλαει...οποτε γιατι εγω θα πρεπει να πω τους δικους του μπαμπα και μαμα...???

νομιζω πως αυτο η σου βγαινει η οχι και εχει να κανει κατα πολυ και το πως σου συμπεριφερονται....

Ναι στην τελικη οπως νιωθει κανεις. Εμενε ο αντρας μου απευθυνεται στον πατερα μου λεγοντας τον ''μαστορα'΄! Ελα ρε μαστορα, που σαι ρε μαστορα και τα σχετικα. Δεν ξερω κατα ποσο θα ναι καλο αυτο στην πορεια. Οσο για την μητερα μου, απλα στον ενικο, χωρις ομως να την αποκαλει με τ ονομα της!

• 5 months later...

Εγώ πριν τσακωθούμε τους μιλούσα στον πλυθηντικό δηλ. τι κάνετε , κα. τάδε, κύριε τάδε κτλ. Αφού τσακωθήκανε χοντρά και μετά... μιλούσα στον ενικό με τα ονοματάκια τους σκέτα! Ο σεβασμός χάθηκε όταν με προσέβαλαν άσχημα,δεν υπήρχε λόγος να προσποιούμαι.

Ο άντρας μου απο την αρχή μιλούσε στον ενικό στους γονείς μου γιατί εκείνοι του το ζήτησαν.

Πιστεύω ότι ο τρόπος που μιλάς έχει να κάνει με το πόσο άνετα αισθάνεσαι απέναντι τους.

Οι δικοι του ας πούμε δεν με έκαναν ποτέ να νιώσω άνετα!

• 3 months later...

Κορίτσια, πώς απευθύνεστε στην πεθερά σας; Λοιπόν, είμαι στα 22, 2μιση χρόνια αρραβωνιασμένη, σε 5 μήνες παντρευόμαστε, και έχουμε και δίδυμες 1 έτους σχεδόν. Τα πεθερικά μου δεν μπορώ με τίποτα να τα αποκαλέσω "μητέρα" και "πατέρα". Δεν ξέρω αν είναι λάθος, αλλά αφού δεν μου βγαίνει να τους αποκαλώ έτσι. Όταν θέλω να τους πώ κάτι ή απλά δεν τους λέω με κάποιο όνομα, ή τους λέω "πεθερά" και "πεθερέ". Οι ηλικίες τους είναι, 42 η πεθερά και 47 ο πεθερός μου. Εσείς πώς τους αποκαλείτε;

Κορίτσια, πώς απευθύνεστε στην πεθερά σας; Λοιπόν, είμαι στα 22, 2μιση χρόνια αρραβωνιασμένη, σε 5 μήνες παντρευόμαστε, και έχουμε και δίδυμες 1 έτους σχεδόν. Τα πεθερικά μου δεν μπορώ με τίποτα να τα αποκαλέσω "μητέρα" και "πατέρα". Δεν ξέρω αν είναι λάθος, αλλά αφού δεν μου βγαίνει να τους αποκαλώ έτσι. Όταν θέλω να τους πώ κάτι ή απλά δεν τους λέω με κάποιο όνομα, ή τους λέω "πεθερά" και "πεθερέ". Οι ηλικίες τους είναι, 42 η πεθερά και 47 ο πεθερός μου. Εσείς πώς τους αποκαλείτε;

εγώ τους αποκαλώ με τα ονόματά τους βάζοντας μπροστά το "κυρία ... " και "κύριε ....."

Εγώ στην έσχατη ανάγκη τους αποκαλώ πεθερά και πεθερέ. Τώρα που έκανα και την μικρή τους αποκαλώ γιαγιά και παππού, πιο εύκολα τα πράγματα. Βέβαια δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τα πεθερικά μου.

Πάντως και τις καλύτερες να είχα δεν θα τους αποκαλούσα ποτέ μαμά και μπαμπά. Το βρίσκω τελείως άτοπο.

Εγω δεν τους αποκαλω με το κυρια ταδε και κυριε ταδε...Δεν ειναι ξενοι αλλα δεν ειναι και οι γονεις μου...οποτε πεθερα και πεθερό ή μιλώντας τους απευθείας δίχως προσφώνηση ή σαν γιαγια και παππου λόγω του παιδιου μας!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Όπως νιώθει κανείς!Αναλογα με το τι εισπράττεις δίνεις!!!Αν ειναι τυπικοι οι άνθρωποι λογικό να μην σου βγαίνει η οικειοτητα που θα ήθελες!! Εγω την πεθερά μου την αποκαλώ ΜΑΝΟΥΛΑ γιατι ειναι η καλύτερη Μαμα του κοσμου(μετα απο μένα:lol:)!!Με αγαπάει και την αγαπω παρα παρα πολυ!!Τον Πεθερου μου πάλι τον αποκαλώ κύριε ..... Ετσι νιώθω ετσι κάνω...Ειναι αυθόρμητα αυτα!!

Δεν μπορω να φανταστω να φωναζω την πεθερα μου κυρια.....τι ειναι κ θα την φωναξω κυρια??στο κατω κατω ητε μου αρεσει ητε οχι ειναι η μανα που μεγαλωσε τον αντρα μου..την φωναζω μαμα..κ πατερα...τωρα βεβαια τα πεθερικα μου ειναι τα καλυτερα που θα μπορουσαν να μου τυχουν...αν ηταν αλλιως τα πραγματα τοτε ναι ισως να ειχα αλλα σταση απεναντι τους...

Εγώ παρόλο που έχω άριστες σχέσεις με τα πεθερικά μου τους αποκαλώ κυρία και κύριε. Πολλές φορές με τα παιδιά λεω και παππούς και γιαγιά. Σε καμια περίπτωση δεν θα μπορούσα να τους πω μητέρα και πατέρα. Μου φαίνεται εντελώς ψεύτικο. Ουτε τη μαμά μου δεν λεω μητέρα. Από την άλλη το μαμα είναι τοσο οικείο και προσωπικό που δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για άλλο άτομο πέραν της μαμάς μου.

Οι ίδιοι έχουν καποιο θέμα. Δεν τους αρεσει και θελουν να τους φωνάζω με τα μικρά τους ονόματα (ποτέ δεν μου ζήτησαν να τους λεω μητερα, πατερα και τα σχετικά) αλλα δεν μου πάει. Είναι θεμα σεβασμού. Οπότε κύριος και κυρία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...