Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Engleza ειχα και εγω καπως παρομοια εμπειρια με την δικη σου,η ωορρηξια μου ειναι παντα καθυστερημενη στον κυκλο μου,μετα την 18-19 ημερα και ο γιατρος μου τοτε στον τοκετο της κορης μου,μου ειπε 40 συν 3 μπαινεις για προκληση,τελικα προκληση δεν μου εκανε καν γιατι " λεει το παιδι ειναι πανω απο 4 κιλα,(τελικα γεννηθηκε 3770 κιλα),δεν εχεις αμνιακο υγρο κ.τ.λ. τι να σε ταλαιπωρουμε τωρα?"οποτε κατευθειαν καισαρικη,καθως πρωταρα και τρομοκρατημενη.Δεν το σκεφτηκα δευτερη φορα μεχρι που 7 μηνες μετα μενω εγκυος.Ο γιατρος στην 6η εβδομαδα δεν βλεπει τιποτα στην μητρα και μου λεει ελα εναν μηνα μετα.Ενας μηνας περναει παω παλι στον γιατρο μου,παλι δεν βλεπει τιποτα.Τοτε σκεφτηκε οτι πρεπει να κανω χοριακη.Δεν προλαβα καν τα αποτελεσματα της καθως επαθα ριξη σαλπιγγας,ηταν εξωμητριος η εγκυμοσυνη μου,και αφαιρεθηκε η μια μου σαλπιγγα.Μετα αρχισα να ψαχνομαι και εμαθα οτι οποιαδηποτε επεμβαση στην κοιλιακη χωρα μπορει να δημιουργησει συμφησεις στις σαλπιγγες με αυξημενο κινδυνο να παθεις μετα εξωμητριο.Δεν ξερω αν θα καταφερω να ξαναμεινω εγκυος,ξεπερασα και την πικρια μου για ολο το συστημα,αλλα αποφασισα πια να ενημερωνομαι περισσοτερο και παρακολουθω συνεχεια το τοπικ αυτο,με ιδιαιτερη χαρα για ολες τις κοπελες που το ψαχνουν και προσπαθουν ανεξαρτητα αν καταφερνουν να γεννησουν φυσιολογικα ή οχι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στην πρωτη μου εγκυμοσυνη παω για την β'επιπεδου και ο γιατρος λεει εχεις λιγο αμνυακο.ξανα σε 2 μερες τα ιδια και σε αλλες 2 τα ιδια.μου λεει σαββατο αν τριτη δεν εχει ανεβει γεννας με πιθανοτητες επιβιωσης του μωρου 20%.απο τον καημο μου δεν ακουγα το μωρο ολο το σκ.δευτερα πρωι παω σε γνωστο υπερηχολογο να με δει για 2η γνωμη.μου εξηγει οτι ο δεικτης ανεβοκατεβαινει σε ολη την εγκυμοσυνη και να μην ανησυχω και οτι το παιδι ειναι καλα αλλα να ηρεμισω γιατι το στρεσαρω και οτι θα γεννησω στην ωρα μου.και την επομενη παω στον γιατρο με τον υπερηχο και ρωταω ευλογα γιατι δεν μου τα ειπε ολα αυτα και με πανικοβαλε.η απαντηση του?με εδιωξε λεγοντας μου οτι δεν επρεπε να παρω αλλη γνωμη,μου ειπε οτι δεν με αναλαμβανει πλεον και την επομενη μερα μου εστειλε και εξωδικο στο σπιτι με το οποιο αποποιουντας τα τα παντα και με ενημερωνε οτι εχει ηδη προωθησει την υποθεση μου στον δικηγορικο συλογο του ΜΗΤΕΡΑ και τους εχει ενημερωσει οτι κινδυνευω και εγω και το παιδι αλλα επραξα κατ'ευθυνη μου.

με τα πολλα στο μην που ημουν με αναλαμβανει ο γιατρος της κουμπαρας μου ο οποιος μου ελεγε καθε 15 μερες υπεηχο στον υπερηχολογο και με βαση αυτα παμε να γεννησουμε.πεμπτη πηγα για ντομπλερ που μπηκα στις 36 εβδομαδες και του τον παω.σαββατο γεννας μου λεει γιατι οεχεις ωρημανση πλακουντα και δεν το παιζω και με τα αμνυακα(που ειχαν ανεβει 3 μοναδες ομως).δεν μου εκανε προκληση για να μην ταλαιπρηθει κι αλλο το μωρο μου ειπε.με αποτελεσμα να μου κανει ολικη,να ξυπνησω αντι για 1 ωρα μετα το χειρουργειο 4,5 ωρες μετα και να μην καταλαβαινω τι μου γινεται για 24 ωρες.το μωρο μπηκε στη θερμοκοιτηδα,το ειδα 27 ωρες αφοτου γεννησα,καταφερα να την αγγιξω στις 6 μερες και οταν την εφερα σπιτι 8 μερων με κοιταγε σαν ξενη κι εγω δεν μπορουσα να συνηθησω οτι ηταν δικο μου.αφου πιστευα οτι θα ερθουν να μου το παρουν./φυσικα δεν θηλασε ποτε κι ας ετρεχα 3 φορες την μερα απο λουτσα μαρουσι να της πηγαινω γαλα απο το θηλαστρο το οποιο το πετουσαν και της εδιναν ξενο.

στην 2η εγκυμοσυνη πηγα η χαζη ξανα στον γιατρο που με ξεγεννησε και δεν μου ελεγε ουτε ποτε εχω πητ,λεγοβτας οτι θα γεννησεις τον ιουνη με καισαρικη γιατι εγω ξερω.εντομεταξυ τρακαρα στη δουλεια και ενω τον επερνα ολη μερα τηλ δεν το σηκωσε ποτε και δεν με πηρε ποτε πισω.το θεικο?ηθελε να μου κανει αμνυοπαρακεντηση αντι για αυχενικη γιατι λεει η αυχενικη δεν θεωρηται πλεον σοβαρη εξεταση και δεν δειχνει τιποτα,ενω ημουν μονο 27 και χωρις να εχει δει κατι ανησυχητικο στον υπερηχο.αλλαζω γιατρο και προλαβαινω την τελευταια μερα κυριολεκτικα να κανω αυχενικη η οποια βεβαια βγηκε μια χαρα.παμε για φ.τ. ολα οκ.στις 29 εβδομαδες μου λεει οτι εχω χαμηλο αιματοκριτη(στο 30,4)ενω ξερει οτι εχω αναιμια και στιγμα και μου ανεβαζει τα χαπια του σιδηρου απο 3 σε 6 ημερησιως.το στομαχι μου με πεθανε.μου λεει καισαρικη για να ειναι ελεγχομενη η αιμοραγια,του λεω ξεχν το.μου λεει το μωρο ειναι ηδη 1500 γρ.και αν παει πανω απο 3 κιλα εγω δεν σε αφηνω να γεννησεις φυσιολογικα γιατι θα ειναι μεγαλο.τον χαιρετω και φευγω.αλλαζω παλι γιατρο.παω στον γιαννικο.ο οποιος εφριξε με ολα αυτα και αφου ειδε την μικρη μου ειπε οτι ειναι ενα μωρακι που αναπτυσεται μια χαρα και θα γεννησουμε οταν ερθει η ωρα σου και οχι οποτε θελουμε εμεις.εκεινο ξερει ποτα θα βγει.μου εξηγησε οτι οι 7 στις 10 τα καταφερνουν και πως θα εξαντλησει ολα τα περιθωρια αν δεν παει κατι καλα για να με βαλει για καισαρικη.την παρασκευη θα εχω 2 μερες για να μπω στις 32 εβδομαδες και θα κανω το ντομπλερ.

πλεον δεν μασαω παω ετοιμη για ολα και θα γεννησω οπως θελω εγω.οταν ερθει η ωρα του παιδιου να βγει και οχι γιατι βιαζομαι εγω η' ο γιατρος.και δεν εμπιστευομαι πια κανενα.και τον γιατρο μου ακομα θα τον δω και θα τον κρινω εκεινη την ωρα οταν ερθει.μην μασατε κοριτσια παιζουν χρονια με την αγνοια μας και την λαχταρα μας για τα παιδια μας.μην τους αφηνετετ να σας χρησημοποιουν.η φυση ξερει την δουλεια της εδω και εκατομυρια χρονια.καντε αυτο που σας λεει το ενστικτο σας και μην τα παρατατε.αν κατι δεν σας αρεσει η' δεν σας ακουγεται καλα ψαξτε το,παρτε κι αλλη γνωμη,μην πεφτετε με το παραμικρο.εχετε την μεγαλυτερη δυναμη στα χερια σας.τη δυναμη της μανας.αξιοποιηστε την

επισης ξεχασα να αναφερω οτι εχω πητ. 23/7 και οχι ιουνιο που ηθελε ο πρωτος να με ξεγεννησει.και πως πριν 1 εβδομαδα που πηγε η κουμπαρα μου για δικο της λογο,της ειπε "αντε τυχερη η κουμπαρα σου,θα γεννησει στο ρεα που ειναι καινουριο μονο με 700 ευρω γιατι μου ειπαν απο το μαιευτηριο να τους παω 2 κοπελες το μαη και 2 τον ιουνη για καισαρικη γιανα κανουν διαφημηση στο νεο μαιευτηριο και θα τους κανουν εκπτωση στην καισαρικη".δηλαδη οχι μονο δεν εχει καταλαβει οτι εφυγα απο αυτον αλλα μου κανονιζει ηδη και την γεννα μου 1 μηνα νωρητερα ΠΑΛΙ!!!!

"αντε τυχερη η κουμπαρα σου,θα γεννησει στο ρεα που ειναι καινουριο μονο με 700 ευρω γιατι μου ειπαν απο το μαιευτηριο να τους παω 2 κοπελες το μαη και 2 τον ιουνη για καισαρικη γιανα κανουν διαφημηση στο νεο μαιευτηριο και θα τους κανουν εκπτωση στην καισαρικη".QUOTE]

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Κανονικά θα έπρεπε να αφαιρούνται οι άδειες από τέτοιους "γιατρούς"

LaFHp3.png

gwUip3.png

στην πρωτη μου εγκυμοσυνη παω για την β'επιπεδου και ο γιατρος λεει εχεις λιγο αμνυακο.ξανα σε 2 μερες τα ιδια και σε αλλες 2 τα ιδια.μου λεει σαββατο αν τριτη δεν εχει ανεβει γεννας με πιθανοτητες επιβιωσης του μωρου 20%.απο τον καημο μου δεν ακουγα το μωρο ολο το σκ.δευτερα πρωι παω σε γνωστο υπερηχολογο να με δει για 2η γνωμη.μου εξηγει οτι ο δεικτης ανεβοκατεβαινει σε ολη την εγκυμοσυνη και να μην ανησυχω και οτι το παιδι ειναι καλα αλλα να ηρεμισω γιατι το στρεσαρω και οτι θα γεννησω στην ωρα μου.και την επομενη παω στον γιατρο με τον υπερηχο και ρωταω ευλογα γιατι δεν μου τα ειπε ολα αυτα και με πανικοβαλε.η απαντηση του?με εδιωξε λεγοντας μου οτι δεν επρεπε να παρω αλλη γνωμη,μου ειπε οτι δεν με αναλαμβανει πλεον και την επομενη μερα μου εστειλε και εξωδικο στο σπιτι με το οποιο αποποιουντας τα τα παντα και με ενημερωνε οτι εχει ηδη προωθησει την υποθεση μου στον δικηγορικο συλογο του ΜΗΤΕΡΑ και τους εχει ενημερωσει οτι κινδυνευω και εγω και το παιδι αλλα επραξα κατ'ευθυνη μου.

με τα πολλα στο μην που ημουν με αναλαμβανει ο γιατρος της κουμπαρας μου ο οποιος μου ελεγε καθε 15 μερες υπεηχο στον υπερηχολογο και με βαση αυτα παμε να γεννησουμε.πεμπτη πηγα για ντομπλερ που μπηκα στις 36 εβδομαδες και του τον παω.σαββατο γεννας μου λεει γιατι οεχεις ωρημανση πλακουντα και δεν το παιζω και με τα αμνυακα(που ειχαν ανεβει 3 μοναδες ομως).δεν μου εκανε προκληση για να μην ταλαιπρηθει κι αλλο το μωρο μου ειπε.με αποτελεσμα να μου κανει ολικη,να ξυπνησω αντι για 1 ωρα μετα το χειρουργειο 4,5 ωρες μετα και να μην καταλαβαινω τι μου γινεται για 24 ωρες.το μωρο μπηκε στη θερμοκοιτηδα,το ειδα 27 ωρες αφοτου γεννησα,καταφερα να την αγγιξω στις 6 μερες και οταν την εφερα σπιτι 8 μερων με κοιταγε σαν ξενη κι εγω δεν μπορουσα να συνηθησω οτι ηταν δικο μου.αφου πιστευα οτι θα ερθουν να μου το παρουν./φυσικα δεν θηλασε ποτε κι ας ετρεχα 3 φορες την μερα απο λουτσα μαρουσι να της πηγαινω γαλα απο το θηλαστρο το οποιο το πετουσαν και της εδιναν ξενο.

στην 2η εγκυμοσυνη πηγα η χαζη ξανα στον γιατρο που με ξεγεννησε και δεν μου ελεγε ουτε ποτε εχω πητ,λεγοβτας οτι θα γεννησεις τον ιουνη με καισαρικη γιατι εγω ξερω.εντομεταξυ τρακαρα στη δουλεια και ενω τον επερνα ολη μερα τηλ δεν το σηκωσε ποτε και δεν με πηρε ποτε πισω.το θεικο?ηθελε να μου κανει αμνυοπαρακεντηση αντι για αυχενικη γιατι λεει η αυχενικη δεν θεωρηται πλεον σοβαρη εξεταση και δεν δειχνει τιποτα,ενω ημουν μονο 27 και χωρις να εχει δει κατι ανησυχητικο στον υπερηχο.αλλαζω γιατρο και προλαβαινω την τελευταια μερα κυριολεκτικα να κανω αυχενικη η οποια βεβαια βγηκε μια χαρα.παμε για φ.τ. ολα οκ.στις 29 εβδομαδες μου λεει οτι εχω χαμηλο αιματοκριτη(στο 30,4)ενω ξερει οτι εχω αναιμια και στιγμα και μου ανεβαζει τα χαπια του σιδηρου απο 3 σε 6 ημερησιως.το στομαχι μου με πεθανε.μου λεει καισαρικη για να ειναι ελεγχομενη η αιμοραγια,του λεω ξεχν το.μου λεει το μωρο ειναι ηδη 1500 γρ.και αν παει πανω απο 3 κιλα εγω δεν σε αφηνω να γεννησεις φυσιολογικα γιατι θα ειναι μεγαλο.τον χαιρετω και φευγω.αλλαζω παλι γιατρο.παω στον γιαννικο.ο οποιος εφριξε με ολα αυτα και αφου ειδε την μικρη μου ειπε οτι ειναι ενα μωρακι που αναπτυσεται μια χαρα και θα γεννησουμε οταν ερθει η ωρα σου και οχι οποτε θελουμε εμεις.εκεινο ξερει ποτα θα βγει.μου εξηγησε οτι οι 7 στις 10 τα καταφερνουν και πως θα εξαντλησει ολα τα περιθωρια αν δεν παει κατι καλα για να με βαλει για καισαρικη.την παρασκευη θα εχω 2 μερες για να μπω στις 32 εβδομαδες και θα κανω το ντομπλερ.

πλεον δεν μασαω παω ετοιμη για ολα και θα γεννησω οπως θελω εγω.οταν ερθει η ωρα του παιδιου να βγει και οχι γιατι βιαζομαι εγω η' ο γιατρος.και δεν εμπιστευομαι πια κανενα.και τον γιατρο μου ακομα θα τον δω και θα τον κρινω εκεινη την ωρα οταν ερθει.μην μασατε κοριτσια παιζουν χρονια με την αγνοια μας και την λαχταρα μας για τα παιδια μας.μην τους αφηνετετ να σας χρησημοποιουν.η φυση ξερει την δουλεια της εδω και εκατομυρια χρονια.καντε αυτο που σας λεει το ενστικτο σας και μην τα παρατατε.αν κατι δεν σας αρεσει η' δεν σας ακουγεται καλα ψαξτε το,παρτε κι αλλη γνωμη,μην πεφτετε με το παραμικρο.εχετε την μεγαλυτερη δυναμη στα χερια σας.τη δυναμη της μανας.αξιοποιηστε την

Μπράβο Βάλια για το κουράγιο σου και για την ενθάρυνση προς εμάς !

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Διαφημίσεις

με εδιωξε λεγοντας μου οτι δεν επρεπε να παρω αλλη γνωμη,μου ειπε οτι δεν με αναλαμβανει πλεον και την επομενη μερα μου εστειλε και εξωδικο στο σπιτι με το οποιο αποποιουντας τα τα παντα και με ενημερωνε οτι εχει ηδη προωθησει την υποθεση μου στον δικηγορικο συλογο του ΜΗΤΕΡΑ και τους εχει ενημερωσει οτι κινδυνευω και εγω και το παιδι αλλα επραξα κατ'ευθυνη μου.

εντομεταξυ τρακαρα στη δουλεια και ενω τον επερνα ολη μερα τηλ δεν το σηκωσε ποτε και δεν με πηρε ποτε πισω.το θεικο?ηθελε να μου κανει αμνυοπαρακεντηση αντι για αυχενικη γιατι λεει η αυχενικη δεν θεωρηται πλεον σοβαρη εξεταση και δεν δειχνει τιποτα,ενω ημουν μονο 27 και χωρις να εχει δει κατι ανησυχητικο στον υπερηχο.

πριν 1 εβδομαδα που πηγε η κουμπαρα μου για δικο της λογο,της ειπε "αντε τυχερη η κουμπαρα σου,θα γεννησει στο ρεα που ειναι καινουριο μονο με 700 ευρω γιατι μου ειπαν απο το μαιευτηριο να τους παω 2 κοπελες το μαη και 2 τον ιουνη για καισαρικη γιανα κανουν διαφημηση στο νεο μαιευτηριο και θα τους κανουν εκπτωση στην καισαρικη"

Ο πρώτος φοβήθηκε μην τυχόν προλάβεις και κινηθείς εσύ νομικά αφού καταδίκαζε το μωρό σου και είχες άνθρωπο που τον "ξεβράκωνε" επιστημονικά, κατάλαβες; Α, ρε βούρδουλας που τους χρειάζεταιιιιι

Για τον δεύτερο, ε φυσικά και δεν είναι σοβαρή εξέταση η αυχενική. Το καταλαβαίνεις και από το κόστος: 120 (τόσα είχα δώσει αν θυμάμαι καλά) ενώ η αμνιοπαρακέντηση κοντά στα 800 (επίσης τόσα είχα δώσει).

Εγώ τον δικό μου τον κατάλαβα οτι στράβωσε λίγο (αλλά τέτοια ώρα τότε, τέτοια λόγια) όταν με έστειλε να κάνω ντόπλερ μια εβδομάδα πριν γεννήσω (γιατί ήθελε να με βάλει τότε για τοκετό) ώστε να παρατείνω την κύηση αν ήταν εντάξει τα μητριαία αγγεία και η αιμάτωση του πλακούντα (έτσι κι έφτασα 40+5 αλλιώς θα μ'εβαζε νωρίτερα). Το γιατί; Επειδή δεν πήγα να το κάνω στο Ιασώ που μου πρότεινε και πήγα στο "Αλεξάνδρα"!!!!

Επίσης, πες του να σιγουρέψει την ημερομηνία της καισαρικής, μη σε προλάβει καμιά άλλη και χάσεις τη σούπερ προσφορά. Ρώτα αν στη μία δίνουν και άλλη μισή δώρο! Τι, με τέτοιους επιστήμονες τσιγγουνιές θα κάνουνε;

Ο γιατρος στην 6η εβδομαδα δεν βλεπει τιποτα στην μητρα και μου λεει ελα εναν μηνα μετα.Ενας μηνας περναει παω παλι στον γιατρο μου,παλι δεν βλεπει τιποτα.Τοτε σκεφτηκε οτι πρεπει να κανω χοριακη.Δεν προλαβα καν τα αποτελεσματα της καθως επαθα ριξη σαλπιγγας,ηταν εξωμητριος η εγκυμοσυνη μου,και αφαιρεθηκε η μια μου σαλπιγγα.Μετα αρχισα να ψαχνομαι και εμαθα οτι οποιαδηποτε επεμβαση στην κοιλιακη χωρα μπορει να δημιουργησει συμφησεις στις σαλπιγγες με αυξημενο κινδυνο να παθεις μετα εξωμητριο.Δεν ξερω αν θα καταφερω να ξαναμεινω εγκυος,ξεπερασα και την πικρια μου για ολο το συστημα,αλλα αποφασισα πια να ενημερωνομαι περισσοτερο και παρακολουθω συνεχεια το τοπικ αυτο,με ιδιαιτερη χαρα για ολες τις κοπελες που το ψαχνουν και προσπαθουν ανεξαρτητα αν καταφερνουν να γεννησουν φυσιολογικα ή οχι.

Δηλαδή δε σου είπε να κάνεις χοριακή (βασικά δύο μετρήσεις μέσα σε 48 ώρες) πριν τον υπέρηχο;;;;:shock:

Τέλος πάντων, μην απογοητεύεσαι. Δεν είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος για εξωμήτρια κύηση μετά από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Είναι πολύ περισσότεροι οι λοιποί απροσδιόριστοι και τυχαίοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι τέτοιο. Μια γνωστή είχε εξωμήτρια κύηση και αφαίρεση σάλπιγγας στην πρώτη της εγκυμοσύνη στα 27 της. Αποφάσισε (κυρίως λόγω άγχους) να κάνει εξωσωματική και απέκτησε δίδυμα. Το μετά είναι το ενδιαφέρον: Επειδή της έφυγε το άγχος απέκτησε με φυσιολογική σύλληψη άλλα δύο παιδιά!

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

verak- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 4/06/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

Katerina+στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/06/12-Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27 στην προσπαθειαΠΗΤ 23/07/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

mpourmpoulithrasστην προσπαθειαΠΗΤ 13/08/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

mlne-στην προσπαθεια- ΠΗΤ 7/09/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιανίκος Λ. Αθήνα

συγνώμη efrossyn δεν ξέρω τι έγινε και " χάθηκες" για λίγο....

καλή επιτυχία κορίτσια, πιστεύω πως ως υποψήφιες έχετε καταφέρει το 50% του vbac!!!!!!!!!!!

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

κορίτσια επειδή έχουμε καιρό να ποστάρουμε τη λίστα με τα ονόματα των γιατρών το κάνω (αν και όσο πάει μικραίνει τέλος πάντων):

Θεσσαλονίκη:

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΖΑΚΗ

ΜΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Αθήνα:

ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

κάτι είχαμε και για Ξάνθη αλλά δεν θυμάμαι....

Διαφημίσεις

Επίσης, πες του να σιγουρέψει την ημερομηνία της καισαρικής, μη σε προλάβει καμιά άλλη και χάσεις τη σούπερ προσφορά. Ρώτα αν στη μία δίνουν και άλλη μισή δώρο! Τι, με τέτοιους επιστήμονες τσιγγουνιές θα κάνουνε;

Αχ ποσο με κανεις να γελαω....Πραγματικα τους χρειαζεται ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ...Τι συμπεριφορα ειναι αυτη απο γιατρους που κρατουν στα χερια τους τις ζωες των παιδιων μας...Αυτο ειναι τουλαχιστον αντιδεοντολογικο...Και τετοια περιστατικα θα πρεπει να καταγγελλονται...:rolleyes:

zK5fp3.png

bHQYp3.png

κορίτσια επειδή έχουμε καιρό να ποστάρουμε τη λίστα με τα ονόματα των γιατρών το κάνω (αν και όσο πάει μικραίνει τέλος πάντων):

Θεσσαλονίκη:

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΖΑΚΗ

ΜΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Αθήνα:

ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

κάτι είχαμε και για Ξάνθη αλλά δεν θυμάμαι....

Milena Ruzkova στην Ξάνθη νομίζω.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ποιες ειναι οι προϋποθεσεις για να επιχειρησει κανεις φυσιολογικο μετα απο καισαρικη;

απαραίτητες προυοεθέσεις είναι:

1) ο λόγος της πρώτης καισαρικής να μην υφίσταταται στην δεύτερη εγκυμοσύνη

2) να μην παρατηρήθηκε μόλυνση της τομής κατά την πρώτη καισαρική

3) η τομή που έγεινε να είναι χαμηλή εγκάρσια

4) ο τοκετός να λάβει χώρα σε πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο

5) ο τοκετός να παρακολουθηθεί από έμπειρο στο φυσιολογικό μετά από καισαρικη γιατρό

Ποιες ειναι οι προϋποθεσεις για να επιχειρησει κανεις φυσιολογικο μετα απο καισαρικη;

http://www.rcog.org.uk/files/rcog-corp/GTG4511022011.pdf

Αυτό είναι το πρωτόκολλο που ακολουθούν στην Αγγλία.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Engleza δεν εχεις και αδικο,πλεον το αφηνω στην τυχη και εχει ο Θεος !

Ε, καλά, ο Θεός έχει αλλά κάντε κι εσείς μια οργανωμένη προσπάθεια (πώς έλεγε και η διαφήμιση: Ελάτε να οργανωθούμε να κάνουμε μια ληστεία της προκοπής). Χωρίς βιασύνη και με όσο περισσότερη χαλαρότητα γίνεται (μην ξεχνάμε οτι δεν είμαστε μηχανές) αλλά δε βλάπτει κι ένα τεστ ωορρηξίας για να μη ρίχνετε μόνο "στο γάμο του καραγκιόζη", έτσι; Εξάλλου, ο καλός Θεούλης γι'αυτό μας έδωσε πολλά από τα όργανά μας σε ζεύγη, αν το ένα υπολειτουργεί το άλλο να υποκαθιστά. Έχεις άλλη μια σάλπιγγα που μπορεί να σου δώσει το πολυπόθητο μωρό σου και θα πας υποψιασμένη ώστε να τη διαφυλλάξεις: 2 χοριακές με το πρώτο θετικό τεστ και υπέρηχο. Τώρα ξέρεις.

Engleza δεν εχεις καθολου αδικο,αλλα για να ειμαι ειλικρινης θελω να το βγαλω λιγο απο το μυαλο μου,και μετα το καλοκαιρι να "οργανωθουμε"!!!Δεν εχουν περασει ουτε 2 εβδομαδες που αποθηλασα την 26 μηνων κορη μου,και μιλαμε για πολλους θηλασμους την ημερα(και νυχτα)πανω απο δεκα - δεκαπεντε!Δεν ξερω μηπως και αυτο επιβαρρυναι λιγο την κατασταση!Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!

Engleza δεν εχεις καθολου αδικο,αλλα για να ειμαι ειλικρινης θελω να το βγαλω λιγο απο το μυαλο μου,και μετα το καλοκαιρι να "οργανωθουμε"!!!Δεν εχουν περασει ουτε 2 εβδομαδες που αποθηλασα την 26 μηνων κορη μου,και μιλαμε για πολλους θηλασμους την ημερα(και νυχτα)πανω απο δεκα - δεκαπεντε!Δεν ξερω μηπως και αυτο επιβαρρυναι λιγο την κατασταση!Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!

Η αλήθεια είναι οτι ο θηλασμός μερικές φορές εξαντλεί τις αποθήκες του οργανισμού σε ασβέστιο και σίδηρο αλλά όχι οτι μπαίνει εμπόδιο σε νέα εγκυμοσύνη. Μπορείς σε πρώτη φάση να πάρεις ένα συμπλήρωμα μέσα στο καλοκαίρι (και οπωσδήποτε φυλλικό και Β12) απλά για να προετοιμάσεις τον οργανισμό σου. Κάνε τις διακοπές, πήγαινε στη θάλασσα και γυμνάσου με κολύμπι και παιχνίδια στην παραλία με τη μικρή σου και μην το σκέφτεσαι.

Ξαναδιαβάζοντας τα τελευταία post (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου) ήθελα να προσθέσω (γιατί πάντα θέλω να είμαι όσο πιο αντικειμενική μπορώ και να μην αδικώ κανέναν) οτι ο γιατρός που είχα ήταν πάντα συνεπής όταν τον χρειαζόμουν, και όταν είχα κάποιο ατύχημα αμέσως τον βρήκα στο τηλέφωνο ή αν ήθελα κάτι σύντομα με καλούσε πίσω. Ήταν πολύ ψείρας και λεπτολόγος (σε εκνευριστικό σημείο) και ποτέ δε με μπέρδεψε ή δε με θυμόταν. Δεν μου ταίριαζε όμως οσο θα ήθελα. Βέβαια, ευτυχώς δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη, οπότε δε μπορώ να ξέρω πώς χειρίζεται εγκυμοσύνες με προβλήματα. Δε θεωρώ οτι με έβαλε νωρίς για πρόκληση για να κερδίσει κάτι (ισως σιγουριά οτι ολοκληρώθηκε επιτυχως αλλη μια εγκυμοσύνη στα χέρια του) αλλά πιστεύω οτι θα μπορούσε να με περιμένει και να με υποστηρίξει σε αυτό ώστε να έχω κάποια ωρίμανση, μιας και ήξερε οτι η ωορηξία μου συνέβαινε πιο αργά από το μέσο όρο (μου το είχε πει και σε γυναικολογική εξέταση στο παρελθόν που είχε τύχει να τον δω σε μέρες κοντά στην ωορηξία). Το να μην τον πολυαπασχολεί να δει το μωρό μου προφανώς είναι φυσιολογικό μετά από τόσες χιλιάδες μωρά που έχει δει αλλά εμένα μ'ενόχλησε, ίσως γιατί όλη η εμπειρία που είχα στον τοκετό ήταν κάπως τραυματική (και ξαναλέω οτι είχα πολύ καλό χειρουργείο και μετεγχειρητική πορεία χάρη και στις δικές του οδηγίες προς το νοσοκομείο όσο νοσηλευόμουν). Γενικά θεωρείται πολύ καλος γιατρός και δεν εχω σοβαρό λόγο να διαφωνήσω. Απλώς ήθελα περισσότερο χρόνο τη μερα του τοκετού (δεν επανέρχομαι, τα εχω γράψει πιο πάνω). Συγκρίνοντας τη συνολική δική μου εμπειρία με τη δική σου και άλλων γυναικών μάλλον δε θα πρέπει να παραπονιέμαι και πολύ (είναι και οι εντονες ναυτίες και τα νεύρα από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης που με κάνουν τόσο συναισθηματική) αλλά σίγουρα θα ψάξω για γιατρό που θα με υποστηρίξει στον vbac και όχι "πάμε και βλέπουμε".

@βαλια27: Περνάει, περνάει. Κάθε μέρα που περνάει δίνεις κάτι καλό στο μωρό σου. Αν δεν εργάζεσαι βρες κάτι να απασχολείσαι (εκτός από το πρώτο σου παιδάκι) ώστε να σε βοηθήσει να μην το σκέφτεσαι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...