Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαζομπαμπάς σε απόγνωση....

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι?Ποτε περιπου τα αγορασατε ολα αυτα?Ελεγα μετα τον 7ο να ασχοληθω με ολα αυτα.Για την ωρα δεν εχω αγορασει απολυτως τιποτα.Ειναι αργα?

Νίκη κάποια βασικά πράγματα πρέπει - κατά τη γνώμη μου πάντα - να τα αγοράσεις από νωρίς. Εγώ για παράδειγμα - που είχα δίδυμα - από τον έκτο μήνα και μετά δεν μπορούσα να κουνηθώ μερικές μέρες, πονούσε η μέση μου, το ένα μου πόδι, άστα..... Βασικό όμως είναι να μην βασιστείς στις πωλήτριες των καταστημάτων, αλλά σε κάποια φίλη που έχει παιδί, να φτιάξεις μία λίστα και τα βασικά να τα έχεις έτοιμα. Εάν χρειάζεσαι βοήθεια, πολύ ευχαρίστως να σε κατατοπίσω και προσωπικά όσο μπορώ. Εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ η αδερφή μου, είχε ήδη μωράκι και τα είχε περάσει πρόσφατα.

Διαφημίσεις

χαζομπαμπα με το καλο τα μωρακια σας!!!

κ εγω μολις πριν δυο μηνες γεννησα τα κοριτσακια μας!!!

λοιπον ο εξοπλισμος μας ειναι ο εξης:

περιπου 10 μπουκαλια (δεν θηλασα)

αποστειρωτης της Chicco πολυ καλος μου φαινεται καθως τον χρησιμοποιω συνεχεια

καροτσι mac laren to twin techo

καθισματακια cam k nania νομιζω λεγεται για 0-13 κιλα

κοιμουνται σε δυο κουνιες στο δωματιο τους.τις πηραμε απο τα jymbo και ειναι πολυ καλες.

τον πρωτο μηνα κοιμοντουσαν σε καλαθουνες αλλα δεν χωραγαν μετα εκανε κ ζεστη κ τα λυπομουν εκει μεσα

αυτα νομιζω ειναι τα πιο βασικα.

τα αλλα τα βρισκει κ στην πορεια.μπανιο στην αρχη τις καναμε στο νιπτηρα.τωρα πηραμε μια μπανιεριτσα.

αλαξιερα μου εδωσαν μια με ψηλη βαση να μην πιανεται η μεση μου κ με βολευει πολυ.την εχω στο δωματιο τους.

ρουχαλακια μην παρεις πολλα.θα σου φερουν ενα σωρο

δεν θυμαμαι κατι αλλο προς το παρον

ο,τι αλλη απορια εχεις εδω ειμαστε!!

xazodaddy ευχομαι με το καλο τα μωρακια σας! Να προσθεσω οπως οι παραπανω κοπελες οτι στην αρχη δε χρειαζεσαι πολλα πραγματα αν πας σε μεγαλο πολυκαταστημα και ζητησεις ενημερωση θα πρεπει να αγορασεις ολο το μαγαζι εγω την πατησα και γι αυτο παιρνω θεση στο θεμα. Εγω με ενα παιδακι το μονο που πραγματικα χρειαστηκα για τους πρωτους 6 μηνες ηταν τα εξης

1)Οπωσδηποτε ενας αποστειρωτης και πολλα μπιμπερο (για να μην αποστειρωνεις συνεχεια) 12 εκτος αν θηλασει.

2)Θερμος (για να φυλας το νερο για τα γαλατα) για να μη βραζεις ανα 3ωρο

πανακια για τις γουλιες και το ταισμα (τετραγωνα φτηνα τα βρισκεις παντου)

3)Σελτεδακια για το αλλαγμα των μωρων

4)Πολλες πανες

5)Γαλα που συστηνει ο παιδιατρος

6) Οπωσδηποτε καρεκλακια αυτοκινητου με αυτα θα τα μεταφερεις παντου και στο παιδιατρο(θα συμφωνησω μεχρι 18 κιλα και οχι 13)

7)2 κουνιες (για να μη ξυπνα το ενα το αλλο)

:cool: Καροτσι (για διδυμα εχουν βγει αρκετα και πολυ ελαφρια) προσοχη στα βαρια καροτσια ειναι αβολα για 1 παιδι ποσο μαλλον για 2.

9)Αλλαξιερα μη παρεις δε χρειαζεται τα αλλαζεις παντου....

Προσοχη στα ρουχαλακια τους πρωτους μηνες τα μωρα δε λερωνονται καθολου παρε μονο βαμβακερα φορμακια 0-3 νουμερο μακρυμανικα (τα βελουτε τουλαχιστον εμενα δε με βολεψαν καθολου)

10) Μπανιερα μπορεις να παρεις και αργοτερα (προτιμησε να παρεις με βαση στο υψος της μεσης σας ειναι λιγο πιο ακριβη αλλα δε θα πληρωσεις ορθοπεδικο...)

11)2 πικε κουβερτουλες και 2 πιο χοντρες για χειμωνα

12)6 σετ σεντονιων και πολλες μικρες πετσετουλες για το αλλαγμα.

13) επισης ενδοεπικοινωνια αφου σκοπευεις να τα βαλεις στο δωματιο τους.

14)Φωτακι νυχτος

Ξεχασα πολυ χρησιμες ειναι και οι πανουλες αγκαλιας που το τυλιγεις το μωρο (οχι φασκιωμα) ελαφρια και κοιμαται καλυτερα.

Οσο για τα χρωματα του δωματιου προτιμησε παλ αποχρωσεις

υπαρχουν επισης ωραια αυτοκολλητα για τοιχους με παιδικους ηρωες

Οσο για τις κουνιες μη δωσεις πολλα χρηματα δεν αξιζει το κοπο θα συμφωνησω με το φιλο φιλη που προτεινε Ικεα (μεγαλωνουν τοσο γρηγορα ...εμεις ηδη ετοιμαζομαστε για κρεββατι και ας ειμαστε 11 μηνων σκαρφαλωνουν παντου...

Ευχομαι με το καλο τα μωρακια σου!!!

Πραγματικά δεν περίμενα τόση μεγάλη ανταπόκριση και τόση μεγάλη βοήθεια στα ερωτήματα μου.

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς και τις πολύτιμες πληροφορίες σας. Η αλήθια είναι ότι δεν βρήκα χρόνο να σας ευχαριστήσω νωρίτερα, μιας και ο καιρός πλησιάζει (μπήκαμε στον όγδοο χθες :D) και οι χρόνοι περιορίζονται.

Διάβασα με προσοχή όλα όσα μου γράψατε και προσπαθώ να καταλήξω σε αυτά που μπορεί να καλύψουν τις δικές μου ανάγκες και χώρους. Στην πορεία αν καταφέρω θα αναρτήσω μια λίστα από αγορές που σκέφτομαι να κάνω, έτσι ώστε αν χρειαστεί να με διορθώστε αλλά να υπάρζει και στο μέλλον μια λίστα για κάποιον άλλον χαζομπαμπά ή χαζομαμά που βρεθέι στη θέση μου.

Προχθές έκανα μια πρώτη απόπειρα να δω κάποια πράγματα και από κοντά αλλά έχασα πραγματικά τον μπούσουλα. Μια βόλτα στο Jumbo, ikea, praktiker, merlin φτανει να μη ξερεις από που να φύγεις. Μπανάκια, αλαξιέρες, συρταριέρες, μπουκαλάκια, σκ@..λακια ουφ...:?

Για αρχή πήρα τα αυτοκόλητα για το δωμάτιο που μου πρότεινε οι φίλη μας frosobal μιας και η διαμόρφωση του δωματιου έχει προτερεότητα. Τα χρώματα που θα μπουν θα είανι τέτοια ώστε να ταιριάζουν με το θέμα 'βυθός' που διάλεξα και ψάχνω τώρα για ένα φωτιστικό σε σχήμα ήλιου να ολοκληρώσω το concept. Η ξύλινη ντουλάπα που υπάρχει στο χώρο θα την μετατρέψω από ανοιγόμενη σε συρόμενη με φύλλα αλουμινίου (μια και μου το επιτρέπει η δουλειά μου;)) για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Πήρα και κουτιά αποθήκευσης ώστε να μπορέσω να οργανώσω λίγο το χώρο μου και τέλος ένα καγκελάκι που θα μπει στην πόρτα του παιδικού ώστε ένα σκυλάκι που έχουμε να συνηθίζει στην ιδέα οτι ο χώρος αυτός δεν είναι προσβάσιμος τουλάχιστον το πρώτο καιρό.

Μες στη βδομάδα θα βγούμε με την γυναίκα μου (όσο μπορεί ακόμα να μετακινείτε) να κοιτάξουμε για την κούνια ή κούνιες. Σκεφτόμουνα για τον πρώτο καιρό να πάρω μία για δίδυμα, ώστε να μην τα αποχωρήσω απότομα απ την αρχή και αργότερα όταν δεν χωράνε να πάρω και δεύτερη. Πρέπει να προσέξω κάτι όσο αναφορά τα στρώματα?

Αυτά προς το παρών και έπεται συνέχεια.....

Xazobaba καλησπέρα! Οι ετοιμασίες προχωράνε ε? Να τα ετοιμάσετε νωρίς γιατί όσο περνάει ο καιρός είναι και πιο δύσκολα!

Όσον αφορά το στρώμα, πρέπει να είναι καλό, που σημαίνει latex ή για πιο οικονομικά...latex κοκκοφοίνικα μαζί ώστε τον πρώτο καιρό να το έχεις γυρισμένο από την latex πλευρά και περίπου μετά τον 6ο μπορείς να το γυρίσεις στον κοκκοφοίνικα.

Βέβαια...στην πορεία ανακαλύπτεις ότι τα μωρά θα τα κοιμίζεις εκεί που σου είναι πιό βολικό..δηλαδή καλαθούνα ή ριλάξ ή αργότερα καρότσι :) αλλά καλό θα είναι να τα μάθετε να κοιμούνται στο κρεβάτι τους, ώστε να μην επιβαρύνεται η σπονδυλική τους στήλη!!!

LFdxp3.png

Διαφημίσεις

Πραγματικά δεν περίμενα τόση μεγάλη ανταπόκριση και τόση μεγάλη βοήθεια στα ερωτήματα μου.

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς και τις πολύτιμες πληροφορίες σας. Η αλήθια είναι ότι δεν βρήκα χρόνο να σας ευχαριστήσω νωρίτερα, μιας και ο καιρός πλησιάζει (μπήκαμε στον όγδοο χθες :D) και οι χρόνοι περιορίζονται.

Διάβασα με προσοχή όλα όσα μου γράψατε και προσπαθώ να καταλήξω σε αυτά που μπορεί να καλύψουν τις δικές μου ανάγκες και χώρους. Στην πορεία αν καταφέρω θα αναρτήσω μια λίστα από αγορές που σκέφτομαι να κάνω, έτσι ώστε αν χρειαστεί να με διορθώστε αλλά να υπάρζει και στο μέλλον μια λίστα για κάποιον άλλον χαζομπαμπά ή χαζομαμά που βρεθέι στη θέση μου.

Προχθές έκανα μια πρώτη απόπειρα να δω κάποια πράγματα και από κοντά αλλά έχασα πραγματικά τον μπούσουλα. Μια βόλτα στο Jumbo, ikea, praktiker, merlin φτανει να μη ξερεις από που να φύγεις. Μπανάκια, αλαξιέρες, συρταριέρες, μπουκαλάκια, σκ@..λακια ουφ...:?

Για αρχή πήρα τα αυτοκόλητα για το δωμάτιο που μου πρότεινε οι φίλη μας frosobal μιας και η διαμόρφωση του δωματιου έχει προτερεότητα. Τα χρώματα που θα μπουν θα είανι τέτοια ώστε να ταιριάζουν με το θέμα 'βυθός' που διάλεξα και ψάχνω τώρα για ένα φωτιστικό σε σχήμα ήλιου να ολοκληρώσω το concept. Η ξύλινη ντουλάπα που υπάρχει στο χώρο θα την μετατρέψω από ανοιγόμενη σε συρόμενη με φύλλα αλουμινίου (μια και μου το επιτρέπει η δουλειά μου;)) για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Πήρα και κουτιά αποθήκευσης ώστε να μπορέσω να οργανώσω λίγο το χώρο μου και τέλος ένα καγκελάκι που θα μπει στην πόρτα του παιδικού ώστε ένα σκυλάκι που έχουμε να συνηθίζει στην ιδέα οτι ο χώρος αυτός δεν είναι προσβάσιμος τουλάχιστον το πρώτο καιρό.

Μες στη βδομάδα θα βγούμε με την γυναίκα μου (όσο μπορεί ακόμα να μετακινείτε) να κοιτάξουμε για την κούνια ή κούνιες. Σκεφτόμουνα για τον πρώτο καιρό να πάρω μία για δίδυμα, ώστε να μην τα αποχωρήσω απότομα απ την αρχή και αργότερα όταν δεν χωράνε να πάρω και δεύτερη. Πρέπει να προσέξω κάτι όσο αναφορά τα στρώματα?

Αυτά προς το παρών και έπεται συνέχεια.....

Θα σου πρότεινα να πάρεις και τις 2 κούνιες μαζί γιατί θα σου κάνουν καλύτερη τιμή.

Φωτιστικό ήλιο έχει στο ΙΚΕΑ. Εγώ είχα πάρει ένα συνεφάκι αλλά δεν ήταν πολύ σταθερό και δεν ξεσκονιζόταν από μέσα.

Τελικά πήρα πάλι από το ΙΚΕΑ μια μπάρα με 3 ψαράκια που στο στόμα τους έχουν τις λάμπες.

Νομίζω πώς ταιριάζει πολύ με το ύφος του δωματίου-βυθού.

Θα δεις που οι ετοιμασίες από αγχωτικές θα είναι πολύ πολύ ευχάριστες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...