Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η νηπιαγωγός δάγκωσε παιδάκι για παραδειγματισμό!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είχαμε και εμείς στο δημόσιο νηπιαγωγείο, πριν 2 χρόνια, μία πολύ "ευσυνείδητη" δασκάλα!!! Μες στην τσαντίλα ήταν μονίμως σε όλα τα παιδάκια, οι τιμωρίες έξω απο την τάξη πήγαιναν και έρχονταν, σε κάτι παιδάκια είχε τραβήξει αυτιά, όλα τα παιδάκια την φοβόντουσαν και εκ των υστέρων και συγκεκριμένα πριν κανένα μήνα, εντελώς τυχαία, μου ανέφερε η κόρη μου ότι η κυρία του νηπιαγωγείου τους χτύπαγε με βιβλίο στο κεφάλι (όχι δυνατά, ευτυχώς).

Περιμένουμε νέα για την "νηπιαγωγό" του Κολοκοτρωνιτσίου!

Τι να πω βρε παιδιά, θα τρελλαθούμε τελείως; Πες μας τι έκανες τελικά και αν βρήκες την βίτσα στο νηπιαγωγείο.

Καλά έχω και μία απορία....

Η μαμά που έβλεπε τα παιδιά να χτυπούν την πόρτα κάτω από την βροχή τι έκανε; Καθόταν και κοίταζε να δεί πότε θα ανοίξει η πόρτα και μετά έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα;

Διαφημίσεις

Κάποτε η βίτσα ήταν εγκεκριμένη παιδαγωγική μέθοδος, κάποτε οι τιμωρίες και το ξύλο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολική ζωής. ΚΑΠΟΤΕ! Σήμερα η βίτσα ανήκει στο παρελθόν και όλες αυτές οι "παιδαγωγικές μέθοδοι" θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο ως μαρτυρίες από τους μαθητές μιας άλλης εποχής. Με λύπη όμως διαπιστώνω πως κάποιοι ζουν ακόμη στο χθες και νομίζουν πως η ιοδότητα του ως δάσκαλοι δικαιολογεί τη χρήση τέτοιων αναχρονιστικών και πάνω από όλα σκληρών μεθόδων για να επιτύχουν αυτό που θα μπορούσαν άνετα να επιτύχουν αν έδειχναν αγάπη, υπομονή και κατανόηση.

Μπορώ να καταλάβω την οργή και την αγανάκτησή σας και να τη δικαιολογήσω απόλυτα αλλά η δική μου συμβούλη είναι να μην παρασυρθείτε από το θυμό και μπλέξετε σε καυγάδες. Το πρωταρχικό μέλημά σας θα πρέπει να είναι να δικαιωθείτε αλλά και να απομακρυνθεί αυτή η γυναίκα από το σχολείο - όχι μόνο το δικό σας αλλά και κάθε άλλο σχολείο. Σήμερα είναι ξύλο με τη βίτσα ή ένα δάγκωμα αύριο τι θα είναι; Το παν είναι να προστατευθούν τα παιδιά από τέτοιου είδους συμπεριφορές και το σχολείο να γίνει για αυτά χώρος παιχνιδιού και μάθησης κι όχι φόβου και πόνου.

Οπότε θα πρέπει να κάνετε έγγραφη καταγγελία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και ακόμη πιο πέρα αν χρεαστεί.

*

αν και γενικότερα δεν είμαι υπερ των χαλαρών εκπαιδευτικών από τα όσα περιγράφεις, μαλλον πρόκειται για ειδική περίπτωση η εν λόγω κυρία!!!

και βέβαια πρέπει να την αναφέρετε οπως ειπώθηκε ήδη.... αν και η αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών της μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, ή τουλάχιστον δεν εφορά εσάς τις μητέρες... εγώ πάντως δε θα ξανάστελνα το παιδί μου σχολείο με αυτή τη δασκάλα!!!

να μας ενημερώσεις σε παρακαλώ....

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Διαφημίσεις

Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις γιατί βιάζομαι, αλλά για το δάγκωμα θα πρέπει να γίνει μήνυση και καθώς δεν ξέρουμε τι αρρώστιες κουβαλάει το βρωμόστομά της θα ζητήσετε με τον δικηγόρο σας να κάνει εξετάσεις

Την σκοτωνεις στο 3υλο με ενα σιδερενιο λοστο για να δει πως ειναι οταν ποναει.......ρεεεεεεε δεν παμε καλα ρεεεεεεεεε.........εχει προβληματα ο κοσμος και τα βγαζει οπου να'ναι. Απο τα αυτοκινητα μεχρι τα παιδια των αλλων.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

μαζευτειτε ολες η μητερες και πηγαινετε στην διευθυντρια...φωναξτε και την δασκαλα και πειτε τα μπροστα της....ντρεπομαι για κατι τετοιες συναδελφισες που εχουμε...κριμα,γιατι το επαγγελμα μας εχει αγαπη προς τα παιδια και οχι μισος......

Διαφημίσεις

μα αυτή είναι η διευθύντρια!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Πού είναι η mitsimitsi... βρε λες να έχει πιαστεί μαλλί με μαλλί (καθόλου απίθανο εδώ που τα λέμε) και να έχουν καταλήξει σε τίποτα Εξωτερικά Ιατρεία ??????????????????????????????????????????

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ οτι η σωματική τιμωρία ΕΧΕΙ ΑΠΑΟΓΟΡΕΥΤΕΊ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ :evil::evil::evil::evil:

Σχολείο, προσχολική φροντίδα και πλαίσια φιλοξενίας

Στο πλαίσιο της σχολικής πειθαρχίας, η σωματική τιμωρία απαγορεύεται ρητά στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το άρθρο 13 παρ. 8 του Π.Δ. 201/1998. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο νόμος 3328/2005, άρθρο 21 (ΦΕΚ 80Α/1-04-2005) απαγορεύει την επιβολή οποιασδήποτε μορφής σωματικής τιμωρίας σε μαθητές που παρεκκλίνουν από την προσήκουσα διαγωγή. Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο Γ2/22673/02.03.2006 με θέμα «επιβολή σωματικής τιμωρίας σε μαθητές».

egkilkios-ypepth-som.tim..JPG

Διάταξη ρητής απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας διέπει τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, η παραβίαση της οποίας μάλιστα αποτελεί «σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα», σύμφωνα με το αρ. 14, παρ. 1 της ΚΥΑ 16065/2002 (ΦΕΚ Β 497/22-4-2002). Επίσης, οι σωματικές ποινές «απαγορεύονται αυστηρά» στο πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας (αρ. 23, παρ. 2 ΥΑ Γ 2β/1984 ΦΕΚ Β 860).

Ωστόσο, ρητή απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας ως πειθαρχικού μέτρου απουσιάζει από τις διατάξεις που ρυθμίζουν άλλους χώρους φροντίδας παιδιών, όπως είναι οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί, που ιδρύονται και λειτουργούν από φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή τα πλαίσια φιλοξενίας, όπως οι Παιδουπόλεις του (πρώην) Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας, που πλέον έχουν υπαχθεί στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας και Πρόνοιας (ΠΕΣΥΠ).

http://somatikitimoria.gr/nomothesia.htm

ΛΑΤΡΕΜΈΝΟΙ ΜΟΥ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΊ η εγκύκλιος ήρθε στα χέρια σας το 2006 , έχουν περασει 4 χρόνια ... ανοίχτε να την διαβάστε !!! :twisted::twisted::twisted::twisted:

mitsi πρεπει να παρεις τηλεφωνο στο υπουργειο κ να ζητησεις, εξηγωντας τους λογους, να ερθει καποιος αρμοδιος στο σχολειο και να ειναι παρων στην αποκαλυψη της βιτσας

εαν σου πουν οτι αυτο δεν γινεται, να παρεις οσους γονεις μπορεις να μαζεψεις και να πατε ολοι μαζι να κανετε τα αποκαλυπτηρια και μετα να υποβαλλετε και μυνηση στην αστυνομια για ξυλοδαρμο ανηλικου

αν μπορεις να το βιντεοσκοπησεις κιολας ακομα καλυτερα

Προσωπικά δεν συμφωνώ με την απευθείας έντονη αντιπαράθεση με την ίδια την νηπιαγωγό, γιατί - ναι, μεν, θα εκτονωθείς - αλλά μπορεί να χάσεις το δίκιο σου αν ξεφύγεις. Επίσημη καταγγελία κατευθείαν στον προϊστάμενο, ή μία κουβέντα πρώτα μαζί του, μήπως και υπάρχει τρόπος να μην παρακάμψεις την ιεαραρχία. Και - εάν υπάρχει κάποιο είδος προστασίας του πολίτη σε αυτή τη χώρα - λογικά πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα η νηπιαγωγός.

Συμφωνώ απόλυτα. Μάλιστα πιστεύω ότι ούτε προφορική συζήτηση με τον Προϊστάμενο χρειάζεται να γίνει. Εφόσον είσαι απόλυτα σίγουρη για τα γεγονότα προχωρείς σε έγγραφη καταγγελία στον Προϊστάμενο και την κοινοποιείς και τη Σύμβουλο προσχολικής αγωγής της περιοχής σου (με λίγα λόγια τη στέλνεις και σ' αυτήν). Επίσης μίλα και με άλλους γονείς να προβούν σε αντίστοιχη ξεχωριστή καταγγελία. Καταλαβαίνεις΄οτι όσο πιο πολλές τόσο πιο σημαντική η πίεση.

Είσαι τελείως σίγουρη έτσι; Γιατί έχω πάθει σοκ. Άκου βίτσα που ζούμε στη δεκαετία του 50;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια δε ξέρω πως κρατήθηκα σήμερα.Από τη μια ο μικρός να μου λέει "έλα μαμά να δεις τη βίτσα",από την άλλη η αγαπητή μας Νηπιαγωγός να μας καλημερίζει όλο χάρη.Κρατήθηκα όμως,δε ξέρω πως αλλά δεν της είπα τίποτε,ούτε τη βίτσα πήγα να δω.

Αντιθέτως περίμενα στην αυλή και όποια μητέρα έβλεπα, την ενημέρωνα.Ένημέρωσα και τη μητέρα του παιδιού που δαγκώθηκε η οποία έμεινε άναυδη.Άναυδη όμως έμεινα κι εγώ όταν μου είπε πως ξέρει ότι ο μικρός της της τρώει από τη δασκάλα γιατί είναι άτακτος (της το είπε η ίδια), αλλά δεν ήξερε για τη βίτσα.Αν ήταν με το χέρι δεν την πείραζε!

Τέλος πάντων,συναντήθηκα με τις υπόλοιπες οι οποίες επιβεβαίωσαν και τις βίτσες και τις τιμωρίες και το γεγονός ότι η δασκάλα ξέχασε το παιδί μου με ένα άλλο έξω και κλείδωσε τη πόρτα.Τα παιδια είπαν όλα το ίδιο πράγμα.Αυτό όμως που μας ανησήχησε όλες, είναι πως τα μικρά ανέφεραν το γεγονός του ξυλοδαρμού σαν κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Καταλήξαμε να πάμε τη Δευτέρα το πρωί όσες μπορούμε και να αποκαλύψουμε τη βίτσα.Από κει και πέρα θα γίνει έγγραφη αναφορά στον προϊστάμενό της και τα πράγματα θα μας οδηγήσουν από μόνα τους.Δε θα μείνει θέλω να πιστεύω ατιμώρητη.

Όλες όμως είμαστε τόσο παγωμένες και απογοητευμένες που δε φαντάζεστε.Εμένα προσωπικά μου έφυγε ο θυμός κι έμεινε μια πίκρα και μια αηδία.Τι άλλο θα δούμε επιτέλους?

Μου φαίνεται...απίστευτο.

Δεν μπορώ να το πιστεψω ρε παιδια ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Εδώ και τριάντα χρόνια έχω να ακούσω τέτοια πράγματα στα σχολεία,

σε ποιο μέρος του κόσμου συμβαίνει αυτό;

Ποιο είναι το νηπιαγωγείο;

Δεν ξέρω αν μπορείς να μας το γράψεις,αλλά έτσι θα ενημερώνονταν κι άλλοι γονείς της περιοχής.Ελεος....

Θα έλεγα να μιλήσετε πρώτα με τη νηπιαγωγό (θέλω πολύ να δω τι θα σας πει) και κατόπιν να πάτε στον προϊστάμενό της και στον σύμβουλο εκπαίδευσης της περιοχής.

Δε νομίζω να μπορώ να αναφέρω το όνομα της δημόσια από τη στιγμή που θέλω να ακολουθήσω τις νόμιμες διαδικασίες αρχικά τουλάχιστον, μήπως και βγει άκρη.

Όσο για την περιοχή που συμβαίνουν τα γεγονότα είναι στο νομό Κορινθίας και μάλιστα σε πόλη!

Τι να πω βρε παιδιά, θα τρελλαθούμε τελείως; Πες μας τι έκανες τελικά και αν βρήκες την βίτσα στο νηπιαγωγείο.

Καλά έχω και μία απορία....

Η μαμά που έβλεπε τα παιδιά να χτυπούν την πόρτα κάτω από την βροχή τι έκανε; Καθόταν και κοίταζε να δεί πότε θα ανοίξει η πόρτα και μετά έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα;

Η μαμά που είδε τα παιδιά περίμενε να ανοίξουν οι δασκάλες την πόρτα.Δεν έφυγε,περίμενε να δει μέχρι που θα φτάσει η αδιαφορία και με ενημέρωσε μόλις με είδε το μεσημέρι.

Εγώ έχω να πω συγχαρητήρια για την ψυχραιμία σου/σας! Ερώτηση... αν λέμε σπάσει ο διάολος το ποδάρι του... και η βίτσα δεν αποκαλυφθεί... τι θα κάνετε;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...