Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΕΚΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ;

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 16:15 :oops:

ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΄Η ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ.

Διαφημίσεις

κι εμενα φετος ο γιος μου θα παει στο δημοτικο και θα μενει στο ολοημερο(φετος ειναι σε ολοημερο νηπιαγωγειο).Σιγουρα οι ωρες ειναι πολλες.Εγω θα τον αφηνω γιατι δουλευω.Σχετικα με την ωρα αποχωρησης των παιδιων,τα πρωτα χρονια του ολοημερου οι γονεις πηγαιναν σε αρκετες περιπτωσεις οποτε τους βολευε και τα επαιρναν.Τωρα εγιναν πιο αυστηρα τα πραγματα,το ωραριο τηρειται και το βρισκω λογικο.Ειναι σχολειο κι εχει κανονες,μην το υποβιβαζουμε απο μονοι μας σε παρκινγκ παιδιων.Σχετικα με το φαγητο,το ετοιμαζει ο γονεας και εκει απλα το ζεσταινουν.Συνηθως ζητανε να ειναι σε μεταλλικη 'καραβανα' αν εχουν κανονικο φουρνο ή πλαστικο ταπερ αν εχουν μικροκυματων.Εννοειται οτι αν θελει το παιδι παιρνει και σαλατα μαζι του,ψωμι,τυρι.Με τη ληξη των μαθηματων(12:25 για τα πρωτακια) κανουν διαλειμμα και μετα εχει ειδικοτητες (γυμναστικη,τεχνικα και θεατρικη αγωγη-ξενη γλωσσα και η/υ για μεγαλυτερες ταξεις) κι επαναληψη στα βασικα μαθηματα απο το δασκαλο.Βαζουν δυο ταξεις μαζι(α με β κλπ) κι ενας δασκαλος ειναι υπευθυνος για 50 παιδια.Συνηθως δεν τα εχει ολα ταυτοχρονα.π.χ. οταν κανει επαναληψη με την α ταξη,η β κανει γυμναστικη.Γενικα στα ολοημερα δεν υπαρχουν υποδομες οπως ξεχωριστη αιθουσα φαγητου,χωρος ξεκουρασης κλπ αλλα αναγκαστικα οι γονεις το χρησιμοποιουν για να μενει εκει το παιδι οσο αυτοι δουλευουν.Αλλωστε οταν ενα παιδι ειναι σε ηλικια μεγαλη ωστε να φευγει μονο του για το σπιτι(τεταρτη δημοτικου συνηθως) σπανια μενει στο ολοημερο

Γεια χαρά! Να χαίρεστε τα παιδάκια σας και είναι συγκινητική η μετάβαση από το Νήπιο στο "μεγάλο σχολείο" του Δημοτικού.

Ο γιος μου τελειώνει τώρα την Α' Δημοτικού και η προσωπική μας εμπειρία είναι η ακόλουθη.

Δεν είχα επιλογή να μη στείλω το γιο μου ολοήμερο.

Δεν είχα πάρει με καλό μάτι το ολοήμερο, γιατί φοβόμουν ότι θα κουραζόταν πολύ από τη μια, και σκεφτόμουν ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου από την άλλη.

Τελικά, αν και δεν είναι όλα οργανωμένα όπως θα τα θέλαμε, προέκυψε στην πορεία ότι του άρεσε πολύ.

Η κούραση προέκυπτε αν αργούσε τα βράδυα να κοιμηθεί. Γενικά με το δημοτικό, να φροντίζετε να μη χάνουν τα παιδιά πολύτιμο χρόνο ύπνου, γιατί θα χρειαστεί να είναι τα παιδιά φρέσκα και ξεκούραστα ώστε να συμμετέχουν στην τάξη.

Στο δικό μας ολοήμερο, του ετοιμάζω από το προηγούμενο βράδυ κανονικό φαγάκι ή κανένα σπιτικό χάμπουργκερ το οποίο βάζουμε σε τσαντάκι με μια πετσετούλα κουζίνας, έναν χυμό, ένα πηρούνι και μια μικρή σοκολατίτσα για να γλυκαθεί.

Στις μία παρά κάτι το μεσημέρι ξεκινά το ολοήμερο.

Εχουν 2 ώρες μελέτης, κατά τη διάρκεια των οποίων κάνουν τις εργασίες τους (συνήθως αντιγραφή και κανένα φυλλάδιο με μαθηματικά ή ασκήσεις γλώσσας).

Εχω ακούσει πολλές φορές την κατηγορία ότι στο ολοήμερο οι δάσκαλοι βοηθούν τα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους και ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Από την άλλη, γνωρίζω πολύ καλά ότι αρκετοί γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο, βοηθούν τα παιδιά και αν βρουν λάθος τους το διορθώνουν. Αυτό, κατά τη γνώμη μου είναι το ίδιο και χειρότερο, γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς υποδεικνύουν το λάθος στο παιδί τους και τους βάζουν να ξαναγράψουν την αντιγραφή τους ώστε να πάρουν "αριστα". Το κίνητρο των γονιών αυτών διαφέρει από το κίνητρο των δασκάλων. Οι γονείς θέλουν το "άριστα" και οι δάσκαλοι θέλουν να καθοδηγήσουν. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Ο γιος μου και ορθογραφία έμαθε και διάβασμα ωραίο και πολύ καλά τις πράξεις μαθηματικών.

Είναι ευχάριστο να σχολά στις 16:15 έχοντας τελειώσει τα μαθήματά του και όντας ελεύθερος είτε για δρατηριότητες είτε για απλή ξεκούραση και παιχνίδι στο σπίτι. Αντιθέτως, έχω ακούσει παράπονα γονιών που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο ότι έχει πάει 8.30 το βράδυ και ακόμα προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους να συγκεντρωθούν και να κάνουν τα μαθήματά τους.

Μετά τη μελέτη έχουν πότε:

πληροφορική (έμαθε αρχικά την ιστορία του υπολογιστή, τι είναι το σκάνερ, η δισκέτα, το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και μαθαίνουν μέσα από ηλεκτρονικά παιχνίδια τύπου RamKid.

πότε μουσική (δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτό το μάθημα, οπότε είναι και θέμα του "εκπαιδευτικού")

πότε αθλητικά (ομαδικά παιχνίδια)

πότε εικαστικά (φανταστικά πράγματα).

Οι άνθρωποι που διδάσκουν στο ολοήμερο δεν έχουν σπουδάσει παιδαγωγική, αλλά είναι ειδικευμένοι σε αυτό που διδάσκουν. Για παράδειγμα, μπορεί να τύχει ο δάσκαλος της πληροφορικής να μη γνωρίζει πώς να φέρεται σε παιδιά 6-7 ετών.

Οι δάσκαλοι της μελέτης είναι και παιδαγωγοί (απ' ό,τι ξέρω και καλή δουλειά έκαναν).

Στην αρχή και για αρκετούς μήνες νόμισα ότι το ολοήμερο ήταν "αναγκαίο κακό", αλλα τελικά μου δήλωσε ο γιος μου ότι του άρεσε και αποδείχτηκε ότι άρεσε σε πολλά παιδιά, διότι τα παιδιά του ολοήμερου μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους στα άλλα που δεν πήγαιναν με αποτέλεσμα να ζητήσουν κι αυτά από τους γονείς τους να τα γράψουν στο ολοήμερο του χρόνου. Ετσι, εκεί που μόνο 4 παιδιά της τάξης των 16 παιδιών πήγαιναν φέτος στο ολοήμερο, για του χρόνου γράφτηκαν 10 παιδιά.

Αυτή είναι η προσωπική μας εμπειρία. Τα ολοήμερα διαφέρουν από σχολείο σε σχολείο. Ο άνθρωπος κάνει τη διαφορά.

Δήμητρα

Εγραψα τον γιο μου στο ολοήμερο για την τετάρτη τάξη επειδή βρήκα δουλειά και ήταν μια καλή ευκαιρία να τελειώνει όσο γίνεται τα μαθήματά του στο σχολείο. Λόγω μαθησιακών δυσκολιών είχαμε τεράστιο πρόβλημα με τις ώρες διαβάσματος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Απο τη στιγμή που ξεκίνησε ολοήμερο έγινε πιο υπεύθυνος με τα μαθήματά του, τελείωνε πιο γρήγορα κι έτσι του έμενε και λίγος χρόνος για να παίξει, κάτι που δυστυχώς το είχε στερηθεί αρκετά τα προηγούμενα χρονια. Φυσικά και του άρεσε πολύ και η δασκάλα του μου είπε οτι είδε διαφορά. Οργανωμένα στην εντέλεια δεν είναι, αλλά απασχολούν πολύ πιο ποιοτικά τα παιδιά απ' ότι οι παππούδες που συνήθως τα αφήνουν μπροστά στην τηλεόραση μέχρι να γυρίσουν οι γονείς για να τα βοηθήσουν στη μελέτη τους.

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

• 4 weeks later...

γεια σας! Εγω διδασκω σε ολοήμερο και μπορω να πω μια γνωμη εκ των έσω.Κανω θεατρικη αγωγη στα παιδια κυριως στις τρεις πρωτες ταξεις.

έχω δουλεψει σε 12 διαφορετικα σχολεια και μπορω με σιγουρια να πω

πως παιζει ρόλο που θα πεσεις.Μιλώντας για τους δασκαλους που αναλαμβανουν τη μελετη έχω συναντησει και όχι λιγες φορες ,απιστευτα υπευθυνους ανθρωπους που αν δεν τελειωνε το γραψιμό του και ο τελευταιος μαθητης τους επιανε φοβερό αγχος.Απο την αλλη έχω δει και πιο αραχτους τυπους που αφηνουν τα παιδια να αντιγραφουν ας πουμε και

ο γονιος βλεπει γραμμενα τετραδια και νομιζει πως όλα καλα.Επισης στο θεμα τις ώρας αποχωρησης αλλα σχολεια είναι πολυ τυπικα, άλλα κανουν εξαιρεσεις και μπορει κανεις να παρει το παιδι πριν τη ληξη- συνηθως παιζει ρόλο και αν υπαρχει καθαριστρια ή φυλακας που να ανοιγει τις πορτες.

σπουδαια υλικοτεχνικη υποδομη δεν υπαρχει για παραδειγμα εγώ που κανω θεατρο ότι χρειαστεί μουσικη , βιβλια .υλικα πρεπει να τα βρω μόνη μου ,το ίδιο και όλες οι άλλες ειδικοτητες και φυσικα δε μπαινουν όλοι σε

αυτη τη διαδικασια ειδικα αν σκεφτει κανεις πως οι δασκαλοι ειδικοτητων

είναι ωρομισθιοι με 7 ευρω τηνώρα καθαρα...Όχι όμως πως δεν έχουν παιδαγωγικη καταρτιση όπως έγραψε μια μητερα -η παιδαγωγικη καταρτηση είναι απαραίτητη για να εργαστει κανεις στο σχολειο,ίσως απλα καποες φορες δεν έχουν πειρα.Επισης πολλες φορες στις ειδικοτητες γινεται δουλεια και μαθαινουν τα παιδια αλλα και χαλαρωνουν απο το φορτο των αλλων μαθηματων και αυτο δεν πρεπει να το υποτιμουμε!

ΈΧΩ ΌΜΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.Αν το παιδι έχει μειωμενη φυσικη αντοχη και κουραζεται εύκολα, αν περναει καποια δυσκολη φαση στο σπιτι

αν έχει μαθησιακες δυσκολιες ,δυσκολιες στην προσαρμογη στην ομαδα,

μεγαλα κενα στην ύλη ,αν δεν υπαρχει μεγαλη αναγκη νομιζω ότι καλυτερα να αποφευγεται- κυριως στις πρωτες ταξεις.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.Γυριζουν διαβασμενα

μαθαινουν καινουρια πραγματα και έχουν και ελευθερο απογευμα!'ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ προτιμηστε υγειινα πραγματα που του αρεσουν και τρωγονται εύκολα και τα υπολοιπα στο σπιτι!![/url]

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Εγώ είμαι πατέρας μιας μικρής πριγκηπέσσας.Και εγώ αλλά και η γυναίκα μου εργαζόμαστε και το νωρίτερο που σχολάμε είναι 16:20,που σημαίνει πως μπορούμε να πάρουμε την κόρη μας το νωρίτερο στις 16:50. Μετά από μία πολύ μικρή έρευνα (δεν κάναμε σωστή έρευνα διότι η μικρή φέτος πάει παιδικό και θα ξεκινήσει νηπειαγωγείο του χρόνου) διαπιστώσαμε πως τα ολοήμερα νηπειαγωγεία στις 16:15 δίνουν το τελευταίο παιδάκι στους γονείς του. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για εμάς; Πιστεύω πως το ίδιο πρόβλημα με εμάς θα το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι εργαζόμενοι γονείς και θα ήθελα να μου πουν τι λύση εφήρμοσαν εκείνοι.

Δυστηχώς η λύση είναι δαπανηρή.... ή θα το πας το παιδάκι σε ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο αν και τώρα με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κοστίζει ακόμα παραπάνω και η φύλαξη, ή θα πρέπει να βρείτε κάποια κοπέλα για 1 - 2 ώρες την ημέρα να παραλαμβάνει το παιδί από το νηπιαγωγείο...

όπως και να έχει δηλαδή θα πρέπει να επιβαρυνθεί σημαντικά ο οικογενειακός προϋπολογισμός.Κρίμα πάντως γιατί πίστευα πως είχαν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα σχετικά με την λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών. Από ότι βλέπω δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογη μέριμνα για οικογένειες όπου δουλεύουν και οι δύο γονείς... :(

Οχι δυστυχως δεν υπαρχει.. σκεψου απλα οτι ολοι οι δημοσιοι παιδικοι σταθμοι κλεινουν στις 4 και συνηθως παραδιδουν τα παιδακια μεχρι τις 4 παρα τεταρτο..

Αντε να πεσεις σε καμια βοίκη δασκαλα να στο κραταει μεχρις 4 αλλα παραπανω αποκλειεται..

δυστυχως ακομα στην ελλαδα το οτι οι μανδες δουλευουν και οτι δεν ειναι ολες δημοσιοι υπαλληλοι να σχολανε στις 2 και να φευγουν και μια ωρα νωριτερα δεν το εχουν καταλαβει οι αρμοδιοι..

Εγω προς το παρον εχω αποκλεισειτο ενδεχομενο να κανω 2ο παιδι και ο λογος ειναι απλος.. δεν ξεπω τι να το κανω!

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μήπως να γράφαμε όλοι ένα e-mail και να καταλήγαμε σε κάποιο συγκεκριμένο που θα το στέλναμε όλοι μαζί στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας μήπως και μία στο εκατομύριο καταφέρναμε κάτι;

Διαφημίσεις

Μήπως να γράφαμε όλοι ένα e-mail και να καταλήγαμε σε κάποιο συγκεκριμένο που θα το στέλναμε όλοι μαζί στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας μήπως και μία στο εκατομύριο καταφέρναμε κάτι;

Ιδανικό θα ήταν, νομίζω, (και μάλλον ουτοπικό) να ενώνονταν όλοι οι γονείς μέσω των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων και να διεκδικούσαν την ολοήμερη λειτουργία των σχολείων με την πραγματική έννοια του ολοήμερου, όχι της φύλαξης δηλαδή. Να υπάρχει δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα έδινε τον απαραίτητο χρόνο στους εκπαιδευτικούς να παραδώσουν την ύλη και να αναπτυχθούν οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως γίνεται στα ιδιωτικά σχολεία.

Οπως ενώνονται οι σύλλογοι διδασκόντων και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, θα έπρεπε και οι γονείς να οργανωθούν να διεκδικήσουν αυτά που είναι αυτονόητα για τον αιώνα που διανύουμε. Αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την εκπαίδευση. Θα έπρεπε να τα διεκδικήσουμε από το κράτος.

Αλλά εμείς οι γονείς δεν κάνουμε απολύτως τίποτα και προβάλλουμε χίλιες δικαιολογίες (δουλειά, προβλήματα, κτλ). Παίζει και η άγνοια, παίζει και η αδιαφορία.

Πολλοί γονείς δεν πατάνε καν στις συνελεύσεις των συλλόγων γονέων. Τα περιμένουν έτοιμα και σερβιρισμένα στο πιάτο ή σηκώνουν τα χέρια παθητικά ή μπορούν και τα στέλνουν στα ιδιωτικά.

[Αλλά εμείς οι γονείς δεν κάνουμε απολύτως τίποτα και προβάλλουμε χίλιες δικαιολογίες (δουλειά, προβλήματα, κτλ). Παίζει και η άγνοια, παίζει και η αδιαφορία.

Πολλοί γονείς δεν πατάνε καν στις συνελεύσεις των συλλόγων γονέων. Τα περιμένουν έτοιμα και σερβιρισμένα στο πιάτο ή σηκώνουν τα χέρια παθητικά ή μπορούν και τα στέλνουν στα ιδιωτικά.

Ετσι ακριβώς... ποτέ δεν βολεύει η ώρα της συνέλευσης και είμαστε πάντα εμείς και εμείς....

• 2 weeks later...
Μήπως να γράφαμε όλοι ένα e-mail και να καταλήγαμε σε κάποιο συγκεκριμένο που θα το στέλναμε όλοι μαζί στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας μήπως και μία στο εκατομύριο καταφέρναμε κάτι;[/quote

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ(7-8 ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 5 ΜΑΘΗΤΕΣ), ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ(4:15-5 ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 10 ΜΑΘΗΤΕΣ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ

http://www.ypepth.gr/docs/olohmero_dimotiko_sxoleio_2008_2009_080822.doc

ουτε εγω ηθελα να γραψω την κορ μου στο ολοημερο.τελικα μιλησα με την διευθυντρια του σχολειου και με ενημερωσε οτι μπορω να την παιρνω και πιο νωρις.τελικα της αρεσει πολυ και αν μια μερα δεν την στειλω γινετε πανικος.οσο για το φαγητο,τυχαινει να ειμαι κοντα και της το παιρνω εγω κατα τις 2.στο σπιτι ερχεται στις 4:15 και εχει διαβασει για την επομενη μερα.επισης μαθαινουν να χρησιμοποιουν τους υπολογιστες :!:

τα παιδια μας ειναι το μελλον του κοσμου

εμείς είχαμε γράψει τον γιό μας (α' δημοτικού) στο ολοήμερο. αν και του μικρού του άρεσε πολύ, εγώ δεν είμαι καθολου ευχαριστημένη από αυτά που είδα.

* Οι δασκάλες του ολοήμερου δεν είχαν μέχρι τις 25/9 τις καταστάσεις με τα ονόματα των παιδιών για να παίρνουν παρουσίες.

* Δεν υπάρχει καμία επίβλεψη στα διαλειμματα, με αποτελεσμα τα παιδιά να γίνονται επικίνδυνα το ένα για το άλλο. Σε ερώτηση μητέρας γιατί δεν έχουν την απαραίτητη επίβλεψη τα παιδιά στα διαλείμματα του ολοήμερου (οι δασκάλες ήταν έξω, αλλα κοιτούσαν το απέναντι ντουβάρι αντι να κοιτάνε τα παιδιά), γιατί εν πάσει περιπτώσει δεν έκαναν κάτι για να σταματήσει ο καβγάς μεταξύ των παιδιών (ενώ ήταν ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ) η απάντηση ήταν "ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ" :shock::shock:. Απάντηση εκπαιδευτικού ή της περιπτερούς απέναντι??? έλεος δηλαδή!

Οταν πήγαμε με τον άντρα μου να παραπονεθουμε στην υπεύθυνη του ολοήμερου για την κατάσταση που επικρατεί, άρχισε να μας λέει ότι "μπάχαλο η παιδεία, μην το ψάχνετε", "έχω καταντήσει το μόνο που με νοιάζει είναι να περάσουν τα χρόνια να βγω στη σύνταξη" και κάτι τέτοια...

Και επειδή δεν γίνεται να είμαστε κάθε μέρα στο σχολείο...τον πήραμε από το ολοήμερο και για να ξαναπάει θα πρέπει να αλλάξει η κατάσταση.

Α! Ξέχασα να σας πω: εδώ και μία βδομάδα που πάω και τον παίρνω στις 12,25 που σχολάει, ΚΑΝΕΙΣ δε με πήρε τηλεφωνο να μου πει ότι το παιδί λείπει από το ολοήμερο! Δεν είχα ενημερώσει, επίτηδες... για να δω την αντίδρασή τους... η οποία δεν υπήρξε ποτέ!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

(Για όποιον δεν εχει word )

Η ισχύουσα νομοθεσία για τα Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία: ώρες λειτουργίας, ωρολόγια προγράμματα και κανονισμοί λειτουργίας.

http://parents.org.gr/news/a313

απο το έγγραφο του υπουργείου, το λινκ που παρέθεσε προηγουμένως ο SKHNITIS (ευχαριστούμε για το λινκ SKHNITIS!):

http://www.ypepth.gr/docs/olohmero_dimotiko_sxoleio_2008_2009_080822.doc

αν είναι μπάχαλο η παιδεία είναι επειδή ελάχιστοι ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν αυτα που είναι η δουλειά τους να εφαρμόσουν!

στην θέση σου θα έστελνα παράπονο στο υπουργείο για ότι άλλο σου είπε, που δείχνει κάποιον ο οποίος

δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει την δουλειά του σωστά.

Αν συνέβαινε κάτι στο παιδί σου ω μη γέννοιτο, κανείς δεν θα το έπερνε χαμπάρι? δεν θα σε ειδοποιούσε κανείς? είναι θέμα ασφαλείας αυτό....

Δηλαδή εάν κάποιος ανώμαλος ή κάποιος οτιδήποτε έβαζε στόχο το παιδί σου ή κάποιου άλλου? - ω μη γέννοιτο ξανά -

αυτά δεν ειναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είναι καθήκον τους να τα κάνουν,

και αυτό με τις παρουσίες ειναι σαφώς πολύ βασικό!

έχουν την ευθύνη - και αν δεν μπορουν να σηκώσουν αυτή την ευθύνη, θέλουν καταγγελία να φύγουν απο αυτή τη θεση, να εχουν λιγότερες ευθύνες.

Στα γενικά θέματα , στην κατηγορία, στο τοπικ τηλεφωνα για καταγγελιες, υπάρχουν τηλέφωνα των πειθαρχικών, για να κανεις καταγγελία. μην το αφήσεις.

και αν συμβεί κάτι σε άλλο παιδί?

ένα ένα τα άτομα που το καθένα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του, αυτοί φταίνε για το αν υπάρχει κάπου μπάχαλο.

όλοι είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα.

ελπίζω να βρείς λόγια την επόμενη φορά αν την δείς, ή απλώς να κάνεις καταγγελία στο υπουργείο.

αν δεν κάνουμε καταγγελία αυτά τα άτομα θα συνεχίσουν ανενόχλητα,

να εκμεταλλεύονται τον μισθό και την σιγουριά τους,

ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των ΠΑΙΔΙΩΝ.

δεν είμαστε καλά.

είμαι σίγουρη οτι αυτό ειναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Γονείς, μην αφήνετε τέτοια άτομα χωρίς έστω να κάνετε μια καταγγελία...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην ρωτήσουν που πήγε το παιδί που ήταν γραμμένο στο ολοήμερο!!!

Κι εγώ αφήνω την κόρη μου και επιστρέφει διαβασμένη. Της αρέσει αν και επειδή δεν αρχίσαν ακόμα δραστηριότητες... τη βλέπω να κουράζεται και να βαριέται λίγο τις πολλές ώρες χωρίς απασχόληση.

Το μόνο μειον για μένα είναι ότι είναι πολλές ώρες για το παιδί στο πόδι.. και τελικά κουράζεται! Για απουσίες θα τη ρωτήσω αν φωνάζουν ονόματα.. αλλά ξέρω ότι από την πρώτη μέρα είχαν κατάσταση με τα παιδιά και ζητάνε να τους ενημερώνουμε με χαρτί και υπογραφή αν το παιδί θα λείψει από το ολοήμερο.

Όλα είναι θέμα διευθυντή πιστεύω για το πόσο αυστηρά θα τηρούνται οι κανόνες.

Στο δικό μας σχολείο που είναι αυστηρά... παραπονιούνται οι γονείς γιατί δε μπορούν να πάρουν τα παιδιά από το ολοήμερο ότι ώρα θέλουν.

Έχει αφήσει μόνο τα παιδιά της πρώτης δευτέρας που σχολάνε 12:30 και επιστρέφουν σπίτι με μεγαλύτερο αδερφάκι που σχολάει στις 2 να φεύγουν από το ολοήμερο.

Κατά τα άλλα ή γράφεσαι στο ολοήμερο ή όχι και ΜΟΝΟ στις 4:15 μπορείς να πάρεις το παιδί και όχι ενδιάμεσα... γιατί είναι ολοήμερο ΣΧΟΛΕΙΟ με πρόγραμμα και όχι φύλαξη να το παίρνεις όποτε σε βολεύει.

Οι γονείς που προφανώς θέλουν να βολεύονται γκρινιάζουν.

Ούτε το ένα θέλουμε ούτε το άλλο.. ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κανείς, τι γίνεται με το θέμα του τραπεζοκόμου στα ολοήμερα.

Στο σχολείο μας (θυμίζω ότι λειτουργει για πρώτη φορά σαν ολοήμερο) έγινε ένα μπάχαλο για το ποιος θα πάρει τη θέση και τώρα μας ζητάνε να πληρώνουμε όλοι οι γονείς που αφήνουμε τα παιδιά μας από 5€ το μήνα ο καθε ένας για κάθε παιδί!

Στη σελίδα του υπουργείου δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη "τραπεζοκόμος" παρά μόνο στο θέμα της σίτησης λέει ότι υπεύθυνος είναι ο Υποδιευθυντής για την παρακολούθηση των παιδιών και της αίθουσας.

Είναι ΝΟΜΙΜΟ να πληρώνουμε εμείς τραπεζοκόμο και μάλιστα μ΄αυτό το ποσό; (150 παιδιά * 5€ είναι 750€ το μήνα! για 40λεπτά την ημέρα!).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.

Α. Παπανδρέου 37

151 80 Μαρούσι

Πληροφορίες: Α. Κόπτσης

Ρ. Γεωργακόπουλος

Τηλέφωνο : 210.34.43.284

FAX : 210.34.43.288

[email protected])

Να διατηρηθεί μέχρι

Βαθμός ασφαλείας

Μαρούσι, 21 - 02 - 2008

Αριθ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ.

Φ. 50 / 106 / 22547 / Γ1

ΠΡΟΣ:

1. Διευθυντές Π.Ε της χώρας

ΚΟΙΝ.

1.Περιφερειακούς Διευθυντές

Π.Ε. και Δ.Ε της χώρας

2 Προϊσταμένους

Επιστημ. και Παδαγωγ.

Καθοδήγησης Π.Ε.

3. Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε.

(μέσω Δ/νσεων και Γραφείων)

4. Προϊσταμένους Γραφείων

Π.Ε της χώρας

5. Διευθυντές και Προϊσταμένους

Σχολικών μονάδων της χώρας

ΘΕΜΑ: «ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Σε συνέχεια του με αριθμ. Φ.50/47/13446/Γ1/30-1-08 εγγράφου μας με θέμα «Τραπεζοκόμοι στα ολοήμερα σχολεία» παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ανάγκες των σχολείων της αρμοδιότητάς σας σε βοηθητικό προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες ανάγκες των σχολείων (γραμματειακή υποστήριξη, διεκπεραίωση αλληλογραφίας, φωτοτυπίες, σίτιση μαθητών κ.λ.π.) ώστε στη συνέχεια το ΥΠΕΠΘ να απευθύνει στον ΟΑΕΔ αίτημα για την έγκριση ειδικού προγράμματος Stage που θα καλύπτει τις ανάγκες αυτές. Το βοηθητικό προσωπικό θα εξυπηρετεί πρωτίστως τις ανάγκες της σίτισης των μαθητών.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποστείλουν τον απαιτούμενο αριθμό του βοηθητικού προσωπικού στη Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. του ΥΠΕΠΘ, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέχρι 14 Μαρτίου 2008.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Εσωτ. Διανομή:

1. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα

2. Γραφείο κ. Ειδικού Γραμματέα

3. Διεύθυνση Σπουδών Α΄θμιας

Εκπαίδευσης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΤΗΣ

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

(150 παιδιά * 5? είναι 750? το μήνα! για 40λεπτά την ημέρα!).

Αυτό σηκώνει κατευθείαν καταγγελία στην πρωτοβάθμια. Γιατί μέσα η εγκύκλιος για τα ολοήμερα λέει ότι ο υπεύθυνος του ολοήμερου είναι και υπεύθυνος για τη σίτιση των παιδιων, η άλλη εγκύκλιος που έβαλα πιο πάνω είναι ξεκαθαρη στο ότι ο Δ/ντης του σχολείου σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ολοήμερου πρέπει να βρουν μέσω ΟΑΕΔ τραπεζοκόμο κλπ, επίσης ο υπεύθυνος ολοήμερου ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να επιβλέπει την σίτιση των παιδιών (οι 5 ώρες εβδομαδιαίως προσμετρώνται στις διδακτικές του ώρες και τις πληρώνεται κανονικά) ... οπότε... μην τους αφήσετε να σας βάλουν χέρι στις τσέπες σας με το πρόσχημα της τραπεζοκόμου.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Τί να πω όμως; Κάποιοι γονείς είναι απαράδεκτοι. Ρωτόντας άλλες μητέρες για το θέμα θέμα της τραπεζοκόμου πήρα την εξής απάντηση από μητέρα με 1 παιδί η οποία δεν εργάζεται:"Και 10 ευρώ θα έδινα το μηνα αρκεί να μην τον έχω στο σπίτι να μου σπάει τα νεύρα." :shock:

Το θέμα είναι ότι οι υπόλοιπες συμφώνησαν μαζί της και έγινα εγώ η "σπαστικιά" που ασχολείται με θέματα που, κατά τη γνώμη τους, δεν θα 'πρεπε!

Γιατί μέσα η εγκύκλιος για τα ολοήμερα λέει ότι ο υπεύθυνος του ολοήμερου είναι και υπεύθυνος για τη σίτιση των παιδιων, η άλλη εγκύκλιος που έβαλα πιο πάνω είναι ξεκαθαρη στο ότι ο Δ/ντης του σχολείου σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ολοήμερου πρέπει να βρουν μέσω ΟΑΕΔ τραπεζοκόμο κλπ, επίσης ο υπεύθυνος ολοήμερου ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να επιβλέπει την σίτιση των παιδιών (οι 5 ώρες εβδομαδιαίως προσμετρώνται στις διδακτικές του ώρες και τις πληρώνεται κανονικά)

Πολυ αμφιβάλλω αν έτσι καταφερει να βρει ακρη κανεις....

Απο συζητησεις που ειχα την περσινη χρονια (φετος δεν εχω προλαβει ακομα....) με δασκαλους για θεματα ολοημερου και τις εγκυκλιους, καταλαβα οτι οι περισσότεροι τις αντιμετωπιζουν ως 'διακοσμητικα στοιχεια' και σχεδον ποτε δεν τις ακολουθουν επικαλουμενοι διαφορες δικαιολογίες

Πχ. η ιδια εγκυκλιος λεει σαφεστατα ότι οι δασκαλοι του πρωινου συνεργαζονται μα τους δασκαλους του ολοήμερου, οτι υπαρχουν συναντησεις των γονεων και ενημερωση με τους καθηγητες των ειδικοτητων και αλλα ωραια. Αυτα οι δασκαλοι τα θεωρουν πρακτικα ανεφαρμοστα.,, και τα αγνοουν!

Για το θεμα της σίτισης, ο δασκαλος μπορει ανετα να σου πει οτι ναι μεν εχει την ευθυνη για τη σιτιση αλλα δεν ειναι δουλεια του να βγαζει τα φαγητα απο το ψυγειο, να τα ζεσταινει και να τα βαζει στα τραπεζια των παιδιων - αυτο ειναι δουλεια τραπεζοκομου. Αρα πληρωνεται για να 'παρισταται' και να επιτηρει... τιποτα περισσότερο!

Το θεμα του stage εχει ενδιαφέρον, αλλα υποπτεύομαι ότι σε πολλά σχολεια δεν το 'κυνηγησαν' διότι προτιμουν να αναθετουν τη δουλεια στην καθαριστρια ή την ιδιοκτητρια του κυλικειου, ωστε να της δινουν την ευκαιρία να βγαλει καποια λεφτα παραπανω, στα πλαισια της 'καλης συνεργασίας'...

Πάντως, no1parent, μπράβο σου που το ψάχνεις, μακάρι να υπηρχαν περισσότεροι γονεις που να ασχολούνται....

κι εγώ που το έψαξα (οχι για τη σίτιση, για άλλα θέματα του ολοήμερου) έπεσα πάνω σε ντουβάρι. Το δίποδο ζώον που λέγεται υπεύθυνη ολοήμερου στο δικό μας σχολείο, μας ξεκαθάρισε ότι απλά μετράει τις μέρες για να πάρει σύνταξη... απο κει και πέρα.. τι να περιμένεις...

Μαιρη ευχαριστουμε για την εγκύκλιο ήταν χρησιμότατη αν και τη προηγούμενη εβδομάδα έδωσα 55,00 € σύνολο για τη τραπεζοκόμο για όλη τη σχολική χρονιά!

:roll::roll:

• 4 weeks later...

η μεγαλη μου κορη πηγαινει τριτξ δημοτικου και καθεται στο ολοημερο απο την πρωτη δημοτικου .Εχει την δυνατοτητα βεβαια ο συζυγος να την παιρνει στις 2:30 που επιστρεφει και παραλαμβανει και τον μικρο απο τον σταθμο αλλα τις περισσοτερες φορες καθεται εκτος Δευτερα και Παρασκευη που εχει αγγλικα.

Εχουμε αυτην την δυνατοτητα , το εχουμε συνενοηθει με το διευθυντη.

Υπαρχει μια κυρια που ασχολειται με το φαγητο ( το ζεσταινει και το ετοιμαζει για το τραπεζι) αφου διαθετει ευτυχως το σχολειο ειδικο χωρο για αυτην την δουλεια.

Δινουμε 35,00 το χρονο στην κυρια η οποια ειναι ουσιαστικα ειναι η καθαριστρια και κανει χρεη τραπεζοκομου με πρωτοβουλια του συλογου γονεων.

Θεωρω οτι το ποσο ειναι λογικο γιατι ειναι μεγαλη εξηπηρετηση τα παιδακια να τρωνε το φαγακι τους ζεστο και να εχουν καποιν να τους δωσει νερακι η χαρτι να σκουπιστουν αν χρειαστει.

Η κορη μου παντως μου μεταφερει οτι το κλιμα στην διαρκεια του φαγητου ειναι ευχαριστο γιατι τα παιδια κανουν ωραια παρεουλα .

Οσον αφορα το προγραμμα δεν κανουν και πολλα πραγματα , το παιδι διαβαζει κανονικα στο σπιτι αλλα αμα δεν εχεις και αλλη απιλογη τι να κανεις?

Τελος συμφωνω οτι το προγραμμα του ολοημερου εξηπηρετει μονο τους δημοσιους υπαλληλους