Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!!

παω και εγώ για vbac αλλά εχω άγχος γιατι το μωρο δεν εχει παρει θέση και ειμαι ηδη 34 εβδομάδες!

οσες τα καταφέρατε ..ποτε είχε γυρίσει?

εχω ελπίδες λέτε?

ξερετε κανα μυστικό ..μου ειπε και ο γιατρος κατι ΄΄ασκησουλες΄΄που βοηθανε..αλλα αγχώνομαι και στεναχωριέμαι μην φτασω σε καισαρική επειδη θα ειναι ανάποδα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βελονιστές και οι χειροπρακτικοί έχουν κάποιες μεθόδους, είχα μιλήσει πρόσφατα με γυναικολόγο ομοιοπαθητικό και μου είχε αναφέρει κάτι για ειδικές τεχνικές. Επίσης έχω ακούσει ότι οι μαίες εκπαιδεύονται και γι'αυτές τις περιπτώσεις. Αν ξέρεις καλά αγγλικά μπες εδώ

http://pregnancy.about.com/od/breechbabies/a/turningbreech.htm

Κάποια βήματα μπορεί να σου φανούν αστεία αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Αλλιώς, στα ελληνικά

http://www.liberoclub.gr/Your-Stage/Article/?contentId=101148

Είναι αντιγραφή σχεδόν του αγγλικού κειμένου. Το βήμα με την σανίδα είναι επίφοβο. Εναλλάκτικά μπορείς να βάλεις μαξιλάρια στο κρεβάτι και να ακουμπήσεις τα πόδια στο κεφαλάρι.

Τέλος εδώ στο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=121755

λένε και για ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο, το pulsatilla, εγώ κάνω ομοιοπαθητική στην κόρη μου και μέχρι στιγμής μας έχει καλύψει πλήρως.

Kαλού κακού ξεκίνα το μπουσούλημα :D

Είναι νωρίς πάντως για να αγχώνεσαι, σκέψου ότι ο ξάδερφός μου γύρισε 15 λεπτά πριν γεννηθεί, αν και σου εύχομαι το δικό σου μπεμπάκι να γυρίσει νωρίτερα για να ξεαγχωθείς και να είσαι αισιόδοξη για το vbac.

ξερετε κανα μυστικό ..μου ειπε και ο γιατρος κατι ΄΄ασκησουλες΄΄που βοηθανε..αλλα αγχώνομαι και στεναχωριέμαι μην φτασω σε καισαρική επειδη θα ειναι ανάποδα...

είσαι πολύτοκοκος η λεκάνη σου είναι φαρδιά θα γυρίσει...

δεν υπάρχει τίποτε (ούτε φαρμακο, ούτε στάση) που αποδεδειγμενα να κάνει κάτι....

μόνο ο εξωτερικός μετασχιματισμός έχει αποτέλεσμα, που δεν γίνεται στην ελλάδα έχω ακούσει ότι γίνεται στην αμερική (αν συμφωνεί το ζευγαρι), γιατί κάποιες επιπλοκές (αποκόληση πλακούντα πχ)....

ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια!

μακάρι να γυρίσει στο τέλος, αλλά μεχρι να γίνει μια ανησυχία την έχω!

θα δούμε! θα δοκιμάσω πάντως ότι μπορώ και καμια προσευχούλα και βλέπουμε

ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια!

μακάρι να γυρίσει στο τέλος, αλλά μεχρι να γίνει μια ανησυχία την έχω!

θα δούμε! θα δοκιμάσω πάντως ότι μπορώ και καμια προσευχούλα και βλέπουμε

κι εμενα η γιατρος μου χρησιμοποιει εναλλακτικες μεθοδους (ισως ειναι η ιδια που αναφερεται πανω)

η κουνιαδα μου ειχε 38 εβδ εγκαρσια θεση και την επισκεφτηκε. της εδειξε καποιες ασκησεις , της εδωσε μοξα (εχει να κανει με το βελονισμο αλλα καμια σχεση με βελονες και τσιμπηματα :) και εδειξε στον μπαμπα πως να κανει μασαζ στις πατουσες της μαμας.. το μωρακι γυρισε σε δυο μερες :) την ωρα του τοκετου (42 εβδ) ξαναγυρισε κοιτωντας μπροστα (κατω το κεφαλι) και πηρε καποια ομοιοπαθητικα . τελικα γυρισε και ευτυχως γεννησε φυσιολογικα :)

ειναι νωρις βεβαια να ανησυχεις.. ακομα και την ωρα του τοκετου το μωρο μπορει να αλλαξει θεση

κατι βασικο που μπορεις να κανεις αν θες ειναι να μην καθεσαι με την πλατη προς τα πισω αλλα να ριχνεις το βαρος μπροστα με ανοιχτα ταποδια ωστε να 'κρεμαει' η κοιλια. για να το καταλαβεις καλυτερα καθισε σε μια καρεκλα ,ανοιξε τα ποδια να χωρεσει η κοιλιτσα ανετα και βαλε τους αγκωνες στο τραπεζι μπροστα σου. η ολη ιδεα αυτου ειναι οτι το μωρακι γυρναει λογω της βαρυτητας προς τη μερια που ειναι το κεντρο βαρους του δηλ το κεφαλακι

ελπιζω να βοηθησα

ευχομαι να πανε ολα καλα κιοπως τα θες!!

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Εχω ξαναγραψει σαυτο το θεμα αλλα συνεχιζω να σας διαβαζω!Θα ηθελα κι εγω να γεννησω φυσιολογικα αυτη τη φορα. Το 1ο το γεννησα φυσιολογικα 36+2 3650γρ (με φοβερη δυστοκια κεφαλης και ομων) το 2ο με καισαρικη 39+1 4160γρ επειδη κοιταζε αναποδα και δεν εμπεδωνοταν.

Αποτι διαβαζω οσες κανατε vbac περιμενατε και μετα τις 40 εβδομαδες να ξεκινησει τοκετος. Τωρα εμενα μου χει πει ο γιατρος να μην περιμενουμε μετα την 39η αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου. Αποτι ξερω οι πιθανοτητες για vbac μειωνονται πολυ αν το μωρο ειναι πανω απο 4 κιλα. Κι εγω αν περιμενω μεχρι τις 40 εβδομαδες θα εχω πιθανως ξεπερασει τα 4 κιλα (αν κρινω απο το βαρος των αλλων 2 παιδιων). Θα ηθελα να ρωτησω εσας αν ξερετε ή τον κ.Μιχαλοπουλο¨

1)Ισχυει οτι αν ειναι το μωρο πανω απο 4 κιλα ειναι δυσκολο για vbac?

2)Θα μπορουσα να κανω κατι π.χ. ασκησεις ωστε να ξεκινησει τοκετος νωριτερα στις 37με38 εβδομαδες που το μωρο θα ειναι πιο μικρο κατω απο 4 κιλα?

Καλημερα!

Εχω ξαναγραψει σαυτο το θεμα αλλα συνεχιζω να σας διαβαζω!Θα ηθελα κι εγω να γεννησω φυσιολογικα αυτη τη φορα. Το 1ο το γεννησα φυσιολογικα 36+2 3650γρ (με φοβερη δυστοκια κεφαλης και ομων) το 2ο με καισαρικη 39+1 4160γρ επειδη κοιταζε αναποδα και δεν εμπεδωνοταν.

Αποτι διαβαζω οσες κανατε vbac περιμενατε και μετα τις 40 εβδομαδες να ξεκινησει τοκετος. Τωρα εμενα μου χει πει ο γιατρος να μην περιμενουμε μετα την 39η αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου. Αποτι ξερω οι πιθανοτητες για vbac μειωνονται πολυ αν το μωρο ειναι πανω απο 4 κιλα. Κι εγω αν περιμενω μεχρι τις 40 εβδομαδες θα εχω πιθανως ξεπερασει τα 4 κιλα (αν κρινω απο το βαρος των αλλων 2 παιδιων). Θα ηθελα να ρωτησω εσας αν ξερετε ή τον κ.Μιχαλοπουλο¨

2)Θα μπορουσα να κανω κατι π.χ. ασκησεις ωστε να ξεκινησει τοκετος νωριτερα στις 37με38 εβδομαδες που το μωρο θα ειναι πιο μικρο κατω απο 4 κιλα?

δεν ισχυει κατι τετοιο.. οτι μειωνονται οι πιθανοτητες vbac αναλογα με το μεγεθος του μωρου..

υπαρχουν ασκησεις για να βοηθησουν το μωρο να παρει σωστη θεση και οχι για να γεννηθει νωριτερα. την εναρξη του τοκετου την καθοριζει το ιδιοτο μωρο (συγκεκριμενα τα επινεφριδια του) και αυτο πρεπει να γινεται σεβαστο σε καθε τοκετο (οπου δεν υπαρχει αλλο προβλημα)

γενικα 'κυλοφορουν' πολλα για τον vbac τα οποια μπερδευουν και αγχωνουν τις μανουλες γιαυτο καλυτερα να ρωτας οτι θες το γιατρο η τη μαια σου εφοσον εχουν εμπειρια και να θεωρεις αξιοπιστο μονο οτι ακους απο εκεινους

δεν ισχυει κατι τετοιο.. οτι μειωνονται οι πιθανοτητες vbac αναλογα με το μεγεθος του μωρου..

υπαρχουν ασκησεις για να βοηθησουν το μωρο να παρει σωστη θεση και οχι για να γεννηθει νωριτερα. την εναρξη του τοκετου την καθοριζει το ιδιοτο μωρο (συγκεκριμενα τα επινεφριδια του) και αυτο πρεπει να γινεται σεβαστο σε καθε τοκετο (οπου δεν υπαρχει αλλο προβλημα)

γενικα 'κυλοφορουν' πολλα για τον vbac τα οποια μπερδευουν και αγχωνουν τις μανουλες γιαυτο καλυτερα να ρωτας οτι θες το γιατρο η τη μαια σου εφοσον εχουν εμπειρια και να θεωρεις αξιοπιστο μονο οτι ακους απο εκεινους

Εισαι σιγουρη οτι δεν παιζει ρολο το μεγεθος? Γιατι το διαβαζω παντου στο internet οτι πανω απο 4 κιλα μειονονται οι πιθανοτητες. Επισης δεν μπορει να μην παιζει γενικα ρολο η λεκανη της καθε γυναικας. Αλλη δυσκολευεται να βγαλει 2,5 κιλα μωρο κι αλλη μπορει να βγαλει 4,5 κιλα στο χαλαρο.

Ηθελα μια δευτερη γνωμη και θα μενδιεφεραν αν υπαρχουν ασκησεις για να παρει σωστη θεση. Υπαρχει καποιο site που μπορω να μπω?

θα παρακαλούσα αν δεν γνωρίζετε κάτι κορίτσια να μην απαντάτε...

το βαρυ μωρό (πάνω από 4 κιλά) είναι ανασταλτατικός παράγοντας για vbac, ως παράγοντας δυστοκίας...

Κι εγω αν περιμενω μεχρι τις 40 εβδομαδες θα εχω πιθανως ξεπερασει τα 4 κιλα

συζήτησέ το με το γιατρό σου....

ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε μηχανική πρόκληση τοκετού (αποκόλληση υμένων δακτυλική, σπάσιμο νερών....). πριν το μωρό πάρει πολύ βάρος

αλήθεια γιατί κάνεις τόσο μεγάλα μωρά έχεις ζάχαρο; η απλά είναι οικογενές το βάρος των μωρών σου;

Διαφημίσεις

συζήτησέ το με το γιατρό σου....

ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε μηχανική πρόκληση τοκετού (αποκόλληση υμένων δακτυλική, σπάσιμο νερών....). πριν το μωρό πάρει πολύ βάρος

αλήθεια γιατί κάνεις τόσο μεγάλα μωρά έχεις ζάχαρο; η απλά είναι οικογενές το βάρος των μωρών σου;

ΜΑΡΙΑΛ σευχαριστω για την απαντηση!!! Το χουμε οικογενειακως να βγαζουμε βουβαλια!χεχε τι να κανω....αυτο που λες δεν το ηξερα οτι μπορει να γινει μηχανικη προκληση! Ηξερα οτι δεν ενδεικνυται η προκληση με οκυτοκυνη αλλα γινεται να ξεκινησει τοκετος με σπασιμο νερων απτο γιατρο?

Θελω να κανω κατι οπως το λες πριν παρει βαρος το μωρο γιατι αυτος ηταν ο λογος που εκανα καισαρικη στο προηγουμενο....

Εχω αποφασισει να το παλεψω ετσι να κανω δηλαδη οτι μπορω να ξεκινησει νωρις ο τοκετος θα περπαταω μπορει να σηκωσω και τιποτα χαλια εκει στις 37 εβδομαδες :D

Κοριτσια οτιδηποτε αλλο ξερετε να βοηθαει οπως ασκησεις που ισως να μπορουσα να κανω απο τωρα πχ που να ανοιγουν τη λεκανη δεν ξερω λεω εγω τωρα πειτε μου!

Τυχαία μπήκα στη συζήτηση και είδα τους παρακάτω προβληματισμούς:

Κοριτσια οτιδηποτε αλλο ξερετε να βοηθαει οπως ασκησεις που ισως να μπορουσα να κανω απο τωρα πχ που να ανοιγουν τη λεκανη δεν ξερω λεω εγω τωρα πειτε μου!

Να αναφέρω ότι εκτός το περπάτημα, βοηθάνε και οι "επαφές" χωρίς προφυλάξεις:

Το σπέρμα περιέχει φυσικές προσταγλανδίνες που έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τον τράχηλο και να προκαλούν τοκετό.

Την ίδια ουσία τη βάζουν πολλές φορές και σε κολπικό υπόθετο οι γιατροί για να κάνουν "πρόκληση".

Εκμεταλλεύσου το σύζυγο λοιπόν!

s-age.png

pAfOp2.png

Καλημερα!

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να προσθέσω δυο σχόλια σχετικά με όσα γράφετε. Καταρχήν, το ότι η πιθανότητα επιτυχούς VBAC μειώνεται για βάρος εμβρύου πάνω από 4 κιλά όντως αληθεύει και υποστηρίζεται βιβλιογραφικά. Πάντως αυτά τα "όρια" είναι πάντοτε σχετικά. Για μια γυναίκα αυτό το όριο μπορεί να είναι χαμηλότερα, για άλλη ψηλότερα. Τα 4 κιλά είναι απλά ένας γενικός μπούσουλας.

Το δεύτερο που θα ήθελα να επισημάνω και αφορά το ιστορικό σας είναι ότι εάν έχετε ήδη ιστορικό δυστοκίας στα 3650g θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική αναφορικά με το χρόνο του τοκετού. Η δυστοκία των ώμων είναι σοβαρή επιπλοκή και έχει σχέση με το βάρος γέννησης. Αν και ποτέ μια γέννα δεν είναι ίδια με την άλλη, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούμε να μην ξεπερνούμε σημαντικά το βάρος με το οποίο είχαμε τη δυστοκία στο παρελθόν. Πιστεύω ότι εάν επιδιώκετε VBAC το βάρος του εμβρύου θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας του χρόνου του τοκετού και όχι ο ακριβής αριθμός των εβδομάδων κύησης.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να προσθέσω δυο σχόλια σχετικά με όσα γράφετε. Καταρχήν, το ότι η πιθανότητα επιτυχούς VBAC μειώνεται για βάρος εμβρύου πάνω από 4 κιλά όντως αληθεύει και υποστηρίζεται βιβλιογραφικά. Πάντως αυτά τα "όρια" είναι πάντοτε σχετικά. Για μια γυναίκα αυτό το όριο μπορεί να είναι χαμηλότερα, για άλλη ψηλότερα. Τα 4 κιλά είναι απλά ένας γενικός μπούσουλας.

Το δεύτερο που θα ήθελα να επισημάνω και αφορά το ιστορικό σας είναι ότι εάν έχετε ήδη ιστορικό δυστοκίας στα 3650g θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική αναφορικά με το χρόνο του τοκετού. Η δυστοκία των ώμων είναι σοβαρή επιπλοκή και έχει σχέση με το βάρος γέννησης. Αν και ποτέ μια γέννα δεν είναι ίδια με την άλλη, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούμε να μην ξεπερνούμε σημαντικά το βάρος με το οποίο είχαμε τη δυστοκία στο παρελθόν. Πιστεύω ότι εάν επιδιώκετε VBAC το βάρος του εμβρύου θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας του χρόνου του τοκετού και όχι ο ακριβής αριθμός των εβδομάδων κύησης.

Καλημερα!

Γιατρε σας ευχαριστω παααρα πολυ για την απαντηση! Επιβεβαιωνονται οι επιφυλαξεις μου για φυσιολογικο τοκετο με μεγαλο μωρο και αρα αυτο που λετε σημασια εχει πολυ ο χρονος του τοκετου. Θα μπορουσα να ζητησω απο το γιατρο μου να κανω καποιου ειδους προκληση οταν δουμε οτι το μωρο πλησιαζει τα 3500γρ??

Διαφημίσεις

Τυχαία μπήκα στη συζήτηση και είδα τους παρακάτω προβληματισμούς:

Να αναφέρω ότι εκτός το περπάτημα, βοηθάνε και οι "επαφές" χωρίς προφυλάξεις:

Το σπέρμα περιέχει φυσικές προσταγλανδίνες που έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τον τράχηλο και να προκαλούν τοκετό.

Την ίδια ουσία τη βάζουν πολλές φορές και σε κολπικό υπόθετο οι γιατροί για να κάνουν "πρόκληση".

Εκμεταλλεύσου το σύζυγο λοιπόν!

Χαρα που θα παρει ο συζηγος!!!!!Εγω πως θα τα καταφερω με την κοιλια στο στομα? Thanks παντως θα το εχω στα υποψιν κι αυτο ;)

Εισαι σιγουρη οτι δεν παιζει ρολο το μεγεθος? Γιατι το διαβαζω παντου στο internet οτι πανω απο 4 κιλα μειονονται οι πιθανοτητες. Επισης δεν μπορει να μην παιζει γενικα ρολο η λεκανη της καθε γυναικας. Αλλη δυσκολευεται να βγαλει 2,5 κιλα μωρο κι αλλη μπορει να βγαλει 4,5 κιλα στο χαλαρο.

Ηθελα μια δευτερη γνωμη και θα μενδιεφεραν αν υπαρχουν ασκησεις για να παρει σωστη θεση. Υπαρχει καποιο site που μπορω να μπω?

ειμαι σιγουρη αλλα οπως σου ειπα , για σενα , εγω ειμαι μια ακομα 'φωνη του ιντερνετ'

γιαυτο τετοια θεματα παντα τα συζηταμε με τον γιατρο μας. ασκησεις εψαχνα κι εγω απο ιντερνετ και οντως υπαρχουν πολλες αλλα αργοτερα ανακαλυψα πως δεν ειναι σωστες οι περισσοτερες :( ακομα και δασκαλες γιογκα πιλατες κτλ δε λενε απο ιντερνετ γιατι για μια εγκυο η λεπτομερεια κανει τη διαφορα και μπορει πολυ ευκολα να γινει λαθος.. καλυτερα λοιπον να σου δειξει καποιος ειδικος η να πας σε καποια ομαδα προετοιμασιας. ειναι και πιο ωραιο το κλιμα και αν υπαρχουν κι αλλες vbac μανουλες βοηθαει πολυ η συζητηση και η ανταλλαγη εμπειριων :)

οσες κανατε φυσιολογικο μετα απο καισαρικη ,μεχρι ποια μερα περιμενε ο γιατρος;εξαντλησατε το μηνα;

η δικη μου γιατρος τουλαχιστον περιμενει οσο παει , ωστε να ξεκινησει το μωρo τον τοκετο απο μονο του. ΠΟΤΕ παρεμβαση (και γενικα σε καθε τοκετο αλλα ειδικα σε vbac οι παρεμβασεις μειωνουν την πιθανοτητα επιτυχιας) και αν χρειαστει να κανει κατι για να βοηθησει να ξεκινησει ο τοκετος τοτε χρησιμοποιει μεθοδους οπως συγκεκριμενες ασκησεις ομοιοπαθητικη ρεφλεξολογια κτλ

Mariapap82,

θυμήσου μόνο πόσο σημαντικό είναι να εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου. Εννοώ να είσαι σίγουρη ότι υποστηρίζει τον vbac! Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά καμιά φορά υπολογίζουμε χωρίς τον ξενοδόχο :P

Σου το λέω γιατί διέκρινα μια αμφιβολία σε προηγούμενο μηνυμά σου και μου θύμησες ότι εγώ τον άλλαξα πρόσφατα γιατί αντιλήφθηκα ότι έλεγε ότι το κάνει αλλά τελικά δεν...:evil:

Καλή επιτυχία πάντως και με το καλό το μωράκι σου.

Mariapap82,

θυμήσου μόνο πόσο σημαντικό είναι να εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου. Εννοώ να είσαι σίγουρη ότι υποστηρίζει τον vbac! Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά καμιά φορά υπολογίζουμε χωρίς τον ξενοδόχο :P

Σου το λέω γιατί διέκρινα μια αμφιβολία σε προηγούμενο μηνυμά σου και μου θύμησες ότι εγώ τον άλλαξα πρόσφατα γιατί αντιλήφθηκα ότι έλεγε ότι το κάνει αλλά τελικά δεν...:evil:

Καλή επιτυχία πάντως και με το καλό το μωράκι σου.

Σευχαριστω!Κοιτα γαρδουμπακι δεν μου εδειξε ο γιατρος οτι δεν το κανει. Ουτε ειπε οτι ντε και καλα επειδη εκανα καισαρικη θα ξανακανω. Μου ειπε οτι θα πρεπει οι συνθηκες να ειναι "ιδανικες" και οτι δεν βοηθαει το ιστορικο μου και το γεγονος οτι κανω μεγαλα μωρα. Δεν το συζητησαμε εκτενεστερα γιατι ειναι νωρις (ειμαι 19η τωρα) και ενταξει μπορω να πω οτι εχει ενα δικιο γιατι ακομα δεν εχουμε μπει στις εβδομαδες που θα ξερουμε τις συνθηκες (βαρος και σταση μωρου) το θεωρησε και λιγο προωρο να συζηταμε ουτε β' επιπεδου δεν εχω κανει....

Τωρα αμα αυτος εχει στο μυαλο του καισαρικη και δεν μου το λεει που να το ξερω?

Γενικα τον εμπιστευομαι θα μπορουσε να μου εχει καισαρικη και στο πρωτο παιδι με τετοια δυστοκια!

Ηθελα παντως να παρω μια δευτερη γνωμη και να δω αν μπορω να προετοιμασω το σωμα μου απο τωρα οπως εγραψε η mirellaki τιποτα πιλατες, ασκησεις κτλ. Και φυσικα αμα καμια αλλη κοπελα εχει αναλογη περιπτωση με τη δικη μου να δω αν τα καταφερε.

η δικη μου γιατρος τουλαχιστον περιμενει οσο παει , ωστε να ξεκινησει το μωρo τον τοκετο απο μονο του. ΠΟΤΕ παρεμβαση (και γενικα σε καθε τοκετο αλλα ειδικα σε vbac οι παρεμβασεις μειωνουν την πιθανοτητα επιτυχιας) και αν χρειαστει να κανει κατι για να βοηθησει να ξεκινησει ο τοκετος τοτε χρησιμοποιει μεθοδους οπως συγκεκριμενες ασκησεις ομοιοπαθητικη ρεφλεξολογια κτλ

k εμενα ειπε οχι προκληση αλλα δεν ανεφερε κατι για αλλους τροπους..

ΠΟΤΕ παρεμβαση (και γενικα σε καθε τοκετο αλλα ειδικα σε vbac οι παρεμβασεις μειωνουν την πιθανοτητα επιτυχιας)

κοίτα οι παρεμβάσεις δεν πρέπει να γίνονται χωρίς λόγο... αλλά με ενδείξεις (πχ η κοπέλα, με το συγγεκριμένο ιστορικό)....

για αυτό άλλωστε και ανακαλύφθηκαν :wink:

αν δεν χρειάζονταν και όλοι οι τοκετοί πήγαιναν σα νερό στο αυλάκι.... δεν θα υπήρχαν ούτε γιατροί, ούτε καισαρικές, ούτε νοσοκομεία, ούτε τίποτα, και φυσικά κανένα μωράκι η μανούλα δε θα πέθαινε......

δύστηχως κάτι τέτοιο όμως δεν υσχίει

πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτα και αν χρειάζεται παρέμβση να την κάνουμε για να έχουμε τις βέλτιστες πιθανότητες επυτυχίας....

δηλαδή βρε μιρελάκι τι ακριβώς ενοείς με το "ΠΟΤΕ" ενοείς να σου κάνει το μωρό δυστοκία όμων και να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για να το ελευθερώσεις; (πχ: ευρεία περινεοτομή, βεντούζα, εμβρυουλκό, ή και σπάσιμο κλείδας ακόμα; ή δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει;)

τι είναι ποιο συμαντικό εκείνη τη στιγμή να σωθεί το μωρό ή να μην γίνει παρέμβαση;;;

νομίζω ότι χανόμαστε λιγάκι στη μετάφραση....

Καλημερα!

Γιατρε σας ευχαριστω παααρα πολυ για την απαντηση! Επιβεβαιωνονται οι επιφυλαξεις μου για φυσιολογικο τοκετο με μεγαλο μωρο και αρα αυτο που λετε σημασια εχει πολυ ο χρονος του τοκετου. Θα μπορουσα να ζητησω απο το γιατρο μου να κανω καποιου ειδους προκληση οταν δουμε οτι το μωρο πλησιαζει τα 3500γρ??

Αυτό εξαρτάται από τις εβδομάδες κύησης, την ως εκείνη τη στιγμή εξέλιξη της εγκυμοσύνης, τις απόψεις του γιατρού σας και φυσικά τη δική σας γνώμη περί του τι αποτελεί αποδεκτό ρίσκο. Κάθε παρέμβαση έχει τα υπέρ και τα κατά της που θα πρέπει να σας εξηγηθούν όταν έρθει η ώρα ώστε να αποφασίσετε τι είναι κατάλληλο για εσάς. Πάντως μέθοδοι πρόκλησης υπάρχουν και χρησιμοποιούνται ακόμα και σε VBAC αλλά πάντα κατά περίπτωση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...