Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Χαίρομαιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!! Πραγματικά! Γιατί κυρίως, ό,τι και να αποφασίσεις, θα είναι επειδή το θέλεις πραγματικά!!!! Τέλεια!!!!!!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καιγω χαιρομαι αλλα δεν εχω νιωσει ποτε τοσο μπερδεμενη... τι κολημα εφαγα ???τα νευρα μου... σκαλωσα στη γιατρο μου... δε μπορειτε να φανταστειτε. αλλο θες να πεις αλλα παει και σε τουμπαρει. τοσο γλυκια και ηρεμη γμτ! που δε μπορεις να πιστεψεις κατι κακο.. αν δε πηγαινα καθολου σε αυτην θαταν πολυ πιο ευκολο!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ! Έτσι με κατάφερε για την καισαρική η προηγούμενή μου... Σκέψου. Αν θες να επαναλάβεις καισαρική, όταν όμως το μωρό είναι έτοιμο, μείνε στη γιατρό σου (το ενδεχόμενο να σου βρει ''κάτι'' και να σε βάλει χειρουργείο πριν ξεκινήσει ο τοκετός παίζει, επίσης...)! Αν θες vba2c, βουρ για την Μπουζάκη!

αυτο το αναλυσαμε με τη Μπουζακη. της ειπα μηπως στο τελος μου τα γυρισεικαι μου ειπε πως αν εχω τετοια εντυπωση τοτε εστω και στο τελος να παω σε αυτην και θα κανουμε το σωστο.

1-2-3MPOMPIRES!!!

αλλα επειδη με ξερω δε γινετε... τωρα συντομα πρεπει να αποφασισω. αλλιως παει. εδω τωρα το σκεφτομαι τοσο στο τελος θα αλλαξω γιατρο? η τωρα η ποτε

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

balia- επιτυχής (δύο φορές) - Αλέξης Παπανικολάου - Θεσ/νίκη

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

angela kgr - επιτυχής - Μαρίνος Τσιριγώτης - Αθήνα

vageor - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

irnadi - επιτυχής - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη

artesio - επιτυχής - Δερετζής Χαράλαμπος - Δράμα

supermamaka - επιτυχής - Γκουτζιούλης Φώτης - Θεσ/νίκη

tinoula - επαναληπτική καισαρική

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική (20 ώρες προσπάθειας για vbac) Γιάννης Δημητριάδης - Αθήνα

spyni - επαναληπτική καισαρική (αναμονή 10 ωρών για έναρξη τοκετού) Αρίστη Προκοπίου - Αθήνα

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel - επαναληπτικη καισαρική (μετά από προσπάθεια για vbac) - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

alcyon - επαναληπτικές καισαρικές (μετά από προσπάθεια για vbac και vba2c) Ε. Μαντούδης - ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag - επαναληπτικη καισαρική (μετά από πολύωρη προσπάθεια για vbac και διαστολή 9) - Δημήτρης Μπιλάλης - Αθήνα

elenanikou - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 26/03/2011 - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)- στην προσπάθεια ΠΗΤ 11/6/2011- Γκουτζιούλης Φώτης- Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 30/06/2011

barbi - στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/8/2011 - Γιανίκος Λάμπρος Γαία - Αθήνα

Wonderland - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 6/08/2011

mamag - στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/2011

poubaki - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 1/10/2011

Anti1980 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 27/10/2011 - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νικη

έκανα μια μικρή παρέμβαση ελπίζοντας ότι διαβάζεται πιο εύκολα...:oops:

Καλησπέρα κορίτσια και πάλι.

Να σας πω κι εγώ για την εμπειρία μου, αλλά φοβάμαι μήπως σας στεναχωρήσω.

Ο πρώτος μου τοκετός ήταν πολύ άσχημος σαν εμπειρία και με ταλαιπώρησε δυστυχώς για πολύ καιρό. Εκ των υστέρων που ρώτησα κι έμαθα ένοιωσα μεγάλο θύμα της βιομηχανίας του τοκετού στην Ελλάδα.

Τα νερά μου σπάσανε κανονικά και όπως όλοι τηλεφώνησα στον τότε γιατρό μου, που μου πε να πάω κατευθείαν στο Γενεσις (με αυτό συνεργαζόταν). Η μαία μου βέβαια που χε ήδη έρθει σπίτι να με δει με συμβούλεψε να περιμένω λίγο να αρχίσουν και οι συσπάσεις , αλλά που εγώ. Άλλωστε την πρώτη φορά ο γιατρός είναι θεός.

Πήγα, μου κάναν οτι δυστυχώς κάνουν σε όλες σχεδόν και με καθήλωσαν σε ένα κρεββάτι και δε με αφηναν να σηκωθώ ούτε για τουαλέτα ουτε για εμετό . Πάτησαν κι ένα καβγά με τον άντρα μου. όλα τέλεια δηλαδή. όταν κάποια στιγμή ήρθε ο γιατρός κι ήθελε να μου κάνει επισκληρίδιο κι εγώ αρνήθηκα, τότε άρχισε το πανηγύρι. Ο γιατρός πήγε για ύπνο ("γιατί θα αργούσα"), μου βάλανε οκυτοκίνη (χωρίς να με ενημερώσουν), προφανώς για να τελειώσουν πιο γρήγορα μαζί μου κι άρχισαν τον ψυχολογικό πόλεμο για την επισκληρίδιο. Κάποια στιγμή δεν αντεξα τους πόνους , κι ενώ είχα φτάσει σε διαστολή 7 -8 έκανα την επισκληρίδιο. Ταυτόχρονα μου ζήτησαν να υπογράψω και χαρτί συναίνεσης για καισαρική, "δια παν ενδεχόμενο", αλλά πάλι εγώ αρνήθηκα. Λίγο αργότερα μας λένε πως πέφτουν οι παλμοί του παιδιού (φυσικό επακόλουθο της χαλάρωσης από την επισκληρίδιο, όπως έμαθα πολύ αργότερα) και να υπογράψω ένα άλλο χαρτί όπου θα αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη "που το παιδί μου θα γεννηθεί νεκρό". Ωραία λόγια προς μια γυναίκα που γεννάει. Ακόμα θυμάμαι τη νοσηλεύτρια που κούναγε το χέρι της απειλητικά από πάνω μου. Τελικά χωρίς καν να το καταλάβω κατέληξα να γεννήσω με καισαρική.

Δώδεκα μέρες μετά, πάλι στο Γενεσις έκανα 2η επέμβαση, γιατί είχα γεμίσει πύον, από ένα μικρόβιο (στρεπτόκοκκο) που κόλλησα στο χειρουργείο της καισαρικής, λόγω κακής αποστείρωσης. Κόντεψα να πεθάνω από σηψαιμία, αλλά τελικά ο θεός λυπήθηκε το παιδάκι μου και τη γλύτωσα.

Επί ένα μήνα μετά, καθημερινά έπρεπε να πηγαίνω είτε στο ιατρείο του γιατρού, είτε στο Γένεσις για να μου βγάζουν το πύον από την παροχέτευση που μου αφήσαν στην κοιλιά.

Όπως καταλαβαίνετε μετά από αυτή την εμπειρία δεν υπήρχε περίπτωση να γεννήσω ξανά με καισαρική.

Στη δεύτερη λοιπόν εγκυμοσύνη άρχισα να ψάχνω γιατρό για VBAC.Πήρα σβάρνα τους γυναικολόγους, ρωτούσα τους πάντες. Από τις μαμάδες της La Leche έμαθα για το birthchoices, πήγα, ενημερώθηκα, έψαξα. Άκουσα απίστευτες βλακείες από ανθρώπους που υποτίθεται οτι ασκούν το λειτούργημα της ιατρικής. Από το πιο κοινό οτι θα πάθω ρήξη μήτρας και θα πεθάνω από ακατάσχετη αιμορραγία μέχρι το κορυφαίο, που είπε μάλιστα μια γυναίκα γυναικολόγος, οτι το παιδί μου θα γεννηθεί τυφλό από τα μικρόβια που έχει η φυσική δίοδος της γέννας.

Συνολικά είδα 7 γυναικολόγους και προετοιμαζόμουν σοβαρά για το ενδεχόμενο της γέννας στο σπίτι σε περίπτωση που δεν έβρισκα κάποιον να με αναλάβει. Τελικά βρήκα ένα γιατρό με τον οποίο ήμουν ξεκάθαρη από την αρχή στο τί ήθελα και μια γυναίκα που με καθοδήγησε και με βοήθησε πολύ στα πρώτα στάδια του 2ου τοκετού μου. Έτσι τη 2η φορά , όταν σπάσανε τα νερά μου, πέρασα τους πόνους στο σπίτι μου και αφού η διαστολή μου είχε προχωρήσει αρκετά πήγα στο Διαβαλκανικό και χάρηκα την πιο δυνατή και όμορφη εμπειρία της ζωής μου, αυτή του φυσικού (όχι μόνο φυσιολογικού) τοκετού.

Πιστεύω πάντως, συγκρίνοντας τις δυο αυτές εμπειρίες που είχα, οτι ο τρόπος που θα σου φερθεί ο γιατρός έχει να κάνει και με το πόσο ξεκάθαρες και διεκδικητικές είμαστε εμείς οι ίδιες σε αυτό που θέλουμε.

Τη δεύτερη φορά μοναδικό μου σύμμαχο στη διεκδίκηση του VBAC είχα τον άντρα μου. Είδε τι πέρασα την πρώτη φορά , ενημερωθήκαμε μαζί και τελικά τα καταφέραμε και αποκτήσαμε κι οι δυο την πιο δυνατή εμπειρία της ζωής μας. Ετσι ελπίζω να ναι κι αυτή τη φορά.

Κορίτσια πάλι συγκινήθηκα που τα θυμήθηκα όλα αυτά. Σας ευχαριστώ που με αντέξατε στη μακρηγορία μου αυτή. Καλή δύναμη σε όλες μας.

Λίγο αργότερα μας λένε πως πέφτουν οι παλμοί του παιδιού (φυσικό επακόλουθο της χαλάρωσης από την επισκληρίδιο, όπως έμαθα πολύ αργότερα) .

καιγω γιαυτο εκανα την πρωτη καισαρικη! ειχα λιγη διαστολη. μπηκα μεσα 7.30 με 8 το πρωι με προκληση και 2 το μεσημερι αφου ειχα κανει και επισκληρηδιο εχανε παλμυς το μωρο. καιγω το ακουσα. και..... καισαρικη!

εννοητε στη διαδικασια η μονη φορα που κουνηθηκα απτο κρεβατι ηταν για να παω τουαλετα μετα το κλισμα........ χμμμμμ κατι δε μου κολαει σε ολο αυτο η εχω χαζεψει αποτη σκεψη?

1-2-3MPOMPIRES!!!

Supermama, ένα έχω να σου πώ μόνο.

Έλα σε κάποια συνάντηση του birthchoices ή μπες στο site και διάβασε, ή ακόμα πιο απλά χτύπα στο google VBAC και ξεκίνα την ενημέρωσή σου. Κι εγώ έτσι ξεκίνησα.

Όσο για την αλλαγή γιατρού, μη κολλάς. Εμπιστέψου το ένστικτό σου και μην αφήνεις τους φόβους ή τους τρίτους να ξεπεράσουν το θέλω σου. Εσύ ορίζεις το σώμα σου. όχι τρίτοι.

Διαφημίσεις

μέχρι το κορυφαίο, που είπε μάλιστα μια γυναίκα γυναικολόγος, οτι το παιδί μου θα γεννηθεί τυφλό από τα μικρόβια που έχει η φυσική δίοδος της γέννας.

Αυτό πάει στο "Τί άλλο θ'ακούσω...;!"! Να κάνουμε κι ένα για τις γέννες και την εγκυμοσύνη; Εκεί να δεις τι έχω να γράψω! Για την καισαρική τώρα...κορίτσια, μαθαίνω από άλλες κοπέλες που ήταν ακριβώς ίδια περίπτωση μ'εμένα ότι ο γιατρός τους περίμενε, κατέβηκε το μωρό και γέννησαν φυσιολογικότατα...αισθάνομαι απογοήτευση και ηλίθια...

supermama διαβάζω αυτά που γράφεις και δε ξέρω πως να στο πω... είσα τυχερή, πραγματικά, που βρίσκεσαι σε μια πόλη που σου προσφέρει τη δυνατότητα να προσπαθήσεις (έστω) για vbac. Και νομίζω ότι πρέπει να αρπάξεις αυτή την ευκαιρία. Δεν πιστεύω ότι η τωρινή γυναικολόγος σου θα σε αφήσει μέχρι να ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός . Και ακόμα και αν σου ει τώρα ναι, όταν θα μπεις στο μήνα σου θα βρει κάποια δικαιολογία να σε βάλει προγραμματισμένα με κ.τ. ΔΕ ξερω, αυτο πιστεύω...

Μην κολλάς στη γιατρό σου εφόσον δε μπορεί να σου προσφέρει αυτό που θες.

Προτείνω να πας στη Μπουζάκη.(αφού μιλήσατε κιόλας).

Στα λέω γιατί εγώ καίγομαι να βρω γιατρό και δεν υπάρχει (απ' ότι φαίνεται) κανείς εδώ στο Ηράκλειο που να αναλαμβάνει. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι για HBAC ακόμα και να ανέβω Αθήνα (κάτι εξαιρετικά δύσκολο, όπως είναι και οι υπόλοιπες επιλογές που έχω...)

Φιλικά πάντα, Ζαχαρένια;)

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

ζαχαρενια μου ποσο δικιο εχεις. η δικια μου ξαναλεω εχει το στυλ που δε μπορεις να πεις κατι. αλλα αν μεινω σε αυτην 99.9% ναχω στο νου μου καισαρικη. ξερω οτι δε θα δεχτει. στην τελικη σου λεει αφου μιλαμε για καισαρικη προς τι η ταλαιωρια. ας παμε πρωι πρωι να τελειωνουμε. δε μπορω να καταλαβω γιατι κολησα τοσο... δεν ειμαι ετσι εγω. αν θελω κατι το κανω τωρα δε ξερω... οι ορμονες λες?χαχαχα ξαναλεω εντομεταξυ.. η Μπουζακη ηταν..... αυτο που λεμε ''δεν υπαρχει''! πρωτη φορα την πηρα δισταχτικα. αρχισα να της μιλαω και να μου μιλαει σαν ναταλεγα στην αδερφη μου. δε μπορειτε να φανταστειτε τι της ελεγα. αποτα πιο σοβαρ μεχρι της βλακειες που φοβαμαι και σκεφτομαι. με ακουγε και ειχε απαντηση. γελουσε θυμωνε απολα. αυθαιντικη! κατι που μεκανε φοβερη εντυπωση ειναι πως σε ολη τη συζητηση δεν ειπε στιγμη για αυτην αν δε το ελεγα εγω. οτι συμβουλη μου εδινε ηταν γιατη δικια μου. το τι μπορω να της πω δηλ(χωρις να την κατηγορει ομως..) στο μονο που φρικαρε ηταν οταν ειπα που εκανα το 2ο στην 37 εβδομ. ειπε '''εε οχι ρε παιδια! γιατι???'''και οταν ειπα 22 μηνες διαφορα τα 2 παιδια μου ασκασε στα γελια που θεωρηθηκε κοντα και εκανα καισαρικη. δε ξερω κοριτσια αν διαβασετε το μυν ολο βλεπετε οτι ενθουσιαστηκα πολυ με την Μπουζακη. αλλα σκαλωνω. Ας ερθει καποια που μενει θεσσαλονικη να μου δωσει ενα χαστουκι να ξεκολησω!!!! please!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Να σου πω τί πραγματικά πιστεύω; Ότι η δικιά σου θα θέλει να σε πάει μέσα πριν να ξεκινήσει ο τοκετός. Θα σου φέρει διάφορες δικαιολογίες, σοβαρούς ντεμέκ λόγους για να πας χειρουργείο πριν την ώρα σου. Θα σε τουμπάρει, ξύπνα! Πολλές ακολουθούν την τακτική "πάω με τα νερά σου", όμως όλο και κάτι θα βρουν στο τέλος... Συζήτησες το ενδεχόμενο "φυσιολογικής καισαρικής" (εκτός από την έναρξη του τοκετού, να δεις το μωρό την ώρα που γεννιέται, να πάρεις το μωρό στο στήθος στο χειρουργείο, δέρμα με δέρμα επαφή, ο λώρος να κοπεί αφού σταματήσει να πάλλεται...) με τη γυναικολόγο σου; Με την Μπουζάκη; Πιστεύω πως ακόμα και καισαρική να κάνεις με την Μπουζάκη, θα αισθανθείς καλύτερα!

αυτο μπηκα να ρωτησω... οχι αυτα δε τα συζητησα με καμια. στο πρωτο ειχα κανει ολικη. εγω το ζητησα.. στο 2ο δεν ηξερα πως ειναι με επισκληριδιο οποτε μολις βγηκε το μωρο απλα μουτο δειξαν... λοιπον λεω την ερωτηση μου. αν τελικα ειναι καισαρικημε την Μπουζακη. εχει κανει καμια? πως ειναι? η τομη? ειναι διακριτικη πχ? γιατι με 2 καισαρικες ουτε φαινετε εμενα...

1-2-3MPOMPIRES!!!

αυτο μπηκα να ρωτησω... οχι αυτα δε τα συζητησα με καμια. στο πρωτο ειχα κανει ολικη. εγω το ζητησα.. στο 2ο δεν ηξερα πως ειναι με επισκληριδιο οποτε μολις βγηκε το μωρο απλα μουτο δειξαν... λοιπον λεω την ερωτηση μου. αν τελικα ειναι καισαρικημε την Μπουζακη. εχει κανει καμια? πως ειναι? η τομη? ειναι διακριτικη πχ? γιατι με 2 καισαρικες ουτε φαινετε εμενα...

Έχει κάνει 3 καισαρικές τα τελευταία 2,5 χρόνια οπότε δύσκολα θα βρεις απάντηση σ'αυτό...;) ;) ;)

Eυη έκανες αυτό ακριβώς που ήθελα να κάνω στη λίστα!!!! Να σαι καλά!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Έχει κάνει 3 καισαρικές τα τελευταία 2,5 χρόνια οπότε δύσκολα θα βρεις απάντηση σ'αυτό...;) ;) ;)

!

θα το πω! εχω πει τοσες χαζομαρες που αλλη μια δε πειραζει ε? το οτι εχει κανει 3 καισαρικες σε 2.5 χρονια μου φερνει πολλα στο μυαλο. 1ον οτι ναι! καταφερνει παντα φυσιολογικο τοκετο.

2ον οτι δεν εχει πελατεια

3ον εχει εμπειρια ομως καλη σε καισαρικες τελικα αν χρειαστουν?

με το μαλακο κοριτσια! εχω παρανοησει!

1-2-3MPOMPIRES!!!

supermanoyla συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου:-D:grin::-D!!!!

συμφωνα με αυτα που λες και οσα λενε τα κοριτσια στο site η μπουζακη φαινεται καταπληκτικη,οχι μονο γιατρος αλλα και ανθρωπος,ειλικρινα υποκλινομαι:!::!::!::!::!:...(σε δυο χρονια 3 καισαρικες) το λεει η καρδια της...μπραβο της!!!!!!και απο αυτα που λες οτι σου ειπε,φαινεται οτι ειναι ανθρωπος με ποιοτητα εκτος απο καταπληκτικη επιστημονας.

εγω αν εμενα θεσσαλονικη θα πηγαινα με κλειστα τα ματια σε αυτη....τι κριμα που δε μενω εκει,δεν εχω ακουσει για κανενα στην αθηνα τοσο καλα λογια..μου φαινεται θα μετακομισω γιατι εκτος των αλλων η αθηνα ειναι χαλια,προτιμω τη θεσσαλονικη....:wink::wink::wink:

κοριτσια εχει ακουσει καμια για καποιον πατσουρα στο αττικο;;;

γιατι εκει που το περνω αποφαση μετα με πιανουν οι φοβοι? και σε σας εχεισυμβει? αποφασισα να κλεισω ραντεβου στη Μπουζακη και αν ειναι τοσο καλη οσο καταλβα τοτε θα φυγω απτη δικια μου οσο δυσκολο καιναναι.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Μανούλες μακάρι να μπορούσα να διαβάσω ότι έχετε γράψει αλλά δυστυχώς η μπουμπού μου θα ξυπνήσει σε λίγο και μόλις που προλαβαίνω να σας πω και εγώ την εμπειρία μου! Στις 27 Φεβρουαρίου κατάφερα να ζήσω μία από τις ομορφότερες εμπειρίες τις ζωής μου, να γεννήσω την 2η κορούλα μου φυσιολογικά (προηγούμενη καισαρική πριν από 2 χρόνια) και να έχω στο πλάι μου τον αντρούλη μου να μου κρατάει το χέρι...Η αλήθεια είναι ότι όλα κύλησαν τόσο ομαλά και μαζί με την αφάνταστη βοήθεια του γιατρού και των μαιών στο τέλος δυσκολευόμουν πολύ να συνειδητοποιήσω τί είχε συμβεί, ήταν μαγικό! Ήταν ο πιο γλυκός πόνος που έχω νοιώσει ποτέ μου και εύχομαι σε όλες τις μανούλες που επιθυμούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά από καισαρική να το ζήσουν όπως και εγώ...Είναι μεγάλο έγκλημα να στερείς από μια μάνα το δικαίωμα να γεννήσει φυσιολογικά το παιδί της αν και εφόσον μπορεί να το κάνει...

Άνοιξη έχει η καρδιά εσένα σαν κοιτά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...