Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω ειχα 4 παλλίνδρομες και τώρα έχω το μωράκι μου 5,5 μηνών. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολες φάσεις και μερικές φορές αναρωτιέμαι πως τα κατάφερα. Χρειάζεται πολύ δύναμη. Πάντως έμενα εύκολα έγκυος. Κουράγιο γιωτα ....

line_m121_beg_40_time_1237608000_text_cf20c1c3c3c5cbcfd320cccfd520c5c9cdc1c9.gif

να σου πώ την αλήθεια,δεν ξέρω.πιστευω πάντως πως είναι όλα θέμα ψυχολογίας.

όταν έμεινα έγκυος την πρώτη φορά ήταν ο μήνας που ούτε καν θυμόμουν πότε θα αδιαθετήσω.όταν απέβαλα είπα μπορώ να μείνω έγκυος αλλα αν το ξαναχάσω;οπότε μπήκα σε άλλου είδους ανησυχίας.πέρασε 1 1/2 χρόνος.

όταν γέννηθηκε η ανηψιά μου (οκτώβριος του 06),είχα μόλις 2 μήνες που είχα σταματήσει την δουλειά μου και ήμουν πάρα πολύ χαλαρή και έτοιμη να βοηθήσω την αδερφή μου με το μωράκι και τότε ανακαλύπτω οτι ήμουν έγκυος στην κόρούλα μου.ήταν η 2η φορά μέσα σε 4 περίπου χρόνια που ήμουν χαλαρή πραγματικά και τσούπ.

όταν έγινε η μικρή 1ος είπαμε πάμε για το 2ο χαλαρά,δεν περίμενα να μείνω αμέσως γιαυτό και δεν αγχώθηκα.αποτέλεσμα 1ος μήνας προσπαθειών και πάλι έγκυος αλλα παλινδρόμησε.τον μήνα που θα γεννιότανε το μωρό(μάιος)είπα ας προσπαθήσουμε πάλι.πράγματι πάλι με την 1η και πάλι παλίνδρομη.αυτό που θέλω να σου πώ είναι οτι οι εγκυμοσύνες μου έγιναν σε μήνα που ήμουνα πραγματικά χαλαρή αλλα όλα ξεκίνησαν μετά την πρώτη αποβολή.ελπίζω να μην ακολουθήσεις τα χνάρια μου αλλα να δείς οτι υπάρχουν και χειρότερα.

μόλις είδα και την απάντηση της POPS που αποδυκνύει το παραπάνω οτι δηλ υπάρχουν και χειρότερα

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

POPS καλημέρα,

ήθελα να σε ρωτήσω πως τελικά απόκτησες το παιδάκι σου (να το χαιρεσαι!) μετά από 4 παλλίνδρομες; - βγήκε κάτι από τις εξετάσεις που σε καθοδήγησε; Αν θέλεις πες μας κάτι παραπάνω να πάρουμε κουράγιο!

image.php?id=36439c

ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΑΝΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΑΝΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΛΑ.ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Διαφημίσεις

Έκανα πάρα πολλές εξετάσεις και δεν έδειχναν τίποτα. Μόνο μια μικρή τιμή θρομβοφιλίας που στην 4 εγκυμοσύνη, παρόλο που έκανα clexan και έπαιρνα σαλοσπιρ απέβαλα. Τελικά στην 5 εγκυμοσύνη που επέκτησα και τον Άγγελό μου!!! ήμουν τόσο αποροφημένη απο την δουλειά μου, κοιμόμουν απο τις 9 το βράδυ και 2 φορές είχα κάψει το φαγητό, πήγαινα γυμναστήριο, σήκωνα βάρη, κολυμπούσα και δεν είχα πάρει χαμπάρι. Κι όμως τότε πήγαν όλα καλά.

line_m121_beg_40_time_1237608000_text_cf20c1c3c3c5cbcfd320cccfd520c5c9cdc1c9.gif

γεια σας είμαι κι εγώ καινούρια στο forum και δυστυχώς έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά όπως κι εσείς. έχω 3 παλίνδρομες και μια διακοπή λόγο κάποιας γενετικής ανωμαλίας στο έμβρυο. στις πρώτες 2 ήμουν μικρή και μέχρι να ξεπεράσω το σοκ πέρασαν 6 χρόνια. πέρσι έμεινα έγκυος και παλινδόμησε στην 9η εβδομάδα... μέχρι τότε όλοι μου έλεγαν ότι ήταν τυχαίες οι δύο προηγούμενες αποτυχίες. μετά την τρίτη ο γιατρός μου με εστειλε στο Αλεξάνδρα όπου έκανα ότι εξετάσεις μου είπαν. Βρέθηκε θρομβοφιλία. Μου έδωσαν ενέσεις clexane και μου είπαν με τις ευλογίες τους να μείνω εγκυος. έμεινα πριν 1 1/2 μήνα. Πάλι αυτόματη απόβολή στην 5η εβδομάδα. Δεν πρόλαβα καν να χαρώ. Έχω απογοητευτεί δεν ξέρω τι να κάνω. Να ξαναπάω για έλεγχο στον ίδιο γιατρό; να πάρω και άλλη γνώμη; Μπορεί καμια σας να μου συστήσει κάποιο κέντρο ειδικό σε αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστώ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παρόμοια και η δική μου περίπτωση... ευτυχώς εγώ με μόνο μια παλίνδρομη πριν απο 6 χρόνια στην 6 εβδομάδα. από εξετάσεις άλλο τίποτα. ακόμα και στη διαδικασία των αντιπατρικών αντισωμάτων μπήκαμε... και τελικά ήταν ο καλός μου θυρεοειδής, ο οποίος προϋπήρχε και δεν το ήξερα (αυξήθηκε με την εγκυμοσύνη) και ο άχρηστος ο γιατρός ούτε που κοίταξε τις τιμές του στις εξετάσεις που μου είχε δώσει να κάνω. Τις είδε απλά η γραμματέας του και τις καταχώρησε στον Η/Υ και την ίδια μέρα που διαπίστωσε την παλινδρόμηση με ρώτησε το εξής θεϊκό στο ιατρείο του: "εξετάσεις θυρεοειδή κάναμε"? Ναι βεβαίως απαντάει η γραμματέας του. και βέβαια ούτε τότε μπήκε στην διαδικασία να τις κοιτάξει.... και ξεκινήσαμε αντιπατρικά. Η αλήθεια είναι ότι τότε του είχα εμπιστοσύνη.

Μια μέρα συνόδευσα μια φίλη μου στον γιατρό της για την αυχενική και η φίλη μου μου ζήτησε να πάρω μαζί τις εξετάσεις μου απλά για μια 2η γνώμη. όταν ο Δημήτρης είδε τις εξετάσεις που είχα κάνει από την παλίνδρομη έως τότε με κοίταξε και μου είπε "να τις πετάξω εγώ ή θα έχεις εσύ την ευχαρίστηση??" έχεις θυρεοειδή και αφού μπορείς να συλλάβεις όλα θα πάνε καλά. Κορίτσια πράγματι μετά από ένα μήνα έμεινα έγκυος και σήμερα έχω τον Δημητράκη μου 4,5 χρονών. Δεν ξέρω εάν είναι ο ιδανικότερος γιατρός, αλλά για μένα είναι ο άνθρωπος που με έβγαλε από την αυτολύπηση και με βοήθησε πάρα πολύ στην εγκυμοσύνη.

Διαφημίσεις

Η απάντηση του γιατρού μου ήταν δεν ξέρω. Μπορεί να ήταν τυχαίο και μου είπε να κάνω σαλπιγγογραφία που δεν έχω κάνει. Το θέμα είναι ότι δεν έχω προβλημα σύλληψης και δεν θέλω να μπαίνω σε διαδικασίες εξετάσεων χωρίς μια υπόθεση που να ευσταθεί κάπως.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η απάντηση του γιατρού μου ήταν δεν ξέρω. Μπορεί να ήταν τυχαίο και μου είπε να κάνω σαλπιγγογραφία που δεν έχω κάνει. Το θέμα είναι ότι δεν έχω προβλημα σύλληψης και δεν θέλω να μπαίνω σε διαδικασίες εξετάσεων χωρίς μια υπόθεση που να ευσταθεί κάπως.

κικα μου αποτι διαβαζω δεν εχεις μονο μια αποβολη αρα μαλλον πρεπει να το ψαξεις εμενα παλινδρομησε πριν 40 μερες κ ηταν το πρωτο κ θα το ψαξω γιατι δεν θελω να ξανα περασω τα ιδια καλως να ηταν τυχαιο αν δεν ητν ομως γιατι να πρεπει να χασω κ αλο γιανα το μαθω καλητερα να ταλεπωρηθω σε εξετασεις παρα με μια ακομα αποβολη τωρα ο γιατρος σου γιανα σου ειπε να κανεις σαλπιγγογραφια κατι θα ξερει αλλιως αν δεν τον εμπιστευεσε συμβουλευσου καποιον αλλον

Οι περισσότεροι γυναικολόγοι θεωρούν την πρώτη αποβολή τυχαίο γεγονός. Πράγματι οι στατιστικές δείχνουν ότι 1 στις 5 κυήσεις δεν θα προχωρήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συστήνουν εξετάσεις πριν την 3 αποβολή (καθ’έξιν αποβολές). Νεότερες βέβαια πρακτικές προτρέπουν τις εξετάσεις μετά την 2η αποβολή.

image.php?id=36439c

Φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει – απλά θα πρέπει να ξέρεις ότι και οι εξετάσεις δεν έχουν ξεκάθαρες λύσεις και αποτελέσματα. Το 50% των γυναικών που θα εξεταστούν δεν θα ανακαλύψουν το πρόβλημα!

image.php?id=36439c

Φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει – απλά θα πρέπει να ξέρεις ότι και οι εξετάσεις δεν έχουν ξεκάθαρες λύσεις και αποτελέσματα. Το 50% των γυναικών που θα εξεταστούν δεν θα ανακαλύψουν το πρόβλημα!

τζακι μου φοβαμαι να το αφησω στην τυχη του γιαυτο θα κανω τις πιο απλες οπως θρομβοφιλια.ορμονικες κ μικροβιολογικες

Διαφημίσεις

και εγώ μαζί σου - μην νομίζεις, προχθές κάναμε καρυότυπο ζεύγους και περιμένουμε αποτελέσματα.

κ εγω εκανα τα αποτελεσματα αργησα να τα παρω ηταν φυσιολογικο κυημα αυτο δεν εννοεις την βιοψια?

εγω μετα απο 2 αποβολες παντως ακομα δεν εχω βρει τιποτα.τυχαιο γεγονος.η σημαντικοτερη εξεταση ειναι αυτη που κανουν απο το (προιον)της αποξεσης.οι εξετασεις που γινοντε δεν ειναι θεμα γιατρου.ειναι μια σειρα συγκεκριμενων εξετασεων οι οποιες περνουν καιρο και καποιες απο αυτες τις κανουν και οι δυο γονεις.αν τις κανει μονο ο ενας ειναι περιτο.αντριανη εχεις δικιο.ουτε εγω σου ευχομαι να το ξανα περασεις αυτο.νομιζω οτι και 10 παιδια να κανω παντα θα θυμαμαι αυτα που εχασα.δεν ξερω αν ειμαι τυχερη που δεν μας βρηκαν τιποτα.αν μου εβρισκαν και το θεραπευα δεν θα ειχα το αγχος που εχω τωρα που ετοιμαζομαι να ξανα προσπαθισω.δεν θα επρεπε να ειμασταν σε αυτο το θεμα.δεν αξιζει σε καμια μας.

elina1978 επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα παραπάνω -ότι δηλαδή 50% δεν θα βρουν ποιο είναι το πρόβλημα. Ναι οι εξετάσεις είναι συγκεκριμένες αλλά δεν δεν χρειάζεται να τις κάνεις όλες μαζί. Ανάλογα με το ιστορικό σου ο γιατρός θα κρίνει την σειρά και με βάση τα αποτελέσματα την θεραπεία (αν υπάρχει)

image.php?id=36439c

εμενα επειδη δεν εβρισκαν τιποτα εκανα και την επομενη μπας και βρουν αντε και την αλλη μηπως αφησαμε κατι αντε και ο συζηγος.μη σου τα πολυλογο ολο το καλοκαιρι τριπιωμαστε:(.δεν θελω να ξανα δω βελωνα για τους επομενους μηνες.δεν αφησαμε εξεταση για εξεταση.αποτελεσμα....τυχαιο γεγονος.αντε τωρα εγω να ξανα μεινω (ευτυχως μενω ευκολα)και να ειμαι ψυχραιμη.

εγω μετα απο 2 αποβολες παντως ακομα δεν εχω βρει τιποτα.τυχαιο γεγονος.η σημαντικοτερη εξεταση ειναι αυτη που κανουν απο το (προιον)της αποξεσης.οι εξετασεις που γινοντε δεν ειναι θεμα γιατρου.ειναι μια σειρα συγκεκριμενων εξετασεων οι οποιες περνουν καιρο και καποιες απο αυτες τις κανουν και οι δυο γονεις.αν τις κανει μονο ο ενας ειναι περιτο.αντριανη εχεις δικιο.ουτε εγω σου ευχομαι να το ξανα περασεις αυτο.νομιζω οτι και 10 παιδια να κανω παντα θα θυμαμαι αυτα που εχασα.δεν ξερω αν ειμαι τυχερη που δεν μας βρηκαν τιποτα.αν μου εβρισκαν και το θεραπευα δεν θα ειχα το αγχος που εχω τωρα που ετοιμαζομαι να ξανα προσπαθισω.δεν θα επρεπε να ειμασταν σε αυτο το θεμα.δεν αξιζει σε καμια μας.

θελω να ξερεις οτι με συγκινησες φυσικα κ δεν αξιζει σε καμια αυτο θελω να αναφερθω σε κατι που οσο καιρο ειμαι στο parents το εχω διαβασει λιγες φορες .περα απο την δικια μου ψυχολογια που ετσι κι αλλιως σκατα ηταν αυτο που δεν αντεχα ηταν να βλεπω τον αντρα μου σε αυτη την κατασταση ακομα οταν το θυμαμαι με πιανουν τα κλαματα αφου καποια στιγμη δεν με ενοιαζε για μενα αλλα για τον αντρα μου εγω εκλαιγα για αυτον κ αυτος για μενα

ειμαι παντρεμενη 1 χρονο και σε 6 μηνες εχασα 2 μωρα.ναι ακομα προσπαθω για το πρωτο μας.ανδριανη αν υπαρχει κατι θετικο σε οτι μου συναιβει ειναι το οτι ηρθα πολυ μα πολυ κοντα με τον ανδρα μου.ειμασταν απιστευτα δεμενοι και αυτο μας εδεσε ακομα πιο πολυ.ηταν διπλα μου και ειχα παντα μια αγκαλια.κλαψαμε μαζι πολλες φορες.εκει που σαλταρα εντελως ειναι που κοιτουσα τις πρωτες εξετασεις του μωρου που ελεγαν πιθανοε τοκετοε24 αυγουστου και εγω τοτε ειχα χασει και το δευτερο.τα πεταξα για να μην τα βλεπω.αυτο το καιφαλαιο για μενα εκλεισε.κανουμε κακο στον εαυτο μας με το να γυρναμε στα παλια.οχι οτι τα ξεχασα αλλα θελω να το ξεπερασω.δεν γινετε να παμε μπροστα οταν κολαμε πισω.που θα παει.εχουμε ολες δικαιωμα στη μητροτητα.μετα απο οτι περασα νομιζω οτι θα ειμαι πολυ δυνατη μαμα.(αν μπορω ας κανω και αλλιως)

ελπίζω να σου πάνε όλα καλά. Προσπαθείς για το 1ο;

αν εννοεις εμενα ναι μετα απο πολλες προσπαθειες 2 χρονων εμεινα εγκυος κ απεβαλα την 5 εβδομαδα

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...