Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

τι να πω ρε γμτ μαρεσει πο οταν πριν ενα χρονο εχασε η νυφη μου ενα μωρο (τριτη εγκυμοσυνη εχει ηδη 2 παιδακια)ελεγα παναγια μου αν ημουν εγω δεν θα το αντεχα κ ομως εγω δεν εχω κανενα κ εχω αντεξη 2 σε 5 μηνες μεσα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ είχα 2 παλινδρομήσεις μέσα σε 3 μήνες. Και τις 2 φορές στην 10η εβδομάδα. Γι' αυτό σου είπα ότι οι εβδομάδες 8-10 είναι ύποπτες για θρομβοφιλία...

Έκανα όλες τις εξετάσεις και δεν βρέθηκε τπτ. Και εγώ ελπίζω, αλλά δεν το αντέχω να το ξέρεις... Απλά λέω ότι σε κάποια φάση θα έχω μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Δεν μπορώ να κάνω τπτ άλλο πλέον...

Πάρε και αυτό το τραγουδάκι

Μου το αφιέρωσε μια φίλη μου... και βοηθάει...

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

το ξαναλεω δεν εχω θρομβοφιλια υψηλη ομοκυστεινη εχω δεν ειναι θρομβοφιλια αυτο

και εγώ το ίδιο έχω αλλά για να είναι υψηλη συνήθως ευθύνεται ένα γονιδιο το MTHFR C 677 σε ετερόζυγη η ομόζυγη μεττάλαξη. αυτό το γονίδιο δεν αφήνει την ομοκυστεινη να μεταβολιστει. όταν δεν μεταβολίζεται οξυδόνει τα αγγεία και τις αρτηρίες, αρα μπορεί να αποβεί μοιραίο αργ'οτερα για την υγεία μας εαν δεν το αντιμετωπίσουμε.

ματάκια μου δεν είμαστε θρομβοφυλικες στην καθημερηνότητα, σε περιπτώσεις όμως όπως ακινησία , εγκυμοσυνη ίσως και να γινόμαστε. ειδικά στην εγκυμοσύνη οι μεταλλάξεις που τώρα είναι ακίνδυνες μπορούν να μας κάνουν θρομβοφυλικές. στα λεώ όλα αυτά όχι για να σε φοβίσω αλλά επειδη και εγώ είχα 1 παλλίνδρομη όμως εμένα είχε ξεκινήσει ακατασχετή αιμοραγία με εβαλαν για απόξεση. κάνω μετά απο τουλάχιστον 3 μήνες τις εξετάσεις, αυτόσ ο χρόνος χρειάζεται για να ειναι αξιόπιστες οι εξετάσεις.μετά διάφοροι γυναικολόγοι και αιματολόγος στο πανεπιστημιακο ιωαννίνων. δεν αισθάνθηκα σιγουρια και ασφάλεια μαζί τους και αναζήτησα μέσω γνωριμιών καλό αιματολόγο , που να ειδικευεται και στην εγκυμοσύνη. τελικα μετα από 2 μήνες την επισκέφτηκα αυτήν την αιματολόγο κια πράγματι πλέον αισθάνομαι ασφαλής σε αυτό το κομματι.

καρυότυπο εμβρυου προνόησαν να κάνουν?

εμεάνα δυστυχως όχι και ασ το ζηταγα. μπορει να ήταν τυχαιο γεγονοσ, πχ χρομωσωματικη ανωμαλια....

Διαφημίσεις

Ιππόκαμπε, πήρες την γιατρό σου? Τι σου είπε για το αίμα?

ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΥΝΗΜΑ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΡΘΕ,ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΑΙ,ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ!!!

ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΥΝΗΜΑ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΡΘΕ,ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΑΙ,ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ!!!

Άντε μπράβο!! Πότε βάζεις μπρος για εμβρυομεταφορά? Καλά δεν θυμάμαι ότι κάτι τέτοιο θα κάνεις?

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

τωρα πρει λεει να δει την ανατομια της μητρας κ να κανω ενεσεις γαι αυτοανοσα

ενέσεις γι αυτοάνοσα?

έχεις κάνει εξετάσεις και σου βρήκε κάτι σε αυτοάνοσο, η θα κάνεις κορτιζόνη (συνήθως χάπια) προφυάκτικά?

σου τα λέω όλα αυτά, το έχω ξαναγράψει. μετα την παλλινδρομή και με τις εξετάσεις ανα χείρας εψαχνα γυναικλόγο για αρχή για να μπρορεί να μου τις εξηγήσει και να μου πει τι μπορει να φταιει και τι κάνω την απόμενη φορ¨α. τσπα πάω και σε εναν που ειναι κορυφη στις εξωσωματικες και στισ δυσκολιες κυησης, παλλινδρομεσ κλπ.

θα σου πω γνωματευση¨

χρειαζοταν ακόμη ορμονολογικες δικες μου, σπερμοδιαγραμμα και υστεροσκοπηση, του λεω ότι υστεροσκόπηση πήγα να κ'ανω αλλά ,μου είπαν ότι δεν χρήζω. αυτά που σου δειχνουν οι εξετάσεις εδω τι γίνεται¨

φιλλικο οξυ, μόλισ μεινω εγκυος ουτρατζεσταν, ινοχεπ ενέσεις για θρομβοφιλια και κάτι με κορτιζονη για πιθανα αυτοάνοσα.

έχω μια ήπια προδιαθεση θρομβοφιλίας κατά αυτόν, αλλά ας κάνω ενέσεις ηπαρίνης στην εγκυμοσύνη έστω προφυάκτικά δεν έχω να χάσω τίποτα .....

για αυτό στα γράφω όλα αυτά. πρέπει όλες μας να είμαστε λίγο πιο υποψιασμένες...

ΚΑΤΣΕ ΕΧΩ ΜΕΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ Η 1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΥ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΗ 2η,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ)ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΜΒΡΥΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3η ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΗΛ.ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΔΗΛΑΔΗ.

Διαφημίσεις

οκ ματάκια μου , απλώς θορυβήθηκα, λέω τι λένε στο κορίτσι να κάνουν. το ξαναλέω όπως είπε και η κλέλια υπα΄ρχουν πολλοί δήθεν καλοί γιατροί εκεί εξω. απλως προσοχή.

κ στην πρωτη αποβολη ειχα κανει καρυοτοπο αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι ηταν του εμβρυου η δικα μου στοιχεια γιατι η πρωτη ηταν αυτοματη αποβολη δεν εκανα αποξεση επεσε μονο του κ οτι επεσε εκεινη την ωρα το πηρε αλλα εγω ακομα κ την αλλη μερα εβγαζα κομματια αρα μπορει να μην ηταν το ιδιο το εμβρυο κ αυτο γιατι ο καρυοτοπος εδιξε φυσιολογικο θυλη δηλ 50-50 να ηταν η να μην ηταν ενω σε αυτο δεν ειχα αιμοραγια απλα δεν χτυπησε η καρδια του κ εκανα αποξεση αλλα παρολο πυ πηρε ο ιδιος το δειγμα απο την βιοιατρικη πηραν αιμα κ απο μενα να το συγκρινουν να με τους ιστους του εμβρυου μην κανουν λαθος ενω τον αλο καρυοτοπο τον καναμε στην αθηνα στην life code

Διαφημίσεις

ο γιατρος στον αντρα μου του ειπε οτι θα τους πιεσει να τον εχω μεχρι την παρασκευη εγω που ρωτησα οταν μου επαιρναν αιμα μου ειπαν το αργοτερο μεχρι 5 φευρουαριου

εγω δεν εχω παραπονο απο τον γιατρο μου αλλα ετσι οπως ειμαι τωρα τα βαζω με ολο τον κοσμο

λογικό αυτό που γράφεις.

το εύχομαι να είναι κορυφή ο ανθρωπος αλλά μήπως θα έπρεπε να πάρεις και μια αλλή γνώμη από εξίσου καλό γιατρο? απλως προτείνω.

βέβαια οι εξετάσεις για αυτοάνοσα είναι σημαντικές σε περιπτώσεισ παλλινδρομών.

μακαάρι να μην είναι τίποτα από ολα αυτά κια να ήταν τυχαίο γεγονός και να μην ξανασυμβει

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!

Ανδριανή μου λυπάμαι πολύ για αυτή την εξέλιξη και που χρειάστηκε να περάσεις τη διαδικασία της απόξεσης.

Διαβάζω όλα αυτά που γράφετε παραπάνω και θυμώνω απίστευτα με τους γιατρούς.. Ξαφνικά γίναμε όλες θρομβοφιλικές τον τελευταίο χρόνο ενώ πριν 2 χρόνια ούτε καν ήταν γνωστή η λέξη αυτή. Δε λέω, σαφώς μπορεί κάποιες κοπέλες να έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και γι'αυτό να μην προχωράει η εγκυμοσύνη αλλά έλεος πια.. Έχω κάνει κι εγώ τις εξετάσεις μόνο και μόνο επειδή το είπε ο γυναικολόγος.. Ξέρω ότι δεν έχουμε οικογενειακό ιστορικό θρομβώσεων, η μητέρα μου είχε 4 τελειόμηνες εγκυμοσύνες και οικογενειακώς σφύζουμε από υγεία..

Το αποτέλεσμα όλα φυσιολογικά εκτός ίσως από μία τιμή η οποία ήταν ετερόζυγη. Ο γυναικολόγος μου είπε πήγαινε σε αιματολόγο. Πήγα σε επιμελητή του Νοσοκομείου Γεννηματά (εδώ στην Αθήνα). Τι μου είπε ο άνθρωπος;;; Κορίτσι μου τζάμπα σας ανησυχούν οι γυναικολόγοι.. ούτε καν να λάβεις υπόψη σου αυτή την παράμετρο...

Μετά μου λέει ο γυναικολόγος να κάνεις εξετάσεις για την ινοκυστική νόσο. Και του λέω μα γιατί αφού δεν έχει κανείς από τις οικογένειές μας ούτε το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας είτε κάτι άλλο; έτσι για να είμαστε σίγουροι μου απαντάει. Την κάνω λοιπόν την εξέταση και φυσικά δεν είχα τίποτε.

Και ρωτάω τώρα; Γιατί να πρέπει να μας βάζουν στο μυαλό ότι οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις; γιατί να μας φορτίζουν ψυχολογικά;;

Εγώ δεν έχω παλλίνδρομη στο ιστορικό μου. Απλά τώρα είμαστε στην τελική ευθεία είτε για σπερματέγχυση είτε για εξωσωματική.

Απλά λυπάμαι όλες τις κοπέλες που υποβάλλονται σε όλες αυτές τις διαδικασίες..

Κοριτσάκια μου σας συμπονώ και συμπάσχω μαζί σας αλλά μήπως να μην ψάχνουμε βελόνες στ' άχυρα;

Αν θεωρήσετε άστοχη τη θέση μου σας παρακαλώ συγχωρήστε με!

επομένως σύντομα θα έχεις τα αποτελέσματα και μοπεί και κάποιες απαντήσεις στα θεματά σου. κάνε και τις αλλές εξετάσεις που σου συνιστά ο γιατρός σου και εαν σε ολη την διαδικασία θεωρήσεις ότι έχεις αμφιβολίες ή κενά τότε πάρε και δευτερή γνώμη. απλά να έχεις όλες τις εξετάσεις σου εσ'υ και όχι ο γιατρός.

ανδριαννη επίσης όταν σου έδωσαν τις ενέσεις κλεξαν σο έκαναν εξέταση θρομβοελαστογραμμά ή όχι? στο λέω γιατί εγώ που έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και θεωρητικά δεν χρήζω ηπαρίνης στην εγκυμοσύνη , όταν θα μεινω εγκυος πρέπει να πάω στο ωνάσειο και να κάνω την εξεταση και να με δει η αιματολογος μου για να δούμε εαν είναι όλα καλά, γιατί στη εγκυμοσ΄υνη μπορει να είναι αλλίως τα π΄ργματα και σίγουρα ηπαρίνης δόση με γνώμωνα την εξέταση και μετα εξέταση κάθε 20 ημέρες.

ντομινα μου καλα τα λες πολλες εξετασεις που ισως δεν χρειαζονται αλλα δεν το ρισκαρεις εγω περυσι πριν καν μεινα εγκυος πηγα στην αθηνα στο ιασω για να δω μια κορυφαια υποτιθεται γιατρο να μου πει γιατι δεν μενω εγκυος κ μου λεει πρεπει να κανει εξετασεις για καθεξιν αποβολες κ της λεω μα αφου δεν εχω μειναι εγκυος θα κανω ελεγχο για καθεξιν αποβολες?κ μου λεει ναι θα τις κανουμε αμεσως τωρα πηγαινε να πληρωσεις κ ελα ρωταω ποσα κ μου λει 1200 ευρω απο τι καταλαβατε εφυγα δεν τις εκανα γιατι το θεωρησα κοροιδια ελα ομως που εκανα 2 απανωτες αποβολες που να το φανταζομουν

Αδριανή μου,

τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν χίλια δύο που μπορεί να είναι.. μην αγχώνεσαι από τώρα όμως. Ένα βήμα τη φορά γιατί αλλιώς είμαι σίγουρη ότι θα σου στρίψει..

οχι δεν εκανα καμια εξεταση γιατι εμεινα πολυ γρηγορα εγκυος κ δεν μας επαιρνε ο χρονος για να ψαξουμε αν χρειαζεται η οχι κ ετσι τις χορηγησε προοληπτικα να ειμαστε σιγουρη εφοσον δεν θα ειχε επιπτωσεις στην εγκυμοσυνη

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...