Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεργη Εγκυος (&Τι δικαιούται έγκυος που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας))

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Έχω Π.Η.Τ. στις 28/10/2012 και είμαι άνεργη από 27/09/2011. Έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα από την Π.Η.Τ.

α) Τί επιδόματα δικαιούμαι?

β) Επίσης διάβασα κάπου ότι από 1-1-2012 το επίδομα τοκετού δεν το παίρνω εγώ στα χέρια μου αλλά πάει κατευθείαν στο μαιευτήριο που θα γεννήσω. Ισχύει? Εγώ θα γεννήσω στο "Μητέρα".

γ) Τί ισχύει με το ΕΟΠΥΥ σχετικά με την εγκυμοσύνη. Τις εξετάσεις τις πληρώνω όλες. Υπάρχει περίπτωση να τις καλύπτει το ΕΟΠΥΥ?

δ) Μετά το τοκετό πέρα από το επίδομα λοχείας, δικαιούμαι κάποιο άλλο αφού θα συνεχίσω να είμαι άνεργη αλλά δεν θα παίρνω πλέον το επίδομα του ΟΑΕΔ ως άνεργη?:confused:

Σας ευχαριστώ

α) Επιδομα κυοφοριας-λοχειας.

β)Ναι ισχυει εφοσον το Μητερα ειναι συμβεβλημενο με τον ΕΟΠΥΥ.

γ) Δεν γνωριζω.

δ)Οχι,μονο επιδομα παιδιου μπορεις να παρεις απο ΟΑΕΔ(η εσυ η ο συζηγος σου)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

εχω να δουλεψω απο τον Οκτωβρη 2010.τον δεκεμβρη εμεινα εγκυοε κ γεννησα τον σεπτ 2011.το μωρο μου ειναι 9 μηνων τωρα κ θα ηθελα να μαθω τι περιπου θα πληρωνα αν αποφασιζα να ξαναμεινω εγκυος μιας κ απο δουλεια δεν το βλεπω στη χωρα που ζουμε...ο γιατρος μου ειναι στο μητερα

s0g0p2.png

5wRrp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας θα γίνω και εγώ μανούλα για πρώτη φορά τον οκτώβριο του 2012 , είμαι στο ταμείο του οαεδ και παίρνω τα χρήματα , τα οποία και δίνουν , τα 2 τελευταία χρόνια έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα τα οποία χρειάζονται διότι είμαι ασφαλισμένη στο ικα , απλά θέλω να γνωρίζω από το ικα σαν

άνεργη πλέον τι δικαούμαι πριν και μετά το τοκετό :confused:

Καλημέρα.Αν ξέρει καμιά να μου απαντήσει πριν ταλαιπωρηθώ στο ΙΚΑ δούλευα εποχιακά τα τελευταία χρόνια και κόλλαγα τα απαιτούμενα ένσημα για το ταμείο ανεργίας κάθε χρόνο.Φέτος κόλλησα ένσημα 22 μόνο το μήνα Απρίλη έχω ΠΗΤ 13/10/2012 και τα ένσημα μου έχουν ως εξής:

2010:120

2011:105

2012:22

Από τον Οκτώβριο μέχρι και Μάρτη-Απρίλη κάθε έτους ήμουν στο ταμείο ανεργίας(δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο αυτό)

Ομως κάπου διάβασα ότι δεν πιάνεται όλο το 2010 δηλαδή και τα 120 ένσημα αλλά 2 χρόνια πίσω από την ΠΗΤ όποτε υπολογίζονται ελάχιστα ένσημα από τον 10/2010.

Σε αυτήν την περίπτωση δυστυχώς δεν φτάνουν εφόσον το φετινό καλοκαίρι δεν θα δουλέψω οπότε δεν θα κολληθούν άλλα ένσημα.

Εάν κάποια κοπέλα είχε ανάλογη περίπτωση και ξέρει ας μου απαντήσει πριν ανεβοκατεβαίνω τις σκάλες του ΙΚΑ.

Ευχαριστώ.

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σας κορίτσια. Θα ήθελα να ρωτήσω το έξης : έχω τα 200 ένσημα που χρειάζονται για τα επιδόματα ΙΚΑ , αλλά τα 90 ένσημα από αυτά είναι από το εξάμηνο του ΟΑΕΔ. Γνωρίζει καμία από εσάς αν τα ένσημα αυτά του ΟΑΕΔ μετρώνται για τα επιδόματα?

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Αγαπητές μου συνμανούλες και μέλουσες....

Στα τέλη του Μάη απολύθηκα και μετά κατάλαβα οτι ήμουν έγκυος(αφήστε πως γίνεται αυτό..αλλά δεν πειράζει όλα για καλό γίνονται :-D)

Πήγα εχθές στον Οαεδ και γράφτηκα για να πάρω το επίδομα και ενημερώθηκα και για τα δικαιώματα μου όσο αφορά τον ΟΑΕΔ και ΜΟΝΟ.Σύντομα θα πάω και στον Κο ΙΚΑ να μάθω και απο εκεί τί συμβαίνει και θα σας πω.

Για να πάρεις το επίδομα (για όσο καιρό σου το εγκρίνουν απο3 μήνες εώς 1 χρόνο) πρέπει να έχεις τα απαραίτητα ένσημα όπως αναγράφονται και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ :

"Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

· Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

· Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο."

Και συνεχίζω να ενημερώσω πως για το εξάμηνο επίδομα μητρότητας(άδεια) απο τον οαεδ μπορείς να το πάρεις μόνο αν και εφόσον έχεις 56 ημέρες ασφάλισης πρίν από την ημερομηνία τοκετου.Τώρα ποιός θα μας προσλάβει με την προοπτική να γεννήσουμε θα ήθελα πολύ να το μάθω.

Για το ΙΚΑ θα πάω και το συντομότερο δυνατόν θα σας πω.Νομίζω όμως πως από την στιγμή που έχεις ενεργό βιβλιάριο και αργεί να λήξει πρέπει να παίρνεις τα επιδόματα κανονικά.Επιφυλάσσομαι και θα επιστρέψω με πληροφορίες!

Μέχρι τότε φιλιά σε όλες και όλους.:-P

Είμαστε στην 21η εβδομάδα!!!:P

Αγαπητές μου συνμανούλες και μέλουσες....

Στα τέλη του Μάη απολύθηκα και μετά κατάλαβα οτι ήμουν έγκυος(αφήστε πως γίνεται αυτό..αλλά δεν πειράζει όλα για καλό γίνονται :-D)

Πήγα εχθές στον Οαεδ και γράφτηκα για να πάρω το επίδομα και ενημερώθηκα και για τα δικαιώματα μου όσο αφορά τον ΟΑΕΔ και ΜΟΝΟ.Σύντομα θα πάω και στον Κο ΙΚΑ να μάθω και απο εκεί τί συμβαίνει και θα σας πω.

Για να πάρεις το επίδομα (για όσο καιρό σου το εγκρίνουν απο3 {1}μήνες εώς 1 χρόνο) πρέπει να έχεις τα απαραίτητα ένσημα όπως αναγράφονται και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ :

"Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

· Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

· Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο."

Και συνεχίζω να ενημερώσω πως για το εξάμηνο επίδομα μητρότητας(άδεια) απο τον οαεδ μπορείς να το πάρεις μόνο αν και εφόσον έχεις 56 ημέρες ασφάλισης πρίν από την ημερομηνία τοκετου.Τώρα ποιός θα μας προσλάβει με την προοπτική να γεννήσουμε θα ήθελα πολύ να το μάθω.{2}

Για το ΙΚΑ θα πάω και το συντομότερο δυνατόν θα σας πω.Νομίζω όμως πως από την στιγμή που έχεις ενεργό βιβλιάριο και αργεί να λήξει πρέπει να παίρνεις τα επιδόματα κανονικά.Επιφυλάσσομαι και θα επιστρέψω με πληροφορίες!

Μέχρι τότε φιλιά σε όλες και όλους.:-P

1.{απο 5μηνες ξεκκιναει το επιδομα ανεργιας οχι 3 μηνες}

2.{υποτιθεται οτι βρισκεσαι σε εργασιακη σχεση πριν βγεις στην αδεια κυοφοριας κι αυτο γιατι θελει χαρτια απο εργοδοτη το τι σε πληρωνε εκεινος το τι θα παρεις απο το ικα για να βγει η διαφορα που την δινει ο οαεδ,αυτη ειναι η σημασια του βοηθηματος αυτου να σου δωσει την διαφορα οσο εσυ δεν μπορεις να εργαστεις}

• 1 month later...

kalimera se oles tis eguoyles k tis manoules!suxoreste ta lathoi moi alla proti fora xrisimopoio to blog!kserei kamia na mou pei ti xartia prepei na pao sto kentro miteras paidiou gia na ksekiniso tis diadikasies gia ta epidomata?mporo na pao se opio kentro thelo?euxaristo ek ton proteron!

εχω να δουλεψω απο τον Οκτωβρη 2010.τον δεκεμβρη εμεινα εγκυοε κ γεννησα τον σεπτ 2011.το μωρο μου ειναι 9 μηνων τωρα κ θα ηθελα να μαθω τι περιπου θα πληρωνα αν αποφασιζα να ξαναμεινω εγκυος μιας κ απο δουλεια δεν το βλεπω στη χωρα που ζουμε...ο γιατρος μου ειναι στο μητερα

Anybody?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

• 1 month later...

Επειδή τρέχω στις υπηρεσίες απο τότε που μπήκα στο ταμείο ανεργίας έχω να σας πω το εξής οτι θέλει πολύ επιμονή στους υπαλλήλους των υπηρεσιών για να σου πουν κάποια πράγματα.Συνεχώς ακούω και διαφορετικά και συνεχώς μου λένα ότι τα πράγματα αλλάζουν.Δεν ξέρω βρε κορίτσια τί γίνεται.Θα πάω στο Ι.Κ.Α να δω αν δικαιούμαι το επίδομα λοχείας και τοκετού με τα ένσημα που έχω.Αν καταλάβω κάτι θα σας πω.

Αgkiolina ευχαριστώ για την διόρθωση.

Είμαστε στην 21η εβδομάδα!!!:P

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια στα 200 ενσημα που πρεπει να χουμε πτιν την ΠΗΤ για να παρουμε τα επιδοματα προσμετρουνται και τα ενσημα που μου κολλησε ο ΟΑΕΔ στο εξαμηνο που πηρα?/ευχαριστω

RN1Zp2.png

κοριτσια στα 200 ενσημα που πρεπει να χουμε πτιν την ΠΗΤ για να παρουμε τα επιδοματα προσμετρουνται και τα ενσημα που μου κολλησε ο ΟΑΕΔ στο εξαμηνο που πηρα?/ευχαριστω

Εμένα μου είπανε ότι αυτά όπως και η άδεια κυήσεως μετράνε μόνο στα συντάξιμα.... κ εγώ με 110 ένσημα βγαίνω ενώ ήθελα 200 για τα επιδόματα:-( Στο ικα, στις παροχές θα στα πούνε αναλυτικά....

• 4 months later...

Τελικά ξέρει κανεις με σιγουριά πόσο ειναι το επιδομα τοκετού;;; 900 ή 500 ευρώ; Σε λίγες μερες γενναω και ακόμα κανεις δεν ξερει να μου απαντησει,ουτε καν στην κλινική! Αν ειναι 900 τοτε στην ουσία βγαίνει τζαμπα η γεννα σε ιδιωτική κλινική(μεσω ΙΚΑ).Αν όμως ειναι 500 το θεμα αλαζει.

Τελικά ξέρει κανεις με σιγουριά πόσο ειναι το επιδομα τοκετού;;; 900 ή 500 ευρώ; Σε λίγες μερες γενναω και ακόμα κανεις δεν ξερει να μου απαντησει,ουτε καν στην κλινική! Αν ειναι 900 τοτε στην ουσία βγαίνει τζαμπα η γεννα σε ιδιωτική κλινική(μεσω ΙΚΑ).Αν όμως ειναι 500 το θεμα αλαζει.

Κανονικα οι κλινικες θα επρεπε να σου δινουν τιμες μεσω ΕΟΠΥΥ και τιμες χωρις ΕΟΠΥΥ.Για παραδειγμα στο ΙΑΣΩ ο φυσιολογικος τοκετος για μια μαμα χωρις ασφαλεια ειναι 2.000 ευρω για 3κλινο και με ασφαλεια μεσω ΕΟΠΥΥ ειναι 1200 (για 3 διανυκτερευσεις)

Ειναι δυνατον η κλινικη να μην ξερει?Αν πας αυριο να γεννησεις τι θα πληρωσεις?Οι γυναικες που πηραν σημερα εξιτηριο τι πληρωσανε???? :rolleyes:

Παρε σε παρακαλω ξανα και ρωτα,μερικοι θα μας τρελανουν εντελως!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι κι εγω με τη σειρά μου?

Είμαι εποχιακή και η σύμβαση μου λήγει τον Μάιο, έχω ΠΗΤ 23/08.

Ο λογιστής στη δουλεια λέει ότι αν δεν δουλεύω και τον Ιούνιο δεν θα μπορω να εισπράξω τα επιδόματα, και οτι θα πρέπει να αγοράσω ένσημα! Όμως έχω ήδη 200 πριν την ΠΗΤ! Ισχύει κάτι τέτοιο???

Επίσης, υπάρχει έξτρα βοηθεια για τις άνεργες μανουλες πέραν του ταμείου?

Και ξέρει κανεις πως υπολογίζουμε τα λεφτα?

Ευχαριστω παααααααρα πολυ!

Να ρωτήσω κάτι κι εγω με τη σειρά μου?

Είμαι εποχιακή και η σύμβαση μου λήγει τον Μάιο, έχω ΠΗΤ 23/08.

Ο λογιστής στη δουλεια λέει ότι αν δεν δουλεύω και τον Ιούνιο δεν θα μπορω να εισπράξω τα επιδόματα, και οτι θα πρέπει να αγοράσω ένσημα! Όμως έχω ήδη 200 πριν την ΠΗΤ! Ισχύει κάτι τέτοιο???

Επίσης, υπάρχει έξτρα βοηθεια για τις άνεργες μανουλες πέραν του ταμείου?

Και ξέρει κανεις πως υπολογίζουμε τα λεφτα?

Ευχαριστω παααααααρα πολυ!

Με το καλό να πάει η εγκυμοσύνη σου!!

• Για να πάρεις τα επιδόματα μητρότητας (56 ημερες πριν την Π.Η.Τ. και 63 μετά) από ΙΚΑ αρκεί να έχεις 200 ένσημα πριν την Π.Η.Τ. ανεξαρτητα αν δουλεύεις ή όχι.

• Για άλλα επιδόματα λόγω μητρότητας απο ΟΑΕΔ, εκεί χρειάζεται να εργάζεσαι.

• Μήπως σου λείπουν ένσημα για να δικαιούσαι ταμείο ανεργίας απο ΟΑΕΔ; Μήπως αυτό εννοεί ο λογιστής;

• Τα επιδόματα μητρότητας του ΙΚΑ υπολογίζονται με βάση τον μικτό μισθό. Για εσένα που γεννάς Αύγουστο του 2013, θα υπολογιστούν με βάση τον μισθό Δεκεμβρίου 2012 εάν τότε δούλευες. Και για παράδειγμα, αν είχες μικτά 1200 και δουλεύεις 8ωρη και 5μερη, τότε είναι 1200: 25 = 48. το 48 δια 2 προκύπτει 24. επομένως 24 επί 56 = 1344? για το επίδομα κυοφορίας και αν γράψεις το παιδί στο δικό σου βιβλιάριο, υπάρχει 10% προσαύξηση στο επίδομα λοχείας και προκύπτει 26,4 επί 63= 1663,2?
  • το βοήθητα τοκετού νομίζω είναι περίπου 900? για ένα παιδί και αλλάζι σε δίδυμα ή τρίδυμα και πάει απευθείας σε συμβεβλημένη κλινική με ΕΟΠΠΥ.
  • τέλος εαν εργάζεσαι όταν γεννάς, ξέρω το σύνολο των μικτών σου απολαβών για τους 4 μήνες άδεια (56 πριν +63 μετά) το παίρνεις αθροιστικά από τα επιδόματα μητρότητας του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ και μια διαφορά που σου δίνει ο εργοδότης.
  • αν εργάζεσαι κιόλας, όταν τελειώνει το διάστημα λοχείας 9οι 63 μερες μετά) μπορείς να πάρεις το ειδικό 6μηνο του ΟΑΕΔ.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα...

• 3 εβδομάδες μετά...

γεια σας σταματισα να εργαζωμαι λογο εγγημοσινης στο πρωτο παιδι , ειμουν στο ταμειο ανεργειας μεχρη τον περασμενο νοεμβριο και τωρα εγγεγραμενη ανεργη, εχω ΠΗΤ 13 μαιου εχω ικα και δεν ξερω αν δηκαιουμαι καπιο επιδομα αν ξερεται κατι θα μου ηταν πολη χρησιμες η πληροφοριες. ευχαριστω πολη

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σας!Θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι ειμαι εγκυος και ανεργη με ανανεωμενο το βιβλιαριο ασθενειας λογω ανεργιας..αλλα μονο για παροχες σε ειδος!Αν γεννησω με το καλο σε μαιευτηριο που ειναι συμβεβλημενο με τον ΕΟΠΠΥ θα πληρωσω μονο τη συμμετοχη ή θα πρεπει να πληρωσω ιδιωτικα? Επιδοματα σιγουρα δεν δικαιουμαι για το λεει ξεκαθαρα σε ειδος και οχι σε χρημα!Ευχαριστω :)

Καλημερα σας!Θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι ειμαι εγκυος και ανεργη με ανανεωμενο το βιβλιαριο ασθενειας λογω ανεργιας..αλλα μονο για παροχες σε ειδος!Αν γεννησω με το καλο σε μαιευτηριο που ειναι συμβεβλημενο με τον ΕΟΠΠΥ θα πληρωσω μονο τη συμμετοχη ή θα πρεπει να πληρωσω ιδιωτικα? Επιδοματα σιγουρα δεν δικαιουμαι για το λεει ξεκαθαρα σε ειδος και οχι σε χρημα!Ευχαριστω :)

Με το καλό να γεννήσεις γερό μωρό!!!

Επιδόματα απο ΙΚΑ δικαιούσαι αν έχεις 200 ένσημα μέσα στην τελευταία διετία πριν γεννήσεις, είτε είσαι άνεργη είτε εργάζεσαι.

Καλύτερα κάνε έρευνα τηλεφωνική σε υποψήφιες κλινικές για το κόστος!!! Σε ενημερώνουν πόσο κοστίζει, ζήτα να σου στείλουν σε φαξ τον τιμοκατάλογό τους !!!

Σε ποια πόλη είσαι;

Σε ευχαριστώ Χρύσα. 200 ένσημα δεν εχω όχι. Άρα πληρώνω ιδιωτικα ? Δλδ το πόσο που δίνει ο εοππυ στα συμβαλλόμενα μαιευτήρια είναι το επίδομα μητρότητας αν κατάλαβα καλά? Στον Πειραιά μένω. Πάντως φάρμακα κ εξετάσεις εχω κανονικά.

Σε ευχαριστώ Χρύσα. 200 ένσημα δεν εχω όχι. Άρα πληρώνω ιδιωτικα ? Δλδ το πόσο που δίνει ο εοππυ στα συμβαλλόμενα μαιευτήρια είναι το επίδομα μητρότητας αν κατάλαβα καλά? Στον Πειραιά μένω. Πάντως φάρμακα κ εξετάσεις εχω κανονικά.

Το επίδομα μητρότητας (κυοφορίας και λοχείας) από ΙΚΑ είναι αυτό που δίνεται αν εχεις τα 200 ένσημα αλλά το βοήθημα τοκετού είναι διαφορετικό. Το βοήθημα τοκετού είναι το ποσό που δίνεται απευθείας στη συμβαλλόμενη κλινική και νομίζω, το δικαιούσαι αρκεί να έχεις θεωρημένο βιβλιάριο υγείας. Οπότε εσύ πληρώνεις την διαφορά που ζητάνε.

• 4 months later...

κορίτσια καλημέρα! αν ξέρει κάποια ασ με βοηθήσει!!! ειμαι εγκυος στον 9 μήνα! σταματησα να δουλέυω τον μαιο του 2011, πήρα ταμείο ανεργειας μεχρι τον αυγουστο του 2012 κ απο τότε ανανεωνω απλως τη καρτα ανεργίας μου κ εχω ασφάλεια ίκα. Δικαιούμαι κάποιο επίδομα? ειτε απο το ίκα, είτε απο τον οαέδ??? το μονο που ξέρω ειναι οτι επειδη θα γεννησω σε δημοσιο νοσοκομειο,το ικα καλύπτει τα έξοδα νοσηλειας. ευχαριστω εκ των προτερων...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...