Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Λοιπόν Mama-Aga

1. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα του φόρουμ που έχεις μπει ΣΕ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΌΛΕΣ!!!!!!!:D Δεν πιστεύω ότι θα έμπαινε καμιά από εμάς να ψάξει για τον vbac αν δεν θεωρούσε την ΚΤ τραυματική εμπειρία.

2. Πίστεψέ με, εμένα ο μπέμπης δεν είναι ισχιακός, αλλά το αν θα κάνω ΦΤ δεν είναι στο χέρι μου (έτσι νιώθω). Έχω ηρεμήσει όμως από την στιγμή που κατέληξα στον γιατρό και που ξέρω ότι θα παρέμβει αν και εφόσον χρειαστεί για την ασφάλειά μας. Μια κοπέλα που γέννησε μαζί του πρόσφατα και έκανε επαναληπτική ΚΤ έπαθε αποκόλληση πλακούντα αν δεν κάνω λάθος. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το ενδεχόμενο, συμβαίνει όμως, ίσως να είμαι εγώ το επόμενο νούμερο (στατιστικά μιλώντας). Τι θα πω... γιατί εγώ? Ή θα επιμείνω στον ΦΤ? Πώς θα με χαρακτήριζες?

Άρα λοιπόν, ναι, γερό μωρό και να το πιστέψεις κοπελάρα μου, όχι μεμψιμοιρώντας επειδή το λένε οι άλλοι παρηγορητικά αλλά επειδή έτσι είναι.

Αν βέβαια δεν γυρίσει το παιδί! Γιατί αν δεν γυρίσει θα ανήκεις στο 5% των τοκετών που καταλήγουν σε ΚΤ λόγω ισχιακής προβολής. Πάλι στατιστικά μιλώντας, θα είσαι η μία στις είκοσι που το μωρό δεν κατάφερε να γυρίσει. Ατυχία, σου το απεύχομαι :(

Στην ουσία όμως έχεις 19 πιθανότητες στις είκοσι να γυρίσει.:lol: Γιατί βλέπεις την αρνητική πλευρά όταν οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου?

Θεωρώ ότι πρέπει να χαλαρώσεις και αν οι ασκήσεις σε ενοχλούν, δοκίμασε μόνο αυτό με το ζεστό-κρύο και την μουσική. Δες πότε γίνεται πιο κινητικό το μωρό (πχ, όταν ξαπλώνεις, μετά από μπάνιο, ή γέμισε και την μπανιέρα σου ακόμα να δεις πώς θα αντιδράσει με την άνωση) και περίμενε την γέννα ΜΕ ΧΑΡΑ!;)

Κατάθλιψη θα πάθεις ούτως ή άλλως, απλά θα είναι η επιλόχειος! :-P:razz::-P:razz::-P:razz::-P:razz:

ΥΓ1:Στους 3 vbac γιατρούς που είδα τελευταία, ο ένας περιμένει μέχρι την 40η εβδομάδα, οι άλλοι 2 μεχρι την 42η.

ΥΓ2: Στο τέλος πια της 40ης εβδομάδας και αν δεν έχει γυρίσει ακόμα το μπεμπάκι, σκέψου και την ομοιοπαθητική. Τότε πια δεν θα έχεις τίποτα να χάσεις (ΜΑΡΙΑΛ μην θυμώσεις :mad:)

ΥΓ3: Αααα στο καλό, με άγχωσες και ψάχνω στη 1 το βράδυ πληροφορίες για τα ισχιακά μωράκια μπας και σε κάνω να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνη!

δεν ξερω πως να quotαρω μονο ενα κομματι του μηνυματος :(

αναφερομαι στο υγ2 παντως!! :) οπως ξαναειπα με ομοιοπαθητικα γυρισε μωρακι φιλης μου στις 38 απο εγκαρσια θεση. ο γιατρος της της ειχε πει μετα τις 36 δε γυρναει ξεχνα το, και να θελει δε χωραει. κι ομως γεννησε φυσιολογικα :)

απο τη στιγμη που δεχομαστε τοσα φαρμακα να μπουν στο σωμα μας και τοσες παρεμβασεις που ουτε καν ξερουμε τι ειναι, γιατι να μην δοκιμασουμε πρωτα και κατι εναλλακτικο που στην τελικη δεν εχει και καμια επιπτωση στον οργανισμο...?? οχι 'παρε αυτο το πηρα κι εγω' αλλα απο γιατρο βεβαια παντα ακομα κι αν μιλαμε για απλο μασαζ. καθεμια με τις αποψεις της βεβαια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

με τη MAMA-AGA μου δημιουργηθηκε μια απορια που δεν ειχα σκεφτει ποτε...

αν ειναι ισχιακο ενα μωρακι δεν επιχειρουμε καν vbac? υπαρχει ιατρικος λογος η ειναι αποαση της μαμας? -οπως και σε κανονικο φ.τ.- ??

νιώθεις σουβλιές στο κάτω μέρος της κοιλιάς (τα πατουσάκια του) ή στο κάτω μέρος της κοιλιάς επικρατεί σιγή ιχθύος;

Ναι νοιώθω σουβλιές στο κατω μερος ..και αυτο με αγχώνει περισσότερο...

Τότε λοιπόν πάμε για τρελό αγώνα στήθος με στήθος, το καλό που σου θέλω αν προηγηθείς να κάνεις ΦΤ για να πάρω κουράγιο! Δεν ξέρω ποιος είναι ο γιατρός σου, αν έχουμε τον ίδιο κανόνισε να είναι ξεκούραστος και για μένα.

Σε καληνυχτίζω :wink:

ΜΑΡΙΑΛ

ΚΑΙ ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙ σας εύχομαι να ξεμπερδεύεται γρήγορα!!!

Και εγω εστι έλεγα να βγει πιο πριν, αλλά τωρα που είναι ανάποδα, ευχομαι να παει όσο περισσότερο μήπως και γυρίσει!!!

Κοριτσια πως σας καταλαβαινω!

Δεν παλευεται ο τελευταιος μηνας....

Mama-aga σε μενα ισχυει οσο νωριτερα τοσο καλυτερα! Γιατι στην 37η πηγε και γυρισε σε οπισθια το ζωντοβολο. Ενω το πρωτο με το που μπηκε 37η ειπε φτου και βγαινω!!!!

Γαρδουμπακι ειδα που εγραψες για το ντοπλερ και επειδη ειχα δει προσφατα της κορης μου και ηταν ακριβως 32+5 αλλα ηταν 2750γρ το μωρο. Οποτε εσυ εχεις πολλες ελπιδες να γυρισει ειναι μικρο και εχει πολυ χωρο. Φαντασου οτι σε μενα γυρισε σε οπισθια προβολη στις 37 εβδομαδες που θα ηταν 3500γρ ισως και παραπανω.

Με το καλο παντως να τα καταφερετε για ΦΤ!

Διαφημίσεις

αν ειναι ισχιακο ενα μωρακι δεν επιχειρουμε καν vbac? υπαρχει ιατρικος λογος η ειναι αποαση της μαμας? -οπως και σε κανονικο φ.τ.- ??

Και οι 3 vbac γιατροι που μίλησα δεν το επιχειρούν αν δεν κάνω λάθος, χωρίς να τους ρωτήσω περαιτέρω γιατί δεν με είχε απασχολήσει τότε. Από όσα έχω διαβάσει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόπτωσης ομφαλίου λώρου και κυρίως, φτάνοντας στο κεφάλι ο γιατρός δεν γνωρίζει αν χωράει να βγει, ενώ το υπόλοιπο σώμα έχει βγει ήδη και αυτό καθιστά την όλη κατάσταση επικίνδυνη. Άρα δεν νομίζω ότι είναι λόγω vbac που δεν το κάνουν.

Αν μπορεί ας μας πει ο κος Μιχαλόπουλος που μας βοηθάει με την γνώμη του όποτε χρειάζεται.

Mirellaki, για να απομονώσεις τμήμα του μηνύματος απλά σβήνεις το υπόλοιπο που δεν σε ενδιαφέρει πριν την καταχώρηση της απάντησης.

Γαρδουμπακι ειδα που εγραψες για το ντοπλερ και επειδη ειχα δει προσφατα της κορης μου και ηταν ακριβως 32+5 αλλα ηταν 2750γρ το μωρο. Οποτε εσυ εχεις πολλες ελπιδες να γυρισει ειναι μικρο και εχει πολυ χωρο. Φαντασου οτι σε μενα γυρισε σε οπισθια προβολη στις 37 εβδομαδες που θα ηταν 3500γρ ισως και παραπανω.

Μακάρι, αλλά και να μην γίνει εγώ θα το προσπαθήσω, τι στο καλό έχω τσακωθεί με όλους τριγύρω μου γιατί με θεωρούν τρελή που παω για vbac! :shock::shock::shock:

Μακάρι, αλλά και να μην γίνει εγώ θα το προσπαθήσω, τι στο καλό έχω τσακωθεί με όλους τριγύρω μου γιατί με θεωρούν τρελή που παω για vbac! :shock::shock::shock:

Γιατι να εισαι τρελη? Δεν ειναι μεγαλο το μωρο και εχεις ακομα εβδομαδες για να γυρισει ασε που αμα δεν παρει πολυ βαρος πες 2500γρ νομιζω οτι βγαινει μια χαρα και ας μη γυρισει!Απλως πιο δυσκολα και αποτι μου ειχε πει εμενα ο γιατρος οταν πηγαμε για προκληση (με δεδομενη οπισθια προβολη) μπορει με τις συσπασεις η μητρα κατεβαζοντας το μωρο να το γυρισει εκεινη την ωρα! Το οποιο στο ξανατονιζω αμα ειναι σχετικα μικρο το μωρο πιστευω οτι ειναι εφικτο.....Δεν ξερω αν το πιστευει κι ο γιατρος σου βεβαια ετσι :D

Και οι 3 vbac γιατροι που μίλησα δεν το επιχειρούν αν δεν κάνω λάθος, χωρίς να τους ρωτήσω περαιτέρω γιατί δεν με είχε απασχολήσει τότε. Από όσα έχω διαβάσει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόπτωσης ομφαλίου λώρου και κυρίως, φτάνοντας στο κεφάλι ο γιατρός δεν γνωρίζει αν χωράει να βγει, ενώ το υπόλοιπο σώμα έχει βγει ήδη και αυτό καθιστά την όλη κατάσταση επικίνδυνη. Άρα δεν νομίζω ότι είναι λόγω vbac που δεν το κάνουν.

Αν μπορεί ας μας πει ο κος Μιχαλόπουλος που μας βοηθάει με την γνώμη του όποτε χρειάζεται.

Mirellaki, για να απομονώσεις τμήμα του μηνύματος απλά σβήνεις το υπόλοιπο που δεν σε ενδιαφέρει πριν την καταχώρηση της απάντησης.

αυτο ηθελα να ξεκαθαρισω.. αν υπαρχει επιπλεον λογος εξαιτιας της καισαρικης η αν ειναι οι ιδιοι κινδυνοι με εναν κανονικο τοκετο. μαλλον το δευτερο αποτι καταλαβα

παντως για οσους βλεπουν την αισιοδοξη πλευρα βρηκα βιντεακι hvbac με μωρακι σε ισχιακη θεση :)

http://spinningbabies.blogspot.gr/2010/06/baby-june-home-breech-birth-june-2010.html

μην το κανεις κι εσυ να φαινεται τοσο ευκολο...νιωθω τελειως χαζη!!! χαχαχααχ!!! ευχαριστω!! δικαιουμαι να τα εχω χασει λιγο τωρα στον τελευταιο μηνα ε??

νιώθεις σουβλιές στο κάτω μέρος της κοιλιάς (τα πατουσάκια του) ή στο κάτω μέρος της κοιλιάς επικρατεί σιγή ιχθύος;

μιας και λεμε για 'πονους' να ρωτησω κι εγω κατι ,γιατι δεν εχω νιωσει ποτε στην πρωτη εγκυμοσυνη και δεν τους ξεχωριζω...

ειμαι σχεδον 36 και νιωθω καποιες φορες σουβλιες απο κατω ενω αλλες πονους αν της περιοδου γυρω απο την κοιλια. ειναι κατι απο αυτα συσπασεις??

Διαφημίσεις

παντως για οσους βλεπουν την αισιοδοξη πλευρα βρηκα βιντεακι hvbac με μωρακι σε ισχιακη θεση :)

http://spinningbabies.blogspot.gr/2010/06/baby-june-home-breech-birth-june-2010.html

Καλά, δεν υπάρχει αυτό το βίντεο! :shock::shock::shock::shock::shock:

Ευχαριστούμε mirellaki.

αυτο ηθελα να ξεκαθαρισω.. αν υπαρχει επιπλεον λογος εξαιτιας της καισαρικης η αν ειναι οι ιδιοι κινδυνοι με εναν κανονικο τοκετο. μαλλον το δευτερο αποτι καταλαβα

Το είδα το βιντεάκι...τοσο γρηγορο και απλό μοιάζει..!!

Αλλά αφου και οι vbac γιατροι όπως ο γιαννικος και η μπουζάκη δεν το κάνουν ..πρέπει να βρούμε μαία για το σπίτι?????

Αλήθεια κορίτσια θα το τολμούσατε στη θέση μου??

Εγώ θα περίμενα μέχρι το τέλος κάνοντας ό,τι μπορώ για να γυρίσει το μπεμπάκι. Αν δεν γυρνούσε, όχι, δεν θα το ρίσκαρα. Θα μπορούσαν να πάνε όλα καλά... ή και όχι.

Αν διάβασες τα σχόλια από κάτω στα αγγλικά, το μωρό ήταν μικρό κλπ, κλπ. Ενημερώσου καλά και σωστά ως προς αυτό πριν αποφασίσεις.

Προσωπική άποψη βέβαια.

με τη MAMA-AGA μου δημιουργηθηκε μια απορια που δεν ειχα σκεφτει ποτε...

Καλησπέρα,

Τα τελευταία 10-20 χρόνια οι προγραμματισμένοι κολπικοί τοκετοί επί ισχιακής προβολής έχουν μειωθεί δραματικά και κατά πάσα πιθανότητα τελικά θα εκλείψουν εντελώς. Ο λόγος είναι ότι όπως δείχνουν οι έρευνες η πιθανότητα επιπλοκών για το έμβρυο είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερη κατά τον κολπικό τοκετό σε σχέση με την προγραμματισμένη καισαρική. Η διαφορά στα ποσοστά μπορεί να μην ακούγεται τόσο μεγάλη, όμως δυστυχώς οι επιπλοκές για τις οποίες μιλάμε είναι ιδιαίτερα σοβαρές, εξού και η αλλαγή στην επικρατούσα πρακτική.

Επιβεβαιώνετε όσα διάβασα κι εγώ σε ξένα site, οι επιπλοκές μπορεί να είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστες και μη ανατρέψιμες. Δεν θέλω καν να μπω σε λεπτομέρειες όσων διάβασα, άλλωστε δεν μπορώ και να τα υποστηρίξω αφού δεν είμαι γιατρός.

Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σας γιατρέ.

Διαφημίσεις

Γιατι να εισαι τρελη? Δεν ειναι μεγαλο το μωρο και εχεις ακομα εβδομαδες για να γυρισει ασε που αμα δεν παρει πολυ βαρος πες 2500γρ νομιζω οτι βγαινει μια χαρα και ας μη γυρισει!Απλως πιο δυσκολα και αποτι μου ειχε πει εμενα ο γιατρος οταν πηγαμε για προκληση (με δεδομενη οπισθια προβολη) μπορει με τις συσπασεις η μητρα κατεβαζοντας το μωρο να το γυρισει εκεινη την ωρα! Το οποιο στο ξανατονιζω αμα ειναι σχετικα μικρο το μωρο πιστευω οτι ειναι εφικτο.....Δεν ξερω αν το πιστευει κι ο γιατρος σου βεβαια ετσι :D

Βρε, όχι και 2500, μην κάνουμε ΦΤ και μετά μπούμε θερμοκοιτίδα και χάσουμε τον θηλασμό!

Γερό να είναι βέβαια.

Ο γιατρός μου έβαλε χέρι που του το ανέφερα, μου είπε ότι αυτό που πρέπει να με ενδιαφέρει είναι να ξεκινήσει ο τοκετός έτσι ώστε να παραχθούν όλες οι απαραίτητες ορμόνες που στρεσάρουν το παιδί ώστε να ωριμάσει το αναπνευστικό του και να βγει όσο πιο έτοιμο γίνεται στον κόσμο. Την θεωρεί μια ασήμαντη ανησυχία την συγκεκριμένη και όχι εξαρχής καταδίκη σε ΚΤ, ό,τι κι αν είναι να προκύψει στο τέλος.

Βρε, όχι και 2500, μην κάνουμε ΦΤ και μετά μπούμε θερμοκοιτίδα και χάσουμε τον θηλασμό!

Γερό να είναι βέβαια.

Ο γιατρός μου έβαλε χέρι που του το ανέφερα, μου είπε ότι αυτό που πρέπει να με ενδιαφέρει είναι να ξεκινήσει ο τοκετός έτσι ώστε να παραχθούν όλες οι απαραίτητες ορμόνες που στρεσάρουν το παιδί ώστε να ωριμάσει το αναπνευστικό του και να βγει όσο πιο έτοιμο γίνεται στον κόσμο. Την θεωρεί μια ασήμαντη ανησυχία την συγκεκριμένη και όχι εξαρχής καταδίκη σε ΚΤ, ό,τι κι αν είναι να προκύψει στο τέλος.

Αν και ασχετο με το θέμα..

εχω γεννήσει πρόωρο ..2.400 και μια χαρα το θήλασα 7 μηνες..μονο ατην αρχη ήθελε θήλαστρο...

Ας πετύχει καποιος τον φυσιολογικό τοκετο και ολα τα αλλα έρχονται!

Δεν ξερω να πω την αλήθεια, πιστευω να με αφήσει αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο θέμα, αλλά δεν έχω ιδέα γιατι δεν το ειχαμε συζητησει ποτέ αυτό..

Ειχα δύσκολες εγκυμοσυνες, φανταζόμουν χιλιάδες ανασταλτικούς παράγοντες του φυσιολογικού, αλλά αυτό ποτε δεν μου είχε περάσει από το μυαλό!!

Θα ρωτήσω την άλλη βδομάδα που θα πάω.,

Συνήθως οι vbac γιατροι ως πότε αφήνουν? Μεχρι 42 εβδομάδες? η όποτε ξεκινήσουν συσπάσεις και τοκετός?

Οι περισσοτεροι αφηνουν να μπεις στην 42 εβδομαδα, αλλα με ισχιακη προβολη δεν ξερω τι γινεται. Κυριε Μιχαλοπουλε,εσεις τι λετε;:confused:

Το είδα το βιντεάκι...τοσο γρηγορο και απλό μοιάζει..!!

Αλλά αφου και οι vbac γιατροι όπως ο γιαννικος και η μπουζάκη δεν το κάνουν ..πρέπει να βρούμε μαία για το σπίτι?????

εγω για σπιτι παω..

νομιζω οτι ειναι η μονη γιατρος που αναλαμβανει αλλα ουτως η αλλως θα εχει μαια μαζι

υπαρχει αλλη μια γιατρος αλλα ειναι γενικη ιατρος οχι γυναικολογος (ευαγγελια φλιππακη)

και οι αλλες κοπελες που γεννησαν / θα γεννησουν με τη δικη μου εχουν τη μαια της η εχουν δικη τους μαια

υπαρχουν καποιες που αναλαμβανουν παντως σιγουρα

νομιζω πως θα το τολμουσα αζλλα αλλο να το λες και αλλο να το αντιμετωπιζεις..

εγω για σπιτι παω..

νομιζω οτι ειναι η μονη γιατρος που αναλαμβανει αλλα ουτως η αλλως θα εχει μαια μαζι

υπαρχει αλλη μια γιατρος αλλα ειναι γενικη ιατρος οχι γυναικολογος (ευαγγελια φλιππακη)

και οι αλλες κοπελες που γεννησαν / θα γεννησουν με τη δικη μου εχουν τη μαια της η εχουν δικη τους μαια

υπαρχουν καποιες που αναλαμβανουν παντως σιγουρα

νομιζω πως θα το τολμουσα αζλλα αλλο να το λες και αλλο να το αντιμετωπιζεις..

mirellaki καλησπέρα, εγώ δεν είμαι έγκυος, αλλά είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφεις κατά καιρούς. Παρακολουθώ το θέμα πολύ στενά όπως καταλαβαίνεις γιατί με ενδιαφέρει πολύ σε επόμενη εγκυμοσύνη να γεννήσω φυσιολογικά. Δεν ήξερα ότι υπάρχει η δυνατότητα στην Ελλάδα για hvbac και αυτά που λες με εκπλήσσουν ευχάριστα. Θα μπορούσες να μου πεις περισσότερα για αυτό; Αν δε θέλεις εδώ και σε π.μ.

EPBrp3.pngpFYfp2.png

Οι περισσοτεροι αφηνουν να μπεις στην 42 εβδομαδα, αλλα με ισχιακη προβολη δεν ξερω τι γινεται. Κυριε Μιχαλοπουλε,εσεις τι λετε;:confused:

Θα σας πρότεινα αρχικά να διαβάσετε ένα σχετικό άρθρο που έγραψα πρόσφατα πάνω στο θέμα - βρίσκεται εδώ. Νομίζω καλύπτει αρκετές από τις απορίες που εκφράστηκαν μέχρι στιγμής.

Η πλειοψηφία των γιατρών συστήνει τοκετό με καισαρική στις 39 εβδομάδες σε περιπτώσεις ισχιακής προβολής. Ακόμα κι αν βρείτε κάποιο συνάδελφο που να αναλαμβάνει ισχιακό τοκετό αμφιβάλλω ότι θα σας συστήσει να περιμένετε πάνω από τις 40 εβδομάδες γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το μωρό τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα επιπλοκών.

Ο ισχιακός τοκετός απαιτεί εμπειρία και δυστυχώς αυτή δεν υπάρχει πλέον στην πλειοψηφία των γυναικολόγων. Θα σας συνιστούσα εάν είστε αποφασισμένη να το προσπαθήσετε να βρείτε γιατρό... μιας κάποιας ηλικίας και να μην το κάνετε στο σπίτι. Έχω κάνει έναν αριθμό ισχιακών τοκετών που πήγαν ευτυχώς καλά, όμως έχω επίσης παραστεί σε επιπλεγμένο τοκετό (παγίδευση κεφαλής στον τράχηλο) και δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη εμπειρία. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει το ρίσκο και αυτό προερχόμενο από κάποιον που πιστεύει στο φυσιολογικό τοκετό νομίζω πρέπει κάτι να σας λέει. Από κει και πέρα βέβαια η απόφαση είναι πάντα δική σας.

[quote=Γιώργος Μιχαλόπουλος;2510653

Η πλειοψηφία των γιατρών συστήνει τοκετό με καισαρική στις 39 εβδομάδες σε περιπτώσεις ισχιακής προβολής. Ακόμα κι αν βρείτε κάποιο συνάδελφο που να αναλαμβάνει ισχιακό τοκετό αμφιβάλλω ότι θα σας συστήσει να περιμένετε πάνω από τις 40 εβδομάδες γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το μωρό τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα επιπλοκών.

.

Αν είναι έτσι και αλλιώς να γίνει καισαρική τομή , γιατι να μην περιμένουμε παραπάνω απο 39 εβδομάδες??? τι θα αλλάξει???

Επίσης διάβασα στο ίντερνετ οτι υπάρχουν μωρά που γύρισαν στην 40 και 41 βδομάδα μόνα τους (πολύτοκων γυναικών βεβαια) .

Ειναι επικίνδυνη και η καισαρική στα ισχυακά μωρά ,οταν γίνει 40 η 41 εβδομάδες??

MAMA-AGA Διάβασε το άρθρο του κου Μιχαλόπουλου, απαντάει σε αυτήν την απορία σου και σε κάτι που σου είχε πει το mirellaki σε προηγούμενο μηνυμα

MAMA-AGA Διάβασε το άρθρο του κου Μιχαλόπουλου, απαντάει σε αυτήν την απορία σου και σε κάτι που σου είχε πει το mirellaki σε προηγούμενο μηνυμα

γαρδουμπακι το διαβασα και το ξαναδιαβασα τωρα που μου ειπες, αλλα δεν κατάλαβα ομολογώ...

τηλεφωνικα παντως μου ειπε ο γιατρος οτι δεν θα το παρει προγραμματισμένα πριν τις 40...θα δουμε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...