Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Σε κάποιο κατάστημα με είδη θηλασμού, βιολογικά υφάσματα και είδη μπεμπέ, που βρίσκεται στο κέντρο μπορεί να σε βοηθήσουν.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε κάποιο κατάστημα με είδη θηλασμού, βιολογικά υφάσματα και είδη μπεμπέ, που βρίσκεται στο κέντρο μπορεί να σε βοηθήσουν.

Νομίζω πως γνωρίζω ένα! Και πάλι σ΄ευχαριστώ, να είσαι καλά. Είναι πολύ σημαντικό να βρω μία άκρη. :)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Χτες πηγα στο γιατρο για τον πρωτο υπεριχο αφου ειδαμε πωσ ειναι ολα καλα σηζητισαμε μηπωσ και γεννισω φυσιολογικα το δευτερο μου παιδακι.Δεν ηταν καθολου αρνητηκοσ μου ειπε θα το δουμε τελευταια στιγμη αν το μωρο ειναι μικρο και εχει παρει θεση μπωρουμε να παμε για φυσιολογικο.Η αληθεια ειναι πωσ το σκευτομαι λιγακι γιατι φοβαμαι πολυ τησ επιπλοκεσ(να σπσσουν τα ραμματα δηλαδη).Εχς μελλον μεχρι τοτε ωεωαια να το σκευτω καλα αλλα με ενθαρινει το γεγονοσ πωσ ειναι προθημοσ να κανοθμε φ.τ

Πως λεγετε ο γιατρος σου???

jyjdp3.png

sWN4p3.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΛΕΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ VBAC!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ? ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ......... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΛΕΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ VBAC!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ? ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ......... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ?

http://naturalbirth.gr/2010-03-29-19-16-43

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας!

Πως είστε; Να ρωτήσω κάτι γιατί δε θυμάμαι. Στο κέντρο φυσικού τοκετού κάνουν vbac;

Αγγελική αν μας διαβάζεις μπορείς να μου στείλεις κάποια στοιχεία για το γιατρό σου με τον οποίο είχες επιτυχημένη vbac;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο (πραγματικά) να ανέβω Αθήνα να γεννήσω αλλά σκέφτομαι ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο...ο γιατρός εδώ ναι μεν, αλλά....περιμένω να κάνω την αυχενική αρχές του Οκτώβρη και να μιλήσω μετά μαζί του. Θα του ζητήσω ευθέως να μη με κοροιδέψει (όπως ο πρώτος),δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Αυτές τις μέρες νιώθω πάλι την αδικία να με βαράει (που ο πρώτος μου την έκανε και τώρα πρέπει να ψάχνω με μεγεθυντικό φακό!)...τους μισώ, ειλικρινά.:(

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Αχ ζαχαρενια μου σε καταλαβαινω απολυτα αυτα ακριβως ειναι τα συναισθηματα μου!Μια συμβουλη μονο ,μην χτιζεις μισος μεσα σου,αφησε τα πισω σου και ολα θα ειναι αλλιως.Η παντελως ανευ λογου καισαρικη μου,μου στοιχισε την σαλπιγγα μου .Μονο οργη εχω για τον γιατρο μου που παρακαλουσα να με περιμενει να γεννησω.Αλλα προσπαθω να το αφησω πισω μου και να κοιταω με αισιοδοξια το μελλον.Δεν ξερω και εγω καθολου το κατεστημενο στην Αθηνα για β μπακ αλλα βλεπω απ τα κοριτσια εδω οτι στην Θεσσαλονικη υπαρχει καλη υποδομη σε τετοια προσπαθεια.

Καλημέρα! Όταν είχα αρχίσει να ψάχνω το θέμα του vbac είχα έρθει σε επαφή πρώτα με την Ευτοκία. Δεν ξέρω αν τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα, πάντως πριν ένα χρόνο που είχα εγώ την επικοινωνία μαζί τους, δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στο vbac. Μου έδωσαν μόνο τα στοιχεία μιας μαιας (την οποια και τελικά είχα μαζί μου στη γέννα!) για να μου προτείνει αυτή γιατρούς. Η επικοινωνία έγινε με mail. Μετά ήρθα σε επαφή πάλι μέσω mail με το birthchoises εδώ στη θεσσαλονίκη και πάλι μου έδωσαν τα στοιχεία της μαίας μου για πληροφορίες (γενικά δηλαδή αυτοί δεν θα σας πουν ονόματα γιατρών). Όταν την πήρα στο τηλέφωνο και μιλήσαμε, μου είπε για τους γιατρούς που αναλαμβάνουν vbac και γενικά συζητήσαμε πολλή ώρα!

Το θέμα είναι να βρει η κάθε κοπέλα το γιατρό που πραγματικά θα προσπαθήσει για vbac. Έγώ πριν καταλήξω στη δική μου είχα πάει και σε άλλους, αλλά όταν άκουγα να μου λένε ''κάθε τοκετός μπορεί να είναι φυσιολογικός, θα δούμε τι θα γίνει την τελευταία στιγμή'' και άλλα παρόμοια, τους απέρριψα. Αν δεν ξέρετε ότι έχει κάνει vbac ξανά, γνώμη μου είναι να μην τον επιλέξετε. Δεν είναι μόνο το θέμα να μη σας κοροιδέψει και καταλήξετε πάλι σε μια άχρηστη καισαρική, αλλά και το πόσο γνώστης μπορεί να είναι της διαδιακασίας του vbac.

Καταλαβαίνω το θυμό που νιώθουν οι κοπέλες που ψάχνουν και έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία, κάτι για το οποιο δεν θα ήταν υποχρεωμενές αν δεν είχαν υποβληθεί στην καισαρική, γιατί έτσι ακριβώς ένιωθα και εγώ..

Δειτε όμως τα θετικά, ότι δηλαδή τώρα θα ενημερωθείτε και δεν θα εξαπαθείτε πια από κανέναν.

Καλημέρα!

Το Κέντρο Φυσικού Τοκετού δε λειτουργεί πια στην κλινική Νίκη (στο Ήλιον), αλλά "φιλοξενείται" στο Λητώ σε ένα δωμάτιο που ονομάζεται κάτι "σαν στο σπίτι". Δεν ξέρω αν στην Ευτοκία προτείνουν ή όχι γιατρό για vbac αλλά είχα ήδη γιατρό όταν πήγα εκεί να μιλήσω για την προσπάθειά μου για vbac. Πάντως γιατρό για φυσιολογικό τοκετό μου είχαν προτείνει στην πρώτη γέννα.

Έχω ΠΗΤ την 2 Δεκεμβρίου 2011 και την πρώτη φορά γέννησα με καισαρική στις 41 +3 μέρες μετα από χρήση ομοιοπαθητικών σκευασμάτων και 2 υποθέτων για πρόκληση τοκετού (στο Κέντρο φυσικού τοκετού). Το μωρό εξακολουθούσε να είναι ψηλά και ο τράχηλος ανώριμος.

Θέλω πολύ να γενήσω φυσιολογικά αυτή τη φορά γιατί μετά την καισαρική πονούσα αρκετά και δεν μπορούσα να κάνω πολλά από τα πράγματα που ήθελα κάτι που οπωσδήποτε δεν θέλω να το σκέφτομαι ειδικά με ένα μωρό μέσα στο σπίτι (θα είναι 2,5 χρονών τότε).

Το μόνο κακό είναι πως ο γιατρός μου - που υποστηρίζει την προσπάθειά μου για vbac) είπε πως το 95% των γυναικών που περνάνε την ΠΗΤ περιμένοντας για vbac κάνουν καισαρική, πράγμα που πρώτη φορά το ακούω (έχοντας κάνει ψάξιμο στο διαδίκτυο)- όχι πως δεν θα επιμείνω να περιμένουμε αλλά επειδή η πρώτη καισαρική ήρθε λόγω του ότι τα συστήματα δεν "ωρίμασαν" στην ώρα τους το σχόλιο αυτό είναι αποκαρδιωτικό...

Πολύ με βοήθησαν όσα γράφετε τόσο καιρό στο θεμά αυτό. Να είστε καλά όλες!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Το Κέντρο Φυσικού Τοκετού δε λειτουργεί πια στην κλινική Νίκη (στο Ήλιον), αλλά "φιλοξενείται" στο Λητώ σε ένα δωμάτιο που ονομάζεται κάτι "σαν στο σπίτι". Δεν ξέρω αν στην Ευτοκία προτείνουν ή όχι γιατρό για vbac αλλά είχα ήδη γιατρό όταν πήγα εκεί να μιλήσω για την προσπάθειά μου για vbac. Πάντως γιατρό για φυσιολογικό τοκετό μου είχαν προτείνει στην πρώτη γέννα.

Έχω ΠΗΤ την 2 Δεκεμβρίου 2011 και την πρώτη φορά γέννησα με καισαρική στις 41 +3 μέρες μετα από χρήση ομοιοπαθητικών σκευασμάτων και 2 υποθέτων για πρόκληση τοκετού (στο Κέντρο φυσικού τοκετού). Το μωρό εξακολουθούσε να είναι ψηλά και ο τράχηλος ανώριμος.

Θέλω πολύ να γενήσω φυσιολογικά αυτή τη φορά γιατί μετά την καισαρική πονούσα αρκετά και δεν μπορούσα να κάνω πολλά από τα πράγματα που ήθελα κάτι που οπωσδήποτε δεν θέλω να το σκέφτομαι ειδικά με ένα μωρό μέσα στο σπίτι (θα είναι 2,5 χρονών τότε).

Το μόνο κακό είναι πως ο γιατρός μου - που υποστηρίζει την προσπάθειά μου για vbac) είπε πως το 95% των γυναικών που περνάνε την ΠΗΤ περιμένοντας για vbac κάνουν καισαρική, πράγμα που πρώτη φορά το ακούω (έχοντας κάνει ψάξιμο στο διαδίκτυο)- όχι πως δεν θα επιμείνω να περιμένουμε αλλά επειδή η πρώτη καισαρική ήρθε λόγω του ότι τα συστήματα δεν "ωρίμασαν" στην ώρα τους το σχόλιο αυτό είναι αποκαρδιωτικό...

Πολύ με βοήθησαν όσα γράφετε τόσο καιρό στο θεμά αυτό. Να είστε καλά όλες!

καλημέρα και να είστε καλά κι εσύ και τα μωρά σου!!! (μέσα κι έξω!!!)

κι εμένα ο γυναικολόγος μου μου είχε πει ότι εφόσον στον 1ο τοκετό δεν είχαν ωριμάσει τα συστήματα, είναι λίγες οι πιθανότητες για Vbac <20%

όσο για την καισαρική, κάθε μία είναι διαφορετική - εγώ στην 1η πετούσα, μετά από 3 ώρες δεν καταλάβαινα τίποτα, ενώ στη 2η ταλαιπωρήθηκα πολλές μέρες...

με όποιον τρόπο κι αν γεννήσεις, να είστε όλοι υγιείς..

balia-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

supermamaka-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Γαία-Αθήνα

aleca2g-επιτυχής-Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 6/08/11

mamag-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/11

poubaki-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/10/11

Anti1980-στην προσπάθεια-ΠΗΤ 27/10/11-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-στην προσπάθειαΠΗΤ 03/01/12-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Zaxarenia-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/04/12-Κρήτη

Για να παίρνουν κουράγιο και δύναμη οι υποψήφιες και για να μην ξεχνιόμαστε!!!;) ;) ;)

Περιμένουμε να χαρούμε με τη χαρά σας μανούλες!!!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Καλημέρα...

μακάρι να μπορούσα να πάω Θεσ/ νίκη, δεν έχω κανέναν εκεί. Βασικά εδώ που τα λέμε και στην Αθήνα που έχω πάλι χλωμό το βλέπω. Θα πρέπει να ανεβαίνω το λιγότερο μία φορά το μήνα για την τυπική εξέταση συν του ότι τον τελευταίο μήνα θα πρέπει να μείνω εκεί και να έχω ένα άτομο κοντά μου ώστε να κρατήσει τη μικρή (γιατί για να την αφήσω ένα μήνα, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εφικτό-επιθυμητό).

Άρα μένω εδώ και ο Θεός βοηθός....τι κρίμα βρε Nena να μη σε προλάβαινα νωρίτερα(είχε γνωρίσει κοπέλα που είχε κάνει vbac στην Κρήτη....τώρα που ακριβώς, άγνωστο!).

Θα έρθω σε επικοινωνία και με το σύλλογο μαιών Κρήτης μήπως γνωρίζουν κάτι.

Από κει και πέρα απλά θα επιμένω όσο πάει. Κι ας μην έχει ξανακάνει ο γιατρός αυτός vbac(αυτό δεν το γνωρίζω ακόμα). Ας μη γνωρίζει, δε με νοιάζει, γνωρίζω εγώ.Δεν το βάζω κάτω, θα τα καταφέρω!ΤΕΛΟΣ

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλημέρα και από εμένα!!!

Irnadi μου τι κανείς??? Σε έχασα πάλι…

Ζαχαρένια μου, πιστεύω ότι αν βρεις μαία που να σου ταιριάζει και να έχει εμπειρία σε vbac θα σου έρθουν ποιο εύκολα τα πράγματα. Εύχομαι να το καταφέρεις!!!!

Εμένα μου έμεινε λίγος καιρός ακόμα… Κάνω μαθήματα με τη Ειρήνη και περιμένω να τελειώσω τις όποιες εκκρεμότητες έχω για να ξεκουραστώ, να ηρεμίσω και να βάλω σε εφαρμογή τις ασκήσεις χαλάρωσης που μου έμαθε.

Νιώθω πολύ όμορφα με το μωρό στη κοιλιά και με έχει πιάσει μια βιασύνη να ετοιμάσω τα πάντα στο σπίτι, ώστε μετά να περιμένω τη στιγμή της γέννας με ηρεμία…

Η Ειρήνη και η Αγγελική μου έχουν δώσει απίστευτη δύναμη. Και οι δυο πιστεύουν ότι είμαι από τις πολύ καλές περιπτώσεις φυσικού τοκετού και ελπίζω να μην τις διαψεύσω.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Και οι δυο πιστεύουν ότι είμαι από τις πολύ καλές περιπτώσεις φυσικού τοκετού και ελπίζω να μην τις διαψεύσω.

Συγγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτη... Τί ακριβώς είναι αυτό που κάνει μια περίπτωση καλή. Πέρα από την ηλικία, τα κιλά, το αν είχες πριν κολπικό τοκετό, ας πούμε και το διάστημα μεταξύ της μίας εγκυμοσύνης από την άλλη, υπάρχει και κάτι άλλο;

Διαφημίσεις

Ο λόγος της προηγούμενης καισαρικής απ’ όσο ξέρω είναι σημαντικός κάτι που στη περίπτωση μου αφήνει ανοιχτεί τη πόρτα για vbac μιας και μου έκαναν καισαρική γιατί όχι μόνο δεν περίμεναν άλλες 2 εβδομάδες εγκυμοσύνης αλλά ούτε περισσότερο από 2 ώρες το φάρμακο της πρόκλησης…

Πέρα από αυτό όμως παίζει σημαντικό ρόλο το ότι έχω μια πολύ καλή εγκυμοσύνη μέχρι στιγμής και μια απόλυτα καλή διάθεση να καταφέρω να γεννήσω φυσιολογικά…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Ο λόγος της προηγούμενης καισαρικής απʼ όσο ξέρω είναι σημαντικός κάτι που στη περίπτωση μου αφήνει ανοιχτεί τη πόρτα για vbac μιας και μου έκαναν καισαρική γιατί όχι μόνο δεν περίμεναν άλλες 2 εβδομάδες εγκυμοσύνης αλλά ούτε περισσότερο από 2 ώρες το φάρμακο της πρόκλησης…

Πέρα από αυτό όμως παίζει σημαντικό ρόλο το ότι έχω μια πολύ καλή εγκυμοσύνη μέχρι στιγμής και μια απόλυτα καλή διάθεση να καταφέρω να γεννήσω φυσιολογικά…

Τέλεια! Φαντάζομαι ότι όοοοοοοοοταν κι εγώ ξαναμείνω έγκυος κάτι τέτοιο θα ισχύσει (ούτε εμένα περίμενε μέχρι τις 42)! Πραγματικά σου εύχομαι να έχεις έναν καταπληκτικό τοκετό!

Κοριτσια καλησπερα. Πριν λιγες μερες γνωρισα μια κοπελα που η αδερφη της ειναι μαια και εχει συνεργαστει με μεγαλα μαιευτηρια. Της ζητησα να μου βρει πληροφοριες για γιατρους και ελπιζω να εχω συντομα νεα. Το αλλο που θα ηθελα να πω και θα ηθελα την γνωμη σας για αυτο ειναι το θεμα του μαιευτηριου. Στην κορη μου ειχα παει σε ιδιωτικο μαιευτηριο και ηταν ενα πολυτελεστατο ξενοδοχειο μπορω να πω. Αλλα δεν τα εμπιστευομαι πια. Σαν προσωπικο και εξυπηρετηση ηταν σε ολα αψογοι αλλα οταν την ωρα της γεννας παρουσιαστηκε προβλημα και πηγαμε εκτακτως για καισαρικη το πρωτο πραγμα που εκαναν ηταν να καλεσουν ασθενοφορο μηπως χρειαστει για το παιδι. Το εχω παρει με πολυ μεγαλο φοβο και δεν ξερω τι να κανω. Και απο οτι βλεπω ολοι οι γιατροι για vbac ειναι στα ιδιωτικα.:(:(:(

Τέλεια! Φαντάζομαι ότι όοοοοοοοοταν κι εγώ ξαναμείνω έγκυος κάτι τέτοιο θα ισχύσει (ούτε εμένα περίμενε μέχρι τις 42)! Πραγματικά σου εύχομαι να έχεις έναν καταπληκτικό τοκετό!

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!:mrgreen:

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti τι ασκήσεις κάνετε με την Ειρήνη;για να πάρει καλή θέση το παιδί;απο πότε τις ξεκίνησες;

πάντως κορίτσια εμένα η γιατρός μου η Αγγελική μου είπε οτι πριν λίγο καιρό ξεγέννησε μια κοπέλα με vbac που η πρώτη της γέννα ήταν σαν τη δική μου,δηλαδή 0 διαστολή μετά απο πολλές ώρες και καισαρική..η δεύτερη λοιπόν που ήταν vbac ήταν τόσο εύκολη που γέννησε μέσα σε 2 ώρες!!!ούτε η κοπέλα το πίστευε ούτε η γιατρός το πόσο γρήγορα έγιναν όλα..επειδή με αποσχολεί το θέμα της διαστολής και ρωτάω συνέχεια την Αγγελική,λόγω του οτι δεν έχει "μνήμη" το σώμα μου,εκείνη μου είπε οτι δεν παίζει ρόλο κι οτι έχω τις ίδιες πιθανότητες για φυσιολογικό τοκετό με την πρώτη φορά,μόνο που το πιο πιθανό είναι οτι θα χρειαστεί υπομονή γιατί ουσιαστικά είμαι πρωτότοκη..μου ανεβάζει πολύ την ψυχολογία μου πάντως και την περνάω πολύ ήρεμα αυτή την εγκυμοσύνη και χωρίς φόβο για την γέννα..

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

anti τι ασκήσεις κάνετε με την Ειρήνη;για να πάρει καλή θέση το παιδί;απο πότε τις ξεκίνησες;

Μου έχει δήξει μερικές ασκήσεις για να ανακουφίζεται η μέση μου, τα πόδια μου αλλά και να ενεργοποιείται το περίνεο. Από εκεί και πέρα κάνουμε μερικές ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης για το πρώτο και δεύτερο στάδιο της γέννας.

Μόλις μπήκα στον 8ο αρχίσαμε και μέχρι στιγμής έχουμε κάνει 2 μαθήματα. Αν είναι να κάνεις μαθήματα με την Ειρήνη

(σου το προτείνω ανεπιφύλακτα), επικοινώνησε μαζί της γύρω στη 30η εβδομάδα κύησης σου.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Κορίτσια δε στέλνετε την Αγγελική με την Ειρήνη Κρήτη για τον Απρίλιο;!Τσάμπα διακοπές+μισθός!ΑΧχχχχχχχχχχχχχχ

Χτες έστειλα e-mail στο σύλλογο μαιών Κρήτης...ένα κατεβατό έγραψα.Ελπίζω να βοηθήσουν

4BMSp3.pngzHf1p3.png

τώρα είμαι στον 6ο,στην Αγγελική θα πάω τον άλλο μήνα και είπαμε να μου δώσει τότε το τηλ της Ειρήνης,θέλω πολύ να κάνω μαθήματα μαζί της αλλά επειδή δεν μένω Θεσσαλονίκη,πηγαινοέρχομαι,θα δούμε πως θα τα ταιριάξουμε να βρεθούμε..απο συσπάσεις πως τα πας;έχεις καθόλου;εμένα μου ξεκίνησαν απο νωρίς,ενώ στην πρώτη δεν ήξερα τι είναι η σύσπαση..Η Αγγελική μου είπε οτι είναι οι braxton hicks..πάντως όσο περνούν οι μήνες γίνονται όλο και πιο πολλές,ελπίζω να βοηθήσουν κι αυτές για την γέννα..

εγώ δεν παίρνω τίποτα απολύτως,η Αγγελική δεν δίνει συμπληρώματα,μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητα,θα το επιβεβαιώσει και η anti αυτό..δεν παίρνω ούτε σίδηρο,μου είπε οτι το μωρό απο την 28η εβδομάδα και μετά τραβάει αρκετό σίδηρο οπότε απο εκεί και μετά αν όντως το χρειάζομαι θα πάρω,αφού κάνω εξετάσεις να δώ αιματοκρίτη,αιμοσφαιρίνη κτλ..πάντως αισθάνομαι πολύ καλά που δεν παίρνω τίποτα απο όλα αυτά..

zaxarenia αστα κι εγώ ξενιτεύτηκα για να βρώ γιατρό κάνω δυόμιση ώρες για να πάω Θεσ/κη αλλά τελικά αισθάνομαι οτι έκανα την καλύτερη επιλογή οπότε χαλάλι ο δρόμος..βέβαια η κρήτη είναι αρκετά μακρια,αλλά όπως και να έχει σου εύχομαι να βρείς τον κατάλληλο γιατρό και να περάσεις την εγκυμοσύνη σου όσο πιο ήρεμα και ευχάριστα γίνεται..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...