Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κείμενα/Ποιήματα Βάπτισης-Γάμου !!!

elias-christina

Recommended Posts

Manoula me 3asterakia,βοήθεια και από μένα. Αφού βλέπω ότι το κατέχεις το θέμα της ποίησης θα μπορούσες κάτι να σκεφτείς και για μένα? Βαφτίζω δίδυμα,αγοράκι και κοριτσάκι στις 13 Ιουνίου. Το αγοράκι θα βαφτιστεί Στέλιος και είναι σκληρό αντράκι αν αυτό σε βοηθάει, συνέχεια μουρμουράει και με αγκαλιές και φιλιά δεν τον ρίχνεις. Το κοριτσάκι θα βαφτιστεί Χρυσούλα και είναι τα ακριβώς αντίθετα, μες τη γλύκα, μες το γέλιο, χαδιάρα μέχρι αηδίας, τσαχπινογαργαλιάρα.Σκέψου κάτι σε παρακαλώ.Μάκια!

Μανούλα EVDO1979 ελπίζω να σου αρέσει ……να χαίρεσαι τα διδυμάκια σου και με το καλό η βάφτιση ……..Φιλιά!!!!

Έχουμε δυο διδυμάκια

τα γλυκά μας τα παιδάκια.

Είναι διαφορετικά

όμως τόσο αγαπητά.

Το ένα είναι αγοράκι

το ζόρικο μας το αντράκι.

Δεν τον ρίχνεις με φιλάκια

ούτε με αγκαλιές και χάδια.

Το άλλο είναι κοριτσάκι

το γλυκό μας το γατάκι.

Είναι χαδιάρα φοβερή

και είναι τόσο γελαστή.

Ήρθε ο καιρός να βαφτιστούνε

και όνομα και αυτά να δούνε.

Στέλιος θα ‘ναι το αντράκι

και Χρυσούλα το γατάκι.

Θα σας περιμένουμε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και ώρα ………….

Στην εκκλησία………………….

Οι γονείς …………………….. Η/Ο Νονά/ος …………………………..

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες τις μανουλίτσες!

Είμαι μητέρα διδύμων (ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι) τα οποία πρόκειται να βαπτίσουμε στις 03-Ιουλίου στην Μάνη Λακωνίας (το χωριό ονομάζεται Αγερανός).

Το θέμα της βάπτισης θα είναι πειρατές και πειρατίνες.

Αν μπορεί κάποια να βοηθήσει με το κείμενο προσκλησης, την ευγνομονώ καθώς δυστυχώς τα ζουζούνια μου μου αφήνουν πολύ λίγο χρόνο να ασχοληθω με την βάπτιση...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Φιλιά σε όλες

Καλή μου marsot ελπίζω να σου αρέσει………..Να βοήθησα λίγο και να σου μείωσα το άγχος σου…….. με το καλό να τα βαφτίσουμε……Φιλιά πολλά!!!!

Πειρατές και πειρατίνες

έχουν κάνει επιδρομή.

Και στην Μάνη Λακωνίας

έχουνε εμφανιστή.

Νομίζαμε πως την γλυτώσαμε

μα ήρθαν και στον Αγερανό.

Δυο δίδυμα αδερφάκια

μέσα από το πειρατικό.

Είναι αγόρι και κορίτσι

Και έχουν πρόβλημα μεγάλο.

Γιατί αν δεν αποκτήσουν όνομα

Θα τους σβήσουν απ’ το πλάνο.

Γι’ αυτό ελάτε χωριανή

την πράξη την καλή να κάνουμε.

Και τα δυο αδερφάκια

μες στο νερό να βάλουμε.

Ελάτε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 και ώρα……………..

Στην εκκλησία………………….. για να δώσουμε όνομα στον πειρατή και στην πειρατίνα…..

Κοριτσάκια μου γεια σας,

βοηθήστε μεεεεεεε!!!!Πρέπει μέχρι την Πέμπτη να έχω κλείσει τα προσκλητήρια της βάφτισης της καραμελένιας μου και δεν έχω ακόμα βρει το κειμενάκι!!Θα μπορούσατε να μου βρείτε κατι χιουμοριστικο??

Το προσκλητήριο είναι 2 ροζ μικρές σαγιονάρες ενωμένες και θα ήθελα κάτι που να έχει σχέσει με παραλία,βουτιες........και άλλα τέτοια!!Σας παρακαλώωωωωω help!!!!

Κοριτσάκια μου γεια σας,

βοηθήστε μεεεεεεε!!!!Πρέπει μέχρι την Πέμπτη να έχω κλείσει τα προσκλητήρια της βάφτισης της καραμελένιας μου και δεν έχω ακόμα βρει το κειμενάκι!!Θα μπορούσατε να μου βρείτε κατι χιουμοριστικο??

Το προσκλητήριο είναι 2 ροζ μικρές σαγιονάρες ενωμένες και θα ήθελα κάτι που να έχει σχέσει με παραλία,βουτιες........και άλλα τέτοια!!Σας παρακαλώωωωωω help!!!!

Μανούλα stella28 ελπίζω να σου αρέσει δυστυχώς λίγος ο χρόνος και δεν μπόρεσα να το σκεφτώ πιο καλά…..φιλιά πολλά !!!!

Είμαι η καραμελένια Και έχω να σας πω πολλά

για το πώς καλοπερνάω, στα καταγάλανα νερά.

Πάω στην παραλία, με μπρατσάκια και μαγιό

και όταν με κάψει ο ήλιος, βάζο αντηλιακό.

Είμαι μια σκέτη κούκλα, με το ροζ το παρεό

με τις ροζ μου παντοφλίτσες και το καπέλο το χρωματιστό.

Θα σταματήσω να σας λέω για το πώς καλοπερνάω

γιατί τώρα έχω βάφτιση και τρέχω και δεν φτάνω.

Ελπίζω φίλοι μου καλοί , εσείς που μʼ αγαπάτε

να έρθετε να μάθετε, το όνομα που θα πάρω.

Το ……………………..και ώρα …………… στην εκκλησία………………

Οι γονείς ……………… Η/Ο Νονά/ος …………………………

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! θα εκτιμούσα κι εγώ μια ιδέα για κειμενάκι από την ποιήτρια συμφορουμίτισσα! Η βάπτιση θα είναι διπλή, εγώ την μπουμπού μου και η αδερφή μου τη δική της. Η αδερφή μου την έχει ηδη πει Αριαδνη, εγώ δεν εχω αποφασισει ακομη. Η Αριαδνη ειναι ξανθη κ γαλανη, η δικη μου μαυρο μαλλι κ γαλανη. Η Αριαδνη ερχεται απο Αγγλια για τη βαπτιση, εμεις μενουμε εδω κ εχουμε μια μεγαλυτερη αδερφη που τη λενε Αμαλια (εαν αυτο δινει ιδεες). Η βαπτιση θα γινει 27 Ιουνιου. Eυχαριστω εκ των προτερων

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

κοριτσια θελω και εγω βοηθεια εχω προσκλητηριο παπυρο με στεμμα και το θεμα της βαφτισης ειναι πριγκηπισσα σκεφτομουν σαν κειμενο κατι που να ξεκιναει με το ακουσατε ακουσατε....οπως στα παραμυθια αλλα μετα? δεν μου ερχεται τπτ στο μυαλο που να μην μου κανει υπερβολικο αν εχεται καμια ιδεα αλλιως με βλεπω να καταληγω σε κατι απλο και κατανοητο ευχαριστωωωωωωωωω.

κοριτσια θελω και εγω βοηθεια εχω προσκλητηριο παπυρο με στεμμα και το θεμα της βαφτισης ειναι πριγκηπισσα σκεφτομουν σαν κειμενο κατι που να ξεκιναει με το ακουσατε ακουσατε....οπως στα παραμυθια αλλα μετα? δεν μου ερχεται τπτ στο μυαλο που να μην μου κανει υπερβολικο αν εχεται καμια ιδεα αλλιως με βλεπω να καταληγω σε κατι απλο και κατανοητο ευχαριστωωωωωωωωω.

Καλή μου soson δεν ξέρω αν εννοούσες κάτι τέτοιο, πάντως ποίημα σε πάπυρο, με αρχή ʽʽακούσατε ακούσατεʼʼ δεν ξέρω αν θα μπορούσε να φτιαχτεί. Έμενα κάτι τέτοιο μου ήρθε όταν διάβασα το μήνυμα σου….. αν πάλι θες ποίημα πες το για να δω τι μπορώ να κάνω …φιλιά !!!!

Ακούσατε ακούσατε , οι αυτού μεγαλειότητες

σας προσκαλούν στην βάφτιση της πριγκίπισσας.

Θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς.

Είστε όλοι καλεσμένοι και επιβάλετε να βρίσκεστε εκεί

Το ……………………….2010 και ώρα ……………..

στην εκκλησία ……………………………..

Μετά την βάφτιση η παρευρισκόμενοι θα τιμηθούν αναλόγως.

Οι βασιλείς (γονείς)……………….

Η /Ο νονά/ος της πριγκίπισσας ………………………..

Καλησπέρα! θα εκτιμούσα κι εγώ μια ιδέα για κειμενάκι από την ποιήτρια συμφορουμίτισσα! Η βάπτιση θα είναι διπλή, εγώ την μπουμπού μου και η αδερφή μου τη δική της. Η αδερφή μου την έχει ηδη πει Αριαδνη, εγώ δεν εχω αποφασισει ακομη. Η Αριαδνη ειναι ξανθη κ γαλανη, η δικη μου μαυρο μαλλι κ γαλανη. Η Αριαδνη ερχεται απο Αγγλια για τη βαπτιση, εμεις μενουμε εδω κ εχουμε μια μεγαλυτερη αδερφη που τη λενε Αμαλια (εαν αυτο δινει ιδεες). Η βαπτιση θα γινει 27 Ιουνιου. Eυχαριστω εκ των προτερων

Καλή μου Βαλεντίνη το Συμφορουμίτισσα δεν το έχω ξανακούσει και ούτε και ξέρω τι σημαίνει, πάντως θα ήθελα να μάθω…. Τώρα ελπίζω να σου αρέσει το ποιηματάκι…με το καλό….. φιλιά !!!!

Δύο ξαδερφούλες είμαστε

πολύ αγαπημένες.

Μένουμε όμως μακριά

κι είμαστε λυπημένες.

Εγώ ήρθα από την Αγγλία

και Αριάδνη θα με πούνε.

Έχω γαλανά ματάκια

και κατάξανθα μαλάκια.

Εγώ μένω στην Ελλάδα

και όνομα εγώ δεν έχω.

Έχω μαύρα τα μαλάκια

και καταγάλανα ματάκια.

Τελικά θα βαφτιστούμε

και οι δύο την ίδια μέρα.

Δώρο είναι από τους γονείς μας

για να μας δουν ευτυχισμένα.

Αν θέλετε να μας χαρείτε

και το όνομα να βρείτε.

Να έρθετε στην εκκλησία

για να σας φύγει η απορία.

Θα σας περιμένουμε την Κυριακή

27 Ιουνίου και ώρα ……………..

Στην εκκλησία ………………………….

Οι γονείς……………………. Οι γονείς……………………

Η/Ο νονά/ος………………….. Η/Ο Νονά/ος…………………….

Καμια βοηθεια και για εμας υπαρχει?

Βαπτιζω τα κοριτσακια μου 20-6 και θελω ενα κειμενο μικρο σχετικα για να χωρεσει στο cd-προσκλητηριο μας να εχει κατι απο νεραιδες κ πεταλουδες που ειναι το θεμα μας και να αναφερεται στο οτι εκεινη την ημερα τα κοριτσακια μου εχουν κ τα πρωτα τους γενεθλια

Απο εδω κ απο εκει που διαβασα απο τα δικα σας μου αρεσε αυτο αλλα ....

Ειμαστε δυο αδερφακια

δυο γλυκουλια κοριτσακια

Θελουμε να βαπτιστουμε

κι ολους σας σας προσκαλουμε

Η βουτια οταν τελειωσει

κι ονομα ο παπας μας δωσει στα γενεθλια

να ΄ρθειτε ολοι σας να μας χαρειτε

.... δεν εχει σχεση με το θεμα αλλα και δεν θα καλεσω ολον τον κοσμο στα γενεθλια μονο καμια 100ρια

Εχετε καμια ιδεα?

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι το βρηκα αν θελετε μου λετε την γνωμη σας

Ειμαστε δύο κουκλιτσες

δυό μικρες πεταλουδιτσες

Νεραιδενια εχουμε χαρη

το εχει η μαμα

και ο μπαμπας καμαρι

Θέλουμε να βαπτιστούμε

την ημερα των γενεθλιων μας στον Ι. Ν ....

αν θελετε μου λετε την γνωμη σας

Ειμαστε δύο κουκλιτσες

δυό μικρες πεταλουδιτσες

Νεραιδενια εχουμε χαρη

το εχει η μαμα

και ο μπαμπας καμαρι

Θέλουμε να βαπτιστούμε

πολυ ωραιο ελπιδα! θα μου αρεσε ομως στην 4η γραμμη να λεει

<το' χουν η μαμα και ο μπαμπας καμαρι>

με το καλο η βαπτιση σας!

tqj2p3.png vvtJp3.png

Ειμαστε δύο κουκλιτσες

δυό μικρες πεταλουδιτσες

Νεραιδενια εχουμε χαρη

το εχει η μαμα

και ο μπαμπας καμαρι

Θέλουμε να βαπτιστούμε

Καλή μου ELPIDA2 ελπίζω να σου αρέσει ……να χαίρεσαι τα διδυμάκια σου και με το καλό….Φιλιά !!!!

Είμαστε δύο πεταλουδίτσες

δύο όμορφες κουκλίτσες.

Έχουμε ομορφιά και χάρη

των γονιών μας το καμάρι.

Τώρα εμείς θα βαφτιστούμε

και όνομα γλυκό θα δούμε.

Διπλή θα είναι η γιορτή

γενέθλια έχουμε την μέρα αυτή.

Κοριτσακια καλησπερα!!

Βοηθηστε και εμενα σας παρακαλω να βρουμε ενα κειμενακι για την μικρουλα μου!!!

Την μπουμπου μου την εχω ταμενη στην Αγια Ειρηνη Χρυσοβαλαντου,,,την αποκτησαμε μετα απο καιρο προσπαθειων(4χρονια)!!!Ειναι μια κουκλιτσα :):):) και γαλαζοματα!!!Θα βαπτιστει μαζι με το ξαδερφουλη της(της αδερφης μου) τον Ιουλιο στις 18..

Το απογευμα θα παω να κλεισω τα προσκλητηρια,,,θα ηταν για μενα μια μεγαλη βοηθεια να εχω ετοιμο το κειμενακι,,,αντε κοριτσακιααααα μου :):)

Np8Ep2.png

Κοριτσακια καλησπερα!!

Βοηθηστε και εμενα σας παρακαλω να βρουμε ενα κειμενακι για την μικρουλα μου!!!

Την μπουμπου μου την εχω ταμενη στην Αγια Ειρηνη Χρυσοβαλαντου,,,την αποκτησαμε μετα απο καιρο προσπαθειων(4χρονια)!!!Ειναι μια κουκλιτσα :):):) και γαλαζοματα!!!Θα βαπτιστει μαζι με το ξαδερφουλη της(της αδερφης μου) τον Ιουλιο στις 18..

Το απογευμα θα παω να κλεισω τα προσκλητηρια,,,θα ηταν για μενα μια μεγαλη βοηθεια να εχω ετοιμο το κειμενακι,,,αντε κοριτσακιααααα μου :):)

Καλή μου Λια1111 ελπίζω να σου αρέσει…. Δεν μου έδωσες στοιχεία και για τον ξάδερφο γι’ αυτό δεν είχα όνομα να του γράψω.Επειδή δεν το ξεκαθαρίζεις υπέθεσα ότι θα έχετε ένα προσκλητήριο ελπίζω να μην κάνω λάθος ……με το καλό ….Φιλιά !!!!

Ξαδέρφια ήμαστε πολύ ευτυχισμένα

και όλοι μας καμαρώνουνε που ζούμε αγαπημένα.

Ένα αγοράκι ήμαστε και ένα κοριτσάκι

όμως παρέα όμορφη κάνουμε το βραδάκι.

Εκεί λοιπόν που παίζαμε μας ήρθε μια ιδέα

βάφτιση διπλή να κάνουμε και όλους να τους τρελάνουμε.

Για εμένα το κορίτσι τάμα έχουν κάνει οι γονείς μου

και έτσι Ειρήνη θα με λένε οι φίλοι και οι συγγενείς μου.

Για εμένα το αγόρι το όνομα έκπληξη σας το κρατώ

ελάτε στην εκκλησία για να το μάθετε και αυτό.

Θα είναι μεγάλη η χαρά όλους σας να σας δούμε

για να μας δώσετε ευχές που θα χουν βγει απ’ τις καρδιές.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 και ώρα………… Στην Εκκλησία………

Οι γονείς…………………….. Η/Ο Νονά/ος …………………………

Οι γονείς…………………….. Η/Ο Νονά/ος …………………………

Διαφημίσεις

Manoylitsa σε ευχαριστω πολυ φιλη μου,επειδη το ηθελα εκεινη την μερα και εβλεπα πως δεν θα προλαβενατε να μου απαντησετε,εκατσα και διαβασα ολα τα ποιηματακια που ειχατε κ τελικα βρηκα ενα σχετικο με ταμα!!!

Δικο μου λαθος γιατι το αφησα τελευταια στιγμη....Σ ευχαριστω κ παλι γιατι κ αυτο που βρηκα δικο σου ειναι....φιλακια πολλαααααααα!!!

Np8Ep2.png

Γειά σας, είμαι καινούρια στο forum και χρειάζομαι τη βοηθειά σας.

Αφού ξεσκόνισα το foroum και όχι μόνο, κατέληξα να κάνω ένα μείγμα για το πρσκλητήριο της κόρης μου (το παρακάτω).

Τι προτείνεται;

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ʽʼΜΠΕΜΠΑʼʼ ΤΕΛΟΣ!!!

Το Σάββατο .. Ιουνίου ..., στις 7:00,στην εκκλησία ......, θʼ αποκτήσω όνομα!!!

ʼʼΗ μαμά μου θα βουρκώνει,

ο μπαμπάς θα καμαρώνει

κι απʼ την άλλη η αδερφή μου,

όλο χαρά θα ξεσαλώνει! ʽʼ

Οι γονείς μου: .....

Η νονά μου: .....

Μετά τη βάπτιση σας περιμένουμε στο Party, που θα κάνουμε στο μαγαζάκι μας

Κορίτσια σώστε με !! Θέλω να φτιάξω προσκλητήρια για τη βάπτιση του ανιψιού μου με θέμα πρίγκηπας. Θέλω λοιπόν ένα παραμυθάκι με θέμα πρίγκηπα όχι όμως στιχάκι. Αν έχετε καμιά ιδέα βοηθήστε με γιατί από φαντασία...μηδέν!!

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες και να χαίρεστε τα παιδάκια σας γιατί είναι ότι πιο σημαντικό έχετε στη ζωή σας.

Με λένε Βίκυ και ενώ σας διαβάζω εδώ και λίγο καιρό είναι η πρώτη φορά που γράφω.

Είμαι κι εγώ μανούλα. Έχω ένα γιο 7 μηνών περίπου και είμαι εντελώς ξετρελαμένη όπως όλες σας φαντάζομαι.

Ετοιμάζω τη βάπτισή του που θα γίνει αρχές Σεπτέμβρη. Το θέμα μας είναι θαλασσινό με ψαράκια και λοιπά. Μια και είμαι άνθρωπος που ασχολείται ερασιτεχνικά με χειροτεχνίες και κατασκευές θα ετοιμάσω μόνη μου προσκλητήρια και μπομπονιέρες. Όμως δεν μου έρχεται έμπνευση για το κείμενο. Για προσκλητήριο θα κάνω cd με τα αγαπημένα μας τραγούδια που ακούμε καθημερινά.

Θα ήθελα λοιπόν, να ζητήσω μεγάλη χάρη από τη mersy αν μπορεί να βοηθήσει κι εμένα με το κειμένάκι.

Τα ποιηματάκια δε με ξετρελαίνουν ιδαίτερα. Προτιμώ τα κειμενάκια που έχουν κάποιο νόημα.

Θα σου δώσω κάποιες πληροφορίες μήπως σε βοηθήσει στην έμπνευση.

Το θέλαμε πάρα πολύ ένα μωρό. Όμως τα πράγματα δεν μας ήρθαν καθόλου μα καθόλου εύκολα. Ζήσαμε πολλά χρόνια ταλαιπωρίας με γιατρούς και τεράστια απογοήτευση από τις αποτυχημένες εξωσωματικές. Είχαμε απελπιστεί και προσπαθούσαμε να εξοικειωθούμε με την ιδέα ότι το όνειρό μας δε θα γίνει ποτέ πραγματιικότα. Ξαφνικά, "ένας πελαργός άφησε ένα υπέροχο μωρό στην πόρτα μας". Ποιος είπε ότι τα μωρά δεν τα φέρνουν οι πελαργοί; Καμμιά φορά τα φέρνουν. Δε μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μας. Δε νομίζω ότι υπάρχουν τόσο όμορφες λέξεις που να μπορούν να αποδώσουν πλήρως αυτό που νιώσαμε.

Είμαστε ξετρελαμένοι. Μπορεί να το περιμέναμε πολύ αλλά είναι ένα υπέροχο μωρό που ήρθε ξαφνικά και έφερε το φως στη ζωή μας.

Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να το ονομάσουμε Φοίβο. Φοίβος ήταν το άλλο όνομα του θεού Απόλλωνα που ήταν ο θεός του ήλιου, του φωτός δηλαδή. Στην κυριολεξία Φοίβος σημαίνει φωτοβόλος, δηλ. αυτός που φέρνει το φως. Αυτό ακριβώς είναι το μωρό μας. Το φως. Είναι ένα μωρό που συνεχώς χαμογελάει σαν τον ήλιο και το χαμόγελό του ζεσταίνει την καρδιά μας.

Θα ήθελα λοιπόν ένα τρυφερό κειμενάκι που δηλώνει το πόσο πολύ το θέλαμε και το περιμέναμε και τι σημαίνει για τη ζωή μας και επιλέξαμε το όνομά αυτό.

Ισως να μπορούσαμε να ενσωματώσουμε το όνομά του μέσα στο κείμενο με κάποιο τρόπο.

Σου βάζω δύσκολα; Αν βρεις χρόνο θα σου είμαι υπόχρεη. Το ψάχνω και εγώ λίγο αλλά ακόμη δεν έχω καμμιά ενδιαφέρουσα ιδέα.

Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων ακόμη κι αν δεν μπορέσεις να με βοηθήσεις.

Μανούλα niki_zouzounia νομίζω πως είναι αρκετά καλό και δεν θέλει καμία αλλαγή ,γιατί μετά θα πρέπει να το αλλάξεις όλο …..με το καλό η βάφτιση της κούκλα σου …Φιλιά!!!

Κορίτσια σώστε με !! Θέλω να φτιάξω προσκλητήρια για τη βάπτιση του ανιψιού μου με θέμα πρίγκηπας. Θέλω λοιπόν ένα παραμυθάκι με θέμα πρίγκηπα όχι όμως στιχάκι. Αν έχετε καμιά ιδέα βοηθήστε με γιατί από φαντασία...μηδέν!!

Καλή μου peny πριν από καιρό η μανούλα p.m είχε δημοσιεύσει ένα παραμυθάκι για πρίγκιπα, το είχε βάλει στο προσκλητήριο του γιου της και μας το έγραψε μήπως και βοηθήσει κάποια μανούλα …. Είναι αρκετά καλό και σου το γράφω …..αν πάλη δεν σου αρέσει πες μου να σου γράψω εγώ ένα……με το καλό η βάφτιση του ανιψιού….Φιλιά !!!!

Μια φορά και έναν καιρό, στην Παραμυθούπολη ζούσε στο χρωματιστό σπιτάκι ο μικρός μπέμπης. Μια νύχτα λοιπόν σαν κι αυτή, ένας άγγελος ήρθε στο όνειρο του και του αποκρίθηκε’’ Εσύ καλέ μου θα γίνεις ο μικρός πρίγκιπας της Παραμυθούπολης. Για να φορέσεις όμως το στέμμα, πρέπει πρώτα να αποκτήσεις όνομα. Μη φοβηθείς. Άφησε το σημάδι να σε οδηγήσει’’. Ξάφνου μια λάμψη μαγνήτισε το βλέμμα του. Την ακoλούθησε και τον οδήγησε στο εκκλησάκι του .....που φύλαγε κρυμμένο το όνομα του. Κι εκεί που άπλωνε το χέρι να πιάσει το στέμμα.....Αν θέλετε και εσείς να μάθετε αν το όνειρο του μικρού μας βγήκε αληθινό, σας περιμένουμε στο εξωκκλήσι του.....,στις... και ώρα....

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες και να χαίρεστε τα παιδάκια σας γιατί είναι ότι πιο σημαντικό έχετε στη ζωή σας.

Με λένε Βίκυ και ενώ σας διαβάζω εδώ και λίγο καιρό είναι η πρώτη φορά που γράφω.

Είμαι κι εγώ μανούλα. Έχω ένα γιο 7 μηνών περίπου και είμαι εντελώς ξετρελαμένη όπως όλες σας φαντάζομαι.

Ετοιμάζω τη βάπτισή του που θα γίνει αρχές Σεπτέμβρη. Το θέμα μας είναι θαλασσινό με ψαράκια και λοιπά. Μια και είμαι άνθρωπος που ασχολείται ερασιτεχνικά με χειροτεχνίες και κατασκευές θα ετοιμάσω μόνη μου προσκλητήρια και μπομπονιέρες. Όμως δεν μου έρχεται έμπνευση για το κείμενο. Για προσκλητήριο θα κάνω cd με τα αγαπημένα μας τραγούδια που ακούμε καθημερινά.

Θα ήθελα λοιπόν, να ζητήσω μεγάλη χάρη από τη mersy αν μπορεί να βοηθήσει κι εμένα με το κειμένάκι.

Τα ποιηματάκια δε με ξετρελαίνουν ιδαίτερα. Προτιμώ τα κειμενάκια που έχουν κάποιο νόημα.

Θα σου δώσω κάποιες πληροφορίες μήπως σε βοηθήσει στην έμπνευση.

Το θέλαμε πάρα πολύ ένα μωρό. Όμως τα πράγματα δεν μας ήρθαν καθόλου μα καθόλου εύκολα. Ζήσαμε πολλά χρόνια ταλαιπωρίας με γιατρούς και τεράστια απογοήτευση από τις αποτυχημένες εξωσωματικές. Είχαμε απελπιστεί και προσπαθούσαμε να εξοικειωθούμε με την ιδέα ότι το όνειρό μας δε θα γίνει ποτέ πραγματιικότα. Ξαφνικά, "ένας πελαργός άφησε ένα υπέροχο μωρό στην πόρτα μας". Ποιος είπε ότι τα μωρά δεν τα φέρνουν οι πελαργοί; Καμμιά φορά τα φέρνουν. Δε μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μας. Δε νομίζω ότι υπάρχουν τόσο όμορφες λέξεις που να μπορούν να αποδώσουν πλήρως αυτό που νιώσαμε.

Είμαστε ξετρελαμένοι. Μπορεί να το περιμέναμε πολύ αλλά είναι ένα υπέροχο μωρό που ήρθε ξαφνικά και έφερε το φως στη ζωή μας.

Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να το ονομάσουμε Φοίβο. Φοίβος ήταν το άλλο όνομα του θεού Απόλλωνα που ήταν ο θεός του ήλιου, του φωτός δηλαδή. Στην κυριολεξία Φοίβος σημαίνει φωτοβόλος, δηλ. αυτός που φέρνει το φως. Αυτό ακριβώς είναι το μωρό μας. Το φως. Είναι ένα μωρό που συνεχώς χαμογελάει σαν τον ήλιο και το χαμόγελό του ζεσταίνει την καρδιά μας.

Θα ήθελα λοιπόν ένα τρυφερό κειμενάκι που δηλώνει το πόσο πολύ το θέλαμε και το περιμέναμε και τι σημαίνει για τη ζωή μας και επιλέξαμε το όνομά αυτό.

Ισως να μπορούσαμε να ενσωματώσουμε το όνομά του μέσα στο κείμενο με κάποιο τρόπο.

Σου βάζω δύσκολα; Αν βρεις χρόνο θα σου είμαι υπόχρεη. Το ψάχνω και εγώ λίγο αλλά ακόμη δεν έχω καμμιά ενδιαφέρουσα ιδέα.

Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων ακόμη κι αν δεν μπορέσεις να με βοηθήσεις.

Καλή μου μανούλα Billie η mersyμας έχει αφήσει μόνες πάνω από ένα χρόνο δυστυχώς, παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω εγώ με το κειμενάκι σου…να ξέρεις πως όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ γίνετε, να χαίρεσαι το μικρό σου αγγελούδι και να είναι πάντα γερό, δυνατό και ευτυχισμένο….Ελπίζω να σου αρέσει ….Φιλιά!!!

Μια Φορά και ένα καιρό ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, ζούσαν ευτυχισμένη και αγαπημένη.

Όταν πέρασε λίγο ο καιρός αποφάσισαν πως για να ολοκληρώσουν την ευτυχία τους, έπρεπε να αποκτήσουν ένα παιδάκι …μάταια Όμως, όλες η προσπάθειες τους πήγαιναν χαμένες.

Πέρασαν πολλά χρόνια προσπάθειας ,αγονίας, πόνου και ταλαιπωρίας. Η μια απογοήτευση ακολουθούσε την άλλη…μέχρι που απελπίστηκαν και προσπάθησαν να πάρουν απόφαση, πως Ίσως δεν κάνουν ποτέ ένα παιδάκι που τόσο πολύ ήθελαν….

Tο να ολοκληρώσουν την ευτυχία, τους φαινόταν σαν μακρινό όνειρο…και ξαφνικά, έγινε το θαύμα….Το όνειρο έγινε πραγματικότητα…ένα μικρό μωράκι ήρθε μέσα στην τόσο ταλαιπωρημένη ζωή τους…..ήρθε να γιατρέψει όλο των πόνο και να γέμιση το καινό που υπήρχε Βαθιά μέσα τους.

Όλα άλλαξαν, η ζωή τους ξαφνικά φωτίστηκε και γέμισε ήχους και χρώματα…κάθε μέρα γινόταν και ποιο φωτεινή, από την παρουσία του μοναχογιού τους.

Έτσι αποφάσισαν να του δώσουν για Όνομα το ‘‘Φοίβος’’ ,έτσι έλεγαν τον θεό του ήλιου και Σημαίνει φωτοβόλος. Γιατί για το ευτυχισμένο ποια ζευγάρι, αυτό το παιδί είναι ο ήλιος που λάμπει καθημερινά και ζεσταίνει την καρδιά τους.

Όμως επειδή τα παραμύθια έχουν βγει από την ίδια την ζωή η μαμά ……… και ο μπαμπάς ………… θέλουν να ευχαριστήσουν τον μικρό τους Φοίβο που ήρθε και φώτισε την ζωή τους, καθώς και εσάς που θα έρθετε την…………και ώρα………… στην εκκλησία …………… για να δείτε την νονά……………… να του δίνη αυτό το τόσο ιδιαίτερο όνομα.

manoula me tria asterakia σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου.

Είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα συγκινητικό. Είναι λίγο μεγάλο για να χωρέσει στο προσκλητήριο που σκέφτομαι να κάνω, γι' αυτό θα το προσαρμόσω λίγο.

Και πάλι σ' ευχαριστώ.

τι ομορφα κειμενα!και τι προθυμες κοπελες,παρα τις τοσες δουλειες που εχει η καθεμια να βοηθησουν!μπραβο σε ολες σας!

να τολμησω και εγω να ρωτησω για κειμενακι?εχω δυο κορουλες(10 μηνων και 3.5 χρονων).θα τις βαφτισω μαζι τελη ιουλιου.το θεμα ειναι νεραιδες-παραμυθι.για μας ειναι ταυτοχρωνα και παρτι αποχαιρετισμου,γιατι μετακομιζουμε στην κερκυρα,ειναι και γενεθλειο παρτι για την μικρη.τι αλλο?ειναι αγαπημενες αδερφουλες,παιζουν πολυ μαζι,και γενικως τα κανουν σχεδον ολα μαζι(μπανιο,υπνο,φαγητο,παιχνιδι)ειναι δηλαδη και φιλες.την μεγαλη την λενε μελινα- μιχαελα και την μικρη λυδια- ραφαελα.ηθελα αρχαγγελους ως φυλακες αγγελοι διπλα τους.σας ευχαριστω εκ των προτερων.

βαφτιζουμαι κ εμεις το αγορακι μας στις 6 ιουνιου κ το θεμα μας ειναι πειρατης.Στις μπομπονιερες,στα γλυκα,στο στολισμο,στα προσκλητηρια....παντου.μονο το κειμενακι δε μου καθεται γιατι οσα ειδα ηταν καπως ασεχτα....εχω στο μυαλο μου ενα στιχακι αλλα θα ηθελα λιγη βοηθεια απο οποια μανουλα εχει χρονο κ διαθεση.

μικρος κουρσαρος ειμαι εγω και δε φοβαμαι το νερο

τρεις φορες βουτια θα κανω κ ενα ονομα θα βγαλω

και με το ονομα αυτο θα σαλπαρω παντα εγω

και κατι αοριστο ακομα που θελει λιγο παραπανω δουλιτσα

μεσα σε μια κολυμπηθρα

καποιοι πειρατες μια νυχτα

εκρυψαν εκει βαθια

ενα θησαυρο παλια

και μου ζητησαν να παω

κ απο μεσα να τον βγαλω

κ αν το καταφερω αυτο

ονομα θα εχω εγω

ααααχχχχχχχχ....εχω πονοκεφαλιασει απο την υπερπροσπαθεια....βοηθεια μανουλεςςςςς.τα στιχακια δεν ειναι το φορτε μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...