Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλαστικό ή Ξύλινο καρεκλάκι φαγητού;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εμεις εχουμε το καρεκλάκι Τripp trapp της Stokke (αυτο που έχει στο http://www.trikiklo.com )

To πηραμε απο Γερμανια, τα πηραμε μαλλον γιατι εχουμε τρια!!!!

Ρυθμιζονται αναλογα με το υψος του παιδιου και μπορουν να χρησιμοποιηθουν μεχρι 12 χρονων. (Σαν καρέκλα γραφειου).

Ειμαστε πολύ ευχαριστημενοι με τα καρεκλακια γιατι προσαρμόζονται και πολυ ωραια στο τραπεζι μας. Το παιδακι καθεται μαζι με την υπολοιπη οικογενεια στο τραπεζι και η καρεκλα ρυθμιζεται στο υψος που χρειαζεται.

Χριστίνα με τα ζουζουνάκια

Μυρτώ 5 ετών

Αναστασία-Θωμαΐς 3 ετών

Νικόλας 20.04.2007

χμ....

εμείς πήραμε με 12 ευρώ απ το ΙΚΕΑ το πλαστικό :roll:

κάνει μια χαρά τη δουλειά του και μια φορά τη βδομάδα βγαίνει στο μπαλκόνι και πλένεται με το λάστιχο...

Δεν θα έπαιρνα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ καρεκλάκι των 100 ευρώ ....

κάθεται 10 λεπτά τη μέρα για να φάει όλο κι όλο κι όχι για να παίξει...

μια χαρά είναι!

Τον βάζουμε πλέον και κοντά στο τραπέζι και καθόμαστε όλοι γύρω γύρω!

εμείς από την αρχή πήραμε αυτό της chicco που μπαίνει στο τραπέζι. Είναι πολύ βολικό δεν πιάνει καθόλου χώρο και μεταφέρεται παντού εύκολα. έτσι το παίρνουμε μαζί μας σε εκδρομές, ταβερνάκια κλπ.. και έχει και το θετικό ότι καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι....

αυτο ακριβως πολυ βολικο :wink:

Εμείς δεν πήραμε τελικά το καρεκλάκι της Inglesina, προτιμήσαμε της chicco που είναι οικονομικότερο.

Σχετικά με το αν αξίζει να επενδύσεις σε καρεκλάκι άνω των 100 ευρώ, υποθέτω ότι εξαρτάται από το παιδί, πόσο κάθεται και μέχρι ποιά ηλικία.

Ο δικός μου μέχρι στιγμής κάθεται αρκετά στο καρεκλάκι του, οπότε δείχνει ότι είναι μία καλή αγορά, αλλά δεν ξέρω αν σε ένα μήνα δεν αλλάξει γνώμη και δεν κάθεται ούτε λεπτό. Όλα είναι λίγο σχετικά.

Η γνώμη που σχημάτισα τελικά για τα επώνυμα καρεκλάκια (inglesina, chicco, peg perego) είναι ότι είναι σχεδόν τα ίδια, μόνο τα σχέδια διαφέρουν και τα σχέδια απευθύνονται στο γούστο των γονιών και ουχί των παιδιών (σε αυτή την ηλικία). Άρα το Inglesina zuma το πληρώνεις για να το ευχαριστιέσαι οπτικά. Το Bloom fresco δε είναι χάρμα οφθαλμών, η τιμή του όμως είναι ιδιαιτέρως τσιμπημένη...

EoHCp3.png2Xnpp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σε όλους,

Εγώ πάλι κοιτάζω πάντα πρώτα την ασφάλεια του παιδιού. Γι’αυτο ξεσκονίζω πάντα, πριν αγοράσω κάτι (πχ. καρεκλάκι φαγητού, καρ. αυτοκινήτου, ακόμα και στα παιχνίδια πολλές φορές ), τα διάφορα "crash tests" που έχουν γίνει.

Για καρεκλάκια φαγητού δείτε εδώ (για όσους ξέρουν γερμανικά)

http://www.test.de/themen/kinder-familie/test/-Kinderhochstuehle/18664/18664/

και εδώ τον πίνακα με τις αποδώσεις στα τεστ:

http://www.test.de/themen/kinder-familie/test/-Kinderhochstuehle/18664/18664/113853/

όπου sehr gut = πολύ καλά, gut=καλά, befriedigend=ικανοποιητικά ausreichend= επαρκής mangelhaft=ελλιπές

Το φορητό είναι όντως πολύ βολικό όμως δεν μπορεί να μπει σε τραπέζι που έχει μια βάση (πχ στρογγυλό τραπέζι) ούτε σε τραπέζι γυάλινο. Τα τραπεζια με μια βάση μπορούν να γυρίσουν ολόκληρα από το βάρος του μωρού και τα γυάλινα τραπέζια είναι έτσι κι αλλιώς επικίνδυνα.

Όταν επιλέξαμε το καρεκλάκι της Stokke η μεγάλη μας κόρη ήταν 3ων ετών και δεν καθόταν άνετα στις καρέκλες του σπιτιού, της τραπεζαρίας μας (πως κιόλας αφού ήταν κατασκευασμένες για μεγάλους). Τα ποδαράκια της δεν είχαν στήριγμα και έτσι έπαιρνε μια λοξή στάση στη καρέκλα. Τότε ήταν που σκέφτηκα πως χρειάζεται ένα στήριγμα για τα ποδιά και ήμουν έτοιμη να αναθέσω στον μαραγκό να κάνει κάποια πατέντα στην καρέκλα μας αλλά ότι και να έκανα χρειαζόταν και πλάτη για να κάθεται το σώμα της σωστά στη καρέκλα . Άρχισα να ψάχνω και βρήκαμε αυτό της Stokke . Το πήραμε κι έπειτα ακολούθησαν αλλά δυο παιδιά και μαζί με αυτά αλλά δυο Stokke.

Όποιο καρεκλάκι κι αν επιλέξεις μην αφήνεις το μωρό ποτέ μόνο του μέσα ούτε για 1 δευτερόλεπτο. Προπαντός αν υπάρχουν και μεγαλύτερα αδελφάκια και το καρεκλάκι έχει ρόδες. Όσο πρακτικές τις βρίσκουμε εμείς οι μαμάδες άλλο τόσο πρακτικές είναι για τα αδελφάκια που θα δοκιμάζουν αγώνες δρόμου με αυτές.

Χριστίνα με τα ζουζουνάκια

Μυρτώ 5 ετών

Αναστασία-Θωμαΐς 3 ετών

Νικόλας 20.04.2007

Εγω με το καλό όταν φτάσει εκείνη η ώρα νομίζω οτι θα πάρω απο το ΙΚΕΑ. Δεν ειναι είδος πρώτης ανάγκης για να σκάσω λεφτά και δεν νομίζω να αφήσει κανείς το παιδί μονο του σε ενα ψηλό καρεκλάκι χωρίς επίβλεψη....

• 1 month later...

Εχει αγοράσει κανείς αυτό εδώ;

http://www.trikiklo.com/product.php?id=233

μου φαίνεται πολύ ωραίο!

Λίγο ακριβό γι αυτό που είναι ίσως αλλά πολύ πρακτικό.

Εχει καλές κριτικές σε αγγλικό site που κοίταξα.

Δοκίμασα και να φτιάξω παραγγελία από Αγγλία αλλά με τα ταχυδρομικά μαζί έβγαινε τελικά πιο ακριβό..

gal_Portable_519.jpg

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Το κουκλάκι σου (να το χαίρεσαι!! :P ) λίγο μικρό δεν είναι ακόμη για καρεκλάκι?? 3 μηνών και 3 εβδομάδων?? εγώ μετά τον 6ο τον έβαλα να κάθεται... :)

Διαφημίσεις

εμείς ενώ λιμπιζόμασταν το http://trikiklo.com/product.php?id=405 :lol:

πήραμε το http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1090104&itmid=1165031 γιατί είχε ροδάκια και ήταν πιο ελαφρύ

τα άλλα πλαστικοειδή (αυτό έχει δερματίνη) μου φάνηκαν πολύ άσχημα

και ενώ προτιμώ γενικώς τα ξύλινα και οικολογικά, ήθελα κάτι που μου φάνηκε πιο "άνετο" (για το παιδί αλλά και για μένα πιο βολικό)

πάντως εδώ και ένα μήνα τρώει εκεί, κάθεται κι όλας για παιχνίδι, αλλά όχι για πάνω από 20-30' :cry:

χαμένα χρήματα θα έλεγα! αν διαθέτεις, πάρε ακριβό. Αν όχι, μην το σκέφτεσαι καν! να είναι ασφαλές και τίποτα παραπάνω... τι να τις κάνεις τις 3 θέσεις ανάκλισης και τον αφαιρούμενο δίσκο? σε τίποτα δε μου χρησίμευσαν τελικά!

αφού σκέφτομαι να το μεταφέρω στη μαμά μου που είναι ο μπέμπης τα πρωινά κι εγώ να πάρω ένα απλό ξύλινο! :wink:

• 1 month later...

κορίτσια πόσο καιρό κάθεται το μωρό στο καρεκλάκι

εγώ έχω δίδυμα και μικρή κουζίνα

μπορείτε να με βοηθήσετε

το μικρό ξύλινο της mothercare είναι για μικρόσωμα παιδάκια

οι δικές μου είναι θρεμένες

επίσεις του ΙΚΕΑ νομίζω δεν έχει ζώνες για δέσιμο

και τα φορητά που δένουν στην καρέκλα είναι για μικρόσωμα παιδάκια

για πείτε καμία ιδέα ???

.png

• 2 years later...
χμ....

εμείς πήραμε με 12 ευρώ απ το ΙΚΕΑ το πλαστικό :roll:

κάνει μια χαρά τη δουλειά του και μια φορά τη βδομάδα βγαίνει στο μπαλκόνι και πλένεται με το λάστιχο...

Δεν θα έπαιρνα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ καρεκλάκι των 100 ευρώ ....

κάθεται 10 λεπτά τη μέρα για να φάει όλο κι όλο κι όχι για να παίξει...

μια χαρά είναι!

Τον βάζουμε πλέον και κοντά στο τραπέζι και καθόμαστε όλοι γύρω γύρω!

Σε βρίσκω ΑΨΟΓΗ.

Συμφωνώ απόλυτα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές και κάνω έρευνα αγοράς για καρεκλάκι φαγητού. τί προτιμήσατε; Ξύλινο ή πλαστικό; Ακούμε τόσα για τα πλαστικά που δεν ξέρουμε πλέον τι να αποφύγουμε. QUOTE]

μην υπερβαλουμε μωρε.. (φιλικα το λεω μη παρεξηγηθω..) πλαστικο να παρεις. βολευει πιο πολυ και καθαριζετε και μια χαρα. αυτα που λενε γιατα πλαστικα ειναι για αλλα πραγματα πχ μπιμπερο που βαζεις κατι ζεστο κτλ. τωρα στο καθισμα δε θα τρωει απο το καθισμα. απλα θα ακουμπας το πιατακι του εκει. εγω το καθαριζα με το αβα και μια χαρα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

• 6 years later...

Ηρθε η ωρα να παρουμε ενα καρεκλακι φαγητου, μιας και σε λιγο θα αρχιζουμε να τρωμε. Γερνω προς το ξυλινο απο αυτα που αποσπαται η καρεκλα και χρησιμευει σαν παιδικη καρεκλα με παιδικο τραπεζακι. Εχει κανενας κατι σε αυτο το στιλ; Ποσο βολευει; Ειναι αρκετα σταθερο;

Μου είχαν πάρει ακριβό καρεκλάκι με ανάκλιση κοκ δωρο.

Βαρέθηκα να το καθαρίζω και το κατέβασα αποθήκη. Στη θέση του πήρα το γνωστό από το ΙΚΕΑ (Antilop) με τα 20€.

H καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να έχω κάνει.

Ότι και αν αποφασίσεις, σκέψου πρώτα πόσο πρακτικό θα είναι στο καθάρισμά του, καθώς αυτό θα χρειάζεται να το κάνεις καθημερινά και πάνω από μια φορά τη μέρα.

3 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Ηρθε η ωρα να παρουμε ενα καρεκλακι φαγητου, μιας και σε λιγο θα αρχιζουμε να τρωμε. Γερνω προς το ξυλινο απο αυτα που αποσπαται η καρεκλα και χρησιμευει σαν παιδικη καρεκλα με παιδικο τραπεζακι. Εχει κανενας κατι σε αυτο το στιλ; Ποσο βολευει; Ειναι αρκετα σταθερο;

Δε μπορώ να θυμηθώ ποια τη μάρκα αλλά τέτοιο είχαμε με τά δύο παιδιά, γιατί στο πρώτο το πλαστικό με το τραπεζάκι-δίσκο δε μας είχε βολέψει καθόλοθ. Ηταν αρκετά βολικό και σταθερό. Και ταίριαζε και στο τραπέζι σε ύψος, οπότε το παιδί από την αρχή μάθαινε να τρώει μαζί μας.

Εμεις έχουμε πλαστικό καθισματακι της chicco το "πτυσσόμενο" αν χαρακτηρίζεται ετσι. Χωρίς βάση το βάζουμε στην καρέκλα κ το παίρνουμε παντού. Σπίτι στο τραπέζι το βάζω χωρις δίσκο. ταίριαξε απόλυτα δεν είχα δει βέβαια ξύλινο γιατί πήγα κατευθείαν να πάρω αυτό. 

Eμας μας εκαναν δωρο ενα με ανακλιση και αποσπωμενο τραπεζακι (Lorelli). Απο τη μια ειναι βολικο, γιατι πλεον εχω βγαλει το τραπεζακι, κατεβασα και λιγο το υψος του καθισματος και το εχω βαλει στο τραπεζι και καθεται μαζι μας σαν να ειναι σε καρεκλα. Παρ'ολα αυτα δεν θα το ξαναεπελεγα γιατι ειναι πολυ δυσκολο στο καθαρισμα, κατι που το θεωρω μεγαλο μειονεκτημα για καρεκλακι φαγητου. Αντ'αυτου θα προτιμουσα αυτο που λεει η @less_serious γιατι καθαριζεται πολυ ευκολα, μπορεις να παραλειψεις το τραπεζακι και να ακουμπαει απ'ευθειας στο τραπεζι. Αλλα αν υπηρχε αντιστοιχο ξυλινο, θα προτιμουσα το ξυλινο.

Εχω αυτο που λεει κ η βασιλο,το οποιο λογω οτι ειναι πλαστικο καθαριζεται ευκολα,μου αρεσει που τρωμε ολοι μαζι,οποτε απο αυτην την αποψη κ το ικεα ειναι πολυ καλο γτ το εχοε χρησιμοποιησει,αλλα επειδη  τρωμε συχνα εξω προτιμησα το φορητο(αν κ εχουμε κ υφασματινο)

• Like 1

Έχουμε δύο, ένα τεραστίων διαστάσεων της chicco, ρυθμιζόμενο και ογκώδες, καθαρίζεται δύσκολα, δεν έχεις καλή πρόσβαση αν ταΐζεις το παιδί στην αρχή από καμία γωνία, γενικώς πήγε στα αζήτητα. 

Πήραμε το ικεα αντιλοπ τελικά και το πήραμε και στη γιαγιά άλλη μία και έκτοτε δεν έχει κατέβει, ακόμα και τώρα που κοντεύει δύο. Το πήραμε και στις διακοπές και σε ταβέρνες το ρίχνουμε στο πορτ παγκάζ και είμαστε μια χαρά. Βγαίνει ο δίσκος και καθαρίζεται εύκολα, είναι πανάλαφρο, το παιδί κάθεται σε σωστή στάση με ίσια πλάτη και δεν "χάνεται" μέσα στο κάθισμα και γενικώς έχει εποπτεία στο φαγητό του χωρίς να τον τρώει το καθισματάκι. Αυτή την αίσθηση τουλάχιστον είχα με το μεγάλο κάθισμα. Επίσης, μας βόλεψε στο blw που τα έκανε όλα λίμπα, το καθαρίζαμε στο μπαλκόνι με λάστιχο σε χρόνο dt

GCqDp3.png qpsdp2.png