Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η νηπιαγωγός δάγκωσε παιδάκι για παραδειγματισμό!

Recommended Posts

Δε ξέρω τι να πω και πως να το χειριστώ!

Σήμερα γύρισε ο γιος μου από το Νηπιαγωγείο πολύ εκνευρισμένος.Τον ρώτησα τι έγινε,΄δεν μου έλεγε.Σε ανύποπτο χρόνο τον ακούω να μονολογεί

"στις μικρές αταξίες βγαίνουμε στο διάδρομο για τιμωρία και στις μεγάλες αταξίες, τρώμε ξύλο με τη βίτσα".Τον ρώτησα που συμβαίνει αυτό και μου είπε πως το κάνει η δασκάλα του κι ότι η βίτσα πονάει αλλά αυτός σήμερα που τις έφαγε δεν έκλαψε,κρατήθηκε.

Ο λόγος που τιμωρήθηκε ήταν γιατί στο διάλειμμα έπαιζε με ένα άλλο παιδάκι στο πίσω μέρος του σχολείου κι όταν η δασκάλα μάζεψε τα υπόλοιπα παιδιά αυτούς δεν τους είδε με αποτέλεσμα να κλειδώσει τα παιδιά έξω στη βροχή και να συνεχίσει τα μάθημα της χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι ότι της λείπουν δύο!Αυτά χτυπούσαν τη πόρτα για να τους ανοίξει ώσπου επιτέλους τα άκουσε.Και τα τιμώρησε.

Ενώ μου τα λέει λοιπόν ο μικρός αυτά, χτυπάει το τηλέφωνο και η μαμά ενός συμμαθητή του μου επιβεβαιώνει τα γεγονότα λέγοντας μου ότι ήταν παρούσα στη φάση που το δικό μου παιδί και το άλλο χτυπούσαν για να τους ανοίξουν.

Βάζουμε λοιπόν τα παιδιά από κάτω και μας αναφέρουν και τα δύο ότι το πιο ζωηρό παιδί της τάξης τρώει κάθε μέρα ξύλο με τη βίτσα και ότι μια φορά που δάγκωσε ένα κοριτσάκι Η ΔΑΣΚΑΛΑ, ΔΑΓΚΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΠΟΝΑΕΙ!!!

Παίρνουμε τηλέφωνο και τρίτη μαμά και μετά από κάποια ώρα ρωτώντας την κόρη της επιβεβαιώνει την ύπαρξη βίτσας και το δάγκωμα κι ότι τρομάξαν όλα τα παιδάκια και η δασκάλα τους είπε να μην το αναφέρουν σπίτι.

Σημειωτέον το μεσημέρι που πήρα το παιδί από το σχολείο, η δασκάλα του δεν μου ανέφερε τίποτε απολύτως.Ο μικρός όμως έχει μέρες που μου λέει πως λυπάται πάρα πολύ το άλλο παιδάκι (το ζωηρό), γιατι η δασκάλα δε του φέρεται καλά.Που να φανταστώ ότι τα δέρνει και τα δαγκώνει.

Τι κάνουμε τώρα?

Διαφημίσεις

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

χριστε μου τι ακουω βραδιατικα!!!!!

Να κανετε καταγγελια η να μαζευτητε να τη σπασετε στο ξυλο

πρεπει να της αφαιρεθει δια παντως η αδεια ασκησεως επαγγελματος

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Με πολιτισμένο τρόπο δεν ξέρω να σου πω. Δεν θελω να σε φουντούσω παραπάνω αλλά αν ήταν το δικό μου παιδί μα το θεο στο νοσοκομείο θα την έστελνα, αν ήταν τυχερή . Με ποιο δικαίωμα αγγίζει το παιδί κάποιου άλλου? Δεν το χωράει ο νους μου.Θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω που ακριβως πρέπει να απευθυνθείς αν θες ( που φαντάζομαι θες ) να της κάνεις καταγγελία. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια τερατα παιδαγωγοί. Για όνομα τουν θεού. Εξαλλη είμαι.

Σαφώς και θα την καταγγείλω και εγώ και οι υπόλοιποι.Αυτό θα είναι το πολισμένο σκέλος της αντίδρασής μου.Βέβαια αύριο το πρωί θα πάω στην τάξη και αφού βγάλω τη βίτσα της από το συρτάρι που μου είπαν τα παιδιά ότι την κρύβει θα την σπάσω κομμάτια.Και θα ενημερώσω και τους υπόλοιπους γονείς,ειδικά τη μάνα του "δαγκωμένου", για το τι συμβαίνει στην τάξη των τετράχρονων και πεντάχρονων παιδιών μας που εμπιστευτήκαμε στα χέρια της Νηπιαγωγού για να τους διδάξει πάνω από όλα αγωγή...

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=64364

δες εδω πως αντιμετοπισε ενας αλλος γονιος μια πιο ιπια αλλα παρομοια περιπτωση

Το διάβασα κι αυτό και όλα τα σχετικά.Η συγκεκριμένη Νηπιαγωγός είναι διευθύντρια του Νηπιαγωγείου άρα πρέπει να παρακάμψουμε το θέμα της έγγραφης αναφοράς στη διευθύντρια .Πάμε κατευθείαν στον προϊστάμενο της.

Έλεγα κι εγώ στον άντρα μου τι ήσυχο που είναι το παιδί τον τελευταίο καιρό.Φοβισμένο και μπερδεμένο είναι, όχι ήσυχο!

Δυστυχώς από ότι φαίνεται όλα γίνονται και ένα από τα πολλά καθήκοντα μας σα γονείς είναι να πρατηρούμε και να αξιολογούμε το παραμικρό διδάσκοντας παράλληλα στα παιδιά μας τα δικαιώματά τους.

Κι ολα αυτα σε ταξη που τα παιδια μπορουν να μιλησουν στους γονεις και να πουν τι εχει γινει...

Ποσο χαιρομαι που δεν εστειλα βρεφικο τη μικρη...

Ποσο φοβαμαι οταν αναγκαστικα θα ερθει η ωρα του νηπιαγωγειου...

Ποσο λυπαμαι τον οποιο 'εκπαιδευτικο" φερθει ετσι στο παιδι μου (αν φερθει)...

Πολυ απλα... ας μου επιτραπει η εκφραση... ΣΚΙΣΤΕ ΤΗ! :evil:

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Προφανώς νομίζει η συγκεκριμένη,πως λέγοντας μας εδώ και καιρό ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πλάθουν ένα σωρό φανταστικές ιστορίες, ότι θα προσπεράσουμε όποιο περίεργο γεγονός μας διηγηθούν τα μικρά, θεωρώντας το ψέμα.Είμαι σίγουρη λοιπόν πως σήμερα που θα πάω να ζητήσω το λόγο,θα μου αρχίσει τα γνωστά της,αλλά να είναι βέβαιη πως δε θα της περάσει.

Καλά μου φαίνεται απίστευτο. ΣΚΙΣΤΕ ΤΗ καταγγελίες σίγουρα και αν μπορούσα θα έμενα στην τάξη ή κάποια μαμά που δεν δουλεύει να την "προσέχει" μέχρι να βρεθεί άκρη. :confused::confused:

74Qtp3.png2SeRp3.png

Πράγματι, αυτό που περιγράφεται εδώ είναι φοβερό. Λογικά θα υπάρχει και κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη χρήση βίας προς τους μαθητές (γιατί προφανώς εδώ η κοινή λογική απουσιάζει). Προσωπικά δεν συμφωνώ με την απευθείας έντονη αντιπαράθεση με την ίδια την νηπιαγωγό, γιατί - ναι, μεν, θα εκτονωθείς - αλλά μπορεί να χάσεις το δίκιο σου αν ξεφύγεις. Επίσημη καταγγελία κατευθείαν στον προϊστάμενο, ή μία κουβέντα πρώτα μαζί του, μήπως και υπάρχει τρόπος να μην παρακάμψεις την ιεαραρχία. Και - εάν υπάρχει κάποιο είδος προστασίας του πολίτη σε αυτή τη χώρα - λογικά πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα η νηπιαγωγός.

Επειδή είμαι εκπαιδευτικός σε δημοτικό να προσθέσω ότι -πέρα από το εάν υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία που πάντως αγνοώ - η επίσημη γραμμή σε όσους συλλόγους έχω δουλέψει είναι ότι δεν ακουμπάμε καν τους μαθητές. Δεν μιλάμε για βίτσα τώρα. Ούτε τους ακουμπάμε κανονικά.

αχου νευριασα πρωινιατικα!να εχεις 9 μηνες στην κοιλιτσα σου το παιδακι σου,να γεννιεται κ να το μεγαλωνεις με ολη τη στοργη κ τη φροντιδα του κοσμου,να νοιαζεσαι να μην του λειψει τιποτα....και....να ερχεται η καθε βλαμμενη που ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ειναι νηπιαγωγος επειδη εχει ενα χαρτι,ενω καθολου τροπους,παιδεια κ σεβασμο κ να στο χτυπαει η' να το δαγκωνει??να δαγκωνει το αιμα σου?το σπλαχνο σου??θα την ειχα καταστρεψει κ θα χρησιμοποιουσα το πτυχιο της για προσαναμα στο τζακι!!:evil::evil::evil::evil::evil:

οχι απλα θα εφευγε απ'το σχολειο καηκην κακως,αλλα δεν θα ξαναπαταγε ποτε σε κανενα σχολειο!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Διαφημίσεις

ααααααα!!!!!!!!!!!!!make my day!!!!!!!!!!!!!:twisted:

θα πηγαινα στο νηπιαγωγειο με ενα βαζακι.

θα της δαγκωνα το αυτι , θα το εφτυνα μεσα στο βαζακι , θα το εκλεινα κ θα της το δινα στα χερια.

ΑΙΝΤΕ!!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΕΣ!!!!!!!!

uDuOp2.png

Το ακούσαμε και αυτό !!!! Ακούς εκεί βίτσα και δάγκωμα αυτιού !!!!

Πάντως, συγχαρητήρια... σε βρίσκω ψύχραιμη !!!!

Πες μας εάν υπήρξε κάποια -θετική- εξέλιξη.

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Μου φαίνεται...απίστευτο.

Δεν μπορώ να το πιστεψω ρε παιδια ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Εδώ και τριάντα χρόνια έχω να ακούσω τέτοια πράγματα στα σχολεία,

σε ποιο μέρος του κόσμου συμβαίνει αυτό;

Ποιο είναι το νηπιαγωγείο;

Δεν ξέρω αν μπορείς να μας το γράψεις,αλλά έτσι θα ενημερώνονταν κι άλλοι γονείς της περιοχής.Ελεος....

Θα έλεγα να μιλήσετε πρώτα με τη νηπιαγωγό (θέλω πολύ να δω τι θα σας πει) και κατόπιν να πάτε στον προϊστάμενό της και στον σύμβουλο εκπαίδευσης της περιοχής.

Μα καλά θα τρελλάθούμε τελείως ,εγώ νόμιζα ότι μόνο στα δικά μου χρόνια (πριν 30)γινόταν αυτά και μάλιστα σε χωρία (νησία για δική μου περίπτωση)τώρα μου λες ότι υπάρχει άνθρωπος που προσπαθεί να συναιτίσει 4χρονα με βίτσα??Καλύτερα να πάτε όλες οι μαμάδες μαζί για να κάνετε κουβέντα και φυσικά ξεκινήστε διαδικασίες για να φύγει η κυρία απο το νηπιάγωγείο ,αρκέτα τραβάνε τα πιτσιρίκια μας όχι να ανεχόμαστε και την κάθε κομπλεξική.:twisted:

Έγγραφη αναφορά και θα σκεφτόμουν και τη μήνυση, για να μην το κουκουλώσουν και να μην τη στείλουν σε άλλο νηπιαγωγείο να συνεχίσει τα ίδια.

Επειδή είμαι εκπαιδευτικός σε δημοτικό να προσθέσω ότι -πέρα από το εάν υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία που πάντως αγνοώ - η επίσημη γραμμή σε όσους συλλόγους έχω δουλέψει είναι ότι δεν ακουμπάμε καν τους μαθητές. Δεν μιλάμε για βίτσα τώρα. Ούτε τους ακουμπάμε κανονικά.

Σαφώς και υπάρχει νομοθεσία

Σχολείο, προσχολική φροντίδα και πλαίσια φιλοξενίας

Στο πλαίσιο της σχολικής πειθαρχίας, η σωματική τιμωρία απαγορεύεται ρητά στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το άρθρο 13 παρ. 8 του Π.Δ. 201/1998. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο νόμος 3328/2005, άρθρο 21 (ΦΕΚ 80Α/1-04-2005) απαγορεύει την επιβολή οποιασδήποτε μορφής σωματικής τιμωρίας σε μαθητές που παρεκκλίνουν από την προσήκουσα διαγωγή. Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο Γ2/22673/02.03.2006 με θέμα «επιβολή σωματικής τιμωρίας σε μαθητές».

Διάταξη ρητής απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας διέπει τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, η παραβίαση της οποίας μάλιστα αποτελεί «σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα», σύμφωνα με το αρ. 14, παρ. 1 της ΚΥΑ 16065/2002 (ΦΕΚ Β 497/22-4-2002). Επίσης, οι σωματικές ποινές «απαγορεύονται αυστηρά» στο πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας (αρ. 23, παρ. 2 ΥΑ Γ 2β/1984 ΦΕΚ Β 860).

Ωστόσο, ρητή απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας ως πειθαρχικού μέτρου απουσιάζει από τις διατάξεις που ρυθμίζουν άλλους χώρους φροντίδας παιδιών, όπως είναι οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί, που ιδρύονται και λειτουργούν από φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή τα πλαίσια φιλοξενίας, όπως οι Παιδουπόλεις του (πρώην) Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας, που πλέον έχουν υπαχθεί στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας και Πρόνοιας (ΠΕΣΥΠ).

http://somatikitimoria.gr/nomothesia.htm

Εγώ έχω μείνει κάγκελο γι'αυτό δεν έχω πει καμία άποψη.

Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να ΜΗΝ την βουτήξω και να την κάνω κομματάκι την εν λόγω "δασκάλα". Το μόνο που θα με σταματούσε είναι ότι δεν θα ήθελα να δει το παιδί μου ότι η βια αντιμετωπίζεται με βια, γι'αυτό και δεν θα το έκανα........μπροστά του.

Γιατί από πίσω του έχω φανταστεί ότι θα έκανα μέχρι και φάλαγγα σε οποιαδήποτε δασκάλα δω ότι πειράζει οποιοδήποτε παιδί, όχι μονο το δικό μου.

αγκρρρρρρρρρρρ περιμένουμε νέα σου mitsi

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Να πάτε με δημόσιο κοινωνικό λειτουργό στο σχολείο, για να την παραπέμψει σε ψυχιατρικό έλεγχο. Αν η ίδια είναι μάνα μπορεί να τις αφαιρέσουν και την επιμέλεια των παιδιών της. Αρκεί να το καταγγείλετε πολλά άτομα. Αυτό θα τσούξει & πολλούς παιδαγωγούς που τους περνάνε ιδεούλες περίεργες. Πάντως να δαγκώσει η δασκάλα νήπιο είναι δείγμα σοβαρής πάθησης.