Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαζομπαμπάς σε απόγνωση....

Recommended Posts

Ο καιρός πλησιάζει και η αγωνία ολοένα και μεγαλώνει.

Προσεχώς μπαμπάς σε δίδυμα αγοράκια (εφόσον όλα πάνε καλά) προς το τέλος Οκτώβρη και νιώθω ότι δεν θα προλάβω να είμαι έτοιμος για τον ερχομό τους.

Μέχρι τώρα έριξα περισσότερο βάρος με το πως να μπορέσω να διαμορφώσω γενικότερα το χώρο για να τα υποδεχτούμε με μεγαλύτερη ευκολία σε ένα διαμέρισμα 55τ.μ. με αποτέλεσμα το παιδικό δωμάτιο και οι αγορές που πρέπει να κάνω να πάνε πίσω. Διάφορες δυσκολίες με βγάλανε εκτός χρονοδιαγράμματος με αποτέλεσμα να έχω πελαγώσει και να ζητώ τη βοήθειά σας.

Ο χρόνος μου για έρευνα αγοράς είναι ανύπαρκτος και οι γνώσεις μου στο τι μπορώ να χρειαστώ μηδενικές. Ακούω για καλαθούνες για κρεβατάκια για καρότσια για μπιμπερό και χάνομαι... Τι τελικά απ' όλα αυτά είναι όντως απαραίτητα και χρειάζεται? Τι να προτιμήσω ή να αποφύγω προκειμένου να κάνω άσκοπες αγορές?

Ξέρω ότι τα έξοδα μου θα είναι αυξημένα επί δυο αλλά σίγουρα θα υπάρχουν τρόποι να κερδίσω κάποια χρήματα από λάθος επιλογές.

Υπόψιν μένω στον 2ο όροφο σε πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ οπότε και οι επιλογές μου θα πρέπει να είναι και πιο πρακτικές. Οι χώροι αρκετά περιορισμένοι οπότε η πολυτέλεια των ανέσεων λιγοστές.

Μου είπαν για παράδειγμα ότι για αρχή να αρκεστώ να αγοράσω 2 καλαθούνες για την μεταφορά τους απο το μαιευτήριο αλλά θα μου χρειαστούν για μικρό χρονικό διάστημα. Χωρίς να ξέρω ρωτάω μήπως υπάρχει ρηλάξ που να κάνει για αυτή τη δουλειά και να μπαίνει στο αυτοκίνητο και να μπορώ να τα χρησιμοποιώ και αργότερα? Η' μήπως υπάρχουν ρηλάξ που να μπαίνουν πάνω σε καροτσάκι? Καροτσάκια ξεχωριστά? Μακάρι να υπήρχε κάτι να μπορούσε να κάνει για όλες αυτές τις δουλειές αλλά φαντάζομαι οτι δεν συμφέρει αυτούς που τα κατασκευάζουν...:roll:

Για το χώρο τους σκέφτομαι (όταν καταφέρω να το φτιάξω και να το βάψω:roll:) μια συρταριέρα, αλαξιέρα μια κούνια για δίδυμα και ένα καναπεδάκι για μας και τα ξενύχτια μας:lol:. Στο βάψιμο να προτιμήσω έντονα χρώματα ή πιο pal αποχρώσεις?. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να κάνω μόνος μου ζωγραφιές στον τοίχο και να δημιουργήσω ένα θαλασσινό δωμάτιο με δελφινάκια ψαράκια, καραβάκια και τον βυθό αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, το πολύ πολύ να το ξαναβάψω.....

Αυτά προς το παρών ευχαριστώ εκ το προτέρων για κάθε συμβουλή και βοήθεια... Ναστε καλά

Διαφημίσεις

Αντε καλε με το καλο να τα δεχτειτε...Αυτα ειναι ευχαριστα....Κοιτα να χαρεις ολες τις στιγμες και μη πελαγωνεις...

Λοιπον αν και εμπειρια δεν εχω...μιας κι εμεις τωρα περιμενουμε το νινι μας,ωστοσο απόσο εχω ψαξει μου ειπαν να μη παρουμε καλαθουνα για τη μεταφορα του μωρου στο σπιτι.Πρωτον γιατι θα το χρησιμοποιησουμε για πολυ λιγο καιρο και θα ειναι αχρηστο μετα και δευτερον γιατι δεν ειναι ασφαλες.

Παιδικο καθισματακι μου ειπαν στο αυτοκινητο...ειανι το πιο ασφαλες.

Ο καιρός πλησιάζει και η αγωνία ολοένα και μεγαλώνει.

Προσεχώς μπαμπάς σε δίδυμα αγοράκια (εφόσον όλα πάνε καλά) προς το τέλος Οκτώβρη και νιώθω ότι δεν θα προλάβω να είμαι έτοιμος για τον ερχομό τους.

Μέχρι τώρα έριξα περισσότερο βάρος με το πως να μπορέσω να διαμορφώσω γενικότερα το χώρο για να τα υποδεχτούμε με μεγαλύτερη ευκολία σε ένα διαμέρισμα 55τ.μ. με αποτέλεσμα το παιδικό δωμάτιο και οι αγορές που πρέπει να κάνω να πάνε πίσω. Διάφορες δυσκολίες με βγάλανε εκτός χρονοδιαγράμματος με αποτέλεσμα να έχω πελαγώσει και να ζητώ τη βοήθειά σας.

Ο χρόνος μου για έρευνα αγοράς είναι ανύπαρκτος και οι γνώσεις μου στο τι μπορώ να χρειαστώ μηδενικές. Ακούω για καλαθούνες για κρεβατάκια για καρότσια για μπιμπερό και χάνομαι... Τι τελικά απ' όλα αυτά είναι όντως απαραίτητα και χρειάζεται? Τι να προτιμήσω ή να αποφύγω προκειμένου να κάνω άσκοπες αγορές?

Ξέρω ότι τα έξοδα μου θα είναι αυξημένα επί δυο αλλά σίγουρα θα υπάρχουν τρόποι να κερδίσω κάποια χρήματα από λάθος επιλογές.

Υπόψιν μένω στον 2ο όροφο σε πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ οπότε και οι επιλογές μου θα πρέπει να είναι και πιο πρακτικές. Οι χώροι αρκετά περιορισμένοι οπότε η πολυτέλεια των ανέσεων λιγοστές.

Μου είπαν για παράδειγμα ότι για αρχή να αρκεστώ να αγοράσω 2 καλαθούνες για την μεταφορά τους απο το μαιευτήριο αλλά θα μου χρειαστούν για μικρό χρονικό διάστημα. Χωρίς να ξέρω ρωτάω μήπως υπάρχει ρηλάξ που να κάνει για αυτή τη δουλειά και να μπαίνει στο αυτοκίνητο και να μπορώ να τα χρησιμοποιώ και αργότερα? Η' μήπως υπάρχουν ρηλάξ που να μπαίνουν πάνω σε καροτσάκι? Καροτσάκια ξεχωριστά? Μακάρι να υπήρχε κάτι να μπορούσε να κάνει για όλες αυτές τις δουλειές αλλά φαντάζομαι οτι δεν συμφέρει αυτούς που τα κατασκευάζουν...:roll:

Για το χώρο τους σκέφτομαι (όταν καταφέρω να το φτιάξω και να το βάψω:roll:) μια συρταριέρα, αλαξιέρα μια κούνια για δίδυμα και ένα καναπεδάκι για μας και τα ξενύχτια μας:lol:. Στο βάψιμο να προτιμήσω έντονα χρώματα ή πιο pal αποχρώσεις?. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να κάνω μόνος μου ζωγραφιές στον τοίχο και να δημιουργήσω ένα θαλασσινό δωμάτιο με δελφινάκια ψαράκια, καραβάκια και τον βυθό αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, το πολύ πολύ να το ξαναβάψω.....

Αυτά προς το παρών ευχαριστώ εκ το προτέρων για κάθε συμβουλή και βοήθεια... Ναστε καλά

Καλώς όρισες στην παρέα μας. Όπως βλέπεις περιμένω κι εγώ δίδυμα. Κι εγώ έχω απορίες πολλές. Κάποιες τις έχω λύσει..... Όπως για τις καλαθούνες, πραγματικά δεν θα σου χρειαστούν, μάλιστα απαγορεύεται να κουβαλάμε τα μωρά μέσα στο αυτοκίνητο άδετα. Πόσο μάλλον δύο μωράκια. Υπαρχούν ειδικά καθίσματα αυτοκινήτου που θα σου χρησιμεύσουν και αργότερα. Είναι ειδικά μέχρι 13 κιλών παιδί και κοιτάζουν πίσω. Έχει ανοιχτεί θέμα με αυτό..... http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46037 εδώ θα βρείς για το θέμα πολύ χρήσιμα πράγματα. Εγώ έχω καταλήξει πως θα πάρω τα συγκεκριμένα http://www.hts.no/en/products/izisleep.php, για να τα πηγαίνω στο γιατρό και όπου αλλού με ασφάλεια ενώ με την καλαθούνα που θα τα πας και τα δυο;;;; Τώρα για την διακόσμηση έχει να κάνει με το γούστο των γονιών. Εγώ το δωμάτιο το έβαψα ένα ανοιχτό πράσινο (φυστικί) με απαλό κίτρινο ιβουάρ. Τα πιο ανοιχτά χρώματα είναι πιο ξεκούραστα νομίζω..... Πάντως θα βρεις και σε άλλο θέμα που έχουν ανοίξει για τα δωμάτια ωραίες ιδέες http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20694 Ελπίζω να βοήθησα, με το καλό τα μωράκια σας.....:-D

ΣΗΜ. Ξέχασα να σου γράψω ότι αυτά που θα πάρω ενσωματώνονται σε καρότσι.......επειδή τώρα είδα την ερώτησή σου.

Με το καλό τα μωράκια σας!

Έχω κι εγώ δίδυμα αγοράκια 10 μηνών.

Καταρχήν μην αγχώνεσαι.

Από κούνια εγώ τα κοίμιζα μαζί για τις πρώτες 40 μέρες αλλά μεγάλωναν πολύ γρήγορα και ο ένας κλωτσούσε τον άλλον και γρηγορα πήρα και δεύτερη κούνια. (την πρώτη την είχα από τον πρώτο μου γιο).

Αν ο χώρος σου είναι μικρός και η ντουλάπα σου έχει χώρο τότε θα σου πρότεινα να βάλεις τα ρούχα των μωρών στην ντουλάπα και αντί για αλλαξιέρα συρταριέρα (που πιάνει και χώρο και όταν μεγαλώσουν τα μωρά θα είναι περιττή) να πάρεις μια αλλαξιέρα που προσαρμόζεται πάνω στην κούνια.

Εγώ έχω μία πάνω στο πλυντήριο την οποία πλέον δεν χρειάζομαι. Αν μένεις Αθήνα και τη θες έλα να την πάρεις για να την δοκιμάσεις κιόλας.

Μπανάκι τα έκανα στην μπανιέρα σε μπανάκι που προσαρμόζεται πάνω γιατί ήταν δύσκολα να κουβαλάω νερά και να αδειάζω μπανάκια για 2 μωρά.

Από μπιμπερό είχα πάρει 12 αλλά δεν τα χρειάστηκα γιατί θήλαζα αποκλειστικά. (θηλάζω ακόμα). Χρειάζεστε και αποστειρωτή.

το δωμάτιο του μεγάλου μου το έχω βάψει και έχω πάρει αυτά τα αυτοκόλλητα http://www.cosycorner.gr/products/details.php?lang=gr&id=388. Είναι απλά υπέροχα!

Ότι άλλο θες στη διάθεσή σου.

Α ξέχασα!

Κι εγώ καθισματάκια αυτοκινήτου είχα πάρει όχι καλαθούνες.

Τα κοίμιζα από την πρώτη μέρα στην κούνια.

Καρότσι έχω της pegperego το aria twin που παράγγειλα από το ίντερνετ με μεγάλη διαφορά τιμής.

Διαφημίσεις

Τι να πω!!! Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις μανούλες!!!!

Με το καλό να δεχτείτε και σεις τα μωράκια σας όσες τα περιμένετε, και να σας ζήσουν και πάντα με υγεία για όσες τα έχετε ήδη στην αγκαλιά σας.

Νομίζω ότι ένα μικρό μερίδιο άγχους για το καλύτερο δικαιολογούμαι να το έχω μιας και της τωρινές στιγμές τις κυνηγάμε πολλά χρόνια. Πάρα πολλές προσπάθειες, δυο αποτυχημένες εγκυμοσύνες και πάρα πολλή θλίψη και πόνος. Προσπαθώ λοιπόν να κάνω ότι καλύτερο για τους αντρίκλες μου αλλά νιώθω ότι δεν θα προλάβω. Αν και εμείς οι μπαμπάδες μπαίνουμε δεύτερη μοίρα σε μια εγκυμοσύνη μη νομίζετε ότι δεν έχουμε την ίδια αγωνία και άγχος με σας. Ας μου το συχωρέσετε...

Μέσα από τις πρώτες απαντήσεις σας κατάφερα να ξεδιαλύνω σιγα σιγα κάποιες απορίες μου και σας ευχαριστώ όλες σας ξεχωριστά.

@Νiki81 με το καλό και συ το νινάκι σου που περιμένεις, όλα να πάνε καλά μέχρι τέλος.

@elena 79 με το καλό και συ και πάντα τα καλύτερα. Είδα το ρηλάξ που μου πρότεινες και νομίζω ότι είναι κάτι σαν αυτό που ψάχνω. Απ την στιγμή που προσαρμόζεται και σε καρότσι μάλλον θα είναι πολύ καλή επιλογή. Το συγκεκριμένο μόνο μέσω internet μπορώ να το αγοράσω? Μήπως έχεις ενδεικτικά μια τιμή πόσο μπορεί να στοιχίσει comple?

@frosobal Να σου ζήσουν τα παλικαράκια σου και να τα δεις και να τα καμαρώσεις όπως επιθυμείς. Με εντυποσιάζει το γεγονός οτι βρήκες ακριβώς το στύλ του δωματίου που θέλω να φτιάξω. Με διευκολύνει το γεγονός ότι θα χρειαστώ λιγότερο απ το μισό χρόνο που υπολόγιζα ότι θα χρειαστώ. Και αυτα αγορά μέσω Internet? Ντουλάπα μεγάλη υπάρχει μες στο δωματιάκι τους οπότε έχεις δίκιο για την συρταριέρα. περισότερο την σκεφτόμουνα για το μπανάκι τους και για να τα αλλάζουμε. Αν ψάξω μέσω Ιντερνετ να κάνω τις αγορές μου τελικά ίσως με συμφέρει καλύτερα?

Και πάλι σας ευχαριστώ:lol:

επισης να προσθεσω οτι τα καθισματακια 0-13κιλα που εχουν και χερουλι για μεταφορα, εχουν ενα υπολογισιμο ιδιο βαρος οποτε ανεβα κατεβα 2 οροφους με τα μωρα φορτωμενα...λιγο δυσκολο μου ακουγεται. καλυτερα αγκαλιτσα και αν δεν γινεται και τα δυο γιατι δεν εχω εμπειρια απο διδυμα ισως να χρειαστεις μαρσιππο (προσωπικα εμενα δεν με βολεψε κα8ολου γιατι οταν το μωρο ειναι πολυ μικρο εκανα αρκετη ωρα για να το βαλω και οταν μεγαλωσε μου πιανοτανε η μεση)

για την μεταφορα απο κλινικη παρε καθισματακια αυτοκινητου. αν δεν ειναι και μεγαλη η αποσταση -παρολου που θεωρειται μη ασφαλες- μπορειτε να τα κρατησετε αγκαλια. ειναι τοσο μικρουλια που δεν σου παει η καρδια να τα βαλεις στο καθισμα :) . εκτος βεβαια αν εχεις μεγαλη αποσταση να διανυσεις....

Τα αυτοκόλλητα μπορείς να τα παραγγείλεις με αντικαταβολή από το συγκρκριμένο σάιτ.

Εγώ είχα πάει από κει και τα πήρα γιατί ήθελα να τα δω πρώτα.

Ο γιος μου θα γίνει 3 σε μια εβδομάδα και δεν έχουν πάθει τίποτα, εκτός βέβαια από αυτά που χάλασε ο ίδιος.

Υπάρχει θέμα με αγορές από το ίντερνετ εδώ. Μπες και ρώτα ότι θες. Είναι όλοι πολλοί κατατοπιστικοί και θα σε βοηθήσουν απίστευτα!

Καθισματάκι κατά τη γνώμη μου μην πάρεις πολύ ακριβό. Είναι μόνο για 5 μήνες και αν.

Καρότσι αν θες διπλό τότε δεν θα βρεις να προσαρμόζονται επάνω καθισματάκια.

Με το καλο να ερθουν τα αγορακια σου!

Χαιρομαι πολυ οταν ακουω για μπαμπαδες να εχουν τοσο ενεργο ρολο σε τετοιου ειδους προετοιμασιες.

Στα πρακτικα κομματι τωρα:

ΜΗΝ διανοηθεις να μεταφερεις τα παιδια απο το μαιευτηριο με αλλον μεσο παρα με καθισματακια, οπου τα παιδια δενονται!!! Τα δικα μου ηταν 2 κιλα και δεν υπηρχε περιπτωση να τα κρατησω αγκαλια ή να τα βλαω χυμα σε ρηλαξ μεσα στο αυτοκινητο. Σε αυτο το θεμα πρεπει να ειμαστε απολυτα υπευθυνοι ως γονεις. Τα ιδανικα καθισματα ειναι αυτα που κοιτουν προς τα πισω. Εγω ειχα της RECARO. Η μικρη μας εξακολουθει να καθεται εκει, καθοτι λεπτοκαμωμενη, ο γιος μου αλλαξε καθισμα στους 11 μηνες.

Για τον υπνο τους, και επειδη εχετε μικρο σπιτι, θα ελεγα να τα κοιμησετε απευθειας στις κουνιες τους (ισως στη μια για τον πρωτο καιρο) και να μην παρετε καλαθουνες που θα σας ειναι αχρηστες σε 4-5 μηνες.

Καροτσι εχω και εγω το aria twin της peg perego, που ειναι το πιο ελαφρυ της αγορας!!

Δεν ξερω εαν υπαρχει διδυμοκαροτσο στο οποιο να προσαρμοζεται πανω πορτ-μπεμπε ή ρηλαξ.

Καροτσι, καθισματα αυτοκινητου, ρηλαξ και αργοτερα καθισματα φαγητου, ολα τα εχω παρει απο εδω (αν ξερεις λιγα γερμανικα ειναι απο τα πιο φθηνα σαητ)...http://www.mytoys.de

Μεσω ιντερνετ θα εξοικονομησεις παααααρα πολλα λεφτα, πιστεψε με...και με τα διδυμα οτι μπορουμε να γλυτωνουμε καλο ειναι!

Μπουκαλια ειχα παρει της chicco και της nuk (ολα γυαλινα). Στην αρχη κανεις δοκιμαστικα και καταληγεις σε ποια θηλη θελει το μωρο. Ευτυχως οι θηλες των παραπανω μπουκαλιων ταιριαζουν σε ολα τα μπουκαλια. Βεβαια μπορει να θηλασει η συζυγος σου, οποτε δεν χρειαζονται και πολλα μπουκαλια. Εγω που δνε θηλασα ειχα ... 20 μπουκαλια...γιατι ηθελα να αποστειρωνα μια φορα την ημερα.

Αυτοκολλητα ειχασ παρει απο το amazon της μαρκας funtosee (http://www.amazon.co.uk/FunToSee-Funberry-Farm-Room-Make-Over/dp/B001IAFQNW) και ειναι υπεροχα. Τα χρωματα του δωματιου μας ειναι πρασινο-ροζ-γαλαζιο σε λιγο πιο εντονη αποχρωση απο παλ.

Μπανιο τα εκανα σε μπανακι της bebe-jou (δανεικο) που εχει μια βαση τριποδα και ακουμπας επανω το μπανακι, ωστε να μην αχρηστευτει η μεση της μαμας. Ειναι λιγο ακριβο (το εχει το λητω), αλλα ισως να τα εδινα τα λεφτα για μια τετοια αγορα.

Επισης, τα αλλαζα και τα αλλαζω ακομη και τωρα που ειναι ενος ετους πανω στο πλυντηριο, πανω σε μια αλλαξιερα. Το εχω βολευτει απιστευτα και δεν πηρα επιπλεον επιπλο αλλαξιερα.

Στο δωματιο, εχω μια ντουλαπα εντοιχισμενη, μια συρταριερα με πολλα και βαθια (!!) συσταρια και οι κουνιες τους φυσικα. Με αυτα βολευτηκα μια χαρα.

Αυτα...

Καλε προετοιμασιες!

@elena 79 με το καλό και συ και πάντα τα καλύτερα. Είδα το ρηλάξ που μου πρότεινες και νομίζω ότι είναι κάτι σαν αυτό που ψάχνω. Απ την στιγμή που προσαρμόζεται και σε καρότσι μάλλον θα είναι πολύ καλή επιλογή. Το συγκεκριμένο μόνο μέσω internet μπορώ να το αγοράσω? Μήπως έχεις ενδεικτικά μια τιμή πόσο μπορεί να στοιχίσει comple?

Σου βάζω οδηγίες στα ελληνικά αλλά και τους λόγους που με οδηγούν στην αγορά τους. Μετά έχω βάλει διευθύνσεις, που μπορείς να αγοράσεις αν επιθυμείς μέσω ιντερνετ ή να επισκεφθείς τα καταστήματά τους. Εγώ θα τα πάρω ή από το Λητώ ή από τον γενικό αντιπρόσωπο της be safe στην Ελλάδα την εταιρεία mobo (είναι η τελευταία διεύθυνση). Τιμή για το κάθισμα ξέρω.....θα την δεις και εσύ στην σελίδα του Λητώ αλλά για το κάτω μέρος δεν έχω ρωτήσει ακόμη. Ίσως σε ξένες σελίδες να τα βρεις φθηνότερα αλλά εγώ δεν τις εμπιστεύομαι και πολύ και θα προτιμήσω να τα πάρω από Ελλάδα ώστε να έχω μιαν τρόπο τινά εγγύηση.....

http://www.mobo.gr/pdf/BeSafe_catalouge_greek.pdf?phpMyAdmin=Ly5FlJ6vlTUahEvsZeAUfF4DIcc

http://blog.inhealth.gr/2009/06/besafe-izi-kid-isofix-crash-test.html

http://el-gr.facebook.com/pages/BeSafe-Ellada/364124466228?v=wall

http://www.anatello.gr/cart/home.php?cat=63&mCat=3

http://www.ntosas.gr/kathismata-autokinitoy-car-seats/group-0.html

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=1518&ct=10402&itmid=2965346

http://www.mobo.gr/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=15950&category_id=34&option=com_virtuemart&Itemid=2

Τέλος αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά για βρεφικά έπιπλα (είναι κάτι που θα τα χρειαστείς τον πρώτο καιρό) υπάρχουν κούνιες που γίνονται κρεβάτι για μελλοντικά ή μπες στα ΙΚΕΑ. Εδώ μέσα πολλές μανούλες έχουν πάρει από εκεί όπως διάβασα και είναι ικανοποιημένες. Έχει κούνιες πάρα πολύ οικονομικές, επίσης έχει και συρταριέρες πιο οικονομικές. Μπορείς δηλαδή να δώσεις έμφαση στο χαλί, στην κουρτίνα και στα σχέδια στους τοίχους και να βάλεις λευκά η καφέ έπιπλα, για να υπάρχει μια αρμονία, γιατί αν έχεις παντού σχέδια και ζωγραφιές θα χάνονται όλα μέσα στο χώρο. Σου βάζω την σελίδα με τον κατάλογο ΙΚΕΑ.

http://static.onlinecatalogue.ikea.com/2010/ikea_catalogue/GR/ Στην σελίδα 174 έχει συρταριέρες και στις σελίδες 244 -251 κούνιες.

Διαφημίσεις

Εμεις ειμαστε μονή χαρα, αλλα θα σου πω στα γρηγορα τι χρησιμοποιησαμε εμεις οκ? Καλαθουνα απο το μαιευτηριο. Χρησιμοποιηθηκε ως κρεββατι της μικρης τους 3 πρωτους μηνες. Μετα μπηκε στην πλευρα του καναπε που ηταν σαν κρεββατι με προστατευτικα γυρω μεχρι τον 7ο που πλεον σηκωνοταν. Μετα μπηκε κρεββατι κανονικο δικο της που γινεται και προ-εφηβικο. Καροτσι δεν χρησιμοποιησα καθολου τον πρωτο χρονο. Χρησιμοποιησα μονο μαρσιππους μαλακους για οποιαδηποτε μεταφορα. Και ναι γινεται και με δυο. Καθισμα αυτοκινητου επισης ελαχιστα ενα με ανακληση μεχρι τον 6ο μηνα και μετα πηρα αλλο *μπες να δεις για καθισματα αυτοκινητου αλλα αργοτερα, μην αγχωνεσαι τωρα*. Χρησιμο: 1. αποστηρωτης, 2. πολλα μπιμπερο, πιπιλες, πετσετες, πανες φυσικα ΠΟΛΛΕΣ, sudocream. Για αρχη δεν χρειαστηκα τιποτα περαν απο αυτα που σου εγραψα. Μα τιποτα λεμε. Δεν της ειχα παρει ουτε μπανακι, την επλενα στο χερι. Μας εδειξαν στο νοσοκομειο πως να την πιανω να της κανω μπανιο και αν και μου φανηκε καπως τελικα το εκανα μαστερ λεμε. Επισης αλαξιερα δεν της πηρα ποτε. Την αλλαζα οπου εβρισκα. Και οταν πλεον μεγαλωσε την αλλαζα στα ορθια.......μην τρελενεσαι με τα πολλα. Λιγα βασικα θες για αρχη. Στην πορεια θα μαθετε τι χρειαζεσται εσεις απο μονοι σας. Οκ?

Αντε με το καλο.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κι εγώ δίδυμα αγοράκια έχω και όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω, αλλά βλέπω ότι έχεις βοηθηθεί ήδη αρκετά:)Να διορθώσω απλά κάτι που γράφτηκε παραπάνω: υπάρχει καρότσι για δίδυμα που τα καθισματάκια του προσαρμόζονται στο αυτοκίνητο, είναι το duette sw της peg perego (είναι μπρος-πίσω), εμείς αυτό έχουμε και μας έχει βολέψει πάρα πολύ, αλλά οι απόψεις είναι αντικρουόμενες....

Όσον αφορά το θέμα της κούνιας κι εγώ θεωρώ ότι χρειάζεσαι δύο κούνιες και όχι μία.

Θα διαβάσω αναλυτικά τις απαντήσεις αύριο που θα έχω χρόνο και θα προσθέσω αν θυμηθώ κάτι χρήσιμο, Εγώ πριν γεννήσω είχα κάνει μία λίστα με όλα τα απαραίτητα, και η αλήθεια είναι ότι 5 μέρες πριν γεννήσω νόμιζα ότι δεν είχα τίποτα έτοιμο και ένοιωθα εντελώς χαμένη αλλά τελικά ήμουν πανέτοιμη γυρνώντας στο σπίτι με τα μωρά!

Με το καλό εύχομαι πάντως!

Γειά σου xazodaddy, σου εύχομαι κι εγώ με το καλό να υποδεχτείτε τα αγοράκια σας!!!

Λοιπόν, εγώ επειδή επίσης σκέφτηκα το ανεβοκατέβασμα της σκάλας και φυσικά επειδή δεν ήθελα να σκορπίσω λεφτά σε πορτ μπεμπέ, καλαθούνες και τέτοια, πήρα καθίσματα αυτοκινήτου 0-13κιλά της inglesina το huggy http://www.inglesina.com/en/collection/car-safety/huggy-shp . Με βόλεψε γιατί είναι πολύ ελαφρύ (3κιλά) σε σύγκριση με άλλα. Μέσα σε αυτά έβγαλα τα μωρά μου από το μαιευτήριο και τα μετέφερα με ασφάλεια στο σπίτι. Επίσης πάρα πολύ καλό και πολύ ελαφρύ είναι και της maxi cosi το cabrio-fix.

Επίσης πήρα μια συρταριέρα από το ΗΡΑ που είναι και μπανάκι και αλαξιέρα και με βόλεψε από άποψις χώρου του σπιτιού και το ότι δεν έχω μπανιέρα αλλά ντουζιέρα.

Τα ριλάξ είναι η σωτηρία μου!!! Σχεδόν συνέχεια σε αυτά κοιμούνται!! Απαραίτητα πιστεύω και αν είναι δυνατόν...αυτά που κουνιούνται μόνα τους με μπαταρίες!!!!! Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά αξίζει. Εγώ τέτοια θα έπαιρνα αλλά τελικά μου φέρανε δώρο απλά. Φυσικά να προσέξεις να λέει ότι είναι κατάλληλο για νεογέννητα!!!

Απαραίτητο επίσης θεωρώ τον κάδο για βρεφικές πάνες!! Δεν χρειάζεται να βγαίνω έξω το βράδυ να της πετάω αφού έχω τον κάδο μέσα στο δωμάτιο και δεν περνάει μυρωδιά πουθενά!!!!

Θα χρειαστείτε όπωσδήποτε αποστειρωτή!! Εγώ πήρα της AVENT το IQ όπου αποστειρώνει μόνο σε 6 λεπτά γιατί αλλιώς δεν προλαβαίνω, παρότι θηλάζω και δίνω και συμπλήρωμα μόνο στον ένα.

Αν τώρα σκοπεύει η γυναίκα σου να θηλάσει, πάρε 3-4 μπιμπερό να υπάρχουν και βλέπετε! Εγώ προτίμησα πλαστικά bpa free και τελικά δεν το μετάνιωσα γιατί τόσες φορές που μου έπεσαν κάτω θα μάζευα γυαλιά όλη την ώρα!! Πιπίλα δεν δίνεις τουλάχιστον τις πρώτες 40 μέρες εφόσον θηλάζεις. Α, εφόσον πάλι θηλάσει, μαξιλάρι θηλασμού!!!!

Κρεβατάκια πήρα δύο αλλά προς το παρόν χρησιμοποιώ μόνο το ένα ή και κανένα εφόσον τα βόλεψαν τα ριλάξ ή το κρεβάτι της μαμάς.

Εγώ τώρα παρήγγειλα και μάρσιπο ring sling γιατί δεν παλεύεται η κατάσταση!

Αυτά, αν μου έρθει και τίποτε άλλο, θα ξαναγράψω.

Καλό κουράγιο και υπομονή για τα ξενύχτια!!! Συγχαρητήρια πάντως που είσαι τόσο ενεργός και έχεις την διάθεση αυτή γιατί η γυναίκα σου πραγματικά θα χρειαστεί βοήθεια! Με ένα και χρειάζεσαι πολλές φορές...φαντάσου με δύο!!

LFdxp3.png

Ααααα... από καρότσι, πήρα το διπλό της Silver Cross το pop duo!!! Ελαφρύ, εύκολο, μικρό και πολύ μουράτο ;) ;) Προς το παρόν, βόλτες με αυτό κάνουμε μέσα στο σπίτι :) Το χρησιμοποιεί ο άντρας μου για να τους κοιμίζει και τους δύο ταυτόχρονα. Δεν βγήκαμε ακόμα έξω για βόλτες, μετά τα πρώτα εμβόλια!!

Επίσης πολλά πανάκια για γουλίτσες. Σαλιάρες πήρα ένα σωρό και ακόμα δεν χρησιμοποίησα καμία :)

Ενδοεπικοινωνία!!

Βασικά μην αγχώνεσαι..παίρνεις αυτά που σίγουρα θα χρειαστείς από την πρώτη μέρα στο σπίτι και μετά ότι δεις ότι σου λείπει πετάγεσαι και το παίρνεις.

LFdxp3.png

Καπου πηρε το ματι μου και αυτο το καροτσι http://www.trikiklo.com/On_the_road/Push_chairs/easywalker_duo_buggy_for_twins_09.html

Εγω να αναφερω σχετικα με το καθισματακι αυτοκινητου οτι ειναι αναλογα το βαρος του παιδιου το ποσο θα κατσει

ο τριτος μου ηταν εκει μεχρι 15 μηνων και αν δεν ειχε ψηλωσει τοσο θα μπορουσε να κατσει ακομα 2-3 μηνες

Στα καθισματακια μη λυπηθεις τα χρηματα ειναι για την ασφαλεια τους

Με το καλο σου ευχομαι

4

Διαφημίσεις

καλε εσυ δεν εισαι xazodaddy εισαι smartdaddy τοσα ερωτηματα καλε ο δικος μου ειπε παρε οτι νομιζεις στο πρωτο και στο δευτερο οτι χρειαστηκαμε ηρθε μαζι για να μην σπαταλησω παλι στα χαμενα

λοιπον εγω σε καλαθουνα την κορη μου που προηγειται την αφησα 20 μερες ειναι αθλιο πραγματακι με στρωμμα ελεος

καλυτερα να τα βαλετε σε μια κουνια τα μικρουλια με στρωμμα λατεξ κατα προτιμηση θα χωρανε και μπαντες για ζεστασια, η κουνια δε χρειαζεται να ειναι ακριβη το στρωμμα, το καλυτερο δυνατον αν οχι λατεξ ολο τουλ το μισο.

εγω αυτο που θα σου προτεινα ειναι κατι προβιες που πουλανε στο εξωτερικο τα χαλαρωνουν λεει και ηρεμουν πολυ μακαρι να την ειχα βρει τοτε θα ειχα γλυτωσει πολλα

το καθισματακι 0/13 αυτοκινητου κανει για μεταφορα απο την πρωτη μερα

το χρησιμοποιεις και ως ρηλαξ ανετα και καποια προσαρμοζονται σε καροτσια αλλα ακριβα καροτσια απ οσο ξερω το γιο μου μεχρι της προαλες 15 μηνων τον βαζαμε στο chicco το βρεφικο καρεκλακι αυτοκινητου και ειναι και αναπτυγμενο μωρο μαλιστα το ειχαμε χωρις ισοφιξ και στα δυο μας παιδια

σιγουρα οι διδυμομανουλες θα σε βοηθησουν πιο πολυ παω παρακατω να δω αν εχεις κι αλλες αποριες!

τελικα σε ολα τα επωνυμα υπερχουν και καλα αντιγραφα βαλε μας λιστα ερωτησεων ή εβαλες και δεν ειδα;

εγω πηρα την μεταλικη αλαξιερα με βοηθησε πολυ αλλα κοβει χωρο ομως ξεκουραζεται η μεση σου σιγουρα ισωςτο επιπλο να σας μεινει δεν ξερω, η δικη μου λυνεται και αποθηκευεται γινεται και μπανακι δεν το χρησιμοποιησα ποτε ειχα πλαστικα και μαλιστα 2 χωρις τρυπουλες να φευγουν τα νερα ενα να προπλυθει και ενα να ξεπλυθει καλα ο γιος στο ορθιο ντους απο νωρις

επισης πηρα αποστειρωτη νουκ και με ενα ατυχημα κολλησε το καπακι στο ματι της κουζινας πανε 60 ευρω μετα πηρα τομυ στα τζαμπο και καταλαβα οτι εκανα βλακεια που πηρα πιο πριν επωνυμο

καλα τεραστιος κουβας εννοειται μονο εμενα δεν εβαζα μεσα για αποστειρωση. ο πρωτος επαιρνε 6 μπουκαλια μονο ο δευτερος με 40 ευρω επερνε 8 μεγαλα + 2 μικρα 120μλ απο πανω 10 συν πιπιλες γεματο σου ελω τιγκαρισμενο. κολπο το καπακι απο πανω οποτε τα εβαζες ευκολα. ο νουκ σκουριαζε στο δισκακι τον δευτερο τον εχω και για το δευτερο παιδι και μου εμεινε εκανε και ευκολη αφαλατωση.

αυτο που δε χρησιμοπιοιησα ποτε ως τωρα ειναι το παλωματακι καινουριο στην τσαντα του ουτε το θερμος για φαγητα το εχω στο κουτι του οπως το πηρα και αυτο. μπαντες ακομη της χρησιμοποιω για ζεστη το χειμωνα και για να μη τρακαρει ο μπεμπης το κεφαλι. να μη βγαζει τα ποδια και μενουν μεσα στο καγκελο χε χε

μπουκαλια παρε μαμ τα απλα τα γυαλινα καλα ειναι με τη στραβη θηλη η chicco

θερμαντηρα ενα φτηνο παλι απο τζαμπο ειχα δεν ειχε βγει απ τη μπριζα 3 χρονια mono 10 ευρω

οικονομικες και μικροκαμωμενες κουνιες(60χ120) οταν υπαρχει ελλειψη χωρου εχει στο Ικεα παμφθηνες και πολυ ομορφες.Επισης αν δεν μπορεις να κανεις αλλαξιερα το πλυντηριο(το δικο μου ας πουμε ανοιγει απο πανω) στο ικεα εχει μια καταπληκτικη που βιδωνει στον τοιχο και δεν χρειαζεται να ειναι επιπλο.Αν την ειχα δει εγκαιρως τετοια θα επαιρνα.Στο ιδιο καταστημα εχει γενικως πολυ οικονομικα γουστοζικα πραγματα.Ας πουμε απο εκει πηρα πολυ φτηνα μια τσαντα-αλλαξιερα που χωραει σχεδον τα παντα και την εχω κρεμασει στο καροτσι.

Εχει ακομη πολυ οικονομικα υφασματα για σεντονακια κι επισης κατι πανεμορφες κουβερτουλες,σελτεδακια μεγαλα για πανω απο το στρωμα

Στρωματα για τις κουνιες να παρεις πολυ καλα,μην λυπηθεις χρηματα.

Η μεταφορα των παιδιων μονο με καρεκλακι,ασυζητητι!!!!!αν και κανεις πρεπει να προτιμα τα 0-13 εγω θα σου ελεγα να παρεις καρεκλακια 0-18 της besafe τα οποια ειναι μεχρι 4 ετων,οποτε δεν θα χρειαστει να ξοδευτεις εξτρα.αξιζουν καθε ευρω που θα δωσεις.

καλαθουνα μην παρεις,δεν πιστευω οτι ειναι απαραιτητη.

οι μαλακοι μαρσιπποι νομιζω οτι ειναι μια πολυ καλη λυση για την μεταφορα!

αν δεν θηλασει η συζυγος θα χρειαστεις μπουκαλακια αρκετα,εγω να φανταστεις χρησιμοποιω 10 κι εχω ενα παιδι αλλα αποστειρωνω μονο 1 φορα την ημερα.Επισης αποστειρωτη και θερμαντηρα(αυτο το τελευταιο οχι απαραιτητο,κανει κι ενα-δυο θερμος).Εγω μεσω σαιτ εξωτερικου πηρα ολα τα παραπανω της Αβεντ σε εξευτελιστικες τιμες σε σχεση με Ελλαδα.

μπανακι,πηρα το aquarium της φισερ πραις με την αιωρα τελειο αν δεν εχεις μεγαλο νιπτηρα και τα μωρα ειναι μεγαλοσωμα θα το χρειαστεις.

Γενικα χρησιμοποιησα πολυ την προπληρωμενη μου γιατι την σνομπαρα λιγακι:rolleyes:την Ελληνικη αγορα..

ψωνισα με μεγαλη επιτυχια απο εξωτερικο,δεν μετανιωσα στιγμη,βγηκα κερδισμενη!

γεια σου,με το καλο να υποδεχτειτε τα μωρα σας! θα σου παραθεσω την προσωπικη μου αποψη αν κ εγω ειχα μονο ενα μωρο,εκανα ομως πολλες περιττες αγορες...

αρχικα θα σου ελεγα οτι το μωρο για λογους ασφαλειας πιστευω οτι πρεπει να βγει απο το νοσοκομειο με καθισματακι κ οχι καλαθουνα,η καλαθουνα γ μενα ειναι αχρηστη αγορα καθοτι θα χρησιμοποιηθει γ πολυ μικρο χρονικο διαστημα ,στη θεση σου θα αγοραζα κρεβατακι κατευθειαν ,και για αρχη θα επερνα μονο ενα κ θα τα εβαζα μαζι...επισης καθισματακι αυτοκινητου θα επερνα 0-18 μηνων ,γτ το 0-13 που πηραμε εμεις την χωρουσε μεχρι 4 μηνων κ οχι επειδη εφτασε τα 13 κιλα αλλα λογω υψους,ηταν γενικα πολυ αβολο...ουτως η αλλως στην πορεια θα παρεις το επομενο...μπανακι θα επερνα το φλεξιμπαθ που ειναι πτυσομενο ,οποτε θα σε εξυπηρετησει στο χωρο των 55 τμ!

και παλι με το καλο!

NJMAp3.png

α ναι xazodaddy το γυμναστηριο μωρων αυτο της fisherprice δεν τραβουσε τους αρεσαν πιο απλα παιχνιδακια πιο πολυ τσαμπα εξοδο

επισης σεντονακια θελεις απο 2 αλλαξιες απο κουνιας σιγουρα

πανια απ αυτα που τυλιγουν τα μωρα απο 3 σιγουρα

απο 2 φλισακια να τα τυλιγεται στο κρυο

να μην παρετε φορμακια με κουμπια πισω...... μεγαλο βασανο

Να πάρεις πολλά πολλά φορμάκια (από αυτά που κουμπώνουν από κάτω) γιατί δεν φαντάζομαι να έχετε χρόνο κάθε μέρα για σίδερο τον πρώτο καιρό!!! Τα ρουχαλάκια τους θέλουν πλύσιμο με ειδικό απορρυπαντικό και για τους πρώτους μήνες σιδέρωμα μέσα έξω...... Και για τον ίδιο λόγο πολλά πολλά σεντονάκια αλλά και σελτεδάκια (αδιάβροχα, που τοποθετούνται κάτω από το σεντόνι), γιατί υπάρχουν ατυχηματάκια τον πρώτο καιρό και καλό είναι να μην λερωθούν τα στρωματάκια σας.

Πάντως μην αγχώνεσαι για τίποτα. Φτιάξε τη λίστα σου, υπάρχουν πάρα πολύ οικονομικές λύσεις γενικώς απλά η καλή οργάνωση θα σας βοηθήσει να είστε ψύχραιμοι τις πρώτες μέρες. Για εμένα ήταν λίγο δύσκολοι οι πρώτοι τρεις μήνες με τα ξενύχτια. Έκτοτε όλα τέλεια.

Θα μπορούσες να συμβουλευτείς και τον παιδίατρο (εάν τον έχεις επιλέξει) για είδη πρώτης ανάγκης που μπορεί να χρειαστούν.

Επεξεργάστηκαν by Alice6
παράλειψη λέξης

Να μη σου πω οτι θα χρειαστεις και ενα στεγνωτηριο ωστε να αγορασεις λιγοτερα ρουχακια που ετσι κι αλλιως το καθε νουμερο ειναι για 1 μηνα,ενω το στεγνωτηριο θα σας μεινει και για μετα:mrgreen:

4

Να μη σου πω οτι θα χρειαστεις και ενα στεγνωτηριο ωστε να αγορασεις λιγοτερα ρουχακια που ετσι κι αλλιως το καθε νουμερο ειναι για 1 μηνα,ενω το στεγνωτηριο θα σας μεινει και για μετα:mrgreen:

Ρε παιδιά, αυτό το στεγνωτήριο συμφέρει? Τι χώρο πιάνει όμως? Μπαίνει πάνω από το πλυντήριο? Γιατί, αν όχι, πού να το χωρέσει ο άνθρωπος σε 55 τμ??? Από ό,τι καταλαβαίνω πάντως μετά το στεγνωτήριο δεν είναι απαραίτητο το σιδέρωμα, έτσι? Και δεν καίει πολύ ρεύμα?

Εγω το εχω πανω απο το πλυντηριο και εχω γλιτωσει και το σιδερωμα σε αρκετα

Αν ειναι Α κλαση ειναι μικρη η διαφορα στο ρευμα

Απλα το εγραψα γιατι τον σκεφτομαι καταχειμωνο να προσπαθουν να στεγνωσουν φορμακια κια ζιπουνακια και μετα να θελει και να τα σιδερωσει....ΠΙΚΡΑ

Εγω εχω σωθει,λιγα ρουχα για τον καθε ενα και οταν χρειαστω απο τα απλυτα σε 2-2,5 ωρες ειναι ετοιμα(πλυση και μετα στο στεγνωτηριο)

4

Δεν αγορασα τπτ πλην ελαχιστα φορμακια και πανες στις αρχες 9ου. Ουτε καν κρεββατι. Πηραμε οταν εγινε 7 μηνων. Καλυτερα να παρεις μετα για να δεις τι θα χρειαστεις. Αλλιως θα σε φορτωσουν απο τα μαγαζια ενα σωρο αχρηστα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...