Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

με αγχωνουν...

Recommended Posts

Με το μωρο να μεγαλωνει φυσιολογικα περνοντας περιπου μετα απο ζυγησμα στη γιατρο 48γραμμαρια τη μερα χωρις να εχει ακομα καποιο πολυ σταθερο προγραμμα σημερα ακουσα το εξης. (πρωτη φορα το μωρο δεν ηθελε να φυγει απο το στηθος μου,πες ετρωγε ακομα,πες νανουριζοταν...δε ξερω) και εχω τον εξης καλοθελητη λοιπον κ ακουω "ελενη εχεις λιγο γαλα κ δε χορτενει" βγαζοντας ομως το στηθος μου κ πιεζοντας το λιγο ειδα πως γαλα ετρεχε κανονκα, το δινω λοιπον σαν απαντηση κ ακουω "τοτε το γαλα σου δεν ειναι οπως πριν,μαλλον εχει αραιωσει" κ ερωτω! ειναι δυνατον το μητρηκο γαλα να "νερουλιαζει" να αραιωνει?να αγχωθω ή παλι βλακειες ακουω? :evil::evil:

Διαφημίσεις

"τοτε το γαλα σου δεν ειναι οπως πριν,μαλλον εχει αραιωσει" κ ερωτω! ειναι δυνατον το μητρηκο γαλα να "νερουλιαζει" να αραιωνει?να αγχωθω ή παλι βλακειες ακουω? :evil::evil:

Ελα βρε eleni ... δεν το καταλαβαίνεις και εσύ ότι πρόκειται περί ηλιθιοτήτων....

Θα πρέπει να κάναμε μια καταγραφή όλων των βλακειών που λένε κατά καιρούς... Ο παιδίατρος σου δεν του αρέσει ο θηλασμός και περίμενε αυτή την εποχή που κάνει άλμα ανάπτυξης το μωρό (συμβουλή: κράτα το στο στήθος όσο θέλει, θα περάσει πιο γρήγορα αυτή η φάση) για να σου πλασάρει το συμπλήρωμα παρόλο που μεγαλώνει τόσο καλά..

Και δεν τον ρώτησες και εσύ... τα 48 γρ την ημέρα από το νερό τα παίρνει;;;;;

καλό αυτό...να στέλνουμε τα παιδιά μας στο Ζαγόρι να μεγαλώσουν..... :roll:

WLn5p2.png

Με το μωρο να μεγαλωνει φυσιολογικα περνοντας περιπου μετα απο ζυγησμα στη γιατρο 48γραμμαρια τη μερα χωρις να εχει ακομα καποιο πολυ σταθερο προγραμμα σημερα ακουσα το εξης. (πρωτη φορα το μωρο δεν ηθελε να φυγει απο το στηθος μου,πες ετρωγε ακομα,πες νανουριζοταν...δε ξερω) και εχω τον εξης καλοθελητη λοιπον κ ακουω "ελενη εχεις λιγο γαλα κ δε χορτενει" βγαζοντας ομως το στηθος μου κ πιεζοντας το λιγο ειδα πως γαλα ετρεχε κανονκα, το δινω λοιπον σαν απαντηση κ ακουω "τοτε το γαλα σου δεν ειναι οπως πριν,μαλλον εχει αραιωσει" κ ερωτω! ειναι δυνατον το μητρηκο γαλα να "νερουλιαζει" να αραιωνει?να αγχωθω ή παλι βλακειες ακουω? :evil::evil:

ελενη τα τα 48 γραμμαρια την μερα ειναι ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!Εμεις παιρναμε 35 και ημουν ευχαριστημενη. Ξερεις οτι το φυσιολογικο ειναι 25-30.Προφανως ειναι κατω απο 3 μηνων το μπεμπε σου, ε?

Παρε το πιο αγριο υφος που εχεις και απαντησε αποστομωτικα σε αυτον που σου ειπε την μπαρουφα οτι το γαλα αραιωνει!!!Τι ειναι το γαλα, σουπα???? :shock: Να την αραιωσουμε!!

Μην αγχωνεσαι τα πατε super!!! :D:D:D

Επισης, οπως θα εχεις διαβασει και απο αλλα κοριτσια στο φορουμ που θηλασαν αποκλειστικα, ειναο φυσιολογικοτατο το μωρο να καθεται με τις ωρες στο στηθος τους πρωτους μηνες της ζωης του!!

Αυτά!!Συνεχισε γερα και μην ακους κανενα!! :wink: Που μου εχουν γινει ολοι ειδημονες!!!Πολυ μου τη δινουν που ο καθενας πεταει την μπαρουφα του σαν εχει σπουδασει 20 χρονια ιατρικη :x

Η αλλη μου λεει προχτες, καλα δεν βαζετε προγραμμα στο παιδι???Ειναι δυνατον???Και μετα απο λιγο, Καλα δινεται στο παιδι να φαει ΟΣΟ θελει???Δεν πρεπει....Τι να πεις μετα...

κ ερωτω! ειναι δυνατον το μητρηκο γαλα να "νερουλιαζει" να αραιωνει?να αγχωθω ή παλι βλακειες ακουω? :evil::evil:

Για να ρωτάς, ξέρεις την απάντηση....! Βλακείες ακούς πάλι, παιδί μου!

Συνέχισε εσύ τη δουλειά σου, και άσε τους άλλους να κουρεύονται! :wink:

"τοτε το γαλα σου δεν ειναι οπως πριν,μαλλον εχει αραιωσει" κ ερωτω! ειναι δυνατον το μητρηκο γαλα να "νερουλιαζει" να αραιωνει?να αγχωθω ή παλι βλακειες ακουω? :evil::evil:

Eleni, να απαντάς! Όσο τους αφήνεις τόσο αποθρασύνονται!

Την επόμενη φορά να πεις ευθέως ότι το μωρό μεγαλώνει για δύο μωρά και ότι δεν μπορείς να ακούς κάθε ανοησία που κατεβαίνει στο κεφάλι του καθενός.

Να τους πεις ότι το μωρό είναι δικό σου και το ταΐζεις ότι θέλεις! :wink:

Διαφημίσεις

Εγω κάθε φορά που γυναίκα μου αναφέρε κάποια ανοησία για το θηλασμό και για το γάλα τις ρωτούσα με σοβαρό ύφος γιατί οι ίδιες δεν θήλασαν (90% σου λενε οτι δεν ειχαν γαλα) και τι γνώμη είχε ο "κορυφαίος" γυναικολόγος τους για το γεγονός, αφού δεν ειναι φυσιολογικο μια γυναίκα να μην εχει γάλα.

Και να σκεφτείς ότι εγώ σπάαααανια όταν ζουλούσα το στήθος μου έβγαζε γάλα... παρόλα αυτά το παιδάκι μου έτρωγε κανονικότατα... και χόντραινε κανονικότατα!!!! :lol: Αμα δεν τους έδειχνες το γάλα κιόλας, εκεί να δεις τι θα άκουγες!!!

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

:evil:

Ελένη,

Να τους πεις ότι το μωρό είναι δικό σου και το ταΐζεις ότι θέλεις! :wink:

Αυτό μου άρεσε πολύ! Είναι πολύ καλό να το λες.

Θα το υιοθετήσω και εγώ για τους καλοθελητές.

Το δικό μου είναι δέκα μηνών και έντεκα κιλά. Κάποιες φορές οι καλοθελητές μου λένε ότι τρώει πολύ ή λίγο ή να του δώσω να δοκιμάσει κάτι άλλο, και γιατί δεν τρώει και τέτοιο και γιαούρτι και αυγό και ψάρι και γιατί του δίνω μπισκότα και γιατί δεν του δίνω από αυτό και αποκείνο. Θα λέω και εγώ ότι είναι δικό μου και το ταϊζω ότι θέλω.

Δεν έχει σωτηρία αυτό κοπέλα μου! Εκεί θα είναι πάντα για να πρίζουν. Κόψτους τη φόρα να ησυχάσεις!

felinidoc παρερμηνεψες κατι..την ηλιθιοτιτα αυτη δε μου την ειπε η γιατρος! ισα ισα που ηταν κατευτυχησμενη με το βαρος που περνει η μπεμπα κ ειναι πολλες φορες σα να ακουω την αγλαια..."κανενας λογοσ για χαμομηλι,καπνισε αν το θες,μη καταπιεζεσε σε τιποτα κ οτι θες παρε με τηλεφωνο,μη δωσεις τιποτα αλλο στο μωρο απο το δικο σου γαλα που ειναι υπεραρκετο" ....

ο καλοθελητης που λεω ειναι αλλο προσωπο που κατα καιρους μου λεει διαφορες αερολογιες.ποτε θα ριξω κανενα μπινελικακι δε ξερω ...σορρυ κιολας :evil:

ευχαριστω για ολες τις απαντησεις! το αυτονοητο ηταν πως μου λενε μπαρουφες αλλα ρωτησα γιατι καμια φορα δε ξερεις...μπορει να μου πουνε κατι κ να εχουν δικιο...ειστε πολυ καλες :D

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol:

Και μένα η μανα μου μου λέει: μήπως το γάλα σου δεν είναι καλό? (επειδή η μπέμπα μου είναι σχεδόν 8 μηνών και ζυγίζει 7200) (να της δώσεις συμπλήρωμα!!) και της απαντάω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, και μου ξαναλέει υπάρχει υπάρχει!!

Μα στον αιώνα που ζούμε και με τις διατροφές που κάνουμε υπάρχει περίπτωση το γάλα μας να μην είναι καλό (θρεπτικό)?? :?

Και κάτι ακόμα θα παρακαλούσα όποιον μπορεί να μου πεί που μπορώ να βρώ τη καμπύλη του θηλασμού.

Ευχαριστώ

.png .png

Kι εγώ να σου πω στην αρχή νόμιζα ότι ήταν γιατρός, γι αυτό σε άγχωσε! Από συμβουλές θα ακούσεις πολλές. Αν ο 'καλοθελητής' είναι άτομο του στενού περιβάλλοντός του (μαμά- πεθερά), πές αυτό που είπε η Αγλαϊα. Αν όμως όχι, τότε απλώς χαμογέλασε. Δεν είσαι υποχρεωμένη να δίνεις λόγο στον καθέναν, γιατί μετά από λίγο θα πρέπει να δικαιολογείς τα αυτονόητα και αυτό είναι πολύ κουραστικό.

φφφφφφ τι να πεις.. καλοθελητες παντου.. με κάλυψαν τα κορίτσια παραπάνω και θεωρώ οτι η καλυτερη απαντηση ειναι αυτη της αγλαιας..

(δικο μου ειναι το μωρο και το ταϊζω ο,τι θελω) που φυσικα κι εκει θα βρουν να σχολιασουν αλλα μην μασας.. κι εγω νεα στην μητροτητα και ας ειναι καλα ολες οι παλιοτερες του φορουμ που βαζουν το χερακι τους και μας μαθαινουν τα καλα και τα κακα! καλη συνεχειααα

Διαφημίσεις

http://pediatrics.about.com/library/growth_charts/ngirlsbirth.htm

νομιζω αυτο μου ειχε δωσει η Αγλαία

Σ' ευχαριστώ manina. Νομίζω πως δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο τις καμπύλες του βιβλιαρίου :lol::lol:

.png .png

Γεια σας κορίτσια,

εγώ θα ήθελα να σου πω πως το μητρικό γάλα δεν αραιώνει αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερο, απλά το μωρό θέλει να κάθεται περισότερο χρόνο στο στήθος γιατί νοιώθει ασφάλεια. Το ίδιο ποβληματισμό είχα και εγώ αλλά μετά κατάλαβα πως το παιδί είχε περάσει το στήθος για πιπίλα και ήθελε να κάθεται στο στήθος απλά για να νανουριστεί.

Να προσπαθείς να μην επηρεάζεσαι. Όσοι μήνες και να περάσουν πάντα κάτι θα βρίσκουν να λένε. Σήμερα όταν σε συζήτηση που είχα ανέφερα πως έχει αυξηθεί η όρεξή του μπέμπη και αναρωτιώμουν αν θα πρέπει να αυξήσω τις μερίδες του, η απάντηση φυσικά ήταν πως έχω λίγο γάλα γι'αυτό θέλει περισσότερη κρέμα. :evil::evil::evil: . Κι ας θηλάζει 5-6 φορές στο 24ωρο. Τα νεύρα μου.( Τελικά να τις αυξήσω τις ποσότητες;;;;)

δε καταλαβαινω γιατι το κανουν,εγω παντα χαιρομουν οταν εβλεπα μανουλες να θηλαζουν.βεβαια επειδη δεν ειχα καμια απολυτως γνωση παντα πιστευα κ εγω ολες τισ βλακειες που ακουγοντε αλλα επειδη ακριβως "ακουγοντε" κ δεν ηξερα ποτε αν ειναι αληθεια δε τις ανεφερα καν για να μην αγχωσω τη μανουλα...τωρα που ξερω χαιρομαι που δεν ελεγα κ εγω στις μανουλες το μακρυ κ το κοντο που μου ειχε πει ο καθενας... :oops:

Ελεος πια,ελεος με τη ζηλια ορισμενων!!! Ενα ειναι σιγουρο,καλη μου,οποια κι αν στο ειπε (λεω "οποια" γιατι ειμαι απολυτα βεβαιη οτι στο ειπε γυναικα) στο ειπε μονο και μονο γιατι ζηλευει τη μοναδικη σχεση που αναπτυσσεται μεταξυ μανας και παιδιου απο το θηλασμο αλλα και τα δυνατα συναισθηματα που γεννα σε μια μανα ο θηλασμος!!! Να πας και να της πεις οτι το γαλα σου ειναι μια χαρα και το μωρο σου μεγαλωνει αψογα και αμα τραβαει κανα ζορι να παει να χυσει το φαρμακι της αλλου!!! Αντε πια με ολες τις κοτες!!!

:x:x:x

Κοριτσια με βλεπετε ετσι "παρμενη" γιατι εχω ζησει παρομοια φαση με την πεθερα μου και με την κορη της,δηλαδη την αδελφη του αντρα μου. Η πεθερα ενω ημουν ακομη στο μαιευτηριο μου ελεγε οτι δεν εχω γαλα κι οτι θα πρεπει να δωσω ξενο,και καθε φορα που μου εφερναν το μωρο να θηλασει με κοιταγε με περιλυπο υφος και μου ελεγε "για να δω,βγαζει;" κι οταν εβλεπε οτι δε βγαινουν σταγονες απο τη θηλη μου ελεγε "δεν εχεις γαλα βρε παιδι μου". Βεβαια δε νομιζω οτι το εκανε απο κακια αλλα απο αγνοια γιατι γενικα ειναι μια χρυση γυναικα. Που να ξερει οτι το γαλα δεν ερχεται αμεσως με το που γεννας αλλα σε 3 εικοσιτετραωρα!!! Βεβαια θα μου πειτε,εκεινη δε γεννησε; Ναι,αλλα προφανως μετα απο τοσα χρονια,εχει ξεχασει ποτε ηρθε και σε κεινη το γαλα. Οποτε κακια δεν της κραταω,αφου ετσι κι αλλιως μετα που μου ηρθε το γαλα κανονικοτατα και θηλαζω εδω και 2 μηνες,δεν ξαναπε κουβεντα.

Η αδελφη του αντρα μου ομως ειναι για ΠΟΛΛΑ χαστουκια και το γραφω ετσι απροκαλυπτα!!! Τα εχω ξαναγραψει και σε αλλο topic αλλα θα τα ξαναπω: εκτος του οτι με επαιρνε καθε μερα που ημουν στο μαιευτηριο και μου ελεγε μλκιες του τυπου "το παιδι δεν εχει τιποτα απο σενα,ειναι ολοιδιο ο αδελφος μου,μιλαμε δε σου μοιαζει καθολου,οσοι σου λενε οτι σου μοιαζει το λενε για να μη σε στεναχωρησουν" ή "να ξερεις οτι θα κινδυνευσεις απο καταθλιψη μολις επιστρεψεις σπιτι και να ξερεις οτι τα δυσκολα ερχονται" συν τοις αλλοις σε καθε τηλεφωνημα ρωταγε αν θηλαζω,γιατι δε δινω ξενο,αν μου εχει ερθει το γαλα και τετοια!!! :o:o:o

Το αποκορυφωμα ηταν οταν με ρωτησε αν το μωρο εχει ικτερο. Οταν της απαντησα οτι εχει (οπως τα περισσοτερα μωρακια) τι γυρισε και μου ειπε νομιζετε; "Βεβαια,αφου δεν εχεις γαλα και δεν τρεφεται καλα,κανει ικτερο το μωρο.Δεν μπορει να μην παιζει ρολο αυτο!!!" :shock:

Ακουστε τι μου ειπε το ατομο ρε,σε λεχωνα γυναικα!!!

Τα θυμαμαι και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι!!! Γι΄αυτο ρε κοριτσια,μην ακουτε κανεναν και κυριως καμμια-οι αντρες και βλακειες να λενε συγχωρουνται λογω αγνοιας,οι γυναικες ομως στη συντριπτικη τους πλειοψηφεια τα λενε απο ζηλια και κακια!!!

Κοριτσια με βλεπετε ετσι "παρμενη" γιατι εχω ζησει παρομοια φαση με την πεθερα μου και με την κορη της,δηλαδη την αδελφη του αντρα μου.

Τι πρωτότυπο!!! Μοναδικό! :lol::lol::lol:

Βεβαια δε νομιζω οτι το εκανε απο κακια αλλα απο αγνοια γιατι γενικα ειναι μια χρυση γυναικα. Που να ξερει οτι το γαλα δεν ερχεται αμεσως με το που γεννας αλλα σε 3 εικοσιτετραωρα!!! Βεβαια θα μου πειτε,εκεινη δε γεννησε; Ναι,αλλα προφανως μετα απο τοσα χρονια,εχει ξεχασει ποτε ηρθε και σε κεινη το γαλα.

Άντε, τα δικά της τα ξέχασε, στο περιβάλλον της σταμάτησαν οι γέννες και οι αμέσως επόμενη που είδε ήταν η δική σου; Για σκέψου το λίγο....

Ακουστε τι μου ειπε το ατομο ρε,σε λεχωνα γυναικα!!!

Τα θυμαμαι και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι!!!

Χαλλλαρά! Το καλύτερο έρχεται μετά. Συνέχισε εσύ και όταν θα θέλεις ατάκες για να ανεβεί το δικό της αίμα στο κεφάλι, εδώ θα είμαι! :wink:

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΗΛΑΣΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΑΛΑ ΑΛΛΛΑΑΑΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ...

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙ Η ΜΑΜΑ Η Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ....ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ..ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΝΑΜΕ...ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙ Η ΜΑΜΑ Η Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ....ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ..ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΝΑΜΕ...ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

vivian ΜΕΤΑ θα με συγχωρέσεις αλλά δε συμφωνώ μαζί σου . Με το θηλασμό μπορείς να πας οπουδήποτε, αφού είναι πολύ ευκολό να θηλάσεις, δε χρειαζονται μπουκαλια αποστειρωμένα, νερα , σκόνες... ένα σεντονάκι για να καλύψεις το μωρό είναι αρκετό. Φυσικά δε μπορείς να πας σε μπαράκια... όσο για τη βόλτα μόνη σου... ένα καλό θήλαστρο μπορεί ανετα να γίνει το μέσο για να ευχαριστηθείς ένα ποτό με τον άντρα σου ή μια βόλτα στα μαγαζια!

Οσο για τις προτεραιότητες, αν φτάνεις σε μια μάνα να της λες τι οφείλει να κάνει και τι όχι... κλάψτα!

Για τους καλοθελητές θα ήθελα να προσθέσω οτι πάντα είναι εκει και καιροφυλακτούν... περιμένουν πότε θα είσαι ευάλωτη για να εμφανιστούν και να δώσουν το στίγμα τους... :

Είσαι άρρωστη.... θα κολλήσει το μωρό!

Κολλάει για λίγο στο βάρος ... δε φτάνει το γάλα!

Παθαίνεις μαστίτιδα... γιατι σου αρέσει να ταλαιπωρείσαι???

Εχει εμφανίσει το μωρό αλλεργία... το γαλα σου δεν είναι καλό! ή θα πάθεις τίποτα αφού δεν τρως γαλα, αυγά κλτ...θα πάθεις αβιταμίνωση!

Αλλά τι ωραια στιγμή όταν το παίρνεις αγκαλιά και το βάζεις στο στήθος και εκείνο πέφτει με μανία και... τσατίζεται που δε βρίσκει το φαγητό του...ή γυρνάει και σου σκάει ενα χαμογελάκι ... και ξαναγυρνάει στο φαγητό του!! :wink:

Καλή συνέχεια σε όλες και μην ακούτε τίποτα!!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΗΛΑΣΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΑΛΑ ΑΛΛΛΑΑΑΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ...

Mπορεί και να ήθελαν και να τους έδωσαν λάθος οδηγίες. Έχω υποστηρίξει πάρα πολλές μητέρες που δεν κατάφεραν να θηλάσουν το πρώτο ή και το δεύτερο παιδί τους χωρίς συμπληρωμα ή για όσο διάστημα ήθελαν αλλά τα κατάφεραν στο επόμενο γιατί είχαν πιο σωστή πληροφόρηση. Είμαι σίγουρη ότι όλες αυτές οι μητέρες ήθελαν να θηλάσουν και τα προηγούμενα παιδιά τους...

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,

Ποτέ δεν ένιωσα ότι εξαιτίας του θηλασμού χρειάστηκε να μείνω σπίτι. Με το μωρό μάλλον έβγαινα συχνότερα από ότι πριν το μωρό! Επίσης δεν στερήθηκα ποτέ τα ταξίδια και τις περιηγήσεις!

ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙ Η ΜΑΜΑ Η Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ....ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ

Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο να θέλει μια μαμά να είναι κάποια στιγμή μόνη της. Κι εγώ το είχα κάθε μέρα ανάγκη έστω για μία ώρα. Αν η μαμά που θηλάζει δεν θέλει να αντλήσει γιατί δεν της αρέσει το θήλαστρο δεν είναι κακό να δώσει ένα μπουλάλι ξένο γάλα. Άλλωστε ένα μπουκάλι ξένο γάλα είναι πολυ καλύτερο από 8 μπουκάλια ξένο γάλα! :wink: Μερικές φορές ένα μπουκάλι ξένο γάλα βοηθάει τη μαμά να συνεχίσει το θηλασμό για πολύ καιρό γιατί την κάνει να νιώθει πιο άνετα! :)

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ..

:? Μια μαμά είτε θηλάζει είτε όχι, είναι καλό να κάνει όσες βόλτες επιθυμεί με ή χωρίς το μωρό της, αυτό θα την κάνει να νιώθει καλύτερα και θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μωρού της πολύ καλύτερα. Ο θηλασμός ταιριάζει με κάθε τρόπο ζωής, είναι πολύ ευέλικτο σύστημα διατροφής! Έχω δει μαμάδες να θηλάζουν στο χιονοδρομικό κεντρο μετά από μια κατάβαση μαύρης πιστας, έχω δει μαμάδες να θηλάζουν στην παραλία, στο βουνό στη μέση ορειβατικής διαδρομής, σε μπαράκια τα βράδια του καλοκαιριού, σε μουσεία, σε αεροδρόμια, σε καράβια, σε τραίνα... :)

Κι αν η μαμά θέλει να τα κάνει όλα αυτά μένοντας λίγες ώρες μακριά από το μωρό της, αυτό δεν την εμποδίζει ούτε να θηλάζει ούτε να είναι καλή μαμά! :)

ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΝΑΜΕ...

Και συνεχίζουμε να το κάνουμε με μεγαλύτερο πάθος γιατί η χαρά της ζωής είναι να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί με τα παιδιά μας ή απλά έχοντας τα παιδιά μας! Έτσι χαιρόμαστε και τη ζωή μας και τα παιδιά μας! :)

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Ακόμη και όταν προτεραιότητα είναι οι ανάγκες των παιδιών μας, τα παιδιά μας μάς μαθαίνουν να βάζουμε προτεραιότητες στη ζωή μας ιεραρχόντας τες σωστά! Το πιθανότερο λοιπόν είναι να καταλάβουμε καλύτερα και τις δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες και να τις ικανοποιήσουμε και αυτές παράλληλα με αυτές των παιδιών μας! :) Τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου τα έκανα αφού γέννησα! Το μωρό όχι μόνο δεν με εμπόδισε, αντίθετα ένιωσα να με κάνει πιο δημιουργική και δυνατή! :)

Αγλαια εισαι ΘΕΑ λεμε!!! Ωρες ωρες με συγκινουν πολυ αυτα που γραφεις και ειμαι σιγουρη οτι οπως ανακουφιζουν εμενα,ετσι ανακουφιζουν και δινουν δυναμη και σε ολες τις αλλες μανουλες.

Εμενα προσωπικα οσα εχεις γραψει κατα καιρους μου εχουν δωσει δυναμη αλλα και ακομη περισσοτερη θεληση να θηλασω το μωρο μου κι ας ειμαι εθισμενη στη νικοτινη. Φυσικα,οπως σου εχω ξαναγραψει,δεν υπερβαινω το οριο με το καπνισμα,ειναι ομως πολυ σημαντικο να ξερω οτι κανω μεγαλυτερο καλο στο μωρο μου με το θηλασμο παρα κακο. Μου εδιωξες τις ενοχες κι αυτο ειναι σπουδαιο,και διωχνεις τις ενοχες κι απο τις μανουλες που θελουν να βγουν μια βολτα,να πανε μια εκδρομη,να το ριξουν λιγο εξω οπως παλια ή να κανουν ενα τσιγαρακι βρε αδερφε!!! Δεν ειναι τοσο κακο τελικα να εισαι θηλαζουσα μαμα και ταυτοχρονα να εχεις και τις δικες σου αναγκες-ακομη κι αν αυτες ειναι ενα τσιγαρο ή μια νυχτερινη εξοδος!!!

Εγω απο την πλευρα μου,σου λεω οτι σε ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη-απο την οποια δεν κερδιζεις κατι και την κανεις απλα και ανθρωπινα!!! :wink::D:wink::D:wink::D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...