Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αστάθεια όταν είναι όρθια

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι κορίτσια. Θα ήθελα και πάλι τη γνώμη σας για τη μικρή μου σχεδόν 9 μηνών. Ενώ λοιπόν τραβιέται και σηκώνεται με άνεση στη κουνια και στο πάρκο της παρατηρπω ότι δεν έχει καμία μα καμία σταθερότητα το σωματάκι της. Εννοώ πως όταν είναι όρθια πιάνοντας πάντα τα κάγκελα και ποτέ χωρίς να κρατιέται από κάπου, το σωματάκι της κάνει λες και περνάει σεισμό. Πάει η λεκάνη της μπρος, πίσω, δεξιά και αριστερά και αν αφήσει τα χέρια από τα κάγκελα εννοείται πως πέφτει αμέσως. Με ανησυχεί αυτή η αστάθεια. Ξέρετε μήπως από τα παιδάκια σας πότε αποκτούν την απαιτούμενη σταθερότητα ώστε να κάθονται όρθια με άνεση. Επίσης δεν έρχεται καν στα τέσσερα όταν την έχω μπρουμυτα ώστε να ξεκινήσει το μπουσούλημα. Στηρίζεται μόνο στις παλάμες της, σπρώχνει και έρχεται στην καθιστη θέση. Να ανησυχήσω άραγε. Θα εκτιμούσα πολύ τις εμπειρίες σας.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είναι πολύ μικρή ακόμη και άδικα ανησυχείς! Τα δικά μου παιδιά δεν μπουσούλησαν ποτέ και απ' ότι μου είχε πει η παιδίατρος πολλά παιδιά δεν μπουσουλάνε! Δεν θυμάμαι πότε σταθήκαν σταθερά όρθια τα παιδιά μου, αλλά θα σου πω ότι ο γιος μου περπατούσε στηριζόμενος από εμάς ή από σταθερό σημείο από 12 μηνών και έφυγε μόνος του εντελώς 15 μηνών! Η κόρη μου νωρίτερα (10 μηνών), αλλά και αυτή περπάτησε ουσιαστικά μόνη της γύρω στο 14ο μήνα! Μην αγχώνεσαι λοιπόν!

συμφωνώ με το σπουργίτι,

μην ανησυχείς άδικα. Κάθε παιδάκι έχει το δικό του σημείο εκκίνησης για την κινητική του εξέλιξη. Κι εμένα η κόρη μου τώρα περπάτησε μόνη της που είναι 15 μηνών. Ξεκίνησε να περπατάει με το να τις κρατάμε τα χέρια από 11 μηνών. Οπότε δεν υπάρχει στάνταρ σε αυτό το θέμα. Don't worry!!!

ljGap3.png

Μην ανησυχείς. Έτσι κάνουν τα μικρούλια. Και η κόρη μου στην ηλικία της δικιάς σου earthquake ήταν. Γύρω στους 9 και κάτι μπορούσε να σταθεί λίγο στα 4 και να κάνει το μπρος πίσω (της έβαζα μία μπάλα σε απόσταση 1μέτρου και προσπαθούσε να τη πιάσει. Σιγά σιγά άρχισε το μπουσούλισμα (σα σκουλήκι στην αρχή) και 10 μηνών πήγαινε αέρα. 11 μηνών περπάτησε πολύ εύκολα, ενώ ο γιος μου ενώ μπουσουλούσε από 7 μηνων περπάτησε στους 13. Πάντως όταν στο κάνει αυτό στην κούνια (να κουνιέται μπρος πίσω) πρόσεχε την γιατί εμένα συχνά πυκνά έπεφτε μπροστά στο ξύλο και χτυπουσε και έδεσα μία πετσέτα για είναι μαλακά.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Απλά αγχώνομαι περισσότερο για το γεγονός ότι βλέπω ότι το σωματάκι της είναι γενικά πολύ χαλαρο, λες και δεν έχουν δέσει ακόμα τα κοκκαλάκια της. Όταν στέκονται όρθια άλλα παιδάκια που βλέπω σε αυτήν την ηλικία είναι σταθερά, σαν σανίδες. Η δική μου κάνει λες και θα διπλωθεί στα δύο, αν μπορώ να σασ δώσω να καταλάβαιτε τι εννοώ. Ελπίζω να μην είναι τίποτα

Μην κάνεις συγκρίσεις με άλλα παιδάκια. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης. Θα σταθεί όταν εκείνη νιώσει έτοιμη. Δεν μπουσουλάνε όλα τα παιδιά ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

κοπελιά μια χαρα αναπτυγμένο μου φαίνεται το μωράκι σου! έτσι είναι το σωματάκι τους οταν πρωτοαρχίζουν να στηρίζονται, στη συνέχεια δυναμώνουν οι μυες. όσο για το οτι δε στέκεται μόνη της, helloo 9 μηνών είναι! θα δεις απο δω και μπρος πόσο γρήγορα θα γίνονται όλα! η κόρη μου 11 μηνων σηκώθηκε στο παρκο κ μπουσόυλησε και 13 περπάτησε με μεγάλη ανεση και πολύυυ ξαφνικα! να το χαίρεσαι!

uXGbp3.png

9 μηνων μωρο δεν γινεται να στεκεται μονο του εκτος απο σπανιες περιπτωσεις.γυρω στους 11-13 μηνες γινεται αυτο.κ αυτο που κανει τωρα που κουνιεται περα δωθε ειναι απολυτα φυσιολογικο

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστω παρα παρα πολύ. Δεν ξέρετε από τι αγχος με βγάζετε. Να στε όλες καλά και να χαιρεστε τα παιδάκια σας.

Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι φυσιολογικό για την ηλικία του :-)

Να το χαίρεσαι:-):-):-):-):-):-):-):-)

• 2 εβδομάδες μετά...

καλε ειναι πολυ μικρο το μωρακι σου για τετοιες σκεψεις!!!!! ουτε εμενα μπουσουλησε, το εκανε μετα που περπατησε, εννοω οτι τωρα που καθεται και παιζει μπουσουλαει για να πιασει καποιο παιχνιδι. Επισης εμενα πρωτα περπατησε και μετα σηκωθηκε στην κουνια, ηταν αρκετα παχουλη και ενω εκανε προσπαθεια δεν μπορουσε να σηκωθει. Οποτε μην αγχωνεσαι, ολα θα γινουν...μη βιαζεσαι...

επισης να ξερεις οτι υπαρχουν μωρα που δε μπουσουλησαν ποτε.περπατησαν κατευθειαν.οποτε ουτε κ αυτο μη σε ανυσηχει:P

Αυτο ακριβως. Ο Βασιλης περπατησε 10 μηνων. Σηκωνοταν, ετρεμε, επεφτε αλλα εκει. Να μπουσουλησει καταδεχθηκε μονο αφου περπατησε :mrgreen::mrgreen: . Μερικες φορες εκανε κατι σαν βατραχακι (μπουσουλημα δεν το λεγες :lol:) αλλα αυτο μεχρι να βρει κατι να στηριχθει για να συνεχισει τις προσπαθειες για τον στοχο του (το να σηκωθει) :-D

Μια χαρα ειναι το παιδακι σου απλα ετοιμασου να αρχισεις να το κυνηγας συντομα :mrgreen:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Να στε καλά κορίτσια για τις απαντήσεις σας. Μάλλον πρέπει να οπλιστώ με υπομονή και να περιμένω πότε θα σταθεροποιηθεί. Εχθές κλείσαμε τους 9 μήνες οπότε φαντάζομαι ότι δεν θα αργ'ησει και πολυ το βατραχάκι μου.

• 1 month later...

Γεια σας και πάλι κορίτσια. Επανέρχομαι για άλλη μια φορά με το ίδιο θέμα γιατί πλέον ανησυχώ σοβαρά. Η μπέμπα είναι πλέον 10 μηνών και 8 ημερών. Ενώ κάνει όλα όσα πρέπει για την ηλικία της, κάθεται τέλεια, μπουσουλάει πλέον με γρήγορες ταχύτητες και πιάνεται από όπου βρει για να σηκωθεί, δεν έχει καμία σταθερότητα ώστε να σταθεί τελείως μόνη της. όταν της πιάνω το ένα χεράκι γυρνάει όλο το σπίτι περπατώντας αλλά αν την αφ'ησω πέφτει κυριολεκτικά αμέσως και μάλιστα με άτσαλο τρόπο. Φεύγει ολόκληρη προς τα πίσω και αν δεν την πιάσω θα κουτρουβαλιαστεί. Ανησυχώ πάρα πολύ για αυτήν την αστάθεια. Φαντάζομαι ότι θα έπρεπε στην ηλικία αυτή να στέκεται μόνη της έστω και ένα δευτερόλεπτο. Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας και αν θυμάστε από τα μωράκια σας πότε στάθηκαν μόνα τους όρθια έστω και για λίγο. Σκέφτομαι σοβαρά να επισκεφτώ παιδονευρολόγο.

Φαντάζομαι ότι θα έπρεπε στην ηλικία αυτή να στέκεται μόνη της έστω και ένα δευτερόλεπτο. Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας και αν θυμάστε από τα μωράκια σας πότε στάθηκαν μόνα τους όρθια έστω και για λίγο. Σκέφτομαι σοβαρά να επισκεφτώ παιδονευρολόγο.

Καλημέρα. Εννοείς να στέκεται σταθερή χωρίς να κρατιέται ή να στέκεται σταθερή ενώ κρατιέται από κάπου; Αν εννοείς το πρώτο να μην ανησυχείς καθόλου αφού αυτό είναι το στάδιο πριν το περπάτημα. Από τα άλλα που γράφεις και τα δικά μου αυτά έκαναν στην ηλικια της. Ο γιος μου σταθεροποιηθηκε μόνος του γύρω στους 12 μήνες και περπάτησε (3-4 βηματάκια) στους 12 1/2. Έτρεχε στους 13. Η μικρούλα μου σταθεροποιηθηκε γύρω στους 10 1/2 και έκανε 3 -4 βηματάκια στους 11 μήνες. Έτρεχε στους 12 (βγήκε λίγο πιο ταλιμπάν από τον αδερφό της).

Σ ευχαριστώ για την απάντηση. όταν κρατιέται από κάπου στέκεται όρθια παρόλα αυτά το σωματάκι της δεν είναι ακριβώς σανίδα. Παίζει λίγο μπρος πίσω η λεκάνη. Ωστόσο είναι ανυπόμονη και μόλις σηκωθεί σε 'ενα έπιπλο αφήνει τα χέρια για να φύγει μόνη της οπότε αμέσως πέφτει. Δεν μπορώ λοιπόν να υπολογίσω για πόση ώρα μπορεί να σταθεί πιανόμενη γιατί απλά φεύγει αμέσως με το που θα σηκωθεί. Είναι άραγε πρόβλημα αυτό

Μαριλού μου δεν περιμένεις σοβαρά από ένα παιδάκι 10 μηνών να στέκεται μόνο του; Όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιες! Αν σταθεροποιηθεί μόνη της σημαίνει ότι μπορεί να περπατήσει και μόνη της και χωρίς να στηρίζεται πουθενά! Αν στηρίζεται πχ στο τραπέζι και παρόλο που κρατιέται πέφτει, τότε ίσως να "ανησυχούσα", αλλά και πάλι θα περίμενα κάνα μήνα για να βγάλω συμπεράσματα! Δεν είναι όμως η περίπτωση σου αυτή! Από τη στιγμή που την κρατάς και περπατάει τί άλλο θες για να καταλάβεις ότι μια χαρά σταθερότητα έχει το παιδί;

Εγώ θα περίμενα και δυο μήνες ακόμα, σπουργίτι...μαριλού, είναι το πρώτο σου παιδάκι, ε? Μην ανησυχείς καλή μου, είναι μωρό ακόμα. Δεν περπατάνε όλα στο χρόνο, κι αυτό που λες εσύ είναι το αρχικό στάδιο πριν κάνει βήματα το παιδί. Εμένα ο πρώτος περπάτησε 15 μηνών και με είχε φάει το άγχος, νόμιζα ότι παραάργησε...εμ έλα τώρα που ο δεύτερος κλείνει τους 15 μήνες τη Δευτέρα, και για περπάτημα, ούτε λόγος?

Ποιος σε άγχωσε έτσι κοριτσάκι? Τίποτα καλοπροαίρετοι συγγενείς???

Μια χαρά ακούγεται το παιδάκι σου.

Περπατάει όλο το σπίτι κρατημένη από το χεράκι σε αυτή την ηλικία και ανησυχείς? Εγώ δεν θα την άφηνα για να μην κουράζονται τα ποδαράκια της, αν ήμουν στη θέση σου. Εκτός αν της αρέσει τρελά και το ζητάει μόνη της.

Ο δικός μου στεκόταν κρατημένος από 9 μηνών περίπου, αλλά δεν μπορούσε να κάνει βηματάκια πιασμένος από τα χέρια μας. Έκανε το γύρω γύρω του πάρκου, του τραπεζιού του σαλονιού και μετά τους 10-11 σηκωνόταν μόνος του στηριζόμενος από τα έπιπλα. Και φυσικά, με το παραμικρό έπεφτε, στο πλάι, πίσω, όλο έπεφτε. Από 12,5 μηνών έκανε 1-2 βηματάκια και 13,5 μηνών διένυσε όλο το σπίτι. Τώρα 16 μηνών τρέχει...

Εγώ θα έλεγα να χαλαρώσεις... Αλλά για να σου φύγει η ιδέα, μίλα με τον παιδίατρο. Και αν θέλεις παιδονευρολόγο, πες μου να σου στείλω πμ με τα στοιχεία ενός πολύ καλού που πήγαμε εμείς για άλλο λόγο 6 μηνών, είναι και σε δημόσιο νοσοκομείο.

5k3tp2.png

μια χαρα φυσιολογικο μου φαινεται. Τι περιμενεις να παρει τους δρομους και να τρεχει?? Μωρακι ειναι ακομα. Εξαλλου και να αρχισει να περπαταει κανονικα, στην αρχη πανε σαν παπακια. Εμενα και τωρα που ειναι 3 ετων οταν νυσταζει ναδεις πως κανει:D παραπαταει, πεφτει και το ποιο ωραιο ειναι οτι λλει οτι δεν νυσταζει

και εμεις σταθεροποιηθηκαμε 14μηνων παρακαλω!Δεν μπουσουλησε για να περπατησει,το κανει τωρα βεβαια,αλλα ασταθεια ειχε και ας περπατουσε απο 12μηνων..δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις,εχω γνωστη που τα παιδια της περπατησαν 16μηνων οποτε αντιλαμβανεσαι οτι εχει διαφορες περιπτωσεις..

Μην ανησυχείς. Είναι μικρό το μωράκι σου. Είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί ακόμα. Πολλά παιδάκια δεν μπουσουλάνε. Εγώ έχω 2 παιδιά, το πρώτο (αγόρι) και μπουσούλησε και στη στράτα κάθησε, το δεύτερο (κορίτσι) ούτε μπουσούλησε ούτε στη στράτα κάθησε. Από μήνα σε μήνα θα δεις τρομερή διαφορά. Γύρω στους 11 με 12 μήνες θα δεις να σταθεροποιείται, ίσως και 15. Τα δικά μου στο χρόνο επάνω σταθεροποιήθηκαν. Μια χαρά είναι το παιδάκι σου. Μην σε πιάνει άγχος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...