Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

εγώ κάποιες φορές είχα φωνάξει την πεθερά μου κυρά-Τάδε (θεος χωρέστην), τον πεθερό μου τίποτα!!

Αλλά σε γενικές γραμμές προσπαθούσα να μην τους απευθύνω κάποια ερωτηση ή να χρειαστεί να τους προσφωνίζω!!!!!!!

Ο σύζυγός μου πάλι φωνάζει τους γονείς μου "μαμά-μπαμπά", με πολύ μεγάλη άνεση!!!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Mητέρα και πατέρα τα θεωρώ πιο ''κρύα'' και για αυτό τα προτιμώ για τα πεθερικά μου. Τους γονείς μου τους λέω μαμά και μπαμπά.....

είναι πιο κρύα, συμφωνώ με αυτό, αλλά δεν μου βγαίνει.!

εάν καμιά μέρα την φωνάξω "μητέρα", πρώτα απ'όλα θα σκάσει στα γέλια ο άντρας μου:lol::lol::lol::lol:, και αμέσως μετά εγώ:lol::lol::lol::lol:....

άσε που το Κος και Κα, το θεωρώ σαν απόσταση ασφαλείας..! βέβαια όταν θέλουν να πούν ή να κάνουν κάτι, το κάνουν σαν "Κος" και "Κα"......!!!!!!!!!!!!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

• 4 εβδομάδες μετά...

"Μαμά" και "μπαμπά" αποκαλώ ΜΟΝΟ τους γονείς μου και ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ!!!

Κυρία Τάδε και κύριο Τάδε λέω όταν απευθύνομαι στα πεθερικά μου, γιατί δεν μου βγαίνει να τους πω αλλιώς. Ο πεθερός μου δε νομίζω οτι έχει πρόβλημα με αυτό, είναι εύκολος άνθρωπος. Η πεθερά μου όμως σε ένα οικογενειακό τραπέζι όταν ήμουν έγκυος ακόμα, είχε πει πως το θεωρεί σεβασμό και απόδειξη εκτίμησης να την αποκαλεί έτσι η νύφη της...

Προσοχή, όχι... "θέλω να με αποκαλείς έτσι Σοφία", απευθυνόταν στους άλλους και είπε "Είναι το σωστό, σεβασμός και εκτίμηση να με πει "μαμά" η νύφη μου".... και απάντησα μπροστά σε όλους "Εγώ πάντως το θεωρώ υποκρισία αν δεν το νιώθεις και δεν θα το έκανα ΠΟΤΕ"... Μη μου πεις να κάνω κατί γιατί έτσι είναι το "σωστό" γίνομαι έξαλλη.

Νομίζω πειράχτηκε γιατί μετά έλεγε ότι και αυτή την πεθερά της την αποκαλεί "μαμά", αλλά δεν με ενδιαφέρει... Οι απόψεις μου δεν αλλάζουν σε τέτοια θέματα.

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

• 4 months later...
άσχετο....αλλά πως συμβαίνει οι άντρες μας να έχουν τέλειες σχέσεις με τους γονείς μας και εμείς με τους δικούς τους στα μαχαίρια δεν το χω καταλάβει!!!!!

κάτι συμβαίνει εδώ! θέλει ψάξιμο!

Κι εγω εχω μια απορια πανω σ'αυτο!

Anyway για να απαντησω τους γονεις μου και μονον λεω "μαμα" και "μπαμπα". Τα πεθερικα μου κυριε ταδε και κυρια ταδε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Διαφημίσεις

Κι εγω εχω μια απορια πανω σ'αυτο!

Anyway για να απαντησω τους γονεις μου και μονον λεω "μαμα" και "μπαμπα". Τα πεθερικα μου κυριε ταδε και κυρια ταδε.

Κι εγώ την είχα αυτή την απορία!

Στην αρχή νόμιζα ότι απλά εμείς ταιριάζαμε πιο καλά με τους δικούς μου.

τώρα πιστεύω ότι με την αλλαγή στην μορφή της οικογένειας, η οικογένεια της γυναίκας που παντρεύεται δεν χάνει κάτι, αντίθετα σε σχέση με το παρελθόν, κερδίζει. Έχει ισότιμη πρόσβαση στην νέα οικογένεια.

Απ'την άλλη η οικογένεια του άντρα που παντρεύεται, με την νέα πυρηνική μορφή οικογένειας χάνει σε σχέση με το παρελθόν, που ο άντρας έμενε στην οικογένεια και έφερνε εκεί ακόμα ένα μέλος τη σύζυγο και παιδιά και η πατρική οικογένεια τα ενσωμάτωνε.

Αυτό κάποτε μπορεί να σήμαινε περισσότερα εργατικά χέρια στη γεωργία και την κτηνοτροφία, σήμερα όμως και επειδή δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια που μεταμορφώνεται η οικογένεια, είναι κατάλοιπο μάλλον, συντηριτισμού, αποσταθεροποιήσης και απώλειας μιας ιδιότυπης εξουσίας του πάτερ φαμίλια και της βασιλομήτορος επί των νεώτερων μελών.

Γι αυτό και οι συγκρούσεις (φανερές και καλυμμένες) με την πατρική οικογένεια είναι κατά κανόνα εντονότερες. Και φυσικά καμιά πλευρά δε το βλέπει αυτό με καλό μάτι...

και μετά την κοινωνιολογία, στο προκείμενο

τους γονείς μου τους φωνάζω μάνα και πατέρα

η μάνα του άντρα μου έχει πεθάνει, τον πατέρα του δυσκολεύτηκα να βρώ το δρόμο :-D στην αρχή κύριε τάδε (μικρό όνομα) και πληθυντικό, μετά όμως από τόσα χρόνια δεν πήγαινε άλλο - μου έκανε ακόμα και μένα άσχημη αισθηση αυτή η τυπικούρα - και τώρα, ή κυρ-τάδε και ενικό ή στα αστεία πεθερέ!

ο άντρας μου τους δικούς μου εξαρχής με το μικρό όνομα και στον ενικό, αλλά οι δικοί μου το επέβαλλαν ουσιαστικά

Δεν ξέρω. Εγώ εξ αρχής τους αποκάλεσα "μαμά" και "μπαμπά" + πληθυντικός, ίσως γιατί άκουγα πάντοτε την μαμά μου που απευθυνόταν με τον ίδιο τρόπο στην δική της πεθερά και μου βγήκε αβίαστα... Τα "Μητέρα/Πατέρα" και "Κος/Κα τάδε" μού φαίνονται "κρύα"...

Ε που και που μου ξεφεύγει και κανένας ενικός ιδίως με την πεθερούλα που είναι πιο free τύπος, αλλά, ευτυχώς, είναι ΟΚ άνθρωποι οπότε δεν νομίζω να αλλάζει κάτι αυτό.

Η ουσία του πράγματος βρίσκεται στον τρόπο που το λες. Τί να σου κάνει ένα "μαμά" εάν το λες σαν να έχεις καταπιεί στραγάλια...

Όσο για τον άντρα μου την μαμά μου την αποκαλεί μαμά, μανούλα + ενικός όπως του έρθει. Τον μπαμπακούλη μου, όσο ζούσε, τον φώναζε "Μάστορα" λόγω ιδιότητας και καταστάσεων (τον είχε όντως μάστορα στις αρχές !!!)...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Λοιπον τα πεθερικά μου απαιτουν να τους φωνάζω μαμα-μπαμπα! Μετα απο έναν τρικουβερτο καβγα, τους ειπα οτι κ εγω θέλω να με φωνάζουν Βασιλισσα Ελισάβετ! Ε απο τοτε το βουλωσαν!:cool:

Ομως οταν θέλω να τους απευθυνω τον λόγο τους μιλάω αοριστως, οποτε πρέπει να ειναι κ να ειμαι στο οπτικο πεδιο. Μονο τον πεθερο μου τον λέω καμια φορά μπαμπα, ετσι για να εκνευρίζεται η "μαμα".

Εγω δεν έχω απαιτησει(ουτε οι γονεις μου) να τους φωνάζει μαμα-μπαμπα.Τους έλεγε πεθερουλη-πεθερούλα ΑΛΛΑ του το έκοψε η "μαμα" κ τώρα μιλάει κ αυτος αόριστα.Παντως οι δικοι μου δεν τους απασχολει καθολου κ ας έχουν κ νυφη. Προτιμουν τα ονοματα τους.

Διαφημίσεις

Θα σας αφήσω σιξιλες....Την φωνάζω Κυρια Τάδε(το ονομα της) και στον πληθυντικό ακόμα....

και δεν έχει κανένα πρόβλημα αυτή, επίσης ποτέ δεν μου βγήκε να την πω μητέρα και ποτέ δεν μου είπε να την φωνάξω κιόλας έτσι....Αφού απο την αρχή δεν με είπε μια φορα νύφη της αλλά γυναίκα του γιού της....

Τώρα που γεννάω σε όλους λέει γεννάει ο γιός μου:shock::shock::shock: ή η γυναικα του....

Καλό?

Ματουλα και Αποστολε απο την πρωτη μερα που τους γνωρισα

και Νιτσα και Κωστα τους δικους μου γονεις ο αντρας μου .

Αυτα περι μαμα και μπαμπα να λεμε τους γονεις τοθ αντρα μας και εκεινος τους δικους μας , τα θεωρω προσβλητικα , μεσαιωνικα και χωρις λογο . Μαμα και μπαμπας ειναι μονο 2 και κανεις αλλος δεν θελω να τους πει ετσι , οπως και εγω κανενα δεν πω ετσι , βεβαια αμα δεν ταιριαζαμε με τον αντρα μου και την πεθερα μου... ακριβως ιδιες ιδεες εχουνε και αυτοι ,την μητερα του ε3αλλου τη νοιωθω τοσο κοντα μου και τοσο δικο μου ανθρωπο που μου λενε "η πεθερα σου" και δεν κανω συνειρμους οτι ειναι η Ματουλα ο δικος μου ανθρωπος αχαχαχαχα .

QRyOp2.png

και ο συζυγος και εγω λεμε μαμα και μπαμπα...ειμαστε λιγο πισω εμεις σε κατι τετοια...οταν ακουω τον αντρα μου να λεει την μαμα μου¨'μαμα'' γελαω..7 χρονια διαφορα εχουν!:P

η Κατερινα μας ηρθε...13/2/2006

''ζω για να βλεπω την θαλασσα των ματιων σου'!

η Μαρια-Δημητρα ειναι μαζι μας απο 19/5/2013!

'η νυχτα γεμισε φως!'

Διαφημίσεις

Αντε ρε ηλιαχτιδακι , τοσο νεα μανουλα εχεις ?????να τη χαιρεσαι καλο μου , και εσυ μικρουλα πρεπει να εισαι δηλαδη ε .

η μαμα μου ειναι 50, ο αντρας μου 43 και εγω 32..

η Κατερινα μας ηρθε...13/2/2006

''ζω για να βλεπω την θαλασσα των ματιων σου'!

η Μαρια-Δημητρα ειναι μαζι μας απο 19/5/2013!

'η νυχτα γεμισε φως!'

Τα πεθερικα μου εμενα παντως ειναι top of the top ο λιγοτερο που μπορω να κανω γιαυτους ειναι να τους λεω ΜΑΜΑ και ΜΠΑΜΠΑ για πολλους λογους....

Κυρία Μαρία και στον πληθυντικό και πολύ της είναι.

Α!Ξέχασα μια φορά την είπα και φίδι κολοβό και στον ενικό, αλλά δεν το καθιέρωσα

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Πιστευω πως απο πεθερικα εχω πετυχει το ΤΖΟΚΕΡ!:P:p:p

Αυτο δεν σημαινει πως θα τους αποκαλεσω ποτε μου μαμα και μπαμπα..

Την εκτιμηση, την αγαπη και τον σεβασμο τους τον δειχνω με τις πραξεις μου και ετσι...τους φωναζω Τσουλα και πεθερε:wink:

Αγαπαω την πεθερα μου παρα πολυ,τον πεθερο πολυ πολυ περισσοτερο αλλα δυστυχως δεν ειναι πια κοντα μας.Αλλα ποτε μα ποτε δεν θα αποκαλεσω την πεθερα μου μαμα,οπως δεν αποκαλεσα και το πεθερο μου μπαμπα.Για μενα μπαμπα ειναι ο μπαμπας μου και μαμα η μαμα μου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

• 1 month later...

εγώ πάντως τους λέω "πεθερέ" και "πεθερά" αντίστοιχα ή αλλιώς κυρ-Μανώλη και κυρά-Σούλα...αν και ξεκαθάρισα επειδή έχω χάσει τη μαμά μου παιδί οτι δε μπορώ να τους φωνάζω μαμά και μπαμπά και το σεβαστήκαν πλήρως οι άνθρωποι...μάλιστα τους ρώτησα κιόλας αν έχουν πρόβλημα μου απάντησαν όχι...η συννυφάδα μου πάντως τους μιλάει στον πληθυντικό εγω στον ενικό μου βγήκε κάποια στιγμή αυθόρμητα και το κράτησα!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

και ετσι...τους φωναζω Τσουλα και πεθερε:wink:

:confused::confused::confused: Tσουλα??????????????

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τουλα ή Τασουλα φαντάζομαι ήθελες να πεις...

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...