Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

ΜΑΜΑ-AGA δεν μου ειπε βεβαια ο ιδιος οτι τα κιλα ειναι ανασταλτικος παραγοντας για φ.τ. αλλα το συμπερανα απο τις υποδειξεις του.Στην αλλη επισκεψη θα το συζητησω περρισοτερο,μηπως με βλεπει απο τωρα για καισαρικη.Στην πρωτη εγκυμοσυνη πηρα 22 αλλα μονο με υγιεινο φαγακι.Πολυ βεβαια,αλλα υγιεινο.Ημουν υγιεστατη,γεννησα με πιεση 11 κ 2,κ ζαχαρο κατω απο τα ορια παρ ολο που ημου 97(!!!)κιλα.Ειμαι απο Καλαματα με τον Αναστασοπουλο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ αυτά τα κιλά... Καλό θα είναι να μην τα παίρνουμε έλα όμως που έρχονται!!! Λοιπόν, για να μην αγνώνεσαι παραπάνω από όσο πρέπει για αυτό (το έχω πει και σε άλλα μηνύματα) και εγώ τα είχα τα κιλά μου. Τον γιο μου τον γέννησα και εγώ εκεί γύρω στα 90++ και φυσικά όταν έμεινα έγκυος στην μπέμπα είχα και από την προηγούμενη εγκυμοσύνη κιλά πήρα και άλλα και ΄σίγουρα θα είχα φτάσει πάλι πάνω από 90. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί σε ζυγαριά το είχα κόψει και δεν ανέβαινα!! Και να σου πω την αλήθεια ήατν το τελευταίο που με ενδιέφερε... Προβλήματα υγείας δεν είχα και δεν έχω και έτσι τα κιλά δεν τα άφησα να επιδρούν στην ψυχολογία μου.

Η γιατρός μου είπε ότι τα παραπάνω κιλά σημαίνουν λίπος και το λίπος τοποθετείται παντού στο σώμα, ακόμα και στην πύελο, κάνοντας δύσκολη την έξοδο του μωρού. Είναι κρίμα μου είπε χαρακτηριστικά να φτάσει ως εκεί και μετά να δυσκολεύεται να βγει.

Εντάξει θα προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά μην το αφήσεις να σου γίνει έμμονη ιδέα!

Μην αγχώνεσαι για τέτοια και κοίτα να χαρείς την εγκυμοσύνη σου!!!;)

Γνωστή μου 130 κιλά γέννησε φυσιολογικά........όχι vbac!!!!εεεεε αν την ρωτήσεις θα σου πει ότι είχε μια υπεροχή και εύκολη γέννα.τα κιλά δεν είναι καλο να τα περνουμε γενικώς και σίγουρα όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.να μην τρελαινομαστε κιόλας ......!!!!

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Δεν συμβούλεψα κανέναν καλή μου να φτάσει τα 130 κιλά και να πάει να γεννήσει! Φυσικά και είναι καλό, όχι μονό στην εγκυμοσύνη αλλά και γενικά να προσέχουμε το βάρος. Αυτό που είπα πρώτον ήταν η δική μου κατάσταση και δεύτερον ότι το βάρος (το ελεγχόμενο και όχι το ανεξέλεγκτο) δεν είναι λόγος για πρόσθετο άγχος.

Δυστυχώς, υπάρχουν και οι γυναίκες που ακόμα και με προσοχή δεν έχουν το ιδανικό βάρος. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να αποθαρρύνει κάποια από το vbac, ούτε μειώνει τις πιθανότητες να το πετύχει. Τις προσωπικές μας ιστορίες γράφουμε και έτσι και εγώ λέω ότι με βάρος 90+ πέτυχα vbac χωρίς πρόβλημα ούτε σε μένα ούτε στο μωρό, ούτε κατά την εγκυμοσύνη, ούτε κατά τον τοκέτό.

Διαφημίσεις

η anti γέννησε άραγε ??...έχω μεγάλη αγωνία..

που είσαι ...μας ακούς??..πες κάνα νέο..!!

φιλιΑ

Όοοχι ακόμα... Δε γέννησα... Τη Παρασκευή που μας πέρασε, έπεσε το βίσμα. Οπότε είμαι μάλλον πολύ κοντά!!!:wink:

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti1980,με το καλο το νεο μωρακι.Σου ευχομαι τα καλυτερα.Συγνωμη αλλα τι ειναι το βισμα???(εντελως ασχετη???!!!!)

΄.αντε...άντε!!! με ένα πόνο ....το λέμε συνέχεια..οπότε ούτε που θα καταλάβεις πως θα βγει το μωρό...!!χαχα

βίσμα ούτε και εγώ ξέρω τι εννοει...

Όοοχι ακόμα... Δε γέννησα... Τη Παρασκευή που μας πέρασε, έπεσε το βίσμα. Οπότε είμαι μάλλον πολύ κοντά!!!:wink:

Σου εύχομαι μια γέννα όπως την έχεις φανταστεί! Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!!!! Και στα δικά σας κορίτσια μου!!!!:mrgreen:

Ναι, την τραχηλική βλέννη εννοώ… δε μου αρέσει η λέξη βλέννη γιʼ αυτό έγραψα βύσμα….

Σήμερα μετά το περπάτημα (σαν να το παράκανα λιγάκι σήμερα…) νιώθω ότι πρέπει να κρατώ την κοιλιά μου για να μη μου πέσει και έχω πάρα πολλές συσπάσεις και δυνατότερες από άλλες μέρες… για να δούμε… θα μας τη κάνει τη χάρη επιτέλους?????

0sShp3.png

PGnvp2.png

Αντε με το καλο!αντι σε περιμενουμε πως και πως!εχω καιρο να μπω κοριτσια με εχει πιασει γερα η οικονομικη κριση!Ζαχαρενια πως παει η εγκυμοσυνη;ολα να πανε καλα. στις κοπελες που περιμενουν!

Αφού έπεσε η βλέννα μπορεί να είναι και θέμα ωρών!!...μάλλον περιμένει να αλλάξει ο μήνας το μωράκι...να μην χαλάσει και την παράδοση των εγκύων της Αγγελικής,όπως είχε πει και μια κοπέλα παραπάνω..!

τι όμορφες ώρες και στιγμές είναι αυτές βρε κορίτσια!!! αναμονή για να καλωσορίσεις ενα καινούριο μωράκι!!! με όλα αυτά που ακούω στις ειδήσεις τόσες μέρες..μόνο τώρα που διάβασα για την βλέννα ,η βύσμα που λέει και η anti θυμήθηκα πως είναι να είσαι ευτυχισμένος..:-P:-P:-P

Δεν αρκεί μόνο το περπάτημα....;) ;) ;) ;) ;)

Χαχαχαχα!!!:lol::lol: Irnadi μου, πολύ γέλασα με το υπονοούμενο... Δυστυχώς αυτό, last year... Έχω φοβιτσιάρη άντρα...:?

Να είστε καλά φίλες μου... Η παρέα σας τέτοιες ώρες, είναι θησαυρός!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Αντι κοντοζυγώνει η ώρα ε; Τέεεεελεια. Κι εγώ τα πρώτα σημάδια τα είδα Τεταρτη και γέννησα Σάββατο. Ένιωθα ακριβώς όπως περιγράφεις. Εσύ που θα έχεις και τόση υποστήριξη όταν ξεκινήσει ο τοκετός, θα είσαι σούουουουουουπερ!

FLcUp3.png0BQfp3.png

βρε κορίτσια πείτε μου κι εμένα, όταν λέτε βύσμα,τραχηλική βλέννη, τί ακριβως εννοείτε?

Είμαι στις 32 εβδομάδες, στη δεύτερη εγκυμοσύνη, και τις τελευταίες μέρες, έχω τα πονάκια, η μεση μου με πεθαίνει, και έχουν αυξηθεί κάπως τα υγρά μου.

Ήδη κουράζομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες και νιωθω χαμηλά την κοιλιά μου. Την Τετάρτη έχω ραντεβού με το γιατρό μου.

Να ανησυχώ?

Καλημέρα, καλό μήνα!

Άντυ....εεεεεερχεται;;;!!!:mrgreen:

Μα για πείτε κιόλας να μαθαίνουμε κι εμείς τι ακριβώς είναι αυτο το βύσμα;

Pupi καλά πάει η εγκυμοσύνη...πιστεύω!:rolleyes: Σήμερα έχω ραντεβού με τον ντοκτόρ. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ διαφορετικά αυτή τη φορά απ' ότι στην 1η. Μαλλον φταίνε και τα όσα συμβαίνουν γύρω και δίπλα μου και τα οποία δε με αφήνουν να ησυχάσω ιδιαίτερα.

Το καλό είναι ότι βρήκα μαία που με υποστηρίζει στη vbac και θα μιλήσει κι εκείνη με το γιατρό μου (τυγχάνει να δουλεύει στο ίδιο νοσοκομείο), αλλά δεν μπορούσε να μου υποσχεθεί ότι θα με παρακολουθήσει απ' το σπίτι.

Εδώ, δυστυχώς, όπως μου ειπε και η ίδια, δεν υπάρχουν ανεξάρτητες μαίες. Εϊναι όλες βολεμένες στις κλινικές και στα νοσοκομεία με τα ωράριά τους, οπότε δύσκολα θα με εξυπηρετήσει κάποια.

Η συγκεκριμένη είναι και πρόεδρος μαιών Ηρακλείου(ίσως και Κρήτης, δεν είμαι σίγουρη) και πέρα απ' αυτό και όσο μπορεσα να διακρίνω φοβερός άνθρωπος. Γενικά, την ένιωσα δικό μου άνθρωπο αμέσως, σα μαμά (που λέει ο λόγος)! Μακάρι να τα καταφέρουμε και να είναι μαζί μου.

Κάτι άλλο, δε θυμάμαι, ισως το'χα ξαναρωτήσει. Οι εφιάλτες μας (κατα τους οποίους περνάμε αγωνία, κλαίμε κτλ) επηρεάζουν το έμβρυο;:roll:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Ζαχαρένια μου, μπορεί και να επηρεάζουν οι εφιάλτες… Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα περισσότερο επηρεάζει το μωρό, το να κάθεσαι να το σκέφτεσαι και να νιώθεις άγχος γιʼ αυτό και ενοχές. Ότι γίνεται, πρέπει να ξεπερνιέται άμεσα.:wink:

Τραχηλική βλέννη, είναι η βλέννη (διαφανή με ίνες ροζ, κόκκινες ή καφέ)η οποία φράζει τον τράχηλο σαν πώμα και προστατεύει το μωρό από μολύνσεις σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν αυτή πέσει σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα ακολουθήσει τοκετός από 1 έως σε 6 ημέρες.

Taurine υπάρχει σχετικό θέμα για τη βλέννη στην ενότητα της εγκυμοσύνης – τρίτο τρίμηνο. Είναι μάλλον νωρίς για να σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δε ξέρω πόσα υγρά αποβάλεις, αλλά σίγουρα στην περίοδο της εγκυμοσύνης τα υγρά μας είναι αυξημένα. Αν νομίζεις παρόλα αυτά ότι είναι πολλά, καλό είναι να σε δει ο γιατρός σου για την περίπτωση της απώλειας αμνιακού υγρού.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέρα, καλό μήνα!

Άντυ....εεεεεερχεται;;;!!!:mrgreen:

Μα για πείτε κιόλας να μαθαίνουμε κι εμείς τι ακριβώς είναι αυτο το βύσμα;

Pupi καλά πάει η εγκυμοσύνη...πιστεύω!:rolleyes: Σήμερα έχω ραντεβού με τον ντοκτόρ. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ διαφορετικά αυτή τη φορά απ' ότι στην 1η. Μαλλον φταίνε και τα όσα συμβαίνουν γύρω και δίπλα μου και τα οποία δε με αφήνουν να ησυχάσω ιδιαίτερα.

Το καλό είναι ότι βρήκα μαία που με υποστηρίζει στη vbac και θα μιλήσει κι εκείνη με το γιατρό μου (τυγχάνει να δουλεύει στο ίδιο νοσοκομείο), αλλά δεν μπορούσε να μου υποσχεθεί ότι θα με παρακολουθήσει απ' το σπίτι.

Εδώ, δυστυχώς, όπως μου ειπε και η ίδια, δεν υπάρχουν ανεξάρτητες μαίες. Εϊναι όλες βολεμένες στις κλινικές και στα νοσοκομεία με τα ωράριά τους, οπότε δύσκολα θα με εξυπηρετήσει κάποια.

Η συγκεκριμένη είναι και πρόεδρος μαιών Ηρακλείου(ίσως και Κρήτης, δεν είμαι σίγουρη) και πέρα απ' αυτό και όσο μπορεσα να διακρίνω φοβερός άνθρωπος. Γενικά, την ένιωσα δικό μου άνθρωπο αμέσως, σα μαμά (που λέει ο λόγος)! Μακάρι να τα καταφέρουμε και να είναι μαζί μου.

Κάτι άλλο, δε θυμάμαι, ισως το'χα ξαναρωτήσει. Οι εφιάλτες μας (κατα τους οποίους περνάμε αγωνία, κλαίμε κτλ) επηρεάζουν το έμβρυο;:roll:

Ζαχαρένια, πίστεψέ το κι όλα καλά θα πάνε! Όσο για τους εφιάλτες δεν ξέρω, αλλά μόλις μου θύμησες ότι έβλεπα κάτι υπερπαραγωγές στον ύπνο μου όταν ήμουν έγκυος! Ούτε γι'αυτό ν'αγχώνεσαι! Δεν είναι στο χέρι σου, δε φταις, κι είναι φυσιολογικό! Καλημέρα σε όλες!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Καλημέρα σε όλες!!

Anti μου ακόμα εδώ είσαι;;) Εμένα η βλένη έπεσε Τρίτη βράδυ και γέννησα Παρασκευή μεσημέρι, οπότε είσαι πάρα πολύ κοντά στο θαύμα!!!

Με το καλό όλα κοριτσάκι:-P

Ζαχαρένια όλα προχωράνε μια χαρά, από ό,τι λες, όποτε διώξε το άγχος και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου, γιατί μετά θα το μετανιώσεις!Περνάνε πολύ γρήγορα οι 9 μήνες...

Ακόμα εδώ είμαι και απʼ ότι φαίνεται, θα αργήσω ακόμα να επισκεφτώ τη κλινική…:roll:

Πριν λίγο έφυγε η Ειρήνη και μου είπε μετά την εξέταση που μου έκανε ότι έχω ακόμα μερικές μέρες… Ο τράχηλος έχει μαλακώσει, αλλά όχι τόσο για να πάω άμεσα για γέννα. Οπότε…. Φεεετααα!!!!! :lol::lol:

Όσο για τη βλέννη, μάλλον ήταν από το σκάλισμα που μου έκανε την Τετάρτη η Αγγελική. Αύριο έχω την επανάληψη….:mad:

0sShp3.png

PGnvp2.png

ΜΑΜΑ-AGA δεν μου ειπε βεβαια ο ιδιος οτι τα κιλα ειναι ανασταλτικος παραγοντας για φ.τ. αλλα το συμπερανα απο τις υποδειξεις του.Στην αλλη επισκεψη θα το συζητησω περρισοτερο,μηπως με βλεπει απο τωρα για καισαρικη.Στην πρωτη εγκυμοσυνη πηρα 22 αλλα μονο με υγιεινο φαγακι.Πολυ βεβαια,αλλα υγιεινο.Ημουν υγιεστατη,γεννησα με πιεση 11 κ 2,κ ζαχαρο κατω απο τα ορια παρ ολο που ημου 97(!!!)κιλα.Ειμαι απο Καλαματα με τον Αναστασοπουλο.

Καλημέρα!!!

επειδή ενδιαφέρομαι κι εγω για vbac με τον ίδιο γιατρό όταν με το καλό μείνω έγκυος, μήπως μπορείς να μου πεις με ποιά κλινική συνεργάζεται???

ακούγονται φήμες οτι το Ηρα με το οποίο ήξερα οτι συνεργαζόταν, έκλεισε....γνωρίζεις αν ισχύει κάτι τέτοιο?

Γεια σας,

γύρισα απ' το γιατρό με καλά και ''κακά'' νέα. ΤΟ μωρό καλά, το αμνιακό καλά. Αλλά....ο πλακούντας έχει αιματολίμνες. Δε με ανησύχησε ο γιατρός, είπε ότι θα το δούμε καλύτερα στο μεγάλο υπέρηχο (μέσα Δεκέμβρη) αλλά εγώ γιατί ανησυχώ; Ε δε μπορεί να ναι καλό αυτό...έχετε ακούσει ξανά κάτι τέτοιο;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Τραχηλική βλέννη, είναι η βλέννη (διαφανή με ίνες ροζ, κόκκινες ή καφέ)η οποία φράζει τον τράχηλο σαν πώμα και προστατεύει το μωρό από μολύνσεις σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν αυτή πέσει σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα ακολουθήσει τοκετός από 1 έως σε 6 ημέρες.

Taurine υπάρχει σχετικό θέμα για τη βλέννη στην ενότητα της εγκυμοσύνης – τρίτο τρίμηνο. Είναι μάλλον νωρίς για να σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δε ξέρω πόσα υγρά αποβάλεις, αλλά σίγουρα στην περίοδο της εγκυμοσύνης τα υγρά μας είναι αυξημένα. Αν νομίζεις παρόλα αυτά ότι είναι πολλά, καλό είναι να σε δει ο γιατρός σου για την περίπτωση της απώλειας αμνιακού υγρού.

Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση.:D

Στην πρωτη μου γέννα πήγα στο μαιευτήριο με 20λεπτες συσπασεις, αρκετά ήπιες, χωρίς παρ'όλα αυτά να δω βλέννη ή να σπάσουν νερα.

Τα νερά μου τα έσπασαν εκεί, όταν ήδη είχε προχωρήσει η διαστολή.

Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες τα καλύτερα.:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...