Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προληπτικές εξετάσεις αίματος

Recommended Posts

Υπαρχει και κρεμα που μπορειτε να βαλετε στο σημειο που θα γινει η εξεταση, μονο θελει περιπου 15 λεπτα για να δρασει - βεβαια σε αυτη την ηλικια παντα κλαινε γιατι δεν τους αρεσει να τα κρατας ακινητα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μάλιστα....εγω σκέφτομαι να το παω στο μητέρα, εκει γέννησα. θα το τρενάρω λίγο όμως, δηλ λεω να την παω απο σεπτέμβρη, οκτώβρη (μήπως νοέμβρη;). θα μου τα ψάλει η γιατρος. τη λυπάμαι όμως, απο ότι λέτε και εσείς κλαιει αρκετα. εμένα την τελευταία φόρά που την πήγαμε στην παιδίατρο, για να δει απλα πως μεγαλώνει, όταν την έβαλε στο κρεβάτι για να μετρήσει το ύψος, ξεκιναει κάτι κλάματα που στο τέλος εκανε εμετό. την άλλη εβδομάδα έχουμε και εμβόλιο, αστα να πάνε

και εμενα για σίδηρο, φεριτίνη, αιματοκρίτη μου είπε

εμένα την τελευταία φόρά που την πήγαμε στην παιδίατρο, για να δει απλα πως μεγαλώνει, όταν την έβαλε στο κρεβάτι για να μετρήσει το ύψος, ξεκιναει κάτι κλάματα που στο τέλος εκανε εμετό. την άλλη εβδομάδα έχουμε και εμβόλιο, αστα να πάνε

Εμένα ξεκινάει να κλαίει με το που μπούμε στο ασανσέρ για να ανέβουμε στον παιδίατρο, οπότε εσείς καλά είστε, υπάρχουν και χειρότερα.

ναι όντως!! στην αρχή, τους 2 πρώτους μήνες δηλαδή, δεν εκλαιγε καθολου, ούτε στο εμβόλιο!! μετα άρχισαν τα δύσκολα. τότε να υποθέσω ότι η αίσθηση του πόνο δεν γινόταν αντιληπτή;...

μάλιστα....εγω σκέφτομαι να το παω στο μητέρα, εκει γέννησα. θα το τρενάρω λίγο όμως, δηλ λεω να την παω απο σεπτέμβρη, οκτώβρη (μήπως νοέμβρη;). θα μου τα ψάλει η γιατρος. τη λυπάμαι όμως, απο ότι λέτε και εσείς κλαιει αρκετα. εμένα την τελευταία φόρά που την πήγαμε στην παιδίατρο, για να δει απλα πως μεγαλώνει, όταν την έβαλε στο κρεβάτι για να μετρήσει το ύψος, ξεκιναει κάτι κλάματα που στο τέλος εκανε εμετό. την άλλη εβδομάδα έχουμε και εμβόλιο, αστα να πάνε

ο δικος μου κλαιει περισσοτερο στο υψος παρα στο να του παρουν αιμα!! δεν ξερω τι ειναι με το υψος, την δευτερα τον πηγαμε και δεν καθοταν με τιποτα, η νεφρολογος επεμενε οτι ηθελε το υψος και τελικα χρειαστηκε 3 ατομα να τον κρατησουμε για να το μετρησουμε!! Φυσικα μας ακουσε ολο το νοσοκομειο!! ενω το εμβολια, το αιμα, αυτα ειναι ενα τσιμπηματακι και τελιωσε, και οι νοσοκομες ξερουν και τους το κανουν χωρις καλα καλα να το καταλαβουν...

Διαφημίσεις

εμείς έχουμε πάρει master στα τρυπήματα!!

πρώτα στο Αλεξάνδρα για τον ίκτερο στην φτέρνα άπειρα τσιμπήματα, μετά για την θρομβοπενία κατευθείαν στην φλέβα, το ίδιο 2 φορές στην Ευρωκλινική Παίδων και άπειρες αιμοληψίες εκτός της πεταλούδας στο Παίδων όταν νοσηλεύθηκε 2 βδομάδες λόγω της θρομβοπενίας και όλα αυτά μέσα σε 2 μήνες....

Ανατριχιάζω όταν το σκέφτομαι...

EUdTp3.png

4f73c22695.png

εμείς έχουμε πάρει master στα τρυπήματα!!

πρώτα στο Αλεξάνδρα για τον ίκτερο στην φτέρνα άπειρα τσιμπήματα, μετά για την θρομβοπενία κατευθείαν στην φλέβα, το ίδιο 2 φορές στην Ευρωκλινική Παίδων και άπειρες αιμοληψίες εκτός της πεταλούδας στο Παίδων όταν νοσηλεύθηκε 2 βδομάδες λόγω της θρομβοπενίας και όλα αυτά μέσα σε 2 μήνες....

Ανατριχιάζω όταν το σκέφτομαι...

:shock::shock::shock:και μετά μιλάω και εγώ για μια αιμοληψία....

κοίτα... ότι θα κλάψει λίγο είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό αλλά μια δοκιμασμένη συνταγή είναι μια αγκαλίτσα και ενίοτε ένα μπουκάλι γάλα. η μόνη αιμοληψία που τρόμαξα να τον κάνω να σταματήσει το κλάμα ήταν όταν στα εξωτερικά ιατρεία του Αλεξάνδρα του πήραν αίμα από το πάνω μέρος της παλάμης ενώ είχε μια χαρά φλεβίτσα που δεν θα τον πονούσε τόσο πολύ, οπως εγινε στην Ευρωκλινική Παίδων που τον πήγα την επόμενη μέρα γιατί στο Αλεξάνδρα κατάφεραν να πήξουν το αίμα που του έιχαν πάρει και η μέτρηση βγήκε λάθος και έπρεπε να του ξανακάνουμε αιμοληψία!!!!

EUdTp3.png

4f73c22695.png

Από την αρχή για ίκτερο κάθε μέρα δυο αιμοληψίες από την φτέρνα και μετά απανωτά 10 μέρες με πεταλούδα από τα χεράκια και τους καρπούς (έχουμε σφαιροκυττάρωση) που ήμασταν στο νοσοκομείο και τώρα κάθε 15 μέρες πρέπει να κάνουμε γενική για να βλέπουμε την αιμοσφαιρίνη μην τυχόν και ξαναπέσει και ξαναχρειαστούμε μετάγγιση! Φανταστείτε πως το μωρό μου τις περισσότερες φορές δεν κλαίει καν..ειδικά στο νοσοκομείο είχαν να το λένε..μετά την τρίτη μέρα δεν έκλαιγε...

bunbunavi20090516_-8_To+mpakakaki+mou+einai.png

Διαφημίσεις

δε ξέρω τι να κάνω....να την πάω ή να το τρενάρω;τώρα θα μου πεις τι θα κερδίσω με 2-3μήνες διαφορά...

φοβάμαι για το σίδηρο γιατί δεν έχει και πολύ καλή σχέση με το κρέας.

αααααχχχχ!

κι εμενα της πηρανε αιμα πριν 2 βδομαδες και στεναχωρεθηκα πολυ

γιατι δεν ηταν και σοβαρος ο λογος,μια ιωση ειχε,το καλο μου,

αλλα για να ειμαστε σιγουροι την πηγα σ'ενα μικροβιολογικο.

ηταν 2 κοπελες ευτυχως,αλλα την τρυπησανε 2 φορες γιατι δεν καθοταν ακινητη και δεν εδινε αιμα η φλεβιτσα της.:-(:sad::-(:sad:

ειχε γινει μουσκεμα στον ιδρωτα απο το ζορι της,κι ειχε και πυρετο,αλλα επεσε μετα απο αυτο....

εγω θα σου ελεγα να κανεις τις εξετασεις.εμενα οτι μου λεει ο παιδιατρος κανω,ειναι εμπειρος και του εχω εμπιστοσυνη.

Κορίτσια καλησπέρα,

Κάναμε εχτές προχθές εξετάσεις αίματος στο Παίδων και θέλω να σας αναφέρω την εμπειρία μου.

Η νοσοκόμα έβγαλε΄τη πεταλούδα από τη συσκευασία και την άφησε πάνω στο κρεβάτι για να ετοιμάσει τη σύριγγα. Εγώ αδικαιολόγητα μόλις το είδα δεν έδωσα σημασία, καθώς είχα και το νούμου στο μωρό που προσπαθούσα να το ηρεμήσω.

Όταν τελείωσε η λήψη του αίματος, τότε άρχισα να σκέφτομαι τι έγινε και πραγματικά τρελάθηκα. Μάλιστα το ανέφερα στην υπεύθυνη η οποία άρχισε να γελά και με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι αυτό κάνουν χιλιάδες φορές και ποτέ δεν έχει γίνει τίποτα.

Το γεγονός είναι ότι δε μπορώ να ησυχάσω με τίποτα και από δω και πέρα θα έχω τα μάτια μου ανοικτά και θα ελέγχω τα πάντα σε αυτή τη διαδικασία.

Μάλιστα σκέφτομαι πολύ σοβαρό να απομακρυνθώ και από το παίδων μιας και η κατάσταση εκεί είναι λίγο χύμα.

όπως προανέφερα είμαι του επαγγέλματος, και φυσικά σου λέω ότι ήταν λάθος της να ακουμπήσει την πεταλούδα στο κρεβάτι. ωραια και η στάση της υπεύθυνης! γι΄αυτό και εγώ αποφεύγω σαν τρελή τα δημοσια νοσοκομεία...αναγνωρίζω ότι έχουν παρα πολύ δουλειά (αλλωστε και εγώ σε ένα απο αυτά δουλεύω), όπως καθε ασθενής είναι ξεχωριστός και δικαιούται την ευθύνη που απαιτει η όποια εξέταση.

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Αν δεν χρειασθεί νωρίτερα, πότε πρέπει να υποβληθεί ένα μωρό σε εξετάσεις αίματος για προληπτικούς λόγους? Το αίμα το παίρνει ο παιδίατρος ή μικροβιολόγος?

Eμεις καναμε οταν γεννηθηκαμε λογω προωροτητας και τωρα στο χρονο καναμε σημερα και δεν γινονται απο παιδιατρους στο ιατρειο. Η σε νοσοκομειο ιδιωτικο η δημοσιο η σε μικροβιολογο που αναλαμβανει παιδια.

Μας ειχε συστησει ο παιδιατρος για προληπτικους λογους να κανουμε εξετασεις αιματος και ουρων στην μικρη μας 6 μηνων(οπως και καναμε)

επειτα στον χρονο,κι απο κει κι υστερα καθε χρονο.

η αιμοληψια γινεται στο μικροβιολογικο εργαστηριο απο τον μικροβιολογο

και η συλλογη των ουρων στο σπιτι,με ασηπτη τεχνικη.

Μας ειχε συστησει ο παιδιατρος για προληπτικους λογους να κανουμε εξετασεις αιματος και ουρων στην μικρη μας 6 μηνων(οπως και καναμε)

επειτα στον χρονο,κι απο κει κι υστερα καθε χρονο.

η αιμοληψια γινεται στο μικροβιολογικο εργαστηριο απο τον μικροβιολογο

και η συλλογη των ουρων στο σπιτι,με ασηπτη τεχνικη.

Γεια σου gold, επειδή πρόκειται σύντομα να κάνω και έγω εξετάσεις στον μικρό μου αίματος και ούρων, θέλω να σε ρωτήσω πως γίνεται των ούρων, γιατι ρώτησα το γιατρό και μου είπε οτι θα πάρω απο το φαρμακείο ένα ειδικό σακουλάκι το οποίο θα το εφαρμόσω εγώ για να κάνει τα ούρα του. Μπορείς να μου πεις τι έκανες εσύ? ευχαριστώ!

Γεια σου gold, επειδή πρόκειται σύντομα να κάνω και έγω εξετάσεις στον μικρό μου αίματος και ούρων, θέλω να σε ρωτήσω πως γίνεται των ούρων, γιατι ρώτησα το γιατρό και μου είπε οτι θα πάρω απο το φαρμακείο ένα ειδικό σακουλάκι το οποίο θα το εφαρμόσω εγώ για να κάνει τα ούρα του. Μπορείς να μου πεις τι έκανες εσύ? ευχαριστώ!

Γεια σου torinaki

λοιπον η συλλογη των ουρων εχει ως εξης:αφου πλυνεις το μωρο τοπικα,το σκουπιζεις με μια πετσετουλα καλα σιδερωμενη.

Επειτα τοποθετεις το σακουλακι στην περιοχη(εχει αυτοκολητακι κυκλικο)και περιμενεις το μωρο να ουρησει,εαν δεν ουρησει μεσα στο μισαωρο,επαναλαμβανεις.

Στη συνεχεια παιρνεις το σακουλακι με τα ουρα και τ αδειαζεις στον ουροσυλλεκτη(τα γνωστα πλαστικα αποστειρωμενα κουπακια)το κλεινεις καλα και το πηγαινεις το αργοτερο σε μια ωρα στο μικροβιολογικο.

καλα αποτελεσματα σας ευχομαι!

Πάντως και μένα ο γιατρός δεν μου χει πεί ακόμα για εξετάσεις μήπως πρέπει να τον ρωτήσω? Ο μικρός μου είναι κοντά 3 και έχει κάνει εξετάσεις μόνο μια φορά που τον είχα πάει στο παίδων επειδή είχε πυρετό 40 και δεν έπεφτε.

nNJMp3.png

14rjp3.png

Γεια σου torinaki

λοιπον η συλλογη των ουρων εχει ως εξης:αφου πλυνεις το μωρο τοπικα,το σκουπιζεις με μια πετσετουλα καλα σιδερωμενη.

Επειτα τοποθετεις το σακουλακι στην περιοχη(εχει αυτοκολητακι κυκλικο)και περιμενεις το μωρο να ουρησει,εαν δεν ουρησει μεσα στο μισαωρο,επαναλαμβανεις.

Στη συνεχεια παιρνεις το σακουλακι με τα ουρα και τ αδειαζεις στον ουροσυλλεκτη(τα γνωστα πλαστικα αποστειρωμενα κουπακια)το κλεινεις καλα και το πηγαινεις το αργοτερο σε μια ωρα στο μικροβιολογικο.

καλα αποτελεσματα σας ευχομαι!

Σ' ευχαριστώ πολύ ;)!

• 10 months later...

Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω οταν το μωρο γινει ενος ετους ειναι απαραιτητο να γινουν εξετασεις αιματος και ουρων προληπτικα, χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα;:confused:

καλησπερα πιστευω πως καλο ειναι να γινουν εξετασεις σε αυτην την ηλικια καθαρα για λογους ασφαλειας,να ξερεις τι γινετε βρε παιδι μου οποτε ο δικος μου σε 3 βδομαδες χρονιζει θα παμε για εμβολιο και θα ζητησω απο την παιδιατρο να του κανει τις εξετασεις,

Μια γενική αίματος δεν είναι κακό να κάνουμε στα παιδάκια μας.Να δούμε εάν έχει καμία αναιμία λόγω τησ εισαγωγής των στερεών στον 6 μήνα.

Γενική ούρων δεν χρειάζεται εκτός εάν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος π.χ ιστορικο ουρολοίμωξης

tnDpp3.png

77l3p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...