Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ στον πληθυντικο τους μιλάω αλλά τους φωνάζω κύριο --- και κυρία --- με τα ονόματα τους . Προτιμώ να κρατάμε μία απόσταση γιατί δεν ταιριάζουμε και πολύ αλλά ακόμα και αν τους λάτρευα μαμά και μπαμπά δεν θα τους έλεγα, έτσι λέω μόνο τους γονείς μου!

S02fp3.png

LnVyp3.png

ωραια.... προκοψαν οι πεθερες με τετοιες νυφες που ειμαστε ολες :lol::lol::lol:

χαχαχαχα αυτό ξαναπές το.Αλλά να σου πω την αλήθεια ...ούτε και μένα το παιδί μου θα μου άρεσε να λέει μαμά την πεθερά του.Μάνα είναι μόνο μία.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Ααααααα καλα οκ τουλαχιστον δεν ειμαι η μονη...:D:D

Ειμαστε πολλες.....

Εγω εχω την μανα μου και με πρηζει απο τη αρχη τωρα να τους λες μαμα και μπαμπα....ασε μας ρε μανα λεω...:rolleyes::rolleyes:

Ναι λεει ετσι πρεπει να σεβεσαι λες και απο αυτο δειχνω τον σεβασμο μου...

Ηθελα να τους λεω ρουλη απο το πεθερουλη και ρουλα απο το πεθερουλα:oops: αλλα της πεθερας το ονομα ειναι ηδη ρουλα οποτε θα ναι σαν να την φωναζω με τ ονομα της:lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Μάνα είναι μόνο μία σιγά μην την πω μαμά τη λέω με το όνομα της και της μιλάω στον ενικό (η ίδια μου το είπε) ενώ τον πεθερό κύριε τάδε και στον πληθυντικό δεν μου δίνει το θάρρος είναι αλλος άνθρωπος αυτός

Διαφημίσεις

εγω δυστυχως πεθερο δεν εχω,εχω μονο πεθερα!τη φωναζω κυρια και το ονομα της και της μιλαω στον πληθυντικο.και μετα μου μιλαει κι αυτη στον πληθυντικο,επειδη της μιλαω κι εγω...πολυ γελιο:D

δεν θα μπορουσα με τιποτα να την πω μαμα κι ας ηταν και η καλυτερη πεθερα του κοσμου(που δεν ειναι;)).εχω μανουλα και δεν θελω δευτερη.

ο αντρας μου τους γονεις μου τους φωναζει με τα ονοματα τους και τους μιλαει στον ενικο.

Εγω να σας πω την αληθεια ζηλευω οσες λενε τα πεθερικα μαμα-μπαμπα.βεβαια να λεω τον πεθερο μου μπαμπα μου ειναι αδυνατον γιατι εχασα τον ενα κ μοναδικο μπαμπακα μου κ δεν μου παει η καρδια... Την πεθερα μου θα ηθελα αφου μου εδωσε την ιδεα η μαμα μου αλλα κ αυτο πρεπει να στο βγαλει ο ανθρωπος!!

την λεω πεθερουλα πεθερουλη,,,βεβαια τωρα με διαφορα ακραια και ανεπιτρεπτα και θλιβερα που εχουν γινει τους μονο με βρισιες θα τους αποκαλουσα,,, αρκουμαι βεβαια να σιωπω, θα τα ξαναπουμε σε καμμια πενταετια :(:(

Eγώ την πεθερά μου τη γνώρισα μόλις 1-2 χρόνια, μετά τη χάσαμε. Δεν ήμασταν και παντρεμένοι τότε, της μιλούσα στον πληθυντικό και απέφευγα τις προσφωνήσεις.

Ο άντρας μου τη μαμά μου τη φώναζε "μητέρα" και ακολουθούσε συνήθως πληθυντικός (την αγαπούσε τη μαμά μου), ενώ τον μπαμπά μου τον λέει με το μικρό του όνομα και του μιλάει στον ενικό (οι σχέσεις δεν είναι και πολύ καλές).

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

παρολο που εχω καλες σχεσεις με τα πεθερικα μου τους μιλαω παντα στον πληθυντικο και τους φωναζω με το ονομα τους και εννοειται κυρια και κυριε μπροστα. Μαμα και μπαμπα δεν υπαρχει περιπτωση να τους πω, ουτε κι εκεινοι θελουν γιατι καταλαβαινουν απολυτα οτι ενας ειναι ο μπαμπας και μια η μαμα, οποτε δεν εχουμε κανενα προβλημα

Κορίτσια φυσικά και μάνα και μπαμπάς είναι μόνο οι γονείς μας, και φυσικά έτσι τους νιώθω. Αλλά θέλει και λίγο διπλωματία ;) μαμά και μπαμπά τους φωνάζω. Δεν με χαλάει.. αφού ξέρω πόσο αγαπώ τους γονείς μου και οι ίδιοι ξέρουν πόσο τους αγαπώ. :P

Ερωτεύτηκα την κόρη μου στις 10/02/2012 12:30 μμ

ειμαστε με τον αντρα μου μαζι 6,5 χρονια. αν και εχουμε πολυ καλες σχεσεις, ποτε η πεθερα μου δεν μου ζητησε να τη φωναζω μαμα, με το ονομα της ή στον ενικο....ετσι κι εγω δεν χρησιμοποιω προσφωνησεις. της μιλαω στον πλυθηντικο...καποτε μου ελεγε για την πεθερα της οτι δεν την ειπε ποτε μαμα γιατι δεν ειναι μανα της και η μανα της ειναι αλλη...βεβαια δεν ειχαν ποτε καλες σχεσεις...εγω πιαστηκα απο αυτο και ουτε καν σκεφτομαι να την πω μαμα, μπορει η αντιδραση της να με πειραξει κι ετσι το αποφευγω...

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Στην αρχή απέφευγα και εγώ τις προσφωνήσεις και τους μιλούσα στον ενικό. Τον πεθερό μου δεν θα με πείραζε τόσο να τον πω μπαμπά (άγιος άνθρωπος), αλλά την πεθερά μου δεν μπορούσα με τίποτα να την αποκαλέσω μαμά μιας και τους γνώρισα λίγο μετά που έχασα την μαμά μου και δεν μου έβγαινε με τίποτα. Γίνανε όμως διάφορα, αρρώστησε ο πεθερός μου , τρεξίματα σε νοσοκομεία κτλ.(τον χάσαμε τελικά) και εκεί μου βγήκε αυθόρμητα και τον είπα μπαμπά. Μετά είπα και την πεθερά μου μαμά, (με το ζόρι είναι η αλήθεια). Πάντως ακόμα και τώρα την αποκαλώ ναι μεν μαμά, αλλά πχ όταν μιλάμε με τον άντρα μου θα πω η μαμά σου τι κάνει, και όχι ή μαμά τι κάνει. Και φυσικά από τότε που έγινε γιαγιά με βολεύει αφάνταστα να την λέω γιαγιά, όταν είναι μπροστά και η μικρή μου.

as1cJOM0g411210MDAwMTUwbHwwMTc3ZHxteSBiYWJ5IGlz.gif

τους μιλαω στο πλυθηντικο,κυριε ταδε,κυρια ταδε,θα το ηθελε βεβαια να την φωναξω μαμα την εχω καταλαβει ομως ειναι ΙΕΡΟ ονομα και το αξιζει μονο ΜΙΑ η μανουλα μου!!!

Διαφημίσεις

τους μιλαω στο πλυθηντικο,κυριε ταδε,κυρια ταδε,

κι εγώ και μάλιστα το έχω και παράπονο που ποτέ δεν μου είπαν να του πω με το όνομά τους χωρίς πληθυντικό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εγω να σας πω την αληθεια ζηλευω οσες λενε τα πεθερικα μαμα-μπαμπα.βεβαια να λεω τον πεθερο μου μπαμπα μου ειναι αδυνατον γιατι εχασα τον ενα κ μοναδικο μπαμπακα μου κ δεν μου παει η καρδια... Την πεθερα μου θα ηθελα αφου μου εδωσε την ιδεα η μαμα μου αλλα κ αυτο πρεπει να στο βγαλει ο ανθρωπος!!

αχ όλα αυτά τα θυμήθηκα πάλι τελευταία που μου κάνανε την καρδιά κόσκινο με τα βαφτίσια..

όταν αρραβωνιάστηκα για να συζήσουμε ήμουν 23 χρονών, με καθίσανε στο τραπέζι της κουζίνας και μου λέγανε θα μας λες μαμά και μπαμά, είναι μια τιμή για τον κόσμο... με πήρανε τα κλάματα, και τον παρακαλούσα, να σε λέω όπως θέλεις, έχω τόσα χρόνια να πω μπαμπά, με πονάει πολύ... όχι αυτός, θα το συνηθίσεις, θα με λές μπαμπά...

και τώρα ο μπαμπάς έγινε μπαμπάκια, από το μπαμπά πήγαμε στο τίποτα...

καμιά φορά θα του το πως πάντως, σου έδωσα το πιο πολύτιμο και επώδυνο για μένα όνομα, και δεν το εκτίμησες ποτέ...

για όλα τα παραπάνω, ονόματα κορίτσια, και πλυθηντικός, να θυμόμαστε που πατάμε και που βρισκόμαστε, καλά λένε οι άγγλοι και τους λένε in laws, ξεκάθαρα πράγματα.

s-age.png

καλησπερα σας ειμαι ενα χρονο στεφανωμενη και ημασταν 2 χρονια αρραβωνιασμενοι και συνολο ειμαστε μαζι 7 χρονια τα τελευταια 3 χρονια που την γνωρισα την πεθερουλα μου.......την αποκαλω κυρια Μαρια ουτε μαμα ουτε τιποτα αλλο και νομιζω μια χαρα εναι αυτο!!!!!!!!

τους μιλαω στον πληθυντικο..όταν παντρευτηκα με τον άντρα μου ο πεθερός μου, μου είχε πει να αφησω τις ευγενειες κ τους πληθυντικούς κ να τους μιλάω στον ενικο...εμένα πάλι δεν μου βγαίνει, θέλω να κρατάω μια απόσταση.νομίζω πως με τον ενικό της δίνω το ελεύθερο να "χώνεται", ενώ με το πληθυντικό την έχω σε κάποια απόσταση.πάντως προς θεού όχι πως είναι τέτοια γυναίκα, ίσα ίσα είναι πολύ καλή, απλώς φροντίζω να έχουν όλα μια ισορροπία...

ntRCp3.png

Μια απο τα ιδια! Μαμα κ μπαμπα δεν υπαρχει περιπτωση να τους αποκαλεσω κ δεν το εχουν ζητησει κιολας. Προσπαθω να εχουμε οπτικη επαφη οταν θελω να πω κατι επειδη με το ονομα δεν μου παει να τους πω (ειδικα τον πεθερο) κ το κυριε κ κυρια νομιζω οτι δειχνει οτι τους κραταω σε αποσταση κ δε θελω γιατι αυτοι προσπαθουν να με κανουν να αισθανθω μελος της οικογενειας.

FU2np2.png

θυμήθηκα την εξής ιστορία, παλιά συνάδελφος κλειδώνεται έξω από το σπίτι, οπου είναι απέναντι από της πεθεράς της. η πεθερά δεν ακούει το θυροτηλέφωνο, ενώ η συνάδελφος την βλέπει στο παράθυρο της κουζίνας.

αρκεί λοιπόν να της φωνάξει κάτω από το μπαλκόνι, και να την ακούσει.

αλλά πως να την φωνάξει?

ε εσύ?

και κάθεται κάτω από το μπαλκόνι, και περνά 1 ολόκληρο τέταρτο, οπου αυτή βλέπει την πεθερά, αλλά η πεθερά δεν την βλέπει, και δεν την φωνάζει γιατί δεν ξέρει πως να την αποκαλέσει...

εκείνη την ώρα έρχεται ο πεθερός, και την ρωτά τι κάνει κάτω από το μπαλκόνι, του λέει πως χτυπάω και δεν με ακούει, της λεει πως χάλασε το θυροτηλέφωνο, εσύ γιατί δεν φωνάζεις? δεν ξέρεις πως?

:P:p:p

από τότε την φώναζε με το όνομα της...

s-age.png

Α...ρε τυχερή!!!!!!!!! Και στα δικά μας οι κακοπαθημένες:lol::lol::lol:

Βρε σκ@τούλα!!!!:D:D:D:D:D:D Κι όμως, στην πορεία της ζωής και μην έχοντας πεθερό, πεθερά ή μάνα, και μ' έναν μπαμπά μεγάλο, σκέφτηκα να είχα έναν απ' όλους ακόμη? (κατά προτίμηση τη μάνα μου, αλλά και την πεθερά θα την εκτιμούσα σε δεδομένες στιγμές...).

it's never too late to start all over again

μαμά αλλα φυσικα δεν με εκφραζει καθολου...το λεω απλα για να το πω...:?: τωρα το να τους λες κυρια-κυριε μου κανει ακομα πιο χαζό. τι να πω τελικά αν δε σου βγαίνει το καλύτερο μάλλον ειναι να τους μιλάς απλά στον πληθυντικό...κι αν έρθει η ώρα να απευθύνεις τον λόγο χωρίς να έχεις οπτική επαφή :confused::confused::confused::?::?::?:

ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ.....:!::!::!::!::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...