Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Συγχαρητηρια!!!Παντα γερο και καλοτυχο το μωρακι σου!

Μπραβο σε ολες σας βρε κοριτσια(ειτε τα καταφερατε ειτε οχι...)για την επιμονη σας και την αποφασιστηκοτητα σας....Μας δινετε κινητρο να προσπαθησουμε!Να χαιρεστε τα μωρακια σας!!!:D:D:D

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συγχαρητηρια labrinoula!!! Να σας ζησει το μωρακι, παντα γερο, τυχερο κ ευτυχισμενο! Συγχρητηρια για την επιτυχημενη προσπαθεια! Δεν γράφω συχνά αλλά σας διαβάζω και παιρνω κουράγιο. Περιμένουμε λεπτομέρειες . Να χαίρεστε τα παιδάκια σας.

db0ip3.png

Κοριτσακια τα καταφερα και εγω!!Γεννησαμε φυσιολογικα τη Δευτερα με τον κ.Γιαννικο! Ηταν φοβερη εμπειρια Σημερα γυρισαμε στο σπιτι μας και ειμαστε ολοι στην προσαρμογη :D οταν βρω περισσοτερο χρονο θα σας ξαναγραψω Σας φιλω ολες Καλη επιτυχια στις επομενες ολες με γερα μωρακια!

Να σου ζήσει!!!! Μπράβο-μπράβο-μπράβο!!!!! Να είστε γεροί κι οι δυο και να σαραντίσετε με το καλό! Μα τι καλά!!!! :D:D:D Υπέροχα νέα!!!

Με το καλό και οι επόμενες!!!

rn9Yp3.png

1U0pp3.png

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

verak- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 4/06/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

Katerina+στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/06/12-Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27 στην προσπαθειαΠΗΤ 23/07/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

mpourmpoulithrasστην προσπαθειαΠΗΤ 13/08/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Διαφημίσεις

πωλίνα και λαμπρινούλα συγχαρητήρια.... και στις δύο.... να σας ζήσουν τα μωράκια σας

πωλίνα πραγματικά σε θαυμάζω...

κι εσυ να χαιρεσαι τα παιδακια σου μαριαλ....ειναι ωραιο το συναισθημα να ξερεις οτι αφησες το μωρο και την φυση να κανουν την δουλεια τους...και-ευτυχως-ειχαμε και την ιατρικη με το μερος μας....!!!!και ολα πηγαν τελεια....μονο αυτο μετραει.

fBaep3.png

uwK7p3.png

καλησπερα κοριτσια!!ειπα λοιπον ν'αρχησω να μαζευω τα πραγματα για την βαλιτσα μου και εχω 1-2 αποριες.

στον φ.τ. εχεις πιο πολυ αιμα?θα χρειαστω πιο μεγαλες σερβιετες?στην καισαρικη ηταν σαν περιοδου και μου κοπηκε στις 7 μερες μαχιρι το αιμα.

και κατι αλλο.εγω εχω αλεργια στις σερβιετες,μου προκαλουν φαγουρα και συγκαμα οποτε χρησιμοποιω ταμπον.θα μπορω ομως μετα απο κανονικη γεννα?η' θα πρεπει να ξυνομαι σαν την τρελη ολη μερα?

προφανως χαζες ερωτησεις,αλλα μην εχοντας αλλη γνωστη γενικα που να γεννησε φυσιολογικα τι να κανω?απευθυνομαι κατευθειαν στην πηγη!!!:-P

καλησπερα κοριτσια!!ειπα λοιπον ν'αρχησω να μαζευω τα πραγματα για την βαλιτσα μου και εχω 1-2 αποριες.

στον φ.τ. εχεις πιο πολυ αιμα?θα χρειαστω πιο μεγαλες σερβιετες?στην καισαρικη ηταν σαν περιοδου και μου κοπηκε στις 7 μερες μαχιρι το αιμα.

και κατι αλλο.εγω εχω αλεργια στις σερβιετες,μου προκαλουν φαγουρα και συγκαμα οποτε χρησιμοποιω ταμπον.θα μπορω ομως μετα απο κανονικη γεννα?η' θα πρεπει να ξυνομαι σαν την τρελη ολη μερα?

προφανως χαζες ερωτησεις,αλλα μην εχοντας αλλη γνωστη γενικα που να γεννησε φυσιολογικα τι να κανω?απευθυνομαι κατευθειαν στην πηγη!!!:-P

7 μερες?? εμενα γιατι μου κρατησε 40???? πωπω!!

LaFHp3.png

gwUip3.png

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

verak- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 4/06/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

Katerina+στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/06/12-Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27 στην προσπαθειαΠΗΤ 23/07/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

mpourmpoulithrasστην προσπαθειαΠΗΤ 13/08/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

εγω που ειμαι στην προσπαθεια γιατι δεν ειμαι στη λιστα? αφου με ειχες βαλει το ειχα δει... :(

LaFHp3.png

gwUip3.png

Διαφημίσεις

Βάλια εγώ την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τις πάνες ακράτειας που είναι σαν τις βρεφικές. Είχα ξεκινήσει να το κάνω και την πρώτη φορά, με αποθάρρυναν αλλά το σκυλομετάνιωσα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Βάλια εγώ την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τις πάνες ακράτειας που είναι σαν τις βρεφικές. Είχα ξεκινήσει να το κάνω και την πρώτη φορά, με αποθάρρυναν αλλά το σκυλομετάνιωσα.

εγω αυτες χρησιμοποιησα στην πρωτη μου γεννα, μας τις εδωσαν στο μαιυετηριο... Και η αληθεια ειναι οτι και στην περιοδο πολλες φορες αναγκαζομουν να τις χρησιμοποιησω...:oops: τενα ειναι η μαρκα

LaFHp3.png

gwUip3.png

ταμπόν με τίποτα στη γέννα...

στις κυρίες που αποφάσισαν και κατάφεραν να φτάσουν σε vbac (ανεξάρτητα από την τελική έκβαση). Είμαι στα αρχικά στάδια της τρίτης εγκυμοσύνης μου και το σκέφτομαι από τη στιγμή που έκανα καισαρική στον πρώτο μου τοκετό πριν από 4 χρόνια (η δεύτερη εγκυμοσύνη, πριν από έναν χρόνο, ήταν εξωμήτρια και αντιμετωπίστηκε φαρμακευτικά). Διάβασα όλα τα post από την αρχή του θέματος μέσα σε μια νύχτα και πήρα θάρρος αν και οι δύο γυναικολόγοι με τους οποίους μίλησα τηλεφωνικά δεν ηταν και ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Ο πρώτος με είχε αναλάβει στην πρώτη εγκυμοσύνη και στις 40+5 μπήκα για πρόκληση (χωρίς καθόλου συμπτώματα, ούτε καν braxton-hicks σε όλη την εγκυμοσύνη και με άστατο κύκλο που φαινόταν οτι είχα μείνει έγκυος αργότερα από τα στάνταρ) με προσταγλανδίνη, κατόπιν τεχνητό σπάσιμο νερών και τέλος ωκυτοκίνη και τελικά μέσα σε 10 ώρες είχα διαστολή 1 και καμία εξέλιξη εκτός από τις φοβερές συσπάσεις που ένιωθα οτι η μήτρα μου θα διαλυθεί (τα καλά της ωκυτοκίνης. Απορώ πώς μιλάνε για ρήξη μήτρας στον vbac και δεν αναφέρουν αυτόν τον "φυσιολογικό" τοκετό που εφαρμόζουν). Κάνοντας και την επισκληρίδιο έπεσαν οι παλμοί του μωρού και η μαία (προφανώς όχι πολύ έμπειρη) φάνηκε οτι φοβήθηκε λίγο με αποτέλεσμα να με πανικοβάλει κι εμένα και έτρεξε να φέρει την προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών για να βοηθήσει. Μέχρι να ακούσω και πάλι το μωρό έχασα τη μισή ζωή μου. Ο γιατρός απλά μπαινόβγαινε κάπου-κάπου γιατί είχε κι άλλη ασθενή με φυσιολογικό δεύτερο τοκετό την ίδια ώρα και φάνηκε μετά από αυτό για να μου πει οτι πρέπει να πάμε σε καισαρική. Με έστειλε να περιμένω μόνη μου έξω από το χειρουργείο, με τον ορό με ωκυτοκίνη ακόμα ανοικτό ώσπου άρχισα να νιώθω ένα φοβερό αίσθημα καύσου ψηλά στον κόλπο. Ζήτησα από έναν άλλο μαιευτήρα που περίμενε δίπλα με την ασθενή του να μου κλείσει τον ορό αφού θα έμπαινα για καισαρική και από μια βοηθό να φέρει έναν φορητό καρδιοτοκογράφο να ξανακούσουμε το μωρό αφού αργούσε ο γιατρός μου και μ'έζωναν τα φίδια. Ο καρδιοτοκογράφος ήταν σχεδόν αφόρτιστος και πάλι μέχρι να βρούμε παλμό τρελαθηκα. Ζήτησα να βρουν το γιατρό μου και τους είπα για το κάψιμο που ένιωθα και αφού τον βρήκαν τους είπε να μου δώσουν κι άλλο αναισθητικό και θα κατέβαινε κι αυτός. Τελικά όλα πήγαν καλά αλλά το μωρό το κράτησα ελάχιστα και από τη στιγμή που το άκουσα έκλαιγα με λυγμους και ο γιατρός απορούσε και με ρωτούσε γιατί κάνω έτσι!!! Περιττό να σας πω οτι ξαναείδα το μωρό μου μετά από πέντε ώρες μέχρι ν'αδειασει κρεβάτι και να με ανεβάσουν από την ανάνηψη. Και πληρώσαμε ιδιωτικό για καλύτερα!

Η μαία αυτού του γιατρού μου είπε στο τηλέφωνο οτι έχει κάνει μια φορά vbac και εξαρτάται από το σύνολο της εγκυμοσύνης το αν μπορώ να πάω για vbac. Ήθελα απλά να μάθω, γιατί δεν είμαι υπέρ ευχαριστημένη από αυτό το γιατρό όχι σαν χειρουργική και μετεγχειρητική αντιμετώπιση (ήταν πολύ καλή) όσο για το οτι στον τοκετό ένιωσα μόνη μου.

Τέλος πάντων, ο δεύτερος γιατρός που μίλησα όταν τον ρώτησα αν κάνει vbac μου είπε : αν υπογράψεις για την ευθύνη έτσι και χρειαστείς μετα 10 φιάλες αίμα εγώ σου κάνω, γιατί και στην Αγγλία όπως ξέρεις (όπου βρίσκομαι προσωρινά) μόνο αν υπογράψεις θα σε αναλάβουν. Καλύτερα, όμως, να το συζητήσουμε από κοντά.

Έτσι, σκέφτομαι να δω και τους Μπιλάλη και Γιαννίκο όταν επιστρέψω, αν και δεν είμαι τρελά αισιόδοξη γιατί είμαι σχεδόν 37 και θεωρούμαι "υπερήλικη" έγκυος. Ο βασικός στόχος είναι να μην μπω πρόωρα και προγραμματισμένα για καισαρική, όχι απαραίτητα ο φυσιολογικός τοκετός. Αν και εδώ στην Αγγλία η μαία μου είπε οτι έχουν επιτυχημένους vbac σε γυναίκες ακόμα και άνω των 42. Και θα ρωτήσετε: γιατί δε γεννάς εκεί; Η απάντηση είναι οτι δε γίνεται λόγω εργασίας.

καλησπερα κοριτσακι απο την αγγλια.θα σου ελεγα να μιλησεις με τον γιαννικο.εγω αυτον εχω εδω.ειναι ο 3ος γιατρος που παω μεσα σε αυτη την εγκυμοσυνη,και ειμαι στις 31 εβδομαδες τωρα,αλλα ο μονος που μου εδωσε μια σαφη απαντηση με επιχειρηματα σε οτι τον ρωτησα για vbac.για τον μπιλαλη ξερω μονο οτι παραεναι ακριβος,οποτε δεν ξερω αν σε παιρνει οικονομικα.

δεν εισαι μεγαλη απο την στιγμη που δεν ειναι το πρωτο σου παιδακι.και αλλωστε ξερω κοπελα στα 41 που γεννησε με vbac και ηταν μια χαρα.

αυτο το θεματακι με τις 10 φιαλες αιμα να μην το ακουω.ο προηγπυμενος ενω ξεκινησαμε και πηγαιναμε για vbac ξαφνικα αποφανθηκε οτι με τον αιματοκριτη που εχω δεν θα μπορω να γεννησω με φ.τ. γιατι θα χρειαστω μεταγγιση επειδη υποθετικα η αιμοραγια σ'εναν φ.τ. δεν ειναι ελεγχομενη οπως σε μια καισαρικη.και αφουειδε οτι δεν μασαω(μιας και εχω στιγμα και σιδηροπαινικη αναιμια και παντα τον ιδιο αιματοκριτη ειχα,μην σου πω και λιγοτερο+ οτι στην προηγουμενη γεννα γεννησα με 29) μου ειπε οτι το παιδι μου ειναι μεγαλο και αν παρει κιαλλο δεν θα μπορω να γεννησω.29 εβδομαδων 1500 γρ. παιδι και ηταν μεγαλο.τι να πεις?

Διαφημίσεις

@βαλια27:Από ό,τι κατάλαβα ο Μπιλάλης παίζει στα ποσά που μου είπε μια φίλη, που πριν δύο χρόνια έδωσε 10 χιλιάρικα μαζί με το νοσοκομείο (δανείστηκε οφείλω να πω για να εξοικονομήσει το ποσό). Εγώ απλά θέλω να βρω έναν γιατρό που να έχει τα κότσια και το θάρρος (λόγω σωστής επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρίας) να αναλάβει περιπτώσεις σαν τις δικές μας που δεν ακολουθούν την πεπατημένη οδό. Δε ζητώ εγγυήσεις ούτε το αλάθητο απλώς να κάνει τη δουλειά του σωστά. Δε θα πω να είναι "πρώτα άνθρωπος και μετά επιστήμονας" γιατί έτσι το προσεγγίζουμε και οι καισαρικές έχουν φτάσει τόσο ψηλά (όπως και τα κασέ των μαιευτήρων). Θέλω να είναι πρώτα επιστήμονας ώστε να καταλαβαίνει τη ζημιά που προκαλεί όταν σε καταδικάζει σε μια επικίνδυνη δυνητικά επιλογή για σένα και το παιδί σου. Έχει γίνει πια ρουτίνα σαν να βγάζεις τη σκωληκοειδή απόφυση! Χειρουργείο κοιλίας είναι και σε αλλάζει για πάντα, ειδικά όταν γίνει περισσότερες από μια φορές. Γι'αυτό και ορισμένοι γιατροί που κάνουν το κάτι παραπάνω (χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τον προαναφερθέντα και μπράβο του για τις υπηρεσίες που προσφέρει) αξιολογούν και τον εαυτό τους με υψηλότερο αντίτιμο, γιατί οι υπόλοιποι αδυνατούν να σταθούν στο επιστημονικό τους κύρος.

Τέλος πάντων, αρκετές κορώνες έριξα. Κρίμα που στη Θεσσαλονίκη (κρίμα για εμάς τις "χαμουτζούδες", εννοώ) έχουν αναλογικά περισσότερους "μάγκες" γιατρούς. Πάντως, σ'ευχαριστώ για την απάντηση κι ελπίζω να βρω την άκρη με τον Γιαννίκο. Θα παρακολουθώ τα νέα σου και την εμπειρία σου. Όσο για το μεγάλο παιδί, ε, βέβαια, πώς αλλιώς θα σε φοβίσει; Τώρα που ήξερε οτι σ'έπιασε πελάτισσα μπορεί να σου πει αυτά που θέλει. Άσε, δε θέλω να το σκέφτομαι πόσο δείλιασα και δεν ψάχτηκα περισσότερο στην πρώτη εγκυμοσύνη που ήθελα να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο (όχι λόγω του οικονομικού, για άλλους λόγους). Όχι οτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε κάτι κακό ο γιατρός, απλά δε μου ταίριαζε σαν ιδιοσυγκρασία, δε μπορούσε να τεκμηριώσει επιστημονικά απαντήσεις σχετικά με πιο εξειδικευμένα θέματα που τον ρωτούσα (συγκεκριμμένα με "πίεζε" για τα λεγόμενα βλαστοκύτταρα και δεν ειχε να μου δώσει απαντήσεις στα στοιχεία από επιστημονικές δημοσιεύσεις που του παρέθετα και προσπαθούσε να μου το θέσει σε συναισθηματικό επίπεδο).Ελπίζω αφού γυρίσω να μπω στον πίνακα όσων είναι στην προσπάθεια για vbac.

Πολυ καλή πηγη πληροφοριων για να επιλεξει κανεις επαναληπτικη καισαρικη ή vbac ! http://www.uptodate.com/contents/choosing-the-route-of-delivery-after-cesarean-birth?source=see_link

"What makes the desert beautiful", said the Little prince, "is that somewhere it hides a well."

04724e2229.png

@βαλια27:Από ό,τι κατάλαβα ο Μπιλάλης παίζει στα ποσά που μου είπε μια φίλη, που πριν δύο χρόνια έδωσε 10 χιλιάρικα μαζί με το νοσοκομείο (δανείστηκε οφείλω να πω για να εξοικονομήσει το ποσό). Εγώ απλά θέλω να βρω έναν γιατρό που να έχει τα κότσια και το θάρρος (λόγω σωστής επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρίας) να αναλάβει περιπτώσεις σαν τις δικές μας που δεν ακολουθούν την πεπατημένη οδό. Δε ζητώ εγγυήσεις ούτε το αλάθητο απλώς να κάνει τη δουλειά του σωστά. Δε θα πω να είναι "πρώτα άνθρωπος και μετά επιστήμονας" γιατί έτσι το προσεγγίζουμε και οι καισαρικές έχουν φτάσει τόσο ψηλά (όπως και τα κασέ των μαιευτήρων). Θέλω να είναι πρώτα επιστήμονας ώστε να καταλαβαίνει τη ζημιά που προκαλεί όταν σε καταδικάζει σε μια επικίνδυνη δυνητικά επιλογή για σένα και το παιδί σου. Έχει γίνει πια ρουτίνα σαν να βγάζεις τη σκωληκοειδή απόφυση! Χειρουργείο κοιλίας είναι και σε αλλάζει για πάντα, ειδικά όταν γίνει περισσότερες από μια φορές. Γι'αυτό και ορισμένοι γιατροί που κάνουν το κάτι παραπάνω (χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τον προαναφερθέντα και μπράβο του για τις υπηρεσίες που προσφέρει) αξιολογούν και τον εαυτό τους με υψηλότερο αντίτιμο, γιατί οι υπόλοιποι αδυνατούν να σταθούν στο επιστημονικό τους κύρος.

Τέλος πάντων, αρκετές κορώνες έριξα. Κρίμα που στη Θεσσαλονίκη (κρίμα για εμάς τις "χαμουτζούδες", εννοώ) έχουν αναλογικά περισσότερους "μάγκες" γιατρούς. Πάντως, σ'ευχαριστώ για την απάντηση κι ελπίζω να βρω την άκρη με τον Γιαννίκο. Θα παρακολουθώ τα νέα σου και την εμπειρία σου. Όσο για το μεγάλο παιδί, ε, βέβαια, πώς αλλιώς θα σε φοβίσει; Τώρα που ήξερε οτι σ'έπιασε πελάτισσα μπορεί να σου πει αυτά που θέλει. Άσε, δε θέλω να το σκέφτομαι πόσο δείλιασα και δεν ψάχτηκα περισσότερο στην πρώτη εγκυμοσύνη που ήθελα να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο (όχι λόγω του οικονομικού, για άλλους λόγους). Όχι οτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε κάτι κακό ο γιατρός, απλά δε μου ταίριαζε σαν ιδιοσυγκρασία, δε μπορούσε να τεκμηριώσει επιστημονικά απαντήσεις σχετικά με πιο εξειδικευμένα θέματα που τον ρωτούσα (συγκεκριμμένα με "πίεζε" για τα λεγόμενα βλαστοκύτταρα και δεν ειχε να μου δώσει απαντήσεις στα στοιχεία από επιστημονικές δημοσιεύσεις που του παρέθετα και προσπαθούσε να μου το θέσει σε συναισθηματικό επίπεδο).Ελπίζω αφού γυρίσω να μπω στον πίνακα όσων είναι στην προσπάθεια για vbac.

θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.θελω εναν ανθρωπο επιστημονα που ξερει τι ακριβως μου κανει οταν με ανοιγει σε μια κατα τα αλλα"υποθεση ρουτινας".αλλα και ανθρωπο τολμβω να πω που θα καταλαβει το αγχος που εχει μια μανα λιγο πριν γεννησει και νιωσει τον πονο της οταν παει κατι στραβα.

θυμαμαι που πηγα πεμπτη για το ντομπλερ και μου λεει"σαββατο πρωι γεννας".μου κοπηκαν τα ποδια.36 εβδομαδων μωρο,ανωρημο πνευμονικα και μου λεει γεννας.και οταν ρωτησα γιατι μου πεταξε το θεικο"εχω ξεγεννησει 18000 μωρα,κατι ξερω παραπανω απο σενα".πρωτομανα και μαλιστα μου ελεγαν οτι θα πεθανει το μωρο απο τον 5ο μηνα,τον ακουσα και εφαγα το μαχαιρι μου,για να μαθω 6 μηνες μετα οτι απλα επειδη η πητ επεφτε φουλ σεζον δεν μπορουσε ο κυριος να περιμενει και ειχε κανονησει και διακοπες.το μωρο στην θερμοκοιτηδα για αναπνευστικο κι εγω να χτυπιεμαι απ'εξω μια βδομαδα κι εκεινος"ολα καλα πηγαν,τουλαχιστον δεν πεθανε".και το παιδι ηταν δοξα το θεο 7γερο.....

οποτε ναι χρειαζομαι και εναν ανθρωπο και εναν επιστημονα.στην τελικη τελικη τον πληρωνω για να ειναι εκει,να με συμβουλευει και να μπορει να σταθει στο υψος των οποιων περιστασεων χρειαστει.δεν θα διστασω ειληκρηνα ν'αλλαξω και 4η και 5η φορα γιατρο μεχρι να γεννησω.αλλα κανεις δεν θα ξαναπαιξει ουτε με τα αισθηματα μου ουτε με την υγεια του παιδιου μου.τωρα πλεον ξερω και δεν παω σαν προβατο στην σφαγη.παω ενημερωμενη και ψαγμενη και ΑΠΑΙΤΩ αυτο που θα με εχει ασφαλη και εμενα και την κορη μου.

βαλια27 δεν θα διστασω ειληκρηνα ν'αλλαξω και 4η και 5η φορα γιατρο μεχρι να γεννησω.αλλα κανεις δεν θα ξαναπαιξει ουτε με τα αισθηματα μου ουτε με την υγεια του παιδιου μου.τωρα πλεον ξερω και δεν παω σαν προβατο στην σφαγη.παω ενημερωμενη και ψαγμενη και ΑΠΑΙΤΩ αυτο που θα με εχει ασφαλη και εμενα και την κορη μου

ειχα παρομοια εμπειρια ..με πηγαν σαν το προβατο..ετσι ενιωθα..ακομη κ τωρα μετα απο μηνες δεν το χω ξεπερασει!!

μπραβο σου που το ψαχνεις..σου ευχομαι καλη επιτυχια!:P

:)

@βαλια27: Κοίταξε, επειδή η ανθρωπιά στο βωμό του κέρδους συνήθως θυσιάζεται (και στο λέω με μεγάλη βεβαιότητα) στο χώρο της ιατρικής, θα ποντάρω σε επιστημονική κατάρτιση και ορθή επιστημονική κρίση. Επειδή όλοι λέμε "μα γιατρός είναι, αυτός ξέρει" την πατήσαμε. Επίσης, η αλληλεγγύη μεταξύ τους δεν τους επιτρέπει εύκολα να σου δώσουν άλλη γνώμη ή αν το κάνουν συνήθως είναι για να σε "πάρουν" από το γιατρό σου.

Όπως είπε και ο γιατρός σου "τουλάχιστον έζησε το μωρό", γιατί η δουλειά του ήταν να σας βγάλει ζωντανούς από το χειρουργείο, ασχέτως με τη συνέχεια. Άνθρωπος; Εμένα ήρθε να με δει μετεγχειρητικά (όπως προείπα, δεν έχω παράπονο από αυτό) και του λέω: περίμενε γιατρέ, τώρα θα φέρουν και το μωρό να το δεις και ούτε ενδιαφέρθηκε να του ρίξει περισσότερη από μια ματιά (δεν το συζητώ, η αντίδραση του δικού σου ήταν πολύ χειρότερη).

Επίσης, ήθελα να πω οτι φταίμε κι εμείς γιατί είμαστε πολύ δεμένες με το γιατρό μας (ανεξάρτητα αν συνήθως δεν είναι αμοιβαίο) και την πατάμε. Εδώ, γιατρό θα δεις μόνο αν κάτι πάει στραβά την ώρα του τοκετού γιατί οι μαίες έχουν πολύ καλή εκπαίδευση κι εμπειρία και γενικά προάγουν το φυσιολογικό τοκετό. Πέρσι με την εξωμήτρια τις είχα δίπλα μου, οι ειδικευόμενοι γιατροί έρχονταν να πάρουν λεπτομερέστατο ιστορικό, ο επιμελητής ήρθε να μου εξηγήσει τη διαδικασία για το φάρμακο που χρησιμοποιείται για χημική αποβολή και μερικές ημέρες μετά που πήγα επειγόντως με δυνατό πόνο (αλλά αντιμετωπίσημο με ισχυρά παυσίπονα) είδα και το Διευθυντή με όλο το team για δύο τρία λεπτά αλλά ένιωσα μεγάλη ασφάλεια (ήταν σε φάση διερεύνησης αν με έπιασε η αρχική αγωγή ή θα έμπαινα χειρουργείο). Εμείς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να βλέπουμε το γιατρό κάθε τρεις εβδομάδες στην εγκυμοσύνη και νομίζουμε οτι είμαστε και σε "καλά χέρια"!

Γι'αυτό και πλέον δε φοβάμαι ν'αλλάξω γιατρό στην εγκυμοσύνη και αυτός που θα σου πει "α, τώρα που είναι προχωρημένη η εγκυμοσύνη δε σε αναλαμβάνω" τον κάνεις πέρα εσύ από μόνη σου (αν και με την οικονομική κρίση το βλέπω πλέον πιο δύσκολο να σε διώξει).

πρωτομανα και μαλιστα μου ελεγαν οτι θα πεθανει το μωρο απο τον 5ο μηνα,τον ακουσα και εφαγα το μαχαιρι μου,για να μαθω 6 μηνες μετα οτι απλα επειδη η πητ επεφτε φουλ σεζον δεν μπορουσε ο κυριος να περιμενει και ειχε κανονησει και διακοπες.το μωρο στην θερμοκοιτηδα για αναπνευστικο κι εγω να χτυπιεμαι απ'εξω μια βδομαδα κι εκεινος"ολα καλα πηγαν,τουλαχιστον δεν πεθανε".και το παιδι ηταν δοξα το θεο 7γερο.....

Δυστυχώς όταν είμαστε στον πρώτο τοκετό δεχόμαστε ότι μας πουν γιατί είμαστε άπειρες.....και θεωρούμε ότι "έτσι πρέπει να γίνει" αφού το λέει ο γιατρός.......

Είχαν σπάσει τα νερά μου 7 η ώρα το πρωί στην 36η εβδομάδα και τηλεφωνικά μου είπε ο γιατρός ότι μπορεί να είναι ιδέα μου. Δεν είχα ιδιαίτερη απώλεια αμνιακού και δύο ώρες αργότερα που ξαναμιλήσαμε μου λέει ξεκίνα για Αθήνα (μένω επαρχία). Όταν πλέον έφτασα στο μαιευτήριο ήταν 12 και δεν είχα άλλη απώλεια αμνιακού (σε όλη την διαδρομή δεν ένιωσα κάτι).....μπαίνοντας είπα στην μαία να δει αν έχουν σπάσει τα νερά με ένα χαρτάκι -όπως και έκανε και διαπίστωσε ότι όντως είχαν σπάσει- και έπειτα της είπα να μου κάνει υπέρηχο.....με αγνόησε και αντ'αυτού έκανε δακτυλική για τον τράχηλο :? .......με αποτέλεσμα να μου κάνει πλήρη ρήξη....για να μου πει ότι "δεν βρίσκει τράχηλο"...... ο γιατρός φυσικά άφαντος......ο καρδιοτοκογράφος δεν έχω ιδέα πως είναι γιατί ποτέ δεν με έβαλαν σε αυτόν......μετά από περίπου μία ώρα με έβαλαν για υπέρηχο όπου διαπιστώθηκε σχεδόν μηδενικό αμνιακό παντού (αφού με είχαν σηκώσει και ξανακαθίσει δεν ξέρω πόσες φορές και τις ρώταγα "μα δεν είναι κακό να σηκώνομαι συνέχεια αφού χάνω τόσο αμνιακό???" ....."όχι είναι καλό -μου έλεγαν- θα κατέβει πιο εύκολα το παιδί έτσι"........) και ο γιατρός ακόμη δεν είχε έρθει τελικά εμφανίστηκε γύρω στις 13:30 για να μου πει "καισαρική" είναι ψηλά τω μωρό και 2,5 κιλά μπορεί να μην αντέξει την ταλαιπωρία του τοκετού....."μα δεν θα με εξετάσετε να δείτε ..." όχι αφού το είπαν τα κορίτσια είναι σαν να σε έχω εξετάσει εγώ".......

Από εκείνη την στιγμή μέχρι και 17 μέρες αργότερα που παρέλαβα το παιδί μου από τη ΜΕΝΝ νομίζω ότι ήταν ελάχιστες οι στιγμές που σταμάτησα να κλαίω.....

Κανείς γιατρός δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει το παιδί σου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο....και κανείς δεν θα έπρεπε να ονομάζεται γιατρός αν δεν έχει συνείδηση του τι σημαίνει αυτό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μαιευτήρα..... Ελπίζω κι εύχομαι όλες οι πρωτομανούλες να είναι πιο ψαγμένες από εμάς και να διαβάζουν στο φόρουμ όλα όσα πρέπει να ξέρουν για να μην την πατήσουν κι εκείνες.

Χαίρομαι πολύ για όλα τα κορίτσια της "λίστας" μας γιατί τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία είτε τα κατάφεραν μέχρι τέλους είτε όχι...... Εύχομαι μέσα από τέτοιες σελίδες να καταφέρουμε να απομονώσουμε τις κακές περιπτώσεις και να μην έχουν πια την ευκαιρία να συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο αυτοί οι "κύριοι"...... Εύχομαι καλή έκβαση σε όλες μας......

rn9Yp3.png

1U0pp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...