Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αγορα μπισκοτων απο internet χωρις αποδειξη!

Recommended Posts

Εγω δεν εχω τιποτα υπερ ή κατα της κοπελας, αλλα σκεφτειτε τα εξης:

Ποσες επιχειρησεις ειχαν τις απαραιτητες πιστοποιησεις για τροφιμα κι οταν εγινε ελεγχος, βρηκαν τα αισχη μεσα στα παρασκευαστηρια.Επισης αναφερει οτι τα κανει στο σπιτι της, αρα δεν μπορεις να πεις οτι σε κοροιδεψε.Τελος το οτι δεν εκοψε αποδειξη, δεν σημαινει οτι δεν ειναι νομιμη.Μπορει (αν και δεν γνωριζω καλα απο λογιστικα) να ειναι σε ΤΕΒΕ αλλα να μην ειναι υποχρεωμενη να κοβει αποδειξη.

Η συγκεκριμενη κοπελα εχει βγει και στην τηλεοραση,οποτε νομιζω οτι δεν μπορει να κρυφτει...Θελω να πω οτι εχει προβει σε δημοσιευση της δουλειας της απο μονη της, πραγμα που σημαινει οτι δεν ειναι παρανομη.Κι οταν αναφερει τιμες στο σαιτ της, ακομη παραπανω...

Διαφημίσεις

Παιδιά το θέμα έχει καταντήσει αηδία......δεν ξερω αν εχει κανει έναρξη επιχειρησης (αν δεν εχει κανει ειναι καραμπινατη παρανομια για πολλους λόγους που ηδη προαναφερατε) αλλα σίγουρη ειναι παρανομη που δεν εκοψε αποδειξη...κοινως σε αυτη την περιπτωση διακινει μαυρα λεφτα...και μην γελασετε οτι σιγα τα λεφτα γιατι για να την ξερετε ολοι εσεις σημαινει ότι εχει και μια αλφα πελατεια...... Η εν λόγο κυρια κλέβει απο το κρατος το Φ.Π.Α. και εγω νιώθω αλλη μια φορα μεγαλος μ**^5$#ς που ειμαι συνεπεις στις υποχρεωσεις μου προς το κρατος ενω αλλοι ειναι μάγκες ...εγω πάντως απαιτω απο όλους αποδειξεις και οταν λέω απο όλους εννοω απο όλους....ειτε ειναι μεγαλογιατροι ειτε ειναι φουρναραιοι που λεει ο λόγος ....και εννοειται οτι θυμωνω και με όσους δεχεσται παθητικα την κατασταση αυτη και δεν τους τρίζετε τα δόντια και την πληρωνουμε ολοι μας....

Αυτα τα ολιγα γιατι συγχηστηκα παλι...Πάντα φιλικα

Εγω δεν εχω τιποτα υπερ ή κατα της κοπελας, αλλα σκεφτειτε τα εξης:

Ποσες επιχειρησεις ειχαν τις απαραιτητες πιστοποιησεις για τροφιμα κι οταν εγινε ελεγχος, βρηκαν τα αισχη μεσα στα παρασκευαστηρια.Επισης αναφερει οτι τα κανει στο σπιτι της, αρα δεν μπορεις να πεις οτι σε κοροιδεψε.Τελος το οτι δεν εκοψε αποδειξη, δεν σημαινει οτι δεν ειναι νομιμη.Μπορει (αν και δεν γνωριζω καλα απο λογιστικα) να ειναι σε ΤΕΒΕ αλλα να μην ειναι υποχρεωμενη να κοβει αποδειξη.

Η συγκεκριμενη κοπελα εχει βγει και στην τηλεοραση,οποτε νομιζω οτι δεν μπορει να κρυφτει...Θελω να πω οτι εχει προβει σε δημοσιευση της δουλειας της απο μονη της, πραγμα που σημαινει οτι δεν ειναι παρανομη.Κι οταν αναφερει τιμες στο σαιτ της, ακομη παραπανω...

Εγώ πάλι έχω κατι με την συγκεκριμενη κοπέλα και με κάθε κοπελά που δεν αποδειδει το Φ.Π.Α όπως θα όφειλε. Και όπως αναφερε και η Zana εφόσον ασκει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ δραστηριότητα, είτε αυτούσια είτε ιντερνετική ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ. Και επειδη ζούμε στο Ελλαδισταν όλα ειναι πιθάνα (Θυμίζω γνωστο μεγαλογιατρο που συνεργαζόταν κιολας με τα καναλια και δεν ειχε κόψει όυτε μια απόδειξη και όταν πηγε το ΣΔΟΕ για έλεχγο πούλαγε τρέλα και δεν τους εδινε τα βιβλια).

Η ιδέα για την παρασκευή των μπισκότων "γεννήθηκε" στην 27χρονη, όταν ψάχνοντας στο ίντερνετ, διαπίστωσε ότι τα μπισκότα αυτά, που έχουν μεγάλη απήχηση στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα είναι ελάχιστα γνωστά. "Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια... επιχειρηματική δοκιμή, αφού από τις σπουδές μου δεν πιστεύω ότι θα έχω επαγγελματική αποκατάσταση. Σκέφτομαι μάλιστα να ανοίξω σύντομα και ένα κατάστημα φέρνοντας τα μπισκότα μου ακόμα πιο κοντά σε όσους τα επιθυμούν", καταλήγει η νεαρή ζαχαροπλάστρια.

το παραπανω ειναι αποσπασμα απο συνεντευξη της...

τα συμπερασματα κ παλι δικα σας.....

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

μου εκανε πολυ εντυπωση το θεμα που ανοιξατε και ετσι το συζητησα με τον συζυγο μου, ο οποιος αναρωτηθηκε μηπως η συγκεκριμενει εμπιπτει στον κανονισμο περι παραγωγων (αφου παραγει μπισκοτα) οπως αυτοι στη λαικη που δε κοβουν αποδειξεις και δε θελουν να παρουν ταμειακες... λεω μηπως ξερω γω???

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

μου εκανε πολυ εντυπωση το θεμα που ανοιξατε και ετσι το συζητησα με τον συζυγο μου, ο οποιος αναρωτηθηκε μηπως η συγκεκριμενει εμπιπτει στον κανονισμο περι παραγωγων (αφου παραγει μπισκοτα) οπως αυτοι στη λαικη που δε κοβουν αποδειξεις και δε θελουν να παρουν ταμειακες... λεω μηπως ξερω γω???

υπαρχει τετοιο πραγμα?? αφου κ στις λαικες τους εχουν υποχρεωσει για ταμιακες. εμενα μου εκοψαν την προηγουμενη βδομαδα που πηγα!

εξαλλου τα μπισκοτα δεν φυτρωνουν....:rolleyes::rolleyes:

δεν ξερω βρε κοριτσια κ αν παιζει κατι τετοιο επρεπε με καποιον τροπο να ενημερωνει πριν την παραγγελια κ οχι να εχει απαιτηση να μυρισουμε τα νυχια μας. εγω την ηθελα την αποδειξη!

age.png

υπαρχει τετοιο πραγμα?? αφου κ στις λαικες τους εχουν υποχρεωσει για ταμιακες. εμενα μου εκοψαν την προηγουμενη βδομαδα που πηγα!

νομιζω δε κοβανε ολοι, αν ησουν παραγωγος υποτιθεται δεν ησουν υποχρεωμενος να κοβεις, αλλο αν πουλουσες κ ταγοραζες απο παραγωγο γιατι υπηρχε το κερδος στη μεση κ οι μεσαζοντες. αλλα επειδη δεν ειμαι και ειδικος μη τα λεω λαθος και χανω κατι ουσιαστικο!!! αν καποια αλλη κοπελα τα γνωριζει γιαυτο το θεμα καλα τα πραματα ας μας πει πιο πολλα/.

χχαχαα ε βεβαια λογικο ειναι να μη φυτρωνουν τα μπισκοτα σε...μπισκοτιες αλλα ελλαδα ζουμε οι νομοι εχουνε πολλα παραθυρια!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

ομως ακομα κ αν εχει καποια αλλη νομιμη μορφη επιχειρισης η οποια δεν υποχρεουται σε εκδοση αποδειξεων... επιμενω οτι θα επρεπε να το αναφερει στο σαιτ!

age.png

Φυσικά και ξέρει η επιχειρηματίας τι ακριβώς κάνει. Οταν στείλεις σελίδα στο ίντερνετ, κάνεις μάρκετιγκ της επιχείρησείς σου στην τηλεόραση φυσικά και ξέρεις πολύ καλά τι σου γίνεται και ξέρεις ότι πρέπει να κόβεις αποδείξεις. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ίδιο που ισχύει για τις λαϊκές αγορές γιατί το παραπάνω καθεστώς ισχύει μόνο για τους αγρότες (ασφαλισμένους του ΟΓΑ) που πουλούν αποκλειστικά δικά τους προϊόντα στις λαϊκές αγορές. Η ίδια έχει πολύ σημαντικό όφελος να τα παίρνει μαύρα αφού με 20 παραγγελίες το μήνα (που είναι σίγουρα πολύ παραπάνω, αφου φαίνεται φανερά οτι δεν καίγεται και πολύ να μη χάσει κανέναν πελάτη) βάζει στην τσέπη της επιπλέον 1000 ευρώ το μήνα, και παίρνει τη δουλεία από νόμιμες επιχειρήσεις που πληρώνουν τους φόρους τους και απασχολούν νόμιμα το προσωπικό τους. Η πιο εύκολη κίνηση σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνεις μία αναφορά στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος οτι εξαπατήθηκες σε αγορά μέσω ίντερνετ αφού δεν σου έστειλε την απόδειξη την οποία θέλεις να χρησιμοποιήσεις στη φορολογική σου δήλωση.

Οι τιμές λιανικής πρέπει να περιέχουν ΦΠΑ. Πήγες πουθενά να πάρεις παπούτσια και σου είπαν, 150€ αλλά με ΦΠΑ 200€?

Μην μασήσεις αν σου πει ότι για να σου κόψει απόδειξη θα πληρώσεις και ΦΠΑ. Είναι μια καραμέλα που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να μην κόβουν αποδείξεις. Η τιμή που απευθύνεται σε επαγγελματίες μόνον δεν περιέχει ΦΠΑ, όχι οι λιανική.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Ειναι δυνατον να εχει σελιδα στο ιντερνετ και να μην κοβει αποδειξεις?Απλα ετσι κανουν κι οποιοος μασησει μασησε....μου χει τυχει κι εμενα ...μολις ανεφερα τη ΣΔΟΕ βιαστηκε να μου στειλει την αποδειξη!!!!Μη μασας,κυνηγησε την....και ευτυχως αναφερθηκε το ονομα της κυριας , μην την πατησουν κι άλλοι ενω αυτη συνεχιζει ακαθεκτη να πλουτιζει σε βαρος μας!!!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Για οτιδήποτε έχω αγοράσει μέσω διαδικτύου (κι έχω ψωνίσει αρκετά) , πάντα έρχεται μαζί και η απόδειξη!!!

Δεν νοείται επαγγελματικό site , έστω κι αν πουλάει "σπιτικά" τρόφιμα να μην εκδίδει απόδειξη!

Αν έχει στήσει ιστοσελίδα για να "πουλάει" , πρέπει να εκδίδει και παραστατικά!!!!

Μία καταγγελία στην εφορία τους χρειάζεται , αν "δεν είναι μαγαζί" , τότε να μην "πουλάει" , να χαρίζει...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

κοριτσια η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκοπο να προχωρησω σε καταγγελια(μου φαινεται πολυ ''κακο'' απο μερους μου...)ηθελα απλως να το δημοσιοποιησω ωστε να μην την πατησουν κ αλλοι. σαφως ομως μεγαλυτερο κακο κανει η κοπελα στην οικονομια κ πιο συγκεκριμενα στην τσεπη μου.πανω απ΄όλα μου την δινει η κοροιδια κ το θρασσος της! θα της στειλω e-mail να την ρωτησω βασιζομενη σε ποιον νομο δεν ''υποχρεουται'' σε εκδοση αποδειξεων...???? κ αναλογως της απαντησης θα πραξω.

θα σας ενημερωσω! ευχαριστω που με βαλατε στην πριζα!!

ΑΣ ''ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ'' ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ!

age.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι να κοβουν (ειτε χειρόγραφη είτε ταμιακής) ΟΛΟΙ όσοι εμπορεύονται οτιδήποτε.. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ... ειτε ειναι παραγωγοί (που χωρίς αδεια απο τον ΕΦΕΤ τρόφιμο δεν γίνετε) είτε είναι παροχής υπηρεσιών, ειναι εμπόριο. Δεν υπάρχει ειδική κατηγορία που να μην κόβει ΦΠΑ. Οτι παρεις και οτι δωσεις με τιμή εχει επιπλέον 23%.

Να ζητάτε πάντα και παντού ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Μόνο ετσι θα καθαρίσει ο τόπος απο τις αρπαχτές.

Εμάς μας ζήτησε η νηπιαγωγός 30 ευρώ για την ύλη των παιδιών που τα παίρνει "απο συνεργαζόμενο βιβλιοπωλείο" και απόδειξη δεν μας εδωσε... τι μου λετε τωρα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...