Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπιμπερό και πνιγμός

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες.

ψάχνω τόση ώρα και δεν βρίσκω κάτι σχετικό.

Τη μπέμπα μου που είναι 26 ημερών το βράδυ της δίνω 2 φορές το γάλα που βγάζω με το θήλαστρο. Την ημέρα τη θηλάζω όλη μέρα.

Το θέμα είναι πως κάθε φορά που τρώει απ'το μπιμπερό καταπίνει τόσο λαίμαργα που πνίγεται .............

Εγώ χάνω κάθε φορά 7 χρόνια απ'τη ζωή μου.

Υπάρχουν φορές που πνίγεται τόσο πολύ που τη χτυπάω στην πλάτη γυρισμένη μπρούμυτα με το κεφάλι προς τα κάτω και επανέρχεται μετά από λίγο αλλά εμένα μου φαίνεται αιώνιο.

Η ερώτηση είναι η εξής. Μπορείτε να μου εξηγήσετε αναλυτικά αν μπορεί όντως να πνιγεί με το γάλα και να μην επανέρθει??

Η θηλή του μπιμπερό είναι της mothercare με μια τρυπούλα και το γαλατάκι βγαίνει σταγονίτσα σταγονίτσα. Αυτή όμως τραβάει με μανία.

Γεμίζει γάλα η μυτούλα της και πρέπει να φυσήξω στη μύτη της?

Διαφημίσεις

Βάσω μου, κι εμένα πνίγηκε ο μπέμπης μου από μπιμπερό Μεγάλο Σάββατο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Δε θέλω να το σκέφτομαι. Πέθανα και ξαναγύρισα από την τρομάρα.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά με ενδιαφέρει κι εμένα.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Παιδια,πραγματι,ας απαντησει ακποιος στο ερωτημα της VassoP γιατι λιγο πολυ μας καιει ολες μας!!!

Εγω δεν εχω δωσει ακομα μπιμπερο,θηλαζω μονο (καποιες φορες που ειχα αρμεξει το εδωσε στο μωρο η μαμα μου) αλλα τρελλαινομαι στην ιδεα του τι μπορει να συμβει οταν θα ερθει η ωρα.Ειδικα τις φορες που θα την ταιζει ο μπαμπας της ειναι αυτες που φοβαμαι και τρεμω περισσοτερο. Ειναι που ειναι αγαρμπος σαν αντρας,ασχολειται και πολυ με το παιδι (ενταξει αυτο ειναι καλο) αλλα το θεμα ειναι οτι εδω τρεμω να την ταισω εγω ή η μανα μου που ειναι και γιατρος,με τον αντρα μου δε θα φοβαμαι;

Για πειτε,ειναι τοσο επικινδυνο τελικα; Η εμπειρια σας τι λεει,μανουλες;

Πάντως, Βάσω, μήπως δεν είναι σωστό να τη χτυπάς στην πλάτη;; Εγώ μόνο τον σηκώνω όρθιο ή στο πλάι και περιμένω να συνέλθει (αφού σταυροκοπιέμαι χίλιες φορές πρώτα...). Στην περίπτωση που σου είπα παραπάνω τον γύρισε η μαμά μου μπρούμυτα και ο μπεμπάκος έβγαλε ό,τι είχε και δεν είχε το στομαχάκι του. Μετά για μέρες άλλαξε τις συνήθειές του -δεν ζητούσε να φάει στις συνηθισμένες ώρες του, έτρωγε λιγότερο και γενικά με ανησύχησε απίστευτα. Νομίζω ότι εκείνη την ώρα δεν επιτρέπονται απότομες κινήσεις, όπως χτύπημα ή αναποδογύρισμα. Η παιδίατρος μου είχε πει ότι τα βρέφη έχουν έναν "μηχανισμό" που τα επαναφέρει, για αυτό να μην ανησυχώ.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

κορίτσια σας σκεφτόμουν και μπήκα μόνο για να απαντήσω εδώ επειδή μου ήρθε μια ξαφνική αναλαμπή....

το ότι η θηλή του μπιμπερό έχει μία τρυπούλα, δε σημαίνει αυτόματα ότι κάνει για νεογέννητο...

τα μπουκάλια που πωλούνται με θηλές έτοιμα δεν είναι πάντα οι θηλές για βρέφη....

δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις θηλές αυτές με θηλές που θα αγοράσετε σε κουτί που θα αναγράφει ηλικία πάνω

της chicco παράδειγμα γράφουν 0+

επίσης όσο πιο σφιχτό έχετε το καπάκι από πάνω τόσο λιγότερη ροή έχει... αν το χαλαρώσετε, τρέχει πιο γρήγορα

άρα... αλλάξτε θηλή, σφίξτε και πολύ καλά το καπάκι επάνω και δείτε πως αντιδρούν τα ζουζούνια σας

έχετε τα και ψιλοκαθιστά στο τάισμα κι όχι ξαπλωτά

μου κάνει εντύπωση που λέτε για τόσο σοβαρούς πνιγμούς...

ο δικός μου ήταν και είναι πολύ λαίμαργος... κι αν έχει στραβοκαταπιεί 3 φορές είναι ζήτημα... κι αυτό όχι τπτ σπουδαίο δλδ... το αναμενόμενο

σημειωτέων ότι λόγω κάποιου δικού μου προβλήματος θήλασα όλο κι όλο 10 μέρες κι αυτές με συμπλήρωμα... κοινώς ο δικός μου ήταν συνεχώς με μπιμπερό...

για ξαναδείτε και τσεκάρετε λίγο αυτά που σας είπα και πείτε μας εκ νέου αν υπάρχουν αλλαγές...

Το μωράκι μας -ειδικά μέχρι τριών μηνών- "πνιγόταν" δυο-τρεις φορές σε κάθε γεύμα, έτσι λαίμαργα που έτρωγε.

Στην αρχή αγχωνόμουν κι εγώ πολύ αλλά επειδή το έκανε τόσο συχνά το... συνήθισα!

Το αντιμετώπιζα γυρνώντας το μπρούμυτα και χτυπώντας το ελαφρά στην πλάτη. Αυτό μου είχαν πει οι μαίες στο μαιευτήριο και όντως το μωρό συνερχόταν αμέσως. Εμετό δεν έκανε ποτέ, το πολύ-πολύ να έβγαζε καμία γουλίτσα.

Τώρα πια έχει σταματήσει να πνίγεται, αλλά έχω παρατηρήσει ότι όταν δεν θέλει να πιει άλλο, "βήχει" επίτηδες επειδή ξέρει ότι με αυτό τον τρόπο θα του πάρω το μπουκάλι!!! :lol:

κορίτσια σας σκεφτόμουν και μπήκα μόνο για να απαντήσω εδώ επειδή μου ήρθε μια ξαφνική αναλαμπή....

το ότι η θηλή του μπιμπερό έχει μία τρυπούλα, δε σημαίνει αυτόματα ότι κάνει για νεογέννητο...

τα μπουκάλια που πωλούνται με θηλές έτοιμα δεν είναι πάντα οι θηλές για βρέφη....

δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις θηλές αυτές με θηλές που θα αγοράσετε σε κουτί που θα αναγράφει ηλικία πάνω

της chicco παράδειγμα γράφουν 0+

επίσης όσο πιο σφιχτό έχετε το καπάκι από πάνω τόσο λιγότερη ροή έχει... αν το χαλαρώσετε, τρέχει πιο γρήγορα

άρα... αλλάξτε θηλή, σφίξτε και πολύ καλά το καπάκι επάνω και δείτε πως αντιδρούν τα ζουζούνια σας

έχετε τα και ψιλοκαθιστά στο τάισμα κι όχι ξαπλωτά

Έυχαριστούμε για τη σκέψη, μαμά του κούκλου Ωρίωνα!

Αυτές τις θηλές χρησιμοποιώ, και τις σφίγγω για να μειώνεται η ροή. Δεν πνίγεται συχνά ο μπέμπης μου, αλλά όσες φορές συμβαίνει, τρελλαίνομαι. Ίσως φταίει που τον έχω ξαπλωτό όταν τον ταϊζω - θα δοκιμάσω την ημικαθιστή στάση!

:wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Το αντιμετώπιζα γυρνώντας το μπρούμυτα και χτυπώντας το ελαφρά στην πλάτη. Αυτό μου είχαν πει οι μαίες στο μαιευτήριο και όντως το μωρό συνερχόταν αμέσως. Εμετό δεν έκανε ποτέ, το πολύ-πολύ να έβγαζε καμία γουλίτσα.

Τώρα πια έχει σταματήσει να πνίγεται, αλλά έχω παρατηρήσει ότι όταν δεν θέλει να πιει άλλο, "βήχει" επίτηδες επειδή ξέρει ότι με αυτό τον τρόπο θα του πάρω το μπουκάλι!!! :lol:

Εμένα εκείνη την αποφράδα μέρα έκανε πολύ εμετό, ήταν μάλλον σοβαρός πνιγμός :cry::cry::cry::cry::cry: . Δεν μπορούσε να ανασάνει το παιδάκι μου.

Μαρία, κι ο μπέμπης μου βήχει στα ψέματα μερικές φορές. Έχει πολύ πλάκα, γιατί βγάζει πρώτα λίγο τη γλώσσα του για να πάρει φόρα και μετά "βήχει"... Τι απατεωνιές!!! :lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Έυχαριστούμε για τη σκέψη, μαμά του κούκλου Ωρίωνα!

Αυτές τις θηλές χρησιμοποιώ, και τις σφίγγω για να μειώνεται η ροή. Δεν πνίγεται συχνά ο μπέμπης μου, αλλά όσες φορές συμβαίνει, τρελλαίνομαι. Ίσως φταίει που τον έχω ξαπλωτό όταν τον ταϊζω - θα δοκιμάσω την ημικαθιστή στάση!

:wink:

Μην τα ταιζετε ξαπλα τελειως. Το γαλα κανει πολυ ασχημη ωτιτιδα. Πρεπει το αυτι του να ειναι πιο ψηλα απο το μπιμπερο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

να πω και εγω κατι που μου ηρθε??? ισως ειναι τελειως λαθος, δεν ξερω!

μηπως πνιγεται γιατι ζοριζεται να πιει πιο γρηγορα? μηπως δλδ συμβαινει το αντιθετο! δεν ξερω μια γνωμη λεω... :oops:

Δε μου συνέβη να πνιγεί με γάλα. Λίγο με το νερό το παθαίνει τώρα, αλλά απλά βήχει λίγο.

Κάποια κοπέλα γράφει για τη στάση του μωρού, είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να είναι μισοόρθιος ο κορμός (όχι εντελώς κάθετα) και το κεφάλι του προς τα πίσω. Ρωτήστε τους παιδιατρούς σας να σας δείξουν τη σωστή στάση. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό.

Επίσης, αν πνίγεται και βγαίνει γάλα από τη μύτη νομίζω ότι πρέπει να βάλετε φυσιολογικό ορό για να καθαρίσει.

Λοιπον κοριτσια επι του θεματος εχω να σας πω τα εξης:

Πνιγοταν και η δικια μου στην αρχη πολυ,κι ας ειχα την πιο μικρη τρυπα.Τρομαξα μονο τις πρωτες φορες,μετα ημουν οκ!Τωρα πλεον δεν πνιγεται παρα ελαχιστα!

Καμια σας δεν ανεφερε και μου κανει εντυπωση οτι οταν πνιγεται το χαιδευουμε λιγο δυνατα αναμεσα στα ματια και αμεσως αναπνεει!!Θαυματουργο!!!Μπρουμητα δεν την γυρισα ποτε για να αναπνευσει.

Επισης τα παιδια που πινουν μητρικο με μπιμπερο οπως το δικο μου και της VassoP ειναι πολυ πολυ σπανιο να παθουν ωτιτιδα(το εχει γραψει καπου και η Αγλαια)και συνεπως μπορουν να πινουν και ξαπλωμενα!

Καμια σας δεν ανεφερε και μου κανει εντυπωση οτι οταν πνιγεται το χαιδευουμε λιγο δυνατα αναμεσα στα ματια και αμεσως αναπνεει!!Θαυματουργο!!!!

Κοίτα να δεις!!! Μου το είχε πει η πεθερά μου και σκέφτηκα "τι βλακεία είναι πάλι αυτό..."!!! :oops::oops::oops:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

κ εμενα σαν την Σοφιαdav,η μικρη μου πνιγεται οταν θηλαζει...το ιδιο εκανε κ ο γιος μου που δεν τον θηλασα κ επινε μονο ξενο.στον γιο μου τα εχανα,δεν ηξερα τι να κανω!στην κορη μου ειμαι πολυ πιο ανετη!συνηθως πνιγεται στο πρωτο πρωινο της γευμα που το στηθος μου εχει γεμισει γαλα!εγω την σηκωνω ορθια κ την βαζω πανω μου ωστε να ακουμπαει το κεφαλακι της στον ωμο μου κ την χτυπαω λιγο στην πλατουλα.εαν δω οτι δεν επανερχεται την φυσαω στο προσωπακι της κ τσαφ ολα καλα!!!δοκιμαστε κ το φυσημα στο προσωπακι!θαυματουργο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ( 9/12/05 ), ΜΠΕΜΠΑ ( 20/3/08 )

Καμια σας δεν ανεφερε και μου κανει εντυπωση οτι οταν πνιγεται το χαιδευουμε λιγο δυνατα αναμεσα στα ματια και αμεσως αναπνεει!!Θαυματουργο!!!!

Κοίτα να δεις!!! Μου το είχε πει η πεθερά μου και σκέφτηκα "τι βλακεία είναι πάλι αυτό..."!!! :oops::oops::oops:

Ναι βρε εννοειται,δεν ειναι καθολου βλακεια,θαυαματουργο ειναι, χαιδεψε το ακριβως αναμεσα στα ματια και αν δεν αναπνεει πιεσε το λιγο στο ιδιο σημειο κ;αι αμεσως αναπνεει και μετα κλαιει!!

Δεν νομιζω παντως οτι κινδυνευουν απο πνιγμο απο το μπιμπερο τα μωρα!Για να φανταστειτε στην κλινικη που γεννησα δινανε στα μωρα γαλα με μπιμπερο με 100 :shock: τρυπες τεραστιες :evil: και αυτα πνιγοταν και μετα μια χαρα αναπνεεαν!Και μετα απο τετοιο μπιμπερο ποταμι,αντε να μαθει το μωρο να θηλαζει... :?

Κορίτσια, ο πνιγμός ή μάλλον ο «επαπειλούμενος πνιγμός», θεωρώ ότι αποτελεί το νούμερο 1 φόβο όλων των γονέων.

Τα μωράκια, για κάποιο λόγο όταν καταπίνουν αναπνέουν παράλληλα, με αποτέλεσμα ποσότητα γάλακτος να φεύγει αντί για οισοφάγο προς τραχεία μεριά. Οπωσδήποτε παίζει ρόλο η θηλή του μπιμπερό, αλλά είναι κάτι που δυστυχώς μπορεί να συμβεί. DO NOT PANIC!!! Εύκολα το λες, δύσκολα το κάνεις. Απλά πρέπει στην παράκρουση της στιγμής να σκεφτόμαστε λογικά... πόσο δύσκολο είναι να βοηθήσεις το παιδί σου όταν σε έχει κυριέψει ο πανικός! Προσπαθούμε να μην κάνουμε αυτό με το οποίο γαλουχηθήκαμε... ΔΕΝ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ! Τα «πνίγουμε» χειρότερα έτσι. Τα γυρνάμε μπρούμυτα, ιδανικά στο ένα αντιβράχιο (το τμήμα μεταξύ καρπού και αγκώνα) με τέτοιο τρόπο που αν – Ο Θεός να φυλάει- χρειαστεί με τον καρπό να κάνουμε απότομες κινήσεις προς τα πάνω πιέζοντάς τους το στέρνο. Αν αυτό είναι δύσκολο, καθισμένες, το παιδάκι μπρούμυτα, στέρνο στα γόνατα και με το χέρι μας στην πλάτη, κινήσεις πίεσης (μη του σπάσουμε βέβαια και πλευρές!). Πάντως να θυμόμαστε ότι δεν είναι κακός ο κάθε βήχας. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι η άμυνα του οργανισμού, εκείνη την ώρα προσπαθεί να καθαρίσει τον αεραγωγό!!! Άρα τον αφήνουμε για λίγο στην ησυχία του. Άλλοι είναι οι βήχες που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κόψουμε! Εύχομαι να βοήθησα. Υπόσχομαι να βρω διευθύνσεις με εύκολες οδηγίες –με εικόνες- για νέους γονείς.

ΑΑΑΑΑ! Ξέχασα! Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με τη φίλη, συμφορουμίτισσα, σύμβουλο θηλασμού, αλλά όλα τα παιδιά έχουν τον ίδιο κίνδυνο για ωτίτιδα.¨Άσε που ξαπλωμένα αυξάνεις το φόβο του πνιγμού. Δοκιμάστε εσείς με μπουκάλι να πιείτε κάτι ξαπλωμένες... Καλό ενελλακτικό σχέδιο ταίσματος είναι το κουταλάκι για μωράκια που θηλάζουν, οι ειδικές κούπες κ.λπ. Αυτά από την πρώτη μέρα ζωής. Η Αγλαία σαν πιο ειδική θα ξέρει και λεπτομέρειες. Τα έχει η γνωστή εταιρεία με τα θήλαστρα... (κίτρινα, για αποφυγή διαφήμισης). ΦΙΛΑΚΙΑ

Patousaki αν και νέα μαμά σε βρίσκω πολύ ενημερωμένη... :lol:

Περιμένουμε τις εικονογραφημένες οδηγίες που μας έταξές! :wink:

Ευχομαι να μην τις χρειαστεί καμία μανούλα :?

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

ΑΑΑΑΑ! Ξέχασα! Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με τη φίλη, συμφορουμίτισσα, σύμβουλο θηλασμού, αλλά όλα τα παιδιά έχουν τον ίδιο κίνδυνο για ωτίτιδα.

Θα μας εδινες αν ηθελες περισσοτερες λεπτομερειες για το οτι ολα τα γαλατα ειναι το ιδιο επικινδυνα για ωτιτιδα?Ρωτω γιατι αν πας στο τοπικ θηλασμος ολες οι μαμαδες θηλαζουν ξαπλωμενες το βραδυ,καμια ομως ποτε δεν ειπε για ωτιτιδα.Επισης η Αγλαια ειχε πει οτι το μητρικο λογω της συστασης του και στα αυτια να παει,δεν προκαλει ωτιτιδα,παρα μονο πολυ σπανια.

Εμεις τρωμε μητρικο γαλα με μπιμπερο εδω και 5 μηνες ξαπλα και ειμαστε μια χαρα προς το παρον!

Ο γιός μου πνιγόταν στην αρχή συνέχεια και γινόταν μελανός! Κι οχι μόνο με το γάλα, αλλά και απο το κλάμα (όταν είχε π.χ. κολικούς). Το μυστικό είναι το φύσημα στο πρόσωπο! Αμέσως συνέρχονται (και αυτά κι εμείς που λαχταράμε δηλαδή :) )

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Αγαπητή frene, αν πρόσεξες αναφερόμουν στα παιδάκια και όχι σε γάλατα. Αυτό που εννοούσα είναι το τάισμα με μπουκάλι και την ύπτια θέση. Με κεφαλαία και bold όμως, θα έγραφα ότι παιδιά που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες για να αναπτύξουν ωτίτιδα όπως και άλλες λοιμώξεις, (ή να παρουσιάσουν στο μέλλον διαβήτη τύπου 1 ή παιδική παχυσαρκία....και ένα σωρό άλλα), καθαρά λογω σύστασης η οποία είναι πλούσια σε ανοσοσφαιρίνες , ειδικά για τους πρώτους μήνες που τα ζουζουνάκια μας δεν τις συνθέτουν μόνα τους, αλλά κάποιες αποκτούν διαπλακουντιακά (όσο είναι στην κοιλίτσα της μαμάς) και μία αποκτούν μόνο με το θηλασμό των πρώτων 24ώρων (από εκεί -αλλά όχι μόνο- προέρχεται και η παρότρυνση για γρήγορη έναρξη θηλασμού παρά το είδος και τη δυσκολία του τοκετού). Είμαι υπέρ του νυχτερινού ξάπλα θηλασμού (ανήκω στην ομάδα αυτή!!!) μια που τα χέρια δεν κρατάνε άλλο..., αλλά με στήθος. Εκφράζω τη γνώμη μου μόνο. Και επειδή μου θυμίζω το σπασικλάκι στο σχολείο... σταματάω τη φλυαρία γιατί υποπτεύομαι ότι σας έπρηξα!

Συγγνώμη...

'Οσον αφορά την ωτίτιδα:

Ο γιος μιας φίλης μου ήταν 3 χρονών και έκανε συνέχεια ωτίτιδες.

Ο γιατρός στο παίδων της είπε να σταματήσει το μπιμπερό και να πίνει από ποτήρι. Ως δια μαγείας οι ωτίτιδες σταμάτησαν.

Η δικιά μου στραβοκαταπίνει από τη μανία της να πιεί το γάλα.

Δεν κάνει εμετό .... απλά με το γκούχου γκούχου προσπαθεί να πάρει αναπνοή, τη σηκώνω την κοιτάζω τη γυρίζω μπρούμυτα τη χτυπάω λίγο απαλά στην πλατούλα και τη φυσάω στη μύτη. Μετά παίρνει αναπνοή, κόβεται η δικιά μου αναπνοή, η μάνα μου τρέχει να μου φέρει νερό για να επανέλθει το χρώμα μου.

Σχεδόν κάθε φορά γινεται αυτό.

Δεν είναι καταπιεστικό για ένα μωρό 28 ημερών???? Αντέχει ????

Εδώ όταν στραβοκαταπίνουμε εμείς κάνουμε να συνέλθουμε κάποια λεπτά.