Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

ευχαριστω πολυ ζινα. θα ζητησω απο το γιατρο να με συμβουλευσει κ για τις υπολοιπες εξετασεις, γιατι εχω διαβασει εδω για πολλες κοπελες που εχουν ταλαιπωρηθει πολυ μεχρι να βρουν τι φταιει. ας ελπισουμε οτι οι εξετασεις θα με βοηθησουν. νομιζω ψυχολογικα θα το ξεπερασω, οταν δουμε οτι ολα ειναι κααλ κ αρχισω για το επομενο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω περάσει κι εγώ πρόσφατα μια παλίνδρομη και σε καταλαβαίνω. Υπομονή χρειάζεται και δύναμη για τα παρακάτω. Που θα πάει θα χαρούμε κι εμείς... δεν μπορεί!

Μία απο το ίδια και εγώ πρώτος τοκετός , γέννησα 16/01/06(φυσιολογικά όλα) και ΙΙτοκος παλίνδομη κύηση. Στην 5η εβδομάδα είδαμε το σάκο στην 8η το είδαμε και ακούσαμε την καρδούλα του και στην 10η μάθαμε τα άσχημα τη τρίτη που μας πέρασε έκανα απόξεση.Τα πρώτα μαντάτα θα τα μάθω σε 2 εβδομάδες που έχω ραντεβού με τον γιατρό μου.Πολλά τα ερωτηματικά;;;

Maira θα σου πω αυτό που θα σου πουν όλοι...τυχαίο γεγονός! Η φύση σε προστάτεψε απο τυχόν ανωμαλία του εμβρύου. Έχοντας ήδη ένα παιδάκι αυτό μειώνει και τις πιθανότητες κάποιου συγκεκριμένου προβλήματος. Απο κει και πέρα θα μιλήσεις με τον γιατρό σου κι αυτός θα σε καθοδηγήσει!

Διαφημίσεις

ΟΚ αφου ο γιατρος ολα καλα!οσο για τις πολυκυστικες ειχε και η αδερφη μου δεν πηρε χαπια και φυσικα το καλυτερο χαπι οπως της ειπε ο γιατρος

της ειναι η εγκυμοσυνη τωρα εχει 2 κοριτσακια!ασχετα ολα αυτα!

δεν εχω κανει αλλες περα απο της θρομβοφιλιας! στη 2 παλλινδρομη ειχα εναν ιο που προκαλει αποβολες τον οποιο τον εχουμε ολες μεσα μας!και δυστυχως δεν φαινεται σε καποια εξεταση και οι πιθανοτητες να προκαλεσει αποβολη ειναι 1 στο δις !

οχι δεν αγχωνεσαι τσαμπα πλεον το θεμα θρομβοφιλιας εχει γινει επιδημια!

απο την ημερα που το εμαθα και απεβαλλα δεν μπορεις να φανταστεις τι εχω ακουσει!!!για μενα να τισ κανεις τις εξετασεις!!!

Αθηνά καλησπέρα! Εάν δεν γίνομαι αδιάκριτη τι είδους ιός προκάλεσε την δική σου παλλίνδρομη?Σε ρωτάω μήπως μπορούμε να κάνουμε κάποια προληπτική εξέταση για να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Κι αν δεν φαίνεται από κάποια εξέταση ο γιατρός σου πως το εντόπισε? Κι εγώ 2 αποβολές είχα!Εύχομαι σε όλες να μην μας ξανασυμβεί!

sq3Zp2.png

γεια σε ολες.....σημερα ο γιατρος μου ειπε οτι το αποτελεσμα μετα την αποξεση ειναι θρομβοφιλια.......κ τωρα τι ειναι αυτο? τι κανω τωρα? εχω τρομερο αγχος, φοβο....τυψεις......

Μαρια ο καρυοτυπος στο δειξε ?

Αν ειναι θρομβοφιλια , μην εχεις προβλημα οι περισσοτερες εγκυμονουσες εχουν προβλημα με θρομβοφιλια και κανουν ενεσεις με ηπαρινη .

Ογιατρος σου θα σου πει τι θα κανεις στην επομενη εγκυμοσυνη σου .

Μην στεναχωριεσαι παντως ειναι πολυ συνηθισμενο .

Εκανες αλλες εξετασεις ? Ο καρυοτυπος σου εβγαλε και το φυλλο του εμβρου ?

καλημερα ναι μετα την αποξεση εστειλα το εμβρυο για εξετασεις σε αυτη φανηκε οτι η αιτια ειναι η θρομβοφιλια. δεν συζητησα παραπανω με το γιατρο μου γιατι επρεπε να μπει για γεννα. μαλλον το εδειξε το φυλο, θα κατεβω αυριο αθηνα να μαθω λεπτομερειες.... εχω τυψεις ρε γαμωτο γιατι σκεφτομαι συνεχεια οτι αν ειχα κανει εξετασεις πριν μεινω εγκυος δε θα μας συνεβαινε αυτο κ τωρα ισως ειχα το μωρακι.....

Διαφημίσεις

Και που να ξερεις τι θα συμβει κιολας .

Εγω συνεχεια ψαχνω να βρω τι εκανα λαθος. ειχα πολυ εκνευρισμο παντως στην εγκυμοσυνη ισως ηταν σημαδι οτι κατι δεν θα παει καλα.

Σε δυο μηνες ειπε ο γιατρος μου να ξεκινησω παλι προσπαθεια .

δεν ξερω πραγματικα παλια ακουγα διαφορα κ μολις εμινα εγκυος σκεφτομουν χριστε μου τα καταφερα....τωρα ολα οκ, αλλ κοιτα να δεις τι εγινε. δεν ξερω απο τη μια απογοητευομαι απο την αλλη τωρα θα το παλεψω αλλιως. ξερεις τι σκεφτομαι συνεχεια.......θελω παιδακι, παιδακια δηλαδη... θα μπορεσω να τα κανω? αχχχχ

Σας καταλαβαίνω απόλυτα , η αλήθεια είναι πως είναι κάπως διαφορετικά όταν έχεις ήδη ένα παιδάκι αλλά και πάλι η απώλεια είνα τεράστια. Τα λόγια "Καλή μου έχουμε πρόβλημα , το μωράκι δεν ζεί " ΘΑ είναι πάντα καρφωμένα στο μυαλό μου και αυτά που μου λένε ου να λές που δεν ήταν χειρότερα ξέρουμε εμείς περιπτώσεις!!! Ο.Κ. δεν θέλω να σκέφτομαι τα χειρότερα των άλλων για να νιώθω εγώ καλύτερα.

Όντως όπως μου γράφετε παραπάνω τα ίδια μου είπε και ο γιατρός , κάθε έγκυος έχει πιθανότητες για παλλίνδρομη , το μωράκι μάλλον είχε χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή οποιδήποτε άλλο πρόβλημα οκ δεν θα ήθελα να γεννηθεί ένα μωράκι με προβλήματα μια ΖΩΗ και να σκέφτομαι αμα πεθάνω εγώ τι θα γίνει αλλά και πάλι πονάει.

Εμένα δεν έχουν βγεί ακόμα τα αποτελέσματα η αλήθεια είναι πως πέρσυ 10ο & 11ο είχα μητροραγίες άσχημες και η γυναικολόγος που πήγα εκτός νοσοκομείου μου έδωσε κάποια χάπια που προκαλούν χημική απόξεση χωρίς να μου κάνει εξετάσεις για να δούμε τι τελικά τις προκάλεσε εκτός απο μία χωριακή που βγήκε αρνητική και τις δύο φορές, έτσι ο γιατρός στο νοσοκομείο που πήγα μου έίπε να περιμένουμε ένα με ενάμιση μήνα να περάσει η επίδραση των χαπιών και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε εξετάσεις.

Σε αυτό το διάστημα έμεινα έγκυος , πιθανόν αν η γυναικολόγος η 1η είχε κάνει σωστά τη δουλειά της τώρα να μην είχαμε φτάσει μέχρι εδώ και αν,αν,αν,αν Λοιπόν κορίτσια κουράγιο σε όλες μας , ανασύνταξη μέσα απο τις στάχτες ,λόγια που λες εύκολα και πράτεις δύσκολα αλλά και εγώ τα γράφω μπάς και τα πιστέψω και η ίδια. Πολλές φορές έρχεται η μικρούλα μας μου χαιδεύει την κοιλιά και μου λέει , μανούλα τι κάνει το μωράκι μας και εκεί μενω κάγκελο , ήταν κουρασμένο αγάπη μου και το πήρε ο Θεούλης για να ξεκουραστεί και μόλις είναι έτοιμο θα το ξαναστείλει της λέω δαγκώνωντας τα χείλη μου για μη κλάψω.Οι μνήμες είναι πολύ νωπές ακόμα και ίσως είναι και πολύ νωρίς για να το ξεπεράσω κάθε πράγμα θέλει το χρόνο του αυτό που θέλω πλέον είναι να είμαστε όλοι οικογενειακώς υγιείς και σωματικά και ψυχικά και δεν θέλω να βάλω πρόγραμμα σε τίποτα στην οικογενειακή μας ζηώ ότι είναι να έρθει ας έρθει ..... με το καλό σε όλες μας .

Πολλά φιλάκια σε όλες σας

Οντως οταν θελω να νιωσω καλυτερα και γω αυτο σκεφτομαι παρα την ατυχια που με βρήκε ισως να ηταν τελικα για καλο, γιατι η φυση εκανε το καθηκον της.

Κοριτσια πόσες μέρες είχατε αίμα με την απόξεση ?

Έκανα απόξεση 3/3 είχα ελάχιστο αίμα μέχρι και την επόμενη μέρα (ούτε κανπεριόδου) μετά σταμάτησε τελείως και εδώ και 2 ημέρες έχω καφέ υγρά.Ο γιατρός μου είπε όχι σεξουαλική επαφή για15ημέρες και πολύ μεγάλη προσοχή ωστε να μην μείνω έγκυος για τουλάχιστον 3 μήνες , παίρνω και αντιβίωση αλλά πιο εμπεριστατομένα θα τα πούμε την Τρίτη που μας έρχεται μιας και κλείνω και το 15νθήρο απο την αποόξεση .Η κοιλιά μου έχει ήδη πέσει και το στήθος μου επίσης απο το ίδιο βράδυ της απόξεσης.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω βρε καρδούλα μου να σου πώ αλλά φαντάζομαι οτι πρέπει να είναι φυσιολογικό και εγώ σήμερα κλείνω μια εβδομάδε και απο το Σάββατο έχω καφέ υγρά. Αν ξέρει κάποια άλλη κοπέλα και μπορεί να σε διαφωτήσει;;;

κοριτσια λογικα ειναι φυσιολογικα τα συμπτωματα...

μην ξεχνατε οτι ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος......

θα σας δει κ ο γιατρος κ θα σας πει αλλα νομιζω πως δεν πρεπει να ανησυχειτε...

ελπιζω ολα να πανε καλα σε ολες!!!!!!!!!!

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Μιλησα με τον γιατρό μου και μου ειπε οτι είναι απολύτως φυσιολογικό οποτε δεν ανησυχω ειμαι εντάξει τώρα.

Καθαρίζει ο οργανισμός μ αυτο τον τρόπο, βέβαια θα πάω και να με δεί την άλλη βδομάδα και βλέπουμε .

καλημέρα σας

τελικά κάτι δεν πήγε καλά με την δική μου περίπτωση ..... δεν ξέρω τι άλλο να πω ή που να το αποδόσω όλα πηγαιναν καλά μέχρι που ξαφνικά την προηγούμενη Τετάρτη 11-3-2009 ο γιατρός μας ανακοίνωσε ότι η κύηση είχα σταματήσει και ότι θα έπρεπε να κάνω απόξεση

καλά η σφαλιάρα που φάγαμε ήταν το κάτι άλλο !!! όταν λοιπον του έίπα τι ήταν αυτό που την σταμάτησε δεν μπορούσε να μου δώσει κάποια απάντηση εκτός απο το γεγονός ότι ή καποια ίωση ( κατα την οποία εγώ δεν νόσησα αλλα επηρέασε το έμβρυο ) ή κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία

ειμαι να σκάσω άντε τώρα αφενός να το συνηδητοποιήσεισ και από την άλλη να ξαναμπέισ στη διαδικασία για άλλαο παιδάκι!!!!

Τι να πω ............

kalispera sofiaaaaaaaaa!!!!

mi xaneis to korougio sou !!!! sigoura einai diskolo ayto pou pernas alla o kathenas apo mas kouvalaei to stavro tou...

sigoura tha klapseis tha thimoseis alla pali tha statheis orthia kai tha ksanadoseis tin maxi sou!!!

mou kanei entyposi o giatros sou....den sou eipe na kaneis kapia eksetasi ;

lypame pragmatika gia tin odiniri katastasi pou pernas ...alla skepsou...mia mera oles tha kratame stin agalia mas ena moraki!!!!!

polla filia!!!!

inka

dev042bp___.png

τι εννοείς εξετέσεισ κα΄θε εβδομάδα έκανα και χωριακή και προγεστερόνη και υπέρηχο δεν νομίζω να μπορούσε να μου δάωσει κα΄τι άλλο το οποίο δεν μου το έδωσε

τέλοσ πάντων δεν ξέρω και από αυτα !!!!

Καλησπέρα..

Είμαι 28 χρονών και πριν μια εβδομάδα χάσαμε το πρώτο μας μωρό.Ήμουν 10 εβδομάδων. Στον πρώτο μήνα της κύησης είχα λίγο αίμα με αποτέλεσμα να κάτσω στο κρεβάτι για δύο εβδομάδες..Αν εξαιρέσεις ότι έχασα τη δουλέιά μου(έληγε η σύμβαση και δε με ξαναπρόσλαβε..γιατί άραγε;;;)όλα φαινόντουσαν ότι θα πάνε καλά..Την προηγούμενη Πέμπτη όμως σε προγραμματισμένο ραντεβού με το γιατρό μου και έπειτα από εξέταση dopler το μωρό ήταν νεκρό. Την Παρασκευή έκανα την επέμβαση. Τώρα 8 μέρες μετά έχω ακόμη λίγο αίμα..Θα έπρεπε να με ανησυχεί;Περιμένουμε την ιστολογική και την επόμενη Δευτέρα έχω ραντεβού με το γυναικολόγο μου, με τον οποίο δεν ειμαι και πολύ ευχαριστημένη. Στον προγεννητικό έλεγχο, δεν μου έγραψε να κάνω κολπικό έλεγχο, κάτι που δεν το γνώριζα και η ίδια αφού ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη..Επίσης αντιμετωπίστηκε΄η όλη κατάσταση πολύ "επιχειρηματικά" κάτι που μας ενόχλησε αφάνταστα.Τώρα είμαι στο "ψάξιμο" για νέο γιατρό, και προσπαθώ να συνέλθω..Ήταν τεράστιο σοκ..Είχαμε ακούσει την καρδούλα του..Τελοσπάντων..Το ξέρω ότι πολλές έχετε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και θα με καταλάβετε..Το θέλαμε τόσο πολύ αυτό το παιδάκι..

Ευχαριστώ για το χρόνο σας..

GGpTp3.png

καλησπέρα..είαι καινούργια στην παρέα και ενώ έπρεπε να γράψω κατευθείαν εδώ έκανα νέο θέμα..τελοσπάντων, θα πω και εώ την ιστορία μου..

Είμαι 28 χρονών, 6 μήνες παντρεμένη και πριν μια εβδομάδα χάσαμε το μωράκι που τόσο θέλαμε..Ήμουν 10 εβδομάδων..Περιμένουμε την ιστολογική..

Η δική μου περίπτωση είναι ίσως λίγο διαφορετική από τις δικές σας..

Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας..Διέκοψα κάθε θεραπεία, ένα μήνα πριν παντρευτούμε ώστε να μπορούμε να κάνουμε παιδάκι χωρίς πρόβλημα..Τι να πω...Ο γιατρός είπε ότι "για καλό" έγινε η παλλινδρόμηση μιας και το έμβρυο φάνηκε να έχει κάποιο πρόβλήμα στην doppler που έκανα στο Ιασώ..

Θα ήθελα να μου συστήσετε αν γνωρίζετε κάποιο γυναικολόγο που να έχει παρόμοιες περιπτώσεις ή να συνεργάζεται με νευρολόγο..

Είμαι σε αδιέξοδο..

Να ξαναρχίσω τη θεραπεία...ή να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη...

Σημείωση: Η σκλήρυνση όλα αυτά τα χρόνια (10...) ήτνα πολύ καλή μαζί μου..Αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

Φιλιά σε όλες..

GGpTp3.png

Aκριβως οπως τα λες.Πολλες ειναι οι κοπελες που εχουν βιωσει μια τετοια κατασταση αλλα ολα πηγαν καλα.Σου ευχομαι πολυ γρηγορα να μεινεις ξανα εγκυος και να πανε ολα καλα

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...