Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το έκανε και πάλι το θαύμα της η Αγγελική!!

verak να σου ζήσει!!χίλια μπράβο για την υπομονή και το κουράγιο σου:P

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. εγώ είχα μια ασχημη εμπειρία οπού έπρεπε να διακόψω (πολύ νωρίς ευτυχώς) την πρώτη μου έγκυμοσύνη λόγω προβλήματος του εμβρύου και μετά απέκτησα ένα υγιέστατο αγοράκι. λόγω της πρώτης ασχημης εγκυμοσύνης μου φοβόμουν να αλλάξω γιατρό αν και είχα ασχημο προαίσθημα για τη γιατρό μου που δυστυχώς επαληθεύτηκε αφού με εβαλε χωρις λόγο (και καλά λώρος) για καισαρική. σκεφτομαι για δευτερο παιδάκι αλλα θέλω να το ψαξω περισσότερο αυτη τη φορα. γνωρίζεται για καποιο γιατρό στην Πατρα ή πρεπει να απευθυνθώ στην Αθήνα? ευχαριστώ

ζητώ συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί η πληροφορία πιο πριν (το τελευταιο διμηνο που παρακολουθώ το θέμα δεν το ειδα) μπορείτε να μου πειτε στοιχεία επικοινωνίας της Μπουζάκη? (με πμ αν προτιμάτε). επίσης οποιαδήποτε εξτρα πληροφορία (που είναι το ιατρείο της, κλινικές που συνεργαζεται, αμοιβη, κλπ κλπ) ειναι ευπρόσδεκτες.

δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα της πρώτης καισαρικής και μιλωντας με το γιατρο μου για vbac σε μελλοντική εγκυμοσυνη μου ειπε οτι θα μπορουσαμε να το προσπαθησουμε. απλα δεν ξερω ποσο εμπειρος ειναι στο vbac και αν οντως αποφασισω να το δοκιμασω δε θα ηθελα να ρισκαρω πιθανη αποτυχια λογω απειριας του γιατρου

Διαφημίσεις

Καλημέρα και απο εμένα :)

Στο τελευταίο ραντεβού με το γιατρο μου μιλήσαμε για το ενδεχόμενο να δοκιμάσουμε vbac. η τομή μου ειναι πολυ καλή, δεν εχω πρόβλημα με ζαχαρο, πίεση, κλπ, οπότε είμαι στις περιπτώσεις που αξίζει να προσπαθήσω μου είπε, το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 70%. Το μόνο που θα κάνω είναι στο doppler την Τετάρτη να δει και ο υπερηχογραφιστης την τομή μου και μια βυθοσκόπηση λόγω μυωπίας (8,5) την οποία είχα κάνει και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και ηταν οκ απο αποψη οφθαλμιάτρου.

Μάλιστα μου έδωσε και μια μελέτη που έχει κάνει ο ίδιος να μελετήσω, να ενημερωθώ και μου είπε οτι στο επόμενο ραντεβού θα μου δώσει και τηλέφωνα απο γυναίκες με τις οποίες έχει κάνει vbac για να μιλήσω μαζί τους,, οι περισσότερες πετυχημένες αλλά και μια εκ των οποίων επαθε ρηξη μήτρας (αυτή βέβαια ηταν vba2c), εκει λίγο σάστησα και του λέω τι το θες τωρα να μιλήσω μαζί της, θα φρικάρω, αλλά με διαβεβαίωσε οτι αμα μιλήσω μαζί τους θα με καθησυχάσουν, θα δείξει.... :)

Βεβαια θα ξεκινήσω και συναντήσεις με τη μαία απο την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Αρα μόλις πάρω το οκ απο οφθαλμίατρο και μετά το doppler θα μπορώ να μπώ κι εγώ στη λίστα με ΠΗΤ 14/8/2012

Είμαι πολύ χαρούμενη δεν το περίμενα οτι θα δοκιμάσουμε vbac γιατι όπως έχω ξαναπεί όλοι οι γιατροί ήταν καθετοι σε αυτό.

Δεν σας κρύβω βέβαια οτι λιγάκι εναν φόβο τον έχω πλέον που βλέπω οτι πλησιάζουμε και αυτο που θεωρητικά υπήρχε στο μυαλό μου μπορεί να γίνει πραγματικότητα και αληθινή εμπειρία (ειναι και η κινδυνολογία τόσα χρόνια που μας ποτίζουν), αλλά φαντάζομαι οτι θα συζητήσουμε πολύ και θα μου λυθούν όλες οι απορίες.

Ηθελα να ρωτήσω τις κοπέλες που δοκίμασαν τελικά vbac, άσχετα αν τα κατάφεραν ή οχι, αλλά και τις συνυποψήφιες, αν παρόλο που ήθελαν πολύ να το ζήσουν (όπως και εγω άλλωστε) είχαν ενδόμυχα αυτό το φόβο, μήπως και μια στις χιλιες αυτά που λένε όλοι οι άλλοι γιατροι περί επικινδυνότητας και ρηξη μητρας κλπ επαληθευτούν.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ....... καλημέρα :)

db0ip3.png

Αθηνά με το καλό!!! Ποιος είναι αυτός που αναλαμβάνει με ΠΗΤ 14/8 και μάλιστα vbac; Μπράβο του.

Ναι οι περισσότεροι μιας και η ΠΗΤ μου είναι αστα να πάνε και δεδομένης της προηγηθείσας καισαρικής θα με εβαζαν τελος Ιουλίου ή τις πρωτε μέρες του Αυγούστου για καισαρική, στανταράκι.

Λοπόν για να μην σε κουράζω, Μουζάλας Ιωάννης λέγεται και έχει ιατρείο στη Νέα Σμύρνη (οταν είχα πάει στο 1ο ραντεβού που του ειπα την ΤΕΡ μου λέει: "δεν έχει διακοπές φέτος τον Αύγουστο" :lol:)

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα, θα δείξει .......

Να σου ζήσει το παιδάκι σου.

Καλημέρα!

db0ip3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια, περιμένουμε νέα....

Θα σας κρατάω ενήμερες , οχι τπτ άλλο γιατι στην Αθήνα οι επιλογές γιατρών που επιχειρούν αποδεδειγμένα vbac είναι μονο 2 νομίζω, οποτε καλό θα έιναι να προστεθεί στη λίστα και άλλος ένας :wink:

Καλημέρα :-D

db0ip3.png

Διαφημίσεις

Με το καλο Αθηνα!

Θα ηθελε να σε ρωτησω για την τομη που ειπες πως ειναι καλη κι ετσι μπορεις να το προσπαθησεις.

Εχεις κανει καποια μετρηση που εδειξε πως το παχος της τομης ειναι καλο; Υπαρχουν καποια ορια;

Καλημέρα κορίτσια,

Μπήκα και εγώ στο κλάμπ.

Συνάντησα τη κυρία Μπουζάκη πριν απο λίγες μέρες και αποφάσισα να δοκιμάσω μαζί της να γεννήσω φυσιολογικά. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις , ούτε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις μου έδωσε η γυναικα απλά μου είπε ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω εφ'όσον οι προυποθέσεις είναι καλές.

Εχω ΠΗΤ 25 Ιουλίου.

Αν θέλετε με βάζετε και έμενα στη Λίστα.

Φραουλίτσα σου στέλνω ΠΜ.

Καλή επιτυχία σε όλες μας !

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Βλέπω ότι γινόμαστε πολλές και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα! όσο για τον ενδόμυχο φόβο που ρώτησε η Αθηνά, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει...εγώ ας πούμε θα προτιμούσα να γεννήσω στο σπίτι αλλά δεν το επιλέγω γιατί φοβάμαι.. και δεν έχουμε και κοντά μας κανένα μαιευτήριο. Αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι κακό ενώ είσαι στο μαιευτήριο θεωρώ ότι είναι ελάχιστες γιατί παρακολουθείσαι πολύ στενά... Κατέληξα στο συμπέρασμα πως αν φοβάμαι για τη VBAC θα έπρεπε να φοβάμαι και για τον φυσιολογικό τοκετό της πρώτης εγκυμοσύνης... Δεν είναι δα και τόσο αυξημένα τα ποσοστά επικινδυνότητας...

LaFHp3.png

gwUip3.png

Με το καλο Αθηνα!

Θα ηθελε να σε ρωτησω για την τομη που ειπες πως ειναι καλη κι ετσι μπορεις να το προσπαθησεις.

Εχεις κανει καποια μετρηση που εδειξε πως το παχος της τομης ειναι καλο; Υπαρχουν καποια ορια;

Καλημέρα και απο εμένα,

Δεν ξερω ακριβώς τι είδε και ποιο πρέπει να είναι το πάχος της τομής, απλά την ώρα που μου έκανε υπέρηχο, τον ρώτησα αν πρεπει να τσεκάρουμε την τομή - λόγω του οτι δεν μου την έκανε αυτός την καισαρική και άρα δεν ξερει τι έχει γίνει - (το πάχος της, αν είναι οριζόντιαμ κάθετη, κλπ) μου είπε να μην ανησυχώ, οτι δεν υπαρχει περίπτωση να είναι κάθετη, και οτι η τομή μου είναι πολύ καλή, χωρίς να πει συγκεκριμένα για το πάχος της.

Στο παραπεμπτικό για το Doppler έγραψε "+ μέτρηση πάχους ουλής".

Αυριο έχω ραντεβού για το doppler οπότε μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

Πάντως δεν τον είδα να ανησυχεί καθόλου.

Καλημέρα και πάλι , θα επανέλθω ελπίζω με ευχάριστα γενικώς...

db0ip3.png

Βλέπω ότι γινόμαστε πολλές και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα! όσο για τον ενδόμυχο φόβο που ρώτησε η Αθηνά, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει...εγώ ας πούμε θα προτιμούσα να γεννήσω στο σπίτι αλλά δεν το επιλέγω γιατί φοβάμαι.. και δεν έχουμε και κοντά μας κανένα μαιευτήριο. Αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι κακό ενώ είσαι στο μαιευτήριο θεωρώ ότι είναι ελάχιστες γιατί παρακολουθείσαι πολύ στενά... Κατέληξα στο συμπέρασμα πως αν φοβάμαι για τη VBAC θα έπρεπε να φοβάμαι και για τον φυσιολογικό τοκετό της πρώτης εγκυμοσύνης... Δεν είναι δα και τόσο αυξημένα τα ποσοστά επικινδυνότητας...

Καλημέρα efrossyni :)

να χαίρεσαι το παιδάκι σου και με το καλό το μωράκι!

κι εγω οταν αγχώνομαι αυτά σκέφτομαι και ηρεμώ.

Επίσης μου είπε οτι αν όλα πάνε καλά και προχωρήσουμε θα μου βάλουν απο την αρχή επισκληρίδιο ωστε να είμαι έτοιμη και να μην υπάρξει καθυστέρηση αν χρειαστεί επειγόντως χειρουργείο.

Καλημέρα και πάλι :)

db0ip3.png

Διαφημίσεις

Τα περισσότερα περιστατικά "ρήξης" δεν είναι rupture αλλά dehiscence δηλαδή δεν επέρχεται πλήρης ρήξη αλλά σαν φαινόμενο είναι όπως όταν τραβάς ένα ύφασμα και μερικές ίνες σπάνε με αποτέλεσμα να γίνεται λίγο πιο λεπτό στο σημείο αλλά δεν ανοίγει. Σε μια έρευνα είχα διαβάσει οτι όσες γυναίκες είχαν πάχος τομής από 4,5cm και άνω, καμία δεν παρουσίασε πρόβλημα. Νομίζω οτι η μεγάλη επικινδυνότητα άρχιζε στα 2cm και κάτω. Στις ενδιάμεσες τιμές όσες είχαν πρόβλημα (και δεν ήταν ιδιαίτερα πολλές) παρουσίασαν κατά βάση dehiscence. Επίσης, σε πολλές από αυτές που παρουσιάστηκε πρόβλημα είχε γίνει πρόκληση, πράγμα το οποίο δε λένε οι γιατροί. Η πρόκληση που γίνεται σε πρώτο τοκετό έχει παρόμοιους κινδύνους ρήξης με το να κάνεις vbac και 30% πιθανότητα να πας για καισαρική (όπως και σε αποτυχημένο vbac), πράγμα το οποίο επίσης δε σου λένε.

Προσωπικά, φόβο σε λογικά πλαίσια είχα και στον πρώτο μου τοκετό και πιστεύω οτι είναι θέμα γιατρού το να σε κάνει να τον ξεπεράσεις με το να είναι σίγουρος για τον εαυτό του και τις γνώσεις του και φυσικά με το να είναι συνέχεια κοντά σου (που προσωπικά δεν ένιωσα οτι τον είχα δίπλα μου στον τοκετό και τον είδα ουσιαστικά στο χειρουργείο).

Καλησπέρα και από μένα.Κορίτσια να σας ζήσουν τα παιδάκια σας!

Αποφάσισα να γράψω γιατί μου σταθήκατε πάρα πολύ στην προσπάθεια μου για το πρώτο μου vbac και γιατί λένε πως όταν κάτι το μοιράζεσαι πονάει λιγότερο. Θέλω από την αρχή να πω πως δεν θέλω να προβληματίσω ούτε να στεναχωρήσω όλες τις εγκυούλες που μας διαβάζουν και γιαυτό δεν θα πω πολλές λεπτομέρειες.

Στις 13 Μαίου γέννησα με vbac το τρίτο μου παιδάκι το οποίο όμως δυστυχώς δεν ζούσε. Αυτό το γνωρίζαμε σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας να γεννηθεί. Γεννήθηκε με πρόκληση μετά από 7 ώρες.

Σας γράφω γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σα ςτη λύπη μου, όπως είχα μοιραστεί πρίν 15 μήνες τη χαρά μου, αλλά και γιατί γνωρίζω ότι σε περιπτώεις όπως η δική μου άλλοι γιατροί επιλέγουν άλλους τρόπους για να τερματιστεί η εγκυμοσύνη..

και πάλι στο πλευρό μου ήταν όλη τη διαρκεια η Μπουζάκη και η Ειρήνη τις οποίες ευχαριστώ ολόψυχα για τη συμπαρ'ασταση και την υποστήριξη τους.

Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να χαρίσουμε ακόμα ένα αδερφάκι στα παιδιά μας και ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να τα καταφέρουμε και να πάνε όλα καλά.

Τα περισσότερα περιστατικά "ρήξης" δεν είναι rupture αλλά dehiscence δηλαδή δεν επέρχεται πλήρης ρήξη αλλά σαν φαινόμενο είναι όπως όταν τραβάς ένα ύφασμα και μερικές ίνες σπάνε με αποτέλεσμα να γίνεται λίγο πιο λεπτό στο σημείο αλλά δεν ανοίγει. Σε μια έρευνα είχα διαβάσει οτι όσες γυναίκες είχαν πάχος τομής από 4,5cm και άνω, καμία δεν παρουσίασε πρόβλημα. Νομίζω οτι η μεγάλη επικινδυνότητα άρχιζε στα 2cm και κάτω. Στις ενδιάμεσες τιμές όσες είχαν πρόβλημα (και δεν ήταν ιδιαίτερα πολλές) παρουσίασαν κατά βάση dehiscence. ...............................

Engleza ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Πραγματικά πολύ χρήσιμες. Νομίζω όμως οτι το πάχος της ουλής που αναφέρεις είναι σε mm. Επειδή εκανα σήμερα το doppler και μετρήσαμε το πάχος της ουλής το οποίο βγήκε 10mm αγχώθηκα λίγο διαβάζοντας το ποστ σου και το έψαξα λιγάκι, μου φάνηκε βλέπεις μεγάλη η απόκλιση.

Περισσότερα νέα θα έχω απο το γιατρό μου βέβαια στις 4/7 που έχω το ραντεβού.

db0ip3.png

Καλησπέρα και από μένα.Κορίτσια να σας ζήσουν τα παιδάκια σας!

Αποφάσισα να γράψω γιατί μου σταθήκατε πάρα πολύ στην προσπάθεια μου για το πρώτο μου vbac και γιατί λένε πως όταν κάτι το μοιράζεσαι πονάει λιγότερο. Θέλω από την αρχή να πω πως δεν θέλω να προβληματίσω ούτε να στεναχωρήσω όλες τις εγκυούλες που μας διαβάζουν και γιαυτό δεν θα πω πολλές λεπτομέρειες.

Στις 13 Μαίου γέννησα με vbac το τρίτο μου παιδάκι το οποίο όμως δυστυχώς δεν ζούσε. Αυτό το γνωρίζαμε σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας να γεννηθεί. Γεννήθηκε με πρόκληση μετά από 7 ώρες.

Σας γράφω γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σα ςτη λύπη μου, όπως είχα μοιραστεί πρίν 15 μήνες τη χαρά μου, αλλά και γιατί γνωρίζω ότι σε περιπτώεις όπως η δική μου άλλοι γιατροί επιλέγουν άλλους τρόπους για να τερματιστεί η εγκυμοσύνη..

και πάλι στο πλευρό μου ήταν όλη τη διαρκεια η Μπουζάκη και η Ειρήνη τις οποίες ευχαριστώ ολόψυχα για τη συμπαρ'ασταση και την υποστήριξη τους.

Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να χαρίσουμε ακόμα ένα αδερφάκι στα παιδιά μας και ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να τα καταφέρουμε και να πάνε όλα καλά.

Λυπάμαι πραγματικά..... δεν έχω άλλα λόγια. Το μόνο που μπορώ να πώ ειναι να χαιρεσε τα παιδάκια σου και εύχομαι σύντομα να μεγαλώσει η οικογένειά σας.

db0ip3.png

elenanikou λυπαμαι παρα πολυ!

Εχω χασει κι εγω το αγορακι μου, εζησε μονο 2 μερες και καταλαβαινω τον πονο σου.

Μαθαμε στον υπερηχο β επιπεδου οτι υπηρχε ενα προβλημα και οι γιατροι μας ελεγεν πως εχει πιθανοτητες να ζησει μετα απο επεμβαση 40-60%. Γεννουσα και σκεφτομουν πως μπορει καν να μην ακουσω το κλαμα του, να μην ζησει ουτε για ενα λεπτο.

Λυπαμαι...

Αθηνα απο οσο διαβασα και σφου ενημερωθηκα και απο τον γιατρο μου η τομη σου ειναι τελεια! Συγκεκριμενα διαβασα οτι αν το παχος της ειναι πανω απο 4,5mm δεν υπαρχει πιθανοτητα ρηξης. Ρωτησα τον γιατρο μου και μου ειπε πως αν ειναι στον 9 μηνα μεχρι 10mm αναλαμβανει vbac αλλιως το θεωρει επικινδυνο.

Θα ηθελα να ρωτησω οσες μανουλες γεννησαν με vbac, κατα τη διαρκεια του τοκετου (οχι για προκληση) τους δοθηκε καθολου ωκυτοκινη για νε επιταχυνθει ο τοκετος;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...