Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οταν λες την τελευταια εξεταση,εννοεις την MTHFR? Γιατι αυτην ειναι γονιδιακη εξεταση και δεν μεταβαλλεται αναλογως την διατροφη . Εκτος εαν εννοεις να κανεις εξεταση για την ομοκυστεινη στο αιμα σου,που αυτη οντως βελτιωνεται με πρασινα λαχανικα (ή συμπληρωμα φολικο οξυ)

ΑΚΡΙΒΩΣ

Η ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΡΑ ....ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ....

line_flow1_beg_39_time_992836800_text_c720c3f5ede1e9eadcf1e120f4e7f220e6f9def220eceff520e5dfede1e92e2e2e2e2e2e2e.gif

εμένα η περίοδος είναι 48 ημέρες και τίποτε ακόμη. Αύριο θα πάω στη γυναικολόγο μου να δω τι θα μου πει. desiwn1 εσένα σου μίλησαν για τα ΝΚ στις εξετάσεις σου;

ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ......

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΑ ΒΑΡΙΑ ΘΡΟΜΒΟΠΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕ ΤΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΛΙ!!!!

line_flow1_beg_39_time_992836800_text_c720c3f5ede1e9eadcf1e120f4e7f220e6f9def220eceff520e5dfede1e92e2e2e2e2e2e2e.gif

Οταν λες την τελευταια εξεταση,εννοεις την MTHFR? Γιατι αυτην ειναι γονιδιακη εξεταση και δεν μεταβαλλεται αναλογως την διατροφη . Εκτος εαν εννοεις να κανεις εξεταση για την ομοκυστεινη στο αιμα σου,που αυτη οντως βελτιωνεται με πρασινα λαχανικα (ή συμπληρωμα φολικο οξυ)

Στον παράγοντα MTHFR έχω κι εγώ κάποια μετάλλαξη και οι αιματολόγοι που επισκέφτηκα μου είπαν φολικό οξύ στην εγκυμοσύνη και μεσογειακη διατροφή, όχι όμως για να αλλάξει κάποια τιμή αλλά, επειδή έχω προδιάθεση να αναπτύξω αγγειακή νόσο.

5f27b8bd0c.png

Στον παράγοντα MTHFR έχω κι εγώ κάποια μετάλλαξη και οι αιματολόγοι που επισκέφτηκα μου είπαν φολικό οξύ στην εγκυμοσύνη και μεσογειακη διατροφή, όχι όμως για να αλλάξει κάποια τιμή αλλά, επειδή έχω προδιάθεση να αναπτύξω αγγειακή νόσο.

ΣΕ ΕΤΕΡΟΖΥΦΩΤΕΣ MTHFR C677T ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗ ΟΡΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗΣ ΟΡΟΥ ΑΝΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ......

ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!!!!

Διαφημίσεις

ΣΕ ΕΤΕΡΟΖΥΦΩΤΕΣ MTHFR C677T ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗ ΟΡΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗΣ ΟΡΟΥ ΑΝΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ......

ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!!!!

Εγω που ειμαι ομοζυγη στον παραγοντα αυτο(που ειναι χειροτερο απο την ετεροζυγοτεια) ,αλλα και η ομοκυστεινη και το θρομβοελαστογραμμα που εκανα ηταν φυσιολογικα γιατι (χωρις βεβαια να γνωριζω οτι εχω θρομβοφιλια)επαιρνα επι 4 μηνες απο μονη μου φολικο οξυ.

Λοιπόν, για να μη γράφω βλακείες, σας γράφω τα αποτελέσματα των εξετάσεων:

Παράγοντας V G1691A (Leiden)...................Φυσιολογικός

Παράγοντας ΙΙ G20210...............................Φυσιολογικός

MTHFR C677T..........................................Ετεροζυγώτης

MTHFR A1298C........................................Ετεροζυγώτης

ΡΑΙ-1 -675 5G/4G.....................................Ετεροζυγώτης

ΡΑΙ-1 Α844G............................................Ομοζυγώτης

Γλυκοπρωτεϊνικός υποδοχέας GpIa C807T......Ομοζυγώτης

Όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά.

Επίσης, ομοκυστεΐνη πλάσματος............9,87 (Φυσιολ.Τιμές 5-15).

Κατόπιν όλων αυτών μου συνέστησαν φολικό οξύ και μεσογειακή διατροφή.

5f27b8bd0c.png

Ειμαι κι εγω ομοζυγη σε ενα PAI,δεν θυμαμαι σε ποιο.Αλλα περισσοτερο ο αιματολογος εδωσε εμφαση στο MTHFR, νομιζω οτι το PAI εχει καποια σχεση με την χοληστερινη (και η γιαγια μου και η μητερα μου,παρ ολο που ειναι αδυνατες εχουν χοληστερινη)

Λοιπόν, για να μη γράφω βλακείες, σας γράφω τα αποτελέσματα των εξετάσεων:

Παράγοντας V G1691A (Leiden)...................Φυσιολογικός

Παράγοντας ΙΙ G20210...............................Φυσιολογικός

MTHFR C677T..........................................Ετεροζυγώτης

MTHFR A1298C........................................Ετεροζυγώτης

ΡΑΙ-1 -675 5G/4G.....................................Ετεροζυγώτης

ΡΑΙ-1 Α844G............................................Ομοζυγώτης

Γλυκοπρωτεϊνικός υποδοχέας GpIa C807T......Ομοζυγώτης

Όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά.

Επίσης, ομοκυστεΐνη πλάσματος............9,87 (Φυσιολ.Τιμές 5-15).

Κατόπιν όλων αυτών μου συνέστησαν φολικό οξύ και μεσογειακή διατροφή.

Κι εγω αγαπητη ιολη ειμαι ομοζυγωτης στο γονιδιο PAI-1 και ετεροζυγωτης στο γονιδιο της γλυκοπρωτεινης Ιa.

Μετα την 2η αποβολη αποβολη μου ο γυναικολογος μου, μου συνεστησε φολικο οξυ και πολυ μικρη δοση αντιπηκτικων ενεσεων κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης και παλι το εμβρυο παλινδρονησε.

Μετα την 3η αποβολη αποφασισα να απευθυνθω σε μια αιματολογο που ασχολειται με εγκυμοσυνες και μου ειπε οτι η δοση των αντιπηκτικων ηταν πολυ μικρη και δεν καλυπτε τα κιλα μου, γιαυτο προφανως δεν εξελιχθηκε η εγκυμοσυνη. Εσενα ποιος αποφασισε να μην παρεις αντιπηκτικη αγωγη? ο γυναικολογος σου? Εμενα παντως δεν ηθελε να παω σε αιματολογο και ενδοκρινολογο και το αποτελεσμα ειναι να μετραω μια ακομη αποβολη που την χρεωνω εξολοκληρου στους λαθος χειρισμους του!

sq3Zp2.png

Παντως νομιζω οτι οποιος/α ανθρωπος και να ψαχτει στο θεμα της θρομβοφιλιας,ολο και κατι θα βρει , γιατι εαν σκεφτεις οτι κι εμεις που ξερουμε οτι ειμαστε ομοζυγες /ετεροζυγες επειδη το ψαξαμε , το χουμε κληρονομησει απο γονεις ,που το εχουν κληρονομησει απο παππουδες ,που το εχουν κληροδοτησει σε θειους,ξαδερφια κ.ο.κ........

Διαφημίσεις

Ειμαι κι εγω ομοζυγη σε ενα PAI,δεν θυμαμαι σε ποιο.Αλλα περισσοτερο ο αιματολογος εδωσε εμφαση στο MTHFR, νομιζω οτι το PAI εχει καποια σχεση με την χοληστερινη (και η γιαγια μου και η μητερα μου,παρ ολο που ειναι αδυνατες εχουν χοληστερινη)

Αυτα τα γονιδια εχουν να κανουν αποκλειστικα και μονο με την θρομβοφιλια. η χοληστερολη σχετιζεται μονο εαν συνυπαρχει και επιβαρυνει το προβλημα στα αγγεια. Εχω κι εγω μεταλλαξη στο ΡΑΙ και η αιματολογος μου θεωρει οτι πρεπει να κανω αντιπηκτικες ενεσεις αναλογες με τα κιλα μου. γιατι ο γυναικολογος μου, μου εδινε την μιση δοση και το εμβρυο παλινδρομησε για μια ακομη φορα

sq3Zp2.png

Παντως νομιζω οτι οποιος/α ανθρωπος και να ψαχτει στο θεμα της θρομβοφιλιας,ολο και κατι θα βρει , γιατι εαν σκεφτεις οτι κι εμεις που ξερουμε οτι ειμαστε ομοζυγες /ετεροζυγες επειδη το ψαξαμε , το χουμε κληρονομησει απο γονεις ,που το εχουν κληρονομησει απο παππουδες ,που το εχουν κληροδοτησει σε θειους,ξαδερφια κ.ο.κ........

το θεμα ειναι οτι εμεις το ψαχνουμε γιατι εχουμε αποβολες.ο μπαμπας μου, ο θειος μου και ο παππους μου ειχαν προβληματα στην καρδια απο τα 40 τους. και αυτο προβλημα που δημιουργειται απο την θρομβοφιλια ειναι αλλα δεν υπηρχαν τα μεσα που εχουμε εμεις σημερα για να το διαγνωσουν και να προφυλαχτουν.

εαν ψαξεις κι εσυ το ιστορικο της οικογενεια σου με προσοχη θα δεις οτι μπορει να ειχαν αποβολες αλλα σιγουρα θα ειχαν εμφραγματα ή εγκεφαλικα ή θρομβοφλεβιτιδες κτλ

sq3Zp2.png

το θεμα ειναι οτι εμεις το ψαχνουμε γιατι εχουμε αποβολες.ο μπαμπας μου, ο θειος μου και ο παππους μου ειχαν προβληματα στην καρδια απο τα 40 τους. και αυτο προβλημα που δημιουργειται απο την θρομβοφιλια ειναι αλλα δεν υπηρχαν τα μεσα που εχουμε εμεις σημερα για να το διαγνωσουν και να προφυλαχτουν.

εαν ψαξεις κι εσυ το ιστορικο της οικογενεια σου με προσοχη θα δεις οτι μπορει να ειχαν αποβολες αλλα σιγουρα θα ειχαν εμφραγματα ή εγκεφαλικα ή θρομβοφλεβιτιδες κτλ

Κι ομως, κανενας στην οικογενεια δεν ειχε τιποτα απ ολα αυτα(εκτος απο μια γιαγια που επαθε εγκεφαλικο ,αλλα ουτε και αυτο ειναι ενδεικτικο ,γιατι και οι 3 αιματολογοι που πηγα σταθηκαν στο εαν παρουσιασαν κατι απο αυτα οι γονεις,τα αδερφια ή οι θειοι και οχι η πριν απο αυτους γενια).

Η θρομβοφιλια δειχνει μια γονιδιακη κατασταση -οχι μια πραγματικη.

Δηλαδη,θεωρητικα μπορει καποιος να εχει θρομβοφιλια ,αλλα να μην του παρουσιαστει ποτε στη ζωη του.

Σε καταστασεις οπως υπέρβαρο, κύηση, λήψη ορμονών, κάπνισμα , ακινησία ΜΠΟΡΕΙ να εκδηλωθει καποιο περιστατικο θρομβοεμβολικής νόσου γι αυτο χρειαζεται η αντιπηκτικη αγωγη καποιες φορες.Υπαρχουν γυναικες με παιδια που ανακαλυπτουν εκ των υστερων την θρομβοφιλια.

καλησπέρα,

τις απαντήσεις martha8 για τα ΝΚ και τα αντιπατρικά θα τις βρείς στη σελίδα 40 αυτου του τόπικ με ημερομηνία 04-11-09 και ώρα 08.55 και 09 και κάτι. Ερωτήσεις της patousitsas και απαντήσεις της Clelia.

Μάρθα με είχες ρωτήσει σχετικά με τη διατροφή για την καμπύλη σακχάρου. Εγω την έκανα και μου άλλαξε τα φώτα λίγο πολύ γιατί έτρωγα πολλά πράγματα που δεν τα τρώω μέσα στην ημέρα υπό νορμάλ συνθήκες.

Πάντως θα ήθελα να τα πουμε λιγο εκτενέστερα σχετικά με την Τζανάτου. Εμένα βγήκαν οι πρώτες εξετάσεις και δεν ήταν τόσο καλές. Σχετικά με τα ΝΚ η απάντησή της δε με ικανοποίησε.

Όταν θα πας για δεύτερη φορά αφού κάνεις τις εξετάσεις στείλε μου, αν θες, σε παρακαλώ πμ με τη γνώμη της. Επίσης σε περίπτωση που χρειάζεσαι θεραπεία θα ήθελα να μου πεις τι σκέφτεται να ακολουθηθεί; Προς το παρόν δε σου λέω κάτι για να μη σε επηρεάσω στη σκέψη και τη γνώμη.

Δηλαδή esys εσένα σου πρότεινε να κάνεις τη θεραπεία για τα ΝΚ; Ο αριθμός των ΝΚ ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων;;;

Εγω έχω τώρα ραντεβού σε δύό εβδομάδες. Τις εξετάσεις δεν τις έχω κάνει όλες και σήμερα που πήγα στο γραφείο της Τζανάτου για να πάω κάτι ιστολογικές που μου ζήτητσε μου είπαν ότι τα ΝΚ δεν έχουν βγει ακόμα ή ότι δεν τα έχει δει η ίδια, κάτι τέτοιο. Τώρα όσον αφορά τη θεραπέια έχω κάνει κάποιες σκέψεις από τώρα με τον άντρα μου. Βασικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με τις απαντήσεις όλων των εξετ΄σεων να πάω και σε άλλο παθολογοανατόμο να πάρω άλλη μια γνώμη. Επίσησ έλεγα να μην κάνω θεραπεία αμέσωσ(αν μου πει βέβαια) αλλά να κάναμε άλλη μια προσπάθειια μόνοι μας με τις συμβουλές του νέου μου γιατρού. Όλα αυτα που σου λέω βέβαια είναι σκέψεις δικές μας. Θα δώσω μεγάλο βάρος σε αυ΄τ α που θα μου πει και ο γιατρός μου. Πάντως θα με ενδιέφερε η γνώμη σου για τη γιατρό και τι σκέφτεσαι να κάνεις. Αν μπορέσεις στείλε μου πμ.

Και οι γονείς μου και εγώ, παρότι και οι τρεις είμαστε αδύνατοι, έχουμε χοληστερίνη. Συν το ότι εγώ είμαι και καπνίστρια, γι' αυτό μου είπε μεσογειακή διατροφή.

Στο οικογενειακό μου ιστορικό δεν υπάρχουν περιστατικά αγγειακής νόσου και παρεμφερή.

Κι εγω αγαπητη ιολη ειμαι ομοζυγωτης στο γονιδιο PAI-1 και ετεροζυγωτης στο γονιδιο της γλυκοπρωτεινης Ιa.

Μετα την 2η αποβολη αποβολη μου ο γυναικολογος μου, μου συνεστησε φολικο οξυ και πολυ μικρη δοση αντιπηκτικων ενεσεων κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης και παλι το εμβρυο παλινδρονησε.

Μετα την 3η αποβολη αποφασισα να απευθυνθω σε μια αιματολογο που ασχολειται με εγκυμοσυνες και μου ειπε οτι η δοση των αντιπηκτικων ηταν πολυ μικρη και δεν καλυπτε τα κιλα μου, γιαυτο προφανως δεν εξελιχθηκε η εγκυμοσυνη. Εσενα ποιος αποφασισε να μην παρεις αντιπηκτικη αγωγη? ο γυναικολογος σου? Εμενα παντως δεν ηθελε να παω σε αιματολογο και ενδοκρινολογο και το αποτελεσμα ειναι να μετραω μια ακομη αποβολη που την χρεωνω εξολοκληρου στους λαθος χειρισμους του!

christy28, πήγα σε δυο αιματολόγους και μου είπαν ότι δε χρειάζομαι αντιπηκτική αγωγή. Ο γυναικολόγος μου με έστειλε σε αιματολόγο, γιατί θεωρούσε ότι έχω ήπια θρομβοφιλία και μάλλον θα χρειαστώ αντιπηκτική αγωγή. Τελικά και οι δύο αιματολόγοι, όχι μόνο θεώρησαν ότι δε χρειάζομαι αντιπηκτική αγωγή, αλλά επιπλέον μου βρήκαν και κάτι παράγοντες αιμορροφιλίας οριακούς. Η μία αιματολόγος με παρέπεμψε στο Ιπποκράτειο, στο τμήμα αιμορροφιλίας, στο οποίο δεν έχω πάει ακόμη, γιατί βαριέμαι. Ο άλλος αιματολόγος μου πήρε αίμα ο ίδιος και μου έκανε κάτι εξετάσεις και αποφάνθηκε ότι ούτε με τους δείκτες αιμορροφιλίας έχω πρόβλημα.

Εσύ, christy28, σε ποια αιματολόγο πήγες? Έχεις και σε άλλους παράγοντες μετάλλαξη ή μόνο σ' αυτούς που μας έγραψες? Αν δεν θέλεις να γράψεις το όνομα της αιματολόγου δημόσια, μπορείς να μου το στείλεις σε π.μ.? Γιατί μου έχει κολλήσει και θέλω να πάω και σε άλλον αιματολόγο για μια τρίτη άποψη.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε.... Έκανα τις εξετάσεις στη Βιοιατρική αλλά επειδή κάποιες ήταν ακριβές και δεν τις θεώρησε ο ελεγκτής θα τις κάνω σε δημοσιο. Αυτές που δεν θεώρησε είναι οι μοριακές. Ξέρετε πού μπορώ να τις κάνω; Στο Έλενα θα μπορώ;;; Επίσησ ξέρετε αν θα πληρώσω με βιβλιάριο δημοσίου;;;

Βρε κορίτσια μπορεί δηλ κάποια εχω έχει γεννησει και δεν ειχε παρουσιαστεί θέμα με θρομβοφιλία ,να της παρουσιαστεί μετά??????

εγω το μόνο πρόβλημα που είχα στην κορη μου ήταν οτι εκανα πολλους εμετους σε σημειο λιποθυμίας...

υπερεμεση κυηση δηλ........

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Κι ομως, κανενας στην οικογενεια δεν ειχε τιποτα απ ολα αυτα(εκτος απο μια γιαγια που επαθε εγκεφαλικο ,αλλα ουτε και αυτο ειναι ενδεικτικο ,γιατι και οι 3 αιματολογοι που πηγα σταθηκαν στο εαν παρουσιασαν κατι απο αυτα οι γονεις,τα αδερφια ή οι θειοι και οχι η πριν απο αυτους γενια).

Η θρομβοφιλια δειχνει μια γονιδιακη κατασταση -οχι μια πραγματικη.

Δηλαδη,θεωρητικα μπορει καποιος να εχει θρομβοφιλια ,αλλα να μην του παρουσιαστει ποτε στη ζωη του.

Σε καταστασεις οπως υπέρβαρο, κύηση, λήψη ορμονών, κάπνισμα , ακινησία ΜΠΟΡΕΙ να εκδηλωθει καποιο περιστατικο θρομβοεμβολικής νόσου γι αυτο χρειαζεται η αντιπηκτικη αγωγη καποιες φορες.Υπαρχουν γυναικες με παιδια που ανακαλυπτουν εκ των υστερων την θρομβοφιλια.

Η σκεψη οτι δεν ελαμβανα την σωστη αντιπηκτικη αγωγη ειναι το μοναδικο πραγμα που μου δινει ελπιδα και κουραγιο να ξαναπροσπαθησω. Μπορει να εχεις δικιο αλλα εχω κανει ολα τα υπολοιπα και συνεχιζω να αποβαλω! Θελω τοσο πολυ να πιστευω οτι η σωστη δοση της αντιπηκτικης αγωγης θα δωσει λυση στο προβλημα μου.....

sq3Zp2.png

34 μερες και η περίοδος άφαντη....ειμαι πρησμένη μέχρι εκει που δεν μου κανουν τα ρούχα μου....γκρρ!!

το περιμένω πως και πως για να κάνω τις καλλιέργειες....

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Mόλις μίλησα με τον γιατρό μου και θα πάω το βραδάκι να με δει...μου είπε οτι επρεπε να εχω αδιαθετήσει κανονικά....αντε να δούμε!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...