Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

robenula έγραψε:

"λυπαμαι πολυ το εχω περασει ηταν το πρωτο και μετα δεν μπορω να μεινω εγκυος.να σου ζησει το μωρακι σου και να του κανεις αδερφακι.αν θες μου λες που εκανες την εξωσωματικη σε φυσικο κυκλο? "

robenula την εξωσωματική σε φυσικό κύκλο την έκανα σε ένα κέντρο που λέγεται medim@ll, (δεν ξέρω κ αν επιτρέπεται να το γράψω), γιατί εκεί εργάζεται ο γυναικολόγος μου. Σ'αυτόν έκανα κ την επιτυχημένη προσπάθεια το 2006, οπότε με όποιο κέντρο κ να συνεργαζόταν εκεί θα πήγαινα.. Νομίζω όμως πως παντού γίνεται φυσικός, αν το ζητήσεις γιατί να στο αρνηθούν; Βέβαια εγώ μετά την παλλίνδρομη δε θα το ρισκάρω ξανά με φυσικό, γιατί το έμβρυο είναι 1 κ οι πιθανότητες λίγες. Θα δοκιμάσω με φαρμακάκια κ ο Θεός βοηθός..

age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ, μακάρι esys μου, εύχομαι κι εγώ με το καλό όλες οι κοπέλες να γίνουν μανούλες και να κρατήσουν τα μωράκια τους σύντομα στην αγκαλιά τους.

Η ξαδέλφη μου είναι ήδη στο γιατρό κι έχω μεγάλη αγωνία.

Εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα? Προσπαθείς?

καλημέρα, οχι δεν μπορώ ακόμη. Πριν μια βδομάδα έκανα την απόξεση επομένως είναι ακόμη νωρίς. Θα πρέπει μάλλον τώρα να αρχίσουμε το ψάξιμο να δουμε τι έγινε, αν υπάρχει αιτία που έγινε η παλλινδρόμιση κλπ. Δηλαδή όπως το καταλαβαίνω εξετασεις-εξετάσεις και παλι εξετάσεις. Τουλάχιστον να βγει κάτι να ξέρουμε τι μας γίνεται, καλό θα είναι. Εσύ έκανες εξετάσεις, έμαθες κατι; κάνεις προσπάθειες;

καλημέρα, οχι δεν μπορώ ακόμη. Πριν μια βδομάδα έκανα την απόξεση επομένως είναι ακόμη νωρίς. Θα πρέπει μάλλον τώρα να αρχίσουμε το ψάξιμο να δουμε τι έγινε, αν υπάρχει αιτία που έγινε η παλλινδρόμιση κλπ. Δηλαδή όπως το καταλαβαίνω εξετασεις-εξετάσεις και παλι εξετάσεις. Τουλάχιστον να βγει κάτι να ξέρουμε τι μας γίνεται, καλό θα είναι. Εσύ έκανες εξετάσεις, έμαθες κατι; κάνεις προσπάθειες;

Είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα μου, ή μάλλον εγώ το βλέπω πολύπλοκο.

Η ιστολογική που έγινε στο υλικό της απόξεσης (γιατί η δική μου κύηση ήταν ανεμβρυική) έδειξε ότι πρόκειται περί μερικής μύλης κυήσεως, κατάσταση η οποία μπορεί να είναι κάτι απλό και μέχρι και κάτι επικίνδυνο για την υγεία. Κάπου έχω γράψει ένα υπόμνημα σχετικά με τη μύλη κύηση, θα το δεις.

Για 6 μήνες δεν έπρεπε να μείνω έγκυος. Αρχές Μάη κι ενώ είχε τελειώσει το εξάμηνο, πήγα στο γιατρό να με δει και μου έδωσε το ΟΚ να ξεκινήσω. Τον ρώτησα αν χρειάζεται να κάνω κάποια εξέταση και μου πρότεινε να κάνω έλεγχο θρομβοφιλίας. Και μάλιστα δεν ήθελε να κάνω καμία εξέταση αλλά του υπενθύμισα ότι είμαι ήδη 37 χρονών και δεν έχω πολλά περιθώρια για αποβολών και τότε μου πρότεινε τη θρομβοφιλία.

Ο έλεγχος θρομβοφιλίας έδειξε μια πολύ ήπια θρομβοφιλία, όμως η αιματολόγος που επισκέφτηκα μου είπε ότι όχι μόνο δεν έχω θρομβοφιλία αλλά αντίθετα έχω κάτι δείκτες αιμορροφιλίας στα όρια. Με επανεξέτασε σ' αυτούς τους δείκτες, οι οποίοι πάλι βγήκαν οριακοί και με παρέπεμψε στο τμήμα αιμορροφιλίας του Ιπποκρατείου.

Όμως δεν ξαναπήγα σε γιατρό και τα παράτησα όλα, γιατί βαρέθηκα να τρέχω.

Αν μείνω έγκυος, θα δω τι θα κάνω. Θα πάω και σε άλλο αιματολόγο για μια δεύτερη γνώμη.

Η αιματολόγος που επισκέφτηκα μου είπε ότι δεν έπρεπε να το ψάξω καθόλου, γιατί όποιος το ψάχνει κάτι βρίσκει και μετά τρέχει. Κατά τη γνώμη της τη θρομβοφιλία την ψάχνουν μόνο όταν υπάρχουν καθέξιν αποβολές.

Και μάλιστα μου είπε ότι η δική μου παλλινδρόμηση οφείλεται κατά 90% σε βαριά χρωμοσωματική ανωμαλία λόγω ηλικίας.

Τα έχω παρατήσει esys μου, δεν μπορώ άλλο.

Αν θέλει ο θεός να μείνω, ας μείνω.

Το μόνο που προσπαθώ (και κακώς κάνω αλλά δε γίνεται αλλιώς) είναι να προγραμματίζω τις επαφές μου, ώστε να μη χάνω τις γόνιμες και αυτό το μήνα για πρώτη φορά πήρα τεστ ωορρηξίας, το οποίο πράγματι με βοήθησε στον προσδιορισμό των γόνιμων ημερών, δεδομένου ότι είναι και λίγο άστατος ο κύκλος μου.

Εσένα σου έκανε ιστολογική ο γιατρός?

Σου είπε τι άλλες εξετάσεις πρέπει να κάνεις?

Ήταν η πρώτη σου παλλίνδρομη?

5f27b8bd0c.png

esys, τελικά η ξαδέλφη μου έκανε το β' επιπέδου και το μωρό είναι σε άριστη κατάσταση. Ο γιατρός της είπε ότι καλύτερο μωρό δεν θα μπορούσε να έχει.

Μακάρι, Θεέ μου, να πάνε όλα καλά για όλα τα κορίτσια του κόσμου.

5f27b8bd0c.png

bp-IOLH πρώτα απ'όλα να σου πω πόσο χαίρομαι για την ξαδέλφη σου και πράγματι να ευχηθούμε το ίδιο τόσο για εμάς όσο και για όλες τις κοπέλες που προσπαθούν ώστε να μη φτάνουν να ταλαιπωρούνται. Τώρα όσον αφορά στην περίπτωσή σου. Έχω ακούσει κι έχω διαβάσει κάποια πράγματα για τη μύλη κύηση, το καλό είναι ότι ήταν μερική. Η ολική μύλη κύηση είναι επικίνδυνη έχω διαβάσει. Διάβασα ότι στη μερική μύλη κύηση πρέπει να κάνεις συχνά έλεγχο β-χοριακής μέχρι να μηδενίσει. Τώρα το τι σημαίνει το 90% βαριά χρωμοσωματική ανωμαλία λόγω ηλικίας δεν το καταλαβαίνω. Βαριά χρωμοσματική ανωμαλία το χαρακτήρισαν εξαιτίας της μυλης κύησης ή κάτι άλλο. Έπειτα γιατί πρέπει να είναι λόγω ηλικίας. Ρώτησα τη γυναικολόγο μου το εξής: πως γίνεται ενώ μου είχαν βάλει στην εμβρυομεταφορά 2 άριστα έμβρυα και 1 καλής ποιότητας κατέληξα αρχικά να κρατήσω το 1 και αυτό στη συνέχεια παλλινδρόμησε. Ρώτησα να παίζει ρόλο η κατάτμιση του DNA του συντρόφου μου (η οποία είναι υψηλή). Μου είπε ότι τα χρωμοσωματικά ανώμαλα σπερματοζωάρια δεν γονιμοποιούν (τα εμφυτεύουν δηλαδή στο ωάριο αλλά δεν διαιρούνται). Τι επομένως κάνει τη χρωμοσωματική ανωμαλία στα έμβρυα αν δεν υπάρχει ήδη μέσα στο ωάριο ή το σπερματοζωάριο; και γιατί να παίζει ρόλο η ηλικία; Πόσες κοπέλες νεώτερες (κάτω των 30) διαβάζω στα forum ότι απέβαλαν, είχαν παλίνδρομη κύηση ή το έμβρυο κατά την αυχενική έδειξε πρόβλημα; Όλα αυτά χρωμοσωματικές ανωμαλίες δεν θεωρούνται; Μήπως το πρόβλημα βρίσκεται σε κάτι που ούτε κι η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει και μας αραδιάζουν μπαρούφες; Εδώ γυναίκες μεγαλύτερες και τα καταφέρνουν γιατί να κολήσουμε εμείς; Δεν ξέρω καλή μου καλύτερα κάποια πράγματα να τα ξεπερνάμε και να προχωράμε μπροστά, μη σκεφτόμαστε τίποτε άλλο και ας κάνουμε μια προσευχή παραπάνω για να εισακουστούμε. Αν είσαι από Αθήνα, επισκέψου στη Λυκόβρυση το Μοναστήρι της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλλάντου, άναψε ένα κεράκι, παρε το λαδάκι και την κορδέλα και φάε το μηλαράκι. Πολλοί άνθρωποι έχουν δει θαύματα.

Διαφημίσεις

bp-IOLH πρώτα απ'όλα να σου πω πόσο χαίρομαι για την ξαδέλφη σου και πράγματι να ευχηθούμε το ίδιο τόσο για εμάς όσο και για όλες τις κοπέλες που προσπαθούν ώστε να μη φτάνουν να ταλαιπωρούνται. Τώρα όσον αφορά στην περίπτωσή σου. Έχω ακούσει κι έχω διαβάσει κάποια πράγματα για τη μύλη κύηση, το καλό είναι ότι ήταν μερική. Η ολική μύλη κύηση είναι επικίνδυνη έχω διαβάσει. Διάβασα ότι στη μερική μύλη κύηση πρέπει να κάνεις συχνά έλεγχο β-χοριακής μέχρι να μηδενίσει. Τώρα το τι σημαίνει το 90% βαριά χρωμοσωματική ανωμαλία λόγω ηλικίας δεν το καταλαβαίνω. Βαριά χρωμοσματική ανωμαλία το χαρακτήρισαν εξαιτίας της μυλης κύησης ή κάτι άλλο. Έπειτα γιατί πρέπει να είναι λόγω ηλικίας. Ρώτησα τη γυναικολόγο μου το εξής: πως γίνεται ενώ μου είχαν βάλει στην εμβρυομεταφορά 2 άριστα έμβρυα και 1 καλής ποιότητας κατέληξα αρχικά να κρατήσω το 1 και αυτό στη συνέχεια παλλινδρόμησε. Ρώτησα να παίζει ρόλο η κατάτμιση του DNA του συντρόφου μου (η οποία είναι υψηλή). Μου είπε ότι τα χρωμοσωματικά ανώμαλα σπερματοζωάρια δεν γονιμοποιούν (τα εμφυτεύουν δηλαδή στο ωάριο αλλά δεν διαιρούνται). Τι επομένως κάνει τη χρωμοσωματική ανωμαλία στα έμβρυα αν δεν υπάρχει ήδη μέσα στο ωάριο ή το σπερματοζωάριο; και γιατί να παίζει ρόλο η ηλικία; Πόσες κοπέλες νεώτερες (κάτω των 30) διαβάζω στα forum ότι απέβαλαν, είχαν παλίνδρομη κύηση ή το έμβρυο κατά την αυχενική έδειξε πρόβλημα; Όλα αυτά χρωμοσωματικές ανωμαλίες δεν θεωρούνται; Μήπως το πρόβλημα βρίσκεται σε κάτι που ούτε κι η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει και μας αραδιάζουν μπαρούφες; Εδώ γυναίκες μεγαλύτερες και τα καταφέρνουν γιατί να κολήσουμε εμείς; Δεν ξέρω καλή μου καλύτερα κάποια πράγματα να τα ξεπερνάμε και να προχωράμε μπροστά, μη σκεφτόμαστε τίποτε άλλο και ας κάνουμε μια προσευχή παραπάνω για να εισακουστούμε. Αν είσαι από Αθήνα, επισκέψου στη Λυκόβρυση το Μοναστήρι της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλλάντου, άναψε ένα κεράκι, παρε το λαδάκι και την κορδέλα και φάε το μηλαράκι. Πολλοί άνθρωποι έχουν δει θαύματα.

κοριτσακι μου μεσα σε αυτους τους ανθρωπους που εχουν δει θαυματα ειμαι και εγω !!

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

νινέτα, είχα διαβάσει τότε για την αγωνία σου σχετικά με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και πραγματικά λυπήθηκα πολύ. Εύχομαι να σε βοηθήσει ο Θεός την επόμενη φορά να πάνε όλα καλά.

esys, είμαι 37 χρονών (πέρσι που έμεινα έγκυος ήμουν 36). Ουσιαστικά η μύλη κύηση προκύπτει από λανθασμένη διαίρεση (έτσι μου είπε ο γυναικολόγος μου). Δυστυχώς οι χρωμοσωματικές ανωμαλίες συμβαίνουν και σε μικρές ηλικίες. Όμως άνω των 35 οι πιθανότητες αυξάνονται.

Φυσικά και υπάρχουν άπειρες κοπέλες που κάνουν υγιή παιδιά σε ηλικία άνω των 35 και στον κύκλο μου γνωρίζω πάρα πολλές. Συμβαίνουν αυτά.

Η δική μου θεωρία είναι ότι ίσως με το πέρασμα των χρόνων τα ωάρια να εκφυλίζονται κατά κάποιο τρόπο. Μπορεί να λέω και βλακεία όμως. Δεν ξέρω.

Η παλλινδρόμηση πάντως δεν προκύπτει μόνο από χρωμοσωματική ανωμαλία αλλά και από άλλες αιτίες π.χ. καρδιακά προβλήματα.

Πιστεύω ότι με την πίστη και τη δύναμη του Θεού θα τα καταφέρουμε.

Υ.Σ. Τη Μονή Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντω σκέφτομαι να την επισκεφτώ, παρόλο που έχω κακή ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια. Ωστόσο τώρα είμαι μεγάλη, έχω κρίση και μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μείνει κολλημένη σε κάτι που έγινε 30 χρόνια πριν.

5f27b8bd0c.png

νινέτα, Υ.Σ. Τη Μονή Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντω σκέφτομαι να την επισκεφτώ, παρόλο που έχω κακή ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια. Ωστόσο τώρα είμαι μεγάλη, έχω κρίση και μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μείνει κολλημένη σε κάτι που έγινε 30 χρόνια πριν.

Δεν ξέρω αν πρέπει να σε ρωτήσω γιατί το λες αυτό παρόλα αυτά θα σε συμβούλευα να μη σκέφτεσαι εξωτερικά από την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλλάντου στοιχεία που θα μπορούσαν να σε επηρεάσουν αρνητικά. Εσύ πας εκεί μόνο και μόνο να προσευχηθείς, να ανάψεις ένα κεράκι, να φας το μηλαράκι και να πάρεις λαδάκι και τη ζώνη. Όλα τα άλλα άσε τα απ'έξω.

Δεν ξέρω αν πρέπει να σε ρωτήσω γιατί το λες αυτό παρόλα αυτά θα σε συμβούλευα να μη σκέφτεσαι εξωτερικά από την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλλάντου στοιχεία που θα μπορούσαν να σε επηρεάσουν αρνητικά. Εσύ πας εκεί μόνο και μόνο να προσευχηθείς, να ανάψεις ένα κεράκι, να φας το μηλαράκι και να πάρεις λαδάκι και τη ζώνη. Όλα τα άλλα άσε τα απ'έξω.

Αυτό θα κάνω esys μου.

Δεν έχω πρόβλημα να το πω αλλά, όταν ήμουν 5 χρονών, γυρνώντας από μια εκδρομή που είχαμε πάει με φίλους των γονιών μου και τα παιδιά τους, περάσαμε για προσκύνημα από τη Μονή.

Εγώ φορούσα ένα σορτσάκι και κοντομάνικο μπλουζάκι.

Ήμουν μονο 5 χρονών και δε με αφήνανε να μπω μέσα.

Τελικά, επειδή η μαμά μου δεν μπορούσε να μπει μόνη της, μου επέτρεψαν να μπω, με την προϋπόθεση ότι θα μου τύλιγαν γύρω από τη μέση μου ένα μάλλινο σάλι που είχε μια καλόγρια. Πράγματι, μου τύλιξαν το σάλι, έκανε ζέστη τρελή κι εγώ αισθανόμουν τόσο άσχημα.

Αυτή την εικόνα δεν μπορώ να την ξεχάσω. Δεν έκανα κανένα έγκλημα, παιδάκι ήμουν και θεωρώ ότι ήταν παρατραβηγμένο το να με υποχρεώσουν να ενδυθώ το σάλι, για να εισέλθω στο ναό.

Τέλος παντων, δεν είναι σωστό που το αναφέρω αλλά πραγματικά αυτό το γεγονός το θυμάμαι τόσο ζωντανά, σα να έγινε χθες.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

Αυτό θα κάνω esys μου.

Δεν έχω πρόβλημα να το πω αλλά, όταν ήμουν 5 χρονών, γυρνώντας από μια εκδρομή που είχαμε πάει με φίλους των γονιών μου και τα παιδιά τους, περάσαμε για προσκύνημα από τη Μονή.

Εγώ φορούσα ένα σορτσάκι και κοντομάνικο μπλουζάκι.

Ήμουν μονο 5 χρονών και δε με αφήνανε να μπω μέσα.

Τελικά, επειδή η μαμά μου δεν μπορούσε να μπει μόνη της, μου επέτρεψαν να μπω, με την προϋπόθεση ότι θα μου τύλιγαν γύρω από τη μέση μου ένα μάλλινο σάλι που είχε μια καλόγρια. Πράγματι, μου τύλιξαν το σάλι, έκανε ζέστη τρελή κι εγώ αισθανόμουν τόσο άσχημα.

Αυτή την εικόνα δεν μπορώ να την ξεχάσω. Δεν έκανα κανένα έγκλημα, παιδάκι ήμουν και θεωρώ ότι ήταν παρατραβηγμένο το να με υποχρεώσουν να ενδυθώ το σάλι, για να εισέλθω στο ναό.

Τέλος παντων, δεν είναι σωστό που το αναφέρω αλλά πραγματικά αυτό το γεγονός το θυμάμαι τόσο ζωντανά, σα να έγινε χθες.

Ίσως η θρησκεία έχει κάποιες υπερβολές, ίσως όμως και να είναι κάποιες απαράβατες αρχές. Σίγουρα ένα παιδάκι 5 χρονών είναι μωρό ακόμα αλλά δεν δικαιούνται ίσως να παραβούν τους κανονισμούς. Εσένα σαν παιδάκι σου έκανε αρνητική εντύπωση αλλά όπως το λες τότε δεν μπορούσες να καταλάβεις τι γινόταν και σου φαίνονταν όλα περίεργα. Αλλά σωστά σκέφτεσαι σήμερα ότι πρέπει να αφήσεις το περιστατικό αυτό έξω και να το ξεχάσεις. Πολλές φορές κάθομαι και σκέφτομαι κι εγώ γιατί να είναι τόσο υπερβολικοί όσοι ασχολούνται με τη θρησκεία. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αν δεν κρατούσαν τις αρχές και τις παραδόσεις ίσως όλα να είχαν ξεφτιληστεί (σίγουρα θα μου πεις ότι πολλά τα ξεφτίλησαν μόνοι τους αλλά μην μπαίνουμε σε αυτή τη λογική δεν οδηγεί πουθενά). Άλλωστε μην ξεχνάς ότι είναι Μονή Παλαιοημερολογητών που είναι 100 φορές πιο αυστηροί από την Ορθόδοξη θρησκεία που έχουμε γνωρίσει από την εκκλησία που πηγαινουμε εμείς. Κάποια πράγματα για αυτούς είναι μέσα στα διδάγματα περί σεβασμού της Εκκλησίας και της Μονής. Σκέψου ότι εμείς δεν πάμε εκεί να δούμε όσες ασκούν το Μοναχικό βίο και να κρινουμε τις πράξεις τους, εμείς πάμε εκεί να γαληνέψουμε, να προσευχηθούμε, να ανάψουμε ένα κερί, να πάρουμε την ευλογιμένη ζώνη και το λαδάκι, να φάμε το ιερό μηλαράκι. Αναγκαστικά θα προσαρμοστούμε στους κανόνες τους, μη χαλάμε τη διάθεσή μας με τα γιατί και τα πως. Διάβασα σε site στο ίντερνετ ότι πρέπει να παει κανείς με φούστα, χωρίς ντεκολτέ κλπ (όχι παντελόνι, όχι κοντή φούστα κλπ). Όταν θα πάμε εκεί να σκεφτόμαστε μόνο ότι πάμε για την Αγία τίποτε άλλο

ενας απο αυτους και εγω !

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Καλημέρα κι από το νεότερο μέλος του forum!!!Η αλήθεια είναι ότι με τόσες σελίδες που έχουν γραφτεί για το θέμα, έχω χάσει τη μπάλα και δεν ξέρω τι να πρωτοευχηθώ και σε ποια....Γι' αυτό λοιπόν, εύχομαι σε όλες τις κοπέλες ( και κοπέλια!!!) να αποκτήσουν πολύ πολύ γρήγορα μπεμπάκι!!!Εϊχα κι εγω μια παλίδρομη κύηση κι έκανα απόξεση το καλοκαίρι. Ο καρυότυπος έδειξε κοριτσάκι χωρίς χρωμοσωμική ανωμαλία, αλλά με μητρική επιμειξία, δηλάδη πιθανόν να μελετήθηκαν δικά μου κύτταρα. οπότε ναι....και με τη βούλα της επιστημης είμαι κορίτσι χωρις χρωμοσωμική ανωμαλια!!!'Εχει συμβεί σε καμια κάτι ανάλογο; Α!και κάτι άλλο..Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε για το πως ανοίγω καινούργιο θέμα συζήτησης;

Καλημέρα κι από το νεότερο μέλος του forum!!!Η αλήθεια είναι ότι με τόσες σελίδες που έχουν γραφτεί για το θέμα, έχω χάσει τη μπάλα και δεν ξέρω τι να πρωτοευχηθώ και σε ποια....Γι' αυτό λοιπόν, εύχομαι σε όλες τις κοπέλες ( και κοπέλια!!!) να αποκτήσουν πολύ πολύ γρήγορα μπεμπάκι!!!Εϊχα κι εγω μια παλίδρομη κύηση κι έκανα απόξεση το καλοκαίρι. Ο καρυότυπος έδειξε κοριτσάκι χωρίς χρωμοσωμική ανωμαλία, αλλά με μητρική επιμειξία, δηλάδη πιθανόν να μελετήθηκαν δικά μου κύτταρα. οπότε ναι....και με τη βούλα της επιστημης είμαι κορίτσι χωρις χρωμοσωμική ανωμαλια!!!'Εχει συμβεί σε καμια κάτι ανάλογο; Α!και κάτι άλλο..Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε για το πως ανοίγω καινούργιο θέμα συζήτησης;

Kαλημερα Στρουμφιτα και καλως ηρθες!:DΕυχαριστουμε και για τις ευχες και ανταποδιδουμε!:DΘα σε βοηθησω για το πώς ν ανοιξεις καινουριο θεμα και ελπιζω να σε κατατοπησω πληρως!Για την αλλη απορια σου εγω προσωπικα δεν μπορω να βοηθησω,αλλα αν κανεις λιγη υπομονη ολο και καποιο κοριτσακι θ απαντησει!Λοιπον,μπαινεις στην αρχικη σελιδα του φορουμ,δηλαδη εδω... http://parents.org.gr/forum/,κανεις αριστερο κλικ στο τοπικ που θελεις ν ανοιξεις καινουριο θεμα πχ "θελω να μεινω εγκυος" και σου εμφανιζεται αυτη η σελιδα http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=81 Στην αρχη της σελιδας και κατω απο την αριθμηση των σελιδων,γραφει εργαλια forums κανεις κλικ και επιλεγεις νεο θεμα!:DΚαλη σου μερα στρουμφιτα!

363122t20zgo6mme.gif you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'" 444387eg9c8e9djb.gif

Καλή σου ημέρα Γκρέτα.Ευχαριστω πολυ για την πληροφόρηση και την άμεση ανταπόκριση...By the way, μακάρι και ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργούσε τόσο άμεσα!!Μήπως να γίνουν μέλη του forum;

Διαφημίσεις

γεια σου στρουμφητα 4 αυγουστου ειχα την ιδια εμπηρια με σενα ο καρυοτοπος εδιξε κοριτσι χωρις χρωμμοσωμικες ανωμαλιες κ ο ντακ μου μου ειπε ακριβως το ιδιο οπως με σενα μετα απο ποσο καιρο σου ειπε να ξαναβαλεις μπροστα?ηταν το πρωτο σου μωρακι γιατι εμενα ναι

Πραγματικά λυπάμαι...Ο γιατρός μου είπε ότι μετά από ένα τρίμηνο μπορώ να ξαναβάλω μπρος και τον εμπιστεύομαι απόλυτα...Για μένα ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη, γι' αυτό το αντιμετώπισα πολύ πολύ ψυχραιμα..Πάντως, όσο πεζό κι αν σου φαίνεται κι όσες φορές κι αν το έχεις ακούσει, η φύση ξέρει καλύτερα από εμας..Στην πρωτη μου εγκυμοσύνη είχα πολύ περισσότερα προβλήματα από τη δεύτερη..Αποτέλεσμα; Στην πρώτη, δόξα τω Θεώ, όλα καλά και η δεύτερη παλινδρόμησε..Γι' αυτό σου λέω περίμενε ένα μηνα ακόμη και μετά βουυυυυυυυυυυρ!!!

Καλημέρα σε όλες!!! Είχα κι εγώ μια παλίνδρομη κύηση πριν από ένα μήνα και όπως διάβασα και σε άλλη κοπέλα έτσι και σε μένα υπάρχουν πράγματα που μου το θυμίζουν και δεν μ' αφήνουν να ησυχάσω. Ήταν το πρώτο μου και μου στίχησε πολύ. Τώρα περιμένω την ώρα που θα μου δώσει η γιατρός μου την άδεια να ξανακάνουμε προσπάθεια αν και φοβάμαι πολυ να μην συμβεί πάλι το ίδιο ή μήπως δεν μείνω το ίδιο εύκολα. Η εγκυμοσύνη μου με έκανε να βλέπω την ευτυχία από ένα σκαλοπάτι πιο κάτω και ήξερα ότι με τη γέννησή του μωρού θα την άγγιζα. Όμως επειδή έχω έναν υπέροχο σύζυγο και γενικά τα πράγματα στην ζωή μου είναι καλά αποφάσισα να μη το βάλω κάτω. Εύχομαι σε όλες τις συμπάσχουσες και μη να αποκτήσουν σύντομα ένα αγγελούδι να γεμίσει τη ζωή τους!!!!

Καλησπέρα, δεν μπορώ να πω έχει ενδιαφέρον να δίνεις ένα σωρό λεφτά για να ανακαλύψεις εκ νέου την Αμερική! Τώρα όσον αφορά στο νέο θέμα, θα πας στη θεματική ενότητα για παράδειγμα στο "θέλω να μείνω έγκυος/θέλω να γίνω μαμά μπαμπάς" ή στο "κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης" και πάνω αριστερά από τα θέματα του φόρουμ θα δεις "ΝΕΟ ΘΕΜΑ". Πάτα εκεί και θα μπορέσεις να φτιάξεις το θέμα που επιθυμείς

γεια σου στρουμφητα 4 αυγουστου ειχα την ιδια εμπηρια με σενα ο καρυοτοπος εδιξε κοριτσι χωρις χρωμμοσωμικες ανωμαλιες κ ο ντακ μου μου ειπε ακριβως το ιδιο οπως με σενα μετα απο ποσο καιρο σου ειπε να ξαναβαλεις μπροστα?ηταν το πρωτο σου μωρακι γιατι εμενα ναι

Ωραία βλέπω είναι σύνηθες αυτό το "κορίτσι χωρίς χρωμοσωμικές ανωμαλίες". Δηλαδή να μην περιμένω να μάθω από την ιστολογική τίποτε.

Πραγματικά λυπάμαι...Ο γιατρός μου είπε ότι μετά από ένα τρίμηνο μπορώ να ξαναβάλω μπρος

και σε μένα τόσο έδωσε γιατί είπε ότι το ενδομήτριο έχει γίνει πολύ λεπτό λόγω της απόξεσης και δεν μπορεί να κρατήσει έμβρυο

Καλημέρα σε όλες!!! Είχα κι εγώ μια παλίνδρομη κύηση πριν από ένα μήνα και όπως διάβασα και σε άλλη κοπέλα έτσι και σε μένα υπάρχουν πράγματα που μου το θυμίζουν και δεν μ' αφήνουν να ησυχάσω. Ήταν το πρώτο μου και μου στίχησε πολύ. Τώρα περιμένω την ώρα που θα μου δώσει η γιατρός μου την άδεια να ξανακάνουμε προσπάθεια αν και φοβάμαι πολυ να μην συμβεί πάλι το ίδιο ή μήπως δεν μείνω το ίδιο εύκολα. Η εγκυμοσύνη μου με έκανε να βλέπω την ευτυχία από ένα σκαλοπάτι πιο κάτω και ήξερα ότι με τη γέννησή του μωρού θα την άγγιζα. Όμως επειδή έχω έναν υπέροχο σύζυγο και γενικά τα πράγματα στην ζωή μου είναι καλά αποφάσισα να μη το βάλω κάτω. Εύχομαι σε όλες τις συμπάσχουσες και μη να αποκτήσουν σύντομα ένα αγγελούδι να γεμίσει τη ζωή τους!!!!

Έτσι είναι κοπέλα μου, μαθαίνεις για εγκυμοσύνη και βλέπεις τον κόσμο στρωμένο με ροδοπέταλα και με μια εξέταση πας στην κόλαση και καίγεσαι μέσα στα καζάνια. Όσο και να στεναχωριέσαι και να πονάς δεν γυρίζει τίποτε πίσω. Σωστά πράττεις και δεν το βάζεις κάτω. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε μωράκι κάποια στιγμή μπαίνουμε στις προσπάθειες ξανά μόλις δώσει το οκ ο γιατρός και δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Μακάρι στην επόμενη προσπάθεια να είμαστε τυχερές. Μακάρι για όλες μας

Έτσι είναι κοπέλα μου, μαθαίνεις για εγκυμοσύνη και βλέπεις τον κόσμο στρωμένο με ροδοπέταλα και με μια εξέταση πας στην κόλαση και καίγεσαι μέσα στα καζάνια. Όσο και να στεναχωριέσαι και να πονάς δεν γυρίζει τίποτε πίσω. Σωστά πράττεις και δεν το βάζεις κάτω. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε μωράκι κάποια στιγμή μπαίνουμε στις προσπάθειες ξανά μόλις δώσει το οκ ο γιατρός και δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Μακάρι στην επόμενη προσπάθεια να είμαστε τυχερές. Μακάρι για όλες μας

Ξέρεις ποιο ειναι το χειρότερο οτι κανείς γύρω σου δεν μπορεί να σε καταλάβει και από τη μια μεριά το βλέπω λογικό (αφού κανείς τους δεν το έχει ζήσει) αλλά από την άλλη θα προτιμούσα αφού δεν ξέρουν τι να πουν να μην πουν τίποτα γιατι η πιο συνηθισμένη φράση που ακουσα από τους δικούς μου είναι "Δεν ήταν τίποτα". Η φράση αυτή με σκότωνε διπλά. Ποιος τους είπε ότι δεν ήταν τίποτα;;;; Αυτό που πρέπει να λέμε στον εαυτό μας είναι να κάνουμε κάθε μέρα και ένα βήμα μπροστά και όλα θα πάνε καλά. Καλή σας νύχτα και όνειρα γλυκά σε όλες μας.

Ξέρεις ποιο ειναι το χειρότερο οτι κανείς γύρω σου δεν μπορεί να σε καταλάβει και από τη μια μεριά το βλέπω λογικό (αφού κανείς τους δεν το έχει ζήσει) αλλά από την άλλη θα προτιμούσα αφού δεν ξέρουν τι να πουν να μην πουν τίποτα γιατι η πιο συνηθισμένη φράση που ακουσα από τους δικούς μου είναι "Δεν ήταν τίποτα". Η φράση αυτή με σκότωνε διπλά. Ποιος τους είπε ότι δεν ήταν τίποτα;;;; Αυτό που πρέπει να λέμε στον εαυτό μας είναι να κάνουμε κάθε μέρα και ένα βήμα μπροστά και όλα θα πάνε καλά. Καλή σας νύχτα και όνειρα γλυκά σε όλες μας.

Δίκιο έχεις αλλά πιστεύω ότι δεν το λένε με κακό σκοπό αλλά αντιθέτως για να σε κάνουν να νιώσεις εσύ καλύτερα. Εμένα όταν ήρθε η μητέρα μου και με είδε να κλαίω μου είπε ξέρεις καλύτερα τώρα παρά αργότερα. Μου έδωσε το παράδειγμα γυναικών που απέβαλαν ή είχαν παλίνδρομες πολλές φορές. Η ίδια γένησε παιδάκι και το έχασε 3 μηνών λόγω προβλημάτων που είχε με πνεύμονες και καρδιά. Καλύτερα δεν θα ήταν να είχε παλινδρομήσει; Ξέρεις υπάρχουν κοπέλες που ενώ το μωράκι είναι ζωντανό πρέπει να του αφαιρέσουν οι ίδιες τη ζωή διότι πάσχει από σύνδρομο down, άλλη χρωμοσωμική ανωμαλία ή έχουν κάποια πάθηση. Ίσως ο Θεός προνόησε και για τις κοπέλες που ίσως δε θα μπορούσαν να το κάνουν μόνες τους, να πήρε μόνος την πρωτοβουλία και να τις διευκόλυνε. Ξέρεις σε τι δίλημα θα ήσουν αν ήξερες ότι μόνη σου θα έπρεπε να θανατώσεις μια ζωούλα διότι θα γενιόταν άρρωστη; Από αυτή την πλευρά λέω καλύτερα που αποφάσισε άλλος για μένα. Οπότε μην παρεξηγείς αυτά που σου λένε ίσως και κάπου να έχουν δίκιο, υπάρχουν και χειρότερα που καλύτερα να μην τα ξέρουμε και να μην τα συνταντήσουμε ποτέ.

Καλημέρα κορίτσια! Έχω δεχτεί ότι εφόσον το μωρό μου είχε σοβαρό πρόβλημα ασύμβατο με τη ζωή, ήταν καλύτερα που "έφυγε" τόσο νωρίς (8 εβδομάδες). Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί να έρθει αφού δε θα έμενε? Γιατί ο Θεός να μου το στείλει αφού θα μου το έπαιρνε πίσω πριν το νιώσω καλά καλά???

kWrwp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...