Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδιά/Ενήλικες σε θεραπεία Ομοιοπαθητικής

Recommended Posts

βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι ?εχετε καταλάβει τι θα γίνει με τα φάρμακα οσον αφορά με αυτό που λένε για τα γενόσημα και τι δραστική ουσία?Ψιλοδιάβασα ένα άρθρο στο φαρμ.συλ.θεσ/νικης αλλά ήταν περασμένη η ώρα και ο εγκέφαλος δεν .......

εγω δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει ο κόσμος αν ένα φάρμακο είναι αντίγραφο ενος ξένου και απλά φτιάχνεται εδω και κοστίζει πολύ λιγότερο....μου φαίνεται όλο αυτο σαν στημένο από τις φαρμακοβιομηχανίες που είδαν ξαφνικά τους τζίρους τους να πέφτουν κατακόρυφα. Τοσα χρόνια τα φιλαράκια κοστολογούσαν το φάρμακο 10 φορές επάνω επειδή το πλήρωναν τα ταμεία και τώρα που ψάχνουν να βρουν φτηνότερες λύσεις τα ταμεία έκατσαν στον άξονα και πάνε να τα βγάλουν σκάρτα, φερμένα από την Αφρική κτλ....και δεν κατάλαβα τόσα χρόνια έδιναν ληγμένα στην Αφρική και εμείς παίρναμε τα καλά;;; βρε τι μας λες.....

Ολοι για την πάρτη τους και τον κ@λο τους σ' αυτή τη χώρα πάντα σε βάρος του καταναλωτή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 603
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει ο κόσμος αν ένα φάρμακο είναι αντίγραφο ενος ξένου και απλά φτιάχνεται εδω και κοστίζει πολύ λιγότερο....μου φαίνεται όλο αυτο σαν στημένο από τις φαρμακοβιομηχανίες που είδαν ξαφνικά τους τζίρους τους να πέφτουν κατακόρυφα. Τοσα χρόνια τα φιλαράκια κοστολογούσαν το φάρμακο 10 φορές επάνω επειδή το πλήρωναν τα ταμεία και τώρα που ψάχνουν να βρουν φτηνότερες λύσεις τα ταμεία έκατσαν στον άξονα και πάνε να τα βγάλουν σκάρτα, φερμένα από την Αφρική κτλ

Aκριβώς!

Είχα δει πριν πάρα πολύ καιρό τους Φακέλους με αυτό το θέμα. Πολύ ενημερωτικό, αν μπορεί κάποιος να το βρει στο ίντερνετ αξίζει να το δει!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ που ρώτησα την φαρμακοποιό μας για το θέμα μου απάντησε πως γενόσημα υπάρχουν και κυκλοφορούν εδώ για πάνω από 20 χρόνια.Το θέμα είναι πως το κόστος τους δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό από τα να αγοράσεις το κανονικό φάρμακο δλδ μου είπε συγκεκριμένα για ένα φάρμακο για το στομάχι που στοιχίζει 14 ευρώ και το γενόσημό του στοιχίζει 12 ευρώ και αυτό γιατί κατασκευάζεται εδώ ή είναι εισαγόμενο από την Ευρώπη.Αυτά που θέλουν να φέρουν από το Ισραήλ,Πακιστάν,Ινδία αυτά αποκαλούν γενόσημα και τα οποία μου είπε δεν θα είναι καν φάρμακα γι'αυτό και θα στοιχίζουν 2-3 ευρώ.

Εμένα η απορία μου είναι άλλη αφού ο ιατρικός κόσμος γνώριζε την ύπαρξή τους εδώ και χρόνια γιατί δεν τα χρησιμοποιούσαν γιατί και η διαφορά των 2 ευρώ στο δημόσιο γίνεται αμέσως 102.τώρα στα νοσοκομεία δεν ξέρουμε τι μας δίνουν αν είναι κανονικά φάρμακα ή γενόσημα και την προέλευσή τους ...

Τώρα στα δικά μας ,κεφάλι δεν μπορώ να σηκώσω από τις ιώσεις μία του άντρα μου μετά ο μεγάλος μου από την Κ.Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη και μετά ο μικρός μου από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι και Σάββατο βράδυ με πυρετό να φτάνει στο 39,5 και να μην κατεβαίνει με τα κλασσικά αντιπυρετικά (depon-algofren) μόνο για 1,5 ώρα η λύση βρέθηκε από το Gelsemium, η ομοιο μας μου είχε πει Belladona αλλά δεν δούλεψε και το άλλαξα (από μόνη μου πάλι).Βέβαια στο τηλ. της είπα τι έκανα η απάντηση :"Πότε μπορείς να ξεκινήσεις?Προσλαμβάνεσαι.....:P:p:p.Τώρα είναι κάπως καλύτερη η κατάστασή του αλλά είμαστε σε επιφυλακή.

Πότε θα τελειώσουν αυτές οι ιώσεις......?

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Διαφημίσεις

Το βιβλίο το έχω και γω στα υπόψη!

Να σας κάνω μια ερώτηση πριν πάρω τον όμοιο και γίνω ρόμπα;

Χθες το απόγευμα, ξεχάστηκα και είχα το φλυτζανάκι του καφέ σε σημείο προσβάσιμο από το παιδί...τον είδα αλλά δεν τον πρόλαβα να ακουμπάει το δαχτυλάκι του στο κατακάθι του εσπρεσσο και μετά να το γλύφει...απειροελάχιστη ποσότητα αλλά έχω φάει κόλλημα από κείνη την ώρα...πόσο μπορεί να επηρεάστηκε;

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

χμ...το μόνο φάρμακο που "παίρνει" αυτή την εποχή είναι κάποιες σταγόνες που βάζουμε στα μάτια για επιπεφυκίτιδα...

δηλ. για να καταλάβω...καφεϊνη δεν πρέπει να προσλαμβάνεται από τον οργανισμό μόνο τις περιόδους που εφαρμόζεται θεραπεία; τον υπόλοιπο καιρό μπορεί κάποιος να πίνει καφέ χωρίς πρόβλημα; (προφανώς και δεν ρωτάω για τον μικρό ε; :cool:)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

χμ...το μόνο φάρμακο που "παίρνει" αυτή την εποχή είναι κάποιες σταγόνες που βάζουμε στα μάτια για επιπεφυκίτιδα...

δηλ. για να καταλάβω...καφεϊνη δεν πρέπει να προσλαμβάνεται από τον οργανισμό μόνο τις περιόδους που εφαρμόζεται θεραπεία; τον υπόλοιπο καιρό μπορεί κάποιος να πίνει καφέ χωρίς πρόβλημα; (προφανώς και δεν ρωτάω για τον μικρό ε; :cool:)

θα σου συνιστούσα ότι σχέση με καφεϊνη να αποφεύγεται είτε είσαι σε θεραπεία είτε όχι...

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

Συμφωνώ αλλά δεν είναι και τόσο πρόβλημα, το βασικό είναι η αποφυγή κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Εγώ από τότε που τον έκοψα πριν 10+χρόνια δεν πίνω.

Μόνο κανένα τσάι που και που μόνο, και βλέπω πως και αυτό μπορεί να με ενοχλήσει (υπερένταση) ανάλογα με την προέλευση και το είδος του.

Δες και εδώ http://www.homeopathy.gr/conditions-diseases/nutrition.shtml

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Εχω αρχισει ομοιοπαθητικη εδω και ενα χρονο περιπου στη Θεσσαλονικη με καλα αποτελεσματα αλλα ειμαι στο ψαξιμο για να αλλαξω γιατρο καθως δεν μπορω να τον βρω καθολου ευκολα(ημουν αρρωστη τις προαλλες και αναγκαστηκα να παρω αντιβιωση κλπ γιατι δεν τον εβρισκα!!)Μηπως θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιον καλο ομοιοπαθητικο στη Θεσσαλονικη απο προσωπικη σας εμπειρια???Θα με βοηθούσατε πολύ,ευχαριστω!!!

KjP2p3.png

Γνωρίζω μια ελληνογερμανίδα αλλά δεν είναι γιατρός. Έχει κάνει σπουδές στην γερμανία και βελονισμό κλπ. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει και θες στοιχεία της πμ

πᾶν μέτρον ἄριστον

Γνωρίζω μια ελληνογερμανίδα αλλά δεν είναι γιατρός. Έχει κάνει σπουδές στην γερμανία και βελονισμό κλπ. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει και θες στοιχεία της πμ

Μμμ...ψαχνω για γιατρο-ομοιοπαθητικο..!ευχαριστω παντως!!!:D

KjP2p3.png

Συμφωνώ αλλά δεν είναι και τόσο πρόβλημα, το βασικό είναι η αποφυγή κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Εγώ από τότε που τον έκοψα πριν 10+χρόνια δεν πίνω.

Μόνο κανένα τσάι που και που μόνο, και βλέπω πως και αυτό μπορεί να με ενοχλήσει (υπερένταση) ανάλογα με την προέλευση και το είδος του.

Δες και εδώ http://www.homeopathy.gr/conditions-diseases/nutrition.shtml

Όταν το παιδί θηλάζει θα πρέπει και η μαμά να αποφεύγει τα απαγορευμένα κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Δεν σκέφτηκα ποτέ να το ρωτήσω αυτό, και ούτε τα απέφευγα ποτέ! :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Στον συνεργάτη του Κυβέλλου πάντως που ρώτησα για τα απαγορευμένα

μου είπε οτι επειδή τα ομοιοπαθητικά δρουν αρκετό καιρό στον οργανισμό μας

καλό θα ήταν να αποφεύγονται για αρκετό διάστημα

και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Η καφεϊνη μου είπε οτι είναι σαν να "μειώνει" την δύναμη

του ομοιοπαθητικού.

Όταν θέλουν λέει να ελαττώσουν τη δυναμοποίηση

λένε στους ασθενείς να πιούν λίγο καφέ ή οτιδήποτε περιέχει καφεϊνη.

Rosie, το είχα ρωτήσει και αυτό που λες

και μου είχαν πει να μην πίνω ροφήματα με καφεϊνη.

Διαφημίσεις

Μμμ...ψαχνω για γιατρο-ομοιοπαθητικο..!ευχαριστω παντως!!!:D

σου στέλνω πμ...

Καλησπέρα σας!

Χρειάζομαι και εγώ τη βοήθειά σας.. αν και είμαι γραμμένη αρκετό καιρό στο forum δεν είχα ποτέ την ευκαιρία και το χρόνο να το επισκέπτομαι ενεργά.. τώρα πια άνεργη γαρ εδώ και λίγες εβδομάδες.. και διανύοντας τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου (4ος μήνας).. σκέφτομαι θετικά ότι τουλάχιστον θα έχω παραπάνω χρόνο για τον γιόκα μου και για τον εαυτό μου..!

Ομολογώ πως έψαξα αρκετά το φόρουμ αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό.. Μήπως έχει κάποια κοπέλα εμπειρία από ομοιοπαθητικό οδοντίατρο?? Δυστυχώς από χθες έχω σοβαρό πρόβλημα με φρονιμίτη, πρήξιμο απόστημα τρομερό πόνο.. αφιέρωσα αρκετή ώρα στο ίντερνετ προσπαθώντας να καταλήξω κάπου και αποφάσισα να επισκεφθώ ομοιοπαθητικό.. μη γνωρίζοντας όμως κανέναν και μην έχοντας κάποιος δικός μου σχετική εμπειρία θα επιλέξω στην τύχη μέσω ίντερνετ.

Αναρωτιόμουν λοιπόν μήπως κάποια έχει ήδη επισκεφθεί σχετική ειδικότητα και είναι ευχαριστημένη.

Ελπίζω να έχω ανεβάσει το σχόλιο μου στην κατάλληλη ενότητα.

Ευχαριστώ,

Έφη

Εφη μου είχα πάει κι εγω σε εναν οδοντιατρο-ομοιοπαθητικό για καθαρισμό. Ηταν αυτός μάλλον

Μουτιβελής Πέτρος

Πειραιάς, Κουντουριώτη 141-143 ,τηλ. 210-4178894

Το ιατρείο ήταν κάπως καταθλιπτικό και όχι τόσο σύγχρονο αλλά όσους ρώτησα απ' έξω ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με κάποιον που σε βολεύει σαν περιοχή και να του πεις τηλεφωνικά το πρόβλημα και να κλείσεις ραντεβού.

Σε ευχαριστώ πολύ! Από ότι έχω τσεκάρει δεν έχω δει και κανένα υπερσύγχρονο ιατρείο σε αυτήν την κατηγορία αλλά αυτό είναι το λιγότερο.. έμεινες ευχαριστημένη??

ναι μωρέ...εναν καθαρισμό έκανα κιόλας τι να σου πω....είχα πληρώσει τότε

φθηνότερα πάντως από τον κλασσικό οδοντιατρο...δεν ξέρω για τώρα βέβαια. Δηλαδη μου άντε να μου πήρε 30 από 50 που παίρνουν οι περισσότεροι.

...

Ομολογώ πως έψαξα αρκετά το φόρουμ αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό.. Μήπως έχει κάποια κοπέλα εμπειρία από ομοιοπαθητικό οδοντίατρο?? Δυστυχώς από χθες έχω σοβαρό πρόβλημα με φρονιμίτη, πρήξιμο απόστημα τρομερό πόνο.. αφιέρωσα αρκετή ώρα στο ίντερνετ προσπαθώντας να καταλήξω κάπου και αποφάσισα να επισκεφθώ ομοιοπαθητικό.. μη γνωρίζοντας όμως κανέναν και μην έχοντας κάποιος δικός μου σχετική εμπειρία θα επιλέξω στην τύχη μέσω ίντερνετ.

...

Έφη

Μίλησες στον ομοιοπαθητικό σχετικά με το απόστημα; Υπάρχει ομοιοπαθητικό σχετικά.

Περιοχή; Ξέρω και εγώ μία στην Ν.Ιωνία;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Καλημέρα!

Βρήκα τον κατάλογο από το http://www.homeodentistry.gr και πήρα σβάρνα τα τηλέφωνα. Μένω Πικέρμι.. τελικά κατέληξα να πάω στον Χολαργό σήμερα το απόγευμα και βλέπουμε.. ήταν η μοναδική που άκουσε από το τηλέφωνο το πρόβλημα μου και μίλησε αρκετά μαζί μου.. και επίσης δέχθηκε να με δει σήμερα.. δεν έχω ξαναβιώσει πόνο φρονιμίτη και ομολογώ.. τα έχω δει όλα.

Σχετικά με τη Ν.Ιωνία έχεις προσωπική εμπειρία??

Επίσης ο γυναικολόγος ήταν κάθετα αντίθετος.. μου σύστησε να πάω σε συμβατικό οδοντίατρο.. οπότε πάω με δική μου ευθύνη και κάπως επιφυλακτική.:(

Ναι έχω προσωπική εμπειρία, μου την σύστησε μάλιστα ο ομοιοπαθητικός μου.

Αυτό που κάνουν είναι απλά να προσέχουν τι χρησιμοποιούν ώστε να μην αντιδοτήσουν την ομοιοπαθητική θεραπεία, αλλά φαντάζομαι αυτό το γνωρίζεις.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ναι να πας σε κάποιο καλό συμβατικό οδοντίατρο.

Εγώ την έπαθα με τα ομοιοπαθητικά. Έπαιρνα ομοιοπαθητικό σκεύασμα για απόστημα, εχινάκεια και έκανα και πλύσεις με βάμμα καλέντουλας μπας και διαλυθεί.

Τίποτα όμως, ο καιρός πέρασε, το δόντι χειροτέρευε και τελικά χρειάστηκα απονεύρωση :(

Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, τι να σου πω...

Θα σου πρότεινα μάλιστα να πας και σε ειδικό ενδοδοντιστή.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...