Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. ΕΝΝΟΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ

Ναι δίκιο έχεις λάθος το κατάλαβα. Συγνώμη για την παρανόηση. Εύχομαι όλα τα όνειρα σου και κυρίως αυτό να σου βγουν αληθινά και μάλιστα γρήγορα. Σ' ευχαριστώ για τις δικές σου ευχές και μακάρι να μην τον ξανανοιώσει καμιά γυναίκα αυτο! Εγώ την Πέμπτη θα πάω στη γιατρό μου να δω αν θα μου δώσει άδεια. Μακάρι γιατί δεν ξέρω πόση υπομονή έχω ακόμη. Εσύ ξέρεις πότε μπορείς να ξεκινήσεις πάλι; (Ελπίζω να μην μπαίνω σε πολύ προσωπικά δεδομένα)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λευκή και patousitsas, εμένα η περίοδος μετά την απόξεση του Αυγούστου μου ήρθε Οκτώβρη! Μετά από 53 ολόκληρες μέρες κα αφού είχα πια απελπιστεί. Ευτυχώς όλα καλά. Ελπίζω να μην σας καθυστερήσει πολύ γιατί πραγματικά είναι σπάσιμο νεύρων μετά κ από όλα αυτά που περάσαμε...Με το καλό λοιπόν οι νέες προσπάθειες!!:-)

Σ' ευχαριστούμε Αργυρώ!!! Εμένα δεν μου ήρθε ακόμη αλλά την Πέμπτη θα πάω στη γιατρό να δω τι γίνεται γιατί κι εγώ Αύγουστο έκανα την απόξεση.

Ευχή για όλες να φουσκώσουλε γρήγορα!!!

Ναι δίκιο έχεις λάθος το κατάλαβα. Συγνώμη για την παρανόηση. Εύχομαι όλα τα όνειρα σου και κυρίως αυτό να σου βγουν αληθινά και μάλιστα γρήγορα. Σ' ευχαριστώ για τις δικές σου ευχές και μακάρι να μην τον ξανανοιώσει καμιά γυναίκα αυτο! Εγώ την Πέμπτη θα πάω στη γιατρό μου να δω αν θα μου δώσει άδεια. Μακάρι γιατί δεν ξέρω πόση υπομονή έχω ακόμη. Εσύ ξέρεις πότε μπορείς να ξεκινήσεις πάλι; (Ελπίζω να μην μπαίνω σε πολύ προσωπικά δεδομένα)

ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΗΡΘΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΣΗ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΠΑΛΙ.ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΙΝΩ.ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΕΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΣΟΥ.

Αυτό είναι γεγονός, αφού μείναμε μια φορά έγκυες λένε ότι είναι πλέον πιο εύκολο να επαναληφθεί. Προχώρησε καμία σας σε εξετάσεις; Η ιστολογική σας τι έδειξε; Ρε κορίτσια λέτε ότι σας έδωσαν το πρασινο φως να προχωρήσετε μετά την περίοδο εμένα γιατί μου είπε μετά το νέο έτος;

ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΗΡΘΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΣΗ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΠΑΛΙ.ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΙΝΩ.ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΕΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΣΟΥ.

Χαίρομαι πολύ για σένα και εύχομαι οι προσπάθειές σου να πιάσουν πιο γρήγορα από τα Χριστούγεννα τόπο. Κι εμένα μου είπε ότι θα είναι πιο εύκολο αφού έπιασα ήδη μία φορά. Θα σου πω νέα μου την Πέμπτη. Εχω κι εγώ στόχο ως τα Χριστούγεννα να μάθω και πάλι το ευχάριστω νέο!!! Θα τα ξαναπούμε!

Διαφημίσεις

Αυτό είναι γεγονός, αφού μείναμε μια φορά έγκυες λένε ότι είναι πλέον πιο εύκολο να επαναληφθεί. Προχώρησε καμία σας σε εξετάσεις; Η ιστολογική σας τι έδειξε; Ρε κορίτσια λέτε ότι σας έδωσαν το πρασινο φως να προχωρήσετε μετά την περίοδο εμένα γιατί μου είπε μετά το νέο έτος;

Εγώ τα αποτελέσματα της ιστολογικής δεν τα πηρα ακόμα. Θα τα μάθω (θέλω να πιστεύω) την Πέμπτη. Τώρα γιατί σου είπε μετά το νέο έτος τι να σου πω, συζήτησέ το καλύτερα μαζί του/της. Πες του και γιατί ρωτάς. Μόνο αυτός μπορεί να σε κατατοπίσει σε αυτό . Σου εύχομαι όμως πως ακόμη κι έτσι να είναι να το αποκτησεις αμέσως μόλις ξεκινήσεις τς προσπάθειες!

Εγώ τα αποτελέσματα της ιστολογικής δεν τα πηρα ακόμα. Θα τα μάθω (θέλω να πιστεύω) την Πέμπτη. Τώρα γιατί σου είπε μετά το νέο έτος τι να σου πω, συζήτησέ το καλύτερα μαζί του/της. Πες του και γιατί ρωτάς. Μόνο αυτός μπορεί να σε κατατοπίσει σε αυτό . Σου εύχομαι όμως πως ακόμη κι έτσι να είναι να το αποκτησεις αμέσως μόλις ξεκινήσεις τς προσπάθειες!

Η γυναικολόγος μου είπε ότι πρέπει να αφήσουμε δύο κύκλους τουλάχιστον διότι δεν είναι έτοιμο το ενδομήτριο να δεχθεί εμφύτευση και υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες για αποβολή. Η προσπάθεια θα γίνει ξανά με εξωσωματική και ελπίζω να πάει καλά. Το ίδιο εύχομαι για όλες τις κοπέλες που προσπαθούμε και πολύ περισσότερο σε αυτές που έχουμε λιγότερο ή περισσότερο η καθεμία μας ταλαιπωρηθεί από τη διαδικασία.

Εμένα μου ήρθε η πρώτη περίοδος 25 μέρες μετά την απόξηση και περίμενα να μου έρθει η 2η στις 10 Οκτωβρίου αλλά τίποτα ακόμη! Μήπως έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε καμμιά από εσάς?? Εν τω μεταξύ προσέχαμε όλο αυτό το διάστημα γιατί μου είπε ο γιατρός μου να μην διακινδινεύσουμε μέχρι να κάνω ξανά τις εξετάσεις.

Κοριτσια καλησπερα εμενα εχει να μου ερθει περιοδος 44 μερες μετα την αποξεση. Περιμενω να δω τι θα μου πει ο γιατρος.Δεν ξερω τι να κανω κοντευω να τρελλαθω,εχω πονους χαμηλα στην κοιλια με ποναει η μεση μου αλλα αυτη δεν λεει να εμφανισθει.Μου εχει σπασει τα νευρα.................

:-)

γεια σας ειναι η πρωτη φορα που γραφω και πηρα το θαρος γιατι μωλης σημερα εκανα κ γω αποξεση ..η ψυχολογια μου ειναι χαλια..νιωθω πως εγω φταιω γιαυτο που εγινε..και με ποναει πολυ που τελικα δεν θα κρατησω στην αγκαλια μου αυτον τον μικρο αγγελο που τελικα διακοπηκε η ζωη του στισ 8 εβδομαδεσ..εχω ηδη εναν μικρο αγγελο τον γιο μου αλλα ο πονοσ ειναι μεγαλοσ γιαυτον τον χαμο..διαβασα κ τα δικα σας μυνιματα κοριτσια κ προσπαθω να παρηγοριθω..ελπιζω να προσπαθησω να το ξεπερασω τελικα αν και δε νομιζω πωσ γινεται αυτο τελικα!

Διαφημίσεις

γεια σας ειναι η πρωτη φορα που γραφω και πηρα το θαρος γιατι μωλης σημερα εκανα κ γω αποξεση ..η ψυχολογια μου ειναι χαλια..νιωθω πως εγω φταιω γιαυτο που εγινε..και με ποναει πολυ που τελικα δεν θα κρατησω στην αγκαλια μου αυτον τον μικρο αγγελο που τελικα διακοπηκε η ζωη του στισ 8 εβδομαδεσ..εχω ηδη εναν μικρο αγγελο τον γιο μου αλλα ο πονοσ ειναι μεγαλοσ γιαυτον τον χαμο..διαβασα κ τα δικα σας μυνιματα κοριτσια κ προσπαθω να παρηγοριθω..ελπιζω να προσπαθησω να το ξεπερασω τελικα αν και δε νομιζω πωσ γινεται αυτο τελικα!

Ελένη, καταρχήν δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορείς τον εαυτό σου για ότι έγινε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παλίνδρομων κυήσεων οφείλεται σε απόφαση της φύσης όπως λένε οι γιατροί τουλάχιστον να διακόψει κάτι που δεν ήταν ''φυσιολογικό''. Οπότε πρέπει να σταματήσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου γιατί μόνο κακό θα σου κάνει και στην ψυχολογία και στη σύλληψη του επόμενου μωρού σου. Γιατί να είσαι σίγουρη ότι θα υπάρξει επόμενο. Δεν σου λέω ότι θα περάσει γιατί δεν θα περάσει εύκολα ή δεν ξέρω αν θα περάσει γενικά. Ξέρω όμως ότι θα προχωρήσεις όπως πρέπει να κάνουμε όλες μας και θα αποκτήσεις έναν αλλο άγγελο σαν κι αυτόν που ήδη έχεις. Χαμογέλα στη ζωή θα την κάνεις να ανησυχήσει!!! Θα την ξεγελάσεις και θα δει ότι δεν σε νίκησε :-P

Ελένη 5 καλησπέρα. Καταλαβαίνω την ψυχολογική σου κατάσταση και τον πόνο που νιώθεις μέσα σου. Δεν φταις εσύ καλή μου γι'αυτό που συνέβη διότι ακόμη και χρωμοσωμική ανωμαλία να μη δείξει η ιστολογική σου (που συνήθως σε κάτι τέτοιο παραπέμεπει) θα είναι κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν μπορούσες να προβλέψεις εσύ από μόνη σου. Δεν είμαστε γιατροί αλλά ακόμη και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν όλη τη γκάμα των εξετάσεων που θα μπορούσαν να γίνουν (διότι εγώ το ρώτησα αυτό) καθόσον είναι τόσες πολλές και τόσο δαπανηρές. Είναι, όπως μου είπαν εμένα, σα να πάω στον παθολόγο και παρόλο που οι γενικές εξετάσεις αίματος δείξουν καλές να αρχίσει να μου γράφει εξετάσεις από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο. Αν δεν έχεις σύμπτωμα εξετάσεις δεν γίνονται. Έτσι ηρέμισε. Δεν φταίς εσύ. Άσε τον καιρό να περάσει για να απαλύνει λίγο τον πόνο σου και αφού βγουν τα αποτελέσματα της ιστολογικής συμβουλέψου το γιατρό σου για το πότε μπορείς να ξεκινήσεις νέες προσπάθειες για να κάνεις δώρο ένα αδελφάκι στο γιο σου

Εμένα μου ήρθε η πρώτη περίοδος 25 μέρες μετά την απόξηση και περίμενα να μου έρθει η 2η στις 10 Οκτωβρίου αλλά τίποτα ακόμη! Μήπως έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε καμμιά από εσάς?? Εν τω μεταξύ προσέχαμε όλο αυτό το διάστημα γιατί μου είπε ο γιατρός μου να μην διακινδινεύσουμε μέχρι να κάνω ξανά τις εξετάσεις.

Καλημέρα κορίτσια, τελικά αδιαθέτησα σήμερα το πρωί:)

Μεθαύριο πάω ξανά για εξετάσεις και είναι κι ένα σωρό! Θα μας στοιχήσει ο κούκος αηδόνι αλλά ελπίζω να βρούμε κάτι αυτή την φορά ώστε όταν ξαναμείνω έγκυος να πάρουμε τα σωστά μέτρα.

Ξέρετε πόσες μέρες κάνουν να βγουν τ' αποτελέσματα της θρομβοφιλίας?

Καλημέρα!!

Maro έχω κάνει κι εγώ εξετάσεις για θρομβοφιλία. Τα αποτελέσματα βγήκαν σε 10 περίπου μέρες. Τις έκανα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο το οποίο μου είχε συστήσει ο γυναικολόγος μου. Τώρα έχω ραντεβού με αιματολόγο να δούμε τι αγωγή θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε σε επόμενη εγκυμοσύνη που ελπίζω να έρθει σύντομα! Καλή επιτυχία!

kWrwp3.png

Καλημέρα κορίτσια. Σήμερα μίλησα με τη γιατρό και ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι έπρεπε να μου έχει έρθει περίοδος. Έκανα απόξεση στις 27 Αυγούστου και ακόμη τίποτα. Την Πέμπτη θα πάω να με δει κιόλας, αλλά μπορείτε να μου πείτε τι έγινε με σας;:confused::-(

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια,εχω που μιλησα εχθες με τον γιατρο μου,μου ειπε να μην ανυσηχω και οτι η περιοδος θα μου ερθει.Αν δεν ερθει μεχρι το Σαββατο να τον παρω ενα τηλεφωνο και θα το κανονισουμε.Ετσι μου ειπε.Μηπως θα μου δωσει κανενα χαπι

;Γνωριζει καμια κοπελα τιποτα;

:-)

μαρια μου γεια σου δεν εχουμε ξαναμιλησει νομιζω αλλα ειχα κ εγω μια παρομοια εμπειρια 4 αυγουστου κ αδιαθετησα μετα απο 38 μερες οταν πηρα τον γιατρο τηλ πριν αδιαθετησω ζητησε να με δει κ πηγαμε ρωτησε αν εχω κανει ελευθερα(μου ειχε πει να περιμενω 3 μηνες)του ειπα με προφυλαξη κ μου ειπε ακομα κ με προφυλαξη τυχαινει να μεινει εγκυος μια γυναικα σπανια αλλα γινεται μου ειπε να περιμενω λιγο ακομα να κανω 1 χοριακη κ αν βγει αρνητικη να παρω τα ντουφαστον,ε!!!την αλλη μερα κιολας αδιαθετησα μαλλον το αγχος μου ηταν οτι μπορει να μην εχω καθαρισει καλα

Καλημέρα!!

Maro έχω κάνει κι εγώ εξετάσεις για θρομβοφιλία. Τα αποτελέσματα βγήκαν σε 10 περίπου μέρες. Τις έκανα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο το οποίο μου είχε συστήσει ο γυναικολόγος μου. Τώρα έχω ραντεβού με αιματολόγο να δούμε τι αγωγή θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε σε επόμενη εγκυμοσύνη που ελπίζω να έρθει σύντομα! Καλή επιτυχία!

Σ'ευχαριστώ patousitsas. Δηλ. εσένα βγήκαν θετικά? Σου εύχομαι να μείνεις έγκυος σύντομα κι όλα να πάνε καλά! :P

Σ'ευχαριστώ patousitsas. Δηλ. εσένα βγήκαν θετικά? Σου εύχομαι να μείνεις έγκυος σύντομα κι όλα να πάνε καλά! :P

Καλημέρα!!! Είμαι θετική (ετερόζυγος φορέας) στο γονίδιο MTFHR που αποτελεί προδιαθεσιακό παράγοντα θρομβοφιλίας. Απ'οτι μου είπε ο γυναικολόγος μου (όπως σου είπα δεν έχω δει ακόμη αιματολόγο) έχω γεννηθεί με τη συγκεκριμένη "πάθηση" και το γεγονός ότι είμαι ετερόζυγος φορέας σημαίνει ότι είναι ήπιας μορφής. Σε επόμενη εγκυμοσύνη θα πρέπει να ακολουθήσω αγωγή με ενέσεις.

Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου!! Καλά αποτέλεσματα να έχεις.

kWrwp3.png

Καλησπερα κοριτσια,εχω που μιλησα εχθες με τον γιατρο μου,μου ειπε να μην ανυσηχω και οτι η περιοδος θα μου ερθει.Αν δεν ερθει μεχρι το Σαββατο να τον παρω ενα τηλεφωνο και θα το κανονισουμε.Ετσι μου ειπε.Μηπως θα μου δωσει κανενα χαπι

;Γνωριζει καμια κοπελα τιποτα;

Καλησπέρα Μαρία!

Στην πρώτη παλινδρόμηση αδιαθέτησα μόνη μου (χωρίς συμπτώματα) στις 31-32 ημέρες. Στην δεύτερη παλινδρόμηση (χόμπι το έκανα) επειδή δεν είχα αδιαθετήσει μετά από 40-41 ημέρες μου είπε ο γιατρός μου και πήρα Duphaston για 5 ημέρες (1 το πρωί και 1 το βράδυ) και 4 ημέρες αφού σταμάτησα την αγωγή αδιαθέτησα...

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Καλησπέρα,

πήγα τελικά στο γιατρό μετά την απόξεση για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Το πρόβλημα ανιχνεύθηκε στον πλακούντα. Αφού μου πήρε το ιστορικό μου έδωσε ένα κατεβατό εξετάσεων. Όταν έμαθα παιδιά το κόστος κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό 1998 ?υρώ!!!! και άφησα και μια έξω διότι θα πρέπει να την κάνω κατόπιν ειδικής δίαιτας που πρέπει να ακολουθήσω επί τριήμερο. Πριν την παλίνδρομη τα είχα βάλει με θεούς και δαίμονες που δεν είχα κάνει όλες τις δυνατές εξετάσεις. Μετά μου εξήγησαν ότι δεν γίνονται όλες οι εξετάσεις χωρίς να υπάρχουν δείγματα προβλήματος διότι είναι δαπανηρές. Το δέχθηκα ως ιδέα αλλά δεν το κατανόησα απόλυτα. Ε, μπορώ να σας πω ότι σήμερα που με έτσουξε το κατάλαβα και δεν έχω καμία απορία επί του θέματος. Τέλος πάντων πέρα από την πλάκα, αν είναι να έχω μια καλή μελλοντική εγκυμοσυνη θα πληρώσω το κόστος, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Καλημέρα!!! Είμαι θετική (ετερόζυγος φορέας) στο γονίδιο MTFHR που αποτελεί προδιαθεσιακό παράγοντα θρομβοφιλίας. Απ'οτι μου είπε ο γυναικολόγος μου (όπως σου είπα δεν έχω δει ακόμη αιματολόγο) έχω γεννηθεί με τη συγκεκριμένη "πάθηση" και το γεγονός ότι είμαι ετερόζυγος φορέας σημαίνει ότι είναι ήπιας μορφής. Σε επόμενη εγκυμοσύνη θα πρέπει να ακολουθήσω αγωγή με ενέσεις.

Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου!! Καλά αποτέλεσματα να έχεις.

patousitsas, κι εγώ είμαι ετερόζυγη στο MTFHR. Ο γυναικολόγος μου (ο οποίος δεν είναι αιματολόγος) μου είπε οτι πρέπει να πάω σε αιματολόγο κι ότι μάλλον θα χρειαστώ ηπαρίνη σε εγκυμοσύνη.

Πήγα σε δύο αιματολόγους (σε δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιώτη) και μου είπαν και οι δύο ότι η ετεροζυγία στο MTFHR δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη κι ότι δε θα χρειαστώ ηπαρίνη στην εγκυμοσύνη.

Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς και αιματολόγο, γιατί οι γυναικολόγοι δεν ξέρουν.

5f27b8bd0c.png

Δυστυχώς, οδεύω προς τη 2η παλλίνδρομη.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Την προηγούμενη Παρασκευή έκανα ένα τεστ και βγήκε θετικό.

Δεν τολμούσα ούτε να χαρώ. Το είπα μόνο σε πολύ δικούς μου ανθρώπους. Τα συναισθήματα ανάμικτα. Χαρμολύπη. Ο φόβος μου είχε μαγκώσει την ψυχή.

Τη Δευτέρα το πρωί έκανα β' χοριακή. Βγήκε 300 μονάδες και αναθάρρησα. "Λες να πάνε όλα καλά?" σκέφτηκα.

Την Τετάρτη το πρωί έκανα πάλι β' χοριακή. Δυστυχώς δεν διπλασιάστηκε. Η τιμή ήταν 445 μονάδες.

Ο γιατρός μου δεν είναι αισιόδοξος, απλώς άφησε ένα ενδεχόμενο να έχει γίνει λάθος στην μέτρηση. Μου συνέστησε να κάνω άλλη μία αύριο το πρωί και πιστεύει πως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Τις τελευταίες μέρες είχα επιδοθεί σ' έναν αγώνα δρόμου να κάνω ό,τι μπορώ από θέμα εξετάσεων. Πήγα σε αιματολόγο ιδιώτη για το θέμα της θρομβοφιλίας, γιατί η πρώτη αιματολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο μου είχε πει ότι δεν έχω θρομβοφιλία. Και ο δεύτερος αιματολόγος συμφώνησε ότι δεν έχω θρομβοφιλία και μου είπε να ξαναπάω, για να μου πάρει αίμα και να δουμε κάποιους δείκτες αιμορροφιλίας που έχω οριακούς (πράγμα το οποίο μου είχε επισημάνει και η άλλη αιματολόγος, απλώς εγώ το ειχα παρατήσει).

Πήγα σε ενδοκρινολόγο κι έδωσα επι τόπου αίμα για τον έλεγχο του θυρεοειδούς. Όλες οι εξετάσεις βγαίνουν αύριο.

Προσπάθησα από την πλευρά μου να προλάβω τα πάντα και δεν άφησα τίποτε στην τύχη.

Όμως η τύχη δεν με πάει.

Πέρασα μια εφιαλτική νύχτα. Ξύπνησα κάθιδρη στις 3.30 το πρωί. Ειχα δει στον ύπνο μου μια παλιά μου συμμαθήτρια που μου έλεγε "ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ". Κι όταν τη ρώτησα γιατί φταίω εγώ μου είπε "ΦΤΑΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ, ΑΝΙΚΑΝΗ!".

Από εκείνη την ώρα άρχισα να κλαίω, σηκώθηκα, πήγα στην κουζίνα, έκανα ένα τσιγάρο και μετά ξαναγύρισα στο κρεβάτι και ο ύπνος με ξαναπήρε κατά τις 6.30 και ξαναξύπνησα στις 7.15 να πάω στη δουλειά.

Αύριο το πρωί θα κάνω την τελευταία χοριακή, μετά θα πάω στον ενδοκρινολόγο για τα αποτελέσματα και μετά στη δουλειά. Το βράδυ θα πάω να πάρω τη χοριακή, από κει θα πάω στον αιματολόγο για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανα και μετά στον γυναικολόγο, για να δούμε πως θα προχωρήσουμε πιο κάτω.

Αυτα τα νέα μου.

Ήλπιζα να πάνε όλα καλά, για να ανακοινώσω την εγκυμοσύνη μου και να δώσω κουράγιο σε όλα τα κορίτσια, ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά τελικά τα πράγματα ήρθαν αλλιώς και δυστυχώς, πριν να σας ανακοινώσω την εγκυμοσύνη, σας ανακοινώνω την οσωνούπω παλλινδρόμησή της.

5f27b8bd0c.png

μην προδικαζεις τιποτα προτου γινει..σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου ολα να πανε καλα..προσπαθησε οσο μπορεις να εισαι ηρεμη και ξεκουραστη ..

ελπιζω ολα να πανε κατ'ευχην !

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...