Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια σας ευχαριστω,ναι τριδυμα με φυσιολογικη συλληψη αφου καραφλιασε ολο μας το σοι....βεβαια περασα σχεδον τους 9μηνες στο κρεβατι με αιμοραγιες αποκολλησεις υψηλη πιεση,και τελικα γενησα νωριτερα με καισαρικη γιατι ειχα ανεβασει πολυ πιεση και ουρικο οξυ...θα το ψαξω βρε κοριτσια γιατι δεν θελω αν δεν συντρεχει κανενας ανησυχιτικος λογος να μου κανουν καισαρικη παλι :( ο γιαννικος σε ποιο μαιευτηριο ειναι?

Θανούλης 10/3/2005

Σμαράγδα 19/8/2007

adhWm7.png Y6GDm7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Maroulita μπράβο σου κορίτσι μου και χαράς το κουράγιο σου μετά από τριδυμάκια να πας και για έκτο (εδώ εγώ για τέταρτο και το σκέφτομαι και χωρίς τρίδυμα ή μικρά μωρά). Οσον αφορά τον τοκετό, μπορεί να είναι πρόσφατη βέβαια η καισαρική, αλλά με 2 φ.τ. στο ενεργητικό σου θα ήταν λάθος να ξαναϋποβληθείς σε κ.τ., όλες οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου, και ναι φυσικά συμφωνώ ότι πρέπει να βρεις έναν γιατρό υποστηρικτικό (δες λίγο τη λίστα με τους γιατρούς) και να δεις που σίγουρα θα τα καταφέρεις να ξανακάνεις φ.τ., τουλάχιστον να το δοκιμάσεις και όχι να ξαναοδηγηθέις στην καισαρική προγραμματισμένα, χωρίς να δώσεις ευκαιρία στο μωράκι σου να είναι έτοιμο να γεννηθεί.

Στην θέση σου θα το έψαχνα τώρα, πριν προχωρήσει η εγκυμοσύνη κι άλλο και θα έβρισκα ευθύς αμέσως υποστηρικτικό μαιευτήρα, είναι κρίμα να ξανακάνεις καισαρική χωρίς να υπάρχει άλλη απόλυτη ιατρική ένδειξη.

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

στο λητω γεννησα :P:p οποτε θ ατο κοιταξω,ο γιατρος μου ειναι ο χασιακος,δεν ξερω αν τον γνωριζετε...θελω να το συζητησω και αν γινετε να ειναι μαζι μου στην προσπαθεια για φυσ.τοκετο

Θανούλης 10/3/2005

Σμαράγδα 19/8/2007

adhWm7.png Y6GDm7.png

Διαφημίσεις

ο χασιακος ειναι ο γιατρος μου και στις 4εγκυμοσυνες,τους φυσ.τοκετους τους εχω κανει με αυτον οπως και την καισαρικη,απλα τωρα φοβαται λογο το οτι οι εγκυμοσυνες ειναι πολυ κοντα...

Θανούλης 10/3/2005

Σμαράγδα 19/8/2007

adhWm7.png Y6GDm7.png

στο λητω γεννησα :P:p οποτε θ ατο κοιταξω,ο γιατρος μου ειναι ο χασιακος,δεν ξερω αν τον γνωριζετε...θελω να το συζητησω και αν γινετε να ειναι μαζι μου στην προσπαθεια για φυσ.τοκετο

Δε νομιζω να καταφερεις κατι.. Ειναι πολυ αρνητικος για φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη Τον ειχα ρωτησει πριν 11 μηνες

p7z6p3.pngsQqep3.png

συγνώμη κορίτσια μπορώ να πώ και εγώ τον "πόνο" μου????

εμένα που ο γιατρός μου εξ αρχής ήταν πολύ θετικός στο vbac και μάλιστα μου είχε πεί ότι είμαι και πολύ καλή υποψήφια, να τον πιστέψω??μου είχε πεί ότι έχει κάνει αρκετές φορές φτ μετά από καισαρική οστόσο το όνομά του δεν έχει αναφερθεί στις λίστες εδώ ούτε ξέρω κάποια κοπέλα που να έχει κάνει μαζί του vbac.

πόσο ασφαλές είναι να πάω τυφλοσούρτι (όταν μείνω έγκυος )σε αυτόν και στο τέλος να μου πεί αχχχχχ πάμε πάλι για καισαρική!!!

από την μία του έχω τρελή εμπιστοσύνη και από την άλλη τι να πώ?????????

πως να το ψάξω ?αχ γιατρέ μου πείτε μου μια πελάτισσα σας που της κάνατε vbac γιατί έχω κάτι απορίες και θέλω να την ρωτήσω??

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Elenanikou να σου ζήσει το μωράκι σου!! Χάρηκα πάρα πολύ με τα νέα σου!!!! Τα περίμενα πως και πως!!!

Maroulita τι να πω??? Συγχαρητήρια για τις αντοχές σου!!! Εύχομαι να βρεις σύντομα έναν γιατρό που να επιχειρεί vbac γιατί φαντάζομαι ότι μετά από τόσες γέννες μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά φυσιολογικού τοκετού και καισαρικής…

Fwfw αν θέλεις πες μας για ποιο λόγο έκανες καισαρική…??? Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι για να καταλάβουμε αν ένας γιατρός είναι της καισαρικής ή του φυσιολογικού… Ίσως έτσι μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Παρεμπιπτόντως και χωρίς να βάλω το χέρι στη φωτιά, νομίζω ότι κάπου εδώ μέσα είχα διαβάσει για κάποιον γιατρό στη Χαλκίδα που αναλαμβάνει vbac…

Φίλες, βλέπω και ξαναβλέπω τη λίστα… Μεγαλώνει πολύ η λίστα με τα vbac!!!! Χαίρομαι πάρα πολύ!!!

Έχω και μια ένσταση… θα πω κάτι και αν θέλετε, σκεφτείτε το. Το έχω ξαναγράψει πριν καιρό… Στη λίστα με τις επαναληπτικές καισαρικές, ποιος ο λόγος να γράφεται ότι έγινε προσπάθεια για vbac??? Αυτό δεν εννοείται εφόσον βρισκόμαστε εδώ μέσα??? Μήπως θα ήταν καλύτερα να αναγράφεται μόνο ο λόγος της επαναληπτικής καισαρικής και το όνομα του γιατρού δίπλα ώστε να γνωρίζουμε και για ποιο λόγο οι γιατροί ξανακάνουν καισαρική???

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

ελενα συγχαρητήρια να χαιρεαι το μωρακι σου!!!!:D:D:D:D:D:D:D

μαρουλιτα εισαι καταπληκτικη,ειλικρινα εισαι φοβερη!!!:P:p:p:p

θα ηθελα να μας πεις πως τα προλαβαινεις;;;;δουλευεις;εγω εναν εχω και δεν προλαβαινω τιποτα....ειλικρινα χρειαζομαστε συμβουλες....αν βρεις γιατρο που το υποστηριζει σιγουρα θα προσπαθησεις για φυσιολογικο.

κοριτσια εχει γεννησει καμια στο κεντρο φυσιολογικου τοκετου;;πως ειναι εκει;η αριστη προκοπιου σε ποιο μαιευτηριο ειναι;

Καλησπέρα κορίτσια!!!Ευχαριστώ πα΄ρα πολύ γαι τις ευχές σας! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πως αισθάνομαι! Ήταν η ωραιότερη εμπειρία στη ζωή μου. Με ολοκλήρωσε σαν γυναίκα, με έφερε τόσο κοντά στον άντρα μου (που μεταξύ μας δεν περίμενα να είναι τόσο δυνατός), με έκανε να αγαπήσω ξανά το σώμα μου και τόσα πολλά άλλα... Γενικά με λύτρωσε από όλα όσα είχε αφήσει πίσω της η προηγούμενη γέννα. Θέλω να πω ευχαριστώ στην irnadi την καθοδήγηση και την υποστήριξή της και φυσικά πάνω από όλα ευχαριστώ στη γιατρό μου και στη μαία μου που με περίμεναν 17 ώρες να γενήσω.Χωρίς αυτές δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.Είναι για μένα πλέον οικογένεια μου...Θέλω να πω τόσα πολλά αλλά δεν θέλω να σας κουράσω.Πάντως όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στο φυσιολογικό τοκέτο και πρέπει να το διεκδικούν. Καλή τύχη στις επόμενες...

Καλησπέρα κορίτσια!!!Ευχαριστώ πα΄ρα πολύ γαι τις ευχές σας! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πως αισθάνομαι! Ήταν η ωραιότερη εμπειρία στη ζωή μου. Με ολοκλήρωσε σαν γυναίκα, με έφερε τόσο κοντά στον άντρα μου (που μεταξύ μας δεν περίμενα να είναι τόσο δυνατός), με έκανε να αγαπήσω ξανά το σώμα μου και τόσα πολλά άλλα... Γενικά με λύτρωσε από όλα όσα είχε αφήσει πίσω της η προηγούμενη γέννα. Θέλω να πω ευχαριστώ στην irnadi την καθοδήγηση και την υποστήριξή της και φυσικά πάνω από όλα ευχαριστώ στη γιατρό μου και στη μαία μου που με περίμεναν 17 ώρες να γενήσω.Χωρίς αυτές δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.Είναι για μένα πλέον οικογένεια μου...Θέλω να πω τόσα πολλά αλλά δεν θέλω να σας κουράσω.Πάντως όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στο φυσιολογικό τοκέτο και πρέπει να το διεκδικούν. Καλή τύχη στις επόμενες...

συγχαρητηρια!!! σε ζηλευω!!! ισως στο επόμενο..:D

αχ τι ωραια...σε περιμεναν 17 ωρες,μπραβο!!!!

εγω να ρωτησω και παλι αυτο που με καιει περισσοτερο;;;;

μαζι με ολες τις ευχες μου και παλι,elenanikou ποση διαφορα εχουν τα μωρα σου;δηλαδη ποσους μηνες μετα την καισαρικη εμεινες εγκυος;;;

fBaep3.png

uwK7p3.png

elenanikou συγχαρητηρια και να σου ζησει το μωρακι!!!!

αχ ποσο χαιρομαι που ολα πηγαν καλα!!

ειναι πρωτη φορα που γραφω στο θεμα αυτο αλλα παρακολουθω και μου δινετε ελπιδα οτι ΑΝ τολμησω να ξαναμεινω εγκυος θα υπαρχει και η εναλλακτικη λυση του φυσιολογικου τοκετου!! γτ ναι, πλεον ο ΦΤ φαινεται οτι ειναι η εναλλακτικη, και οχι η καισαρικη... :-S

Ο μικρουλης μου ειναι ηδη 15 μηνων και εγω δεν εχω χωνεψει ακομη την ιδεα πως εκανα καισαρικη... και τρεμει η ψυχη μου μην μεινω εγκυος και ξανακανω καισαρικη!!! Ειναι πολυ αδικο που νιωθω ετσι, αλλα εσεις κοριτσια μου δινετε δυναμη και ελπιδα!!!

eNortjKzUjI0NDEzM1SyBlwwFXMC0A,,17.png

Διαφημίσεις

Fwfw αν θέλεις πες μας για ποιο λόγο έκανες καισαρική…??? Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι για να καταλάβουμε αν ένας γιατρός είναι της καισαρικής ή του φυσιολογικού… Ίσως έτσι μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Παρεμπιπτόντως και χωρίς να βάλω το χέρι στη φωτιά, νομίζω ότι κάπου εδώ μέσα είχα διαβάσει για κάποιον γιατρό στη Χαλκίδα που αναλαμβάνει vbac…

μη προοδευτικός τοκετός, διαστολή 0 τράχηλος σκληρός κλειστός και πάνω. αυτός ήταν ο λόγος της καισρικής μου.

μεταξύ μας, δεν έχω ακούσει και κανέναν γιατρό να λέει εγώ είμαι υπέρ της καισαρικής, όλοι λένε ότι είναι υπερμαχοι του φυσιολογικού τοκετού, άλλο στην πορεία που αλλάζουν και τους προκείπτουν οι καισαρικές.

όσες φίλες/γνωστές με παιδιά έχω γνωρίσει όλες τους υποστηρίζουν πως οι γιατροί τους είναι υπέρ του φυσιολογικού και πως σκ@#$τά προκείπτουν τόσες καισαρικές???

περίπτωση ξαδέρφης η οποία υποστήριζε πως ο γιατρός της τα τελευταία 8 χρόνια έχει κάνει μόνο μία καισαρική, ειρωνία την κοπέλα αυτή την ξέρω και έκανε καισαρική επειδή το ζήτησε χωρίς να υπάρχει λόγος.πείτε μου τώρα πως να τον χαρακτηρίσω τον συγκεκριμένο "υπέρμαχο" μιευτήρα του φυσιολογικού τοκετού????αν είναι τόσο κατά της καισαρικής αφού έχει κάνει μόνο μία, γιατί δεν την έπεισε να γεννήσει φυσιολογικά???και απλά της έκανε καισαρική???:twisted::twisted::twisted::twisted:πω πω σκεφτείτε να ήμουν και έγκυος τι θα έλεγα!!!!!!!!!!!!!!!

δεν ξέρω πως μπορείτε να με βοηθήσετε στον "πόνο" μου....απλά όταν μοιράζεσε τις ανησυχίες σου με πολλούς όλο και κάτι βγαίνει.

μπορεί να έχω τον ίδιο γιατρό με κάποια κοπέλα εδώ και να μην το ξέρω:idea::idea:και να ανταλλάξουμε πληροφορίες :shock::shock:

ούτε για τέστ παπ δεν πάω εδώ στην χαλκίδα πόσο μάλλον για vbac, έχω ακούσει μόνο για μία γυναίκα αλλά αναλαμβάνει μόνο αν έχουν περάσει 6 χρόνια από την προηγούμενη καισαρική.....

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

μαζι με ολες τις ευχες μου και παλι,elenanikou ποση διαφορα εχουν τα μωρα σου;δηλαδη ποσους μηνες μετα την καισαρικη εμεινες εγκυος;;;

το πρωτόκολλο δεν λέει για 18 μήνες το λιγότερο???νομίζω ότι το έχω δεί αρκετές φορές αυτό το 18 αλλά μην σας πέρνω στο λαιμό μου!!!!

άσε που αυτό το 18 με βολεύει αφάνταστα;););) 9 μηνών η κόρη και 9 μήνες εγκυμοσύνη =18 :shock::shock::shock::shock::shock:

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Στη λίστα με τις επαναληπτικές καισαρικές, ποιος ο λόγος να γράφεται ότι έγινε προσπάθεια για vbac??? Αυτό δεν εννοείται εφόσον βρισκόμαστε εδώ μέσα??? Μήπως θα ήταν καλύτερα να αναγράφεται μόνο ο λόγος της επαναληπτικής καισαρικής και το όνομα του γιατρού δίπλα ώστε να γνωρίζουμε και για ποιο λόγο οι γιατροί ξανακάνουν καισαρική???

Σωστη η παρατήρηση σου. Συμφωνώ

Elenanikou συγχαρητήρια. Να στε και οι δυο γεροί και ευτυχισμένοι.

Maroulita, είσαι super woman. Εγώ ακόμα δε γέννησα και με έχει πιάσει τέτοιο άγχος για το 3ο που δε μπορώ να κοιμηθώ. Μπράβο.

καλησπερα! συτο με τη λιστα. πιστευω πως αλλο να γινει επαναληπτικη αλλα προγραματισμενη καισαρικη και αλλο μετα απο ωρες προσπαθειας vbac. πχ αλλο να σε ολη την εγκυμοσυνη να λες οκ παω για vbac και τυχαια λεω τωρα στο τελος να ειναι στραβα το μωρο και να σου πει κλεινουμε ραντεβου για καισαρικη. και αλλο να φτασεις να προσπαθεις στην πραξη και μετα απο ωρες να προκυψει καισαρικη. ετσι λεω εγω... δε ξερω αν συμφωνητε. οπως και ναχει ειδικα αν ειναι μετα απο προσπαθεια ναι θαταν ωραιο να λεγε και τον λογο

1-2-3MPOMPIRES!!!

κοριτσια γεια σας.....εχω 5παιδακια τα 2πρωτα γεννηθηκαν φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο...αλλα στην τριτη εγκυμοσυνη λογω το οτι ειχα τριδυμακια γεννησα με καισαρικη...τωρα ειμαι ξανα εγκυος 3μηνων εγκυος...εγω θελω να γεννησω φυσιολογικα ομως ο γιατρος εχει ενδοιασμους λογο το οτι οι εγκυμοσυνες ειναι πολυ κοντα..

Προσκυνώ!!!!!!!!! Συγνώμη για το άσχετο με το τόπικ, αλλά θα με ενδιέφερε (αλήθεια!) να ανοίξεις ένα άλλο τόπικ με το πώς τα καταφέρνεις (με βοήθεια; με πρόγραμμα; πώς πώς ;;;) για να μαθαίνουμε και εμείς που έχουμε δύο παιδάκια και λέμε οτι κουραζόμαστε! Να σου ζήσουν και να είσαι γερή να τα καμαρώσεις όπως επιθυμείς!!!!

μη προοδευτικός τοκετός, διαστολή 0 τράχηλος σκληρός κλειστός και πάνω. αυτός ήταν ο λόγος της καισρικής μου.

Για ποιο λόγο πήγες στο μαιευτήριο??? Έσπασαν τα νερά, σε έπιασαν πόνοι ή κάτι άλλο???? Ή απλά έφτασες στην Π.Η.Τ. και κανόνισες ραντεβού για να γεννήσεις??? Σου έκανε πρόκληση???? Πόσες ώρες περίμενε να κάνεις διαστολή και τελικά έβγαλε το συμπέρασμα του μη προοδευτικού τοκετού???

0sShp3.png

PGnvp2.png

fwfw κι εγω ειχα ακριβώς την ίδια αιτία κτ, η οποία δεν έιναι αιτία, είναι μια μπαρούφα.Απο τη στιγμή που σου κάνουν πρόκληση, κατα πασα πιθανότητα θα γίνει κτ για διαφορους λόγους, αφου προφανως το μωρό δεν είναι ετοιμο να βγει, αν ηταν, θα εβγαινε απο μόνο του.Απο ό, τι θυμαμαι, ειχαμε ίδιες κτ , μαλιστα φαντάστηκα οτι μπορεί να ήταν και ο ίδιος γιατρός, αλλά υπάρχουν πολλοι τετοιοι εκει εξω προφανως.Ουτε να διανοηθείς οτι μπορεί να σου κανει vbac, ο γιατρός σου.Σου το λέει προφανώς για να μη σε χασει απο πελάτισα και στο τελος θα αρχίσει να σου τα μασαει παλι...Συγνωμη που σου τα λεω εξω απο τα δόντια αλλά κι εμένα έχει καει η γούνα μου και με αυτά που εξακολουθώ να βλέπω γύρω μου γινομαι ολοένα και πιο δυσπιστη, δυστυχως.Με κάθε φιλική διάθεση, ΨΑΞΕ ΑΛΛΟΝ γιατρό αν θέλεις vbac.

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Η γιατρός μου λέει ότι και αμέσως να ξαναμείνεις έγκυος μπορείς να κάνεις vbac, γιατί πληγή που δεν κλείνει σε 9 μήνες δεν κλείνει ποτέ! Γίνεται κορίτσια!!!Εγώ το πίστεψα, βρήκα και καταπληκτική γιατρό(που αυτό είναι το ζητούμενο) και όλα πήγαν κατ'ευχήν! Η γιατρός μου έλεγε αν ξεκινήσεις να γεννάς μόνη σου θα γεννήσεις, αν πάμε για πρόκληση δεν μπορώ να ξέρω την έκβαση. Ευτυχώς ξεκίνησε μόνος του ο τοκέτός και όλα πήγαν καλά. Πίστη χρειάζεται, ψάξιμο και πολλή θέληση.

γεια σας κορίτσια εδώ είμαι και γω έχω κάτι θεματάκια με τη σύνδεση

μπράβο ελενα νικου να σου ζήσει νομίζω ότι η γιατρός σου θα πρέπει να ναι η πρώτη επιλογή των κοριτσιών που πάνε για φυσιολογικό μετά καισαρική στη θεσσαλονίκηξ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...