Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δοντακια και βουρτσισμα

Recommended Posts

Το ιδανικο είναι μετά από κάθε γεύμα αλλά αν τα πλένουμε και μια φορα και συγκεκριμένα μετά το βραδυνί γαλατάκι είναι και αυτό αποδεκτό-ξέρω είναι δυσκολο γιατι συνήθως τα μωρακια κοιμουνται,αλλά ας δίνουμε τότε λίγο νεράκι για να ξεπλένουν το στομα-ισχύει και για τα μωράκια που θηλάζουν-ένζυμα που δημιουργούν οδοντική πλάκα έχει και το γάλα της μαμάς...

ομως απ'οτι γνωριζω αφου τα αλλαζουν τα πρωτα δοντια ετσι κι αλλιως, μηπως ειναι λιγο υπερβολικο ολο αυτο;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 196
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το ιδανικο είναι μετά από κάθε γεύμα αλλά αν τα πλένουμε και μια φορα και συγκεκριμένα μετά το βραδυνό γαλατάκι είναι και αυτό αποδεκτό-ξέρω είναι δυσκολο γιατι συνήθως τα μωρακια κοιμουνται,αλλά ας δίνουμε τότε λίγο νεράκι για να ξεπλένουν το στομα-ισχύει και για τα μωράκια που θηλάζουν-ένζυμα που δημιουργούν οδοντική πλάκα έχει και το γάλα της μαμάς...

ομως απ'οτι γνωριζω αφου τα αλλαζουν τα πρωτα δοντια ετσι κι αλλιως, μηπως ειναι λιγο υπερβολικο ολο αυτο;

Καθόλου υπερβολικό ,σκέψου του καημένου του μωρού σου να είναι χαλασμένα όλα τα μπροστινα δόντια για τα πρώτα μιλάω τα βρεφικά,πράγμα που δυστηχώς το έχω συναντήσει αρκετές φορές και να μην μπορεί να φάει να πιεί κάτι γιατί θα πονάει,δεν θα είναι λυπηρό να κλαίει και να σου απαντάει ο "κακός " οδοντίατρος οτι σε αυτή την κατάσταση μπορείς να κάνεις λίγα πράγματα?Εξάγωγές κυρίως-που οδηγούν σε φοβίες τα παιδάκια για τον οδοντίατρο:cry:Τα νεογιλά είναι εξίσου σημαντικά με τα μόνιμα γιατί ετοιμάζουν τις γνάθους να τα δεχθούν τα μόνιμα ,η κάλη διατήρησή τους στο στόμα ΜΕΙΩΝΕΙ την εμφάνισει ορθοδοντικών ανωμαλιών,δεν είναι λοιπόν καλύτερο να προσέχουμε και να φροντίζουμε τα δόντια των παιδιών μας από το να τα αφήνουμε στην τυχη τους και να οδηγούνται σε ορθοδοντικές ανωμαλίες που και η αισθητική αλλά και λειτουργική τους αποκατάσταση θα είναι και χρονοβόρα και κουραστική για τα παιδιά μας και για εμάς αλλά και οικονομικά το κόστος ακόμα και στην πανεπιστημιακή κλινική στο Γουδί να είναι αρκετά μεγάλο:?:;)

Καθόλου υπερβολικό ,σκέψου του καημένου του μωρού σου να είναι χαλασμένα όλα τα μπροστινα δόντια για τα πρώτα μιλάω τα βρεφικά,πράγμα που δυστηχώς το έχω συναντήσει αρκετές φορές και να μην μπορεί να φάει να πιεί κάτι γιατί θα πονάει,δεν θα είναι λυπηρό να κλαίει και να σου απαντάει ο "κακός " οδοντίατρος οτι σε αυτή την κατάσταση μπορείς να κάνεις λίγα πράγματα?Εξάγωγές κυρίως-που οδηγούν σε φοβίες τα παιδάκια για τον οδοντίατρο:cry:Τα νεογιλά είναι εξίσου σημαντικά με τα μόνιμα γιατί ετοιμάζουν τις γνάθους να τα δεχθούν τα μόνιμα ,η κάλη διατήρησή τους στο στόμα ΜΕΙΩΝΕΙ την εμφάνισει ορθοδοντικών ανωμαλιών,δεν είναι λοιπόν καλύτερο να προσέχουμε και να φροντίζουμε τα δόντια των παιδιών μας από το να τα αφήνουμε στην τυχη τους και να οδηγούνται σε ορθοδοντικές ανωμαλίες που και η αισθητική αλλά και λειτουργική τους αποκατάσταση θα είναι και χρονοβόρα και κουραστική για τα παιδιά μας και για εμάς αλλά και οικονομικά το κόστος ακόμα και στην πανεπιστημιακή κλινική στο Γουδί να είναι αρκετά μεγάλο:?:;)

νομιζω οτι εχεις απολυτο δικιο eleftheriak,πρεπει να εξεταζουμε οτιδηποτε εχει σχεση με την υγεια των μωρων μας σχολαστικα,γιατι αργοτερα θα τα βρουμε μπροστα

μας και θα ειναι πλεον αργα...

Ελευθερία και υπόλοιπες, να σας ρωτήσω κάτι. Η κόρη μου (17 μηνών) στην αρχή δεχόταν χωρίς πρόβλημα την οδοντόβουρτσα-δαχτυλάκι. Εδώ και λίγο καιρό χωρίς κανέναν προφανή λόγο αρνείται πεισματικά. Σφίγγει τα χειλάκια της και δεν δέχεται να βάλει κανείς το δάχτυλό του στο στοματάκι της. Από την άλλη επειδή μας βλέπει εμάς, προσπαθεί να πλύνει μόνη της τα δόντια της, είτε με την οδοντόβουρτσα-δαχτυλάκι, είτε με μια κανονική που της πήρα. Της αρέσει το παιχνίδι, αλλά οι κινήσεις της φυσικά είναι αδέξιες και τελικά τα δόντια της δεν καθαρίζονται. Προσπαθώ όταν έχει την οδοντόβουρτσα στο στόμα να την καθοδηγήσω απαλά, αλλά δεν δέχεται. Έχετε κι εσείς αυτό το πρόβλημα;

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Ελευθερία και υπόλοιπες, να σας ρωτήσω κάτι. Η κόρη μου (17 μηνών) στην αρχή δεχόταν χωρίς πρόβλημα την οδοντόβουρτσα-δαχτυλάκι. Εδώ και λίγο καιρό χωρίς κανέναν προφανή λόγο αρνείται πεισματικά. Σφίγγει τα χειλάκια της και δεν δέχεται να βάλει κανείς το δάχτυλό του στο στοματάκι της. Από την άλλη επειδή μας βλέπει εμάς, προσπαθεί να πλύνει μόνη της τα δόντια της, είτε με την οδοντόβουρτσα-δαχτυλάκι, είτε με μια κανονική που της πήρα. Της αρέσει το παιχνίδι, αλλά οι κινήσεις της φυσικά είναι αδέξιες και τελικά τα δόντια της δεν καθαρίζονται. Προσπαθώ όταν έχει την οδοντόβουρτσα στο στόμα να την καθοδηγήσω απαλά, αλλά δεν δέχεται. Έχετε κι εσείς αυτό το πρόβλημα;

Ρώτα την αρχικά ήρεμα και γλυκά γιατί το κάνει αυτό και μετά αν δεν απαντά κάτσε δίπλα της την ώρα που βουρτσίζει τα δοντάκια της και βούρτσιζε και εσύ τα δόντια σου,και άνοιγε το στόμα σου και κάνε οτι βλέπεις τα δόντια σου(ξέρω οτι είναι γελίο αλλά τα παιδιά μας αντιγράφουν)μετά δίχνε της τα δόντια σου και πες της να σου τα δείξει και εκείνη με λίγα λόγια αυτό που θέλεις να της κάνεις π.χ. να δεις τα δόντια της ή το στόμα της άφηνέ την να σου κάνει πρώτα σε εσένα .Άσε που μπορεί να πονάει κάπου στο στόμα και να μην το λέει!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Βραζω πρασινο τσαι, το οποιο μολις κρυωσει βαζω σε μπωλακι και διαλυω μεσα λιγη σοδα (1/3 του κουταλιου του γλυκου) και το διατηρω για λιγες μερες στο ψυγειο.

Απο το μειγμα αυτο βρεχω μια μπατονετα και περναω τα ουλα και τα δοντακια μολις εμφανιστηκαν. Το πρασινο τσαι εχει φθοριο.

Βραζω πρασινο τσαι, το οποιο μολις κρυωσει βαζω σε μπωλακι και διαλυω μεσα λιγη σοδα (1/3 του κουταλιου του γλυκου) και το διατηρω για λιγες μερες στο ψυγειο.

Απο το μειγμα αυτο βρεχω μια μπατονετα και περναω τα ουλα και τα δοντακια μολις εμφανιστηκαν. Το πρασινο τσαι εχει φθοριο.

Kαλύτερα οχι πράσινο τσάι,ιδανικό ειναι το χαμομύλι,το φθόριο οσο και μικρή ποσότητα να περιέχεται στο τσάι αυτού του είδους καλό είναι να μην δήνεται σε παιδιά που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθει ο νεογιλός τους φραγμός,το φθόριο χωρηγηται συνήθως σε μορφη παστήλιας από τα 3 έως τα 5 χρόνια του παιδιού σε ημερήσια δόση της μιας παστηλιας σε περιοδο 30 ημερών λήψη 30 ημερών παυση.

eleftheriak,

εμείς πλέναμε από αρκετά νωρίς τα δόντια του παιδιού μας, γάλα δεν δίνουμε βράδυ και τίποτα μετά το βούρτσισμα των δοντιών. Σοκολάτες και παγωτά δεν τρώει, δεν της αρέσουν. Ακόμη δεν έχουμε κάνει την πρώτη επίσκεψη, πρέπει να γίνει, αλλά τα δοντάκια της δεν είναι ασπρά, γιατί; Βλέπω άλλα παιδάκια που τρώνε γλυκά και ξέρω ότι πίνουν γάλα το βράδυ χωρίς βούρτσισμα και έχουν άσπρα δόντια. Φοβάμαι μήπως βγουν και τα κανονικά μετά όχι άσπρα. Αυτές οι ταμπλέτες φθορίου είναι για να γίνουν τα δοντάκια πιο άσπρα, βοηθούν και στα κανονικά από κάτω; Μήπως φταίει το νερό που πίνει, εμφιαλωμένο, αλλά ίσως φτωχό σε φθόριο;

Διαφημίσεις

νιωθω πολυ αχρηστη μανα !εμεις εχουμε 7 δοντακια και δεν ετυχε ποτε να τα καθαρισω γιατι δεν το γνωριζα οτι πρεπει τοσο νωρις.απορια:οδοντοβουρτσα κοινη? ή απο φαρμακειο καπιοα ειδικη για μωρα ?δεν ξερω αν υπαρχουν κιολας απλα διαφωτιστεμαι

νιωθω πολυ αχρηστη μανα !εμεις εχουμε 7 δοντακια και δεν ετυχε ποτε να τα καθαρισω γιατι δεν το γνωριζα οτι πρεπει τοσο νωρις.

μια από τα ίδια!!! και η δικιά μου 7 δόντια έχει και δεν τα έχουμε καθαρίσει ποτέ!

μην νιώθεις άχρηστη... είμαστε μάλλον πολλές στην ίδια φάση - άγνοια...

μαθαίνουμε όμως:wink:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

eleftheriak,

εμείς πλέναμε από αρκετά νωρίς τα δόντια του παιδιού μας, γάλα δεν δίνουμε βράδυ και τίποτα μετά το βούρτσισμα των δοντιών. Σοκολάτες και παγωτά δεν τρώει, δεν της αρέσουν. Ακόμη δεν έχουμε κάνει την πρώτη επίσκεψη, πρέπει να γίνει, αλλά τα δοντάκια της δεν είναι ασπρά, γιατί; Βλέπω άλλα παιδάκια που τρώνε γλυκά και ξέρω ότι πίνουν γάλα το βράδυ χωρίς βούρτσισμα και έχουν άσπρα δόντια. Φοβάμαι μήπως βγουν και τα κανονικά μετά όχι άσπρα. Αυτές οι ταμπλέτες φθορίου είναι για να γίνουν τα δοντάκια πιο άσπρα, βοηθούν και στα κανονικά από κάτω; Μήπως φταίει το νερό που πίνει, εμφιαλωμένο, αλλά ίσως φτωχό σε φθόριο;

εχω την ιδια απο ρία και εμείς τα φροντίζουμε και δεν τρωει γλυκά αλλά ειναι λίγο κίτρινα, ειδικα τα 2 πανω τα κντρικά...το βραδυ θηλάζει οποτε δεν μπορω να κανω κατι...

Πιστευω οτι εχει μαζευτει πλακα και θα προσπαθησω να τα τριψω με γαζουλα και σοδα...

eNeap2.pngNziDp2.png

εχω την ιδια απο ρία και εμείς τα φροντίζουμε και δεν τρωει γλυκά αλλά ειναι λίγο κίτρινα, ειδικα τα 2 πανω τα κντρικά...το βραδυ θηλάζει οποτε δεν μπορω να κανω κατι...

Πιστευω οτι εχει μαζευτει πλακα και θα προσπαθησω να τα τριψω με γαζουλα και σοδα...

Τα μωράκια που θηλάζουν σηνήθως κοιμούνται και στο στήθος της μαμάς οπότε δεν μπορουν να πιούν νεράκι από μπιμπερό-η σύσταση της ελληνικής παιδοδοντιατρικής εταιρείας είναι μετά από το βραδινό γάλα μπουκόματα με νεράκι -δήνουμε δηλαδή είτε σε μωρα που πίνουν γάλα από μπουκάλι είτε σε μωρά που θηλάζουν νεράκι για να ξεπλιθεί το στοματάκι τους με μπιμπερό,για λίγο δεν παθαίνουν σύγχηση θηλής...Μπορείται να καθαρίζεται τα δοντάκια των μωρών με γαζουλα βαπτισμένη σε χαμομιλάκι και σόδα(μαγηρική) να γίνεται σαν πάστα για να μπορεί ναδουλευθεί ευκολότερα...:wink:

Eυχαριστώ Ελευθερία, θα το δοκιμάσω...οσο για το νεράκι δεν είναι το θέμα για συγχιση θηλής, ουτως η αλλως αυτο ειναι στα πολυ μικρά μωρά, αλλά το οτι εχει ηδη κοιμηθεί και αν της δώσω νερό δν ξυπνάει να το πιει/ξυπναέι και μου το φέρνει στο κεφάλι :);)

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

...λοιπον μαμαδες??εσεις τι κανετε?πως καθαριζετε τα δοντακια στα μπουμπουκακια σας...?γιατι για να τα εχουμε πρπει και να τα προσεχουμε....

αν δεν έχει δόντια, με νερο σε μια γάζα καθαρίζεις τα ούλα του, κάθε φορά μετά το γάλα.

εμένα ο άντρας μου (οδοντίατρος) μου έφερε για την μικρή μία οδοντόβουρτσα 0-3 της aim και της τα πλένω ΠΑΝΤΑ μετά το γάλα με σκέτο νερό . ΟΧΙ ακόμη οδοντόκρεμα. αρκέι το νερό. αλλά καθαρίζω και τη γλώσσα της. εκέι μαζέυει μικρόβια και μυρίζει το στόμα.

age.png

νιωθω πολυ αχρηστη μανα !εμεις εχουμε 7 δοντακια και δεν ετυχε ποτε να τα καθαρισω γιατι δεν το γνωριζα οτι πρεπει τοσο νωρις.απορια:οδοντοβουρτσα κοινη? ή απο φαρμακειο καπιοα ειδικη για μωρα ?δεν ξερω αν υπαρχουν κιολας απλα διαφωτιστεμαι

1.Αχριστη μαμά δεν είναι καμία:-D

2. Ναι υπάρχουν ειδικές βρεφικές και παιδικές οδοντόβουρτσες στο φαρμακείο

Ismeni:αφού ο άντρας σου είναι οδοντίατρος θα γνωρίζει οτι υπάρχουν και ειδικές οδοντόκρεμες για 0-3 που ΔΕΝ θέλουν ξέβγαλμα και έχουν έγκρηση από ΕΟΦ,FDI και Ελληνική παιδοδοντιατρική ομοσπονδί

Eυχαριστώ Ελευθερία, θα το δοκιμάσω...οσο για το νεράκι δεν είναι το θέμα για συγχιση θηλής, ουτως η αλλως αυτο ειναι στα πολυ μικρά μωρά, αλλά το οτι εχει ηδη κοιμηθεί και αν της δώσω νερό δν ξυπνάει να το πιει/ξυπναέι και μου το φέρνει στο κεφάλι :);)

:?:?:?:roll::roll::roll::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ismeni:αφού ο άντρας σου είναι οδοντίατρος θα γνωρίζει οτι υπάρχουν και ειδικές οδοντόκρεμες για 0-3 που ΔΕΝ θέλουν ξέβγαλμα και έχουν έγκρηση από ΕΟΦ,FDI και Ελληνική παιδοδοντιατρική ομοσπονδί

λοιπόν... ρώτησα τον άντρα μου και μου είπε ότι δεν υπάρχουν οδοντόκρεμες που δεν θέλουν ξέβγαλα. οι παιδικές που κυκλοφορούνε και να καταπιει το παιδί, δεν πειράζει.

age.png

λοιπόν... ρώτησα τον άντρα μου και μου είπε ότι δεν υπάρχουν οδοντόκρεμες που δεν θέλουν ξέβγαλα. οι παιδικές που κυκλοφορούνε και να καταπιει το παιδί, δεν πειράζει.

http://www.omegatrading.gr/zendium.htm

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΟΦ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ....:wink: ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΩ....

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλους!!!

Έχω ένα προβλημα που ίσως το έχουν και άλλοι και δε βρήκα σχετικο topic.

Ο μικρός μου είναι σχεδόν 20 μηνών, έχει βγάλει όλα του τα δόντια εκτός από τους κυνόδοντες και δεν μπορώ να βρω τρόπο να του τα καθαρίζω.

Όσο μπορώ του δίνω να πίνει νερό, του δίνω στο χεράκι την οδοντόβουρτσα και παίρνω κι εγώ τη δική μου και κάνω ότι πλένω τα δόντια μου, μπας και με μιμηθεί, αλλά αυτός αντί για αυτό χτενίζεται!!!!!!!!!!

Μου έχουν πει για κάτι καλύματα για τα δάχτυλα που τα βρίσκεις στο φαρμακείο. Έχω ρωτήσει σε μερικά αλλα δεν βρήκα. Η Οδοντίατρος που είχα πάει πρόσφατα για μένα μου είπε να βάζω πολύ μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο δαχτυλό μου για να αρχίζει να την συνηθίζει, αλλά το κακό είναι ότι ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ.

Τι να κάνω??? Πως να τον μάθω??? Το ξέρω ότι είναι μικρό ακόμα αλλά έχω αγχος με αυτό το θέμα γιατί δεν θέλω να αρχίσουμε νωρίς τα σφραγίσματα...

Ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλους!!!

Έχω ένα προβλημα που ίσως το έχουν και άλλοι και δε βρήκα σχετικο topic.

Ο μικρός μου είναι σχεδόν 20 μηνών, έχει βγάλει όλα του τα δόντια εκτός από τους κυνόδοντες και δεν μπορώ να βρω τρόπο να του τα καθαρίζω.

Όσο μπορώ του δίνω να πίνει νερό, του δίνω στο χεράκι την οδοντόβουρτσα και παίρνω κι εγώ τη δική μου και κάνω ότι πλένω τα δόντια μου, μπας και με μιμηθεί, αλλά αυτός αντί για αυτό χτενίζεται!!!!!!!!!!

Νομίζω πως είναι μικρούλης για να μπορέσει να βουρτσίσει μόνος τα δοντάκια του. Γιατί δεν συνεχίζετε έτσι και σιγά-σιγά θα μάθει. Άλλωστε έτσι μαθαίνει, κοιτώντας μας!

Μου έχουν πει για κάτι καλύματα για τα δάχτυλα που τα βρίσκεις στο φαρμακείο. Έχω ρωτήσει σε μερικά αλλα δεν βρήκα. Η Οδοντίατρος που είχα πάει πρόσφατα για μένα μου είπε να βάζω πολύ μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο δαχτυλό μου για να αρχίζει να την συνηθίζει, αλλά το κακό είναι ότι ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ.

Αυτό θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις εάν θέλεις το δάχτυλο σου!!!!!

Αν παρόλα αυτά θέλεις να το κάνεις, βρήκα της mothercare σετάκι, κάλυμμα, οδοντόβουρτσα και ένα βουρτσάκι για τα ούλα.

Καλή επιτυχία ;)

Προσοχή στις οδοντόπαστες που περιέχουν φθόριο. Τα μικρά παιδιά δεν φτύνουν και το καταπίνουν.

http://www.dontia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=183&Itemid=73

http://www.sernomy.gr/?q=node/349

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_01/08/2002_33128

http://www.fluoridealert.org/

Συγγώμη αλλά τα sites που παράθεσες είναι εντελώς ανακριβή και δεν κανεις τίποτε άλλο από το να τρομοκρατείς τις συμφορμήτησες καλό θα ήταν να αφήμουμε αυτά τα πράγματα στους ειδικούς και όχι σε αμφίβολες ιστοσελίδες κανένα δεν παραθέτει συγκεκριμένη έρευνα παρά μονο προσωπικές απόψεις..Επειδή λογω δουλειάς το έψαξα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΥΡΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ Ή ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ..Ευχαριστώ...

ΥΓ:Ο καθένας κάνει ΟΤΙ θα του πει ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ του και ΜΟΝΟ αυτός γιατι είναι αυτός που ξέρει καλύτερα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...