Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο 45 ηλικιωμένους...

ζώπυρον

Recommended Posts

Το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο 45 ηλικιωμένους

Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2010 | 20:59

Πρώτη δημοσίευση: 23.12.2010 | 20:56

Η απόφαση αυτή του ιδρύματος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο!

Μία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα αποτροπιασμό και θλίψη προκαλεί η είδηση ότι το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο 45 ηλικιωμένους τρόφιμους, όπως αποκάλυψε σήμερα το MEGA.

Η διοίκηση του Ιδρύματος επικαλείται οικονομικούς λόγους και ανακοίνωσε ότι θα τους απομακρύνει από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα και μάλιστα επικοινώνησε με τους συγγενείς των ηλικιωμένων προκειμένου να έρθουν και να τους παραλάβουν το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος και πρόεδρος του Ιδρύματος το Γηροκομείο Αθηνών έχει απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να έχουν προχωρήσει ήδη σε επίσχεση εργασίας και έτσι να μην λειτουργεί στην ουσία το Γηροκομείο.

πηγή : newsit

Διαφημίσεις

Ωραία πράγματα Χριστουγενιάτικα!!!!!! :evil: :evil:

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος και πρόεδρος του Ιδρύματος το Γηροκομείο Αθηνών έχει απλήρωτους

εντάξει οι εργαζόμενοι έχουν 1000% δίκιο που είναι απλήρωτοι, οι ηλικιωμένοι έχουν κι αυτοί δίκιο - αν και μεταξύ μας, δεν έχουν και καμιά πρωτοβουλία :(

η απορία μου είναι: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?????? ο αρχιμανδρίτης τι ρόλο παίζει???????? :evil: :evil:

μόνο που το διάβασα έγινε το στομάχι μου κόμπος!!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Γηροκομείο Αθηνών - Τεράστια ελλείμματα

Τελευταία ενημέρωση: 27.12.2010 | 21:07

Πρώτη δημοσίευση: 27.12.2010 | 21:02

Πάντως το ταμείο του Γηροκομείου παραμένει ελλειμματικό κατά 120.000 ευρώ το μήνα.

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι γέροντες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών, αφού οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας καθώς μένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο. Η "Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών", η εταιρεία στην οποία ανήκει το Γηροκομείο, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω της μη είσπραξης των μισθωμάτων από τα ακίνητά της αλλά και της μη καταβολής των τροφείων από τις συντάξεις των γερόντων. Σήμερα συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ με εκπροσώπους των εργαζομένων. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η νομαρχιακή σύμβουλος της Ν. Αθηνών κ. Λ. Βασιλάκου, η οποία και ζήτησε τη συνδρομή όλων για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Πάντως το ταμείο του Γηροκομείου παραμένει ελλειμματικό κατά 120.000 ευρώ το μήνα (από τα μισθώματα) ενώ οι συγγενείς που δεν αποδίδουν τα τροφεία έχουν δημιουργήσει «τρύπα» 400.000 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, η οικονομική κρίση έχει συμπαρασύρει και το Γηροκομείο με αποτέλεσμα σήμερα από τους 250 εργαζόμενους οι 13 να κάνουν επίσχεση εργασίας 19 "να λείπουν" και οι υπόλοιποι να μην επαρκούν. Στην πτέρυγα Ευαγγελισμού, οι εργαζόμενοι τις ημέρες των εορτών μειώθηκαν τόσο πολύ που δεν υπήρχε κανείς νοσηλευτής τα βράδια. Όπως υποστήριξε ο κ. Μπούμπας «το φιλανθρωπικό έργο θα εξαρτηθεί από τα έσοδα του Γηροκομείου. Αν αυτά μειωθούν δραματικά, τότε το κάθε κρεβάτι που θα απελευθερώνεται δεν θα ξαναγεμίζει».

πηγή : newsit

αυτοί δίκιο - αν και μεταξύ μας, δεν έχουν και καμιά πρωτοβουλία :(

η απορία μου είναι: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?????? ο αρχιμανδρίτης τι ρόλο παίζει???????? :evil: :evil:

Άμα απαντήσω ότι κάποιος ξύνει κάτι είσαι ικανοποιημένη?

Κατά τ'αλλα κάτι λέει ο τίτλος τους για "ελεήμον εταιρεία"??????????????:shock::shock::shock::shock: (ποιός έχασε την ελεημοσύνη του για να την βρουν αυτοί....)

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου γλυκά,

το θέμα εδώ δεν είναι μόνο τι κάνει η εκκλησία. Μην λοξοδρομήσει πάλι η συζήτηση.

Το κράτος που είναι?

Και στην τελική, όποιος και να φταίει - τα γεροντάκια τι θα γίνουν?

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Γηροκομείο Αθηνών - Τεράστια ελλείμματα

Τελευταία ενημέρωση: 27.12.2010 | 21:07

Πρώτη δημοσίευση: 27.12.2010 | 21:02

Πάντως το ταμείο του Γηροκομείου παραμένει ελλειμματικό κατά 120.000 ευρώ το μήνα.

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι γέροντες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών, αφού οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας καθώς μένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο. Η "Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών", η εταιρεία στην οποία ανήκει το Γηροκομείο, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω της μη είσπραξης των μισθωμάτων από τα ακίνητά της αλλά και της μη καταβολής των τροφείων από τις συντάξεις των γερόντων. Σήμερα συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ με εκπροσώπους των εργαζομένων. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η νομαρχιακή σύμβουλος της Ν. Αθηνών κ. Λ. Βασιλάκου, η οποία και ζήτησε τη συνδρομή όλων για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Πάντως το ταμείο του Γηροκομείου παραμένει ελλειμματικό κατά 120.000 ευρώ το μήνα (από τα μισθώματα) ενώ οι συγγενείς που δεν αποδίδουν τα τροφεία έχουν δημιουργήσει «τρύπα» 400.000 ευρώ.

......... άλλοι τα έχουν "πετάξει" στο δρόμο τα γεροντάκια, ενώ καρπώνονται τις συντάξεις τους....

Κορίτσια μου γλυκά,

το θέμα εδώ δεν είναι μόνο τι κάνει η εκκλησία. Μην λοξοδρομήσει πάλι η συζήτηση.

Το κράτος που είναι?

Και στην τελική, όποιος και να φταίει - τα γεροντάκια τι θα γίνουν?

Το Γηροκομείο δεν είναι κρατικό, είναι ιδιωτική "ελεήμον" εταιρεία

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Eπειδη δεν το κατεχω το θεμα πειτε μου σας παρακαλω το γηροκομειο Αθηνων ειναι κρατικο?

και αν ναι τι δουλεια εχει ο αρχιμανδριτης?

ειναι τις εκκλησιας?

ειναι ιδιωτικο?

στα γηροκομεια δεν κρατανε τις συνταξεις?

δεν ξερω, ρωταω!

......... άλλοι τα έχουν "πετάξει" στο δρόμο τα γεροντάκια, ενώ καρπώνονται τις συντάξεις τους....

με απλά λόγια παρατάν στο γεροκομείο τους παππούδες τους με αντάλαγμα κάποια χρήματα .... που τελικά δεν δίνουν....

δηλαδή αυτοί δεν έχουν ευθύνη;;; το μεγαλύτερο ποσοστό πιθανόν;;;;

Διαφημίσεις

Eπειδη δεν το κατεχω το θεμα πειτε μου σας παρακαλω το γηροκομειο Αθηνων ειναι κρατικο?

και αν ναι τι δουλεια εχει ο αρχιμανδριτης?

ειναι τις εκκλησιας?

ειναι ιδιωτικο?

στα γηροκομεια δεν κρατανε τις συνταξεις?

δεν ξερω, ρωταω!

ΑΛΗΘΕΙΑ και εγω δεν ξερω..εχεις δικιο που τα ρωτας ολα αυτα..

οι συνταξεις των γεροντων που ειναι?

ποιος τις παιρνει?

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ μας καταντησαν ολοι οι κυβερνωντες..

βρε καλα ειπε ο Παγκαλος..μηπως τα εφαγε μαζι με τα γεροντια?

αν ειναι ετσι ας τον μπουγελωσει καποιος για να τα πιουνε και μαζι...

Είναι εταιρεία : "Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών" με διοικητικό Συμβούλιο και απ΄όλα.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1108328

στην οποία εταιρεία οι γέροντες καταβάλουν την σύνταξή τους, δεν μένουν δωρεάν εκεί μέσα.

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι είδους "εταιρεία" είναι το Γηροκομείο Αθηνών (ιδιωτικού δικαίου, κ.λ.π.). Ποιός προσλαμβάνει υπαλλήλους, μισθοδοτεί, συνταξιοδοτεί, καταρτίζει το καταστατικό, κ.λ.π. Κι όποιος ξέρει σίγουρα, ας μας διαφωτίσει.

Αλλά για μένα, το θέμα δεν είναι εκεί. Ακόμη και υπό την αιγίδα της Εκκλησίας να λειτουργεί το Γηροκομείο, το κράτος δικαιούται ν' αδιαφορεί - να μην ελέγχει?

Και πολύ περισσότερο, οι συγγενείς? Όπως πολύ εύστοχα βέβαια παρατήρησαν η ηλιαχτίδα και η Μαριάλ, οι οικογένειες δεν αποδίδουν καν τις συντάξεις...

Ν' αποδώσουμε τις ευθύνες όπου πρέπει, μαζί σας είμαι. Αλλά ποιός θ' αναλάβει να προστατέψει τα γεροντάκια?

Ν' αποδώσουμε τις ευθύνες όπου πρέπει, μαζί σας είμαι. Αλλά ποιός θ' αναλάβει να προστατέψει τα γεροντάκια?

Αυτό!!!!!!

Γι'αυτό άστε το κράτος, μας έχει όλους γραμμένους, για τα γερόντια θα νοιαστεί........ιδίως όταν δεν είναι καθαρά δημόσια εταιρεία?

Αυτό!!!!!!

Γι'αυτό άστε το κράτος, μας έχει όλους γραμμένους, για τα γερόντια θα νοιαστεί........

Οπως το λες...

Ειναι το λιγοτερο λυπηρο και αδικο, ανθρωποι, σε αυτην την ηλικια, αβοηθητοι να πεταγονται στον δρομο, ανθρωποι που δουλεψαν, υπεφεραν, κοπιασαν, στερηθηκαν, στην δυση της ζως τους να οδηγουνται στην εξαθλιωση....

Λυπαμαι πραγματικα, δεν μπορω να το διανοηθω... σε τι καταντια μας εχουν φερει.... :cry:

Διαφημίσεις

Δηλαδή...

Το ΔΣ νίπτει τας χείρας του, οι εργαζόμενοι επειδή είναι απλήρωτοι κάνουν επίσχεση, οι συγγενείς των γερόντων καταχράζονται τις συντάξεις, το κράτος δεν μεριμνεί ούτε για τους νέους και "χρήσιμους" - πόσο μάλλον για τους απόμαχους, τα συνδικάτα δεν απεργούν για τους ετοιμοθάνατους

οπότε

δεν θέλω ούτε καν να φανταστώ τι νοιώθουν, τι σκέφτονται και τι φοβούνται, ο παππούλης και η γιαγιάκα τούτη την ώρα στο Γηροκομείο...

Αίσχος, πραγματικά!

Είναι εταιρεία : "Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών" με διοικητικό Συμβούλιο και απ΄όλα.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1108328

στην οποία εταιρεία οι γέροντες καταβάλουν την σύνταξή τους, δεν μένουν δωρεάν εκεί μέσα.

και η οποία "εταιρεία" στον πόλεμο του '40 και κατόπιν στην κατοχή ΔΕΝ έκλεισε ουτε έδιωξε ούτε ένα γερόντα και έρχονται σήμερα οι χαραμοφάιδες, καρεκλοκένταυροι και λένε πως δεν τα καταφέρνουν!!!!!

Ήθελα να ξερα ποιον κοροϊδεύουν??????????? :evil: :evil: :evil: :evil:

και η οποία "εταιρεία" στον πόλεμο του '40 και κατόπιν στην κατοχή ΔΕΝ έκλεισε ουτε έδιωξε ούτε ένα γερόντα και έρχονται σήμερα οι χαραμοφάιδες, καρεκλοκένταυροι και λένε πως δεν τα καταφέρνουν!!!!!

Ήθελα να ξερα ποιον κοροϊδεύουν??????????? :evil: :evil: :evil: :evil:

πραγματικα τραγικο...γιαυτο δεν τολμουν οι πολιτικοι να βγουν εξω..εχει αγριεψει ο κοσμος και θα φανε ξυλο..

Ηδη έχουν ξεκινήσει να τρώνε ξύλο. Και οι πολιτικοί που τολμούν να βγουν μια βόλτα πέριξ της Πλατείας Συντάγματος αλλά και οι παπάδες δεν θα το αποφύγουν το μπερτάκι τους έτσι όπως πάνε τα πράματα. Ελέησον!!!!!@Χ@

Στα «κρεβάτια» τους υπό επαρκή επίβλεψη και περίθαλψη παραμένουν τελικά οι 45 ηλικιωμένοι από τους 296 τροφίμους του Γηροκομείου Αθηνών, που απειλήθηκαν με έξωση παραμονές Χριστουγέννων, αφού με την παρέμβαση της αντινομάρχη Αθηνών, Λ. Βασιλάκου, βρέθηκε λύση στο θέμα της ασφάλειας παραμονής τους, με μετακίνηση προσωπικού από άλλες πτέρυγες.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε λόγω δυσπραγίας του Ιδρύματος στις πληρωμές, αφού, αν και διαθέτει μεγάλη περιουσία, βρίσκεται για διάφορους λόγους -ίσως και κακοδιαχείρισης- σε ανύπαρκτη χρηματική ρευστότητα. Για το πραγματικό αυτό πρόβλημα ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, που διοικεί το Γηροκομείο, έχει ζητήσει τη συνδρομή του κράτους προς σύναψη τραπεζικού δανείου ή και αποδέσμευση της μεγάλης περιουσίας του που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου.

Πάντως, υπό τις παρούσες συνθήκες - καταγγέλλοντας αφόρητες πιέσεις- μα και όντας απλήρωτοι επί 5 μήνες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, ενώ αρκετοί από αυτούς που έχουν υποστεί εργασιακή «κακοποίηση» βρέθηκαν να αιτούνται μαζικά αναρρωτικές άδειες.

Συγγενείς, εργαζόμενοι μα και ανήμποροι ηλικιωμένοι, που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών που διοικεί το Ιδρυμα, αναμένουν πλέον το αποτέλεσμα της παρέμβασης της Νομαρχίας Αθηνών. Βάσει των λεγομένων της κ. Βασιλάκου, το ζήτημα θα τεθεί και στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, αφού λόγω και του «Καλλικράτη» τέτοια ιδρύματα που διαχειρίζονται τεράστια κληροδοτήματα ιδιωτών θα πρέπει να ελέγχονται με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του κράτους στη διοίκησή τους.

Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=236808

Γιατί μου φαίνεται ότι ο λόγος που έγιναν όλα αυτά έχουν σχέση με την περιουσία που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου?!

Γιατί μου φαίνεται ότι ο λόγος που έγιναν όλα αυτά έχουν σχέση με την περιουσία που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου?!

γιατί έτσι είναι!!!!!!!

δεν σου φαίνεται καθόλου!!!

περιληπτικά:

το Γηροκομείο έχει ένα μεγάλο οικόπεδο στον δήμο Αμαρουσίου, όμως ο δήμος το βγάζει δασικό και δεν τους αφήνει να το εκμεταλλευτούν, άρα το οικονομικό αδιέξοδο του γηροκομείου προέρχεται από την μη εκμετάλλευση του οικοπέδου......

αυτά κατάλαβα προχθές στις ειδήσεις, όπου δεν κάνανε λόγω για 45 αλλά για 110 ηλικιωμένους!!!!!

αλλά και οι παπάδες δεν θα το αποφύγουν το μπερτάκι τους έτσι όπως πάνε τα πράματα. Ελέησον!!!!!@Χ@

τώρα άμα πω ότι πιο πολύ χρειάζεται σ'αυτούς τους τράγους πάρα στον Πάγκαλο, σας παρακαλώ μη μου πείτε ότι έχω άδικο

...

Το ζήτημα δημιουργήθηκε λόγω δυσπραγίας του Ιδρύματος στις πληρωμές, αφού, αν και διαθέτει μεγάλη περιουσία (ποιός την διαχειρίζεται?) , βρίσκεται για διάφορους λόγους -ίσως και κακοδιαχείρισης (?) - σε ανύπαρκτη χρηματική ρευστότητα. Για το πραγματικό αυτό πρόβλημα ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, που διοικεί το Γηροκομείο (ποιά είναι τα άλλα μέλη του Δ.Σ.?) , έχει ζητήσει τη συνδρομή του κράτους προς σύναψη τραπεζικού δανείου (αρνήθηκε το κράτος?) ή και αποδέσμευση της μεγάλης περιουσίας του (?) που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου (?) .

...τέτοια ιδρύματα που διαχειρίζονται τεράστια κληροδοτήματα ιδιωτών θα πρέπει να ελέγχονται με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του κράτους στη διοίκησή τους (έτσι ακριβώς!) .

Με τις κόκκινες παρενθέσεις, τόνισα τα σημαντικά σημεία για μένα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...