Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαιες...........!!!

mimika

Recommended Posts

Εγώ όταν ρώτησα τον γιατρό μου ο οποίος είναι σε δημόσιο νοσοκομείο αν θα χρειαστώ μαία κτλ,μου σύστησε κάποια η οποία δουλεύει κι αυτή στο ίδιο νοσοκομείο(σε αυτό που θα γεννήσω δηλαδή).πήγα την βρήκα και μου είπε,οτι αν και καθυστερημένα(είμαι στο μήνα μου),μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποια μαθήματα μέσα στο νοσοκομείο.το θέμα όμως είναι,ντρέπομαι να την ρωτήσω(θα πάω αύριο για την πρώτη επαφή) ,θα πρέπει να την πληρώσω,εκτός απο το δώρο που σίγουρα θα χρειαστεί να δώσω όταν γεννήσω;Πρέπει να την ρωτήσω στα ίσα αν δεν μου αναφέρει αυτή κάτι;πώς λειτουργεί γενικά το σύστημα στα δημόσια νοσοκομεία;(αν κρίνω απο το θέμα του γυναικολόγου,θα πρέπει να την πληρώσω.Αυτός πάιρνει κάθε μήνα που κάνω τον υπέρηχο 50 €,αν και είναι νοσοκομιακός γιατρός,και όποια άλλη φορά πηγαίνω η τον χρειαστώ δεν με χρεώνει).

μένω επάρχία όμως και δεν έχω άλλη επιλογή σε αυτή τη φάση λόγω πολλών θεμάτων,απο το να γεννήσω εδώ,στο δημόσιο.εσείς τί εμπειρία έχετε απο ανάλογες περιπτώσεις;

Συγνώμη που παίρνω μέρος στη συζήτηση, αλλά με ενοχλεί η συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων στο θέμα της αμοιβής.

Τυχαίνει να είμαι μαία, αλλά παραιτήθηκα πριν απο 4½ χρόνια, για οικογενειακούς και μόνο λόγους! Η μαιευτική για μένα ήταν στόχος ζωής και παρόλο που δεν είμαι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού ή που δεν έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, δεν με κάνει λιγότερη ικανή να δώσω συμβουλές σε οποιοδήποτε θέμα αφορά την ειδικότητα μου, αφού δεν έπαψα ποτέ να ασχολούμαι με αυτή και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε μια εγκυμοσύνη ή κατά την διάρκεια του τοκετού και της λοχείας!

Ποτέ μα ποτέ όμως δεν έκανα το οτιδήποτε με απώτερο σκοπό τα χρήματα!

Είναι πολλές εκείνες οι φορές, που αρνήθηκα ανοιχτά να πληρωθώ extra για κάτι που είμαι υποχρεωμένη να κάνω! έχει τύχει με τον τρόπο της άρνηση΄ς μου, να προσβάλω μπαμπάδες, γιαγιάδες ή και μαμάδες, που από χαρά και ευγνωμοσύνη ήθελαν να μου δώσουν το κατιτίς!

Όταν έκανα την πρακτική μου στη Χαλκίδα, έκανα πολλούς τοκετούς και μάλιστα ήξερα το ιστορικό των περισσοτέρων, αφού ερχόντουσαν στα εξ. ιατρεία για παρακολούθηση της εγκυμοσύνης.

Ήταν ένα περιστατικό που ποτέ δεν θα ξεχάσω, όπου μία κοπέλα η οποία είχε ψαροταβέρνα στην Κύμη,, δεν ξέρω που ακριβώς, που επειδή δεν είχα δεχτεί φιλοδώρημα μετά τον τοκετό, φεύγοντας απο το μαιευτήριο, (ήταν Κυριακή και είχα ρεπό), ΄΄εμαθε που μένω και πέρασε απο το σπίτι και μου έδωσε μια μεγάλη τσάντα φρέσκα καλαμαράκια!

Μπόρει κάποιος αυτή την κίνηση, να τη χαρακτηρίσει κάπως, για εμένα όμως θα μου μείνει αξέχαστη, γιατί ήταν κάτι που με τίμησε και με συγκίνησε, αν και ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στις υπόλοιπες μαίες, γιατί τότε ήμουν απλώς εκπαιδευόμενη και τίποτα παραπάνω!

Τελειώνοντας, θα σου ευχηθώ έναν καλό τοκετό αποκομίζοντας από αυτόν τις καλύτερες εμπειρίες και εντυπώσεις! Επίσης, καλή επιτυχία με την μαία που επέλεξες και να θυμάσαι ότι ο τοκετός είναι δικός σου και όχι επικερδής επιχείρηση γι τους υπόλοιπους!

Όσον αφορά την αμοιβή της μαίας και βέβαια θα την ρωτήσεις στα ίσα, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις και κάποιο δώρο, εκτός και αν μείνεις τόσο ικανοποιημένη, που το θελήσεις απο μόνη σου!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 309
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μακάρι greek mother να ήταν όλοι σαν και εσένα.Εγώ πλήρωσα 200€ τη μαία η οποία δεν μου έκανε έξτρα μαθήματα από πριν γιατί ήμουν από επαρχία, αλλά ήταν παρούσα στον τοκετό και μου έδειξε κάποιες αναπνοές οι οποίες βέβαια με βοηθησαν πραγματικά.Όλα έχουν γίνει εμπόριο.Η μαία ήταν φίλη της μαμάς μου (δούλευε στο Αλεξάνδρας 20 χρόνια) και στην αρχή δεν έπαιρνε λεφτά (βέβαια ο γιατρός μας είχε πει να της δώσουμε 200€) αλλά επέμενε ο άντρας μου και τα πήρε.Εκεί πες πάει στα κομμάτια γιατί με βοήθησε, οι νοσοκόμοι που το πας!Παρέλασαν άσχετοι από τον άντρα μου και δυο δυο παρακαλώ για τα συγχαρητήρια και ο άντρας μου έσκαγε τα πεννηντάρικα.Άσε δημόσιο νοσοκομείο σου λέει μετά!Βέβαια παράπονο δεν έχω με είχαν στα όπα όπα καλύτερα και από ιδιωτικό.

• 1 month later...

Ωραία, φακελόνουμε τους γιατρούς, πληρώνουμε τη διαμονή μας στα δημόσια, πληρώνουμε από 200 μέχρι 500 τις μαίες και δεν το συζητώ γι' αυτά που ακουμπάμε στα ιδιωτικά (πολύ συχνά για λόγους life-style, ω ναι τα έχω ακούσει κι αυτά) και μετά αναρωτίομαστε για την υπογενετικότητα στην Ελλαδάρα μας...................αχ τι να πει κανείς

εγω ειμαι της αποψης οτι εφοσον γεννας σε δημοσιο μαιευτηριο λεφτα δινεις μονο αν κρινεις οτι αξιζει και τοσα οσα κρινεις εσυ. δηλαδη εγω για παραδειγμα που θα γεννησω στο Ελενα, ρωτησα τη γιατρο ποσα να της δωσω και μου ειπε 1200 στα οποια συμπεριλαμβανεται η αμοιβη της μαιας. αν κανω και επισκληριδιο ειναι συν 200. οταν γεννησω με το καλο λοιπον αν οντως μεινω ικανοποιημενη απο τη γιατρο θα της δωσω καμια 600αρα γιατι παραπανω δεν εχω. αν δε μεινω ικανοποιημενη απο τη μαια θα το πω για να μη δωσει σε αυτη. αν ως συνηθως ολη τη δουλεια την κανει η μαια και η γιατρος ερθει μονο για να βγαλει το παιδι θα δωσω μονο στη μαια. οποιος αξιζει θα τα παρει οποιος τεμπελιαζει οχι.

εγω ειμαι της αποψης οτι εφοσον γεννας σε δημοσιο μαιευτηριο λεφτα δινεις μονο αν κρινεις οτι αξιζει και τοσα οσα κρινεις εσυ. δηλαδη εγω για παραδειγμα που θα γεννησω στο Ελενα, ρωτησα τη γιατρο ποσα να της δωσω και μου ειπε 1200 στα οποια συμπεριλαμβανεται η αμοιβη της μαιας. αν κανω και επισκληριδιο ειναι συν 200. οταν γεννησω με το καλο λοιπον αν οντως μεινω ικανοποιημενη απο τη γιατρο θα της δωσω καμια 600αρα γιατι παραπανω δεν εχω. αν δε μεινω ικανοποιημενη απο τη μαια θα το πω για να μη δωσει σε αυτη. αν ως συνηθως ολη τη δουλεια την κανει η μαια και η γιατρος ερθει μονο για να βγαλει το παιδι θα δωσω μονο στη μαια. οποιος αξιζει θα τα παρει οποιος τεμπελιαζει οχι.

Καλά γιατί να δώσεις επιπλέον στο γιατρό και τη μαία αφου αυτά που θέλουν θα τα πάρουν?Εγώ γέννησα στο Αλεξάνδρας ο γιατρός μου ζήτησε 1000? και για τη μαια 200? τόσα τους έδωσα και όταν πήγα να με κοιτάξει τους πηγα και από ενα κιβώτιο κρασί.Αν είναι να λαδώσεις να δώσεις στις νοσοκόμες να σ'έχουν στα όπα όπα.

Διαφημίσεις

Καλά γιατί να δώσεις επιπλέον στο γιατρό και τη μαία αφου αυτά που θέλουν θα τα πάρουν?Εγώ γέννησα στο Αλεξάνδρας ο γιατρός μου ζήτησε 1000? και για τη μαια 200? τόσα τους έδωσα και όταν πήγα να με κοιτάξει τους πηγα και από ενα κιβώτιο κρασί.Αν είναι να λαδώσεις να δώσεις στις νοσοκόμες να σ'έχουν στα όπα όπα.

δεν ειπα να δωσω επιπλεον δε με καταλαβες! ειπα οτι ό, τι μπορω να δωσω (και οχι ο, τι ζητανε εκεινοι) θα το δωσω σε όποιον με αφήσει ικανοποιημένη και πολυ πιθανον αυτος να ειναι η μαια και οχι ο γιατρος ειναι πολυ συχνο φαινομενο!

εγω δε θα το κανα αυτο,αφου ζηταει ο αλλος 1200,αυτη ειναι η αμοιβη του,ειναι γιατρος δεν ξερω εμενα 2000 μου ζητησε στο ΙΑΣΩ και δεν το διαπραγματευτηκα καθολου,δε θα κανω οικονομια στο παιδι μου,αλλου ναι,αλλα ο γιατρος οτι θελει.

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

εγω δε θα το κανα αυτο,αφου ζηταει ο αλλος 1200,αυτη ειναι η αμοιβη του,ειναι γιατρος δεν ξερω εμενα 2000 μου ζητησε στο ΙΑΣΩ και δεν το διαπραγματευτηκα καθολου,δε θα κανω οικονομια στο παιδι μου,αλλου ναι,αλλα ο γιατρος οτι θελει.

kimi ειναι γιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο οχι στο ιασω οπως ο δικος σου! κανονικά δε πρεπει να ζηταει τιποτα! θα δωσω λοιπον ο, τι μπορω και μονο αν μεινω ευχαριστημένη δεν πιστευω οτι εχω καμια ιδιαιτερη υποχρεωση επειδη καποιος δημοσιος υπαλληλος κανει τη δουλεια του σωστα, αν δωσω θα δωσω απο χαρα για να πω ευχαριστω και εφοσον βεβαια υπαρχει λογος να πω ευχαριστω. στον προηγουμενο μεγαλογιατρο δημοσιου νοσοκομειου εδωσα σχεδον 3000 που ειχε ζητησει και το εχω χιλιομετανιωσει γιατι πραγματικα δεν τα αξιζε, ουτε 100 ευρω δεν αξιζε!

δεν ειπα να δωσω επιπλεον δε με καταλαβες! ειπα οτι ό, τι μπορω να δωσω (και οχι ο, τι ζητανε εκεινοι) θα το δωσω σε όποιον με αφήσει ικανοποιημένη και πολυ πιθανον αυτος να ειναι η μαια και οχι ο γιατρος ειναι πολυ συχνο φαινομενο!

Σίγουρα η μαία θα είναι αυτή που θα μείνεις πιο ικανοποιημένη (εκτός αν είναι καμία στρίγγλα) γιατί με εκείνη θα είσαι όλη την ώρα ο γιατρός θα' ρθει στο τέλος λίγο πριν γεννήσεις.

Καλησπέρα και από εμένα. Ο γιατρός μου έχει πάνω από 10 χρόνια τη δική του μαια. Συναντηθήκαμε και έκανα μαθηματα ανοδινου τοκετου, πως να αλάζω και να πλενω το μωρό. Εξετασε το στηθος μου και μου συστησε κρεμουλα. Κα όλα αυτα πριν γεννήσω. Στο μαιευτηριο θα έρχετε καθε μέρα να μου τα ξαναδείξει. 749566lly031l2v4.gif

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Θα ήθελα και γω να μιλήσω για τη μαία μου, χάρη στην οποία είχα μια υπέροχη εμπειρία τοκετού, και τώρα θέλω να κάνω άλλα 2-3 παιδάκια σύντομα (ο άντρας μου με απειλεί με χωρισμό!).

Μου τη σύστησε ο γιατρός μου (Λητώ), και έκανα συναντήσεις μαζί της πριν τη γέννα, με βοήθησαν πολύ, μου εξήγησε όλες τις διαδικασίες, ήξερα τι να περιμένω, αναπνοές, φροντίδα μωρού, θηλασμό, και κυρίως καλή ψυχολογία της μαμάς. Μου έκανε φοβερό καλό, τη συμπάθησα αμέσως, και γιαυτό είχαμε και εξαιρετική συνεργασία μετά.

Πήγα να γεννήσω με πρόκληση και πολλές πιθανότητες καισαρικής καθως το μωρό δε κατέβαινε με τίποτα. 1 βδομάδα πριν τη πρόκληση τη τρέλανα στο τηλέφωνο και στη κλάψα λέγοντας πόσο θέλω να γεννήσω φυσιολογικά (είχα κόλλημα). Με ηρεμούσε χωρίς να με παραμυθιαζει.

Εντέλει γέννησα φυσιολογικά, σε 4 ώρες, πανεύκολα, 2 από τις οποίες βλέπαμε κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση και μιλάγαμε για ταξίδια. Ενθάρρυνε τον αντρούλη μου και ήταν σε όλα δίπλα μου και έβγαζε φωτογραφίες, υπέροχα ενθύμια αυτής της μέρας.

Στο μαιευτήριο κάθε μέρα με έπαιρνε τηλέφωνο και ερχόταν να με δει.

Μετα την επιστροφή στο σπίτι, μιλούσαμε συχνά για συμβουλές, καθώς είχα και τα ψυχολογικά μου....

Μόνο τα καλύτερα έχω να πω....την ευχαριστώ για όλα!

Στα μαθήματα δε πλήρωσα τίποτα, στο τοκετό πήρε 450 ευρώ, με όλη μου την ευγνωμοσύνη της τα έδωσα....και θα της τα ξαναδώσω στα επόμενα (!!!) παιδάκια μου!

k6rO.png

yMCu.png

Τα thavmatakia μου και γω!

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ δεν έχω κανονίσει τίποτα με μαία, αλλά τις προάλλες που πήγα στο ιατρείο του γυναικολόγου μου ήταν εκει και αυτή και μου φάνηκε πάρα πολύ καλή και άνετη. Παρόλο ότι τη συναντούσα πρώτη φορά ήταν φοβερά άνετη, χαμογελαστή, με τον καλό λόγο, μου μίλησε για το παιδάκι της που είναι 2,5 ετών, με ρώτησε για την διατροφή μου, για τα κιλά που έχω πάρει και με έκανε να νιώσω πολύ ωραία και άνετα. Χαρούμενη κοπέλα και ευγενέστατη. Τη Δευτέρα που έρχεται θα πάω γαι επίσκεψη στο γιατρό και θα τον ρωτήσω λεπτομέρειες σχετικά για τη μαία, εάν θα έχω αυτή η κάποια άλλη και εάν στο μαιευτήριο θα μου δοθούν συμβουλές για το θηλασμό και τη φροντίδα του παιδιού. Το καλό είναι ότι ο δικός μου ο γιατρός δεν έρχεται τελευταία στιγμή στον τοκετό. Από την αρχή είναι μέσα στην αίθουσα και σε παρακολουθεί μέχρι να γεννηθεί το παιδί. Οπότε δε σου βάζει χέρι η καθε μαία ή νοσοκόμα που θέλει φακελάκι.

Τώρα σκέφτηκα να κλείσω ραντεβού για μαθήματα μητρικής τέχνης στο κατάστημα της chicco. Δεν ξέρω εάν είναι καλή ιδέα και εάν κάποια κοπέλα έχει πάει. Θα ήθελα να με ενημερώσει σχετικά ...

Φαιναρέτης συνέχεια!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη και τη βοήθεια! Τηλέφωνο κάθε εβδομάδα για να δουν πώς τα πηγαίναμε, με πολύ ενδιαφέρον γνήσιο. Μάλιστα η Μαρία με επισκέφθηκε και στο σπίτι. Δεν ξέρω αν αυτή είναι πάγια τακτική ή έπαιξε ρόλο η περατζάδα μας από τη ΜΕΝΝ και το ότι δεν είχα πάρει οδηγίες από το μαιευτήριο, οπότε δεν ήξερα που μου πάνε τα τέσσερα γιατί τα σχετικά μαθληματα δεν τα πρόλαβα.

Μαρίa Δάγλα σ' ευχαριστώ η βοήθειά σου είναι ανεκτίμητη! Δέσποινα eυχαριστώ για το follow up. Με βοηθήσατε να σταθώ στα πόδια μου και από χειρουργημένη ασθενής να γίνω μάνα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΣΑΡΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ!!!ΠΡΩΤΟΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ,ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΜΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 4.ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ 5ΛΕΠΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ 1ΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!ΑΥΤΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΑΝ ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝΩ ΕΓΩ ΣΦΑΔΑΖΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ "ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ,ΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ":evil:ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΕ Η ΙΔΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ!ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΗΘΕΛ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ!!ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8.30 ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΜΑΙΑΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΜΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ!ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΠΩ!:-(ΚΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΗ.ΕΛΕΟΣ!!!!!!ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΓΗΚΕ ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΟ!!!ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!!!!!!

• 1 month later...

Kορίτσια, εσείς που γεννήσατε στο γένεσις, πείτε μου σας παρακαλώ, βοηθούν οι μαίες για το θηλασμό?

Γεννάω σε λίγες ημέρες το πρώτο μου μωράκι και παρόλο που κάνω μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής με τις μαίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, δεν βλέπω να προλαβαίνω το μάθημα του θηλασμού στις 13 Ιανουαρίου.... Έχω αγχωθεί.

Μείνατε ευχαριστημένες? Να προσέξω κάτι? Να ζητήσω κάτι εκ των προτέρων?

Ευχαριστώ! :)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Να ζητήσεις να σου φέρνουν το μωρό να το θηλάζεις, διαφορετικά θα σου το φέρνουν μόνο πρωί μεσημέρι βράδυ. Εγώ δεν το ήξερα ότι γινόταν αλλά ευτυχώς με ενημέρωσε η διπλανή μου.

Κάποια πράγματα σου λένε οι κοπέλες εκεί, αλλά είναι και που θα τύχεις. Έχει και ενημερωμένες πάντως και πρόθυμες να βοηθήσουν.

Σ΄ευχαριστώ sissi. Θα το ζητήσω σίγουρα, εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

παντως το καλυτερο που μπορει να σου τυχει σε μαιευτηριο οσο αφορα το θηλασμο εκτος απο το να σου δειξουν ειναι να πετυχεις καποια λεχωνα που ειναι περισσοτερες μερες απο εσενα και θηλαζει ανετα. το ζωντανο παραδειγμα ειναι ασυναγωνιστο!

Γέννησα στο Διαβαλκανικό και οι μαίες ήταν απαράδεκτες!!!!!! Δε μου έδειξαν τίποτα από θηλασμό και το ότι θήλασα 11 μήνες το χρωστάω στην υπομονή, τη θέλησή μου και στο γυναικολόγο μου, που μου έδινε τηλεφωνικά μαθήματα θηλασμού!!!... Όλα αυτά στο πρώτο μου παιδί, γιατί στο δεύτερο δεν τις έδινα καμία σημασία... Όσο για κείνο το μπανάκι του νεογέννητου κάτω από τη βρύση, ήθελα να τις βρίσω...

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημέρα σε ολες.

Εγώ περιμένω να γεννήσω τον Μάιο αλλά έχω μπερδευτεί με το τι να κάνω με την μαία. Πείτε μου καμιά συμβουλή...πιστεύετε οτι χρειαζόμαστε μαία , μας βοηθάει?

Επίσης τα μαθήματα ανωδυνου τοκετού που γίνονται απ'τις μαίες θεωρείτε ότι είναι βοηθητικά, απαραίτητα ή τελείως περιττά?

Τέλος εκτός απ'τον τοκετό η μαία σου δίνει παραπάνω οδηγίες για μετέπειτα?

Πραγματικά έχω άγχος γιατί δεν υπάρχουν "οδηγίες χρήσεις" για ένα μωρό. Κι αν κάνω κάτι λάθος?

Εγώ γέννησα με καισαρική, το ήξερα από πριν οπότε θεώρησα ότι η παρουσία μαίας θα ήταν περιττή. Το μετάνιωσα όμως, 1ον γιατί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του χειρουργείου έννιωσα πολύ μόνη μου και 2ον γιατί οι μαίες στο Ιασώ, ενώ στην πλειονότητά τους ήταν καλές και εξυπηρετικές, δεν με βοήθησαν με τον θηλασμό (η κάθεμια μου έλεγε τα δικά της!). Με δεδομένα λοιπόν και τα δικά μου 'θέματα' (πληγωμένες θηλές, μικρή παραγωγή, κλπ.), δεν κατάφερα τελικά να θηλάσω το μωρό μου, αν και το ήθελα πολύ!

Τώρα στο δεύτερο σκέφτομαι να πάρω κάποια μαία, αν και πάλι με καισαρική θα γεννήσω, όμως θα ήθελα να μου βάλουν το παιδί στο στήθος αμέσως, και μετά να έχω κάποια παραπάνω βοήθεια με τον θηλασμό, μήπως και αυτή τη φορά τα καταφέρω καλύτερα.

Έχει κάποια κοπέλα χρησιμοποιήσει μαία ενώ ήξερε ότι πάει για καισαρική? πόσο μπορεί να κυμαίνεται το κόστος σε τέτοια περίπτωση?

εγω δεν ειχα μαια.δεν ειχε ο γιατρος καμια στο γραφειο του,εγω δεν ηξερα οποτε δεν τον ρωτησα.εκ των υστερων που το συζητησαμε ,μου ειπε οτι αν ηθελα θα μου εβρισκε.αλλα νομιζω δεν την χρειαζομουν.ο γιατρος ηταν μαζι μου απο την αρχη και το προτιμω.τι να την κανω την μαια που δεν θα την ειχα δει ποτε.τον γιατρο ηξερα,αυτοβ ηθελα.οσο μετα στο νοσοκομειο,οι νοσοκομες μου εδειξαν οτι ηθελα (αφου ρωταγα εννοειται)

Ιrencat, στο μυαλό μου είσαι!

Εγώ γέννησα με κ.τ. (όχι προγραμματισμένη, οπότε είχα τη μαία μου κοντά μου και με βοήθησε τα μάλα!

Σκεφτόμουν λοιπόν, να την ξαναπάρω τώρα, αν και ίσως φαίνεται υπερβολικό.

Τότε μου είχε ζητήσει € 350 - με απόδειξη.

Για πείτε κοπέλες, είχε καμιά σας μαία στην προγραμματισμένη κ.τ.;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...