Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

καλημερα...

δε θελω να ελπιζω γιατι η αληθεια ειναι πως δεν πολυυπαρχουν ελπιδες, αλλα βρε παιδια... εχω ναυτια, και το στομαχι χαλια... ειναι συνηθισμενο αυτο, η ολα τα κουλα σε μενα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα...

δε θελω να ελπιζω γιατι η αληθεια ειναι πως δεν πολυυπαρχουν ελπιδες, αλλα βρε παιδια... εχω ναυτια, και το στομαχι χαλια... ειναι συνηθισμενο αυτο, η ολα τα κουλα σε μενα?

Κοριτσακι μου λυπαμαι πολυ για την κακη αυτη εξελιξη... :(

Οντως, οι πιθανοτητες δεν ειναι με το μερος σου, αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια.

Οπως ειπε και μια αλλη κοπελα, τα συμπτωματα που αναφερεις (ναυτια, καουρες κλπ) οφειλονται στο ορμονικο υποστρωμα της εγκυμοσυνης, και κυριως στη χοριακη γοναδοτροπινη, η οποια συνεχιζει να παραγεται ακομα και μετα απο πιθανη παλινδρομηση.

Απ'οτι καταλαβαινω, δεν εχεις ξαναμετρησει τη χοριακη σου, ωστε να βγουν καποια συμπερασματα για την πορεια της κυησης.

Οσο για το θεμα της αιμορραγιας, ολα τα σεναρια που αναφερθηκαν παιζουν.

Μπορει να μην εχεις καθολου αιμορραγια, να εχεις καποιες καφε εκκρισεις ή κοκκινες σταγονες, ή να εχεις κανονικη αιμορραγια -συνηθως τοση ωστε μια σερβιετα να σε καλυπτει.

Μπορει να χρειαστει αποξεση, μπορει και οχι, και ο οργανισμος να καθαρισει απο μονος του.

Αν η μικρη αποκολληση που φανηκε στον υπερηχο εξελιχθει, το πιθανοτερο ειναι πως λιγο αιματακι ισως το δεις.

Η πιθανη παλινδρομηση δεν εχει σχεση με το οτι η εγκυμοσυνη αυτη ηρθε συντομα μετα τον τοκετο (ειδικα αν γεννησες φυσιολογικα).

Υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις γυναικων που συνελαβαν ακομη νωριτερα (πχ η μητερα μου συνελαβε τον αδερφο μου οταν εγω ημουν 3 μηνων) και η εγκυμοσυνη εξελιχθηκε φυσιολογικα.

Προβλημα παρουσιαζεται μονο σε περιπτωσεις καισαρικης, οταν η επομενη εγκυμοσυνη συμβαινει νωριτερα απο το εξαμηνο -ομως και παλι δεν αφορα πιθανη αποβολη του εμβρυου, αλλα πιθανη ρηξη της μητρας στην περιοχη της τομης, κατα τη διαταση της.

Εννια στις δεκα φορες, μια παλινδρομηση οφειλεται σε τυχαιο γεγονος (πχ γενετικη βλαβη του εμβρυου ασυμβατη με τη ζωη, κακη εμφυτευση).

Τη Δευτερα η εικονα θα ξεκαθαρισει και ο γιατρος σου θα σε συμβουλεψει καταλληλα.

Ευχομαι ολα να πανε καλα γλυκο μου φιστικι...

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

να σαι καλα βρε kinderακι, και χρονια πολλα κι ολας... (ετεροχρονισμενα :oops::oops: )

σε σκεφτομουν.. ειδες που το συζηταγαμε τις προαλλες? για το οτι η χοριακη μπορει να ανεβαινει και μετα τη παλινδρομηση...

δεν εχω κανει αλλη χοριακη, βασικα θελω να αφεθω στις προσταγες του σωματος μου,της φυσης και του Θεου

οτι γινει

(μιλαω ετσι, κρατωντας ηδη ενα μωρο στα χερια μου... αν αυτη ηταν η πρωτη μου κυηση, δεν θα ημουν εδω τωρα να γραφω στο φορουμ... το καταλαβαινετε αυτο ετσι??)

τωρα... αναμονη

(μιλαω ετσι, κρατωντας ηδη ενα μωρο στα χερια μου... αν αυτη ηταν η πρωτη μου κυηση, δεν θα ημουν εδω τωρα να γραφω στο φορουμ... το καταλαβαινετε αυτο ετσι??)

τωρα... αναμονη

Φυστικάκι μου, εμένα δυστυχώς ήταν η πρώτη μου κύηση και παρ' όλα αυτά εδώ καθόμουν και το συζητούσα, γιατί εδώ ένιωθα καλά, ένιωθα ότι με καταλαβαίνουν.

Βέβαια είναι και θέμα χαρακτήρα, γιατί πραγματικά το πήρα πολύ ψύχραιμα.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

τωρα... αναμονη

Φυστικάκι μου, εμένα δυστυχώς ήταν η πρώτη μου κύηση και παρ' όλα αυτά εδώ καθόμουν και το συζητούσα, γιατί εδώ ένιωθα καλά, ένιωθα ότι με καταλαβαίνουν.

Βέβαια είναι και θέμα χαρακτήρα, γιατί πραγματικά το πήρα πολύ ψύχραιμα.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο.

δικιο εχεις, μη το συζητας!!! ετσι ειναι!!

οταν ειχα μεινει εγκυος στη μικρη, περυσι, ειχα πολυ δυσκολο πρωτο τριμηνο, αιμα, αποκολληση (παλι φαινοταν να ειναι υπερηχογραφικα μικρο), τες πα... δεν ημουν καθολου ψυχραιμη, ειχα παθει αμοκ!! ετρεχα σα τη τρελη με τον αντρα μου μεσα στα αγρια ξημερωματα, να παω στο λητω...

η διαφορα τωρα, ειναι οτι μεσα στο μυαλο μου, ενω ευχομαι και προσευχομαι να πανε ολα καλα, μεσα στο μυαλο μου εχω κυριως τη κορη μου, μη τυχει και λειψω και τι θα γινει... δεν εχω κανεναν.... :(

κορίτσια γεια σας,

είχα κάνει ξεχωριστό θέμα, που να φανταστώ ότι τόσες πολλές έχουμε την ίδια εμπειρία.

κι εγώ πήγα για αυχενική διαφάνεια και δεν ακούγαμε πλέον παλμούς. τρελάθηκα! μου έκλεισε ραντεβού για απόξεση γιατί δεν υπήρχε ανάπτυξη του εμβρύου. είχα συμπτώματα πριν την αυχενική, ότι κάτι δεν πήγαινε τόσο καλά.

την ημέρα που θα πηγαινα για απόξεση, τρομερούς πόνους, και ξαφνική απίστευτη αιμορραγία στο δρόμο για το μητέρα. (με το που άρχισε η αιμορραγία η απιστευτη ούτε πονος ούτε τίποτα, μόνο θλίψη!!!!Έγινε η απόξεση, για καθάρισμα αλλά η φύση είχε επελέξει να μην κρατηθεί το μωρό. η το μωρό σαν μικρό αγγελάκι άλλαξε το ραντεβού του. Εχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ, κλαίω συνέχεια, ίσως δω και κάποιον ειδικό, δεν ξέρω, έχω το μωρό μου το 22 μηνών αγοράκι μου, και ξέρω πως πρέπει να τα βλέπω τα πράγματα από την θετική τους όψη.

διαβάζω και όλα όσα γράφετε εδώ και παρηγοριέμαι...

ελπίζω και εύχομαι σε μια καλύτερη άλλη στιγμή, και αυτό να είναι μία εμπειρία που θα την θυμόμαστε όλες με λιγότερο πόνο.

Ας είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε και θα αποκτήσουμε αυτό που επιθυμουμε με πίστη και ελπίδα.

σας ευχαριστώ από την καρδιά μου

.png

η διαφορα τωρα, ειναι οτι μεσα στο μυαλο μου, ενω ευχομαι και προσευχομαι να πανε ολα καλα, μεσα στο μυαλο μου εχω κυριως τη κορη μου, μη τυχει και λειψω και τι θα γινει... δεν εχω κανεναν.... :(

Έχεις δίκιο, σε καταλαβαίνω. Αν τελικά - χτυπάω ξύλο - χρειαστεί να λείψεις, ελπίζω ολόψυχα να μη χρειαστεί να λείψεις πάνω από 5 ώρες.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

5f27b8bd0c.png

fistikaki μη στενοχωριέσαι κορίτσι μου!!!

Μακάρι να πάνε όλα καλά! Εύχομαι να έχεις καλά νέα τη Δευτέρα!

Όσο για τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης(ναυτία), τα είχα για μία εβδομάδα μετά την απόξεση :?:?

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Agneska καλό κουράγιο, όσο βαρύ και να φαίνεται τώρα ο χρόνος θα απαλύνει τον πόνο σου, ακόμα και εμείς που παιδευόμαστε χωρίς να έχουμε παιδάκια όσο περνάει ο χρόνος τόσο γινόμαστε δυνατότερες όχι για τα μωράκια που έχουμε ήδη αλλά γι αυτά που θέλουμε να φέρουμε στην ζωή.

fistikaki εύχομαι τελικά να πάνε όλα καλά.

Μακάρι το θέμα αυτό να μένει ανενεργό...

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Διαφημίσεις

Την Τρίτη 24 Μαρτίου έκανα απόξεση. Δυστυχώς το πιο όμορφο ονειρο της ζωής μου τελείωσε άσχημα.Προσπαθούσαμε 4 μήνες με τον άντρα μου μέχρι που ήρθε το μωράκι. Τώρα προσπαθώ να συνέλθω. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προσπάθιες με τον άντρα μου αν και είμαι διχασμένη. Ο γιατρός μου μας είπε οτι μπορούμε να ξεκινήσουμε και απο τώρα τις προσπάθιες αλλά θα περιμένω σίγουρα να βγούν τα αποτελέσματα του καριότυπου.Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε πότε είναι ιατρικός αποδεκτό να προσπαθήσουμε; :cry:

Ενα υγειέστατο μωράκι και για μας σύντομα παρακαλώ πολύ!

Νατάσα, καταρχήν λυπάμαι πολύ γιαυτό που συνέβη :(

Εχεις δίκιο που περιμένεις πρώτα τις εξετάσεις. Απόσα έχω ακούσει απο τους περισσότερους γιατρούς κι έχω διαβάσει στο ίντερνετ΄, πρέπει να περάσουν δυο περίοδοι και μετά ξεκινάς. Αυτό συνιστούν οι περισσότεροι γιατροί εκτός κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Κι ο δικός μου γιατρός το ίδιο μου είπε και απο βδομάδα θα δω αν θα ξεκινήσουμε γιατί σου ομολογώ οτι φοβάμαι λίγο παρά την αντίθετη γνώμη του γιατρού μου να μην το καθυστερώ.

Για να σου πει ο γιατρός σου οτι μπορείς να ξεκινήσεις κάτι θα ξέρει παραπάνω.Το έχω ξανακούσει για έναν κύκλο, άλλοι προτείνουν και δεύτερο για να υπολογίζεται καλύτερα η ωορρηξία. Πάντως περίμενε εσύ τις εξετάσεις-που εύχομαι να είναι καλές, κι αν δεν είναι τουλάχιστον θα ξέρεις πως θα το αντιμετωπίσεις- και όταν εσύ νιώσεις έτοιμη θα μπεις ξανά στον αγώνα για το μωράκι!!! :)

Προς το παρόν ηρέμησε, πρόσεξε τον εαυτό σου και τον άντρα σου κι όλα θα πάνε καλά :D

Σε ευχαριστώ πολύ Ρουμπη μου για το ενδιαφέρον σου. Πράγματι και εγώ έχω ακούσει κατί τέτοιο για να περάσει έστω μια περίοδος και μετά οι προσπάθιες. Εγω θέλω το συντομότερο δυνατον να αρχίσω, μη χάνω χρόνο. Θέλω ακόμα κάτι να ρωτήσω και αν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλως να με ενημερώσετε. Μετα απο την απόξεση έχω λίγο αίμα, λογικά αυτό είναι το καθάρισμα. Πότε θα μου έρθει περίοδος; Και μπορώ να κάνω τώρα το test οωρρηξίας;

Nατάσα 25 λυπάμαι πολύ για την απώλεια :cry::cry:

Κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να περιμένεις να σου έρθει τον άλλο μήνα περίοδος και μετά να ξεκινήσεις τις προσπάθειες(έτσι μου είχε πει ο γιατρός μου, σε 2 μήνες να προσπαθήσω ξανά!)

Και 'γω έκανα 4 μήνες να συλλάβω, αλλά μετά την απόξεση έμεινα έγκυος με τη πρώτη προσπάθεια :wink: !!!

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

εγω σκεφτομαι, μετα την αποξεση την Τριτη, να περιμενω λιγο...

να μεγαλωσει λιγο ρε παιδι μου το μωρο, τουλαχιστον να περπαταει λιγο, ωστε να μη τη σηκωνω 100 φορες τη μερα...

κατα πασα πιθανοτητα δεν εφταιγε αυτο για τη δικη μου παλλινδρομηση, αλλα σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο να αι στην αρχη της κυησης και να σηκωνεις συνεχεια βαρη...

ο αντρας μου βεβαια, που το χει παρει και πιο βαρια, θελει κι αλλο παιδακι συντομα...

αλλα θα περιμενει λιγο

Διαφημίσεις

Νατάσα καλήσπέρα :) το αίμα που έχεις είναι από την απόξεση, περίοδος έρχεται μετά απο 30-40 μέρες. Αν αποφασίσεις να περιμένεις και δεύτερη περίοδο θα δεις και πως έχει διαμορφωθεί ο κύκλος σου, εμένα ψιλοχάλασε κι από σταθερά 28 παει 30-32 :?

Εύχομαι τα καλύτερα :)

Φιστικάκι στις παλλίδρομες δεν πιστεύω οτι παίζει ρόλο το βάρος που σηκώνεις εμένα πάντως που είχα την Τρίτη ραντεβού με το γιατρό , μου είπε πως ήταν χρωμοσωμική ανωμαλία , να τοσβήσω απο το μυαλό μου καινα συνεχίσω. Επίσης για τα βαρη να σου πω , πως καλλίτερα μικρότερο παιδάκι (απο αυτή την άποψη) και λίγα κιλά και να το σηκώνεις περισσότερο παρά μεγαλύτερο με περισσότερα κιλά γιατί μη νομίζεις οτι δεν θα σου ζητάει την αγκαλιά σου , η δικιά μας είναι 3χρόνών 19 κιλά αλλά εξακολουθεί να είναι παιδάκι , τη σηκώνω για να τη βάλω στη μπανιέρα , τη σηκώνω απο την μπανιέρα μέχρι το δωματιό της, τη σηκώνω για να τη βάλω στο καθισματάκι στο αυτοκίνητο κλπ

Νατάσα λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που σου συνέβη αλλά είναι νωρίς για να ΄μείνεις έγκυος τουλάχιστον με τα λεγώμενα του γιατρού μου ο οποίος για να το αποφύγω και 100% μου σύστησε να βάλω και σπυράλ γιατί μου είπε πως είναι απαγορευτικό για τους επόμενους τρεις μήνες να μείνω έγκυος και ο κίνδυνος του να μείνεις έγκυος είναι μεγάλος ακριβώς ο ίδιος όπως μετά απο μια φυσιολογική γέννα κοινώς το πιάνεις στον αέρα λόγω των ορμονων.

Καλησπέρα σε όλες.Πρώτη μερα στη δουλεια μετα απο την απόξεση και όλα μου φαίνονται βουνό.Όμως πάλι καλα που γύρισα στο γραφείο γιατί ξεχνιέμαι.Πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω βρεθεί σε τέτοιο μπουρδουκλωμα. Ομως ελπίζω οτι όλα θα ξεκαθαρίσουν σιγά σιγά όταν θα πάρω τα αποτελέσματα του καρυότυπου.Τα εχω βαλει με ολους , καθε μερα στο μυαλο μου φτιάχνω και ένα διαφορετικό σενάριο για την παλινδρομο. Ανυπομονώ να ξαναμεινω εγκυος αλλα απο την αλλη ισως δεν πρεπει να βιαστω διοτι είναι εγωιστικο. Θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα μολις μαθω. Ευχαριστω για το κουραγια που μου δίνετε.

Το μεγαλυτερο :?: μου είναι μήπως εφταιξε η ιδιομορφία της μήτρας μου(δικερος μήτρα) και ένα προηγούμενο χειρουργίο μου για τη διαμόρφωση της.

μονο που σκεφτομαι τη ναρκωση μου ρχεται να κανω εμετο

τελος παντων

αν και δεν έχω πρόβλημα με τις ναρκώσεις στην 2η απόξεση όλη μέρα είχα μια ελαφριά ζαλάδα και το οτι μου κρατήσανε το παιδί οι γιαγιάδες ήταν μεγάλη ανακούφιση.καλό είναι αν θέλεις να ετοιμάσεις τα αυριανά της γεύματα και να στην κρατήσει κάποιος για την υπόλοιπη μέρα,ουτως ώστε να ξεκουραστείς, και απο μεθαύριο όλα θα βρούν το ρυθμό τους.δεν θέλω να σε φοβήσω, δεν είναι τίποτα απλά θα είσαι και εσύ πιο ήρεμη αν τα έχεις κανονίσει όλα απο πρίν.καλό κουράγιο για αύριο, σε καταλαβαίνω απόλυτα

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...