Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαλασμένο δόντι;;;

Recommended Posts

η οδοντιατρος μου ειπε οτι ειναι αναλογα με την μικροβιολογική χλωριδα του στοματος σε καποια παιδακια υπαρχει αυτο το θεμα και οι χρωστικές κυριως απο τον σιδηρο εναποθετονται πανω στα δοντια. και εγω το παρατηρησα γυρο στους 18 μηνες αλλα εμας δεν ηταν ενα μονο στιγματακι σιγα σιγα αρχισαν να βγαινουν σε ολα τα δοντακια ακομα και στα μπροστα κοντα στα ουλα και οπως καταλαβαινεις τα ειχα παιξει. τωρα η οδοντιατρος καταλαβαινει οταν το βλεπει αν ειναι τερηδονα η απλα χρωστική. να πας σε μια οδοντιατρο να σας δει.

φαντασου εμας τα ειχε απο 18 μηνων και τα καθαρισαμε τωρα που ειναι 5!!!!!

νωριτερα δεν ηθελα να την βαλω σε διαδικασια καθαρισμου και παρει με φοβο τον οδοντιατρο απλα πηγαιναμε και την εβλεπε καθε εξαμηνο.

ναι τα δοντακια μας δεν εχουν κανενα θεμα τερηδονας η να εχουν χαλασει

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

malistaaa αχ τι τραβαμε εμεις οι μανουλες ..πολυ το αγχος..αυτο θα κανω θα την παω σε οδοντιατρο η παιδοδοντιατρο αν εχει στην περιοχη μου να δω τι θα μας πει..το θεμα ειναι να συνεργαστει..αν και δεν το βλεπω..μα σε μια μερα μεσανα χαλασει το δοντι..?τι να πω κουφαθηκαμε σημερα ολοι...

16 μηνων δεν πλένουμε τα δοντάκια παρά μονο με νεράκι.Επίσης η πρώτη επίσκεψη σε παιδοοδοντίατρο (γιά έλεγχο) γίνεται μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη οδοντοφυΐα.

QqmLp3.png

παιδια κ εγω στη μεγαλη μονο με νερο (μεχρι 2 χρ)

απο φετος το καλοκαιρι της εβαλα μια παιδικη οδοντοπαστα κστο μεγεθος μισου φουντουκιου.

στιγματα σιδηρου?

αλλο παλι κ τουτο!

στα ποσα δοντια ολοκληρωνεται η οδοδντοφυια?

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Η πρωτη επισκεψη πρεπει να γινεται οταν το παιδι γινει ενος ετους, αν υπαρχουν δοντακια. Οδοντοκρεμα χρησιμοποιουμε απο το πρωτο δοντι. Μια μικρη ποσοτητα στην οδοντοβουρτσα (την οποια το παιδι θα καταπιει σιγουρα) δε θα το επιραξει σε τιποτα αλλα θα κανει θαυματα για την στοματικη του υγιεινη.

http://www.nhs.uk/conditions/Dental-care-for-babies-and-children/Pages/Introduction.aspx

http://www.aapd.org/publications/brochures/babycare.asp

Διαφημίσεις

στιγματα σιδηρου?

αλλο παλι κ τουτο!

οσο ζεις μαθαινεις ...

παντως εγω οταν το ακουσα απο την οδοντιατρο εμεινα καγκελο!!!!!

μετα βεβαια χαρηκα....

και τωρα ελπιζω να μην ξαναεχουμε προβλημα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

υπαρχουν στα φαρμακεια οδοντοκρεμες χωρις φθοριο. εγω αυτες χρησιμοποιω καθημερινα για τα παιδια μου. τσουζουν λιγο στην τιμη αλλα ξερω οτι θα κρατησει μηνες οποτε αξιζει τα λεφτα της! ουτε φαρμακα ουτε συντηρητικα ουτε κανενα επιβλαβες συστατικο, και να καταπιουν κατι δεν χαλασε ο κοσμος.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

μαλλον απο φαγητο θα ειναι ΄η απο μαρκαδορο οπως μου ειχε κανει εμενα, μολις εβγαλε το δευτερο τραπεζιτη πριν λιγες μερες, και βλεπω μια μαυριλα και δεν εβγαινε μονο με νερο αλλα τελικα εφυγε με την οδοντοκρεμα.

εγω της τα πλενα μονο με βρεγμενη οδοντοβουρτσα μεχρι πριν 5 μηνες (20 μηνων) που εμαθε να φτυνει, απο τοτε της βαζω μια παιδικη της κολγκειτμε χαμηλη περιεκτικοτητα σε φθοριο, σε παρα πολυ μικρη ποσοτητα περιπου οσο μια φακη και μετα ξεπλενουμε το στομα της με νερακι. της αρεσει παντως να πλενει δοντακια αλλα τον οδοντιατρο τον φοβαται.

*οδοντιατρο μπορουμε να παμε απ οταν ξεκινανε να βγαινουν τα δοντακια

Zoe ΚΑλησπέρα. κι εγώ ξέρω ακριβώς αυτά που σου είπε η Μαρια1976 από φίλους που η δίχρονη κορούλα τους έχει το ίδιο πρόβληματάκι σε όλα τα δόντια. το θέμα είναι μόνο αισθητικό και μόνο για τα μωρουδιακά δόντια. κι εκείνοι δεν την πάνε για καθαρισμό φυσικά, καθώς δεν πάει ακόμα για γάμο...τα επόμενα θα είναι μια χαρά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...