Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το μωρό έχει διάρροια! Τι κάνουμε;

Recommended Posts

εμεις κ τωρα που ειχαμε πάλι κ το κοντέψαμε το 20ημερο αλλα όχι καθημερινα κ οχι πανω απο 3 κενωσεις τη μερα,

δε ξερω τι τρωτε αλλα πό ότι βλέπω ειναι 1ος ετους,

εγω του εδινα μονο μπανανα, σουπιτσα με ρυζι κ κοτοπουλακι, μακαρονια, πατατες πουρε κ γενικως στεγνα φαγητα, οχι οσπρια,

το νερο του το κανονικό και το νερό που καναμε το γαλα ηταν με ρυζόνερο,

εκοψα την κρεμα η γιαουρτακι και του εδινα τοστ με τυρι ή ψωμι κ μπανανα πάλι,

το ξερω το τρελανα το παιδι στα στεγνα κ στη διαιτουλα αλλα τι εκανα??

από το αλλο δωμάτιο ακουγα τα κακα του:oops:και τοσο "νερό" μεχρι οι κάλτσες του λερωνονταν!!!!

α του εδωσα και hydrasec αλλα μου φαινεται τιποτα δεν εκανε

τα πέρασα δευτερη φορα τωρα κ σε καταλαβαινω, αλλα από ΄το εχω ακουσει κ απο αλλους γονεις τα περνει πολυ καιρό τα μωρακια..και 10 κ 20 μερες:?

θα σου παραθεσω κ το θεμα που ειχα ανοιξει περυσι...περαστικα σας:P

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

καλησπερα! ειχαμε παθει γαστρεντεριτιδα κ ο μικρος μου ειχε διαρροιες μεχρι κ χθες το μεσημερι. απο σημερα εχει κανει 3 φορες κακα πρασινα με βλεννη. ειναι λογω της ιωσης? το μωρο τρεφοτανμεχρι προτινος αποκλειστικα με δικο μου αντλημενο γαλα κ εδω κ μια βδομαδα παιρνει ορισμενα γευματα σκονη. τις ημερες τις ιωσης αραιομενο, οπως κ σημερα. σε τι οφειλονται τα πρασινα κακα? να προσθεσω οτι δεν τρεφομαι με πολυ λιπαρα φαγητα, μηπως εχει "νερωσει" το γαλα μ κ δεν παιρνει πολυ λιπαρο? ο παιδιατρος λεει οτι ευθυνεται η ιωση.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

αυτο λεγεται γαστρεντεριτιδα.

kenakomb στον ποπο,και μπολικη σουντοκριμ,μπολικη!

διατροφη οτι σου ειπε ο ντοκ

γαλα χωρις λακτοζη

και μην στεναχωριεσαι

σκουρα κακα θα εχουν λιγο αιμα μεσα ειναι απο το ιο της γαστρεντερ,...

4φορες σε 1χρονοο το παθαμε....μισος ειχε μεινει..

• 7 years later...

Γεια σας 

Είμαστε 3μηνων κ πίναμε τ sanilac ac επειδή έχουμε δυσκοιλιότητα πήρα τ φρισολακ κομφορτ ..τ θέμα ειν οτι απο εχθες μέχρι σήμερα μ κανει διάρροια.... 

Ειν τ γάλα? Να τονίσω ότι πονάει η κοιλιά μου πολυ

Μήπως γαστρεντερίτιδα?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Επειδή το μωρό είναι πολύ μικρό και υπάρχει ο κίνδυνος αφυδάτωσης, επικοινώνησε άμεσα με τον παιδίατρό σας. Εύχομαι περαστικά!

Edited by popi76
προσθήκη πληροφοριών
  • Thanks 1

2 ώρες πρίν, MaRia_Giwrgos είπε:

Γεια σας 

Είμαστε 3μηνων κ πίναμε τ sanilac ac επειδή έχουμε δυσκοιλιότητα πήρα τ φρισολακ κομφορτ ..τ θέμα ειν οτι απο εχθες μέχρι σήμερα μ κανει διάρροια.... 

Μήπως γαστρεντερίτιδα?

Αν εννοείς απλά πιο νερουλές κενώσεις, αλλά όχι πιο συχνές, ούτε εντελώς νερό, μπορεί να είναι απλά η αλλαγή στο γάλα. Αν εννοείς πολλές κενώσεις ή κίτρινο νερό, πρέπει να μιλήσεις άμεσα με τον παιδίατρο.

2 hours ago, MaRia_Giwrgos said:

Γεια σας 

Μήπως γαστρεντερίτιδα?

Το άλλαξες απευθείας σε frisolac comfort? Εμάς όταν μας είπε η παιδίατρος  να το πάρουμε λόγω δυσκοιλιότητας και μείς, μαε είπα να το εντάξουμε σιγά σιγά, δηλαδή να προσθέσουμε λίγο στο γάλα που έπινε τότε για να μην προκληθούν διάρροιες!

• Confused 1

Και εμένα ο μπεμπουλης μου εμφάνισε δυσκοιλιότητα τους πρώτους μήνες.Την καταπολεμησαμε με frisolac ΗΑ και frisolac απλό έκανα μίξη.Επισης 2 γεύματα γάλακτος την ημέρα αντί για νερό έβαζα χαμομήλι και έφτιαχνα το γάλα.Τωρα που μπήκαν οι στερεές όλα λειτουργούν ρολοι.

Διαφημίσεις

2 hours ago, MaRia_Giwrgos said:

Δν θέλω ν κάνω μείξη απλα έχω ανχοθει ..μ κανει διάρροιες κ πονάει πολυ...

Τρ με τ φρισολακ 1 αν δω οτι συνεχίζεται θα παεω δεύτερη γνώμη 

Γιατί όχι μίξη? Τα γάλατα ανακατεύονται μεταξύ τους. Σου είπε ο γιατρός σου οτι δεν κάνει? Αν για κάποιο λόγο ήθελε να να περάσετε απευθείας στο frisolac comfort , (δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο ) έπρεπε να σε προετοιμάσει για τις διάρροιες. Η γιατρός μου μου το είχε πεί ως βεβαιότητα οτι θα συνέβαινε.

Τώρα που έχει διαρροιες θα πρέπει να πάρει γάλα fl (free lactose) για να σταματήσουν και να το συνεχίσει για κάνα 5αρι μέρες μετά. Παιδίατρος δεν είμαι,αλλά απο τη μέχρι τώρα εμπειρία μου αυτό γίνεται.

Μιξ έχει τύχει να κάνω με κανονικό και fl,ha που ήταν άλλη εταιρία για να το πιει.

Μπορείς επίσης να κάνεις το γάλα πιο αραιό για να μπορέσει να το χωνέψει καλύτερα.

Χαμομήλι μόνο για να απαλύνει τους πόνους (όπως πχ στους κολικούς) και μπορείς αντί για νερό να βάλεις χαμομήλι αλλά όχι του εμπορίου το χύμα απο τους αγρούς.

Πριν από 10 μέρες είχε διάρροια το μωρό μου και η παιδίατρος μας έδωσε ,frisolac free lactose.επισης μου συνέστησε να δωσω ηλεκτρολύτες και νερό με τσάι!Και επειδή τρώμε αλεσμενα να προσθέσω ρύζι στην διατροφή.Δλδ κοτόπουλο με ρύζι κρέας με ρύζι!

• Like 1

3 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Πριν από 10 μέρες είχε διάρροια το μωρό μου και η παιδίατρος μας έδωσε ,frisolac free lactose.επισης μου συνέστησε να δωσω ηλεκτρολύτες και νερό με τσάι!Και επειδή τρώμε αλεσμενα να προσθέσω ρύζι στην διατροφή.Δλδ κοτόπουλο με ρύζι κρέας με ρύζι!

Διατηρώ μόνο τις επιφυλάξεις μου για τους ηλεκτρολυτες γτ δεν το γνωρίζω πως γίνεται σε αυτές τις ηλικίες. Σε τι μορφή; Πώς είναι δλδ οι ηλεκτρολυτες για ένα μωρό;Ολα τα υπόλοιπα είναι σωστά με μια μικρή προσθήκη σε πατάτα και καρότο

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Διατηρώ μόνο τις επιφυλάξεις μου για τους ηλεκτρολυτες γτ δεν το γνωρίζω πως γίνεται σε αυτές τις ηλικίες. Σε τι μορφή; Πώς είναι δλδ οι ηλεκτρολυτες για ένα μωρό;Ολα τα υπόλοιπα είναι σωστά με μια μικρή προσθήκη σε πατάτα και καρότο

Υπάρχουν ειδικοί για βρεφη risolite λέγονται αν το γράφω καλά.Μπορουσα να δώσω και almora

• Thanks 1

• 4 years later...

Γειά σας μανούλες😊. Είμαι καινούρια στο Forum. Έχω μια μπεμπούλα 47 ημερών και απο την Τρίτη έχουμε βουλωμένη μυτούλα.Κάνω ολα τα σχετικά με φυσιολογικό ορό για να μπορεί να πάρει ανασα το ζουζούνι μου αλλά απο χθες το πρωί έχει και διάρροια Γενικά ειναι ευδιάθετη, χωρίς πρόβλημα στον ύπνο και στο φαγητό. 

Μένω Γερμανία και το πιο δύσκολο πράγμα είναι να επικοινωνήσεις με γιατρό. 

Ας μην μιλήσω για σαββατοκύριακο που αναγκαστικά θα πρέπει να πας στο νοσοκομείο γιατί τηλεφωνική επικοινωνία με παιδίατρο δεν μπορείς να έχεις για κανένα λόγο...

Μέχρι να καταφέρω να κλείσω ραντεβού θα τρελαθώ.. 

ΥΓ:Δεν θηλάζω που θα μπορούσε να οφείλεται εκεί η διάρροια...Λέτε να οφείλεται απο το κρύωμα??😟

Γειά σας

σε μωρό τέτοιας ηλικίας θα χρειαστεί οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με γιατρό. Κάθε ημέρα παραπάνω χωρίς υγρά/ηλεκτρολύτες μπορεί να γίνει επικίνδυνη, ενώ μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να διαγνώσει κάποιος την σοβαρότητα της κατάστασης (τον τύπο των κενώσεων) που βιώνετε. Ο μόνος αρμόδιος για να την αξιολογήσει είναι ο παιδίατρος.  

• Like 3

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg