Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν αντεχω ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!

Recommended Posts

mariantinos... καλούλι μου ακούγεται! ;)

Για τις μανούλες με μωράκια που... έρχονται....

Είχα δοκιμάσει κάτι στα μικρά μου και (τουλάχιστον σε εμάς έπασε). Το μωρό που θα ερχόταν δεν ήταν δικό ΜΟΥ, ήταν δικό ΤΟΥΣ. Δηλαδή ήταν δικό τους "δώρο", απλά επειδή ήταν πολύ αδύναμο και ευαίσθητο, το φρόντιζα εγώ για λογαριασμό τους. Έτσι ό,τι φροντίδα παρείχα στο μωρό, το εκλάμβαναν ως προσοχή για τα μεγαλύτερα. ;)

Επίσης.... το μωρό είναι μια προσωπικότητα, άρα φέρνει δώρα, χαϊδεύει, βοηθάει τα μεγαλύτερα. (Το χρησιμοποιούσα ως "μαριονέτα" -μη βιαστείτε να παρεξηγήσετε ;) )

Δηλαδή, όταν επέστρεψα από το μαιευτήριο, είπα πως το μωρό, μου ζήτησε να πάρω ένα δώρο για τα άλλα παιδάκια. (Το είπε φυσικά μωρουδίστηκα γιατί δεν ξέρει να μιλάει, αλλά οι μαμάδες ξέρουν "μωρουδίστικα" :lol:).

Δεν προσκάλεσα ποτέ τα μεγαλύτερα να χαϊδέψουν το μωρό ή να το βοηθήσουν ή να του φέρουν πράγματα. Αλλά το αντίθετο. Δηλαδή έπιανα το μωρό αγκαλιά και το πήγαινα κοντά στα άλλα και τους έλεγα, θέλει να σας χαϊδέψει ή θέλει να σας δώσει φιλάκι κτλ. (Εγώ βέβαια έκανα το μωρό να χαϊδεύει/φιλάει/κτλ, όπως κάνουμε με μια κουκλίτσα -εδώ κολλάει η μαριονέτα). Από μόνα τους ανταπέδιδαν την "αγάπη" του μικρού με αντίστοιχες εκφράσεις.

Θα το συνιστούσα ως δοκιμή... :)

Φοβερο, και πως ειναι οι σχεσεις των παιδιων σου αν επιτρεπεται? Θελω να ακουσω μια φορα οτι αδερφια δεν σκοτωνονται απο την ζηλια. Πραγματικα.......:roll: Θα μου δωσει την αισθηση οτι υπαρχει ελπιδα.......με ολα αυτα που διαβαζω εχω τρομοκρατηθει λεμε εντελως. Ετσι και αλλιως για δευτερο ΔΕΝ παμε, αλλα με αυτα που διαβαζω χειροτερευει η αρνηση μου κατα ΠΑΡΑ πολυ. :-(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 137
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οχι βλεπουν μονο τα κλασσικα κινουμενα σχεδια που βλεπαμε κ εμεις παιδια.εχουμε τετοιο καναλι στη νοβα!

υδροχοος ειναι!η 2η μερα του υδροχοου ειναι οταν γεννηθηκε!για αιγοκαιρω ξερω...ειναι η μητερα μου κ πραγματικα δυσκολα καποιος μπορει να την ανεχτει!ειδικα εγω:rolleyes:

Να σου πω η μικρη ειναι σκορπινα. Τι λεει αυτο? Αν ξερεις δηλαδη.....συγνωμη για το οφφ τοπικ.....:-D

Έλα! Και πάνω που άρχισα να πιστεύω στα ζώδια... :)

Τουλάχιστον οι υδροχόοι που ξέρω είναι ήρεμοι ως ενήλικες. Ζήσε Μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι, τι σου λέω τώρα.

Είναι και μικρός για να τον κουβεντιάσεις, να δεις τι του φταίει...

5k3tp2.png

Έλα! Και πάνω που άρχισα να πιστεύω στα ζώδια... :)

Τουλάχιστον οι υδροχόοι που ξέρω είναι ήρεμοι ως ενήλικες. Ζήσε Μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι, τι σου λέω τώρα.

Είναι και μικρός για να τον κουβεντιάσεις, να δεις τι του φταίει...

Δεν παιζει κοριτσι. Ειμαι υδροχοος. Ειμαι ηρεμη φαινομενικα, αλλα μεσα μου βραζω ΠΑΝΤΑ. Δεν καθομαι ΠΟΤΕ σε ενα σημειο και εχω και μεγαλες εκρηξεις νευρων ανα φασεις που σκοτωνουν λεμε....ο υδροχοος ο ηρεμος ειναι ετσι για τους ξενους. Στους δικους του ειναι το αναποδο. ρωτα τον αντρα μου και θα σου πει......αφου κανει τον σταυρο του πρωτα.....:-D

Να σου πω η μικρη ειναι σκορπινα. Τι λεει αυτο? Αν ξερεις δηλαδη.....συγνωμη για το οφφ τοπικ.....:-D

http://www.heliofoto.gr/gr/paidiki.htm παιδικη αστρολογια.τωρα θα πεσετε με μουτρα ολες:P:p:p κ η μπεμπα μας σκορπινα θα ειναι.η μεγαλη ειναι ζυγος.ναρκισσισμος στο φουλ μιλαμε:rolleyes::lol:

Δεν παιζει κοριτσι. Ειμαι υδροχοος. Ειμαι ηρεμη φαινομενικα, αλλα μεσα μου βραζω ΠΑΝΤΑ. Δεν καθομαι ΠΟΤΕ σε ενα σημειο και εχω και μεγαλες εκρηξεις νευρων ανα φασεις που σκοτωνουν λεμε....ο υδροχοος ο ηρεμος ειναι ετσι για τους ξενους. Στους δικους του ειναι το αναποδο. ρωτα τον αντρα μου και θα σου πει......αφου κανει τον σταυρο του πρωτα.....:-D

θα σου φερω τον γιο μου να σκοτωθητε παρεα:evil: εκρηξεις νευρων που σκοτωνουν...ακριβως οπως το ειπες! ποια ημερομηνια εισαι?

Διαφημίσεις

Τώρα που το λες, σαν να έχεις δίκιο... Τι τα θέλω και ασχολούμαι, αφού δεν τό'χω! :)

Εμένα ο άντρας μου δεν θέλει δεύτερο, γιατί μεγάλωσε με δύο αδέλφια και δεν έχει καλή εμπειρία, ιδίως με το μικρό που όλο τον υποστήριζε και ακόμα υποστηρίζει η πεθερά μου.

Αυτό το τόπικ δεν του το διαβάζω γιατί θα μου πει "Τα βλέπεις? Που θες και δεύτερο..."

Εγώ πάλι δεν ξέρω τι θέλω, βλέπω αγαπημένα αδερφάκια και τον λυπάμαι το δικό μου να μείνει μόνος του. Από την άλλη, αν είναι να τρώγονται σαν το σκύλο με τη γάτα, να μου λείπει το βύσσινο. Αλλά αυτό δεν το ξέρεις προκαταβολικά.

Δήμητρα, εύχομαι μόλις έρθει το μωρό να το ερωτευτούνε και τα δύο και να μονιάσουν, να ηρεμήσεις κι εσύ λίγο από τις μάχες!

5k3tp2.png

ολίγον off topic...

για μένα που έχω δύο δίδυμους (Ευριπίδης με ωροσκόπο Λέων), (Ιφιγένεια με ωροσκόπο Υδροχόο) και 4 χρόνια διαφορά, τι προβλέπετε εσείς οι πιο ειδικές και έμπειρες;:)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

πιστευω πως δε θα υπαρχει προβλημα αναμεσα στη μεγαλη κ το μωρο.κ οταν εκανα τον μικρο που η μεγαλη ηταν 27 μηνων,ποτε δε τον χτυπησε ουτε πηγε να τον χτυπησει ουτε εδειξε να ζηλευει.φυσικα κ εμεις τοτε την ειχαμε οσο πιο πολυ στα ωπα ωπα.αλλα μπορουσα να την αφησω στον ιδιο χωρο με τον μικρο κ αυτον να τον ειχα στο ριλαξ.μαλιστα καμια φορα οταν τον ειχα στο ριλαξ κ τον επαιρνε ο υπνος κ εκεινη την ωρα πχ μαγειρευα κ αυτος εκλαιγε αυτη ετρεχε κ κουνουσε το ριλαξ απαλα απαλα λες κ ηταν καμια εμπειρη :rolleyes: οποτε πιστευω οτι ποσο μαλλον τωρα που θα ειναι κ 5 ετων οταν γεννηθει η μπεμπα.καθε μερα με ρωταει ποτε θα βγει η μπεμπα κ πως θα ειναι κ τι θα τρωει κ οτι την αγαπαει .

για τον μικρο ομως...ειμαι σχεδον σιγουρη οτι θα ζηλευει!για πιπι να θελω να παω πρεπει να παιρνω κ την μπεμπα μαζι!δεν εχει μπεσα αυτος.παραμονευει την καταλληλη στιγμη για να δωσει την σφαλιαρα!ελπιζω οτι υπαρχει εστω κ μια ελαχιστη πιθανοτητα να στρωσει καπως στον παιδικο σταθμο..αντε αργει ακομα αυτη η πεμπτη?:rolleyes:

και μενα ιδροχοος ειναι αλλα ειναι το πιο καλο παιδι που υπαρχει ,γλυκος τρυφερος και αγκαλιτσας .

καμια σχεση με οσα διαβαζω !!!!

παντος πρεπει να πιασεις τον μικρο τα του μιλησεις ,κατι περναει το καιμενο .Σιγουρα νιωθει μεγαλη πιεση που ερχετε και τριτο και γιαυτο ξεσπαει ετσι .Παρε κανενα βιβλιο που μιλαει για ενσυναισθηση και παιδικη συναισθηματικη νοημοσυνη .

Αυτο δεν μπορει να συνεχιστει πρεπει να σταματισει τωρα ,οσο μεγαλωνει θα ειναι και πιο δυσκολο .Δεν πρεπει να του επιτρεπεις να φερετε αλο ετσι .Αυριο θα παει στον παιδικο δεν φτενε σε τιποτα τα παιδακια εκει αν αρχισει να τα χτυπαει .Πρεπει να του μαθεις οτι εχει δικεομα να νευριαζει και να εχει θυμο αλλα ΔΕΝ πρεπει να χτυπαει .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

ολίγον off topic...

για μένα που έχω δύο δίδυμους (Ευριπίδης με ωροσκόπο Λέων), (Ιφιγένεια με ωροσκόπο Υδροχόο) και 4 χρόνια διαφορά, τι προβλέπετε εσείς οι πιο ειδικές και έμπειρες;:)

http://www.heliofoto.gr/gr/paidiki.htm#skorpios δες εδω τα παιδικα ζωδια.αλλα να ξερεις για τους οροσκοπους.λεων κ υδροχοος...απαπαπα!!!!!

παντως τωρα που το θυμιθηκα

χρυσα ο γιος μου ειναι υδροχοος με ωροσκοπο αιγοκαιρω!!!!πολυ χαλια συνδιασμος οντως!η μεγαλη ειναι ζυγος με ωροσκοπο ταυρο.αν δε την πειραξεις δε δαγκωνει:rolleyes:

Διαφημίσεις

http://www.heliofoto.gr/gr/paidiki.htm παιδικη αστρολογια.τωρα θα πεσετε με μουτρα ολες:P:p:p κ η μπεμπα μας σκορπινα θα ειναι.η μεγαλη ειναι ζυγος.ναρκισσισμος στο φουλ μιλαμε:rolleyes::lol:

θα σου φερω τον γιο μου να σκοτωθητε παρεα:evil: εκρηξεις νευρων που σκοτωνουν...ακριβως οπως το ειπες! ποια ημερομηνια εισαι?

εμ αμα σου λεω ξερω.....ο υδροχοος καθε αλλο παρα ψυχρος και ηρεμος ειναι....ειπαμε μονο για τους ξενους. 8/2 ειμαι......ο μικρος?

αφροδιτη μου εναν τον εχεις.με ποιον να μαλωσει το καημενο?:rolleyes: ασχετα απο το ζωδιο τωρα...πλακα καναμε...ποτε δε ξερεις πως θα ειναι ενα παιδι οταν θα εχει αδερφακι.κ ο μικρος οταν λειπει η μεγαλη στον παιδικο δεν ειναι ετσι.δεν εχει με ποιον να φαγωθει!οταν ειναι μαζι γινεται το παρτυ!

Και τα έβλεπα τόσο καιρό στην φωτογραφία και έλεγα "τι γλυκά παιδάκια"... Αστειεύομαι, ε? Υπέροχα είναι και να σου ζήσουν, θα σου βγάλουν λίγο το λάδι, αλλά αργότερα μπορεί να τα βλέπεις παρέα και να μην το πιστεύεις!

Μην ανησυχείς, θα βγει η μικρή σκορπίνα και θα τους βάλει στη θέση τους! :)

5k3tp2.png

εμ αμα σου λεω ξερω.....ο υδροχοος καθε αλλο παρα ψυχρος και ηρεμος ειναι....ειπαμε μονο για τους ξενους. 8/2 ειμαι......ο μικρος?

22.1 ειναι ο μικρος.

κ οντως οταν ειναι με ξενους ειναι παναγια!αλλα αν κατσει μαζι τους καποια ωρα μετα τους παιρνει τον αερα..:P

Και τα έβλεπα τόσο καιρό στην φωτογραφία και έλεγα "τι γλυκά παιδάκια"...

Μην ανησυχείς, θα βγει η μικρή σκορπίνα και θα τους βάλει στη θέση τους! :)

οντως ειναι πολυ γλυκα θηριακια:P

Διαφημίσεις

εχουμε φιλαρακια στην ηλικια του και παιζουν ηρεμα χωρις χτυπηματα ,σπρωξιες ....

θα μου πεις δεν ειναι αδερφια για να ανταγωνιζονται και θα συμφωνησω .

ασχετος με τον δικο μου .

Πραγματικα πρεπει να κανεις κατι τωρα ,πριν ερθει το τριτο ,τοτε θα ειναι μεγαλυτερο το προβλημα και εσυ πιο κουρασμενη για να αντιδρασεις.

και εγω φοβαμαι στο μελλον για την ζηλια που θα βγαλει στο αδερφακι του (οχι δεν ειμαι εγκυος ακομα ) ειμαστε πολυ δεμενοι και ο ερχομος θα τον πονεσει.....ευχομε να τα παμε καλα .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Αχ βρε Δημητρα μου....τι τραβας κ εσυ εγκυος γυναικα?

Παντως μου φαινεται καλη η προταση της alcyon εφαρμοσε την!!!Πιστευω οτι θα δεις αποτελεσμα!!!

Για να λεμε την αληθεια ομως πιστευω οτι ολα τα αδερφια ανεξαρτητα τη διαφορα ηλικιας που εχουν περνανε απο τετοιες φασεις!!

Εγω με την αδερφη μου εχουμε 2.5 χρονια διαφορα,μεχρι κ την ηλικα των 10εγω-7.5 αυτη παιζαμε την προσεχα κτλ μετα περασαμε κ εμεις στη φαση του μαλλιοτραβηγματος!!!

Παντως ειναι κουκλια............να τα χαιρεσαι κ με το καλο να ερθει κ το τριτο!!!

Θα τους περασει να δεις!!!Εσυ μην συγχυζεσαι κ τοσο δεν κανει στην κατασταση σου!!!

Φιλια κ περιμενουμε νεα μετα την εφαρμογη της μεθοδου της alcyon!!!

Ts65p3.png

Αυριο μπαινει σε εφαρμογη το σχεδιο:P ελπιζω να τα καταφερω γιατι εχω κ τα ορμονικα μου:rolleyes:

σε ευχαριστω για τις ευχες κοριτσι,κ συ να χαιρεσαι την μικρουλα σου!

Διάβασα όλα τα παραπάνω με πολύ ενδιαφέρον....

Δήμητρα πραγματικά βιώνεις μια δύσκολη κατάσταση και αυτό το συμμερίζομαι. Ωστόσο για όλες τις καταστάσεις υπάρχει πάντα μια γενεσιουργός αιτία. Μήπως θα πρέπει να δώσεις βάση κ σε αυτό; Δηλαδή να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις την αιτία αυτής της κατάστασης. Απο ότι κατάλαβα θεωρείς ότι ο μικρός σου είναι τις περισσότερες φορές ο "υπεύθυνος" για την έναρξη των καυγάδων και η μεγάλη απλά αντιδρά στις κινήσεις του μικρού με τον ίδιο τρόπο. Προσπάθησε να θυμηθείς πότε ξεκίνησε η συμπεριφορά αυτή; Μήπως την ίδια περίοδο είχε συμβεί κάποιο -φαινομενικά άσχετο- γεγονός στο σπίτι το οποίο τελικά να επηρέασε το παιδί πολύ; Μήπως κάποια κουβέντα ή κίνηση δική σας να παρακίνησε το παιδί σε αυτή τη συμπεριφορά; Η μήπως κάτι που ΔΕΝ κάνατε ή ΔΕΝ είπατε..διότι δεν είναι μόνο αυτά που κάνουμ εμείς οι μεγάλοι αλλά και αυτά που δεν κάνουμε τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών μας. (μιλάω από προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτό). Αν βρεις την πιθανή αιτία της βίαιης συμπεριφοράς των παιδιών ίσως να έχεις κάνει και ένα μικρό βήμα προς την άμβλυνση του προβλήματος.

Και κάτι τελευταίο. Έχεις ποτέ σου ακούσει για την "αυτοεκπληρούμενη προφητεία"; Μπορεί να είναι κ αυτό. Εξηγώ σύντομα: πολλές φορές εμείς περιμένουμε (αναμένουμε) ότι το παιδί θα έχει την άλφα ή βήτα αρνητική συμπεριφορά εκ των προτέρων. Η προσδοκία μας αυτή κατά κάποιο τρόπο επηρεάζει το παιδί και τελικά επιβεβαιώνουμε άθελα μας την αρνητική συμπεριφορά εφόσον αυτή αναμένουμε απο το παιδί το οποίο κ λειτουργεί ανάλογα. Πχ αν ένας δάσκαλος θεωρεί ότι ο άλφα μαθητής είναι αδύναμος μαθητής του συμπεριφέρεται ως τέτοιος και τελικά ο μαθητής όντως παραμένει και λειτοργεί ως ένας αδύναμος μαθητής, επιβεβαιώνοντας την προσδοκία του δασκάλου του.

Για δες το λοιπον και από αυτή την πλευρά το ζήτημα.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή τύχη...

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Φοβερο, και πως ειναι οι σχεσεις των παιδιων σου αν επιτρεπεται? Θελω να ακουσω μια φορα οτι αδερφια δεν σκοτωνονται απο την ζηλια. Πραγματικα.......:roll: Θα μου δωσει την αισθηση οτι υπαρχει ελπιδα.......με ολα αυτα που διαβαζω εχω τρομοκρατηθει λεμε εντελως. Ετσι και αλλιως για δευτερο ΔΕΝ παμε, αλλα με αυτα που διαβαζω χειροτερευει η αρνηση μου κατα ΠΑΡΑ πολυ. :-(

Οι σχέσεις των παιδιών είναι καλές. Στο χειρότερό τους καβγά ίιιισως να ρίξουν μια "ξυλιά" στο άλλο. Φυσικά με τις συνέπειές τους. Μπορεί να φωνάξουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν κάποιο παιχνίδι/σειρά κτλ... Επίσης επειδή είναι πολλά, εύκολα βρίσκεται κάποιος (μεταξύ τους) που να παίζει το ρόλο του διαιτητή αν χρειαστεί. Ξεσηκώνουν τεχνικές από εμάς (εμένα και το σύζυγο) και τις εφαρμόζουν με επιτυχία θα έλεγα. :wink:

Έχουν μάθει να λειτουργούν με "σειρά" κι έτσι βρίσκουν μόνα τους ποιανού σειρά είναι να πλύνει πρώτος τα δόντια, να διαλέξει ιστορία για το βράδυ, να καθίσει στο πάνω κρεββάτι (κουκέτες), να καθίσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου κτλ κτλ...

Υπάρχουν καμιά φορά και δαγκωνιές (σπάνια πλέον), αλλά αυτές αντιμετωπίζονται αμέσως και αυστηρά. Αυστηρά = αντίστοιχος τόνος φωνής, συζήτηση ή/και τιμωρία (time out).

Αυριο μπαινει σε εφαρμογη το σχεδιο:P ελπιζω να τα καταφερω γιατι εχω κ τα ορμονικα μου:rolleyes:

σε ευχαριστω για τις ευχες κοριτσι,κ συ να χαιρεσαι την μικρουλα σου!

Δήμητρα, κάτσε κάποιο βράδυ και βάλε σε μια σειρά τις σκέψεις σου και το τι θέλεις ακριβώς να πετύχεις από τα παιδιά. Συγκεκριμένα όμως.... Αν σε βοηθάει κράτα σημειώσεις. Προσπάθησε μετά να βρεις τρόπο να το πετύχεις.

Γενικά tips:

- ΕΣΥ είσαι ο αργηγός!

Οποιαδήποτε δική σου αμφιβολία την αντιλαμβάνονται εύκολα και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλους καβγάδες. Τα παιδιά δυσκολεύονται στις μικρές ηλικίες με τις επιλογές. Τους προκαλούν σύγχυση. Επομένως είναι πολύ πιθανό όταν έχουν τη δυνατότητα επιλογής (για οποιοδήποτε θέμα), να κοιτάξουν ένα μεγαλύτερο παιδί (που είναι και το πρότυπό τους) και να θέλουν να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι κι εκείνο. (Να γιατί από τα 10 ίδια μολύβια τσακώνονται για το ίδιο). Ενώ αν από την αρχή πας και πεις..... εσύ αυτό... κι εσύ εκείνο (ΤΕΛΟΣ). Κι αν φέρουν αντιρρήσεις... εξηγείς πως... ή όπως τα έδωσες ή καθόλου! (Και φυσικά πρέπει να είσαι έτοιμη να τα πάρεις πίσω αν δε συμμορφωθούν με αυτό που τους ζητάς). Αν ενδώσεις ή αν σε δουν έστω και για μια στιγμή να αμφιβάλεις, τότε θα ξεκινήσει ... πόλεμος...

- Κράτα σταθερές αποφάσεις.

Το είπες...; Είναι ΝΟΜΟΣ! Όσο κι αν σκίζεται η καρδιά σου για να τους κάνεις ένα χατήρι... ή όσο κι αν σου έχει έρθει πονοκέφαλος με τα ουρλιαχτά.... ΣΤΑΘΕΡΑ!! Πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό που λες το εννοείς... ΠΑΝΤΑ (ανεξάρτητα από κούραση, νεύρα, ηρεμία, χαλαρότητα).

- Είσαι ... "προπονήτρια".

Άρα, πρώτα σχεδιάζεις στο μυαλό σου και μετά εφαρμόζεις. Έτσι έχεις το χρόνο να δεις τι θα γίνει ΑΝ.... κι ΑΝ.... κι ΑΝ..... και είσαι καλύτερα προετοιμασμένη. Και φυσικά.... δε χρειάζεται τα παιδιά να αντιλαμβάνονται τις τεχνικές σου ή να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων πάνω σε αυτές.

Έχω κι άλλα, όμως να μη σε μπερδεύω με πολλά.... Τα περισσότερα άλλωστε εξαρτώνται από τα γεγονότα. Σημασία έχει να "βγαίνουμε εμείς από πάνω". Άρα δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας (οκ... δύσκολο, κι εγώ το χάνω καμιά φορά...). ΑΝ χάνουμε την ψυχραιμία μας πρέπει να μπορούμε να ξαναμπαίνουμε "στα ρούχα μας" :lol:, χωρίς να προκαλείται ανεπανόρθωτη ζημιά.. :!:

Αν την ώρα που σου έρχεται να φωνάξεις, πάρεις 1-2 ανάσες, σκεφτείς τι θέλεις να πετύχεις (και ΟΧΙ τι θα εκτονώσει τα νεύρα σου εκείνη την ώρα).... και το πείς με ήρεμη φωνή, θα έχει ΚΑΛΥΤΕΡΟ αποτέλεσμα σε σχέση με το να αρχίσεις κι εσύ να φωνάζεις μαζί τους. (Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά.... Αν δεν το κατάλαβες... πες μου να το επαναδιατυπώσω... είναι η ώρα... :lol:)

Να ξέρεις γενικά πως μια καθιερωμένη συμπεριφορά είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί, από το να δημιουργηθεί μια νέα.

Δηλαδή τώρα με το μικρό αν ξεκινήσετε πραγματικά καλά, αυτό θα σας ακολουθήσει, και πολλά πράγματα θα έρθουν πιο χαλαρά.

Ως προς το μωρό....

Συχνά τα μεγαλύτερα παιδιά πηγαίνουν να παίξουν με το μωρό και άθελά τους μπορεί να το πιάσουν κάπως "στραβά" ή να το χτυπήσουν (π.χ. περπατώντας) ή ακόμα... εμείς να νομίζουμε πως ίσως το χτυπήσουν. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θέλει μεγάλη προσοχή!!!! ΔΕ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ παιδί, ούτε του φωνάζουμε, ούτε του υψώνουμε τη φωνή.

Εφόσον βλέπουμε κάτι "λάθος"... πηγαίνουμε κοντά και ως ΣΥΜΜΑΧΟΙ με το μεγαλύτερο, του λέμε ΠΩΣ να το κάνει ΚΑΛΥΤΕΡΑ για να ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ! ;) (π.χ. "Ααα νομίζω πως έτσι.......[δείχνουμε τρόπο].... θα το πιάσεις καλύτερα το μωρό, και θα μπορέσεις να το αγκαλιάσεις και θα είναι κι αυτό ΚΙ ΕΣΥ χαρούμενοι!" ή ... "ωχχχ σκόνταψες πάνω στο μωρό, και πόνεσε... Έλα να του δώσουμε ένα φιλάκι για να μην πονάει άλλο". Περιμένουμε λίγο... κι αν δεν πάει να δώσει φιλί... τότε λέμε... "εεε καλά αφού δε θες, θα το δώσω εγώ για να μην πονάει. Αλλά είναι πιο καλά να το πάρει από εσένα που σε αγαπάει πολύ." Εκεί σταματάμε τη συζήτηση και το συμβάν. Τις περισσότερες φορές (εκεί που έχουμε στρέψει την προσοχή μας αλλού, πάνε και δίνουν το φιλί που χρωστάνε... ;) ).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....

Και.... ΜΗΝ έχεις μεγάλες προσδοκίες για αύριο. Εσύ θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένη με 5-10 λεπτά ήσυχου παιχνιδιού. Αυτό θα είναι η επιτυχία (για αύριο...) Τα υπόλοιπα σιγά σιγά. ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΣ αν δεις πως δεν πέτυχε.... (αν και πιστεύω πως ... θα τα καταφέρεις).

Θα περιμένουμε εντυπώσεις....

Μη βιαστείς να μας ενημερώσεις... Κάνε δοκιμές με το παιχνίδι όπως είπαμε, αλλά εκμεταλλεύσου ευκαιρίες και σε όλη τη μέρα. Το βράδυ, μάζεψε τις εντυπώσεις σου, τις δοκιμές, τις παρατηρήσεις σου κι έλα να τα πούμε ήρεμα.... να δούμε το επόμενο βήμα.

Και μην ξεχνάς... τα παιδιά σου ΔΕΝ τα ξέρουμε... κι έτσι είναι αρκετά δύσκολο να βοηθάμε από απόσταση. Μιλάμε με την εικόνα που ΕΣΥ μας μεταφέρεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

σευχαριστω για την απαντηση..προς το παρων δε μου ρχεται κατι που να εγινε η δε μπορω να θυμηθω...πριν απο 9 μηνες περιπου ξεκινησε αυτο.δε μπορω να θυμηθω κατι...θα προσπαθησω βεβαια...

οσο για την αυτοεκπληρούμενη προφητεία τι να σου πω.πλεον ξυπναω με τη σιγουρια οτι θα μαλωσουν.το εχω δεδομενο πια!:roll:

Ααααα και στο παιχνίδι το αυριανό.... ένας στόχος και για σένα....

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πεις τις λέξεις "ΜΗ", "ΟΧΙ", "ΔΕΝ" .... :lol:

Αντί για αυτές... φτιάξε προτάσεις με το ίδιο νόημα, αλλά καταφατικές.

π.χ. ΜΗΝ καθίσεις εκεί! ---> Μπορείς να καθίσεις μια θέση πιο πέρα.

ΔΕΝ ταιριάζει έτσι! ----> Αν το βάλεις με αυτόν τον τρόπο (δείχνεις), θα είναι καλύτερα.

ΟΧΙ, τώρα, ΔΕΝ μπορώ να βοηθήσω ---> Σε λίγο θα μπορέσω να σε βοηθήσω. Τώρα, θέλω να σε βοηθήσω, αλλά δυσκολεύομαι (γιατί....).

(Αυτό είναι πιο δύσκολο απ' όσο φαίνεται, γιατί οι αρνητικές προτάσεις έχουν "ποτίσει" το λεξιλόγιό μας...)

Φιλιά!!!!!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

alcyon ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου! Παρόλο που δε μας αφορούν (προς το παρόν? - εμείς ασχολούμαστε με οδοντοφυία, ξυπνήματα τη νύχτα κ.α. για την ώρα) είναι ένας πολύ θετικός τρόπος αντιμετώπισης και το σκεπτικό πολύ χρήσιμο για πολλές περιστάσεις κι αντιμετώπιση συμπεριφορών, όχι μόνο για τσακωμούς αδερφιών μεταξύ τους.

Μου άρεσε που τα διάβασα είναι πολύτιμα εργαλεία!

Ο άνδρας μου δε θέλει δεύτερο παιδί γιατί θεωρεί ότι εξ ορισμού τα αδέρφια μαλώνουν (βλέπε απάντηση για τα ζώα - ντοκυμαντέρ), κρίνοντας απ' τη δική του σχέση με την αδερφή του). Το σκεπτικό, δηλαδή, είναι ότι δε θέλει να κάνει δυστυχισμένο το παιδί που έχουμε ήδη "φορτώνοντάς" του ένα αδερφάκι....Κουβαλάει δηλαδή και ως ενήλικας εκείνη τη σχέση κόντρας με την αδερφή.

Εγώ πάλι δεν έχω αδέρφια και δεν ξέρω (-δεν απαντώ:-))

καλα στο οτι γινονται τα παιδια δυστηχισμενα οταν εχουν αδερφακι ειναι εντελως λαθος.κ γω σκοτωνομουν με τον αδερφο μου αλλα μετα τα 10 ημασταν σαν φιλοι κ ειδικα στην εφηβια ηταν οτι πολιτιμοτερο ειχα ο αδερφουλης μου!δε μπορω με τιποτα να φανταστω πως θα ημουν μονη μου!ασε που αν παθουν κατι οι γονεις το μοναχοπαιδι μενει μονο του.αν εχει εναν αδερφο-αδερφη να στιρηχτει ειναι αλλιως.το λεω γιατι ξερω περιπτωση εδω που μενω που ''εφυγαν ''οι γονεις κ τα παιδια ηταν 19 κ 17 κ πραγματικα βοηθησε πολυ το ενα το αλλο.μακαβριο βεβαια αλλα αληθινο.δε πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος που να λεει οτι ειναι δυστηχισμενος επειδη εχει αδερφο η αδερφη.ισα ισα ολοι οσοι μεγαλωσαν με πολλα αδερφια δηλωνουν οτι ηταν ευτυχισμενα παιδια κ ας μη τα ειχαν ολα δικα τους.ειναι κ αυτο ενα ειδος χαρας.να μοιραζεσαι να δινεις να βλεπεις τον αλλον να χαιρεται επειδη του εδωσες

λοιπον αλκυωνη εχεις δικιο πως θα κρατηθω να μη πω ΟΧΙ ΜΗ ΔΕΝ :rolleyes: μου βγαινουν αυτοματα βρε!χωρις να τα σκεφτομαι:rolleyes:

Δήμητρα, μην στεναχωριέσαι κοπέλα μου.Έτσι είναι τα παιδάκια.Και θα μαλώσουν και σε λίγο πάλι μαζί θα παίζουν.Όλα όσα περιγράφεις είναι μια καθημερινή μέρα και για εμάς.Με τις κλωτσιές, τα μαλλιοτραβήγματα και όλα τα συναφή.Τι καλοπιάσματα έχω κάνει, τι τους έχω μιλήσει....ΤΙΠΟΤΑ!!!!!Τις περισσότερες φορές ο μικρός αρχίζει τις μάχες αλλά πλέον έχει αρχίσει και η μεγάλη και δίνει ξύλο.Όλη η μέρα μέσα στη βαβούρα είναι.Από χτες τα έχω αφήσει στη μαμά μου να κάνουν κανένα μπάνιο μιας και εγώ και ο άντρας μου δουλεύουμε εναλλάξ και έτσι είναι δύσκολο να τα πάμε για μπανάκια και να σου πώ κάτι?????Αυτή η ησυχία.....ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ???Δεν ξέρω αλλά προτιμώ να έχω τα ζουζουνάκια μου σπίτι με τις μάχες τους και τις φωνές τους παρά να είμαστε μόνοι με τον ανήρ( Έχουμε ξεσυνηθίσει κιόλας - έχουμε 4 χρόνια να μείνουμε τελείως μόνοι)!!!!!Υπομονή ,τίποτα άλλο.Θα δεις τι ωραία θα είναι σε λίγα χρόνια που ο μικρός θα προστατεύει την αδερφούλα του!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...