Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατμομάγειρες (για παιδιά)

Recommended Posts

καταρχήν τα κυπελάκια της avent είναι bpa free, δηλαδή ασφαλή. μπαίνουν στο θερμαντήρα με ό,τι θέλουμε, ακόμη και για μητρικό γάλα. το γράφει και το site.

στο ίδιο κυπελάκι της κάνω το ρυζάλευρο της holle.

ο θερμαντήρας avent κάνει πρόγραμμα για φαγητό ή γάλα ή μπιμπερό, για ψυγείο ή κατάψυξη.

ο ατμομάγειρας μαγειρεύει και πολτοποιεί. είναι επίσης bpa free. καλό όμως είναι αφού μαγειρευτεί το φαγητό, να ανοίγουμε το καπάκι, να κρυώσει και μετά αφού προσθέσουμε το λάδι ή ό,τι άλλο επιτρέπει ο γιατρός π.χ. λεμόνι, να το πολτοποιούμε.

φυσικά λόγω μεγέθους του κάδου, μπορούμε να μαγειρεύουμε για 2-3 μέρες, οπότε τα κυπελάκια αποθηκεύουν τις ποσότητες που θέλουμε. μας διευκολύνουν τα ml που αναγράφονται στο πλάι από το κυπελάκι (προαποστειρωμένο). ο άντρας μου μου είπε ότι το διάβασε κάπου για τις 4 χρήσεις. έτσι κι αλλιώς, στις 4 χρήσεις δεν βλέπω φθορά, αλλά δεν με νοιάζει, τα πετάω για ασφάλεια. προηγείται η μπουμπού.

το κρέας το βγάζω από την κατάψυξη το πρωί. το ξεπαγώνω μόνο του σε θερμοκρασία δωματίου. μπορεί και ο θερμαντήρας να το ξεπαγώσει βέβαια, αλλά προτιμώ τον απλό δρόμο για περισσότερη ασφάλεια και επειδή δεν υπάρχει βιασύνη είτε είναι οι γιαγιάδες είτε εγώ της μαγειρεύουμε καθημερινά πλέον.εξάλλου η ποσότητα κρέατος είναι μικρή και ξεπαγώνει γρήγορα.

το κρέας και τα λαχανικά τα κόβουμε κομματάκια μικρά και τα ρίχνουμε στον κάδο για μαγείρεμα. το λαδάκι το βιολογικό ψυχρής έκθλιψης το κάνει ακόμη πιο νόστιμο. το προσθέτω αφού κρυώσει το μείγμα, για να μην χάσει τη θρεπτικότητά του.

ο ατμομάγειρας μπορεί να ζεστάνει το φαγητό περισσότερο ή λιγότερο. εξάλλου πέρα από το βιβλιαράκι συνταγών, υπάρχουν οδηγίες για το μαγείρεμα του κάθε φαγητού, το χρόνο...

είμαι πολύ ευχαριστημένη με την avent σε ό,τι έχω πάρει, και είναι πολλά αυτά (σύστημα ενδοεπικοινωνίας, αποστειρωτής, μπιμπερό, πιπίλες).

τραχανά δεν τρώμε ακόμα ούτε άλλα λαχανικά πέρα από το κλασικό τρίπτυχο πατάτα, κολοκυθάκι, καρότο. από κρέας μόνο κοτόπουλο-μοσχάρι έχω δώσει εναλλάξ.

τη Δευτέρα γινόμαστε 7 μηνών.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 658
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ με ολα τα παραπάνω που λες αλλα καλυτερα να μην αναφέρουμε οτι στις 4 χρησεις συνιστάται να πετιουνται....αλλωστε δεν το γραφει στις οδηγιες αυτο! Ειναι παραπληροφόρηση....οχι οτι εχω ποσοστα στην avent αλλα να μην παθει εγκεφαλικο καμια μανουλα που θα το διαβάσει και της κοπουν τα ποδια...

Συμφωνώ με ολα τα παραπάνω που λες αλλα καλυτερα να μην αναφέρουμε οτι στις 4 χρησεις συνιστάται να πετιουνται....αλλωστε δεν το γραφει στις οδηγιες αυτο! Ειναι παραπληροφόρηση....οχι οτι εχω ποσοστα στην avent αλλα να μην παθει εγκεφαλικο καμια μανουλα που θα το διαβάσει και της κοπουν τα ποδια...

βρε Καλαμαράκι, ο άντρας μου το διάβασε κι εγώ το είπα. τί να σου πώ. κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο. το μεσημέρι θα τον ανακρίνω...χεχε!

Ναι ναι να τον ανακρίνεις χαχχαχαχα Και να τον απειλήσεις κιολας...γλυκα!

καλαμαράκι μου, τελικά το γλύτωσε το στρατοδικείο.

μπήκα στο site της avent και διάβασα στις ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν (μόνο στα αγγλικά είχε το συγκεκριμένο θέμα) ότι δεν φθείρεται το κυπελάκι στις 4 χρήσεις, μπορεί να κρατήσει για περισσότερες, απλά συνιστούν τις 4 για περισσότερη ασφάλεια.

θα άκουγε εξάψαλμο αλλιώς. η γκρίνια είναι το φόρτε μου!

Διαφημίσεις

μια συμβουλή για όσες έχουν τον ατμομάγειρα avent, να βάζετε στον κάδο πρώτα τα λαχανικά και τέλος το κρέας, ώστε όταν γυρίσετε την κανάτα για να μαγειρευτεί, το κρέας να λιώσει τέλεια.

το πράσινο εσωτερικό από το καπάκι της κανάτας-κάδου βγαίνει και πλένεται.

ΚΑΛΣΗΠΕΡΑ! ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΤΜΟΜΑΓΙΡΑ ΤΗΣ AVENT. ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ 138? ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?

ΕΠΙΣΗΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΤΗΣ AVENT ΕΙΝΑΙ BPA FREE ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ SITE ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ΚΑΛΣΗΠΕΡΑ! ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΤΜΟΜΑΓΙΡΑ ΤΗΣ AVENT. ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ 138? ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?

ΕΠΙΣΗΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΤΗΣ AVENT ΕΙΝΑΙ BPA FREE ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ SITE ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ναι είναι bpa free όλα.τον πήραμε μέσω internet 130.

καλά μαγειρέματα και καλή σας όρεξη!

Διαφημίσεις

Καλά τον βρήκες...Τόσο περίπου πάει...

an1cF1XNw360030Nzc3NzlkaHw2NzI5MTUwZGF8VG8gZ2x1Zml0em91cmFraSBtYXMgZWluYWk.gif

Καλά τον βρήκες...Τόσο περίπου πάει...

astarti τί λες να ζητήσουμε ποσοστά από την avent;

δεν νομίζω να βρούν καλύτερους διαφημιστές.

και η zouzounel βεβαίως βεβαίως, και το καλαμαράκι.

συγνώμη αν ξέχασα καμία.

είμαστε καλό γκρουπάκι, hi-tech μανούλες!

Nα ρωτησω κατι....η θεωρια οτι το φαγητο σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες ειναι ανθυγιεινο ευσταθει?Μηπως ο ατομαγειρας λειτουργει σα χυτρα και γι αυτο μαγειρευεται τοσο γρηγορα το φαγητο?Η χυτρα εχω ακουσει καταστρεφει ολες τις βιταμινες.Θελω να παρω ατμομαγειρα αλλα αυτο με φοβιζει.Μηπως ξερετε κατι?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Εγώ πάλι έχω ακούσει και τις δύο απόψεις. Ό,τι δηλ. το μαγείρεμα στη χύτρα λόγω γρήγορου μαγειρέματος καταστρέφει τις βιταμίνες, από την άλλη όμως λέει επειδή το φαγητό διατηρεί τα υγρά του και γενικά μαγειρεύεται με λιγότερο νερό, είναι πιο υγιεινό.

Για τον ατμό πάλι έχω ακούσει μόνο ότι είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.

Άντε βγάλε άκρη τώρα.

Εγώ πάντως πήρα τον ατμομάγειρα της avent, μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει το μπλέντερ και είναι απίστευτο. Κάνει τα φρούτα αλοιφή! Και είναι τόσο compact. Μακάρι να βολέψει και στο μαγείρεμα, γιατί και χύτρα για μια μεριδούλα φαγητό παραπάει. Το ρεύμα που καις και τα νερά, νομίζω αποσβένουν το κόστος του (αν μαγειρεύει σωστά).

Στο πρώτο μου παιδί μαγείρευα στη χύτρα, που να βράσει το μοσχάρι στην κατσαρόλα και στον δικό μας ατμομάγειρα.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

astarti τί λες να ζητήσουμε ποσοστά από την avent;

δεν νομίζω να βρούν καλύτερους διαφημιστές.

και η zouzounel βεβαίως βεβαίως, και το καλαμαράκι.

συγνώμη αν ξέχασα καμία.

είμαστε καλό γκρουπάκι, hi-tech μανούλες!

Λες ε???Δεν το χα σκεφτεί...Τι τζάμπα διαφήμιση κάνουμε τόσο καιρό????Για να πέφτουν τα χρήματα...

Λάρισα μένεις ε???Κι εγώ....Άντε να κανονίσουμε καμιά φορά να βρεθούμε όσες είμαστε Λάρισα..Πλάκα θα χει...Οι μπουμπούδες μας πρέπει να ναι πάνω κάτω ίδια ηλικία..

Nα ρωτησω κατι....η θεωρια οτι το φαγητο σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες ειναι ανθυγιεινο ευσταθει?Μηπως ο ατομαγειρας λειτουργει σα χυτρα και γι αυτο μαγειρευεται τοσο γρηγορα το φαγητο?Η χυτρα εχω ακουσει καταστρεφει ολες τις βιταμινες.Θελω να παρω ατμομαγειρα αλλα αυτο με φοβιζει.Μηπως ξερετε κατι?

Η παιδίατρος μου όταν της είπα ότι θέλω να αγοράσω ατμομάγειρα για τα φαγητά της μικρής μου ήταν αντίθετη λέγοντας πως αν αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες καταστρέφει όλες τις θρεπτικές ουσίες του φαγητού, γι αυτό μου είπε και όχι σε χύτρα το βράσιμο των φαγητών...Εγώ πήρα της avent γιατί διάβασα ότι το έχει προβλέψει αυτό και στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες που έχει λέει ότι δεν αναπτύσσει θερμοκρασία μεγαλύτερη των 75οC οπότε δεν νομίζονται να χάνονται οι θρεπτικές ουσίες...Σήμερα πάντως τον χρησιμοποίησα πρώτη φορά και είμαι πολύ ευχαριστημένη..Χώρεσε μπόλικα λαχανικά και κοτόπουλο και σε 20 λέπτα ήταν έτοιμα και το μπλέντερ τα άλεσε πολύ καλά γιατί είχα μια επιφύλαξη ως προς αυτό...

κοριτσια εως ποτε τα μικρα τρωνε αλεσμενο και ξεχωριστο φαγητο? ειμαστε τωρα 7 μηνων ,,,,, μη παρω τον ατμομαγειρα για 2-3 μηνες μονο ....

απο οτι διαβασα εδω ... ο καλυτερος ειναι avent δαγκωτο!!!! πως και που 8α το βρω πιο φτηνα?

thanks!!!

κοριτσια εως ποτε τα μικρα τρωνε αλεσμενο και ξεχωριστο φαγητο? ειμαστε τωρα 7 μηνων ,,,,, μη παρω τον ατμομαγειρα για 2-3 μηνες μονο ....

απο οτι διαβασα εδω ... ο καλυτερος ειναι avent δαγκωτο!!!! πως και που 8α το βρω πιο φτηνα?

thanks!!!

καταρχήν τα μωρά μας έχουν την ίδια ηλικία. είστε μεγαλύτεροι κατά μία μέρα.

εμείς γεννηθήκαμε 9/10.να μας ζήσουν τα μπουμπούκια!

pharmacy4u. από εκεί το παράγγειλε ο άντρας μου, 130 ή 135 ευρώ.θα τον λατρέψεις!

το μέχρι πότε αλεσμένα έχει να κάνει με τα δοντάκια σας, με τη δεξιότητα του παιδιού στο μάσημα. είναι σχετικό. ο παιδίατρος που το παρακολουθεί είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει και να σε κατευθύνει. πάντως έχουμε μέλλον και με δύο δοντάκια.

φιλιά!

το πλέον σύνηθες είναι να το ζεσταίνεις σε θερμαντήρα της ίδιας εταιρείας με τα κυπελάκια via. μπορείς όμως να το βάλεις στον ατμομάγειρα να το ξαναμαγειρέψει για λιγότερα λεπτά ως ζέσταμα.

με τόση ευκολία, θα μαγειρεύεις καθημερινά. πάω στοίχημα!

Συμφωνω με τη sevoula.

Τον εχω αγορασει και εγω μετα απο τα σχολια που διαβασα απο τα κοριτσια και πραγματικα ειναι τελειος!

Ειναι τοσο ευκολος και γρηγορος που δεν νομιζω οτι θα μαγειρευεις για 2 μερες.

Εγω μαγειρευω για το μπεμπη καθε μερα και σε 20' ειναι ετοιμο.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να του ετοιμαζεις φαι για 2 μερες με τετοια ευκολια!

Καλα μαγειρεματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...