Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Zaxarenia πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πόσο πολύ χαίρομαι για σενα! Τα καλύτερα εύχομαι και με έναν πόνο!!!

Μαρία μπράβο σου που τα κατάφερες!!!!! Περίμενα πως και πωα να μάθω περισσότερα για σενα!

Να επισημάνω πως άλλο πράγμα είναι η αποκόλληση υμένων και άλλο η ρήξη υμένων(σπάσιμο νερών).

Εμένα μου έκαναν μια δακτυλική αποκόλληση στις 40 εβδομάδες και μιας στις 41 εβδ. και τελικά γέννησα στις 41+4. Δεν είναι απαραίτητο πως θα ξεκινήσει ο τοκετός μετά από αυτή τη διαδικασία γιατί πάνω απ'όλα το 'σήμα' το δίνει το έμβρυο και αν δεν έχει έρθει η ώρα του τοκετός δεν ξεκινάει.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάρα πολύ ευχάριστα τα νέα εδώ μέσα!!! Συγχαρητήρια στη Barbi και στη Cecilia!!! Να σας ζήσουν τα μωράκια σας και να είναι πάντα καλά. Cecilia, μπορεί να έκανες και πάλι καισαρική αλλά γνώριζες, προσπάθησες και δεν ήσουν υποχείριο της εμπορικοποιημένης γέννας. Άλλωστε το μωράκι σου είναι καλά και αυτό είναι το σημαντικότερο απʼ όλα!!!

Ζαχαρένια μου????????? Πόσο, μα πόσο πολύ χαίρομαι για σένα?????!!!!!!! Να έχεις μια υγιή και όμορφη εγκυμοσύνη!!!! Ανυπομονώ να ακούσω τα νέα σου στις 23!!!!

Με το καλό και σε όλες τις κοπέλες που περιμένουν στη σειρά για την πολυπόθητη προσπάθεια!!!

Εγώ αισίως μπαίνω στον 8ο αυτήν την εβδομάδα και την Τετάρτη θα πάω στην Αγγελική για εξέταση. Ελπίζω να έχει γυρίσει ο μικρούλης, ο οποίος είναι υπερκινητικός και δε με αφήνει ούτε να κοιμηθώ, ούτε να ξαπλώσω σαν άνθρωπος και να ξεκουραστώ. Αφήστε τις επισκέψεις στην τουαλέτα μέσα στα μεσάνυχτα… Όλα καλά όμως!!! Είμαι πολύ καλά ψυχολογικά και ανυπομονώ να ζήσω την γέννα του, με όποιον τρόπο και αν θελήσει να έρθει!!!;);)

0sShp3.png

PGnvp2.png

Μπράβο σε όλες σας κορίτσια που γεννήσατε τα παιδάκια σας!!! Να είναι πάντα γερά και καλότυχα!!!

Μπράβο και στις εγκυμονούσες μας!!!!!:-P:-P:-P:-P Τελειόμηνες εγκυμοσύνες σας εύχομαι και με ένα πόνο που λένε!!!!:lol::lol:

ΥΓ Η αποκόλληση των υμένων πονάει πάρα πολύ!!!!!!:evil:

καλησπερα. ειναι η πρωτη φορα που μπαινω και δεν ξερω σχεδον τιποτα για το forum σας. παρολα αυτα ομως μπορω να πω οτι ειμαι σιγουρη οτι θα γινω fan και οτι μονο εσεις τελικα μπορειτε να με βοηθησετε. μολις εμαθα οτι ειμαι δευτερη φορα εγκυος και πρεπει οπωσδηποτε να βρω γιατρο. την κορη μου την εκανα πριν 20 μηνες με καισαρικη μετα απο 20 ωρες πονων γιατι τελευταια στιγμη ειχε αλλιωση καρδιακων παλμων. απο τον γυναικολογο μου ημουν απολυτα ευχαριστημενη αλλα ειναι στην επαρχια και δεν μπορω να κανω παλι ταξιδια καθε μηνα. και το βασικοτερο δεν υποστηριζει VBAC κατι που το θελω παρα πολυ. διαβασα οτι πολλες το εχουν κανει με επιτυχια. θα ηθελα, αν ξερατε, να μου προτεινετε καποιον γυναικολογο σε δημοσιο νοσοκομειο που να το υποστηριζει. με την μικρη μου φοβηθηκα παρα πολυ και δεν θελω να παω παλι σε ιδιωτικο. σας ευχαριστω!!! :D

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!Επιτέλους καταφέρνω να γράψω!

Πήγαμε στο γιατρό σήμερα (περιμέναμε 2,5 ωρες!!! γιατί έτυχε χειρουργείο-μάλλον). Το μωράκι μας είναι καλά (δόξα τω Θεό) είδαμε καρδούλα να χτυπάει και τρελάθηκα!!!!!!!!!!:lol:

Δε συζητήσαμε πολύ με το γιατρό, μου φάνηκε καλός. Του είπα για την κ.τ. και ότι θέλω φ.τ. και μου λέει το βασικότερο είναι να το θέλεις! Μου είπε ότι είναι κάτι που δεν πολυγίνεται (εννοούσε προφανώς για εδώ) αλλά εφόσον όλα βαίνουν καλώς προχωράμε σε φ.τ.

Του είπε και ο άντρας μου ότι ήμουν πολύ άσχημα ψυχολγικά λόγω της κ.τ. και του εξήγησα ότι με ενδιαφέρει το παιδί να έρθει στην ώρα του και βλέποντας και κάνοντας και συμφώνησε. Δεν μου έδωσε όριο στην ημερομηνία (όπως ο προηγούμενος).

Θα με ξαναδεί σε 2-3 βδομάδες, αυχενική αρχές Οκτώβρη και Β' Επιπέδου τέλος Δεκέμβρη!

Έδωσε πολύ έμφαση στη διατροφή, να τρώω φρέσκα λαχανικά (από δύο είδη) κάθε μέρα, χώρια τα βραστά. Φρεσκα αυγά, τυριά, γάλα κτλ και φυσικά να αποφύγω τα γλυκά.

Για επαφή είπε μόνο αν θέλω με προσοχή και στο τέλος είπε ''βασικά, πρέπει να ακούς πολύ το σώμα σου και να είσαι εσύ η ίδια γιατρός (κατά κάποιο τρόπο) του εαυτού σου''.

Κρατώ επιφύλαξη γιατί ως γνωστόν ''όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι'' αλλά τουλάχιστον έχω κάποιον απέναντί μου που είναι ευγενικός, από τις άλλες κοπέλες που περίμεναν και τον ήξεραν καλύτερα ακουσα τα καλύτερα (ότι νοιάζεται κτλ) και θα με παρακολουθεί εκείνος και το ξανασυζητάω μαζί του.

Τουλάχιστον το μωρό θα έρθει όποτε εκείνο θελήσει και πιστεύω ότι όλα θα πάνε όπως τα έχω ονειρευτεί!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Δε συζητήσαμε πολύ με το γιατρό, μου φάνηκε καλός. Του είπα για την κ.τ. και ότι θέλω φ.τ. και μου λέει το βασικότερο είναι να το θέλεις!

Τουλάχιστον το μωρό θα έρθει όποτε εκείνο θελήσει και πιστεύω ότι όλα θα πάνε όπως τα έχω ονειρευτεί!:D

Μπράβο Ζαχαρένια μου!!!Πολύ όμορφα τα νέα σου!!! Εύχομαι ο γιατρός που επισκέφτηκες να σου ταιριάσει και να είναι πάνω απʼ όλα αληθινός. Εύχομαι να βρεις και μια καλή μαία που να σε συνοδεύει στον τοκετό σου, έτσι ώστε ακόμα και αν χρειαστεί να ξανακάνεις καισαρική, να μπορέσετε να βιώσετε μαμά και μωρό καλύτερα αυτή τη μοναδική στιγμή…

Κοίτα να χαρείς την εγκυμοσύνη σου και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Εσύ να έχεις μόνο στο μυαλό σου ότι όλα θα πάνε καλά. Μην αφήσεις αρνητικές σκέψεις και αρνητικούς ανθρώπους να σε επηρεάσουν…

Εγώ σήμερα έχω ραντεβού με την Αγγελική και θα πάρουμε μαζί και την κόρη μας για να δει τον αδερφούλη. Από εχτές το βράδυ που της το είπα, συνέχεια με ρωτάει και περιμένει!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Ζαχαρένια, χαίρομαι για σένα! Πολύ καλό σημάδι το ότι σου είπε πως αν όλα βαίνουν καλώς, τότε θα προχωρήσετε σε φυσιολογικό! Μόνο πρόσεχε να τον τσεκάρεις συνεχώς...για το γιαούρτι που λέγαμε ;)... Όπως και να'χει να έχεις μια όμορφη εγκυμοσύνη και μια γέννα όπως ΕΣΥ την ονειρεύεσαι! Την καλημέρα μου σε όλες! Ά! Wonderland, aleka2g και mamag τί κάνετε;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

καλησπερα σε ολες τις υποψηφιες μαμαδες....προς καθε ενδιαφερομενη να σας πω οτι στις 17 αυγουστου το μεσημερι γεννησα φυσιολογικα την δευτερη κορουλα μου μετα απο καισαρικη που ειχα κανει για να φερω στον κοσμο την πρωτη!!!δεν συγκρινεται η εμπειρια σε καμμια περιπτωση με την καισαρικη..γεννησαμε στην γενικη κλινικη θεσσαλονικης την τεταρτη το μεσημερι στις 2..να σας πω οτι στις 5 η ωρα ημουν σε θεση να θηλαζω το μωρο μου ενω το σαββατο το μεσημερι ημουν ηδη στο σπιτι μου σε θεση να φροντιζω το σπιτι μου το νοικοκυριο μου και τις κορες μου(η μεγαλη ειναι 4 ετων)χωρις την βοηθεια κανενος...εχει περασει μονο μια εβδομαδα και νιωθω σαν να μην εχω γεννησει!!!!!με το καλο να ερθουν τα μωρακια σας

Τί ωραία νέα, πρωί-πρωί! Να σου ζήσει το μωρούλι και να είναι πάντα γερό! Αν θες και αν βρεις χρόνο, πες μας λίγο για τη γέννα...

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!! Έτσι ακριβώ ς είναι όπως τα λες!!! Ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά συγκρίνεται η φυσιολογική γέννα με την καισαρική!!! Καλούς θηλασμούς να έχεις!!:P

Διαφημίσεις

balia-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

supermamaka-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Γαία-Αθήνα

aleca2g-επιτυχής-Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 6/08/11

mamag-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/11

poubaki-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/10/11

Anti1980-στην προσπάθεια-ΠΗΤ 27/10/11-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-στην προσπάθειαΠΗΤ 03/01/12-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Zaxarenia-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/04/12-Κρήτη

0sShp3.png

PGnvp2.png

μ επιασαν οι πονοι την τριτη το απογευμα,τηλεφωνησα στον γιατρο μου και μου ειπε να παω στο ιατρειο να με δει.μετα απο μια συντομη κολπικη εξεταση μ εστειλε σπιτι μου λεγοντας μου οτι δεν ηρθε ακομη η ωρα...εξακολουθησα να εχω για ολο το απογευμα πονακια αλλα δεν εδινα σημασια αφου ο γιατρος μου ειπε οτι ο τραχηλος δεν ειναι ακομα ετοιμος και πως το μωρο δεν ειχε ακομα την σωστη θεση.το βραδυ ομως.....αρχισαν για τα καλα τα οργανα!!!!!μεπιασαν δυνατοι πονοι οι οποιοι ερχονταν περιπου καθε 20 λεπτα.εκανα υπομονη να δω που θα καταληξει...γυρω στις 5 το πρωι πηγα στην τουαλετα και ειδα αιμα στο χαρτι οποτε τηλεφωνησα αμεσως στον γιατρο..μου ειπε να ξεκινησω για την κλινικη.οι βραδινες αυτες συσπασεις καναν καλη δουλεια αφου το μωρο ειχε κατεβει πλεον αρκετα επρεπε ομως να περιμενουμε για διαστολη..9 με 11 το πρωι ειχα ανα 40 δευτερολεπτα συσπασεις κι ετσι εφ οσον ειχαμε φτασει στο επιθυμητο σταδιο εγινε επισκληριδιος και ηρεμησα...υπηρχαν στιγμες που αφου πλεον δεν πονουσα μ επαιρνε ο υπνος για μερικα δευτερολεπτα!!!ενιωθα τις συσπασεις..επαιρνα τις ανασουλες μου συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου ομως δεν ενιωθα τον παραμικρο πονο.μολις φτασαμε σε τελεια διαστολη ξεκινησε ο τοκετος περιπου στις 1:45..και με την βοηθεια της βεντουζας(λογω της προηγουμενης καισαρικης δεν επρεπε να ζορισουμε πολυ την μητρα)στις 2 η ωρα ηρθε στον κοσμο η μπεμπουλα μας!!!!1:razz::-Pακολουθησε το ραψιμο και ο πολυ σχολαστικος καθαρισμος απο τον γιατρο(σταματησα να εχω αιμα την τριτη μερα) οπου παλι δεν καταλαβα πονο παρα μονο μια πιεση αλλα πολυ υποφερτη..3:30το μεσημερι ηρθε ο νοσοκομος να με μεταφερει στο δωματιο και σηκωθηκα στα ποδια μου και ξαπλωσα μονη μου στο κρεβατι...ενιωθα οτι μπορω να αρχισω να τρεχω.....η μονη ενοχληση που ενιωθα ηταν οτι ενιωθα τα ραμματα λιγο να με τραβαν οταν καθομουν σε καρεκλαη οταν προσπαθουσα να γυρισω πλευρο..στο απογευματινο επισκεπτηριο των 6 ημουν κατω στο κυλικειο ενω στις 5 ειχα ηδη θηλασει το μωρο μου!!!!!!τωρα πλεον εχουν περασει 10 μερες δεν αισθανομαι τον παραμικρο πονο τα ραμματα εχουν αρχισει να πεφτουν και εχω καθαρισει και απο αιμα εντελως!!:-Pμετα την καισαρικη που εκανα στην πρωτη μου κορη ενιωθα αρρωστη και εξαρτημενη απο αλλους..ειχα αναγκη απο βοηθεια στο σπιτι,επρεπε να εχω καποιον διπλα μου για αρκετο διαστημα.τωρα τα καταφερνω ολα μονη μου και τα προλαβαινω ολα μονη μου..βοηθαει και η μπεμπα φυσικα αφου ειναι πολυ ησυχο μωρο και η μεγαλη(ειναι 4 ετων)ειναι παντα προθυμη να βοηθησει..να φερει τις πανες,την πετσετουλα του μπανιου και ο,τι αλλο χρειαστω!!εγω παντως το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι τζαμπα εφαγα το μαχαιρι την πρωτη φορα.ο λογος ηταν οτι το μωρο ηταν ψηλα και μου το πηρε 10 μερες πριν την π.η.τ.(προφανως ηθελε να κανει πασχα ανενοχλητος αφου γεννησα μεγ.τριτη)και τωρα ψηλα ηταν το μωρo(ενω ειχε κατεβει αρχικα, για καποιο λογο τραβηχτηκε ξανα επανω)το ενιωθα να μου κοβει την ανασα μεχρι και μια ωρα πριν γεννησω,,ομως περιμεναμε να κανει η φυση την δουλεια της οπως και την εκανε...!!την ιδια μερα με εμενα μεχρι την ωρα που γεννησα εβλεπα γυναικες να ερχονται με ραντεβου για καισαρικη..επαθα πλακα με το ποσοστο..γεννησαμε 11 γυναικες οι 9 εκαναν καισαρικη ..1 η ωρα το μεσημερι οι θαλαμοι τοκετων ειχαν αδειασει ολοι οι μαιευτηρες ηταν στα σπιτακια τους.στον οροφο ειχε μεινει μονο ο γιατρος μου ο οποιος κουνουσε το κεφαλι του σαν να λεει:σαν δεν ντρεπονται...απιστευτο κι ομως αληθινο κοριτσια..το βλεπουν καθαρα σαν επαγγελμα πλεον ενω για μενα θα πρεπει να ειναι λειτουργημα..να το αγαπαν αυτο που κανουν να εχουν υπομονη και να μην μας βλεπουν μονο σαν χρημα...καλη δυναμη σε ολες και με το καλο να ερθουν τα μωρακια σας..να ναι γερα με οιποιν τροπο κι αν ερθουν αυτο ειναι το πιο βασικο!!

Εγω τελικα καταλαβα πως οταν ειναι κοριτσι...η VBAC πετυχαινει σε μεγαλυτερο ποσοστο.

Αλεκα μη το λες...υπαρχουν και τρελες οι οποιες επιθυμουν να γεννησουν με καισαρικη...για να μη πονεσουν...ειχα μια τρελη τετοια διπλα μου στην αιθουσα ανανυψης.

Εγω να εχω τον πονο μου που ξεκινησα με τις καλυτερες προυποθεσεις..αλλα εφτασα στη βριση και νερο ΔΕΝ ηπια...και αυτη να ομολογει οτι ηθελε καισαρικη για να μη ποναει..αμα αρχισε να φεγει η δοση της ραχιαιας ομως, εκει τα ειδε ολα..βαρεσε μια κρισαρα ιστεριας νμεχρι που της κανανε ηρεμιστικη ενεση.

Παντως ρε κοριτσια να πω οτι δεν απογοητετηκα θα πω ψεμματα..

ναι καλα χρυσα ολα αυτα ηρθε το μωρο οταν αυτο ηθελε και οχι οταν το ηθελαν αλλοι..αλλα ρε γμτ...τοσες ωρες..για πονο δε μιλαω, εγω δεν ενιωσα ανυποφορους πονους μεχρι εκει που εφτασα..ηταν σαν δυνατοι πονοι περιδου να εχει γυρησει το μωρο..και τζιφος;;;...οσο παιρναιε ο καιρος το σκεφτομαι...

Παντως νομιζω οτι το νινι μου ειναι τοσο καλοβολο και ισυχο επειδη τον αφισα να γεννηθει στην ωρα του...χωρις προκλησεις προγραμματα κλπ...

Κορίτσια τι ωραία νέα είναι αυτα!μπράβο Αλέκα που είχες τόσο θετική εμπειρία ,σεσιλια μην σε στεναχωρεί που δεν είχες τον φ.τ. Που επιθυμουσες γεννησες όταν το παιδι ήταν έτοιμο και αυτο έχει σημασια,Ζαχαρενια πως τα πηγαίνεις κορίτσι μου;χαίρομαι για όλες και Καλή επιτυχία σε όλες τις κοπέλες και πάνω απ όλα με γερά παιδιά!

Αλέκα, χρησιμοποίησε καθόλου ορό οξυτοκίνης ο γιατρός σου; 90% περίπου καισαρικές!; Να δούμε πού θα φτάσουμε! cesilia, μη σε παίρνει από κάτω, κοπέλα μου. Από τη στιγμή που εμείς κι ο γιατρός μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για φυσιολογικό τοκετό, αλλά δεν μας έρχεται, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Ό,τι γίνεται, που δεν είναι στο χέρι μας από ένα σημείο κι έπειτα, γίνεται για καλό...

caecilia μη στεναχωριέσαι καθόλου!!! Μπήκες στη διαδικασία του vbac για να γεννηθεί το μωράκι σου όταν ήθελε αυτό και αυτό το πέτυχες!!!! Αυτό να σκέφτεσαι!!!

Αλέκα έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες! Δυστυχώς λίγοι είναι πια οι γιατροί που μας αντιμετωπίζουν ανθρώπινα και όχι μόνο ως προγραμματισμένο ραντεβού!! Τώρα για όσες επιθυμούν από μόνες τους την καισαρική, τόσα ξέρουν τόσα κάνουν.....!!!!!

aleka συγχαρητήρια!να σου ζήσει!για μια ακόμα φορά παίρνουμε πολύ θάρρος και δύναμη..καλή επιτυχία σε όλες τις κοπέλες που κοντεύουν..

cesilia έκανες οτι καλύτερο μπορούσες ,είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι έτσι,κάπως έτσι θα αισθανόμουν κι εγώ, όμως πάνω απο όλα έχεις ένα γερό παιδί στην αγκαλιά κι αυτό είναι το πιο σημαντικό..

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

Καλημέρα!!!

παρακολουθω καιρο το θέμα αλλά δε γραφω γιατί προς το παρον δεν έχω κάτι να πω....

Να πω μόνο συγχαρητηρια σε όλες τις κοπέλες που προσπάθησαν για φυσιολογικό είτε πήγαν μέχρι τέλους είτε όχι!

εγω είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μου είπαν για ένα γιατρό εδω που κάνει vbac και μάλιστα πρόσφατα κάποιοι γονείς του είχαν βάλει ευχαριστηριο στην εφημερίδα επειδη καταφεραν να έρθει στον κόσμο το 2ο παιδάκι τους φυσιολογικά!

είχα ακούσει για αυτό το γιατρό οτι γενικά προετρεπε τις πελάτισες του να γεννησουν στο σπίτι,κλπ αλλά να πω την αλήθεια δεν τον είχα σε πολλή εκτίμηση γιατί είχε φερθεί λίγο άγαρμπα σε μια φιλη μου....

αλλά τωρα επειδή μάλλον είναι η τελευταία μου ελπίδα για vbac, όταν με το καλό μείνω έγκυος σίγουρα θα τον επισκεφθω!

πρέπει να είναι ο μοναδικός στην πόλη μου που το κάνει!

aleca και cecilia,μπραβο και στις 2....ειπαμε,στοχος του τοπικ ειναι να ερχονται τα μωρο στον κοσμο με τις λιγοτερες δυνατες παρεμβασεις,οποτε εκεινα ειναι ετοιμα....χαιρομαι που βλεπω οτι το καταφερνουμε!!!!!!!!!!!!!!!!να σας ζησουν τα μωρακια σας....

fairytale σε ποια πολη μενεις;;;

αν θελεις,μπορεις να αναφερεις και τα στοιχεια του γιατρου στον οποιον αναφερεσαι;;;

fBaep3.png

uwK7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...