Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το δικό μου ταξίδι στον "vbac"...........................

ευχαριστώ τον γιατρό μου Τριανταφύλλου Παναγιώτη, την μαία-ήραω-καλύτερη του κόσμου Μαρία Λεμπέση και την ψυχολόγο μου v.polina:lol::lol:

και που εισαι,ολους τους αλλους τους πληρωσες,τα δικα μου τα λεφτα που ειναι;;;;;;:lol::lol::lol::lol::lol:

αχ κοριτσαρα μου ομορφη,καταφερες να μην πιεσει κανενας τον μπεμπουλη να βγει,παρα την θεληση ολων(!!!),εκανες εναν παιδαρο 4,100

εισαι νικητρια οπως και ολες εδω,που προσπαθουμε και διεκδικουμε,

σημασια εχει το ταξιδι.....!!!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

και που εισαι,ολους τους αλλους τους πληρωσες,τα δικα μου τα λεφτα που ειναι;;;;;;:lol::lol::lol::lol::lol:

αχ κοριτσαρα μου ομορφη,καταφερες να μην πιεσει κανενας τον μπεμπουλη να βγει,παρα την θεληση ολων(!!!),εκανες εναν παιδαρο 4,100

εισαι νικητρια οπως και ολες εδω,που προσπαθουμε και διεκδικουμε,

σημασια εχει το ταξιδι.....!!!!!

Βρε ΕΣΥ θα πάρεις τα περισσότερα γι αυτο αργεί το ένταλμα πληρωμής σου.....

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια μου! Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, τα καλά σας λόγια, τη θετική σκέψη κατά τη διάρκεια του τοκετού μου...δυστυχώς, μετά από 4 ημέρες με σπασμένα νερά και πόνους μονάχα τα βράδια καταλήξαμε σε επαναληπτική καισαρική. Σας βάζω ένα κείμενο, όπως το έγραψα και το ανάρτησα στο facebook(κάποιες θα το έχετε ήδη δει) για να διαβάσετε την ιστορία μας, το ταξίδι μας στη vbac. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες τις επόμενες....

elenanikou είδα καλά; Πάτε για τρίτο;;; Δε θυμάμαι αν το είχαμε ξαναπεί!:rolleyes:

Ξεκινώντας (κι εγώ) από την 1η καισαρική...έμεινα έγκυος το Σεπτέμβρη του 2008 και η πιθανή ημερομηνία ήταν 17/06/2009. Η εγκυμοσύνη κυλούσε τέλεια και ως πρωτάρα μανούλα είχα τυφλή εμπιστοσύνη στο γιατρό μου...τέλη Μαίου μας έθεσε το ενδεχόμενο καισαρικής γιατί το μωρό ήταν μεγάλο και δεν είχε κατέβει (πριν καν μπω 38η βδομάδα δηλαδή). Στις 2/06/2009 μου είπε τα γνωστά: τράχηλος σκληρός και πίσω, μωρό ψηλά, πιθανόν λωροδεμένο, εγώ στενή λεκάνη, το μωρό μεγάλο...ούτε με μαγκούρα δε θα έβγαινε (κατά τα αξέχαστα λόγια του γιατρού). Θα με έβλεπε πάλι την Παρασκευή 5/6/2009 και αν δεν άλλαζε κάτι θα με έβαζε καισαρική...όπως και έγινε. Στις 06/06/2009 λοιπόν, ημέρα Σάββατο απέκτησα την κόρη μου.Η ψυχολογία μου χάλια χωρίς να ξέρω γιατί...και οι τύψεις να με βαραίνουν που δε χαιρόμουν (όσο περίμενα) για τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Δύο μήνες αργότερα, ανακάλυψα τυχαία ότι είχε βάλει κι άλλη κοπέλα για τον ίδιο λόγο μέσα κι εκεί χτύπησε συναγερμός...άρχισα λοιπόν να ψάχνω...στην αρχή (για πολύ καιρό βασικά) δεν ήθελα να παραδεχτώ ότι ο ''καλός'' μου γιατρός με είχε κοροιδέψει.Μετά, πέρασα από θλίψη, νεύρα, ώσπου αποφάσισα να το αφήσω (όσο γίνεται) πίσω και να προσωρήσω με θετική σκέψη για έναν φυσιολογικό τοκετό στο 2ο παιδί.

Κι εκεί όμως βρέθηκα αντιμέτωπη με το σκληρό ιατρικό σύστημα που θέλει τις γυναίκες καταδικασμένες σε μία επαναληπτική καισαρική χωρίς να τους δίνει την ευκαιρία έστω να προσπαθήσουν.

Λόγω οικονομικών και ασφάλειας προτίμησα αυτή τη φορά να επισκεφθώ γιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο και από ερώτηση σε φόρουμ(κι όμως ναι) μου πρότειναν ένα γιατρό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ήταν συμπαθής εκ πρώτης όψεως και από αυτά που είχα ακούσει εδώ κι εκεί στήριζε τον φυσιολογικό τοκετό και φαινόταν από τους γιατρούς που σεβόταν την επιθυμία της γυναίκας.

Του μίλησα αμέσως για την επιθυμία μου να γεννήσω φυσιολογικά κι εκείνος είπε ναι, με ένα ''αλλά'' να ακολουθεί...όπως και να είχε όμως θα άφηνε να ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός και θα βλέπαμε ανάλογα την εξέλιξη.

ΔΕ μπορώ να πω ότι ήμουν ήρεμη κατά την εγκυμοσύνη.Ειδικά τους πρώτους 5-6 μήνες είχα το άγχος αν ο γιατρός θα με στήριζε πραγματικά, έψαχνα κι αλλού για γιατρό, μαία, να φύγω ολότελα από Κρήτη αλλά τίποτα δεν γινόταν. Και μια μέρα, έτσι ξαφνικά, ξύπνησα ,με την πιο θετική διάθεση και είπα ''τέλος, στηρίζομαι σε μένα, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ''.

Έτσι λοιπόν, φτάνοντας 37η βδομάδα και αφού όλα ήταν καλά βρήκα την ευκαιρία (καθώς έλειπε η κόρη μου) να κάνω ένα μακρύ περίπατο για να χαλαρώσει το μυαλό, να δώσω (αν θέλετε) μια βοήθεια στο σώμα μου να ξεκινήσει ο τοκετός. Δευτέρα βραδάκι περπάτησα 1,5 ώρα και το ευχαριστήθηκα απίστευτα. Ένιωθα ότι το μωρό είναι έτοιμο, όπως κι εγώ.

Βέβαια, δεν περίμενα να έχω τόσο άμεσα αποτελέσματα... :)

Την Τρίτη το πρωί πριν καν σηκωθώ από το κρεβάτι ένιωσα υγρασία. Έμεινα λίγο ακίνητη και αναρωτιόμουν αν έσπασαν τα νερά ή αν είχα άλλο ατύχημα!Πηγαίνοντας στην τουαλέτα ένιωθα κι άλλα υγρά και μετά βέβαια είδα ροζ, οπότε κατάλαβα ότι ο τοκετός ξεκινούσε.

Πήρα τον άντρα μου, μπήκα για ντουζ και τα υγρά συνέχιζαν να φεύγουν...όταν ήρθε ο καλός μου καθίσαμε λίγο και μου πρότεινε να μην πάμε αμέσως στο νοσοκομείο (μιας και δεν είχα πόνους), αλλά να περπατήσουμε λίγο. Έτσι, κάναμε μια ωραία βόλτα, χαλαρά και επιστρέψαμε σπίτι. Πόνοι..πουθενά. Που και που μόνο ένιωθα λιγάκι πόνο στη μέση.

Αποφάσισα να κοιμηθώ, αλλά δεν τα κατάφερα.Χαλαρωσα όμως...το μεσημέρι πλέον κι αφού δεν είχαμε εξέλιξη όσον αφορά τους πόνους, παρά μόνο υγρά να φεύγουν αποφασίσαμε να πάμε στο νοσοκομείο.

Με εξέτασε μια μαία και είπε ότι είχα πολύ δρόμο, σκληρός τράχηλος, πίσω κτλ...μου έδωσαν δωμάτιο και πήγα να ξεκουραστώ. Κανά δίωρο αργότερα μου έφεραν συγκάτοικο κι εκείνη με σπασμένα νερά. Όσο βράδιαζε ερχόταν συσπάσεις κι εγώ χαιρόμουν γιατί σκεφτόμουν ότι ήμουν κοντά....χαχα! Η συγκάτοικος έφυγε τα ξημερώματα με συσπάσεις περίπου στα 1-2 λεπτά κι εγώ ακόμα ανά 15-20 λεπτά.

Το πρωί άρχισαν να αραιώνουν οι συσπάσεις ώσπου σταμάτησαν...απογοήτευση! Όλη μέρα ξαπλωμένη με ένα μαντήλι στα μάτια και μουσική στα αυτιά και ερχόταν που και που μία σύσπαση.

Η συγκάτοικος επέστρεψε με το μωρό της! Κι ε΄γω; τίποτα....

Βράδιαζε και οι πόνοι με θυμήθηκαν πιο έντονοι, ανα 5-10 λεπτά. Δεν κοιμήθηκα...έκανα ανάσες, ξάπλωνα, σηκωνόμουν, άλλαζα στάσεις...όσο κι αν πονούσα χαιρόμουν!

Το πρωί πάλι μειωνόταν οι συσπάσεις, ένιωθα το μωρό στα πόδια μου, σχεδόν δε μπορούσα να περπατήσω...

Το 3ο βράδυ πάλι πόνοι στα 4-5 λεπτά, πάλι δεν κοιμήθηκα, πάλι τα ίδια...Παρασκευή πρωί οι πόνοι αραιοί...ο γιατρός μου είπε ότι θα με άφηνε μια μέρα ακόμα...ήδη δεχόταν πιέσεις, φοβόταν κι εκείνος. Μου είπε αν δεν προχωρήσει ως το Σάββατο πρωί να μου έβαζε το 1/5 του υπόθετου (προσταγλανδίνη) μήπως βοηθούσε. ΔΕν ήθελα όμως να πάρω φάρμακο.

Παρασκευή βράδυ νόμιζα ότι πεθαίνω...ήμουν σίγουρη ότι γεννάω, πόνοι ανά 3-4 λεπτά, η μέση μου πονούσε πολύ...κι όμως χαιρόμουν!

Σάββατο πρωί...όλα σταμάτησαν. Οι πόνοι αραίωσαν πάλι.

Ο γιατρός είχε απογοητευτεί! Με ρώτησε αν ήθελα μικρή δόση ωκυτοκίνης. ΔΕν ήθελα. ΔΕν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι, αλλά δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω.

Με έβαλε στη μαιευτική για έλεγχο, διαστολή 1 (μόνο), ο τράχηλος είχε μαλακώσει αλλά δεν έκανα συσπάσεις. Μου έκανε εκεί ένα χειρισμό με το χέρι μήπως και....αλλά τίποτα!

Έτσι, μεσημέρι -πλέον- Σαββάτου μπήκα για 2η καισαρική...κλαίγοντας!

Είδα τον μικρό αμέσως, τον τύλιξαν και μου τον έδωσαν αγκαλιά, τον φίλησα και 1,5 ώρα μετά θήλαζε στο δωμάτιό μας.

Το όνειρό μου δεν έγινε πραγματικότητα, το πάλεψα όμως. Αν με άφηναν θα έμενα εκεί για άλλο τόσο. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος, αν το περπάτημα προκάλεσε τη ρήξη υμένων νωρίτερα απ' όσο έπρεπε, αν ήταν καλύτερα να είχα δεχτεί κάποιο φάρμακο....ποτέ δε θα μάθω.

Όμως, πήγαν όλα καλά, έδωσα έστω μια μικρή ευκαιρία στο γιό μου να έρθει την ώρα που ήθελε (ελπίζω) και χαίρομαι που τον έχω αγκαλιά υγιή.

Ίσως, αν ποτέ κάνω 3ο, να καταφέρουμε μια vba2c! Ποτέ δε ξέρεις...

Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες που το προσπαθούν να καταφέρνουν το καλύτερο δυνατό για εκείνες και τα μωρά τους!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Κούκλα μου είχα δει την ανάρτησή σου στο φβ, αλλά δίσταζα να σου απαντήσω εκεί.

Αισθάνομαι τιμή που σε γνωρίζω έστω και διαδικτυακά, γιατί το κουράγιο σου και η νηφαλιότητά σου είναι απίστευτα.

Συγχαρητήρια για την ευκαιρία που έδωσες στο νέο σου μωράκι να κάνει τις επιλογές του. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Να σου ζήσει, να είστε όλοι σας γεροί κι ευτυχισμένοι.

Όποτε το θυμηθείς γράψε και το όνομα του γιατρού που δέχτηκε να σε βοηθήσει, γιατί είναι κι αυτός αξιέπαινος για τα κότσια του.

FLcUp3.png0BQfp3.png

miriki σε ευχαριστω πολυ...με συγκινειτε καθε φορα.

εχεις δικιο,ξεχασα να αναφερω το γιατρο...Μανιδακης λεγεται,ειναι στο ΠΑΓΝΗ.προσωπικα τον ευχαριστω πολυ που με στηριξε...οσο μπορεσε!και να πω οτι μου ειπε σε μετα απο 2χρονακια να δοκιμασουμε παλι!"μηπως γινει το ονειρο σου πραγματικοτητα"ειπε.... :)

4BMSp3.pngzHf1p3.png

VBAC..... το αγαπημενο μου θεμα

το 1ο μου μνμ θα ηθελα να ειναι σ'αυτο το θεμα.

συγχαρητηρια στα κοριτσια που το τολμησαν. σε ολες. γερα μωρα αυτο ειναι το Νο1 ζητουμενο.

ειμαι απο θεσ/νικη η κορη μου 2 χρονων ιπποκρατειο νοσοκ θεσ/νικης. 41εβδ+1ημ δυστοκια 2 ημερες σπασμενα νερα διαστολη 1...καισαρικη

λαθος δικο μου λεω εγω που φοβηθηκα (μεγαλη παραταση) μπηκα για προκληση και δεν εδωσα περισσοτερο χρονο στο μωρο μου... εεε πρωταρα

αυτη ειναι η ιστορια μου.

στο 2ο οταν ερθει φυσικα VBAC :-)

φιλια σε ολες θα τα λεμε

INE7p3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα αυριο Σαββατο 28/4 θα γινει Ανοικτή συζήτηση-συνάντηση ομάδας vbac στη Θεσ/νίκη (απο facebook). Η εκδηλωση θα λαβει χωρα στην Θερμη, Ταβακη 28.

Ελάτε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας. Η συνάντηση αφορά όλα τα μέλη της ομάδας που επιθυμούν να ενημερωθούν. Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης 'ΚΔΑ-ΜΕΑ αγκαλιά-ζω'. Φέρνουμε τον καφέ μας, το κέρασμά μας και τη θετική μας ενέργεια. Σας περιμένουμε με χαρά.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Ζα χαρενια μου να σου ζησει!Μπραβο σε σενα που το παλεψες τοσο μπραβο και στο γιατρο που σε στηριξε!Να μη στενοχωριεσαι ηδη καταφερες το ποιο σημαντικο δλδ το μπεμπακι σου να ερθει την ωρα που εκεινο ηθελε!

Πενουλα και Πωλινα πως ειστε??

2xgIp3.png1RTwp3.png

γεια σας κοριτσακια

λαμπρινουλα μου καλα ειμαι

εχω ηδη πονακια τις τελευταιες μερες το μωρακι μου εχει αρχισει να μπαινει στη λεκανη

και ο τραχηλος εχει μαλακωσει και ειναι στα 2 δαχτυλα

οποτε περιμενουμε τη φυση να κανει τη δουλεια της απο εδω και περα

μπραβο πενουλα,πολυ χαιρομαι για σενα,ολα να πανε καλα και να κρατησεις συντομα αγκαλιτσα το μωρακι σου!!!με το καλο και με εναν πονο!!!

εγω περιμενω ακομα,προς το παρον ολα καλα.

λαμπρινουλα εσυ;;;

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Μπραβο κοριτσια!Εχω ξεκινησει και εγω κατι ψιλοπονακια απο το Πασχα και ειναι κατι το ενθαρρυντικο ο γιατρος τωρα θα ξεκινησει να με βλπει καθε βδομαδα μεχρι στιγμης παμε καλα και περιμενουμε. Μουπε πως αν χρειαστει θα μου δωσει παραταση δεν βιαζομαστε περιμενουμε τη φυση να ενεργησει μονη της (οπως ειπες κ εσυ Πενουλα!)

Να πω βεβαια και τον πονο μου(εσεις θα με καταλαβετε ;)) το μονο κακο ειναι πως καποια κοντινα μου προσωπα -ενω δε συζηταω καθολου το θεμα του τοκετου με ΚΑΝΕΝΑΝ- τους εχει πιασει ο πονος και εχουν αρχισει τα ωραια του τυπου αστο κοριτσι μου το φυσιολογικο κανε μια καισαρικουλα να τελειωνεις :evil::evil:. Γενικα ολα αυτα προσπαθω να τα ''μπλοκαρω'' και να μη δινω καθολου σημασια γιατι νιωθω την αναγκη να ειμαι οσο πιο χαλαρη, ηρεμη και συνειδητοποιημενη γινεται οταν με το καλο ερθει εκεινη η ωρα και ελπιζω πως με τη βοηθεια του Θεου θα καταφερω ναμαι ετσι!Βεβαια εχτες δεν αντεξα και σε τηλεφωνημα που μουγινε για να δουν αν ειμαι καλα μου ειπαν παλι ''κανε εκει μια καισαρικουλα να τελειωνεις'' απαντησα '"ναι μωρε δικιο εχεις θα πω και στο γιατρο να μου βαλει και ενα φερμουαρ μετα για να εχουμε ευκολη τη προσβαση....." λες και ειμαι καμια χαζη και κολλημενη εννοειτε πως πανω απολα προεχει η υγεια του παιδιου και η δικη μου.

Ουφ ταπα και η αληθεια ειναι πως ξαλαφρωσα.Θελω να πω σε ολες ενα μεγαλω ευχαριστω γιατι μπορει να μην εγραφα πολυ αλλα δυο χρονια τωρα πηρα πολυ δυναμη σωστη ενημερωση και θαρρος να παρω αποφαση να κανω το βημα για vbac! O Θεις να σας εχει ολες καλα και τις οικογενειες σας!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Να πω βεβαια και τον πονο μου(εσεις θα με καταλαβετε ;)) το μονο κακο ειναι πως καποια κοντινα μου προσωπα -ενω δε συζηταω καθολου το θεμα του τοκετου με ΚΑΝΕΝΑΝ- τους εχει πιασει ο πονος και εχουν αρχισει τα ωραια του τυπου αστο κοριτσι μου το φυσιολογικο κανε μια καισαρικουλα να τελειωνεις :evil::evil:. Γενικα ολα αυτα προσπαθω να τα ''μπλοκαρω'' και να μη δινω καθολου σημασια γιατι νιωθω την αναγκη να ειμαι οσο πιο χαλαρη, ηρεμη και συνειδητοποιημενη γινεται οταν με το καλο ερθει εκεινη η ωρα και ελπιζω πως με τη βοηθεια του Θεου θα καταφερω ναμαι ετσι!Βεβαια εχτες δεν αντεξα και σε τηλεφωνημα που μουγινε για να δουν αν ειμαι καλα μου ειπαν παλι ''κανε εκει μια καισαρικουλα να τελειωνεις'' απαντησα '"ναι μωρε δικιο εχεις θα πω και στο γιατρο να μου βαλει και ενα φερμουαρ μετα για να εχουμε ευκολη τη προσβαση....." λες και ειμαι καμια χαζη και κολλημενη εννοειτε πως πανω απολα προεχει η υγεια του παιδιου και η δικη μου.

Ουφ ταπα και η αληθεια ειναι πως ξαλαφρωσα.Θελω να πω σε ολες ενα μεγαλω ευχαριστω γιατι μπορει να μην εγραφα πολυ αλλα δυο χρονια τωρα πηρα πολυ δυναμη σωστη ενημερωση και θαρρος να παρω αποφαση να κανω το βημα για vbac! O Θεις να σας εχει ολες καλα και τις οικογενειες σας!

τον πόνο σου τον καταλαβαίνω!!!

εγώ δεν είχα πει σε κανέναν ότι πάω για φυσιολογικά , γιατι ήξερα τις αντιδράσεις.

και φυσικά όταν τα κατάφερα είχαν τρελαθεί, αλλά δεν μπορούσαν πια να πουν τίποτα!

μην ασχολείσαι, λέγε πως ότι είναι να γίνει θα γίνει , και δεν εχεις πρόβλημα με την καισαρική , αρκεί να είσαι σίγουρη πως δεν έγινε τσάμπα.

έτσι θα ΄΄ελπίζουν ΄΄ πως θα κάνεις καισαρική και δεν θα ασχολούνται,

εύχομαι με έναν πόνο!

Labrinoula κ ΠΕΝΟΥΛΑ σας ευχομαι τα καλυτερα κ με εναν πονο να εχετε τα μωρακια σας αγκαλιτσα!!!!μην αφηνετε τπτ κ κανεναν να σας χαλαει την ψυχολογια.εσεις κ μονο εσεις ξερετε καλυτερα πο ολους τους αλλους!!!

Κορίτσια μου γλυκά, πλησιάζεται βλέπω και σας εύχομαι να σας πάνε όλα καλά!!!

Αν μπορεί κάποια κοπέλα, ας ανανεώσει τη λίστα για να σας βλέπουμε και να σας περιμένουμε!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

Zaxarenia-επαμναληπτικη καισαρικη-Κρήτη

Peekaboo-επαναληπτικη καισαρικη

Πενουλα-στην προσπαθεια

Labrinoula-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/12-Αθήνα

v.polina-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/12

Αυτα τα κοριτσια δεν ηξερα που να τα καταταξω mamag egal Fabiana

(δεν ειχα τον χρονο να ανατρεξω πολυ πισω:oops:). Και επειδη σιγουρα καποια θαχω ξεχασει :oops::oops: διορθωστε την και εσεις που ξερετε!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Στο επιτυχής Labrinoula!!Με γιατρό την Αγγελική Μπουζάκη..Κορίτσια με το καλό,με έναν πόνο!!!Το είχα ξαναγράψει η καλή ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο,τουλάχιστον σε μένα βοήθησε..Όπως και να'χει όμως γερά παιδιά πάνω απο όλα.

Elenanikou πας για τρίτο;;;;

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

Zaxarenia-επαμναληπτικη καισαρικη-Κρήτη

Peekaboo-επαναληπτικη καισαρικη

Πενουλα-στην προσπαθεια

Labrinoula-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/12-Αθήνα

v.polina-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/12

verak- στην προσπαθεια-ΠΗΤ 03/06/12-Αγ. Μπουζάκη

2xgIp3.png1RTwp3.png

Καλησπέρα και καλή λευτεριά στις εγκυούλες!!

Εύχομαι να έχετε έναν εύκολο τοκετό σα νεράκι..Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: υπάρχει κάπου μια λίστα με γιατρούς που αναλαμβάνουν vbac ανα περιοχή?Το ιδανικό θα ήταν Γιάννενα, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κανείς εκεί, οπότε και με Αθήνα βολεύομαι.Για να πω την αλήθεια δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες αυτού του θέματος...δε μ'αφήνει η μικρή μου!!!

Ευχαριστώ και καλό υπόλοιπο!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

κοριτσια καλημερα.Ποσο χαιρομαι που υπαρχει ενα τετοιο θεμα για συζητηση!!!Εχω 2 κοριτσακια 3,5 χρονων και 5 μηνων.Την μεγαλη την γεννησα φυσιολογικα και την μικρη με κτ λογο υπολοιπομενης αναπτυξης και βεβαρημενου ιστορικου με αποβολες.Σκεφτομαστε με τον αντρα μετα απο 2 3 χρονια και για ακομα 1 μωρακι αλλα εγω δεν θελω καισαρικη με τιποτα ελπιζω λοιπον οταν ερθει εκεινη η ωρα να βρω γιατρο και να το κανω φυσιολογικα.Καλη επιτυχια σε οσες το προσπαθητε και με ενα πονο!!!Οσες αποκτησατε τα μωρακια σας με vbac να σας ζησουν και τα καμαρωσετε οπως ποθειτε.Θα ηθελα την βοηθεια σας που μπορω να βρω αρθρα σχετικα με τον vbac σας ευχαριστω εκτον προτερων!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...