Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια γραφω για πρώτη φορά όπως θα καταλάβατε και νιώθω πολύ περίεργα. Διαβαζα τις συζητήσεις σας και έκλαψα με πολλα από αυτά που γράφετε γιατί και εγώ ακόμα παλέβω να ξεπεράσω την παλίνδρομη κύηση μου. Πέρσι τον Ιανουάριο έμαθα πως είμαι έγγυος αλλά βιαστίκαμε να χαρούμε. μετα από πολύ ταλαιπωρία έκανα απόξεση και από τότε καθε μήνα παρακαλάω να είμαι έγγυος και να πάνε όλα καλά.

Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσεις τέτοιες καταστάσεις κυρίως όταν βλέπεις γύρω σου άτομα να έχουν αυτό το δώρο χωρις καμία δυσκολία και να μην το εκτιμάνε. Εγω προσωπικά πιστεύω πως όλες αυτές οι δυσκολίες που περνάμε θα μας κάνουνε πιο δυνατές για τα μωράκια μας που θα έρθουνε και θα εκτιμήσουμε αλιώς τα πραγματα και τις καταστάσεις γύρω μας. Εγω για παράδειγμα πριν μου συμβεί αυτό νόμιζα οτι μπορώ να προγραμματίσω ακόμα και το μήνα που θέλω να γεννήσω ότι τόσο έυκολο είναι να μείνεις έγγυος και να γεννήσεις.

Kαλως ηρθες στη παρεουλα μας!!!!!!!!!

Ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να το ξεπερασεις και να προχωρησεις μπροστα κοπελα μου... Οσο το αφηνεις μεσα σου δε κερδιζεις τιποτα... Δηλαδη θα ζεις με το φοβο και τη στεναχωρια μια ζωη???

Οσο για τον "προγραμματισμο" που λες, οταν ειχα πρωτοπιασει δουλεια πριν 1,5 χρονο ειχα πει οτι σκεφτομαι να κανω κανα παιδακι και μου ειχε πει η προισταμενη οτι δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο, το προγραμματιζεις να γεννησεις αυγουστο που κλεινει η εταιρεια για 1 μηνα και εισαι μια χαρα... Μετα ειχα κι εγω τη παλλινδρομη και καθε φορα που σκεφτομαι τα λογια της ΑΠΟΡΩ που ζει ο υπολοιπος κοσμος.... Σημειωση: η κοπελα που μου τα ειπε αυτα ειναι 32-33 ετων χωρις ουτε καν συντροφο...

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ολες καπως ετσι σκεφτομαστε νομιζουμε οτι ολα ειναι ευκολα μεχρι να αποδειχτει το αντιθετο... Ολες εχουμε και καποια γνωστη φιλη με την ιδια εμπειρια ειναι συνηθες φαινομενο τις εποχης... Και εγω ειμαι μια απο αυτες.... Αν δεν ξεπερασεις κατι παλιο δυσκολετεται να ερθει το καινουριο..... αυτη ειναι η γνωμη μου....

Καλως σας βρηκα όλες τις υποψήφιες μανούλες.

Ηθελα να σας ρωτήσω, εμένα η γιατρός που κατέλειξα τελικά να κάνω την αποξεση δεν μου έδωσε καμία εξέταση να κάνω παρόλο που την ρωτησαμε αν χρειάζεται, μήπως να αρχίσω να ανησυχώ; (όχι οτι ήμουνα και πολύ ηρεμη δηλαδη μεταξι μας).

Και κάτι άλλο που πραγματικά δεν αντέχω και με το ζόρι κρατιέμαι κάθε φορά

γιατι ο κόσμος είναι τόσο αδιάκριτος; και πότε θα σταματήσει αυτή η κλασική ερώτηση "εσεις παιδάκι πότε θα κανετε;" ελεος δηλαδη

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

η πεταλουδίτσα μου γεννήθηκε στις 23/9/10

Καλως σας βρηκα όλες τις υποψήφιες μανούλες.

Ηθελα να σας ρωτήσω, εμένα η γιατρός που κατέλειξα τελικά να κάνω την αποξεση δεν μου έδωσε καμία εξέταση να κάνω παρόλο που την ρωτησαμε αν χρειάζεται, μήπως να αρχίσω να ανησυχώ; (όχι οτι ήμουνα και πολύ ηρεμη δηλαδη μεταξι μας).

Και κάτι άλλο που πραγματικά δεν αντέχω και με το ζόρι κρατιέμαι κάθε φορά

γιατι ο κόσμος είναι τόσο αδιάκριτος; και πότε θα σταματήσει αυτή η κλασική ερώτηση "εσεις παιδάκι πότε θα κανετε;" ελεος δηλαδη

ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΕΙΣ. 1 ΣΤΙΣ 3 ΕΓΚΥΜΟΣΙΝΕΣ ΚΑΤΑΛΕΙΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ.ΑΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ.

παντως κοριτσια αυτο που σιγουρα εμαθα μετα τη βιοχημικη ειναι πως δεν θα ξανακανω τεστ πριν την ωρα του.4 μερες πριν την αναμενομενη περιοδο ειδα το + και πετουσα....μετα απο 3 μερες καθυστερηση εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου...την επομενη φορα (οταν ερθει με το καλο) εξετασεις αιματος και τουλαχιστον 10 μερες καθυστερηση..... :)

Διαφημίσεις

Στο εύχομαι να μπορέσεις να το κάνεις γιατί εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να το κρατήσω και από τότε έχω κάνει 4 τεστ!!! και κάθε φορα λέω ότι δεν θα ξαναπάρω αλλά........μωρέ ας έρθει αυτό και ας το πάρουμε χαμπάρι και μετά από 3 μηνες :D:D:D

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

μακαρι να ερθει chris σε ολες μας και μακαρι να μπορουσα να το βγαλω απο το μυαλο μου...(και την προηγουμενη απογοητευση και την επικειμενη χαρα που ελπιζω να μην αργησει).οχι τιποτα αλλο αλλα θα τρελανω και τον αντρα μου τον καημενο....!

Πιστεψέμε νομίζω οτί οι περισσότερες από εμάς έχουμε τρελάνει τους άντρες :?

[

quote="irida85]
Γεια σας κορίτσια γραφω για πρώτη φορά όπως θα καταλάβατε και νιώθω πολύ περίεργα. Διαβαζα τις συζητήσεις σας και έκλαψα με πολλα από αυτά που γράφετε γιατί και εγώ ακόμα παλέβω να ξεπεράσω την παλίνδρομη κύηση μου. Πέρσι τον Ιανουάριο έμαθα πως είμαι έγγυος αλλά βιαστίκαμε να χαρούμε. μετα από πολύ ταλαιπωρία έκανα απόξεση και από τότε καθε μήνα παρακαλάω να είμαι έγγυος και να πάνε όλα καλά.

Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσεις τέτοιες καταστάσεις κυρίως όταν βλέπεις γύρω σου άτομα να έχουν αυτό το δώρο χωρις καμία δυσκολία και να μην το εκτιμάνε. Εγω προσωπικά πιστεύω πως όλες αυτές οι δυσκολίες που περνάμε θα μας κάνουνε πιο δυνατές για τα μωράκια μας που θα έρθουνε και θα εκτιμήσουμε αλιώς τα πραγματα και τις καταστάσεις γύρω μας. Εγω για παράδειγμα πριν μου συμβεί αυτό νόμιζα οτι μπορώ να προγραμματίσω ακόμα και το μήνα που θέλω να γεννήσω ότι τόσο έυκολο είναι να μείνεις έγγυος και να γεννήσεις.

Kαλως ηρθες στη παρεουλα μας!!!!!!!!!

Ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να το ξεπερασεις και να προχωρησεις μπροστα κοπελα μου... Οσο το αφηνεις μεσα σου δε κερδιζεις τιποτα... Δηλαδη θα ζεις με το φοβο και τη στεναχωρια μια ζωη???

Οσο για τον "προγραμματισμο" που λες, οταν ειχα πρωτοπιασει δουλεια πριν 1,5 χρονο ειχα πει οτι σκεφτομαι να κανω κανα παιδακι και μου ειχε πει η προισταμενη οτι δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο, το προγραμματιζεις να γεννησεις αυγουστο που κλεινει η εταιρεια για 1 μηνα και εισαι μια χαρα... Μετα ειχα κι εγω τη παλλινδρομη και καθε φορα που σκεφτομαι τα λογια της ΑΠΟΡΩ που ζει ο υπολοιπος κοσμος.... Σημειωση: η κοπελα που μου τα ειπε αυτα ειναι 32-33 ετων χωρις ουτε καν συντροφο...

Όταν με ρωτάνε πότε θα κάνω παιδάκι, τους απαντώ "Ποτέ, δεν θέλω να κάνω παιδιά". Ορθά κοφτά και το βουλώνουν. Ευτυχώς, που, όταν έμεινα έγκυος, το είπα σε πολύ λίγους επιλεκτικά και οι άνθρωποι, μόλις έμαθαν για την παλλίνδρομη δεν με ξαναρώτησαν. Δεν το είπα σ' αυτούς που είναι κουτσομπόληδες και δεν το μετανοιώνω. Είχα δίκιο τελικά που δεν τους το είπα, γιατί τώρα αρχίζουν ένας ένας να με ρωτάνε πότε θα κάνω παιδί και σ' αυτούς δίνω την απάντηση που σας είπα πιο πάνω.

5f27b8bd0c.png

Να πω ότι χαίρομαι που γράγω σε αυτό το topic θα πω ψέματα......

πριν 4 ώρες περίπου γύρισα απο τον γυναικολόγο μου....ήταν η δεύτερη επίσκεψη που έκανα.....

Σήμερα μπήκα στην 12η εβδομάδα (1η μου εγκυμοσύνη) και περίμενα να δω στον υπέρηχο το μωράκι μου να κάνει τούμπες αλλά αυτό καθόταν ακίνητο ......

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν ακούει την καρδιά του ενώ στον 1ο υπέρηχο την είχαμε ακούσει, το μωρό είχε σταματήσει να αναπτύσεται εδώ και 14 ημέρες.....

Απλά θα σας πω ότι είμαι χάλια.

Αύριο πρωί πάω για απόξεση.

Διαφημίσεις

πριν 4 ώρες περίπου γύρισα απο τον γυναικολόγο μου....ήταν η δεύτερη επίσκεψη που έκανα.....

Σήμερα μπήκα στην 12η εβδομάδα (1η μου εγκυμοσύνη) και περίμενα να δω στον υπέρηχο το μωράκι μου να κάνει τούμπες αλλά αυτό καθόταν ακίνητο ......

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν ακούει την καρδιά του ενώ στον 1ο υπέρηχο την είχαμε ακούσει, το μωρό είχε σταματήσει να αναπτύσεται εδώ και 14 ημέρες.....

τι να πώ κοπέλα μου.μόνο κουράγιο

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Καλησπέρα δεν έχουμε ξαναμιλήσει αλλά διάβασα το μήνυμα σου και στεχαχωρήθηκα. ήθελα να σου πω κουράγιο και ότι όλα θα περάσουν με τον καιρο θα δεις. την ίδια κατάσταση ειχαμε περάσει πριν από αρκετό καιρό με την κουνιάδα μου?(αδερφή του άντρα μου ) τελος πάντων ήταν 4 1/2 μηνών και μετά τον υπέρηχο για δεκατέσσερις μέρες ειχε σταματήσει να αναπτύσσεται το έμβρυο. στεναχωρήθηκαμε όλοι πάρα πολύ γιατί θα ήταν το πρώτο της και το πρώτο σε όλη τη οικογένεια. παρόλο αυτά σιγά σιγά το ξεπέρασε και μετά από οχτω μήνες μήνες ξαναέμεινε πάλι έγκυος και τώρα η ανιψούλα μας που την λατρεύουμε όλοι είναι 1, 1/5 ετών.!!! η ζωή είναι μπροστά μας και όλες κάποια στιγμή αργά η γρήγορα θα γίνουμε μητέρες που τόσο πολύ το θέλουμε.

Να είστε καλά για τις απαντήσεις σας....

στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε αυτή η εκδοχή αλλά έλεγα...όλα θα πάνε καλά...τελικά δεν πήγαν...

τι να πω...

και πάλι ευχαριστώ

τι να πώ κοπέλα μου.μόνο κουράγιο

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΝΑΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΘΑ ΔΕΙ. :cry:

Κορίτσια καλημέρα!

Στις 8:00 έκανα απόξεση με μέθη, ο γιατρός μου είπε ότι θα κάνει ιστολογική και τα αποτελέσματα θα τα πάρουμε σε 10 ημέρες.

Σήμερα είμαι καλύτερα από εχτές...το ξέρω βέβαια ότι δεν θα περάσει έτσι εύκολα, θέλω να είμαι θετική και να μην σκέφτομαι πράγματα του τύπου ''μάλλον δεν θα καταφέρω ποτέ να κάνω παιδάκι"...

κάπου διάβασα εδώ μέσα...Μια φορά έγκυος ΠΑΝΤΑ έγκυος!!!

Ελπίζω να ισχύει.....

Ευχαριστώ και πάλι!

Διαφημίσεις

σίγουρα κάθε μέρα θα είσαι και καλύτερα(όχι οτι δεν θα υπάρξουν και μέρες που θα είσαι χειρότερα) και οτι το αισθάνεσαι τόσο νωρίς είναι πολύ καλό για σένα για να ξεκινήσεις και τις προσπάθειες γρηγορότερα.ελπίζω να έχεις καλά αποτελέσματα,αν και μην περιμένεις η ιστολογική να δείξει και τίποτα.ότι απορία έχεις εμείς είμαστε εδώ :wink:

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα, δυστυχώς κι εγώ πριν 1 εβδομάδα διαπιστώθηκε ότι έχω παλύνδρομη κύηση (ήμουν 7 εβδομάδων) κι έπρεπε να προχωρήσω σε απόξεση. Για μένα ήταν η 1η εγκυμοσύνη κι έπλεα σε πελάγη ευτυχίας οπότε καταλαβαίνετε την απογοήτευσή μου... Διαβάζοντας εδώ όμως βλέπω ότι πρέπει προφανώς να κάνω κάποιες εξετάσεις? Ο γιατρός δεν μου έχει πει κάτι πέρα από το να περιμένω την ιστολογική κι εγώ ανησυχώ γιατί θέλω πολύ να προσπαθήσω ξανά αλλά φοβάμαι μήπως κι αυτή η κύηση έχει άδοξο τέλος... :(

Κορίτσια καλησπέρα, δυστυχώς κι εγώ πριν 1 εβδομάδα διαπιστώθηκε ότι έχω παλύνδρομη κύηση (ήμουν 7 εβδομάδων) κι έπρεπε να προχωρήσω σε απόξεση. Για μένα ήταν η 1η εγκυμοσύνη κι έπλεα σε πελάγη ευτυχίας οπότε καταλαβαίνετε την απογοήτευσή μου... Διαβάζοντας εδώ όμως βλέπω ότι πρέπει προφανώς να κάνω κάποιες εξετάσεις? Ο γιατρός δεν μου έχει πει κάτι πέρα από το να περιμένω την ιστολογική κι εγώ ανησυχώ γιατί θέλω πολύ να προσπαθήσω ξανά αλλά φοβάμαι μήπως κι αυτή η κύηση έχει άδοξο τέλος... :(

Γειά σου Esperance,

δεν ξέρω τι να σου πω βρε esperance μου, σίγουρα θα νιώθεις πολύ άσχημα για αυτήν την απώλεια όπως νιώσαμε όλες όσες περάσαμε κάτι ανάλογο, απλά θα σου πω ότι μέρα με τηνημέρα η κατάσταση βελτιώνεται.

Τώρα αναφορικά με τις εξετάσεις και εγώ περιμένω ακόμη τα αποτελέσματα της ιστολογικής. Όταν πάω στον γιατρό έχω αποφασίσει εάν δεν μου προτείνει ο ίδιος να κάνω κάποιες εξετάσεις να του το ζητήσω εγώ. Ώστε αναλόγα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων 1ον)να μειωθούν οι πιθανότητες για επόμενη παλινδρόμηση με την ανάλογη θεραπεία

2ον) εάν δεν βρεθεί κάτι από τις εξετάσεις, να ξεκινήσουμε προσπάθειες χωρίς άγχος και αν 3ον) επιτευχθεί εγκυμοσύνη να ζήσω το 9μηνο χωρίς ιδιαίτερες φοβίες και άγχος.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά σε όλες μας!!

Και να μην βάζουμε το κεφάλι κάτω!!!!

Φιλιά!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ?1 ΣΤΙΣ 3 ΕΓΚΥΜΟΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.Η ΦΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΔΕ ΣΗΜΕΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ?1 ΣΤΙΣ 3 ΕΓΚΥΜΟΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.Η ΦΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΔΕ ΣΗΜΕΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ.

Καλημέρα Elina,

ίσως και να έχεις δίκιο, το ξέρω ότι η πιθανότερη αιτία των παλίνδρομων κυήσεων είναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου όπου οι γονείς δεν ευθύνονται για κάτι, απλά συμβαίνουν...αλλά από ότι διαβάζω εδώ μέσα και αλλού, δυστυχώς είναι πολλές οι κοπέλες που την πρώτη παλίνδρομη κύηση την θεώρησαν τυχαίο γεγονός και προχώρησαν σε δεύτερη και τρίτη παλίνδρομη κύηση. Αυτό που λέω και που θέλω να κάνω είναι κάποιες απλές εξετάσεις, να στο πω διαφορετικά έναν καλύτερο προγεννητικό έλεγχο ώστε να μειώσω τις πιθανότητες να συμβεί στο μέλλον κάτι ανάλογο. Αν π.χ βρεθεί ότι έχω αυξημένη πηκτικότητα του αίματος με την κατάλληλη αγωγή η επόμενη εγκυμοσύνη ίσως πάει καλύτερα από την πρώτη. Έτσι νομίζω ότι πρέπει να κάνω και θα το συζητήσω και με το γιατρό μου. Τώρα καλό είναι η κάθε μια μας να λειτουργεί όπως αυτή και ο σύντροφός της επιθυμούν, δεν είμαστε όλες ίδιες...για μένα οι παραπάνω ενέργειες ίσως μου προσφέρουν περισσότερη ηρεμία σε κάποιες άλλες ίσως προκαλούν περισσότερο άγχος.

Φιλικά,

irsa

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ λόγω ηλικίας (36) δεν θέλω να ρισκάρω να πάθω τα ίδια και τη 2η φορά. Θα ρωτήσω τον γιατρό μου αν μπορώ να κάνω περαιτέρω εξετάσεις για να ξέρω τουλάχιστον ότι από πλευράς μου δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα. Τώρα αν πάλι είναι θέμα φύσης...ελπίζω ότι δεν θα είμαι τόσο άτυχη. Καλή επιτυχία σε όλες κορίτσια κι εύχομαι με το καλό ένα γερό μωράκι!

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, καλησπέρα! Είναι η πρώτη φορά που γράφω και χρειάζομαι λίγο τις συμβουλές και τη στήριξή σας.

Προσπαθούσαμε από τον Ιούλιο για μωρό και καθώς γνώριζα ότι έχω πολυκυστικές και ίσως να δυσκολευόμουν λιγάκι, δεν είχαμε κάνει σπερμοδιαγράμματα και σαλπιγγογραφίες. Έμεινα έγγυος το Δεκέμβρη και προχθές είδα λίγο αίμα, πήγα στο γιατρό και δυστυχώς δεν ακούσαμε την καρδούλα του μωρού. Μόλις χθες έκανα απόξεση και προσπαθώ να συνέλθω. Πώς είναι τα πράγματα από δω και πέρα; Θα δυσκολευτούμε λέτε;

Καλησπέρα! Σας διαβάζω εδώ και καιρό και αποφάσισα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Πριν απο ένα μήνα ήμουν 12 εβδομάδων έγκυος, για πρώτη φορά στη ζωή μου,είχαμε ακούσει την καρδιά και όλα ήταν καλά! Πήγα να κάνω την αυχενική διαφάνεια οπου και είδαμε οτι το έμβρυο δεν ζούσε. Την άλλη μέρα υποβλήθηκα σε απόξεση και ο γιατρός ήταν της γνώμης να γίνει η ιστολογική εξέταση γιατι άν βρισκότανε κάτι θα αποφεύγαμε μια δεύτερη και παρόμοια περίπτωση. Πρίν δυο εβδομάδες βγήκαν οι απαντήσεις και άκουσον άκουσον βρέθηκαν δύο μικρόβια. Χλαμύδια και ερπητοιός. Τρέλλάθηκα αυτό το πλήθος μικροβίων σε μένα;Θα μου πείτε γιατί όχι σε σένα! Τρώνε λέει τον τροφοβλάστη του εμβρύου και δεν αφήνει να αναπτυχθεί το έμβρυο! Τώρα λοιπόν είμαστε με τις αντιβιόσεις μας για ένα μήνα και μετά θα ξεκινήσουμε τις προσπάθειες και θα δούμε!!! Μεγάλη ταλαιπωρία -αγωνία και φόβος μαζί για την επόμενη μέρα. Πάντως κορίτσια σας συμβουλεύω να γίνεται η ιστολογική εξέταση γιατι ποτέ δεν ξέρεις...και γιατί να περάσει κάποιος τα ίδια όταν μπορεί να αποφύγει τουλάχιστον την αιτία της πρώτης αποτυχίας.

Καλησπέρα zina 76. Εγώ έκανα απόξεση μόλις χθες. Ο γιατρός μου μου έδωσε αντιβίωση μόνο για 4 ημέρες και το έστειλε για ιστολογική, αν και δεν ξέρω ακριβώς τι δείχνει. Τα αίτια; Και πόσο καιρό κάνουν να βγουν τα αποτελέσματα;

Να σε ρωτήσω, χθες είχα αίμα και σήμερα σχεδόν καθόλου. Τι είναι φυσιολογικό;Α, ο γιατρός με περιμένει την επόμενη εβδομάδα για ένα υπερηχογράφημα για να δούμε αν έχω καθαρίσει εντελώς.

Sorry που σε ρωτάω τόσα, αλλά το σοκ τις τελευταίες 2 μέρες είναι μεγάλο και δεν τον ρώτησα πολλά, απ' ό,τι φαίνεται.

Αχ η ιστολογικη ειναι πονεμενη ιστορια..... Λενε οτι δειχνει τα αιτια της παλλινδρομης (αν δεν ειναι "τυχαια") αν δηλαδη εχεις κανενα μικροβιο οπως δυστυχως η zina76... Αλλα συνηθως ειναι χρωμοσωμικες ανωμαλιες που προκαλουν τις παλλινδρομες κι ετσι καποιοι γιατροι δεν την κανουν....

Εμενα ο δικος μου δεν μου εκανε (αν και τωρα το ψιλομετανιωσα) αλλα νομιζω οτι καθε γιατρος βλεπει, κρινει αν ειναι αναγκαιο, αν εχει υποψια οτι κατι συμβαινει και δεν ειναι "απλα" χρωμοσωμικη ανωμαλια.... Εννοειται οτι αν παλλινδρομησε σε μεγαλη εβδομαδα την κανουν στανταρ την ιστολογικη!!!

Αν λεω κατι λαθος διορθωστε με οι παλαιοτερες και συμπαθουσες.......

WLFfp2.png XI11p2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...