Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΗΛΑΖΟΥΣΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ-ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ?

joe

Recommended Posts

Λοιπον απ΄ο,τι βλεπω το θεμα μπορει να εχει πολυ μεγαλυτερη ανταποκριση απ΄ο,τι φανταζομασταν!!!

Τι θα λεγατε να μαζευτουμε μια μερα σε καποιο κεντρικο σημειο Αθηνας ή Θεσσαλονικης ολες οι θηλαζουσες μανουλες του forum για να δωσουμε ενα μηνυμα υπερ του μητρικου θηλασμου;

Εχω βαρεθει πια να μου λενε φιλες και γνωστες (ακομη και αντρες τωρα τελευταια) "αμαν μωρε το θηλασες 2μιση μηνες,τι συνεχιζεις;" και "ως ποτε θα το θηλαζεις πια,δεν κανει να θηλαζεις πολυ καιρο,ξερεις" και ολες αυτες τις βλακειες-αποτελεσματα τις παραπληροφορησης πανω σε ενα τοσο σοβαρο ζητημα!!! :o:o:o

Ειστε λοιπον να μαζευτουμε καπου κεντρικα μια συγκεκριμενη ημερομηνια και ωρα,να καλεσουμε και τα καναλια και να θηλασουμε δημοσια τα μωρα μας;

Μεχρι και στο CNN μπορει να φτασει η ειδηση!!!

Οσο για την τηλεοπτικη καλυψη απο τα εγχωρια καναλια αφηστε το σε μενα,η δουλεια μου σχετιζεται με ολα αυτα και μπορω να το κανονισω!!!

Ειτε εχετε μεσα σας το μικροβιο των 10' δημοσιοτητας που αντιστοιχουν σε ολους ειτε απλως θελετε να βοηθησετε στη μεταδοση ενος τοσο σημαντικου μηνυματος οπως ο μητρικος θηλασμος,το αποτελεσμα μονο θετικο μπορει να ειναι πιστευω!!!

Τι λετε κι εσεις; Αγλαια πες μας τη γνωμη σου!!! :wink::wink::wink:

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

......Εχω βαρεθει πια να μου λενε φιλες και γνωστες (ακομη και αντρες τωρα τελευταια) "αμαν μωρε το θηλασες 2μιση μηνες,τι συνεχιζεις;" και "ως ποτε θα το θηλαζεις πια,δεν κανει να θηλαζεις πολυ καιρο,ξερεις" .............:
Εσείς και μόνο από ένστικτο ξέρετε πως κάνετε την καλύτερη "δουλειά" θηλάζοντας το μωρό σας για όσο μπορείτε.

Ο κάθε ένας με τις βλακείες που λέει συνήθως κρύβει τις δικές του αδυναμίες.

Ο κόσμος έλεγε << Τετάρτη και Παρασκευή τα νύχια σου μην κόψεις και Κυριακή να μην λουστείς αν θέλεις να προκόψεις>> λέει και παλαβομάρες ο κόσμος................δεν θα προχωρήσουμε έτσι όμως!!!!!!!.......λέω εγώ. :)

μενα,η δουλεια μου σχετιζεται με ολα αυτα και μπορω να το κανονισω!!!

Ειτε εχετε μεσα σας το μικροβιο των 10' δημοσιοτητας που αντιστοιχουν σε ολους ειτε απλως θελετε να βοηθησετε στη μεταδοση ενος τοσο σημαντικου μηνυματος οπως ο μητρικος θηλασμος,το αποτελεσμα μονο θετικο μπορει να ειναι πιστευω!!!

Τι λετε κι εσεις;

Ναι, ναι! :D Κι οσες δε θηλαζουμε πια, πολυ ευχαριστως να ερθουμε με τα παιδια μας για συμπαρασταση και ν'απαντουμε στις ερωτησεις των δημοσιογραφων ποσο θηλασαμε. (εγω θα τους τονισω κιολας οτι διαλεξα δημοσιο μαιευτηριο για να μπορω να εχω το μωρο συνεχεια διπλα μου, ενω στο ιδιωτικο μπορουσα να το κανω αυτο μονο σε μονοκλινο!)

Αντε, ν'ακουστουν επιτελους μερικες αληθειες για το θηλασμο, μπας κι αλλαξει η νοοτροπια σ'αυτο το θεμα και πλησιασουμε εστω και λιγο τις χωρες της βορειας Ευρωπης!

Διαφημίσεις

Και βέβαια ναι! Ισως θα μπορούσαν να γίνουν συναντήσεις και Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να μπορέσουν όλες οι μαμάδες? (Εγώ π.χ. με δύο παιδιά δεν μπορώ εύκολα να κατέβω Αθήνα)

Λογικα θα πρεπει να ζητησουμε και καποια αδεια απο τις αρχες,ετσι δεν ειναι;

Δεν ξερω πώς γινονται αυτα,υποθετω απλως. Θα πρεπει να τυπωσουμε και ενημερωτικο υλικο,γενικοτερα να οργανωθουμε!!! Φανταζομαι οτι αν μαζευτουμε γυρω στις 10 με 20 μαμαδες θα ειναι μια χαρα!!!

Θα μπορουσαμε να συγκεντρωθουμε σε ενα κεντρικο σημειο Αθηνας ή Θεσσαλονικης ή και στις δυο πολεις ταυτοχρονα και να "στρωθουμε" στη δουλεια!!! Στο ταισμα δηλαδη!!! :D:D:D

Κατι σαν το Συνταγμα ή στην πλατεια Αριστοτελους ας πουμε!!!

Θα μπορουσαμε να συνεννοηθουμε και με το Συλλογο Φιλων του Μητρικου Θηλασμου για περισσοτερη οργανωση. Τι λετε; :wink:

Διαφημίσεις

εμεις μολις πριν 4 μερες θηλασαμε δημοσια ( επιτελους ο μπαμπας μας πειστηκε!), επειδη ομως θα εχει αντιρρησεις για τη τηλεοπτικη προβολη μας ,θα ερθουμε για συμπαρασταση και μπορω να φερω και μια φιλη μου που και εκεινη θηλαζει!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Eιναι σουπερ πρωτοβουλια!Το καλυτερο θα ηταν - για να μπορουν να συμμετεχουν ολες οι μαμαδες- να διοργανωθουν δυο ομαδες,μια στην Αθηνα κ μια στην Θεσσαλονικη.Την ιδια ωρα λοιπον οι δυο μεγαλυτερες πολεις της Ελλαδας θα γεμισουν με μαμαδες που θηλαζουν ! ειμαι πολυ υπερ της ιδεας ... πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος ενημερωσης για τον θηλασμο.

LIKA

line_line01_beg_girl01_time_1190952000_text_e8e7ebe1e6f9.gif

Διαφημίσεις

Σκέφτομαι ότι αν η συναντήσεις αυτές γίνουν την εβδομάδα μητρικού θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) θα έχουν μεγαλύτερη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ. Βέβαια ο καιρός δεν είναι πάντα σύμμαχος αυτή την περίοδο...

Επίσης θα πρότεινα οι συναντήσεις να γίνουν με τη βοήθεια του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος στον οποίο συμμετέχουν πολλές μητέρες και σίγουρα θα αρέσει η ιδέα σε πολλές. Οι φίλοι του θηλασμού είναι κυρίως μαίες από το νοσοκομείο Έλενα και μερικοί γιατροί, δεν νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά σε μια τέτοια διοργάνωση.

Τελεια!!! Το Νοεμβρη ομως οπως λεει και η Αγλαια δε θα μας βοηθησει και ο καιρος,ασε που μεχρι τοτε εχουμε πολυ καιρο ακομη!!!

Δε θα ηταν πιο βολικο για ολες μας να γινει ας πουμε γυρω στα μεσα Μαιου ή αρχες Ιουνη (λεω εγω τωρα) για να εχουμε σιγουρα καλο καιρο και να εχουμε προλαβει να οργανωθουμε;

Εντωμεταξυ νομιζω πως καλο θα ηταν να υπαρξει καποιος που θα μας συντονισει και θα μας οργανωσει στο ολο εγχειρημα-προσωπικα δεν θα προτεινα τον εαυτο μου γιατι απ΄οσο με γνωριζω δεν εχω και τοσο σπουδαιες οργανωτικες ικανοτητες!!! :oops::lol::oops::lol::oops::lol:

Αγλαια βασικα εγω εσενα θα προτεινα,που μεσα απο τα γραφομενα σου μου φαινεσαι πολυ ικανη για κατι τετοιο. Δεν ξερω,εσεις τι λετε κοριτσια;

Αυτο που οπως σας ειπα μπορω να αναλαβω αν θελετε ειναι η προωθηση στα ΜΜΕ-θα στειλουμε δελτιο τυπου και στο CNN αμα συμφωνειτε!!! Γιατι να μη μαθευτει παντου αυτο που θα κανουμε; Πιστευω οτι καλο θα ηταν να τυπωσουμε και ενημερωτικα φυλλαδια οπου μπορει να γραψει καποιος ειδικος (Αγλαια παλι εσυ μου ερχεσαι στο μυαλο :wink: ) ή καποιες απο μας να γραψουν τη δικη τους ιστορια για το πώς ξεκινησαν να θηλαζουν,τα προβληματα που αντιμετωπισαν και που ξεπερασαν,τους μυθους που κατα καιρους ακουμε για το θηλασμο και πώς αυτοι καταρριπτονται.

Αν γινει κατι τετοιο αναλαμβανω αν συμφωνειτε να κανω και την εικονογραφηση!!! :D:D:D

Βασικα πώς λετε να κινηθουμε;

Αγλαια βασικα εγω εσενα θα προτεινα,που μεσα απο τα γραφομενα σου μου φαινεσαι πολυ ικανη για κατι τετοιο.

Mε τιμά πολύ η εμπιστοσύνη σου! Δυστυχώς όμως στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί έχω ένα ταξίδι στο εξωτερικό και επαγγελματικές υποχρεώσεις πολυ απαιτητικές. Θα φροντίσω να είμαι μαζί σας! Για τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι καλό να συννενοηθείτε με τις κατά τόπους ομάδες της La Leche. Ως διεθνής οργάνωση έχει έτοιμο υλικό μεταφρασμένο με πολύ προσεγμένη φρασεολογία, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο. Αν δεν συμμετέχετε ήδη σε ομάδες του συνδέσμου καιρός να το κάνετε, αν θέλετε τη βοήθειά μου εδώ είμαι! :)

1.Alienaki

Μενω Κερκυρα αλλα αν μας βολεψει πεταγομαστε κ μεχρι Θεσ/κη η Αθηνα!!!

Το όλο εγχείρημα είναι καταπληκτικό! Ξεκινάω λίστα!

1. Alienaki - Κέρκυρα

2. haido - Θεσσαλονίκη

συνεχίστε...

1.Alienaki-Κερκυρα

2.haido-Θεσσαλονικη

3.joe-Αθηνα

Κοριτσια ελατε να γινουμε πολλες!!!

Aglaia λες να παρουμε ενα τηλεφωνο στη La leche να μας βοηθησουν;

Τι προτεινεις να κανουμε; Εχεις καποιους γνωστους εκει για να δικτυωθουμε;

Τηλεφωνα θα βρουμε στο site τους;

Κι αν παρουμε να τους πουμε ευθεως τι ετοιμαζουμε κι αν μπορουν να μας βοηθησουν στην διοργανωση;

Sorry για τον βομβαρδισμο ερωτησεων αλλα το εχουμε παρει πολυ ζεστα!!!

:D:D:D:D:D:D:D:D

Aglaia λες να παρουμε ενα τηλεφωνο στη La leche να μας βοηθησουν;

Εδώ είναι οι συναντήσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=131734#131734

Εχεις καποιους γνωστους εκει για να δικτυωθουμε;

Γνωρίζω πολύ κόσμο, όλες εδώ στη θεσσαλονίκη και μερικές από Αθήνα. Όλες οι μαμάδες είναι ευπρόσδεκτες στις συναντήσεις των ομάδων. Είμαι σίγουρη ότι θα θέλουν και να βοηθήσουν και να συμμετέχουν.

Τηλεφωνα θα βρουμε στο site τους;

Εδώ μέσα τα δημοσιεύω κι ένα κλικ δεν κάνετε... Αχ...

Επιμένω στο θέμα La Leche γιατί έχουν μεγάλη εμπειρία στο να εκφράζονται σωστά και απλά. Αν μαζευτείτε χύμα κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε γραφικές και τελικά η συνάντηση αυτή να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Στις δημόσιες σχέσεις λέμε ότι αν δεν είμαστε σίγουροι για την επιτυχία μιας συνέντευξης τύπου, τότε δεν κάνουμε τη συνέντευξη. Στην προκειμένη περίπτωση είναι επιθυμητή μόνο η θετική δημοσιότητα.

Όσες από εδώ μέσα έχετε δυνατότητα να πάτε σε κάποια συνάντηση του Συνδέσμου να το κάνετε άμεσα! Η εμπειρία είναι πολύ καλή γιατί έρχεστε σε επαφή με πολλές και διαφορετικές μαμάδες, με πολλά και διαφορετικά μωρά. Οι συναντήσεις χωράνε όλες τις μαμάδες και όλα τα μωρά όσο διαφορετικός και να είναι ο τρόπος ζωής τους.

Επίσης προτείνω σε όσες περιοχές δεν υπάρχουν ομάδες του συνδέσμου και υπάρχουν μαμάδες που θα ήθελαν να κάνουν κάτι, να το ξεκινήσουν! Όποια ενδιαφέρεται μπορώ να τη φέρω σε επαφή. Ήδη μέσα από τα φόρουμ έχουν ξεκινήσει συναντήσεις στο Ηράκλειο και στην Πάτρα, λειτουργούν ως Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού γιατί ακόμη δεν υπάρχουν εκπαιδευμένες Leaders, τα κέντρα λειτουργούν με τις μαμάδες που εκπαιδεύονται για Leaders.

Επίσης προτείνω σε όσες περιοχές δεν υπάρχουν ομάδες του συνδέσμου και υπάρχουν μαμάδες που θα ήθελαν να κάνουν κάτι, να το ξεκινήσουν! Όποια ενδιαφέρεται μπορώ να τη φέρω σε επαφή. Ήδη μέσα από τα φόρουμ έχουν ξεκινήσει συναντήσεις στο Ηράκλειο και στην Πάτρα, λειτουργούν ως Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού γιατί ακόμη δεν υπάρχουν εκπαιδευμένες Leaders, τα κέντρα λειτουργούν με τις μαμάδες που εκπαιδεύονται για Leaders.

Θα με ενδιεφερε αυτο Αγλαια!Μενω Κερκυρα απο τον Αυγουστο.Δεν γνωριζω αν υπαρχει καποιο ομαδα εδω.Εσυ ξερεις???

age.png

Θα με ενδιεφερε αυτο Αγλαια!Μενω Κερκυρα απο τον Αυγουστο.Δεν γνωριζω αν υπαρχει καποιο ομαδα εδω.Εσυ ξερεις???

Δεν υπάρχει...

Όμως μπορεί να γίνει!

Όταν νιώσεις έτοιμη (να ξεπεταχτεί λίγο το μωράκι σου, να κοιμάσαι καλύτερα, να έχεις χρόνο για λίγο διάβασμα), γράψε μου και θα σε φέρω σε επαφή με κάποια Leader που θα σε βοηθήσει να γίνεις κι εσύ και να κάνεις τη δικη σου ομάδα στην Κέρκυρα. Η προετοιμασία γίνεται με το δικό σου ρυθμό, χωρίς να πιέζεσαι. Αν τα αγγλικά σου είναι καλά θα σε διευκολύνουν στο να προετοιμαστείς πιο σύντομα, αλλά και χωρίς καθόλου αγγλικά μπορείς να τα καταφέρεις από το μεταφρασμένο υλικό.