Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Αντωνιαδης Κωνσταντίνος αλλα είναι λευκωσια. Απολλωνιο.

σε ευχαριστω για την απαντηση.αλλα ειναι λιγο εως πολυ δυσκολο να πηγαινω Λευκωσια!θα τον εχω υποψιν παντως!;)

as1cJNt0g410000Nzc3MjVsenwwNjBkfHRvIHBpdHNpcG9wYWtpIG1vdSBlaW5haS4uLg.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα τα καταφερεις!!!πιστεψε το με ολη σου την καρδια,το μωρακι σου χρειαζεται μονο θετικα vibes απο τη μαμα του,ουτε αγχος ουτε τιποτα αλλο!!!

περιμενουμε τα νεα της γεννας σου λοιπον!!!

Γεννησαμε και εμείς!!

Ειχαμε πει με γιατρό πως αν δεν έρθει το μωρό μέχρι 40+4 να την παρουμε με καισαρική...

Ετοιμη λοιπόν για καισαρικη τεταρτη πρωι!

Ελα που τριτη 11μμ εσπασαν τα νερα μου!!!(ηταν κιτρινα)

Παμε μαιευτηριο, με καλλωπιζουν και με πανε στην αιθουσα ωδινων.

Με ειχανε στον καρδιοτοκογραφο και περιμεναμε διαστολη και συσπασεις.

Στις πεντε το πρωί ξεκινησαν οι αληθινες και τακτικες συσπάσεις αλλα διαστολή μεχρι 4 για μεχρι τις 8πμ που μου εβαλαν επισκληριδιο.

Εφτασα μέχρι 5 διαστολή και κόλλησα εκει.. το μωρό πολυ πολυ ψηλα...

Στις 1μμ μου ο καρδιοτοκογραφος εδειξε επιβραδυνση των παλμων του μωρου..

Μπηκαμε για καισαρικη..

Στις 1και μισή γεννηθηκε η κόρακλα μου 4460...κιλα..

Δεν εχω παραπονο κανενα απο τον γιατρό μου.προσπαθησε αληθινα.

εζησα λιγη απο την μαγεια του φυσιολογικου...

Αυτη ειναι η ιστορια μου!

Γεννησαμε και εμείς!!

Ειχαμε πει με γιατρό πως αν δεν έρθει το μωρό μέχρι 40+4 να την παρουμε με καισαρική...

Στις πεντε το πρωί ξεκινησαν οι αληθινες και τακτικες συσπάσεις αλλα διαστολή μεχρι 4 για μεχρι τις 8πμ που μου εβαλαν επισκληριδιο.

Μπηκαμε για καισαρικη..

Να σου ζήσει!!! Τι μωρό??? αυτό γεννήθηκε ολόκληρο παιδάκι!!!!

Μπράβο που προσπάθησες ! και να χαίρεσαι την κούκλα σου!!

Διαφημίσεις

συγχαρητηρια!!!!!καλε τι παιδι ειναι αυτο;;;να την χαιρεσαι!!!!!μπραβο για την προσπαθεια,να σκεφτεσαι οτι εκεινη επελεξε ποτε θα ερθει στον κοσμο!!!!πολυ σημαντικο αυτο!!!και παλι να σου ζησει και καλους θηλασμους!!!

(ποιος ηταν ο γιατρος σου;)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Κοριτσια σας ευχαριστω για τις ευχες!!!

Η μπουμπουκα μου βγηκε και εβαλε νο 2 παμπερς με την μια!!

Να ναι καλα! Ο θηλασμος φτου φτου παει καλα( εχω και εμπειρια απο την πρωτη)

Ο γιατρος μου λεγεται Οικονομιδης Παναγιωτης, και ξεγενναει λητω και ρεα.

Ευχομαι στα κοριτσια που προσπαθουν για v bac να τα καταφερουν!!!

Κοριτσια σας ευχαριστω για τις ευχες!!!

Η μπουμπουκα μου βγηκε και εβαλε νο 2 παμπερς με την μια!!

Να ναι καλα! Ο θηλασμος φτου φτου παει καλα( εχω και εμπειρια απο την πρωτη)

Ο γιατρος μου λεγεται Οικονομιδης Παναγιωτης, και ξεγενναει λητω και ρεα.

Ευχομαι στα κοριτσια που προσπαθουν για v bac να τα καταφερουν!!!

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! Να το καμαρώσεις όπως επιθυμείς!!!:D

Να παραθέσω κι εγώ την ιστορία μου για τον γιατρό, όχι τόσο για να μου επιβεβαιώσει αυτό που ξέρω, αν άδικα οδηγήθηκα σε καισαρική αλλά για να ρωτήσω αν μπορώ να είμαι υποψήφια για vbac αν και είναι λίγο νωρίς ακόμη, έχω μόλις 3 μήνες που γέννησα το πρώτο μου μωρό.

Αρχικά να αναφέρω οτι είχα μια εξαιρετική εγκυμοσύνη, είμαι 30 χρονών, δεν καπνίζω και έχω μυωπία 5,5 βαθμών για την οποία έκανα βυθοσκόπηση που μου επέτρεψε τον φυσιολογικό τοκετό.

Όταν επισκέφτηκα τον γιατρό στις 38+1 για καρδιοτοκογράφο μου είπε οτι το μωρό παρουσίαζε ταχυκαρδία (μ.ο. παλμοί 140 και ανεβαιναν μέχρι τους 160) και έπρεπε να το παρακολουθούμε οπότε μου ζήτησε σε δύο μέρες να επαναλάβω το καρδιοτοκογράφο. Το μωρό ήταν με το κεφάλι κάτω και ανεμπέδωτο. Στις 38+3 το πρωί πάω σε ιδιωτική κλινική και επαναλαμβάνω, οι παλμοί για μισή ώρα ήταν στους 130 με πολύ μικρές διακυμάνσεις, προς το τέλος όμως άρχισαν κάποιες διακυμάνσεις συνοδευόμενες απο συσπάσεις τις οποίες κατέγραφε το μηχάνημα αλλά εγώ δεν αισθανόμουν. Ο γιατρός μου μου αφού το εξέτασε με ενημέρωσε οτι θα με κρατούσε για τοκετό και ανέφερε οτι είχα 3λεπτες συσπάσεις και οτι το μωρό έριχνε παλμούς σε κάθε σύσπαση. Κάναμε εισαγωγή, με εξέτασε και κολπικά και μου είπε ότι έχω διαστολή 3, εγώ πάλι δεν αισθανόμουν καμιά ενόχληση και ο γιατρός το απέδωσε στο οτι το μωρό ήταν ψηλά. Ζήτησα να σηκωθώ να περπατήσω για να βοηθήσω την διαδικασία και μου είπε αργότερα. Σε λίγο ήρθε να με ξαναεξετάσει και ανέφερε οτι είχα διαστολή 4 κι θα μου έσπαγε τα νερά για να επιταχύνει την διαδικασία. Μόλις έκανε την υψηλή ρήξη υμένων μου έδειξε τα χέρια του που είχαν κάποια ποσότητα αίματος και μου είπε πως τα αμνιακά είχαν αίμα και αυτό σήμαινε αποκόλληση πλακούντα και χωρίς άλλη εξήγηση κάλεσε για επείγουσα καισαρική με ολική. Σε χρόνο ρεκορ με ετοιμάσανε και ενώ ο γιατρός απλά μου επαναλάμβανε τα ίδια δεδομένα οδηγήθηκα στο χειρουργείο όπου χάρις την επιμονή του αναισθησιολόγου και αφού συνδέθηκα με τα μηχανήματα και οι παλμοί του μωρού ήταν 120 μου επετράπει η επισκληρίδιος,η καισαρική εξελήχθηκε ομαλά και γέννησα ένα κοριτσάκι 3470. Ο γιατρός υποστήριξε οτι είχα μερική ρήξη και οτι το μωρό ήταν όλο στην κοιλιακή χώρα, το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε οταν άνοιξε ήταν το αυτί του μωρού. Μερικές μέρες αργότερα, μια προισταμένη μαία που ήταν γνωστή μου μου εκμυστηρεύθηκε οτι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος καισαρικής, θα γεννούσα μόνη μου πολύ σύντομα και εύκολα και οτι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έχει κάνει κάνει ποτέ φ.τ. στην συγκεκριμένη κλινική. Μάλιστα μου ανέφερε οτι έκανε σαν τρελός και φώναζε για φανεί ως επείγον το περαστικό ενώ δεν ήταν. Τουλάχιστον γλίτωσα την ολική.

Όπως καταλαβαίνεται η συγκεκριμένη εμπειρία μου έχει αφήσει πολύ πίκρα και θέλω διακαώς να προσπαθήσω για vbac στο μέλλον, έχω σκοπό να προσπαθήσω για δεύτερο παιδί μετά από 2 χρόνια, αν υποθέταμε οτι υπάρχει έστω μια πιθανότητα να είχα μερική αποκόλληση μπορώ να προσπαθήσω για vbac;

Διαφημίσεις

Γεννησαμε και εμείς!!

Μπηκαμε για καισαρικη..

Να σου ζήσει η κοράκλα!!! Κι εγώ γέννησα πριν λίγο καιρό μια τέτοια κοράκλα 4540 κιλά παρακαλώ! Μην στεναχωριέσαι για το vbac, εγώ προσπάθησα στην προηγούμενη γέννα μου να κάνω vbac, αλλά δεν τ κατάφερα, 41 εβδομάδες, ανεμπέδωτο και 4400, όταν το βγάλανε είπα μέσα μου, μάλλον καλά που δε βγήκε φυσιολογικά, τόσο μεγάλο παιδί, έτσι είπα και αυτή τη φορά, λέω και τα τρία μωρά μου τόσο μεγάλα που βγήκαν, μάλλον καλά που δεν βγήκαν από κάτω, το ειπα αυτό αν και τόσο υποστηριζω τον φυσιολογικό τοκετό.

Να παραθέσω κι εγώ την ιστορία μου για τον γιατρό, όχι τόσο για να μου επιβεβαιώσει αυτό που ξέρω, αν άδικα οδηγήθηκα σε καισαρική αλλά για να ρωτήσω αν μπορώ να είμαι υποψήφια για vbac αν και είναι λίγο νωρίς ακόμη, έχω μόλις 3 μήνες που γέννησα το πρώτο μου μωρό.

Αρχικά να αναφέρω οτι είχα μια εξαιρετική εγκυμοσύνη, είμαι 30 χρονών, δεν καπνίζω και έχω μυωπία 5,5 βαθμών για την οποία έκανα βυθοσκόπηση που μου επέτρεψε τον φυσιολογικό τοκετό.

Όταν επισκέφτηκα τον γιατρό στις 38+1 για καρδιοτοκογράφο μου είπε οτι το μωρό παρουσίαζε ταχυκαρδία (μ.ο. παλμοί 140 και ανεβαιναν μέχρι τους 160) και έπρεπε να το παρακολουθούμε οπότε μου ζήτησε σε δύο μέρες να επαναλάβω το καρδιοτοκογράφο. Το μωρό ήταν με το κεφάλι κάτω και ανεμπέδωτο. Στις 38+3 το πρωί πάω σε ιδιωτική κλινική και επαναλαμβάνω, οι παλμοί για μισή ώρα ήταν στους 130 με πολύ μικρές διακυμάνσεις, προς το τέλος όμως άρχισαν κάποιες διακυμάνσεις συνοδευόμενες απο συσπάσεις τις οποίες κατέγραφε το μηχάνημα αλλά εγώ δεν αισθανόμουν. Ο γιατρός μου μου αφού το εξέτασε με ενημέρωσε οτι θα με κρατούσε για τοκετό και ανέφερε οτι είχα 3λεπτες συσπάσεις και οτι το μωρό έριχνε παλμούς σε κάθε σύσπαση. Κάναμε εισαγωγή, με εξέτασε και κολπικά και μου είπε ότι έχω διαστολή 3, εγώ πάλι δεν αισθανόμουν καμιά ενόχληση και ο γιατρός το απέδωσε στο οτι το μωρό ήταν ψηλά. Ζήτησα να σηκωθώ να περπατήσω για να βοηθήσω την διαδικασία και μου είπε αργότερα. Σε λίγο ήρθε να με ξαναεξετάσει και ανέφερε οτι είχα διαστολή 4 κι θα μου έσπαγε τα νερά για να επιταχύνει την διαδικασία. Μόλις έκανε την υψηλή ρήξη υμένων μου έδειξε τα χέρια του που είχαν κάποια ποσότητα αίματος και μου είπε πως τα αμνιακά είχαν αίμα και αυτό σήμαινε αποκόλληση πλακούντα και χωρίς άλλη εξήγηση κάλεσε για επείγουσα καισαρική με ολική. Σε χρόνο ρεκορ με ετοιμάσανε και ενώ ο γιατρός απλά μου επαναλάμβανε τα ίδια δεδομένα οδηγήθηκα στο χειρουργείο όπου χάρις την επιμονή του αναισθησιολόγου και αφού συνδέθηκα με τα μηχανήματα και οι παλμοί του μωρού ήταν 120 μου επετράπει η επισκληρίδιος,η καισαρική εξελήχθηκε ομαλά και γέννησα ένα κοριτσάκι 3470. Ο γιατρός υποστήριξε οτι είχα μερική ρήξη και οτι το μωρό ήταν όλο στην κοιλιακή χώρα, το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε οταν άνοιξε ήταν το αυτί του μωρού. Μερικές μέρες αργότερα, μια προισταμένη μαία που ήταν γνωστή μου μου εκμυστηρεύθηκε οτι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος καισαρικής, θα γεννούσα μόνη μου πολύ σύντομα και εύκολα και οτι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έχει κάνει κάνει ποτέ φ.τ. στην συγκεκριμένη κλινική. Μάλιστα μου ανέφερε οτι έκανε σαν τρελός και φώναζε για φανεί ως επείγον το περαστικό ενώ δεν ήταν. Τουλάχιστον γλίτωσα την ολική.

Όπως καταλαβαίνεται η συγκεκριμένη εμπειρία μου έχει αφήσει πολύ πίκρα και θέλω διακαώς να προσπαθήσω για vbac στο μέλλον, έχω σκοπό να προσπαθήσω για δεύτερο παιδί μετά από 2 χρόνια, αν υποθέταμε οτι υπάρχει έστω μια πιθανότητα να είχα μερική αποκόλληση μπορώ να προσπαθήσω για vbac;

να σου ζησει το μωρακι σου και να το χαιρεσαι!!!!

θυμωνω που υπαρχουν τετοια αλανια και τα αφηνουν να δρουν ανενοχλητα ρε γμτ////......

δεν νομιζω να υπαρχει κανενας λογος να μην κανεις προσπαθεια vbac,ουτως η αλλοως δεν ξερεις καν αν οντως ισχυει ο λογος της καισαρικης σου...και ηταν και αρκετα νωρις,,,,τι να πω........απαραδεκτος ο τυπος.

αν εχεις λογαριασμο στο φατσοβιβλιο μπες στην ομαδα vbac-φυσιολογικος τοκετος μετα απο καισαρικη,γραψε την ιστορια σου να την δουν και οι γιατροι της ομαδας να σου πουν την γνωμη τους...να λαβεις και την αμεριστη συμπαρασταση απο οοολες τις υπολοιπες παθουσες.....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Ειλικρινά θα προτιμούσα να μη σχολιάσω δημόσια το χειρισμό της περίπτωσής σας. Θα πω μόνο ότι στη βιβλιογραφία η πιθανότητα αυτόματης ρήξης της μήτρας σε πρωτοτόκο χωρίς κάποιο σχετικό χειρουργικό ιστορικό είναι γύρω στο 1:50000... Κατά τύχη πριν λίγες μέρες έγραφα ένα άρθρο στο Φωτόδεντρο που νομίζω ότι είναι απόλυτα σχετικό με το περιστατικό που περιγράφετε (http://www.photodentro.gr/ygeia/iatrika/1755-sevasmos-giatroi-astheneis.html)

Σχετικά με το VBAC, θεωρώ ότι όχι μόνο μπορείτε αλλά θα έπρεπε να το προσπαθήσετε εφόσον το επιθυμείτε. Εάν θέλετε μπορώ ευχαρίστως να σας εξηγήσω το αιτιολογικό με ΠΜ.

Καλησπέρα μανούλες!Την Πέμπτη έγινα μανούλα για δεύτερη φορά αλλά αυτή την φορά όπως ήθελε ο μπέμπης μου να γίνει!Η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε κτ τον Δεκέμβριο του 2010 λόγω υδράμνιου,αφηνοντάς με χαρούμενη που όλα πήγαν καλά αλλά με μια πικρία όταν ο τότε γιατρός μου,μου είπε ξέχνα τον φτ είναι πολύ επικίνδυνο.Χάρη σε εσάς ενημερώθηκα πολύ σύντομα για το vbac και είπα ότι στην επόμενη εγκυμοσύνη θα φτάσω όσο το δυνατό πιο κοντά στο ονειρό μου.Είναι φοβερό πως κάτι τόσο φυσιολογικό σου φαίνεται ανέφικτο.Έτσι όταν έμεινα έγκυος βρήκα κάποιο γιατρό που μου είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να γεννήσω φυσιολογικά.Όμως ανέφερε τόσο συχνά την πιθανότητα κτ παρά φτ που ένιωσα πάλι απελπισία.Τότε άρχισε να αναφέρεται πολύ συχνά εδώ το όνομα του κύριου Γιαννίκου και αποφάσισα να τον επισκεφτώ.Για να μην πολυλογώ,με πιάσαν δυνατές και διαφορετικές συσπάσεις την Τρίτη το βράδυ,Τετάρτη πρωί είδα αίμα και συσπάσεις αραιές αλλά με συχνότητα,πήγα στο νοσοκομείο,μου είπε ο γιατρός έχουμε ξεκινήσει αλλά είναι πολύ νωρίς,πήγαινε σπίτι να ξεκουραστείς.Ο τοκετός μου μέχρι να φτάσω στις εξωθήσεις κράτησε κάτι παραπάνω από 30 ώρες ,προχωρώντας απίστευτα αργά ,ο γιατρός μου είπε θα το πάω μόνη μου χωρίς φάρμακα για όσο χρειαστεί.Έτσι και έγινε!Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άλλος γιατρός θα με είχε βάλει για κτ πολύ νωρίτερα και ίσως να με έβρισκε σύμφωνη γιατί ταλαιπωρήθηκα αρκετά,άξιζε όμως 1000%,μέχρι τώρα δεν έχω λόγια να περιγραψω το θαύμα του φτ,όπως το έζησα τουλάχιστον!Ευχαριστώ τον κύριο Γιαννίκο από τα βάθη της καρδιάς μου,με έκανε σχεδόν να ξεχάσω ότι είχα κάνει κάποτε καισαρική.Καλή επιτυχία σε όλες τις κοπέλες που προσπαθούν.Θα πάω τώρα να το τρίψω στην μούρη σε όσους φίλους,συγγενείς ,γνωστούς μου είπαν δεν γίνεται κάτι τέτοιο,είναι πολύ επικίνδυνο,γιατί να το κάνεις κλπ.:twisted:

Ενημερώνω τη λίστα:

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-στην προσπαθεια- ΠΗΤ 7/09/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

Garouf-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 12/11/12-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα μανούλες!Την Πέμπτη έγινα μανούλα για δεύτερη φορά αλλά αυτή την φορά όπως ήθελε ο μπέμπης μου να γίνει!Η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε κτ τον Δεκέμβριο του 2010 λόγω υδράμνιου,αφηνοντάς με χαρούμενη που όλα πήγαν καλά αλλά με μια πικρία όταν ο τότε γιατρός μου,μου είπε ξέχνα τον φτ είναι πολύ επικίνδυνο.Χάρη σε εσάς ενημερώθηκα πολύ σύντομα για το vbac και είπα ότι στην επόμενη εγκυμοσύνη θα φτάσω όσο το δυνατό πιο κοντά στο ονειρό μου.Είναι φοβερό πως κάτι τόσο φυσιολογικό σου φαίνεται ανέφικτο.Έτσι όταν έμεινα έγκυος βρήκα κάποιο γιατρό που μου είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να γεννήσω φυσιολογικά.Όμως ανέφερε τόσο συχνά την πιθανότητα κτ παρά φτ που ένιωσα πάλι απελπισία.Τότε άρχισε να αναφέρεται πολύ συχνά εδώ το όνομα του κύριου Γιαννίκου και αποφάσισα να τον επισκεφτώ.Για να μην πολυλογώ,με πιάσαν δυνατές και διαφορετικές συσπάσεις την Τρίτη το βράδυ,Τετάρτη πρωί είδα αίμα και συσπάσεις αραιές αλλά με συχνότητα,πήγα στο νοσοκομείο,μου είπε ο γιατρός έχουμε ξεκινήσει αλλά είναι πολύ νωρίς,πήγαινε σπίτι να ξεκουραστείς.Ο τοκετός μου μέχρι να φτάσω στις εξωθήσεις κράτησε κάτι παραπάνω από 30 ώρες ,προχωρώντας απίστευτα αργά ,ο γιατρός μου είπε θα το πάω μόνη μου χωρίς φάρμακα για όσο χρειαστεί.Έτσι και έγινε!Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άλλος γιατρός θα με είχε βάλει για κτ πολύ νωρίτερα και ίσως να με έβρισκε σύμφωνη γιατί ταλαιπωρήθηκα αρκετά,άξιζε όμως 1000%,μέχρι τώρα δεν έχω λόγια να περιγραψω το θαύμα του φτ,όπως το έζησα τουλάχιστον!Ευχαριστώ τον κύριο Γιαννίκο από τα βάθη της καρδιάς μου,με έκανε σχεδόν να ξεχάσω ότι είχα κάνει κάποτε καισαρική.Καλή επιτυχία σε όλες τις κοπέλες που προσπαθούν.Θα πάω τώρα να το τρίψω στην μούρη σε όσους φίλους,συγγενείς ,γνωστούς μου είπαν δεν γίνεται κάτι τέτοιο,είναι πολύ επικίνδυνο,γιατί να το κάνεις κλπ.:twisted:

Συγχαρητήρια!!! Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! Χαίρομαι τόσο πολύ να διαβάζω επιτυχείς ιστοριούλες vbac!!! Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που έχω επιλέξει κι εγώ τον ίδιο γιατρό! Μα πόοοοοοοση διαφορά υπάρχει ανάμεσα σ'αυτόν τον άνθρωπο και τους άλλους γιατρούς??? Κι εγώ διαπίστωσα ότι τελικά έχω κάνει μια καισαρική χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!!!! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! :-D

Συγχαρητήρια!!! Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! Χαίρομαι τόσο πολύ να διαβάζω επιτυχείς ιστοριούλες vbac!!! Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που έχω επιλέξει κι εγώ τον ίδιο γιατρό! Μα πόοοοοοοση διαφορά υπάρχει ανάμεσα σ'αυτόν τον άνθρωπο και τους άλλους γιατρούς??? Κι εγώ διαπίστωσα ότι τελικά έχω κάνει μια καισαρική χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!!!! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! :-D

bouboukatsi να σου ζήσει το μωράκι σου και μπράβο που έκανες και συ την σωστή επιλογή γιατρού, δεν νομίζω πως μπορεί να καταλάβει κανείς τι θα πει ΚΥΡΙΟΣ Γιαννίκος αν δεν τον έχει γνωρίσει....

@marilou με το καλό, αλλά γιατί δεν σε βλέπω στη λίστα? Όπως και να έχει, να είσαι σίγουρη πως είσαι σε πολύ καλά χέρια....

Μπράβο βρε κορίτσια!:D

rn9Yp3.png

1U0pp3.png

είμαι κι εγώ στη λίστα!!! :-D

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-στην προσπαθεια- ΠΗΤ 7/09/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

Garouf-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 12/11/12-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 03/01/13 - Γιαννίκος Λ.Αθήνα

συγχαρητηρια,να χαιρεσαι το μωρακι σου,να σου ζησει!!!!τι ωραια εμπειρια,μπραβο για αλλη μια φορα στον γιαννικο που εδωσε ολα τα περιθωρια να εξελιχθουν τα πραγματα φυσιολογικα!!!!

με το καλο οι επομενες....!!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Καλημερα σε ολες-ολους! Παρακολουθω συχνα το θεμα και το φορουμ αν και δεν γραφω συχνα. Εχω 2 καισαρικες (λογω ινομυωματων) και μια ινομυωματεκτομη με λαπαροσκοπηση, η οποια εγινα μετα τις καισαρικες. Σκεφτομαστε πολυ σοβαρα να προχωρησουμε σε τριτη εγκυμοσυνη.Γνωριζετε εαν θα μπορουσα να προσπαθησω για vbac η για μενα ειναι απαγορευτικο λογω των 3 χειρουργειων?

Καλημερα σε ολες-ολους! Παρακολουθω συχνα το θεμα και το φορουμ αν και δεν γραφω συχνα. Εχω 2 καισαρικες (λογω ινομυωματων) και μια ινομυωματεκτομη με λαπαροσκοπηση, η οποια εγινα μετα τις καισαρικες. Σκεφτομαστε πολυ σοβαρα να προχωρησουμε σε τριτη εγκυμοσυνη.Γνωριζετε εαν θα μπορουσα να προσπαθησω για vbac η για μενα ειναι απαγορευτικο λογω των 3 χειρουργειων?

Γεια σας,

Θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο να αξιολογήσει κανείς πώς θα συμπεριφερθούν οι πολλαπλές τομές στη μήτρα κατά τον τοκετό οπότε και να σας δώσει αξιόπιστα ένα ποσοστό πιθανής ρήξης. Επιπλέον δεν υπάρχουν δημοσιευμένες έρευνες περιπτώσεων όπως η δική σας για να βασίσετε την απόφασή σας. Προσωπικά πάντως το VBAC υπό αυτές τις συνθήκες μου ακούγεται κάπως παρακινδυνευμένο

μετα απο μια καισαρικη σκεφτομαι μηπως παω με φυσιολογικο αυτη τη φορα..μου ειπε η γιατρος οτι θα το προσπαθησουμε απλα δεν θελει να βαλει τεχνητους πονους.σας ετυχε;

Γεια σας,

Θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο να αξιολογήσει κανείς πώς θα συμπεριφερθούν οι πολλαπλές τομές στη μήτρα κατά τον τοκετό οπότε και να σας δώσει αξιόπιστα ένα ποσοστό πιθανής ρήξης. Επιπλέον δεν υπάρχουν δημοσιευμένες έρευνες περιπτώσεων όπως η δική σας για να βασίσετε την απόφασή σας. Προσωπικά πάντως το VBAC υπό αυτές τις συνθήκες μου ακούγεται κάπως παρακινδυνευμένο

Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...